Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-21, 07:48   #271
lulka265
Zakorzenienie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3

Cytat:
Napisane przez karola2400 Pokaż wiadomość
To ja tez koniecznie zrobie bete , jak bede w poniedziałek na badaniach-szkoda,że jutro sobota
Kochana a jak z dietą i ogólnie posiłkamia?? pytałam lekarza , to mówił,żeby nic nie zmieniać, no oczywiście więcej witaminek i mleczko (litr dziennie)

Zrób sobie ta bete,nawet w sobote możesz w jakims szpitalu
ale generalnie spokojnie można tez poczekać do poniedziałku
a propos jedzenia to ja litra mleka nie dam rady wypić,ale zamieniam to na duże ilości sera żółtego i minimum 2 jajak adziennie
jajko dodaje do kanapek z pomidorem i serkiem i już zjadam odpowiednia dawke wapniaa generalnie będę jadła to na co mam ochote,oczywiscie wyłączajac z tego fast foodyi dodam więcej owoców i warzyw,robie też soczki z jabłuszka i marczewki
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-22, 16:36   #272
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Witam serdecznie

Ja w sumie nie wiem do jakiego wątku się podpiąć...
Ale opiszę Wam co mi jest i jak się moja sytuacja przedstawia

Otóż... za 3 dni minie rok jak urodziłam przez cięcie cesarskie mojego cudownego synka... Planowałam kiedyś w przyszłości kolejnego bobaska ale nie teraz...

Miesiączkuję od lutego i cykle choć delikatnie nieregularne +/- 2 dni nie przekraczały 28 dni...

Obecny cykl trwa już 32 dni...

Zrobiłam już 3 testy (2 popołudniu i wieczorem kilka dni temu) + 1 dzisiaj rano i wszystkie wyszły negatywnie... ale...
- @ ni słychu ni widu... szyjka do wczoraj była nisko, zamknięta i twarda ale dzisiaj już jest wyżej i robi się pulchna
- cyce stały się pełniejsze i wrażliwsze (nie bardzo, ale już nie są takie obojętne jak od momentu kiedy przestałam synka karmić)
- mam delikatne bóle podbrzusza
- temp. w pochwie 37,5
- wylewa się ze mnie mleczna, rzadka wydzielina... za każdym razem liczę że to @ ale to nie ona
- papierosy przestają mi "smakować"
- stalam się wrażliwsza na zapachy... Wczoraj mój mąż pił piwo a ja jak je od niego poczułam to musiałam się oddalić bo mnie zemdliło
- w ogóle po jedzeniu mnie mdli... apetyt mniejszy
- nawet kawa mi nie podchodzi

generalnie wszystkie znaki na niebie wskazują że jestem w ciaży... nawet mnie samą przepełnia takie wrażenie...
A poprzednim razem intuicja mnie nie zawiodła w tej sprawie...

Chciałam jutro iść do lekarza żeby zobaczył o co chodzi ale jak sie okazało od 16.08 jest na miesięcznym urlopie
Stwierdziłam że kolejny test zrobię w piątek... o ile do piątku wytrzymam...

Generalnie jestem zagubiona i zdezorientowana
Co prawda jak dla mnie to jeszcze nie czas na kolejną dzidzię ale jak się okaże, że jest to też sie ucieszę... Bo przecież się nie załamię
Stary 2010-08-22, 17:00   #273
lulka265
Zakorzenienie

Myśłe,że powinnaś i śc do lekarza,a już koniecznie na bHCG.To da Ci 100% odpowiedzi,na wyniki się czeka 2-3 godziny i będziesz wiedzieć co jest grane.Moim zdaniem szukanie dziwnych objawów jest bez sensu,tym bardziej ,że jesteś juz mama i wiesz ,że z ciąza róznie bywa.Raz sa objawy,raz ich brak.
Wynik bHCG da Ci odpowiedz.Życzę Ci aby wyszedł po Twojej myślijak masz szpital i laboratorium w nim to możesz nawet dziś zrobic i poznasz od razu odpowiedzdaj znać co zadecydowałaś

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-08-22, 17:17   #274
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez lulka265 Pokaż wiadomość
Myśłe,że powinnaś i śc do lekarza,a już koniecznie na bHCG.To da Ci 100% odpowiedzi,na wyniki się czeka 2-3 godziny i będziesz wiedzieć co jest grane.Moim zdaniem szukanie dziwnych objawów jest bez sensu,tym bardziej ,że jesteś juz mama i wiesz ,że z ciąza róznie bywa.Raz sa objawy,raz ich brak.
Wynik bHCG da Ci odpowiedz.Życzę Ci aby wyszedł po Twojej myślijak masz szpital i laboratorium w nim to możesz nawet dziś zrobic i poznasz od razu odpowiedzdaj znać co zadecydowałaś
No właśnie... gdyby nie te towarzyszące objawy i to, że już byłam w ciązy to zwaliłabym to opóźnienie na jakieś rozregulowanie...
Ale w poprzedniej ciąży miałam i mocne upławy i zrobiły mi się takie suche placki od kącików ust w stronę brody jakie są teraz... wiele objawów się pokrywa...
Może faktycznie jutro przejadę się zrobić tą bete...
Już o nic nie chodzi ale chciałabym wiedzieć możliwie szybko ponieważ:
a) w razie czego trzeba zmienić tryb życia
b) musze przygotować szefową która swoją drogą chyba mnie udusi bo w lutym wróciłam z macierzyńskiego

Zresztą nie ma co gdybać... beta prawdę mi powie
Stary 2010-08-22, 18:37   #275
lulka265
Zakorzenienie

Szefową się nie przejmuj!!!praca nie jest tego warta
beta prawde ci powie i jutro koniecznie ja zrób i daj znac

trzymam kciuki za Ciebie

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-08-23, 16:12   #276
laseczkaa
Zadomowienie

hej przepraszam ze nie pisalam ale mialam remont ;p w domku i brak dostepu do kompa i netu ... ogolnie bylam u lekarza ginekologa i stwierdzila ze mam powiekszona troche macice ale jest jeszcze za wczesnie aby stwierdzic i raczej chyba jestm w ciazy ale 14 wrzesnia umowila sie ze mna na usg i wtedy powie dokladnie . a wiec powtorze dla niezorientowanych
zrobilam test ciazowy tydzien po spodziewanej miesiaczce i wyszedl mi pozytywny . dwie dobrze wyraznie kreski . (robilam rano z 1 moczu ) . okresu nie mam do tej pory juz 3 tydzien mi leci . i nic nie wskazuje bym miala go dostac . odczuwalam klocie w jajnikach tzn taki dziwne uczucie jak by mi sie macica powiekszala ... takie rozpychanie -dziwne w tej chwli juz nie czuje tego uczucia od czasu do czasu moze lekko brzuszek mnie zaboli . ogolnie bardzo obolale mam piersi . nudnosc brak narazie ( cale szczescie )-lecz moga sie jeszcze pojawic według mnie o 7 tc. ogolnie jestem wymeczona i taka senna . w pracy ledwo zyje i mam duzy apetyt tzn czasem mam apetyt ale nie jakies specjalne zachcianki tylko wiecej jem niz do tej pory i wiecej siusiam .
i caly czas sie zastanawiam czy na pewno jestem w ciazy ... oswajam sie z ta mysla ale boje sie ze 14 wrzesnia na usg lekarz stwierdzi ze jednak nie ... ale brzuch mi sie powiekszyl mam juz taki zdecydowanie nadety brzuszek ze nie moge go nawet wciagnac ?
ale jednak test podobno daje 99.9% pewności tak ginekolog stwierdził a @ nie mam a zawsze mialam regularna ...
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 16:15   #277
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej przepraszam ze nie pisalam ale mialam remont ;p w domku i brak dostepu do kompa i netu ... ogolnie bylam u lekarza ginekologa i stwierdzila ze mam powiekszona troche macice ale jest jeszcze za wczesnie aby stwierdzic i raczej chyba jestm w ciazy ale 14 wrzesnia umowila sie ze mna na usg i wtedy powie dokladnie . a wiec powtorze dla niezorientowanych
zrobilam test ciazowy tydzien po spodziewanej miesiaczce i wyszedl mi pozytywny . dwie dobrze wyraznie kreski . (robilam rano z 1 moczu ) . okresu nie mam do tej pory juz 3 tydzien mi leci . i nic nie wskazuje bym miala go dostac . odczuwalam klocie w jajnikach tzn taki dziwne uczucie jak by mi sie macica powiekszala ... takie rozpychanie -dziwne w tej chwli juz nie czuje tego uczucia od czasu do czasu moze lekko brzuszek mnie zaboli . ogolnie bardzo obolale mam piersi . nudnosc brak narazie ( cale szczescie )-lecz moga sie jeszcze pojawic według mnie o 7 tc. ogolnie jestem wymeczona i taka senna . w pracy ledwo zyje i mam duzy apetyt tzn czasem mam apetyt ale nie jakies specjalne zachcianki tylko wiecej jem niz do tej pory i wiecej siusiam .
i caly czas sie zastanawiam czy na pewno jestem w ciazy ... oswajam sie z ta mysla ale boje sie ze 14 wrzesnia na usg lekarz stwierdzi ze jednak nie ... ale brzuch mi sie powiekszyl mam juz taki zdecydowanie nadety brzuszek ze nie moge go nawet wciagnac ?
ale jednak test podobno daje 99.9% pewności tak ginekolog stwierdził a @ nie mam a zawsze mialam regularna ...

Nad czy Ty się jeszcze zastanaiwasz to ja nie wiem...jestes w ciązy,a jak masz jakieś wątpliwości to bete idz i juz nie będziesz miała

GRATULACJE

Aniołek 26.05.2010r

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-23, 17:06   #278
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Nad czy Ty się jeszcze zastanaiwasz to ja nie wiem...jestes w ciązy,a jak masz jakieś wątpliwości to bete idz i juz nie będziesz miała

GRATULACJE

chciałam zrobic bhcg ale akurat w zeszlym tygodniu mialam pobierana 2 razy krew razo ogolne badania krwi + mocz 2 raz waserman + grupa krwi i pytalam o to bhcg ale powiedzieli ze oni tego nie robia jedynie jakis szpital polozniczy .... a ile kosztuje to bhcg ? czy ktos wie gdzie mozna je zrobic w Poznaniu ? ginekolog jak pytalam o to badanie to powiedziala ze po co je robic skoro test wyszedl pozytywny a zaraz bedziemy robic usg i po co tracic pieniadze jak prawdopodobnie jestem w ciazy .
Stary 2010-08-23, 17:22   #279
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
chciałam zrobic bhcg ale akurat w zeszlym tygodniu mialam pobierana 2 razy krew razo ogolne badania krwi + mocz 2 raz waserman + grupa krwi i pytalam o to bhcg ale powiedzieli ze oni tego nie robia jedynie jakis szpital polozniczy .... a ile kosztuje to bhcg ? czy ktos wie gdzie mozna je zrobic w Poznaniu ? ginekolog jak pytalam o to badanie to powiedziala ze po co je robic skoro test wyszedl pozytywny a zaraz bedziemy robic usg i po co tracic pieniadze jak prawdopodobnie jestem w ciazy .

Ale pisałaś ,że masz watpliowści,wiec zrób sobie dla pewności

kosztuje jakieś 25 zł i możesz zrobić prawie w każdym laboratorium

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-08-23, 17:26   #280
wioolusiaaa
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny gratuluję już na wstępie każdej przyszłej mamie i życzę powodzenia każdej z was, która stara się o dziecko Chciałam zapytać co o tym sądzicie. Nie mam regularnych okresów i nie biorę tabletek anty.i nie stosuję żadnej innej antykoncepcji.Dzisiaj (5 dzień spodziewanego okresu) jest tylko bardzo,ale to bardzo lekkie krwawienie. Bolą mnie jak nigdy piersi, chce mi się spać, jestem cały czas głodna, nerwowa, co jakiś czas pobolewa mnie brzuch oraz coś po lewej stronie( czekam na badanie usg). Zastanawiam się czy może jest aby cień nadziei? Chyba zrobię jutro test pozdrawiam gorąco
Stary 2010-08-23, 17:29   #281
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Ale pisałaś ,że masz watpliowści,wiec zrób sobie dla pewności

kosztuje jakieś 25 zł i możesz zrobić prawie w każdym laboratorium
acha ale na razie nie mam kiedy zrobic bo pracuje caly tydzien od pon do piatku od 7-15 a z domu wychodze po 6 a wracam ok 16 wiec za bardzo nie ma gdzie i kiedy

mam watpliwości ja wole miec 100 % pewnosci niz 99 Sama jeszcze nie dowierzam mojemu szczesciu tak marzę o tym by miec dzecko . u nas juz wszyscy wiedza ze raczej jestem i wszyscy zadowolenia ale ja mowie ze po 14 wrzesnia beda mieli 100 % jak na usg zobacze ;p maly babelek i moze juz serduszko
Stary 2010-08-23, 19:47   #282
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Zanim zdążyłam poleciec na bete dostałam @...
Więc mój organizm jawnie robił sobie ze mnie jaja

Tak więc mam nadzieję, że spotkamy się tutaj za 2/3 lata
Stary 2010-08-23, 20:55   #283
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
acha ale na razie nie mam kiedy zrobic bo pracuje caly tydzien od pon do piatku od 7-15 a z domu wychodze po 6 a wracam ok 16 wiec za bardzo nie ma gdzie i kiedy

mam watpliwości ja wole miec 100 % pewnosci niz 99 Sama jeszcze nie dowierzam mojemu szczesciu tak marzę o tym by miec dzecko . u nas juz wszyscy wiedza ze raczej jestem i wszyscy zadowolenia ale ja mowie ze po 14 wrzesnia beda mieli 100 % jak na usg zobacze ;p maly babelek i moze juz serduszko
laseczka myśle ,ze moge ci gratulowac,tylko troche dziwne,ze jesli jestes w 7 tc,to jeszcze nic nie widac ,powinno juz na usg byc widac.
a kiedy miałas ostatnią @?
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 07:58   #284
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Zanim zdążyłam poleciec na bete dostałam @...
Więc mój organizm jawnie robił sobie ze mnie jaja

Tak więc mam nadzieję, że spotkamy się tutaj za 2/3 lata

No to niezłe jaja faktycznie
oj kochana za 2 lata to my nasze szkaraby będziemy już bawić

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-08-24, 15:23   #285
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
laseczka myśle ,ze moge ci gratulowac,tylko troche dziwne,ze jesli jestes w 7 tc,to jeszcze nic nie widac ,powinno juz na usg byc widac.
a kiedy miałas ostatnią @?
na usg nie widac dlatego ze nie mialam robionego usg jeszcze tylko mam termin na 14 wrzesnia mialam tylko badanie ginekologiczne .

ostatnia @ miałam dokładnie w nocy z 9-10 lipca . i wtedy była krótsza i pamiętam że wymiotowałam jak dostałam. a do tej pory @ nie mam wynik testu pozytywny ginekolog powiedziała ze troszke macica powiekszona wiec jak jestem w ciazy a powiedziala ze chyba tak to to poczatek ciazy i na sie przekonamy na 100 % 14 wrzesnia bo wtedy juz na pewno bedzie widac.
a wy myslicie ze moze sie okazac jeszcze ze to jednak nie ciaza ?
jestem ogolnie zmeczona mam zwiekszony apetyt i sluzy , wiecej sliny czesciej mocz oddaje mam nadety caly czas brzuch ze nie moge go wciagnac wogole od czasu do czasu dziwne bole takie jak na @ ale inne . nie mam mdlosci , i podobno zmienilam sie na twarzy mam bardziej okragla . Piersi bola i to bardzo je czuje jak dotkne i zaparcia mam tez
i ogolnie ten test pozytywny robiony po terminie @ z rannego moczu . powinna powtorzyc test dla pewnosci ?

Edytowane przez laseczkaa
Czas edycji: 2010-08-24 o 17:05
Stary 2010-08-24, 15:33   #286
Promykas
Wtajemniczenie

Ech a ja się wciąż łudzę... choć objawy prawie wszystkie jak wstrętną @ ,
Piersi bolą, mam duże zaparcie , matko żeby aż takie?? Nic nie pomaga!!
Wczoraj pobolewał mnie brzuch , skurcze jak na @ i krzyż, prawie nic nie jem bo czuję się pełna . Tylko humorów nie mam , zawsze przed @ ryczę i ryczę , bo nikt mnie nie kocha, bo to i tamto . A teraz nic. Ale już chcę tą @, żebym mogła normalnie zacząć jeść i zrobić to i owo bez zaparć hihi
I będą staranka od nowego miesiąca
Promykas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 17:49   #287
mamasynka
Raczkowanie

czesc dziewczyny
Ja moze jeszcze nie staram sie o dziecko ale cały czas sie nad tym zastanawiam...
Mam już synka 1 rok i 9 miesiecy no i przydałoby mu sie rodzenstwo a najlepiej siostrzyczka
Ostatnio mielismy z mezem taka sytuacje ze podczas przytulanek spadła nam gumka i o ile dobrze wyliczyłam w moje dni płodne i teraz sie zastanawiam czy mogło coś z tego wyjsc w pierwszej chwili sie wystraszyłam bo nie wiem czy nas stac na drugie dziecko ale teraz sobie mysle ze bym chciała byc w ciazy... @ powinnam dostac 1 wrzesnia i juz nie moge sie doczekac dnia okresu... cichaczem sie modle zeby go nie było
dziewczyny prosze powiedzcie mi kiedy powinnam zrobic test zeby cos juz na nim było widac skoro przytulanki odbyły sie 20.08????

80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60

cel I- 75kg
zero słodyczy 0/50
min. 1,5 litra wody 0/50
ćwicze 0/50
mamasynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 18:09   #288
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamasynka Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
Ja moze jeszcze nie staram sie o dziecko ale cały czas sie nad tym zastanawiam...
Mam już synka 1 rok i 9 miesiecy no i przydałoby mu sie rodzenstwo a najlepiej siostrzyczka
Ostatnio mielismy z mezem taka sytuacje ze podczas przytulanek spadła nam gumka i o ile dobrze wyliczyłam w moje dni płodne i teraz sie zastanawiam czy mogło coś z tego wyjsc w pierwszej chwili sie wystraszyłam bo nie wiem czy nas stac na drugie dziecko ale teraz sobie mysle ze bym chciała byc w ciazy... @ powinnam dostac 1 wrzesnia i juz nie moge sie doczekac dnia okresu... cichaczem sie modle zeby go nie było
dziewczyny prosze powiedzcie mi kiedy powinnam zrobic test zeby cos juz na nim było widac skoro przytulanki odbyły sie 20.08????
jesli chodzi o test to tak niektore potrafia juz pokazac cos po 7 dniach od zaplodnienia . ale najlepiej robic kolo spodziewanej miesiaczki lub kilka dni po niej i najlepiej z rana (tak ja czytalam na ten temat duzo)
Stary 2010-08-24, 18:11   #289
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
czesc dziewczyny
Jak nie dostaniesz 1 września okresu to wtedy zrób test i generalnie nie ma sie co nakrecacbędzie co będzie,tym bardziej ,ze jestes juz mama i wiesz ,że w tym temacie pościech nie wskazany

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-08-24, 18:20   #290
mamasynka
Raczkowanie

wiem ze nie ma co sie nakrecac bo zajscie w ciaze to nie jest takie hop siup ale teraz w sobote ma wesele i bede pila alkohol i troszke sie boje że jak bede w ciazy to moze to zaszkodzic... moze w sobote zrobie test i zobaczymy czy cos pokaże
ale chciałabym byc bardzo w ciazy choc minus jest taki ze znowu przytyje a jeszcze po pierwszej ciazy nie pozbyłam sie nadprogramowych kilogramów.

cel I- 75kg
zero słodyczy 0/50
min. 1,5 litra wody 0/50
ćwicze 0/50
Stary 2010-08-24, 18:54   #291
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
wiem ze nie ma co sie nakrecac bo zajscie w ciaze to nie jest takie hop siup ale teraz w sobote ma wesele i bede pila alkohol i troszke sie boje że jak bede w ciazy to moze to zaszkodzic... moze w sobote zrobie test i zobaczymy czy cos pokaże
ale chciałabym byc bardzo w ciazy choc minus jest taki ze znowu przytyje a jeszcze po pierwszej ciazy nie pozbyłam sie nadprogramowych kilogramów.

Ja nie rozumiem takiego podejscia,przecież jeżeli podejżewasz,że jestes w ciązy to sie po prostu nie pije!a zbędne kilogramy...bez komentarza.Dla mnie ważniejsze jest zdrowie dziecka niż dbanie o swoją figurke.A poza tym zrzucisz od razu po 2 ciązy

a testu nie rób w sobote bo i tak ni nie pokaże,no moze bHCG

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-08-24, 19:25   #292
mamasynka
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie rozumiem takiego podejscia,przecież jeżeli podejżewasz,że jestes w ciązy to sie po prostu nie pije!a zbędne kilogramy...bez komentarza.Dla mnie ważniejsze jest zdrowie dziecka niż dbanie o swoją figurke.A poza tym zrzucisz od razu po 2 ciązy

a testu nie rób w sobote bo i tak ni nie pokaże,no moze bHCG
ja nie napisałam ze zbedne kilogramy mi przeszkadzaja chce miec bardzo drugie dziecko i sie nie przejmuje kilogramami napisałam tylko ze to jedyny minus, dla mnie tez jest wazniejsze zdrowie dziecka i nie rób ze mnie jakies wyrodnej matki bo mam juz synka i wiem jak sie zachowywac bedac w ciazy i jak wychowywac dziecko. z synkiem nie napiłam sie nawet łyka zadnego alkocholu, dbałam o siebie i o dziecko.
moze źle napisałam tamta wiadomosc, zle to ujełam....chodziło mi ze w sobote ide na wesele i zamierzam pic alkochol i zrobie test zeby zobaczyc czy mi cos pokarze ale wiem ze to za wczesnie i pewnie nic nie wyjdzie i nie bede piła bo sie boje.nie jestem jakas gowniara co mysly o sobie a nie o zdrowiu dziecka wiec sobie wypraszam.

w ciazy mysle ze nie jestem bo nie mam takiego przeczucia jak z pierwsza ciaza ale wszystko mozliwe.
a jeszcze słyszałam ze w pierwszych tygodniach płód jest chroniony i zaden alkochol mu nie zaszkodzi...jezeli ktos nie planuje dziecka i nie wie ze wpadł to swoje zycie prowadzi jak dotychczas czyli tez pije i pali bo nie wie ze jest w ciazy.

cel I- 75kg
zero słodyczy 0/50
min. 1,5 litra wody 0/50
ćwicze 0/50

Edytowane przez mamasynka
Czas edycji: 2010-08-24 o 19:35
Stary 2010-08-25, 07:29   #293
lulka265
Zakorzenienie

To skoro piszesz,że jednak wydaje Ci sie,że nie jestes w ciąży to po co piszesz na forum o tytule JESTEM W CIĄZY ,MOJE PIERWSZE OBJAWY???
Nakręcasz się,sama byś chciała,a może jednak nie ...?o co Ci wogóle chodzi to ja zupełnie nie wiem

Aniołek 26.05.2010r

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-25, 07:41   #294
mamasynka
Raczkowanie

Cytat:
To skoro piszesz,że jednak wydaje Ci sie,że nie jestes w ciąży to po co piszesz na forum o tytule JESTEM W CIĄZY ,MOJE PIERWSZE OBJAWY???
Nakręcasz się,sama byś chciała,a może jednak nie ...?o co Ci wogóle chodzi to ja zupełnie nie wiem
Napisalam tylko żeby sie zapytac kiedy najlepiej powinnam zrobic test...ale widze ze nie kazdemu wolno pisac na tym forum. sory
to Ty mi pojechałaś, ja nie zamiezam sie z nikim kłócić.
a tak pozatym widac ze jestes w ciazy bo bardzo zadziorna jestes

cel I- 75kg
zero słodyczy 0/50
min. 1,5 litra wody 0/50
ćwicze 0/50

Edytowane przez mamasynka
Czas edycji: 2010-08-25 o 08:35
Stary 2010-08-25, 08:17   #295
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisalam tylko żeby sie zapytac kiedy najlepiej powinnam zrobic test...ale widze ze nie kazdemu wolno pisac na tym forum. sory
to Ty mi pojechałaś, ja nie zamiezam sie z nikim kłucić.
a tak pozatym widac ze jestes w ciazy bo bardzo zadziorna jestes

Kurcze przynajmniej mam jakiś jeden objaw
sorki,ale ja nie lubie takich dziwnych sytuacji
też się nie chce kłócic,a wiodomo,że forum jest po to ,żeby pisac i pytac więc pisz i pytaj śmiało

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-08-25, 08:32   #296
mamasynka
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze przynajmniej mam jakiś jeden objaw
sorki,ale ja nie lubie takich dziwnych sytuacji
też się nie chce kłócic,a wiodomo,że forum jest po to ,żeby pisac i pytac więc pisz i pytaj śmiało

poprostu źle sformułowałam wczesniejsza wiadomosc i źle mnie zrozumiałaś. oki wogóle dziekuje za odpowiedź i znikam już z waszego forum by nie motac pa

cel I- 75kg
zero słodyczy 0/50
min. 1,5 litra wody 0/50
ćwicze 0/50
Stary 2010-08-25, 08:38   #297
julka19k
Raczkowanie

Witam! Chciałabym się przywitać, bo jestem tu nowa. Trafiłam na ten wątek w poszukiwaniu informacji o pierwszych objawach ciąży. Opiszę tu swoją sytuację ok otóż w zeszłym roku 15.08.2009 straciłam dzidziusia w 7 tyg (wg lekarzy po wyłyżeczkowaniu był to 10tydzień) od tamtej pory miałam regularne okresy co 29 dni ostatni okres spóźnił mi się 3 dni i był skąpy. Od tamtej pory czuję się źle. Ciąża i okres?Teraz okres wypada mi 30 sierpnia (i w ten dzień chcę zrobić test-więc czekam). Od około 3 tygodni mam bardzo dużo białej wydzieliny. Przez 2tyg bolał mnie brzuch bez powodu (co się nigdy nie zdarzało) , głowa, ogólne rozdrażnienie, ogromne zmęczenie, itd. Temperatura 36.0-36.02st ciągle w tym przedziale ale ja mierzyłam w uchu a to chyba trzeba gdzie indziej?! nie wiem czy objawy pasują do pierwszych tygodni. Co myślicie? Dodam, że nie zabezpieczamy się w żaden sposób ze swoim partnerem (stosunek przerywany) Boję się, jeśli jestem w ciąży, to zwracając uwagę na to że już straciliśmy fasolkę, płód może być zagrożony. Napiszcie dziewczyny co myślicie. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam.
julka19k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-25, 08:47   #298
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julka19k Pokaż wiadomość
Witam! Chciałabym się przywitać, bo jestem tu nowa. Trafiłam na ten wątek w poszukiwaniu informacji o pierwszych objawach ciąży. Opiszę tu swoją sytuację ok otóż w zeszłym roku 15.08.2009 straciłam dzidziusia w 7 tyg (wg lekarzy po wyłyżeczkowaniu był to 10tydzień) od tamtej pory miałam regularne okresy co 29 dni ostatni okres spóźnił mi się 3 dni i był skąpy. Od tamtej pory czuję się źle. Ciąża i okres?Teraz okres wypada mi 30 sierpnia (i w ten dzień chcę zrobić test-więc czekam). Od około 3 tygodni mam bardzo dużo białej wydzieliny. Przez 2tyg bolał mnie brzuch bez powodu (co się nigdy nie zdarzało) , głowa, ogólne rozdrażnienie, ogromne zmęczenie, itd. Temperatura 36.0-36.02st ciągle w tym przedziale ale ja mierzyłam w uchu a to chyba trzeba gdzie indziej?! nie wiem czy objawy pasują do pierwszych tygodni. Co myślicie? Dodam, że nie zabezpieczamy się w żaden sposób ze swoim partnerem (stosunek przerywany) Boję się, jeśli jestem w ciąży, to zwracając uwagę na to że już straciliśmy fasolkę, płód może być zagrożony. Napiszcie dziewczyny co myślicie. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam.

Cześć

ja myślę,że skoro okres był już skąpy ostatnim razem to spokojnie możesz zrobić już test
nie jestem wstanie powiedzieć czy możesz być w ciązy,pewnie tak,ale wiesz szukanie takich objawów to nie najlepszy pomysł
jeżeli przypuszczasz,że jestes w ciązy to rób szybko test,alebo idz na bHCG,bo eydaje mi sie ze nie ma co czekac.
Ja też straciłam swoją Kruszynke tylko w 16 tygodniu i jak zaszłam teraz w ciązę od razu do ginka skoczyłam,żęby zobaczył ci i jak

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-08-25, 08:51   #299
julka19k
Raczkowanie

Dziękuję za odpowiedź, a jak myślisz robić test teraz?Czy z rana? I może wiesz jak to jest z tą temperaturą? Hmm ze tak powiem gdzie ją się dokładnie mierzy...
julka19k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 08:55   #300
lulka265
Zakorzenienie

Teraz rób test,ja robiłam wieczorem i wyszły II krechy.
A jeżeli chodzi o temp. to wogole nie wiem jak to jest bo mi już przy 2 ciąży temperatura spada,nie mam wogóle podwyższonej

jak zrobisz test to daj znac bo jestem naprawde ciekawa i trzymam kciuki oczywiście

Aniołek 26.05.2010r
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości