Yasmin / Midiana / Asubtela / Lesine / Vibin - wątek zbiorczy! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-13, 16:37   #271
Ray
Zakorzenienie

Dot.: Yasmin a skutki uboczne

ja mama libido zero po yasmin.. wrecz tragedia jestem tak nerwowa ze to kosmos.... mysle and zmiana na inne moze jeannine.. bo juz nie wiem
Stary 2006-10-13, 21:53   #272
tigzi
Raczkowanie

Dot.: Yasmin - zbiorczy

mam pytanko do wszystkich wizazanek, ktore stosowaly Yasmine badz inne hormony i zauwazyly przyrost masy ciala.. Czy tycie obeserwowalyscie glownie w ''kobiecych miejscach''- czyli biust, biodra, uda??? Skoro estrogeny to mysle, ze glownie te miejsca powinny sei zaokraglac.. Wlasnie zastanwiam sie nad kuracja... W liceum nie mialam takich problemow z cera, ile teraz- na studiach.. Z gory dzieki za odpowiedz
tigzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-18, 09:29   #273
Gonia
Zakorzenienie

Smile Dot.: Yasmin - zbiorczy

Yasmin biorę od ponad roku i czuje się po nich świetnie. Nie przytyłam ani kg, piersi mnie nie bolą , okres mam 3 dni, prawie bezbolesny, poprzednio brałam Diane i Jeanine, ze względu na cerę ale tak mi nie przypadły do gustu jak te..... Generalnie jestem zadowolona.
Gonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-18, 12:10   #274
farba
Raczkowanie

ja z cera nigdy nie mialam problemow wiec nie moge stwierdzic zadnej poprawy. jedyne z czego sie ciesze to piersi urosly ze hoho. nawet moj chlopak zauwazyl. powiem tak mialam dawniej B teraz mam C i to nie male C wiec jestem happy co do reszty-biodra, uda-to nie zauwazylam zeby sie "rozrosly".
farba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-25, 21:32   #275
misia00
Zakorzenienie

Question

Witam

mam pytanko czy ktos z Gliwic wie w jakiej cenie mozna je nabyc u nas???Gdzie sa w fajnej nie drogiej cenie

Mam takie pytanko od wczoraj biore yasmin wczesniej bralam jannine w ultce yasmin przeczytalam ze gdy wczesnie przyjmowalo sie jakies tabletki inne to w czasie 7dniowej przerwy okres moze sie nie pojawic i nie ma powodow do nie pokojow mialyscie taka sytuacje??

aa jeszcze jedno pytanie moje poprzednie tabletki mialy lepsziej ulozone tygodnie na listku teraz mam kuleczko i w nim zawarte 3 tyg jak zczynam taletki mam je brac z etak powiem od gory???tzn np od gornego czwratku???
zamieszczam rysunek bo nei wiem czy dobrze wzielam

nie moge zalonczyc rysuku

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2006-11-20 o 00:33 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja EDYCJI/MULTICYTOWANIA proszę z nich korzytać.
misia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-27, 09:02   #276
Rayne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia00 Pokaż wiadomość
aa jeszcze jedno pytanie moje poprzednie tabletki mialy lepsziej ulozone tygodnie na listku teraz mam kuleczko i w nim zawarte 3 tyg jak zczynam taletki mam je brac z etak powiem od gory???tzn np od gornego czwratku???
zamieszczam rysunek bo nei wiem czy dobrze wzielam

nie moge zalonczyc rysuku
Ale to nie ma żadnego znaczenia, od którego czwartku zaczniesz Przecież wszystkie 21 tabletek ma ten sam skład. Ja biorę od góry (od niedzieli), bo tak się przyzwyczaiłam przy Logeście.
Stary 2006-10-28, 07:51   #277
Jasmineczka
Przyczajenie

ja tez od gornej niedzieli biore

ja po pierwszym opakowaniu nie mialam okresu,to znaczy bardziej jakby plamienie to bylo,zupelnie bezbolesne
ale lekarz powiedzial ze tak wlasnie moze byc i wogole ze skape te okresy beda

przeszly mi zgagi, ktore mialam przy pierwszym opakowaniu i narazie dobrze sie czuje
libido ok
Jasmineczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-13, 19:18   #278
fazuuss
Raczkowanie

witam!
mam pewne pytanie,ponieważ nie wiem czy wszystko jest ok.
otórz biorę yasmin od jakiś 5 miesięcy i wszystko jest dobrze.
teraz miałam 7-dniową przerwę(od tamtego poniedziałku do dzisiejszego dnia).
zawsze brałam tabletki o 7.00 rano każde(i tak zaczynałam każde nowe opakowanie)
dziś wzięłam tabletkę o godz 20.00 ponieważ przez własną głupotę zaponiałam o tym rano.
czy nic się nie stało?czy żadna równowaga niezostała zachwiana?
i jeszcze jedno pytanie...czy już następne tabl;etki mogę brać rano właśnie o 7.00 czy powinnam pozostać przy tej godz. 20.00?

czekam na odp! to dla mnie b.wazne!
pozdrawiam
Stary 2006-11-14, 09:16   #279
aixa
Rozeznanie

Exclamation Dot.: Yasmin - zbiorczy

Witaj fazuus z chęcią odpowiem ci na pytanie. jest to już twój 5 miesiąc brania tabletek więc jeśli zapomniałaś wziąc rano i zaczęłaś od 20 stej powinnaś brac już całe opakowanie o godz. 20 stej, potem przy następnym opakowaniu możesz zmienic godzinę na dowolną.Pozdrawiam.
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-14, 12:02   #280
gosiunia22
Zadomowienie

A ja źle znoszę Yasmin. Na początku stosowania miałam duszności, a potem - prawie codziennie – mdłości, także w zasadzie w trakcie brania pigułek w ogóle nie mogłam pić kawy (chyba mi obciążyły wątrobę). Po 4 miesiącach odstawiłam Yasmin i w ogóle już nie zamierzam brać pigułek

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-15, 10:49   #281
eye candy
Przyczajenie

Cool Dot.: Yasmin - zbiorczy

witam.pisze pierwszy raz,ale od dluzszego czasu czytam wasze posty.biore yasmin od 5 dni i bylo ok do wczoraj.w nocy obudzilam sie z mdlosciami!a juz sie cieszylam,ze nic mi nie bedzie.piersi lekko bola,okres,a raczej plamienie utrzymuje sie 6 dzie(okres zawsze mam 5 dni),wczoraj wieczorm czulam sie jak balon!no i ,co najgorsze czuje,ze dopisuje mi apetyt,a to juz jest straszne!mam tylko nadzieje,ze pozbede sie zlych objawow i to szybko.acha,moje czolo wyglada koszmarnie-pryszcz na pryszczu!nigdy nie mialam problemow z cera.mam pytanie:do wczoraj bralam tabletke o 23 00,wczoraj zmienilam na 22 00.moze zle zrobilam?pozdrawiam serdecznie.
eye candy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-15, 12:43   #282
KoRiii
Raczkowanie

,

Edytowane przez KoRiii
Czas edycji: 2007-02-04 o 23:50
KoRiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-15, 15:34   #283
eye candy
Przyczajenie

koriii,a moze to przez papierosy?ogolnie wiadomo,ze biorac tabsy antykoncepcyjne nalezy zapomniec o paleniu.ha ha,sama pale i albo rzuec(watpie)albo ogranicze.coz,powodzenia.
Stary 2006-11-16, 13:49   #284
Jasmineczka
Przyczajenie

w pierwszym opakowaniu tez budzilam sie w nocy z mdlosciami,w drugim opakowaniu to przeszlo i super sie czulam
teraz tylko po 2 opak mam obfity okres juz 4 dzien
Jasmineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-16, 18:00   #285
eye candy
Przyczajenie

Cool

zeszlej nocy spalam jak zabita,nic sie nie dzialo wiec to pewnie byl jednorazowy przeblysk organizmu chociaz?wydaje mi sie ,ze mam lekko powiekszone piersi,ale to tak naprawde stwierdzi moj facet w sobote.utrzymuje sie lekkie plamienie(jestem 2 dzien po okresie),reszta ok.nie ciesze sie tak bardzo,bo widze,ze u innych dziewczyn poczatki spoko,a przy 2,3 a nawet 5 opakowaniu zaczyna sie prawdziwa jazda.Boze uchowaj!a jak to jest tak naprawde z tyciem?

koriii,bedzie dobrze!trzymaj sie!

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2006-11-20 o 00:33 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja EDYCJI/MULTICYTOWANIA proszę z nich korzytać.
Stary 2006-11-17, 07:37   #286
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Yasmin - gdzie najtaniej

Witam. Mam pytanie czy może mi ktoś napisać gdzie najtaniej można kupić Yasmin w Ostrołęce lub w Olsztynie?? Z góry wielkie dzięki.
Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 08:22   #287
KoRiii
Raczkowanie

.

Edytowane przez KoRiii
Czas edycji: 2007-02-04 o 23:51
Stary 2006-11-17, 10:20   #288
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eye candy Pokaż wiadomość
witam.pisze pierwszy raz,ale od dluzszego czasu czytam wasze posty.biore yasmin od 5 dni i bylo ok do wczoraj.w nocy obudzilam sie z mdlosciami!a juz sie cieszylam,ze nic mi nie bedzie.piersi lekko bola,okres,a raczej plamienie utrzymuje sie 6 dzie(okres zawsze mam 5 dni),wczoraj wieczorm czulam sie jak balon!no i ,co najgorsze czuje,ze dopisuje mi apetyt,a to juz jest straszne!mam tylko nadzieje,ze pozbede sie zlych objawow i to szybko.acha,moje czolo wyglada koszmarnie-pryszcz na pryszczu!nigdy nie mialam problemow z cera.mam pytanie:do wczoraj bralam tabletke o 23 00,wczoraj zmienilam na 22 00.moze zle zrobilam?pozdrawiam serdecznie.
eye cady nie jestem pewna czy dobrze zrobiłaś zmieniając czas brania tabletek nawet o godzinę.Przy pierwszym opakowaniu to dosyc ryzykowne a zwłaczsza na początku brania.Organizm dopiero zaczyna się przyzwyczajac do nowej dawki hormonów dlatego konsekwentna punktualnośc jest tak ważna. A jeśli chodzi o pryszcze to się nie przejmuj ja przez pierwszy tydzień nie mogłam na siebie patrzec w lustrze. Cała w krostkach.Ale teraz już jest dobrze a biorę rok czasu.
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 11:33   #289
eye candy
Przyczajenie

axia wiesz co?moje czolo jest przerazajace!tez nie moge patrzec w lustro i czekam na dzien,kiedy moje czolko znowu bedzie gladziutkie chociaz nie chce mi sie czekac az rok.ze zmiana godziny to juz trudno,ale postanowilam,ze 22 00 zostaje.dzis bedzie 8 tabletka i mam nadziej,ze juz bedzie tylko lepiej chociaz tak naprawe od poczatku nie bylo zle procz tego o czym pisalam wczesniej.jest dla mnie dziwne,ze od czasu przyjmowania yasmin czuje sie jak przed okresem czyli ochota na slodkie i w ogole podjadanie,mam wiekszy brzuch,a w nocy lekkie dreszcze.nic dziwnego wiec,ze utyje!i tego wlasnie boje sie najbardziej.chce korzystac z seksu z moim chlopakiem ,cieszyc sie nim i miec gdzis strach przed wpadka,ale z drugiej strony obawiam sie przybrania na wadze.zwariowane lotnisko.pozdrawiam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-17, 13:12   #290
jaka_kaya
Raczkowanie

Dot.: Yasmin - gdzie najtaniej

Najprostrzy sposób to samemu się wybrać w tournee po aptekach przy okazji bycia w centrum czy gdzieś na innych dzielnicach. Wiadomo w jednych jest taniej w drugich drożej. W Białymsoku między aptekami jest nawet 10 zł. różnicy na opakowaniu. Tak w ogóle zdecydowałam sie na Harmonet, bo jest tańszy od Yasminu w mojej taniej aptece o 7 zł na opakowaniu. (Harmonet 26 zł. Yasmin 33 zł).
jaka_kaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 19:40   #291
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

To i tak jest u ciebie Yasmin tani.. ja jak narazie za swój płacę 42 zł.. i nie znalazłam jak narzie tańszego...
Stary 2006-11-17, 19:52   #292
novakia
Zakorzenienie

w Olsztynie w sieci aptek arnika yasmin po 34zl.dziwie sie bo ja raz przeplacilam yasmin ale dalam wtedy 39.99. widzialam tez po 42 ale nigdy nie dałam az tyle.
Stary 2006-11-17, 20:12   #293
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

O.. to super jak tak tanio.. a możesz mi napisać gdzie się znajdują te apteki w Olsztynie?? Bo wiesz.. ja tam tylko studiuje.. i niezbyt dibrze orientuje się... szczególnie w aptekach w olsztynie... z góry dzieki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-18, 09:31   #294
novakia
Zakorzenienie

np.kolo alfy w Dukacie jest taka apteka, one maja takie pomaranczowe szyldy. jedna jest na przeciwko telekomunikacji w nowym budynku takim, kiedys byla w Realu ale juz chyba nie ma, jedna kolo mnie na osiedlu najlepiej wybierz sie do centrum do Dukata
Stary 2006-11-18, 12:28   #295
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Wielkie dzieki.. akurat dukat jest z 5 min od mojej stancji wiec napewno tam skocze.. jeszcze raz dzieki i pozdrawiam
Stary 2006-11-18, 17:35   #296
MDMa
Raczkowanie

biore yasmin już 3 miesiąc i jakoś nie zauważyłam działania moczopędnego- może dlatego,że zawsze duzo sikałam apetyt mam niestety wiekszy:/ i jeszcze zauważyłam, że mi takie małe pryszcze wychodzą,a w ciągu 7dniowej przerwy znikają. Nie są one uciązliwe, dlatego narazie nie chce zmieniać leku, bo bardzo dobrze się po nim czuje. Praktycznie nie czuje go w ogóle. A i czasem mnie bola piersi. A ktorejs z was coś się dzieje z cerą po tym?
MDMa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-18, 19:02   #297
eye candy
Przyczajenie

owszem,pisze o tym wyzej.poza tym widze,ze znosimy yasmin bardzo podobnie choc ja dopiero zaczynam (9)tabletka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-19, 10:58   #298
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Talking Yasmin - plusy i minusy

Może podzielicie sie uwagami na temat tabletek anty Yasmin...
Dla mnie są one rewelacyjne... brak skutków ubocznych ( jedynie lekkie zawirowania w głowie ale tylko pierwszego dnia po przyjęciu pierwszej tabletki), waga ta sama ( naszczęście) okres całkowicie bezbolesny, regularny (po 4 dniach od odstawienia), mniej obfity i trwający tylko 4 dni. Tak więc jak najbardziej jestem na plus.. czekam na wasze opinie dziewczyny pozdrawiam
Stary 2006-11-19, 13:03   #299
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka
Dot.: Yasmin - plusy i minusy

tego typu wątki o tabletkach znajdują się na forum seks. o Jasmin tez jest.

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-19, 13:39   #300
KoRiii
Raczkowanie

Dot.: Yasmin - plusy i minusy

.

Edytowane przez KoRiii
Czas edycji: 2007-02-04 o 23:51
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości