|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasmin a skutki uboczne
ja mama libido zero po yasmin.. wrecz tragedia jestem tak nerwowa ze to kosmos.... mysle and zmiana na inne moze jeannine.. bo juz nie wiem
#272 |
Raczkowanie
|
Dot.: Yasmin - zbiorczy
mam pytanko do wszystkich wizazanek, ktore stosowaly Yasmine badz inne hormony i zauwazyly przyrost masy ciala.. Czy tycie obeserwowalyscie glownie w ''kobiecych miejscach''- czyli biust, biodra, uda??? Skoro estrogeny to mysle, ze glownie te miejsca powinny sei zaokraglac.. Wlasnie zastanwiam sie nad kuracja... W liceum nie mialam takich problemow z cera, ile teraz- na studiach.. Z gory dzieki za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
![]()
Yasmin biorę od ponad roku i czuje się po nich świetnie. Nie przytyłam ani kg, piersi mnie nie bolą , okres mam 3 dni, prawie bezbolesny, poprzednio brałam Diane i Jeanine, ze względu na cerę ale tak mi nie przypadły do gustu jak te..... Generalnie jestem zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
ja z cera nigdy nie mialam problemow wiec nie moge stwierdzic zadnej poprawy. jedyne z czego sie ciesze to piersi
![]() ![]()
#275 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witam
mam pytanko czy ktos z Gliwic wie w jakiej cenie mozna je nabyc u nas???Gdzie sa w fajnej nie drogiej cenie ![]() Mam takie pytanko od wczoraj biore yasmin wczesniej bralam jannine w ultce yasmin przeczytalam ze gdy wczesnie przyjmowalo sie jakies tabletki inne to w czasie 7dniowej przerwy okres moze sie nie pojawic ![]() aa jeszcze jedno pytanie moje poprzednie tabletki mialy lepsziej ulozone tygodnie na listku teraz mam kuleczko i w nim zawarte 3 tyg jak zczynam taletki mam je brac z etak powiem od gory???tzn np od gornego czwratku??? zamieszczam rysunek bo nei wiem czy dobrze wzielam ![]() nie moge zalonczyc rysuku ![]()
<ciach_reklama> Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-11-20 o 00:33 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja EDYCJI/MULTICYTOWANIA proszę z nich korzytać. |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#277 |
Przyczajenie
|
ja tez od gornej niedzieli biore
![]() ja po pierwszym opakowaniu nie mialam okresu,to znaczy bardziej jakby plamienie to bylo,zupelnie bezbolesne ale lekarz powiedzial ze tak wlasnie moze byc i wogole ze skape te okresy beda przeszly mi zgagi, ktore mialam przy pierwszym opakowaniu ![]() libido ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
witam!
mam pewne pytanie,ponieważ nie wiem czy wszystko jest ok. otórz biorę yasmin od jakiś 5 miesięcy i wszystko jest dobrze. teraz miałam 7-dniową przerwę(od tamtego poniedziałku do dzisiejszego dnia). zawsze brałam tabletki o 7.00 rano każde(i tak zaczynałam każde nowe opakowanie) dziś wzięłam tabletkę o godz 20.00 ponieważ przez własną głupotę zaponiałam o tym rano. czy nic się nie stało?czy żadna równowaga niezostała zachwiana? i jeszcze jedno pytanie...czy już następne tabl;etki mogę brać rano właśnie o 7.00 czy powinnam pozostać przy tej godz. 20.00? czekam na odp! to dla mnie b.wazne! pozdrawiam
#279 |
Rozeznanie
|
![]()
Witaj fazuus z chęcią odpowiem ci na pytanie. jest to już twój 5 miesiąc brania tabletek więc jeśli zapomniałaś wziąc rano i zaczęłaś od 20 stej powinnaś brac już całe opakowanie o godz. 20 stej, potem przy następnym opakowaniu możesz zmienic godzinę na dowolną.Pozdrawiam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
A ja źle znoszę Yasmin. Na początku stosowania miałam duszności, a potem - prawie codziennie – mdłości, także w zasadzie w trakcie brania pigułek w ogóle nie mogłam pić kawy (chyba mi obciążyły wątrobę). Po 4 miesiącach odstawiłam Yasmin i w ogóle już nie zamierzam brać pigułek
![]()
#281 |
Przyczajenie
|
![]()
witam.pisze pierwszy raz,ale od dluzszego czasu czytam wasze posty.biore yasmin od 5 dni i bylo ok do wczoraj.w nocy obudzilam sie z mdlosciami!a juz sie cieszylam,ze nic mi nie bedzie.piersi lekko bola,okres,a raczej plamienie utrzymuje sie 6 dzie(okres zawsze mam 5 dni),wczoraj wieczorm czulam sie jak balon!no i ,co najgorsze czuje,ze dopisuje mi apetyt,a to juz jest straszne!mam tylko nadzieje,ze pozbede sie zlych objawow i to szybko.acha,moje czolo wyglada koszmarnie-pryszcz na pryszczu!nigdy nie mialam problemow z cera.mam pytanie:do wczoraj bralam tabletke o 23 00,wczoraj zmienilam na 22 00.moze zle zrobilam?pozdrawiam serdecznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
,
Edytowane przez KoRiii Czas edycji: 2007-02-04 o 23:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Przyczajenie
|
koriii,a moze to przez papierosy?ogolnie wiadomo,ze biorac tabsy antykoncepcyjne nalezy zapomniec o paleniu.ha ha,sama pale i albo rzuec(watpie)albo ogranicze.coz,powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Przyczajenie
|
w pierwszym opakowaniu tez budzilam sie w nocy z mdlosciami,w drugim opakowaniu to przeszlo i super sie czulam
teraz tylko po 2 opak mam obfity okres juz 4 dzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Przyczajenie
|
![]()
zeszlej nocy spalam jak zabita,nic sie nie dzialo wiec to pewnie byl jednorazowy przeblysk organizmu chociaz?wydaje mi sie ,ze mam lekko powiekszone piersi,ale to tak naprawde stwierdzi moj facet w sobote
![]() koriii,bedzie dobrze!trzymaj sie! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-11-20 o 00:33 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja EDYCJI/MULTICYTOWANIA proszę z nich korzytać. |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Yasmin - gdzie najtaniej
Witam. Mam pytanie czy może mi ktoś napisać gdzie najtaniej można kupić Yasmin w Ostrołęce lub w Olsztynie?? Z góry wielkie dzięki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez KoRiii Czas edycji: 2007-02-04 o 23:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Przyczajenie
|
![]()
axia wiesz co?moje czolo jest przerazajace!tez nie moge patrzec w lustro i czekam na dzien,kiedy moje czolko znowu bedzie gladziutkie chociaz nie chce mi sie czekac az rok.ze zmiana godziny to juz trudno,ale postanowilam,ze 22 00 zostaje.dzis bedzie 8 tabletka i mam nadziej,ze juz bedzie tylko lepiej chociaz tak naprawe od poczatku nie bylo zle procz tego o czym pisalam wczesniej.jest dla mnie dziwne,ze od czasu przyjmowania yasmin czuje sie jak przed okresem czyli ochota na slodkie i w ogole podjadanie,mam wiekszy brzuch,a w nocy lekkie dreszcze.nic dziwnego wiec,ze utyje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
Dot.: Yasmin - gdzie najtaniej
Najprostrzy sposób to samemu się wybrać w tournee po aptekach przy okazji bycia w centrum czy gdzieś na innych dzielnicach. Wiadomo w jednych jest taniej w drugich drożej. W Białymsoku między aptekami jest nawet 10 zł. różnicy na opakowaniu. Tak w ogóle zdecydowałam sie na Harmonet, bo jest tańszy od Yasminu w mojej taniej aptece o 7 zł na opakowaniu. (Harmonet 26 zł. Yasmin 33 zł).
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
To i tak jest u ciebie Yasmin tani.. ja jak narazie za swój płacę 42 zł.. i nie znalazłam jak narzie tańszego...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
w Olsztynie w sieci aptek arnika yasmin po 34zl.dziwie sie bo ja raz przeplacilam yasmin ale dalam wtedy 39.99. widzialam tez po 42 ale nigdy nie dałam az tyle.
#293 |
Zakorzenienie
|
O.. to super jak tak tanio.. a możesz mi napisać gdzie się znajdują te apteki w Olsztynie?? Bo wiesz.. ja tam tylko studiuje.. i niezbyt dibrze orientuje się... szczególnie w aptekach w olsztynie... z góry dzieki
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
np.kolo alfy w Dukacie jest taka apteka, one maja takie pomaranczowe szyldy. jedna jest na przeciwko telekomunikacji w nowym budynku takim, kiedys byla w Realu ale juz chyba nie ma, jedna kolo mnie na osiedlu
![]()
#295 |
Zakorzenienie
|
Wielkie dzieki.. akurat dukat jest z 5 min od mojej stancji wiec napewno tam skocze.. jeszcze raz dzieki i pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
biore yasmin już 3 miesiąc i jakoś nie zauważyłam działania moczopędnego- może dlatego,że zawsze duzo sikałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Przyczajenie
|
![]()
owszem,pisze o tym wyzej.poza tym widze,ze znosimy yasmin bardzo podobnie choc ja dopiero zaczynam (9)tabletka.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
![]()
Może podzielicie sie uwagami na temat tabletek anty Yasmin...
Dla mnie są one rewelacyjne... brak skutków ubocznych ( jedynie lekkie zawirowania w głowie ale tylko pierwszego dnia po przyjęciu pierwszej tabletki), waga ta sama ( naszczęście) okres całkowicie bezbolesny, regularny (po 4 dniach od odstawienia), mniej obfity i trwający tylko 4 dni. Tak więc jak najbardziej jestem na plus.. czekam na wasze opinie dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasmin - plusy i minusy
tego typu wątki o tabletkach znajdują się na forum seks. o Jasmin tez jest.
#300 |
Raczkowanie
|
Dot.: Yasmin - plusy i minusy
.
Edytowane przez KoRiii Czas edycji: 2007-02-04 o 23:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.