![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3
Cytat:
Zrób sobie ta bete,nawet w sobote możesz w jakims szpitalu ![]() ale generalnie spokojnie można tez poczekać do poniedziałku ![]() a propos jedzenia to ja litra mleka nie dam rady wypić,ale zamieniam to na duże ilości sera żółtego i minimum 2 jajak adziennie ![]() ![]() ![]() jajko dodaje do kanapek z pomidorem i serkiem i już zjadam odpowiednia dawke wapnia ![]() ![]() ![]()
Witaj Zuzieńko ![]() 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie
![]() Ja w sumie nie wiem do jakiego wątku się podpiąć... Ale opiszę Wam co mi jest i jak się moja sytuacja przedstawia ![]() Otóż... za 3 dni minie rok jak urodziłam przez cięcie cesarskie mojego cudownego synka... Planowałam kiedyś w przyszłości kolejnego bobaska ale nie teraz... Miesiączkuję od lutego i cykle choć delikatnie nieregularne +/- 2 dni nie przekraczały 28 dni... Obecny cykl trwa już 32 dni... Zrobiłam już 3 testy (2 popołudniu i wieczorem kilka dni temu) + 1 dzisiaj rano i wszystkie wyszły negatywnie... ale... - @ ni słychu ni widu... szyjka do wczoraj była nisko, zamknięta i twarda ale dzisiaj już jest wyżej i robi się pulchna - cyce stały się pełniejsze i wrażliwsze (nie bardzo, ale już nie są takie obojętne jak od momentu kiedy przestałam synka karmić) - mam delikatne bóle podbrzusza - temp. w pochwie 37,5 - wylewa się ze mnie mleczna, rzadka wydzielina... za każdym razem liczę że to @ ale to nie ona - papierosy przestają mi "smakować" - stalam się wrażliwsza na zapachy... Wczoraj mój mąż pił piwo a ja jak je od niego poczułam to musiałam się oddalić bo mnie zemdliło - w ogóle po jedzeniu mnie mdli... apetyt mniejszy - nawet kawa mi nie podchodzi generalnie wszystkie znaki na niebie wskazują że jestem w ciaży... nawet mnie samą przepełnia takie wrażenie... A poprzednim razem intuicja mnie nie zawiodła w tej sprawie... Chciałam jutro iść do lekarza żeby zobaczył o co chodzi ale jak sie okazało od 16.08 jest na miesięcznym urlopie ![]() Stwierdziłam że kolejny test zrobię w piątek... o ile do piątku wytrzymam... Generalnie jestem zagubiona i zdezorientowana ![]() Co prawda jak dla mnie to jeszcze nie czas na kolejną dzidzię ale jak się okaże, że jest to też sie ucieszę... Bo przecież się nie załamię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Myśłe,że powinnaś i śc do lekarza,a już koniecznie na bHCG.To da Ci 100% odpowiedzi,na wyniki się czeka 2-3 godziny i będziesz wiedzieć co jest grane.Moim zdaniem szukanie dziwnych objawów jest bez sensu,tym bardziej ,że jesteś juz mama i wiesz ,że z ciąza róznie bywa.Raz sa objawy,raz ich brak.
Wynik bHCG da Ci odpowiedz.Życzę Ci aby wyszedł po Twojej myśli ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w poprzedniej ciąży miałam i mocne upławy i zrobiły mi się takie suche placki od kącików ust w stronę brody jakie są teraz... wiele objawów się pokrywa... Może faktycznie jutro przejadę się zrobić tą bete... Już o nic nie chodzi ale chciałabym wiedzieć możliwie szybko ponieważ: a) w razie czego trzeba zmienić tryb życia b) musze przygotować szefową która swoją drogą chyba mnie udusi bo w lutym wróciłam z macierzyńskiego Zresztą nie ma co gdybać... beta prawdę mi powie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Szefową się nie przejmuj!!!praca nie jest tego warta
![]() beta prawde ci powie i jutro koniecznie ja zrób i daj znac ![]() trzymam kciuki za Ciebie ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
hej przepraszam ze nie pisalam ale mialam remont ;p w domku i brak dostepu do kompa i netu ... ogolnie bylam u lekarza ginekologa i stwierdzila ze mam powiekszona troche macice ale jest jeszcze za wczesnie aby stwierdzic i raczej chyba jestm w ciazy ale 14 wrzesnia umowila sie ze mna na usg i wtedy powie dokladnie . a wiec powtorze dla niezorientowanych
![]() zrobilam test ciazowy tydzien po spodziewanej miesiaczce i wyszedl mi pozytywny . dwie dobrze wyraznie kreski . (robilam rano z 1 moczu ) . okresu nie mam do tej pory juz 3 tydzien mi leci . i nic nie wskazuje bym miala go dostac . odczuwalam klocie w jajnikach tzn taki dziwne uczucie jak by mi sie macica powiekszala ... takie rozpychanie -dziwne w tej chwli juz nie czuje tego uczucia od czasu do czasu moze lekko brzuszek mnie zaboli . ogolnie bardzo obolale mam piersi . nudnosc brak narazie ( cale szczescie ![]() ![]() i caly czas sie zastanawiam czy na pewno jestem w ciazy ... oswajam sie z ta mysla ale boje sie ze 14 wrzesnia na usg lekarz stwierdzi ze jednak nie ... ale brzuch mi sie powiekszyl mam juz taki zdecydowanie nadety brzuszek ze nie moge go nawet wciagnac ? ale jednak test podobno daje 99.9% pewności tak ginekolog stwierdził a @ nie mam a zawsze mialam regularna ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nad czy Ty się jeszcze zastanaiwasz to ja nie wiem... ![]() ![]() ![]() GRATULACJE
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pisałaś ,że masz watpliowści,wiec zrób sobie dla pewności ![]() kosztuje jakieś 25 zł i możesz zrobić prawie w każdym laboratorium ![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]()
![]() |
#281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam watpliwości ja wole miec 100 % pewnosci niz 99 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Zanim zdążyłam poleciec na bete dostałam @...
Więc mój organizm jawnie robił sobie ze mnie jaja ![]() Tak więc mam nadzieję, że spotkamy się tutaj za 2/3 lata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a kiedy miałas ostatnią @? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to niezłe jaja faktycznie ![]() oj kochana za 2 lata to my nasze szkaraby będziemy już bawić ![]() ![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnia @ miałam dokładnie w nocy z 9-10 lipca . i wtedy była krótsza i pamiętam że wymiotowałam jak dostałam. a do tej pory @ nie mam wynik testu pozytywny ginekolog powiedziała ze troszke macica powiekszona wiec jak jestem w ciazy a powiedziala ze chyba tak to to poczatek ciazy i na sie przekonamy na 100 % 14 wrzesnia bo wtedy juz na pewno bedzie widac. a wy myslicie ze moze sie okazac jeszcze ze to jednak nie ciaza ? jestem ogolnie zmeczona mam zwiekszony apetyt i sluzy , wiecej sliny czesciej mocz oddaje mam nadety caly czas brzuch ze nie moge go wciagnac wogole od czasu do czasu dziwne bole takie jak na @ ale inne . nie mam mdlosci , i podobno zmienilam sie na twarzy mam bardziej okragla . Piersi bola i to bardzo je czuje jak dotkne i zaparcia mam tez i ogolnie ten test pozytywny robiony po terminie @ z rannego moczu . powinna powtorzyc test dla pewnosci ? Edytowane przez laseczkaa Czas edycji: 2010-08-24 o 17:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
Ech a ja się wciąż łudzę... choć objawy prawie wszystkie jak wstrętną @ ,
Piersi bolą, mam duże zaparcie , matko żeby aż takie?? Nic nie pomaga!! Wczoraj pobolewał mnie brzuch , skurcze jak na @ i krzyż, prawie nic nie jem bo czuję się pełna . Tylko humorów nie mam , zawsze przed @ ryczę i ryczę , bo nikt mnie nie kocha, bo to i tamto . A teraz nic. Ale już chcę tą @, żebym mogła normalnie zacząć jeść i zrobić to i owo bez zaparć hihi I będą staranka od nowego miesiąca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
![]() Ja moze jeszcze nie staram sie o dziecko ale cały czas sie nad tym zastanawiam... ![]() Mam już synka 1 rok i 9 miesiecy no i przydałoby mu sie rodzenstwo a najlepiej siostrzyczka ![]() Ostatnio mielismy z mezem taka sytuacje ze podczas przytulanek spadła nam gumka i o ile dobrze wyliczyłam w moje dni płodne i teraz sie zastanawiam czy mogło coś z tego wyjsc ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny prosze powiedzcie mi kiedy powinnam zrobic test zeby cos juz na nim było widac skoro przytulanki odbyły sie 20.08????
![]() |
#288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
wiem ze nie ma co sie nakrecac bo zajscie w ciaze to nie jest takie hop siup
![]() ![]() ![]() ale chciałabym byc bardzo w ciazy choc minus jest taki ze znowu przytyje a jeszcze po pierwszej ciazy nie pozbyłam sie nadprogramowych kilogramów.
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie rozumiem takiego podejscia,przecież jeżeli podejżewasz,że jestes w ciązy to sie po prostu nie pije!a zbędne kilogramy...bez komentarza.Dla mnie ważniejsze jest zdrowie dziecka niż dbanie o swoją figurke.A poza tym zrzucisz od razu po 2 ciązy ![]() a testu nie rób w sobote bo i tak ni nie pokaże,no moze bHCG ![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moze źle napisałam tamta wiadomosc, zle to ujełam....chodziło mi ze w sobote ide na wesele i zamierzam pic alkochol i zrobie test zeby zobaczyc czy mi cos pokarze ale wiem ze to za wczesnie i pewnie nic nie wyjdzie i nie bede piła bo sie boje.nie jestem jakas gowniara co mysly o sobie a nie o zdrowiu dziecka wiec sobie wypraszam. w ciazy mysle ze nie jestem bo nie mam takiego przeczucia jak z pierwsza ciaza ale wszystko mozliwe. a jeszcze słyszałam ze w pierwszych tygodniach płód jest chroniony i zaden alkochol mu nie zaszkodzi...jezeli ktos nie planuje dziecka i nie wie ze wpadł to swoje zycie prowadzi jak dotychczas czyli tez pije i pali bo nie wie ze jest w ciazy.
Start 31.08 80-79-78-77-76-75 ![]() ![]() cel I- 75kg zero słodyczy 0/50 min. 1,5 litra wody 0/50 ćwicze 0/50 Edytowane przez mamasynka Czas edycji: 2010-08-24 o 19:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
To skoro piszesz,że jednak wydaje Ci sie,że nie jestes w ciąży to po co piszesz na forum o tytule JESTEM W CIĄZY ,MOJE PIERWSZE OBJAWY???
Nakręcasz się,sama byś chciała,a może jednak nie ...?o co Ci wogóle chodzi to ja zupełnie nie wiem ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to Ty mi pojechałaś, ja nie zamiezam sie z nikim kłócić. a tak pozatym widac ze jestes w ciazy bo bardzo zadziorna jestes ![]()
Start 31.08 80-79-78-77-76-75 ![]() ![]() cel I- 75kg zero słodyczy 0/50 min. 1,5 litra wody 0/50 ćwicze 0/50 Edytowane przez mamasynka Czas edycji: 2010-08-25 o 08:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze przynajmniej mam jakiś jeden objaw ![]() sorki,ale ja nie lubie takich dziwnych sytuacji ![]() też się nie chce kłócic,a wiodomo,że forum jest po to ,żeby pisac i pytac więc pisz i pytaj śmiało ![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
poprostu źle sformułowałam wczesniejsza wiadomosc i źle mnie zrozumiałaś. oki wogóle dziekuje za odpowiedź i znikam już z waszego forum by nie motac ![]()
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Witam! Chciałabym się przywitać, bo jestem tu nowa. Trafiłam na ten wątek w poszukiwaniu informacji o pierwszych objawach ciąży. Opiszę tu swoją sytuację ok otóż w zeszłym roku 15.08.2009 straciłam dzidziusia w 7 tyg (wg lekarzy po wyłyżeczkowaniu był to 10tydzień) od tamtej pory miałam regularne okresy co 29 dni ostatni okres spóźnił mi się 3 dni i był skąpy. Od tamtej pory czuję się źle. Ciąża i okres?Teraz okres wypada mi 30 sierpnia (i w ten dzień chcę zrobić test-więc czekam). Od około 3 tygodni mam bardzo dużo białej wydzieliny. Przez 2tyg bolał mnie brzuch bez powodu (co się nigdy nie zdarzało) , głowa, ogólne rozdrażnienie, ogromne zmęczenie, itd. Temperatura 36.0-36.02st ciągle w tym przedziale ale ja mierzyłam w uchu a to chyba trzeba gdzie indziej?!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześć ![]() ja myślę,że skoro okres był już skąpy ostatnim razem to spokojnie możesz zrobić już test ![]() nie jestem wstanie powiedzieć czy możesz być w ciązy,pewnie tak,ale wiesz szukanie takich objawów to nie najlepszy pomysł ![]() jeżeli przypuszczasz,że jestes w ciązy to rób szybko test,alebo idz na bHCG,bo eydaje mi sie ze nie ma co czekac. Ja też straciłam swoją Kruszynke tylko w 16 tygodniu i jak zaszłam teraz w ciązę od razu do ginka skoczyłam,żęby zobaczył ci i jak ![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź, a jak myślisz robić test teraz?Czy z rana? I może wiesz jak to jest z tą temperaturą? Hmm ze tak powiem gdzie ją się dokładnie mierzy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Teraz rób test,ja robiłam wieczorem i wyszły II krechy.
A jeżeli chodzi o temp. to wogole nie wiem jak to jest bo mi już przy 2 ciąży temperatura spada,nie mam wogóle podwyższonej ![]() jak zrobisz test to daj znac bo jestem naprawde ciekawa i trzymam kciuki oczywiście ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.