Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-12, 07:23   #271
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r

prosze
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 07:26   #272
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Jak czytam ile te Wasze dzieci jedzą to jestem przerażona. Moja je mleko 5 razy dziennie ale tak około w sumie 600ml. A teraz od 2 dni to masakra nie chce jeść, nie chce pić. Dzisiaj jak zjadła w sumie 450 to wszystko.
nie martw się, mój też nie zjada tyle co dziewczyny piszą i nie "wyjada"normy podanej na opakowaniu Je 6-7 razy na dobę w odstępach 3 - 3,5 godzinnych (z wyjątkiem nocy, bo jak ostatni raz dostanie po kąpieli to zje tak koło 4-5 nad ranem) po 130 ml. Czasem zdarza mu się zjeść 170 ml (ale bardzo żadko), a czasem zje tylko 100ml. Nad ranem zawsze zjada 100ml nigdy więcej, no a dzisiaj zaszalał i zjadł 70...... W sumie w ciągu doby wypija tak w granicach 700-800 max. A od kilku dni jak są te upały to zjada średni 640 ml na dobę. Do tego pija wodę, ale raz wypije 100 na dzień, a drugi raz ledwo z 20 ml wtciągnie...wczoraj dałam mu sok z bobovity z jabłek bez cukru to wydoił za pierwszym razem 50 ml, i za jakiś czas drugie 50 ml...potem już dawałam wodę - ale gardził No i kleik zjada raz dziennie z 30 ml mleka (tylko), i z pół słoiczka owoców, albo obiadku.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

rak zaraz mam urodzinki .

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

te butle z TT to jakieś takie ladne są
ja tyz raczysko tylko z 20ego i uparta jestem jak osioł i od dziecka dyrygent podobno (nie zauważyłam)
Tak zachwalacie te TT że właśnie sterylizuję - zrobimy kolejne podejście bo mały tylko Lovi akceptuje. Kupiłam w sobotę ubranko na chrzciny i muszę małemu spodnie skrócić, tzn zanieść do krawca. I muszę buciki jechać wymienić bo są meeeega za duże i w ten upał będę drałować wózkiem do sklepu (jakieś 2 km, bo ja mieszkam daleko od centrum), bo w moim ticaczu nie ma klimy, a tż mi audi nie zostawił zabiję jak wróci

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 07:34   #273
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja mialam juz w tamtym miesiacu, kupilam tabletki i zapomnnialam jedna wziasc wiec stwierdzilam ze zrobie miesiac przerwy( lekarz tak doradzal) i od dzis znow tablety- obym juz nie zapomniala, a ze wczesniej nie bralam nigdy to nie przyzwyczajona i oooo-dupa:P
a okres tez dostalam wczoraj a juz myslalam ze moze Kacperek bedzie;p

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

moja zjada 800ml przewaznie, zadkoscia jest 1000 ale jak jest glodna to i tyle wciagnie.
Moja nie chciala TT , a teraz wzielam jedna to jak sie dossala mowie o kurde zmieniamy butle , niekapki tez mam z TT i wsie inne rzeczy, miseczki sa fajowskie takie rozowe mam dwie co maja lyzeczke i jedna przykrywke- fajne sa.
A.Camus
Stary 2010-07-12, 07:37   #274
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

lindsley ja test 15 sierpnia robiłam a se zdziwilam jak wyszedł pozytyw. bo po 2 latach starań to tych testów już masa była. Akurat wtedy przyszła mi przesyłka z allegro z testami chyba 5 szt., ale wszystkie zużyłam żeby się upewnić

Ja jestem LEW a mój tz Koziorożec, starszy synek bliźnięta, a młodszy baran. Więc się zrównoważyło, bo dwa rogate i dwa bez rogów.

Baobabek dawaj mi tu natychmiast foto tych ciuszków na chrzest. Ja nie mam zupełnie pomyślunku, a chrzciny 25 lipca, więc czas nagli, będę musiała coś przez net zamówić bo po sklepach w ten upał z dzieciakami nie będę chodziła.

mój synuś zastrajkował już z miesiąc temu i żadnej butli do buzi nie bierze, chyba że jako gryzakaale wczoraj rozpakowałam jeden niekapek z prezentów dla niego i popijał, tylko wtedy muszę zamówić jakiś niekapek dla dzieci od pół roku, bo ten co mam jest dla dzieci 18 mc, to ma 4 duże dziurki.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 08:00   #275
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja pije z kazdej butli ale ewidentnie widac ze TT jej super podpasowalo

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

zapisalam nas wlasnie na usg bioderek i idziemy 20 czerwca;/
wlasnie wrocil tz z mlekiem dla malej i moimi tabsami;/
A.Camus
Stary 2010-07-12, 08:00   #276
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Moja też doi z TT i bardzo jej podchodzą. Tylko u mnie dzieje się coś dziwnego. Może przez to, ze ona pije bardzo zachłannie. Jak ssie to czasem ten smoczek zasysa się do środka Od czego to może być?

Moja zjada tak około 800 na dzień, ona jest mala i niedojadała mojego mleka i boje się, że teraz się przejada... taka kruszyna a tyle potrafi wydoić Dzis rano 150 wydoiła a zdarzylo sie juz ze i 180 dała radę. Ale ona chce często jeść!!

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 08:06   #277
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mam nadzieje ze tym razem nie zapomne;/

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

moja jak co chwilke chciala to zweby sie przyzwyczajala co do godzinek na papu to dawalam jej herbatki wode do picia a mleczko mniej wiecej o tej samej godzinie ewentualnie 4 godzinki zamiast pieciu czy 2,5 godziny zamiast 3
moja tez zasysa smoczka.
A.Camus

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-12, 08:18   #278
dusiaka
Rozeznanie

Znowu ten upał. Jak ja nie cierpię gorąca
W domu wiatrak, rolety zasłonięte, a i tak gorąco. Znowu nici ze spaceru, trzeba czekać do wieczora. Chyba się uduszę!!!

Poradźcie kochane, jakie kupić łóżeczko turystyczne, jakiej firmy. W drugiej połowie sierpnia wybieramy się nad morze i potrzebujemy kupic małej łóżeczko/kojec plus wanienka. Ma może któraś z Was taką?
http://www.allegro.pl/item1127863295...a_srednia.html
Jak się sprawdza?

A u mojej Oli od kilku dni nastąpiły zmiany - jeszcze kilka dni temu mogłam w każdej chwili dać jej cyca i jak była śpiąca to przy cycu zasypiała. Teraz cyca chce tylko do jedzenia (od kilku dni je chyba mniej), a do spania drze się, żeby ją nosić na rękach! Mnie już kręgosłup wysiada więc ją kładę do wózka i wożę po domu. Drze się wtedy z 5 minut, czasem krócej i zasypia. Aha - czasem jej kciuk ląduje w buzi, wtedy zasypia szybciej. Czy powinnam jej zabronić wkładania kciuka do buzi? Od razu mówię, że smoka za nic w świecie nie chce.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 08:20   #279
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
no moja mala teraz od TT sie odessac nie chce

Tak mowilam ze nie mam sterylizatora a jednak mam TT mikrofalowy- dostalam przeciez jak kuzynka z Anglii przyjechala, ale nie bede sciemniac, nie mialam wczesniej z tym doczynienia i nie wiem ile wosy wlac do niego co i jak- help;/ az glupio co/ takie banały;/

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

ja w domu mieszkam z RYBĄ I DWOMA LWAMI a ja PANNA.
Moj tata na urodziny 27 lipca, a mąż 28 lipca- dwa Lwy pod jednym domem...wcale nie oznacza to tragedii
wlewaj na czuja nie musi być dokładnie 100 jak wlejesz 150 też się nic nie stanie . Nigdy nie mierzyłam ile wlane . a potem butelki powinno się wyjąć muszą jednak wyschnąć a nie być w tej wodzie .
Ja tez mam z TT miseczki takie z tych kompletów po 4 szt i mały do tej pory w nich je . niekapków już nie używam bo on pije ze zwykłego kubeczka

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
niby jak jest skok rozwojowy, to dzieci potrzebują więcej bliskości.

spróbujemy w ten sposób, dzięki kiedyś też miałam dmuchany przykrywany, to codziennie trzeba było liście i inne robactwa wyciągać. Ale tak to jest z basenami. A teraz chcą kupić jakiś wypasiony ze stelażem. Dla mnie to trochę dziwna inwestycja, bo można kupić tańszy i mniejszy W sumie u nas w mieście jest basen odkryty, ale jakoś nie pociąga mnie urynoterapia

butelki TT też mam, ładne są ale trochę mnie wkurza podziałka, ledwo widoczna jest.

A ja to lew też zaraz urodzinki Najlepsze jest to że rok temu właśnie w urodziny robiłam test ciążowy Niezły prezent miałam

Zupka zrobiona, przelana do słoiczków, teraz tylko trzeba wygotować
Podziałka jest ledwo widoczna odkad jest plastik bez BPA wcześniej była czarna

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
ja tez nie mam jeszcze okresu.. moja znajoma nie miała chyba 11-12 msc bo karmiła cycem..

A co do nadżerki mój gin tez powiedział że dopieor jak skoncze karmic to mam przeczekac 3 okresy i dopieor z nadżerka przyjśc.

ANIU P..... wg tego nowego schematu jesli ja dobrze widze to skoro karmie cycem to jabłuszka i soki OWOCOWE dopiero od 7 msc?
Tak po 6 miesiącu chyba że dziecko gorzej przybiera na wadze to lekazr moze zalecić wcześniej dawanie jedzonka ogólnie zawsze lepiej spytać jeszcze pediatry od kiedy dawać , bo kazde dziecko inne a te schematy wiadomo orientacyjne są

Cytat:
ja mialam juz w tamtym miesiacu, kupilam tabletki i zapomnnialam jedna wziasc wiec stwierdzilam ze zrobie miesiac przerwy( lekarz tak doradzal) i od dzis znow tablety- obym juz nie zapomniala, a ze wczesniej nie bralam nigdy to nie przyzwyczajona i oooo-dupa:P

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

moja zjada 800ml przewaznie, zadkoscia jest 1000 ale jak jest glodna to i tyle wciagnie.
Moja nie chciala TT , a teraz wzielam jedna to jak sie dossala mowie o kurde zmieniamy butle , niekapki tez mam z TT i wsie inne rzeczy, miseczki sa fajowskie takie rozowe mam dwie co maja lyzeczke i jedna przykrywke- fajne sa.
he he ja miałam w tel zawsze ustawione przypomnienie i wyło mi codziennie bo tak bym nie pamiętała

Ide z małą za niedługo na basenik teraz ją spac położyłam żeby wyspana była ciekawe czy jej się spodoba

Miłego dnia
Stary 2010-07-12, 08:22   #280
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieje ze tym razem nie zapomne;/

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

moja jak co chwilke chciala to zweby sie przyzwyczajala co do godzinek na papu to dawalam jej herbatki wode do picia a mleczko mniej wiecej o tej samej godzinie ewentualnie 4 godzinki zamiast pieciu czy 2,5 godziny zamiast 3
moja tez zasysa smoczka.
Ja jej daję czesto wodę ale nie wiem ile powinna pic, czasem wydaje mi sie ze za duzo jej pije, bo ile bym jej nie dala to ona ciągnie. Teraz właśnie wszamała 150 mleczka i poszła w kimę ale w ta pogode słabo spi, czesto ale krótko... chyba jej za gorąco

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 08:23   #281
drcron
Zakorzenienie

A ja jestem skorpiono-strzelec urodzilam się na przełomie tych znaków

ale ja wczoraj dałam plamę mama moja dzwoniła czy przyjedziemy na obiad albo na ciacho a ja ze nie bo jedziemy na basen a wczoraj mój tato miał urodziny teraz mi się przypomnialo dopiero i dziś po szczepieniu do niego będę musiała podjechac z torba kuponów totolotka bo on maniakalny gracz i tak sobie wymyslilam ze puszcze my kilkanaście zakładów niech się cieszy bo nic innego nie przychodzi mi do głowy no i do tescia do szpitala muszę pojechać jeść mu zawieść bo go zaś wczoraj zostawili tym razem z tym polpascem aż mam wyrzuty bo w piątek jak mąż po niego jechał to powiedziałam mu ze tesciu mógłby jeszcze ze 2 dni tam pobyc a nie pisałam wam wiecie ze on po pobycie w szpitalu się bardzo zmienił ciekawet tylko czy to czasowe czy na dłużej

Yonka tak pisalas o tym wyjściu nago na podwórko hehe ja jak mieszkalam w Niemczech i NIK mi nie powiedział ze wody nie ma to weszlam pod prysznic namydlilam się odkrecam by splokac a tu pustka a za 10 minut miałam do pracy wychodzić przerażenie w moich oczach było wielkie no ale zaczął padac deszcz zalozylam majtki i stanik i wys lam do ogrodu się splukac sąsiedzi z domków obok mieli niezły ubaw ze mnie hehe pózniej długo zanim weszlam pod prysznicnic sprawdzalam czy jest woda

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-12, 08:24   #282
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
W domu wiatrak, rolety zasłonięte, a i tak gorąco. Znowu nici ze spaceru, trzeba czekać do wieczora. Chyba się uduszę!!!

Poradźcie kochane, jakie kupić łóżeczko turystyczne, jakiej firmy. W drugiej połowie sierpnia wybieramy się nad morze i potrzebujemy kupic małej łóżeczko/kojec plus wanienka. Ma może któraś z Was taką?
Jak się sprawdza?

A u mojej Oli od kilku dni nastąpiły zmiany - jeszcze kilka dni temu mogłam w każdej chwili dać jej cyca i jak była śpiąca to przy cycu zasypiała. Teraz cyca chce tylko do jedzenia (od kilku dni je chyba mniej), a do spania drze się, żeby ją nosić na rękach! Mnie już kręgosłup wysiada więc ją kładę do wózka i wożę po domu. Drze się wtedy z 5 minut, czasem krócej i zasypia. Aha - czasem jej kciuk ląduje w buzi, wtedy zasypia szybciej. Czy powinnam jej zabronić wkładania kciuka do buzi? Od razu mówię, że smoka za nic w świecie nie chce.
czy nie lepiej poszukac miejsca gdzie mają łóżeczka niż kupować ?
Ja byłam w prywatnym pensjonacie i babka miała łóżeczka drewnianew i pościel tyż no chyba że potem Ci się na coś przyda . mała też spała pare razy z nami bo mi się nie chciało wstawać i łazić na drugi koniec pokoju kciuka oducz koniecznie bo to zły nawyk smoka można zabrać a kciuka nie i jak sie nauczy potem moze być trudno . Jakby nic nie działało to zaszyj jej rękawek od bluzeczki albo załóż skarpetke choć to moze zdjąćn
Stary 2010-07-12, 08:28   #283
P0P70
Zakorzenienie

Baoababek - no trochę mnie pocieszyłaś z tym jedzeniem. Ale moja i tak duże mniej je. Aktualnie waży 6,2 kg i jak na 7 -mio miesięczne dziecko to tak nie za dużo.
No i zauważyłam że odkąd zaczęłam podawać kaszki (bezglutenowe i glutenowe, dodaje do mleka) to mała straciła już prawie kompletnie apetyt. Fakt że nigdy nie jadła za wiele i karmienie jej to katorga. Ale teraz to już tragedia.
A może to jednak wina tego glutenu?? A może to z gorąca i dlatego że jest przeziębiona?. Naprawdę przydałaby sie jakaś dokłądna instrukcja obsługi.

A tak na marginesie to byłam w sobotę rano w Kielcach w tej hurtowni k/o Makro. Fajnie tam tylko ciasno. Podobała mi się obsługa bo każdy klient dostaje panią do pomocy. Kupiłam małej szatkę i świecę na chrzest.

PL-madzia- aleś się napracowała przy tym swoim starszym. Chyba z lupą tych krosteczek szukałaś. Kurcze ile jeszcze atrakcji nas czeka

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 08:40   #284
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

No strzelce są super . i mądre zwykle ludziska .

chyba czasem się da tesciowa skorpion a dla mnie grzeczna mimo że normalnie to wredna z niej baba

rak zaraz mam urodzinki .
No faktycznie igdy nie miałam żadnych zgrzytów ze strzelcami
a skorpin to dobrze mieć go za przyjaciela bo to przyjaźń na śmierc i życie ale nie za wroga bo po Tobie
No a raczyska to straszne uparciuchy nie da sobie przetłumaczyć
Cytat:
Ja jestem BLIŹNIAK a strzelca to ja urodziłam.

AniaP- o niedługo urodziny masz albo już miałaś.
bliźniaki tez super , to mój ascendent , gdyby jeszcze tak nie bałaganiły
Cytat:
niby jak jest skok rozwojowy, to dzieci potrzebują więcej bliskości.
nie wiem może ja nie zauwazyłam żadnego skoku u mojego , nie robi żadnych schizów ani nie płacze tylko trzymam go za rączkę i on tak usypia bez lulania
Cytat:
miło mi, jestem strzelec
no mi tez miło
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
U Michałka Nivea powoduje uczulenia Po kilku dniach z nivea znów stosujemy Emolium...

Ryby...
u nas nic sie nie dzieje po nivea i chyba juz zostaniemy przy tym , po kapieli juz niczym nie smaruję
Ryby to moja tesciowa - równa babka
Cytat:
witam!!! ale sie za Wami stęskiniłam!

Otórz weekend miałam super ale i męczący. Poza ok 40-45 st na słoncu i 29-30 w pokoju to masakra starszna!!!!!
Michasia i w sobote i dzis zasneła dopieor ok pólnocy starsznie sie męczyła i cała mokra była 3 razy ja przebierałam... spała w samych bodach i nawet sie odkopywała .
brak słow u nas na pomorz sa naprawde straszne upały...
własnie siedze przy szeroko otwartych oknach od 5 rano bo spac nie m,ozna i temp spadła tylko do 27 st.

zabieram sie na nadrabianie zaległosci!!!

nie ma to jak kawusia z mlekiem o 5 rano na ogrodzie super chłodzik był a teraz juz sie zaczyna.. boziuuuuuuuuu
mój też śpi w bodach i w ogóle go nie przykrywam i w nocy wiatrak chodzi bo inaczej nie wyróbka
o 5 moze i było fajnie ale już się zaczyna , nie dośc że smaży to jeszcze wieje taki gorący wiatr
moja tesciowa była w kościele wczoraj i mówi ,że juz sie o deszcz modlili

a które to tańczyły taniec słońca , czy wy to odwołałyście

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:

Jak się sprawdza?

u nas jeszcze niedawno było podobnie mały darł się z 5 min , ja go woziłam w wózku po domu i za chwilę zasypiał ale juz mu przeszło teraz już nie lulam tylko trzymam za rączkę
a kciuka to mu lepiej ni pozwalaj bo cięzko będzie oduczyć mój tez ma takie ciągotki ale on smoka jeszcze dulda a u ciebie to nie wiem co w zamian mogłoby być
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja jej daję czesto wodę ale nie wiem ile powinna pic, czasem wydaje mi sie ze za duzo jej pije, bo ile bym jej nie dala to ona ciągnie. Teraz właśnie wszamała 150 mleczka i poszła w kimę ale w ta pogode słabo spi, czesto ale krótko... chyba jej za gorąco
może po prostu potrzebuje więcej wypić , jedni ludzie tez piją więcej(o wodę chodzi) a inni mniej ja to nawet nie wiem ile mój wypija tej wody wiem ,że duzo jak chce pić to mu daje
Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
A ja jestem skorpiono-strzelec urodzilam się na przełomie tych znaków

ale ja wczoraj dałam plamę mama moja dzwoniła czy przyjedziemy na obiad albo na ciacho a ja ze nie bo jedziemy na basen a wczoraj mój tato miał urodziny teraz mi się przypomnialo dopiero i dziś po szczepieniu do niego będę musiała podjechac z torba kuponów totolotka bo on maniakalny gracz i tak sobie wymyslilam ze puszcze my kilkanaście zakładów niech się cieszy bo nic innego nie przychodzi mi do głowy no i do tescia do szpitala muszę pojechać jeść mu zawieść bo go zaś wczoraj zostawili tym razem z tym polpascem aż mam wyrzuty bo w piątek jak mąż po niego jechał to powiedziałam mu ze tesciu mógłby jeszcze ze 2 dni tam pobyc a nie pisałam wam wiecie ze on po pobycie w szpitalu się bardzo zmienił ciekawet tylko czy to czasowe czy na dłużej

Yonka tak pisalas o tym wyjściu nago na podwórko hehe ja jak mieszkalam w Niemczech i NIK mi nie powiedział ze wody nie ma to weszlam pod prysznic namydlilam się odkrecam by splokac a tu pustka a za 10 minut miałam do pracy wychodzić przerażenie w moich oczach było wielkie no ale zaczął padac deszcz zalozylam majtki i stanik i wys lam do ogrodu się splukac sąsiedzi z domków obok mieli niezły ubaw ze mnie hehe pózniej długo zanim weszlam pod prysznicnic sprawdzalam czy jest woda
o to Ty to mieszanka wybuchowa , strzelce własnie takie są ,że nie usiedzą na miejscu tylko lataja jak wicher(chociaz wyrózniamy też osobniki powolne) chyba dlatego taka udana jesteś
Cytat:
Baoababek - no trochę mnie pocieszyłaś z tym jedzeniem. Ale moja i tak duże mniej je. Aktualnie waży 6,2 kg i jak na 7 -mio miesięczne dziecko to tak nie za dużo.
No i zauważyłam że odkąd zaczęłam podawać kaszki (bezglutenowe i glutenowe, dodaje do mleka) to mała straciła już prawie kompletnie apetyt. Fakt że nigdy nie jadła za wiele i karmienie jej to katorga. Ale teraz to już tragedia.
A może to jednak wina tego glutenu?? A może to z gorąca i dlatego że jest przeziębiona?. Naprawdę przydałaby sie jakaś dokłądna instrukcja obsługi.

A tak na marginesie to byłam w sobotę rano w Kielcach w tej hurtowni k/o Makro. Fajnie tam tylko ciasno. Podobała mi się obsługa bo każdy klient dostaje panią do pomocy. Kupiłam małej szatkę i świecę na chrzest.

PL-madzia- aleś się napracowała przy tym swoim starszym. Chyba z lupą tych krosteczek szukałaś. Kurcze ile jeszcze atrakcji nas czeka
moze będzie taki niejadek weź tez pod uwagę ,że jest wcześniaczek to tez będzie penie troszkę mniejsza no i dziewczynki mniej ważą niż chłopcy nie ma co porównywać (przynajmniej powinny mniej ważyć wg tabel)
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 08:41   #285
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się sprawdza?

Z tym kciukiem to zależy czy kciuka trzyma po bokach czy ma takie górne ssanie. Jeżeli tak po bokach to jest OK i jak najbardziej poprawne a jeżeli to górne ssanie to niedobrze. Lepszy smok. Tak mi powiedziała logopeda. Moja też ssie kciuki i ja od czasu do czasu zakładać jej skarpetki na ręce a do paszczy smok.
Ja też jadą nad morze w następny poniedziałek. Będziemy w hotelu ze SAP. Maja tam też łóżeczka dla dzieci. Więc my tylko dla niej własną pościel bierzemy. I mamy już wykupione parę zabiegów upiększająco- relaksujących.

Drcron - a może Ty jednak dla bezpieczeństwa nie powinnaś jednak jechać do tego szpitala. Ta choroba to jednak bardzo zaraźliwa i jeżeli nawet dziecko się nie zarazi to możesz Ty sie zarazić a kto wtedy będzie się mała zajmował

Stary 2010-07-12, 08:43   #286
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
czy nie lepiej poszukac miejsca gdzie mają łóżeczka niż kupować ?
Ja byłam w prywatnym pensjonacie i babka miała łóżeczka drewnianew i pościel tyż no chyba że potem Ci się na coś przyda . mała też spała pare razy z nami bo mi się nie chciało wstawać i łazić na drugi koniec pokoju kciuka oducz koniecznie bo to zły nawyk smoka można zabrać a kciuka nie i jak sie nauczy potem moze być trudno . Jakby nic nie działało to zaszyj jej rękawek od bluzeczki albo załóż skarpetke choć to moze zdjąćn
Szukam też miejsc, gdzie mają łóżeczka dla dzieci, ale myślałam, że takie turystyczne to przyda się później i w domu, jak mała zacznie łazić na czterech. Co by ją choć na chwilę w jednym miejscu utrzymać. A wanienka- jak sobie radzić na wakacjach z kąpielą?
Z tym smokiem to chyba się nie uda. Próbujemy wszyscy, ja, TZ, moja mama, teściowa. I nic, wypluwa i koniec!

Dzienniki budowy:
Stary 2010-07-12, 08:44   #287
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

a ja zapomniałam sie pochwalic że wczoraj bylismy u tesciowej a tam basen duzy niebieski a w nim woda 32 st. i weszlismy z michasia i taaak super pływała i jaka zadowolona !!1 mówie am kocha wodę!!!

Dziewczyny ile musi miec woda w zwukłych basenach aby mogło dziecko pływac?
drcron ile u ciebie woda miała? i to był basen z chlorowana?

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 08:47   #288
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
lindsley ja test 15 sierpnia robiłam a se zdziwilam jak wyszedł pozytyw. bo po 2 latach starań to tych testów już masa była. Akurat wtedy przyszła mi przesyłka z allegro z testami chyba 5 szt., ale wszystkie zużyłam żeby się upewnić

Ja jestem LEW a mój tz Koziorożec, starszy synek bliźnięta, a młodszy baran. Więc się zrównoważyło, bo dwa rogate i dwa bez rogów.

Baobabek dawaj mi tu natychmiast foto tych ciuszków na chrzest. Ja nie mam zupełnie pomyślunku, a chrzciny 25 lipca, więc czas nagli, będę musiała coś przez net zamówić bo po sklepach w ten upał z dzieciakami nie będę chodziła.

mój synuś zastrajkował już z miesiąc temu i żadnej butli do buzi nie bierze, chyba że jako gryzakaale wczoraj rozpakowałam jeden niekapek z prezentów dla niego i popijał, tylko wtedy muszę zamówić jakiś niekapek dla dzieci od pół roku, bo ten co mam jest dla dzieci 18 mc, to ma 4 duże dziurki.
Pl-madzia - taki garniturek i buciki z eko skórki

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Moja też doi z TT i bardzo jej podchodzą. Tylko u mnie dzieje się coś dziwnego. Może przez to, ze ona pije bardzo zachłannie. Jak ssie to czasem ten smoczek zasysa się do środka Od czego to może być?

Moja zjada tak około 800 na dzień, ona jest mala i niedojadała mojego mleka i boje się, że teraz się przejada... taka kruszyna a tyle potrafi wydoić Dzis rano 150 wydoiła a zdarzylo sie juz ze i 180 dała radę. Ale ona chce często jeść!!
a Ty już całkiem pierś odstawiłaś?? Czy Wercia zjada tyle sztucznego czy łącznie z Twoim??
Zapomniałam Wam się swoją bezmyślnością pochwalić - kupiłam w sobotę tę świecę do chrztu i zostawiłam ją w samochodzie a jechałam z małym do mamy i kilka godzin ta świeca sobie tam leżała, w domu otwieram pokazać tż, a świeca cała powyginana hehehe trochę grzało w samochodzie tż kupi dzisiaj nową
Przy okazji jak już wklejam ubranko to i Kubusia w spacerówce i Kubusia jedzącego marchewkę
Ania p - poważnie z tymi butelkami?? bo ja mam jedną dużą właśnie z czarną podziałką i jedną małą też z czarną i jedną z kompletu od laktatora właśnie z ledwo widoczną podziałką, ale na wszystkich opakowaniach pisało )% BPA
Ja wczoraj chciałam kupić kojec w kielcach ale nie było w sklepie ani jednego no i muszę kupić w busku - a u nas ceny 2 razy przebite mi kojec potrzebny do pokoju na dole bo mały m tu sypia w dzień, a że gondola już poszła w odstawkę to zasypia mi albo w leżaczku albo na macie... a tak to będzie mógł się w kojcu drzemnąć

Stary 2010-07-12, 08:53   #289
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

u nas jeszcze niedawno było podobnie mały darł się z 5 min , ja go woziłam w wózku po domu i za chwilę zasypiał ale juz mu przeszło teraz już nie lulam tylko trzymam za rączkę
a kciuka to mu lepiej ni pozwalaj bo cięzko będzie oduczyć mój tez ma takie ciągotki ale on smoka jeszcze dulda a u ciebie to nie wiem co w zamian mogłoby być
no to próbowałam z przytulanką- taką mięciutką szmatką, próbowałam ją wtulić w pieluchę pachnąca mleczkiem.
Pop - niestety to chyba "górne ssanie", bo reszta plauszków ląduje w okolicach noska.
Jak ją nauczyć ssać smoka? Jak wkładam jej do buzi to go bierze tak na boki, śmiej się, gryzie, a jak czasem prawie zassie to chce się jej wymiotować. Próbowałam dotąd z dwoma -Aventa i kauczukowym Chicco. Może jest jakiś model dla opornych dzieci?

Dzienniki budowy:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-12, 09:04   #290
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:

nooo fajnie tam jest, mnie też się właśnie ta obsługa podoba Ale cenowo to wychodzi w sumie tak jak w normalnych sklepach - rewelacji nie ma. Co do tego jedzenia to przeziębienie i upał też robią swoje, a wagą to chyba się tak sugerować nie powinnaś, bo mała wcześniaczek przecież i inaczej przybiera na wadze. Mój wczoraj ważony i 6300 waży. Może smoczki zmień na większe jak dajesz kaszkę do mleka??ja zmieniłam i mały się tak nie męczy i nie zniechęca
Kurna wstawiłam nie te zdjęcia co chciałam na tym drugim to ja z małym a na 3 ta co idzie to moja siostrzenica....wrrrr no i teraz już wszyscy grubą mnie zobaczą a to z marchewką to miały być te:

Stary 2010-07-12, 09:09   #291
lindsley
Zakorzenienie

Ale Kubuś już duży...
Cytat:
A my wcale się nie staraliśmy tylko zapomnieliśmy o gumce a szczęśliwy traf że to był 15dc Testy zamówiłam dopiero po tyg poślizgu @ jak mi siostra uświadomiła że mogę być w ciąży...
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
bliźniaki tez super , to mój ascendent , gdyby jeszcze tak nie bałaganiły
O właśnie... Mój Tz jest Bliźniakiem i bałagan to jego specjalność

Wrzucam fotkę Michasia do galerii

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 09:15   #292
aneczkkaa
Zakorzenienie

hej
rzadko zagladałam mam kryzys mam cieżkie dni jestem zmęczona tą całą sytacją dom dziecko dom dziecko 24 h to samo, nie mam chwili dla siebie zaczyna mi odbijać, pokłuciłam się strasznie z mamą normalnie mam dość

do tego straszny upał normalnuie nie wyrabiam

Pop moj Maciek je góra 600 ml to już musi byc strasznie głodny ....
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 09:36   #293
aneczkkaa
Zakorzenienie

pochwalę się moim skarbem
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2010-07-12 o 09:39
Stary 2010-07-12, 09:38   #294
aneczkkaa
Zakorzenienie

20-12-14 10 tc
Stary 2010-07-12, 09:42   #295
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Nastaw sobie alarm w telefonie, to nie zapomnisz. Ja też na tabsach i juz drugiegi dnia zapomniałam wziąć trzecie też i czwartego Więc alarm nastawiłam i codziennie w południe tarabani mi przypominacz

Cytat:

Podziałka jest ledwo widoczna odkad jest plastik bez BPA wcześniej była czarna
Ide z małą za niedługo na basenik teraz ją spac położyłam żeby wyspana była ciekawe czy jej się spodoba

Miłego dnia
Trochę to dziwne, bo np butelki Aventu tez są bez BPA a podziałkę mają normalną
Zdaj relację jak tam było na basenie

Cytat:
a ja zapomniałam sie pochwalic że wczoraj bylismy u tesciowej a tam basen duzy niebieski a w nim woda 32 st. i weszlismy z michasia i taaak super pływała i jaka zadowolona !!1 mówie am kocha wodę!!!

Dziewczyny ile musi miec woda w zwukłych basenach aby mogło dziecko pływac?
drcron ile u ciebie woda miała? i to był basen z chlorowana?
Zazdraszczam ja też chcę basen!!

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
nooo fajnie tam jest, mnie też się właśnie ta obsługa podoba Ale cenowo to wychodzi w sumie tak jak w normalnych sklepach - rewelacji nie ma. Co do tego jedzenia to przeziębienie i upał też robią swoje, a wagą to chyba się tak sugerować nie powinnaś, bo mała wcześniaczek przecież i inaczej przybiera na wadze. Mój wczoraj ważony i 6300 waży. Może smoczki zmień na większe jak dajesz kaszkę do mleka??ja zmieniłam i mały się tak nie męczy i nie zniechęca
Kurna wstawiłam nie te zdjęcia co chciałam na tym drugim to ja z małym a na 3 ta co idzie to moja siostrzenica....wrrrr no i teraz już wszyscy grubą mnie zobaczą a to z marchewką to miały być te:

hehe zawsze niechciane zdjęcia możesz usunąc i nie przesadzaj, fajna z Ciebie babka
A Kubusiowi widać marcheweczka smakuje

Myśmy tez w sobotę robili zdjęcia jak "jadł" poraz pierwszy bezmleczny posiłek
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 09:44   #296
Ferrou
Zakorzenienie

Aneczka, nie smutaj się
Mały jest boski
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 09:46   #297
P0P70
Zakorzenienie

Aneczkkaa- to zdjęcie z podkówką jest super. Aż łezki mi poleciały

Stary 2010-07-12, 09:50   #298
fasolka73
Rozeznanie

Aneczka, Maciuś słodki!!! Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale tu większość z nas miała takie dni jak TY To minie. Może jesteś przemęczona, a jeszcze te upały....

Madziwnia, to moje dziecko, ja to zdjęcie dałam ot tak, coby się pochwalić, bo w galerii już mam Hanię, ale tak mnie natchnęłaś, że BARDZOOO proszę o zmianę zdjęcia w galerii na to. Bardziej mi się podoba Z góry dziękuję !

Moja leży w samym pampersie, spała ale już się obudziła i robi rowerki nóżkami . W nocy śpi w samym body, a i tak jest mokra główka...

A ja też jeszcze @ nie dostałam i nie tęsknię za nią. Zaleta karmienia piersią! A i jeszcze jedna zaleta, że mam -7 kg na wadze sprzed ciąży A obżeram się strasznie!!! Ale fajnie Metabolizm jak w podstawówce i spadłam z ud i tyłka, co nigdy z żadną dietą do tej pory mi się nie udawało

O! JUż młodzież mnie wzywa...

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-07-12 o 09:51
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:02   #299
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Jaka przesłodka minka

Cytat:
A jeżeli chodzi o strzelców to ja do nich mam wyjątkową słabość - WSZYSCY moi byli to strzelce. Uwielbiam ten znak. No i sama mam strzelca
Cytat:
No strzelce są super . i mądre zwykle ludziska .
Cytat:
miło mi, jestem strzelec
Ja też strzelec

Cytat:
Mój synek jak miał ospę, to pierwsze znaki wyszły po dokladnie tygodniach od kontaktu z chorą(wtedy dopiero miała 2 pęcherze i nie było pewne), i 10 dni w domu przesiedział i poszedł do przedszkola. jak mu pierwsze pęcherze wyszły to był wieczór w sobotę, a już kilka dni wcześniej zarażał, to po dwóch tyg. tylko kilkoro dzieci w przedszkolu zostałoszwagierki synek miał pół roku i wogle nie zachorował. fotka eryka w ospie w ubraniu i bez
No ładnie go ochlapałaś

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Wrzucam fotkę Michasia do galerii
słodziutki uśmiech

Madziwnia - ta druga fotka to Hania naszej Fasolki

Dziewczyny, tak piszecie o tych przydomowych basenach, więc się spytam - czy jest sens kupowania dla takich maluszków już teraz takich basenów? Właśnie też się obawiam, jak to jest z utrzymaniem w nich czystości - może są jakieś zamykane? Lepiej kupić od razu większy, czy taki mniejszy, może małej byłoby wygodniej (i mi?). Taki upał, że chcę ulżyć Oli, a rodzice ogródek mają spory i już się zaoferowali, że oni bardzo chętnie będą dolewać wody.

Bo kuźwa cystografia u Oli wyszła źle, jakby problemy z nerką i serduszkiem nie wystarczyły, doszedł jeszcze refluks pęcherzowo - moczowodowy - "kolejna komplikacja" jak to się jeden lekarz wyraził po usłyszeniu diagnozy i na baseny takie miejskie nie zamierzam sie wybierać, żeby zmniejszyć ryzyko infekcji

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Rzeczywiście podkówka wręcz podręcznikowa Ja zawsze mięknę, jak Ola zaciska tak usteczka

Cytat:
Nastaw sobie alarm w telefonie, to nie zapomnisz. Ja też na tabsach i juz drugiegi dnia zapomniałam wziąć trzecie też i czwartego Więc alarm nastawiłam i codziennie w południe tarabani mi przypominacz

Myśmy tez w sobotę robili zdjęcia jak "jadł" poraz pierwszy bezmleczny posiłek
Ja też zapominam nagminnie - nie raz brałam dopiero następnego dnia dwie na raz, a w zeszłym tygodniu przeszłam samą siebie - wieczorem łyknęłam, bo mi sie wydawało, że rano zapomniałam i następnego dnia biorę pigułki do ręki, a tam przegródka ze środą pusta... co za cholera sobie myślę... a ja łyknęłam na zapas dnia poprzedniego
Ale ja zawsze takie przeboje z pigułkami miałam, ale zaznaczam, że Ola nie była ze wpadki

A Kubuś jak ślicznie je z łyżeczki

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:02   #300
aneczkkaa
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny jesteście kochane
20-12-14 10 tc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości