![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: studiować dwa kierunki:)
Studiuje na politechnice:d ale może i tam są ludzie. Właśnie ułożyłam ten plan tak że z 6 grup na obu kierunkach jestem we wszystkich - no ale nic nie zrobię, bo tylko tak mi to w miarę odpowiada...;/ Wystąpiłam też z podaniem o Indywidualną Organizację Studiów - mam nadzieję że to trochę pomoże...
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
W pierwszym tygodniu października załatw sobie IOS bo bez tego ani rusz i wtedy bez problemu możesz chodzić na jakie grupy chcesz.
Ja neistety jeszcze nie mam planu z drugiego kierunki i czekam z niecierpliwością bo chciałabym już sobie wszystko poukładać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
tak własnie zrobię
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Hej, chciałam się spytać czy są tu ludzie studiujące 2 kierunki ale na uniwersytecie medycznym.
Czy to możliwe? Jeden by był na II roku i teraz drugi na I, tylko nie wiem czy fizycznie jest pogodzić godziny. Czytałam że możecie sobie ustawić grupy itp tylko że u mnie trzeba chodzić na wykłady i zajęcia są codziennie często 8-18. Jest tu ktoś taki może? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
Witam Was ciepło!
![]() Przeczytałam wszystko, od początku... Również po głowie chodzi mi rozpoczęcie IIego kierunku? Waham się między Finansami I Rachunkowością, a Analityką Gospodarczą... dziewczyny, który byście doradziły, który wydaje się być lepszy w perspektywie czasu... Obecnie studiuję Informatykę W Biznesie, chciałabym to połączyć z finansami, ale przecież FiR, to taki 'oklepany' kierunek... Już sama nie wiem... Druga sprawa jest taka, że pracuję w weekendy, boję się, że braknie mi czasu na naukę, ale... czytam, że Wy też dwa kierunki i praca, więc może udałoby się to zgrać... Już nie wiem co robić, a zostało mi tylko kilka dni na podjęcie decyzji...
![]() |
![]() |
#277 |
multitasking ninja
|
Hej, czy są tu jakieś osoby studiujące dwie filologie? Od października zaczynam drugi rok niderlandzkiej i zamierzam iść na pierwszy romańskiej... mam nadzieję, że dam radę.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie chce studiować dwie filologie jednocześnie, polską i ukraińską. Trochę się boje bo uczelnie mam na dwóch różnych końcach miasta. Ale musze przyznać- wcześniejsze posty dziewczyn które są w podobnej sytuacji i dają radę trochę mnie na duchu podniosły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Konto usunięte
|
A można wiedzieć, jakie filologie studiujesz? Ja jestem obecnie na germańskiej z hiszpańskim, ale rozważam anglistykę albo iberystykę. Chociaż myślę, że rozsądniej byłoby iść na coś ekonomicznego... Sama nie wiem jeszcze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
Ja chciałabym połączyć filologię rosyjską z prawem ... Jeżeli byłoby to możliwe... Na prawo wybieram się z rozsądku- a na rosyjską z czystej potrzeby serca, zacznę ją chyba po 1 roku prawa... Gdybym miała kierować się tylko swoim sercem/marzeniami to miałabym taki plan jak Wy- dwie filologie naraz...
Rosyjska i Szwedzka...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
hej.
jestem świeża, zaczynam studia od października od razu na UŁ na filologii hiszp. z jęz ang i na filologii romańskiej z językiem angielskim. mam nadzieję, że pogodzę bo każdy z tych 3 językówm mega mocno ubóstwiam i nie moglam sie zdecydować , który wybrać ![]() kilku moich znajomych zaczyna też 2 kierunk na raz, w tym jedna koleżanka też 2 filologie. na pewno będzie cięzko ale chciałąbym zostać tłumaczem hiszp-franc, hiszp- ang, franc- ang, i tak dalej ![]() pozdrawiam !
![]() |
#283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli macie jakieś pytania odnośnie studiowania dwóch kierunków to piszcie. Ode mnie taka mała rada: pomimo posiadania IOSa chodzcie na zajęcia jak tylko możecie. Ja stwierdziłam, że jeśli profesorowie nie wymagają abym chodziła na zajęcia to po co mam to robić, lepiej sobie dłużej pospać czy iśc na piwo na kampus ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
Ja od października będę na drugim roku Filologii Romańskiej i na trzecim roku Filologii Angielskiej na Uniw.Zielonogórskim
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Od października zaczynam studia II stopnia na kierunku Europeistyka na UMK (tzn. mam nadzieję, że nie będzie problemu z dostaniem się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ooo ! i jAak ? dajesz radę ? studi filologiczne są trudne i wymagające, więc nie powiem ale mam lekkie obawy czy podołam.
![]() |
![]() |
#287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zadomowienie
|
Ja też zaczynam w tym roku dwa kierunki studiów na UŁ, gospodarkę przestrzenną i logistykę. Mam nadzieję, że uda mi się te dwa kierunki ze sobą pogodzić, mam masę pozytywnego nastawienia i motywacji w zanadrzu, wielkie wsparcie ze strony najbliższych.
Jak wgłębię temat, zapewne będę miała masę pytań, głownie zapewne dot. pogodzenia i sposobów na pogodzenie zajęć na jednym kierunku i drugim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Raczkowanie
|
.
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
na uł ludzie się opieniczają i nie uzyskają takiej wiedzy jak po gospodarce przestrzennej na pł. czemu nie zdecydowałaś się na pł ? ps. wiem o tymstąd, że mam znajomych na obu wydziałach i ci z uł czasem nie mają bladego pojęcia o co chodzi ludziom z pł z gosp. przestrzennej.
![]() |
![]() |
#290 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny
![]()
![]() |
#291 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Swego czasu bywałam tu często jako dwukierunkowiec, potem z jednego zrezygnowałam, a teraz znów mi się zamarzyły dwa ![]() Wydaje mi się, że nie będę miała żadnych problemów ze studiowaniem, jednak wiele zależy od planu zajeć - a niestety ani na jednym, ani na drugiem wydziale jeszcze ich nie podali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Wytłumaczcie mi proszę jaki dokładnie przywileje daje IOS. Załatwić go można pisząc podanie do dziekana? Ile trwa rozpatrzenie prośby?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
Na każdej uczelni wygląda to inaczej, więc nikt ci tutaj nie poda dokładnej odpowiedzi. Wszystko znajdziesz w regulaminie studiów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Jak wam idzie łączenie planów? Nie mam pojęcia co zrobić, w jednym terminie mam ćwiczenia z jednego i drugiego kierunku, wszystkie grupy wtedy samo więc nie można zmienić grupy czy coś i nie mam pojęcia co teraz ![]() Czy jakbym załatwiła sobie IOS to mogłabym myślicie zaliczać tylko wejściówki na dyżurach? ![]() Jak wy to łączyćie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko się nie poddawaj, trzymam kciuki ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
Podbijam temat.
Od października zaczynam drugi kierunek studiów, na moim pierwszym kierunku będę już na trzecim roku. Obawiam się jednak trochę tego, że pokryje mi się bardzo dużo zajęć. Na moim pierwszym kierunku nie mogę się niestety starać o IOSa, bo niespełniam warunków, nie mam wystarczającej średniej i niestety nie jestem "rozliczona" z uniwersytetem, czeka mnie jeszcze warunek. Spotkałyście się z możliwością IOSa na nowo zaczętym kierunku? Jest w ogóle możliwe uzyskanie go na pierwszym roku? Zastanawiam się też, czy spotkałyście się może z sytuacją że prowadzący zgodził się na chodzenie na jego zajęcia ze studentami niestacjonarnymi?
![]() |
#299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- IOS nigdy w życiu mi się do niczego nie przydał, więc załatwiłam tylko raz na początrku i dałam sobie spokój - być może to zależy od uczelni, ale generalnie wykładowców nie itneresuje czy masz warunek czy średnią 5,0, obchodzą ich tylko te zajęcia, które prowadzą - na większości kierunków teoretycznie na pierwszym roku nie dostaniesz IOSa, ale teoria swoją drogą, a praktyka swoją... - ja chodziłam na zajęcia z zaocznymi (siedziałam w piątki do 21, tragedia... ), nie było żadnego problemu ale to zależy od wykładowcy - często też chodziłam na zajęcia raz na miesiąc lub nie chodziłam wcale, tylko pod koniec semestru na konsultacjach musiałam zaliczyć cały materiał Podsumowując - możesz sobie odpuścić formalne zalatwianie IOS, potraktuj wykładowców jak ludzi, powiedz jaka jest sytuacja i wyjdź z propozycją w jaki inny sposób mogłabyś dany przedmiot zaliczyć. Będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.