|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
Pokaż wyniki sondy: Jakie kosmetyki do wykonania trwałej podnoszącej uzywacie?? | |||
Wella |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Goldwell |
0 | 0% |
Joanna |
0 | 0% |
inne |
0 | 0% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Re: Trwała...co o tym myślicie drobie panie???
tez chcialam zrobic sobie taka lekka trwala-czyli raczej fale niz loki-ale chyba nie warto tak niszczyc wlosow i meczyc sie z nimi jeszcze bardziej jak juz beda odrastac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
ja tez mam taki pomysl z tymi falami i kusi mnie to coraz bardziej... ale teraz cama nie wiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Przyczajenie
|
No właśnie ja sie strasznie boje co bedzie potem.Ale w takich falowanych włosach wygladam ładniej niz w moich naturalnych.niestety moge miec takie fale bardzo rzadko poniewaz nie potrafie sama nakładac wałków i nie mam lokówki.Czasem ciotka robi mi trzy dobierane na noc i wtedy jest super efekt ale niestety tylko na jeden dzień.Pomyślałam ze poprzez lekką trwałą uzyskam podobny efekt i co najważniejsze na stałe.Ale sie strasznie boje, ze potem bede miała okropne włosy i juz nie wiem czy zaryzykowac czy tez nie.Z tego co wiem to trwała nie jest dobrym wyjściem ale jestem troche zdesperowana i nie wiem jaką decyzje podjąć.A moze znacie jakieś jaśniejsze strony trwałej??Piszcie prosze was i nadsyłajcie fotki i efektem jaki pozostawia trwała.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Ja w swoim życiu miałam już kilka trwałych, raz wychodziły lepiej raz gorzej...
Najgorsze co mnie kiedyś spotkało, to mocna trwała na długich (do pasa) włosach - koszmar !!! Nie mogłam wogóle dojść do ładu z włosami, dopóki ich nie obcięłam. Ostatnio (dwa lata temu ![]() Muszę powiedzieć, że byłam całkiem zadowolona z efektów. Dobre było także to, że ta trwała którą miałam wypłukiwała się z włosów, przez co z upływem czasu włosy stawały się coraz bardziej proste i w zasadzie po jakimś czasie wogóle nie było jej widać. Niestety, nie powiem jakim płynem była robiona, bo fryzjerka, która robiła mi tą trwałą bardzo mnie wkurzyła pewnego razu i więcej do niej nie poszłam ![]() Pozdrawam serdecznie.
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
Trwała...kto się na tym zna??
Czy możliwe jest zrobienie trwałej ale nie takiej żeby były loki, tylko żeby włosy były podwinięte do środka. Moje włosy naturalnie wywijają się na zewnątrz a ja chciałabym żeby było na odwrót. Pomóżcie mi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Re: Trwała...kto się na tym zna??
trwala to skret wiec nie bardzo to pomoze
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
trwała...co dalej??
Proszę Was o radę co stosowac do układania włosów po trwałej. Zależy mi na loczkach lsniących wyraźnie zaznaczonych(bez siana na głowie)nie chcę zeby zamieniły sie w posklejane sztywne "niewiadomoco". Jaka odżywka sie u mnie sprawdzi, co do stylizacji fryzury?? zastanawiam sie nad wodą dyscyplinującą Fructisa (czy któraś z Was ma z nią doswiadczenia??)czy zastąpi ona piankę do układania?? układałam dotychczas na pianke welli ale mam na głowie sklejone sztywne "niby loki". Szukam czegos w przystepnej cenie, co mozna znaleźć w normalnej, osiedlowej drogerii (mam małego dzidziusia i nie mam kiedy biegac po innych sklepach). Będę wdzięczna za każdą poradę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
Re: trwała...co dalej??
Miałam tę wodę Fructisa ale do nieczego się nie nadaje, a już na pewno nie do włosków po trwałej, którą też mam. Ostatnio kupiłam wosk Taft silk-flex i jestem zachwycona :p włoski pięknie się układają w loki, wiem, że jest też jakiś krem-żel tej serii ale jego jeszcze nie mam. Ten wosk serdecznie polecam bo jest lepszy niż wiele pianek które miałam [Timotei, Frustis, Wella, L'oreal]
Aha, dodam jeszcze, że nie skleja w ogóle włosów i po wysuszeniu mają swą "formę", ale nadal są miękkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Re: trwała...co dalej??
Ja po trwałej stosowałam od początku szampon i odżywkę Gliss Kur do włosów suchych i zniszczonych. Bardzo mi pomogły. Włosy nie były suche ani zniszczone - przynajmniej nie było po nich tego widać
![]() A żeby uzyskać ładne loczki stosowałam piankę, a właściwie odżywkę w piance Wella Vivality do włosów suchych i zniszczonych. I ta pianka jest rewelacyjna! Nie wiem, jakie są jej wartości odżywcze, bo stosowałam też tego Gliss Kura,ale jako pianka jest super! Autentycznie nie czuć jej na włosach! To pierwsza używana przeze mnie pianka, która nie daje efektu zlepionych i mokrych włosów. Nie czuć jej nawet w dotyku. Oczywiście przez to fryzura pewnie nie przetrwa jakichś ekstremalnych warunków, ale u mnie się sprawdziła w 100%. Bardzo Ci ją polecam. Loczki po niej wyglądały cudnie i naturalnie - nawet w dotyku. Aha, zapomniałam dodać, że pod koniec opakowania konsystencja pianki się nieco zmienia, tzn. jest wodnista... ale w końcu zwykle używa się jej w łazience i można łapki umyć. Mi to bardzo nie przeszkadzało. ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
trwała gdzie lepiej-kadus czy wella?
Ktore preparaty do trwalej dadza efekt puszystosci i uniesionych włosów(mam cienkie wlosy) i jeszcze loczki?Wella czy Kadus ma bardziej profesjonalne produkty?Mam wlosy do ramion pocieniowane i chcialabym śliczne loczki(nie same sprężynki tylko takie troszeczke rozciągnięte? Prosze o radę,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Re: trwała gdzie lepiej-kadus czy wella?
Trwałej nigdy nie robiłam (mam naturalne loki), ale za to bardzo sobie chwalę farbowanie w salonach Kadusa. Mają wg mnie bardzo dobre farby, włosy nie były po nich zniszczone, byłam bardzo zadowolona efektem. Ostatnio moja przyjaciółka poszła do salonu Kadusa na farbowanie i też wyszła zachwycona, wcześniej używałyśmy farb L'oreal (też farbowanie w salonie). Jeśli tak dobrze farbują, to może tak samo będzie z trwałą, bo kosmetyki mają świetne. Pozdrawiam.
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
Re: trwała gdzie lepiej-kadus czy wella?
dziekuję,o farbach też wiem,ze mają super.Moja kuzynka też chodzi tylko do Kadusa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Przyczajenie
|
Trwała i co z tym zrobić?
Witam . Jestem pierwszy raz na tym forum, dlatego prosze wybaczyć jeśli taki wątek już kiedyś był. Zrobiłam sobie trwałą w Kadusie (średnie wałki), pierwszy raz w życiu. Mam krótkie i b.gęste włosy (zakrywają kark) . Po rozmodelowaniu i wyprostowaniu uzyskałam fajną fryzurę, niestety po umyciu pojawiły się oczywiście loki ale ja sobie z nimi rady nie daję. Z przodu jakoś sobie z wodą ułożę, za to z tyłu mam przyklapnięte bo śpię na wznak. Generalnie szukam jakiejś dobrej pianki do ułożenia fryzury i pytanie czy można cofnąć trwałą ? Może po prostu nie potrafię zająć się swoimi włosami, doradźcie proszę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Re: Trwała i co z tym zrobić?
moze kup liss extreme loreala i susz na wielkiej szczotce. po ok 2 tygodniach powinny wygladac lepiej. jak jest swieza trwala to rzeczywiscie ciezko samemu sobie poradzic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
trwała ???
mam puytanko- moja mama ma długie,proste włosy,chciałaby coś zmienić-mianowicie uzyskać delikatny skręt - jak na załączonych fotkach
myślała o lekkiej trwałej,ale fryzjerka twierdzi ,że takiego efektu nie uzyska się przez trwałą,jedynie przez kręcenie na grube wałki poradźcie coś!! czy nie ma takiej trwałej ,która stworzyłaby efekt deliatnego skrętu? ile taki skręt będzie się trzymać?
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Re: trwała ???
ja mialam robiona trawale na lekki skret.Mialam zalozone na głowie rozne rozmary walek.Srednie i grube calkiem i wyszlo super. nie mialam baranka na glowie ale taki super lekki skret
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zadomowienie
|
Re: trwała ???p.Grażynko proszę jeszcze o Pani opinię !
![]() ![]() a czego używałaś potem do pielęgnacji i stylizacji fyzurki ?? poproszę jeszcze o opinie p.Grażynki !!
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
ja uzywałam pianki welli do loczków po trwalej ondulacji,i czasami wosku joanny.Ale z góry mowie ze jestem daleka od proponowania trwalej bo predzej czy pozniej wlosy beda wygnac jak nie wiadomo co!Mozna sliczne efekty uzyskac be ztakich drastycznych metod.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
mozna, ale wszystko zalezy od rozdaju wlosa, no i oczywiscie o taka trwala nalezy rowniez dbac, cyli uzywac dobrych srodkow do pielagnacji i stylizacji
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
po pierwsze dziękuję ślicznie za porady
![]() agatii napisał(a): > Mozna sliczne efekty uzyskac be ztakich drastycznych metod. wiem-rzecz w tym tylko ,że wałki nie wchodzą w grę - powód prosty-brak czasu i wygodnictwo ![]() p.Grażynko a jakie produkty poleciłaby Pani do zrobienia trwałej i później już do stylizacji i pielęgnacji ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
produtow do trwalej nie bede wymieniac poniewaz to fryzjer powinien sie tym zajac, napewno polece Welle, Renee Blanche, Loreal, Goldwell, te znam
a co do stylizacji dzis juz pisalam tez co do kreconych wloskow i na tym forum co do stylizacji powinno moim zdaniem byc dobre zreszta dziewczyny tez podaly takie produkty , na KWC tez znajdziesz i w sklepiku , prosze zajrzyj tam ![]()
![]() |
#292 |
Zadomowienie
|
ok - dziękuję!!!!!!
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Przyczajenie
|
Dzięki za radę. Nie wiem jeszcze czy mam codziennie myć włosy? Potrzebuję mycia co 2 , 3 dni, ale teraz jak nakładam na siebie te pianki, woski, zele to jakoś głupio kłaść się z niemytą głową. Myć codziennie, czy po prostu co wieczór spłukać wodą te rzeczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
jezeli mylas co 2-3 dni to tak zostaw. bo wlosy po trwalej sa przesuszone i bedziesz musiala je czesciej suszyc. jesli wytrzymasz to myj jak zwykle. mozesz dokladnie wyczesac na wieczor wlosy.
pa pa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
Trwała na moich włosach p. Grażynko
Witam
Chciałabym bardzo spróbować trwałą bardzo mi ładnie w lokach. Mam włosy prawie do pasa kolor naturalny- blond hmm... chyba miodowy coś pomiędzy blondem a rudym ![]() ![]() Już raz odważyłam się pójść do fryzjera ale pani powiedziała mi że nie zrobi mi trwałej bo będę miała baranka na głowie bo miałam rozjaśniane włosy. Bardzo proszę napisać czy naprawdę nie ma ratunku i nie mogę zrobić trwałej na moich włosach czy tamta pani poprostu nie chciała tego zrobić. W dodatku chciałabym zrobić balejaż bardzo delikatny, jaśniejszy blond od mojego z miedzianym ? no z jakimś rudawym ![]() Proszę o rade i z góry dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Re: Trwała na moich włosach p. Grażynko
Ale tak prawdę mówiąc to podoba mi się i kolor i loki tej pani na zdjęciu dołączonym wcześniej i bardzo bym chciała mieć takie na głowie i to jak najdłużej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Trwala??
Pani Grazynko i wszystkie wizazystki!!Mam bardzo wazne dla mnie pytanie:czy takie fale/loki mozna uzyskac za pomoca trwalej??A moze jest inny sposob,ktory nie niszczy wlosow az tak bardzo??Bardzo prosze o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Znalazłam kilka fajnych fotek z loczkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.