|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
![]() ![]() Lila witaj! Super, ze odpoczeliscie ![]()
![]() |
#272 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
bardotka tyle za wode za 3 msc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
BARDOTKO dokladnie u TZ jest 12 rodzenstwa i kazdy chcial malego nosic na reku i tak kazdy po trochu i caly dzin minal i tak bez przerwy a ja tylko sobie molam mowic ze mi dzicko rozbestwia i potem nie dam sobie rady z malym bo bedzie chcial na rece no ale uslyszalam ze musza sie nacieszyc malym
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zadomowienie
|
Zebra juz wykupiłam to żelazo, u nas nie było jakiś większych problemów poza ciemnymi kupami
![]() Lila witaj i czekamy na zdjęcia Bardotka jak nie zapomnę to zajrzę później ile zużywamy tej wody A jak długo czekałaś na puzzle, bo my wczoraj wieczorem kupiliśmy Tż przysłał coś fajnego http://www.joemonster.org/art/14706/Co_sie_dzieciom_sni |
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cos mi wizaz dzis szwankuje ![]()
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Elcia ja nie mam za duzo czasu w dzień, bo maly wymaga ciagle uwagi i nie za długo sam się pobawi... tlyko jak ma ekstra nastrój- np. rano jak wstaniemy... Ogółem muszę go zagadywać, zmieniać zabawki, pilnować strasznie, bo zaraz cuda na kiju wymyśla i jak coś chce to zaraz tam jest. Dzisiaj zostawiłam telefon Tż-ta na dywanie daleko od małego psozłam tylko po smoczka do kuchni a on już bawił się telefonem
![]() Ale trzymam kciuki za kolejną dzidzię ![]() ![]() Addiced na grudniówkach też było dużo anemików i jak dochodzili do 11 to już były super wyniki i koniec kuracji dlatego się tak mocno dziwię. Piotruś jest też nieco starszy a jak zobaczyła lekarka jego wyniki to się zachwycała i nic nie kazała już badać, podawać... Ja sie boję takich nadwrażliwych lekarek, bo miałam taką na początku... Bardotka masakra... mam nadzieję, że my nie będziemy mieć duzo, bo z wody korzystał ojciec tu z synem swej kobiety dość często... a teraz z 2 tygodnie brał wodę stąd zanim tam sobie skombinowali na swoejj nowej posesji... Ja za to mamduze rachunki za prąd ale to pisałam jak tata ciął drzewo na swoją hasjende i korzystał z garażu... Więc dopłaty nie mieliśmy... Ale rachunki po 200 zł teraz są czyli 100 mniej... Nadal dużo... |
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój małż mowi, ze to niemożliwe ![]() ![]() my zuzywamy srednio 5 kubików miesiecznie (3 kubiki zimnej 2 ciepłej) u nas 6.46 zł za zimna plus scieki a ciepła 13 zł czyli 19,46 zł za 1m3 ciepłej wody czyli musielibysmy zuzyc 50 m3 przez 3 mce a Ty piszesz ze macie 1000 zł NIEDOPŁATY!!! dlatego małż co miesiąc s;pisuje liczniki i dokładnie wszystko zapisuje, poniewaz mielismy juz taka sytuacje, ze przez pomyłkę podłączono nam wodomierz sasiadów. Moglismy to wyjasnić głownie dzięki tym jego skrupulatnym zapiskom ![]() ![]() teraz sobie wyobraźcie minę sasiadów jak się dowiedzieli, ze dostali tak naprawdę rozliczenie z naszej wody ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Lila fantastycznie,ze wyjazd sie udal.Czekamy na fotki
Bardotka masakryczny ten rachunek dostaliscie! Moze licznik zle spisali ? Nam tak ostatnio za gaz spisali,zamiast na poczatku 0, to kolej wpisal 2,no i dostalismy rachunek prawie 700 Ł.Oczywiscie teraz trzeba to odkreca,a w uk to sami debile pracuja,to pewnie troche to potrwa ![]() Elcia tez planujecie 12-ke ? ![]() Moje dziecie spalo dzisiaj przez caly dzien az 1h...Oczywiscie dalej sie awanturuje,ze nie chce isc spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
tak nawiązując do chłopaków Zebry i Addicted
![]() ![]() póxniej zabarałma kocyk to szło lepiej bo się nie slizgał ![]() ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-07-29 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Kancia no to Tomuś wcale nie taki leniuszek
![]() ![]() ![]() Kobito fajny masz głos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Lila fajnie ze urlop sie udal. Mój syn dzis daje popalic tak ze rece opadaja,spal raz godzine i tyle-jestem padnieta.... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() my mamy wszedzie wykładziny a puzzle miałam ale sprzedałam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny straszniesię dziś zdenerwowałam
Byłyśmy z Justysią na szczepieniu i lekarka badając Malutką stwierdziła, że ma szmery w serduszku. Na początek mamy zrobić morfologię,a potem ewentualnie jeśli będzie to konieczne echo serca. Bardzo się boje. obiecuje, że później odniosę się do Waszych postów |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Aha:F my mamy psa i mimo, że nie ma wstępu do pokoji i tak sie kudły zawsze wniesie... więc muszę kombinować bo remont na górze to mój Tż skończy...jak Piotruś na studia pójdzie
![]() Kwiat nie schizuj się na zapas! To tylko lekarka coś usłyszała to nie musi się potwierdzić! Poczekaj na dokładniejsze badania a my trzymamy kciuki żeby to była pomyłka ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-07-29 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Tajgabajga Lu tez dzis spala godzine
![]() Nawet nie strasz,ze tak trudno to odkrecic z tym rachunkiem ![]() Kancia slodki pelzaczek i jak cwiczy wytrwale Zebra ja mam psa,kota i klakow pod dostatkiem ![]() Kwiat bedzie dobrze,trzymamy kciuki i pisz jak tylko bedzie cos wiadomo ![]() Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-07-29 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Kancia
![]() ![]()
#287 |
Zakorzenienie
|
Aldii i jak sobie z tym radzisz? Mój niby ma futro nie długie a leni się ciągle i to jeszcze ostatnio jak po owczarku górskim jakimś... A nic mnie nie drażni jak mały skubiący dywan z kudłami i od razu do dzioba by pakował.
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Na razie Was nie nadrobiłam ale tylko napisze że dziś miałam mega stresujący dzień,który skończył się wizytą w szpitalu z Filipem ![]() nie wiem czy to normalne ale dziś Filip dziwnie się zachował... Otóż pojechałam sobie do fryzjera i nie było mnie dwie godziny a Filip został z TŻ, jak wróciłam ok16 to normalnie sobie gadamy, mam go na rękach a ten nagle miał takie jakby skurcze na twarzy i drgawki. Te drgawki kilka razy wcześniej u niego zobacyzłam ale tak jednorazowo, to tak jak ktoś się "otrząsa" jak mu zimno, albo jak mucha bzyczy koło ucha.. Ale dziś to mu tak aż buzię wykręcało i takie odruchy drgawkowe były kilkusekundowe co jakiś czas.. nie wiem dlaczego tak jest ale po wczorajszej akcji stwierdziłam że pojedziemy do pediatry... (nie będe pisać jakie najgorsze choroby przyszły mi do głowy ![]() Pediatra w zasadzie nic nam nie powiedziała i dała skierowanie do szpitala, że takie coś wymaga dalszej diagnostyki, bo może o niczym nie świadczyć i być incydentalne, a może coś... W szpitalu pan doktor trochę mnie uspokoił, powiedział że to raczej wynika z niedorozwiniętego jeszcze centralnego układu nerwowego i mógłby na sprzyjąć na tydzien na oddział ale akurat jedyny neurolog dziecięcy poszedł na urlop ![]() Wyczytałam że takie drgawki też moga wynikać z : - przyczyn metabolicznych - a dziś Filip pierwszy raz na śnaidanie zjadł kaszkę manną, może to reakcja na większą ilośc glutenu? - brak jakiś witamin, np B12 - ja mam tez teorię ze to po zabawach z tatą ![]() ![]() Dziewczyny ale się zestresowałam...nie wiem może wymyślam i przesadzam ale to zachowanie nie było normalne i te drgawki, takie skurcze i wykrzywienia twarzy.. Czy któraś z Was miała do czynienia z czymś takim??? Tak się martwię... ![]()
#289 |
Zakorzenienie
|
No i koniec mleczka na noc...
Już od kilku dni miałam wrażenie, że jej ciężko się najeść, ale zwaliłam na ząbki, bo naprawdę jej dokuczały ostatnio... No ale dzisiaj to już ewidentnie brakło mleka... Rano się najada do syta, jak wracam z pracy to mam cyce jak donice, ale na kolację już brak... :-( Nie martw się na zapas... W końcu pediatra to nie specjalista od serca... Zawsze mogła się pomylić.
#290 |
Rozeznanie
|
aldii no mam nadzieje ze u Was bedzie znacznie szybciej i prosciej niz u nas. Ale tutaj to nie wiem jak oni sie w tym lapia. Wszedzie jakies pomylki.Ostatnio np w sklepie laska nam pampersów nie policzyla albo jakis kupon dwa razy potrafi policzyc-czasem zastanawiam sie na jakim poziomie oni sie zatrzymuja. Burdel na kolkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Takie otrząsanie to Paulinka ma jak robi siusiu...
Ale domyślam się, że to u Filipa to gorzej wyglądało... Cytat:
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Youyou też napewno bym się wystraszyła...ale słchaj lekarza i nie wmawiaj sobie chorób jakiś
![]() Kamyk i tak dobrze, że na rano i powrót z pracy jest wystarczająco mleczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
no właśnie to nie było jakieś mega starszne, jakby taka seria tików nerwowych na buzi
![]() Mamusie z Warszawy--> macie może jakieś namiary??? ************************* nadrobiłam.. Kancia - i Ty mówisz że masz leniucha???? ![]() ![]() kwiat postaraj się nie stresować.. choć domyślam się jak się czujesz bo też dziś miałam stresujący dzień.. każda mama będzie w stresie o zdrowie dziecka ![]() Aldii wklejam obiecane butki... ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2010-07-29 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Youyou świetne tenisówki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Rozeznanie
|
Więc tak:
Malinka - ![]() Azzis - masz świętą rację Adasie są cudne, taka ich natura ![]() Addicted - jak wyżej kochana odnośnie pracy; no chyba, że się cieszysz Bardotka - co wy tam basen zamiast wanny macie, że tyle wody idzie ![]() Kancia - dla Tomusia, dzielny chłopak; ja muszę sfilmować mojego jak beczy z nosem w dywanie, cyrk istny Tajgabajga - ![]() Youyou - rozumiem Twoje zdenerwowanie, nie zwlekaj tylko idź z małym do lekarza, niech sprawdzi, prawdopodobnie to nic takiego, trzymam kciuki za małego Kwiat kalafiora - kciukasy za malutką, nie piszę nie denerwuj się bo i tak pewnie będziesz, ale moja znajoma miała taką sytuację i drugi lekarz stwierdził, że ten poprzedni to sam miał chyba szmery ... na mózgu, bo dziecko zdrowe; daj znać co i jak Mój Adam dziś śpi w swoim pokoju, pierwszy raz, zapowiada się ciężka noc dla mnie. Pewnie pęknę i wezmę go do siebie jak będzie za dużo jęczał - taka ze mnie twarda baba! Idę malować paznokcie i obejrzeć House'a. I zjeść lody.
Edytowane przez karola_sz Czas edycji: 2010-07-29 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Youyou- nie spotkałam sie z czyms takim, ale trzymam kciuki oby to było cos nieznacżacego..
![]() Kancia- super pełzak, Tomi bardzo zywiołowy i na zawziuna wyglada...ja ja bym chciała zeby moja juz tak sie starała.. Bardotka- nie che dublowac opinii dziewczyn, ale u nas tez zuzycie znacznie mniejsze na jakies 80zł miesiecznie na 3 osoby.(zuzycie o 12 kubików ![]() Addicted- za zębola...niech szybko wyjdzie ![]() ![]() Karola- nos w dywanie ![]() ![]() Elcia- 12 ![]() ![]() Kwiat- koniecznie kolejna konsultacja...czesto sie mylą co lekarze. Kciuki zacisniete. Nasz konik z FP tez juz poszedł w odstawkę..padła mu bateria i jakos tak juz nie włozyłam...teraz ma projektor i tam gra melodia...plus radio 24 na dobe.. My juz po szczepieniu , obyło sie bez wiekszych ekscesów. No i waga 7400, a w domu wychodziło mi ponad 8..(hm) Czyli nie jest zle... Jak dobrne do konca z czytaniem , to nie mam siły pisac...i oczy mi sie kleją. A jak pomysle ile naskrobiecie przez weekend, kiedy ja bede bawic gosci....to ![]() uciekam miłej nocki..
#297 |
Wtajemniczenie
|
Kancia dla mnie to też niemożliwe
![]() ale chyba jednak nikt się nie pomylił tzn. teraz nie, bo wcześniej na czynszach mieliśmy bardzo mała prognoze-podobno dużo za małą (ja sie na tym nie znam, tż mówi, że im sie powaliło) a wody to my nie potrafimy oszczędzać to fakt np. myjąc 5 butelek br.browns gdzie jest pełno dod. elementów do umycia, co wydłuża czas ich mycia, woda leje się non stop i jeszcze ten prysznic kosmiczny w łazience ( na moje oko to z niego leci na raz 5 razy tyle wody co ze zwykłego, to jest taka ogromna deszczownica) i nasze codzienne prysznice po 40 min ![]() jestem wk****** youyou ja to pewnie byłabym już w szpitalu w innym mieście, ale ja już chyba zostanę panikarą bo tym co przeszłam mam nadzieję, że wszystko będzie ok, a co tż powiedział na te tiki, jakie były jego odczucia, że groźne czy, ze ty przesadzasz (wiadomo jak to matka)
#298 |
Raczkowanie
|
O prosze, kto by pomylal ze bede pierwsza
![]() Grzebie po necie, bo mała obudzila sie rano z zapuchnietym okiem. Nie jest czerwone, nie ma saczacej sie ropki, ani sladu jakiegos ugryzinia..po prostu oczko male jak u chinczyka....no i co na to...przemyłam sola fizjologiczna i poczekam na rozwoj wydarzen. Mala z humorem, smieszka i chyba dusi własnie kupiszona na brzuchu, bo jakies stęki do mni dochodza. A to opuchniecie to moze reakcja po szczepieniu, albo jakies nowe zarełko. Dostała wczoraj kilka łyzeczek krolika...i niezbyt chyba jej smakował, albo juz była n jedzona zupka jarzynowa. Ide szperac...a wam na razie milego dnia ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Obudziła sie ponownie po drzemce i juz lepiej z tym oczkiem ![]() ![]() ![]()
#299 |
Wtajemniczenie
|
Addicted wczoraj nie doczytałam, ze się pytałaś o te puzzle, dzisiaj powinny już u Ciebie być, u nas właśnie tak przyszły po 1 dniu
Aldii nie wiesz może czy odnalazła się ta laska, która zaginęła w Gdańsku? aż mnie ciarki przeszły jak o tym słyszałam, człowiek zapada się jak kamień w wodę... Macie jakiś sposób na zakwasy????? Nie mogę się ruszać ![]()
#300 |
Zakorzenienie
|
zeberko dziękuję za linki
![]() ![]() bardotka strasznie dużo tej niedopłaty ![]() Kancia no i Ty mówisz, że Tomek jest leniuszkiem ![]() ![]() kwiat kalafiora trzymam mocno kciuki. Na pewno wszystko będzie dobrze ![]() youyou ja niestety nie pomogę z tymi drgawkami twarzy. Ale dobrze, że lekarz Was uspokoił ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.