|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X
Cytat:
Nie mam,to nie była taka normalna umowa tylko zwykłe oświadczenie na kartce z zeszytu Nie wiem właściwie co to miało być,tylko tyle tam było,że zgadzam sie na leczenie,ale nic o tym jak długo,żadnych warunków,nic kompletnie-tylko to jedno zdanie.No i pozostaje jeszcze kwestia czy inny ortodonta będzie się chciał tego podjąć....A może jest tu jakaś osoba,która miała taką sytuację??Nie usmiecha mi sie takie kombinowanie,ale moja orto już przesadza... |
|
|
|
|
#272 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Alien ja bym poszła na konsultacje do innego orto i wzięła zdj od obecnej orto. Zawsze możesz zadzwonić i zapytać czy mozesz odebrać zdj i wyciski
Anitusika fajne kolorki
|||||||||||||||||||||
|
|
#273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
biedulka
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę,że ona nie będzie za bardzo chciała oddać-dlatego,że jest chamska,ale też dlatego,że jest bardzo pazerna na kasę.I właśnie z tych 2 powodów chcę się przenieść do innego lekarza.
|
|
|
|
#275 |
|
Konto usunięte
|
postrasz kodeksem etyki lekarskiej. w koncu zapłacilas za to, to jest Twoje i na Twoje wyrazne zyczenie cała dokumentacja powinna byc Ci w calosci zwrocone.
Edytowane przez 2011801131227 Czas edycji: 2010-09-24 o 18:39 Powód: byk |
|
|
|
#276 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiecie co, pojechałam do tego lekarza co mi wyrywał tego zęba, bo po tym jak mi tamta dentystka wsadzila tą tabletke zaczelo mnie boleć jeszcze bardziej :/ Przepłukał mi tą ranę, pomaział jakimś fioletowym czymś i założył opatrunek. W poniedziałek mam pójść na zmianę opatrunku. Mam nadzieje ze tym razem pomoże. Aa no i mam zażywać ten antybiotyk co go dostałam. Powiedział ze mogło się zrobić jakieś zapalenie. Co lekarz to co innego mówi. Ech... aż mi się odniechciewa tego całego wyrywania drugiego zeba i całego aparatu
|
||
|
|
|
#277 |
|
Konto usunięte
|
a tak nawiasem dziewczyny...aparat mam od dwóch tygodni . I juz spoko, przyzwyczalam sie, nic nie bolalo, gryzłam juz spoko...Az tu dzis, kilka ząbków tak od gornej jedyneczki do trojeczki stronie zaczelo mnie polbolewac
i to akurat te najprostsze! nic nie kminię: (
|
|
|
|
#278 |
|
Rozeznanie
|
Nic się nie przejmuj. Mnie co kilka dni bolą różne zęby - i te proste i te krzywe. Moja orto powiedziała, że ten pierwszy drut jest "miękki" - jest po to, bo rozruszać zęby. Możesz mieć podobno nawet wrażenie, że tak Ci się rusza ząb, że wypadnie... ale on nie wypadnie
Mnie najbardziej bolą jedynki i dwójki, czasem dalsze ząbki, ale o wiele mniej.Do tego orto mówiła że w pierwszym etapie mogą się dziać różne dziwne rzeczy; że nawet te proste zęby będą się ruszać i mogą się wykrzywiać, ale żebym się nie martwiła, bo "czasem żeby coś naprawić, najpierw trzeba coś zepsuć"
Edytowane przez wesola84 Czas edycji: 2010-09-24 o 18:58 |
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
A ja tutaj do byłych aparatek
![]() Ile czasu nosiłyście najgrubszy drut? |
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Jutro ma ściągany aparat, ale mam jeszcze małą szparę między 2 a 3. czy możliwe jest aby zniwelował ją aparat retencyjny?? Orientuje się ktoś?
|
#282 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wzięłam nawet wczoraj na polaku apap, bo myślałam, że zwariuję, ale nie pomógł jeszcze dziś koleżanka przez przypadek mnie z łokcia w dolną szczękę walnęła tylko, że ja jak najwięcej śpię - spałam od 21 do 6 rano ![]() Cytat:
![]() a dziś jadłam brokuły taką papkę z nich i nawet batony już jem - łamię sobie zębami, wkładam do paszczy, czekam aż się rozpuszczą, ew. podłubię językiem i połykam ![]() wstawiam zdjęciaaaa! ale mam krzywe zębiszcza przed założeniem i z środy
|
|
|
#283 |
|
Konto usunięte
|
No i moja historyjka leczenia! :P Miałam się pokazać w aparacie ale jakos nie bylo czasu:Pzdjęcia wycisków-marzec 2009- po pozbyciu się 3-ch osemek- dłutowanie z dziąsła;/ i aparat ruchomy przez rok... następne zdjęcia- robione przed załozeniem aparatu stalego-efekt po ruchomym, jakies 2 tygodnie temu. Nie odpowiadał mi efekt, zęby byly nierówne, powychylane, niektore wracały na miejsca . No i ta schowana czwórka;/ ostatnie foto- z aparatem stałym już założonym 2 tygodnie temu;-)(niestey nie widzę ZADNEJ RÓZNICY poza dwójeczką na swoim miejscu... byla wychylona..) na czwórkę nie mam jeszcze założonego zamka bo najpierw orto probowala mi go odrazu podłączyc do łuku ale odrazu zamek strzelił....więc zdecydowala o spręzynce na czas rozszerzenia luku.musiałąm sobie łapką pomóc bo nie umiem sie szeroko usmiechnac aha...i nie są brudne...zżółktły mi plomby od płynu do płukania o nazwie MERIDOL...doslownie zzolkly w ciagu kilku dni..... I dlatego zeby wygladają jak brudne bo są miedzy jedynkami i dwojkami... ![]() a poza tym są zolte:P Edytowane przez 2011801131227 Czas edycji: 2010-09-24 o 20:33 Powód: byk |
|
|
|
#284 |
|
Raczkowanie
|
Witam
dawno mnie tu nie było ale i tak pewnie nikt z was mnie nie kojarzy Moja przygoda z aparacikiem zaczęła się 4.02.10r, od wtedy przeżyłam Hassa (35 rozkręceń 6miesiecy noszenia),a teraz mecze się z ekspanderem ;p nie życzę nikomu tych dwóch wynalazków ;pChciałabym pokazać aktualne fotki moich zębów. Martwi mnie jedna sprawa.. górna szczeka jest strasznie krzywa...nie wiem jakim sposobem orto mi to skoryguje. Dół 8 miesięcy, góra dopiero 1,5 miesiąca + ekspander Jutro wstawię fotki z początku leczenia dla porównania ile się zmieniło przez ten czas
Edytowane przez Pipi180 Czas edycji: 2010-09-24 o 20:32 |
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#286 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja noszę już chyba ze dwa miesiące.....
![]() Jak patrzę na Wasze zdjęcia, które tutaj teraz wstawiłyście, Paulina, Pipi i anitusica, to aż się sobie dziwię, jak ja mogłam przed założeniem aparatu myśleć, że moje ząbki jeszcze nie są aż tak bardzo krzywe..... w porównaniu z Waszymi to była istna sieczka
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
asymetria mi sie zrobila po zalozeniu aparatu, byla nieduza, jakies 3mm, teraz zostal 1mm do zrownania gory z dolem(aparat nosze 1,5 roku)
|
|
|
|
#288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jutro wstawię a jak miałam haasa to istna masakra.... dwójka górna w tyle;p na dole to były takie krzywe ze aż zal... a szczeka taka wąska ze ja nie wiem jak mi się język mieścił;p nie mówiąc o górnej 5,,,która była całkiem poza łukiem zębowym... ehh... aż się boje oglądać te fotki przed leczeniem;p
|
|
|
|
|
#289 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przeciez są ewidentnie krzywe moze nie krzywe tak jak byly, ale chce korekty po ruchomym, po ktorym zeby weszly w łuk lekko skórócone, poprzechylane, zrotowane-nierowne. I wiem ze wydam na to mase kasy- bo za lekką korektą wady gornej musi isc dopasowanie dolu to....dam rade....chociaz juz teraz mam chwile zwatpienia... |
|
|
|
|
#290 | |
|
Raczkowanie
|
paulina18021995
Góra Ci się już ładnie prostuje, widać różnicę ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
W porównaniu do moich to Twoje zęby były proste jak "szczała"
|
|
|
#291 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#292 |
|
Raczkowanie
|
ja mam aktualnie ten problem ze mi znowu zgryz sie przsuna..ja juz nie wyrabiam ! ;x szlak mnie trafi ;x
nosze te plytki ale to nie ma dzialania na zgryz ;x mozna to zskorygowac ? bo chyba nie zaloza mi znowu aparatu ;x
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() Edytowane przez skyman Czas edycji: 2010-09-24 o 22:51 |
|
|
|
#293 |
|
Konto usunięte
|
skyman leć do orto, niech sprawdzi czy płytki pasują itd.
mad86 a mogłabyś powiedzieć gdzie się leczysz? Może być w pw
|
|
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
Pipi180 ładne masz juz ząbki
![]() Jezu dziewczyny nie wiem czy to zasluga antybiotyku czy czego, ale mnie nie booooooli
|
|
|
|
#295 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi i moim rodzicom też się nie śpieszyło, żeby założyć mi stały aparat, bo przyzwyczailiśmy się że mam krzywe i co zrobić. ![]() Cytat:
moja kasa czy jej? to po pierwsze. a po drugie, to nie mój wymysł, tylko dla zdrowia i ładnego uśmiechu. dasz radę Misia Cytat:
ostatnio gadałam z moją orto na temat 'postępów moich zębiszczy' i Ona stwierdziła, że nawet jak się góra wyprostuje bardzo szybko, np. 8 miesięcy, to i tak będziemy nosić ok. 2 lat, bo 'co się szybko prostuje może się też szybko pokrzywić'. Ja jestem za. Chociaż wiadomo, chciałoby się jak najszybciej ściągnąć to żelastwo. A dziś kolejny dzień papek. ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
i zazdroszczę braku bólu
|
|
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
ogolnie pasuja bo on je jeszcze "dokręcał" orzy mnie i jego asystentka mnie uczyła jak zdejmować itd wiec chyba sie nie pomylili ..a po za tym on chyba nie ma jakiegos dzialania na zgryz tylko na to zeby zeby byly w szeregu.. aha tak sie przypatrzyłem dzisiaj to roznica miedzy linia górna a dolną był mniejszy niz wczoraj wieczór wiec moze jakies dzialanie maja te plytki sam juz nie wiem
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() Edytowane przez skyman Czas edycji: 2010-09-25 o 11:52 |
|
|
|
#297 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
niektórym faktycznie obyłoby się bez aparatu, ale akurat dla ciebie był wskazany:P ja takie pytania słyszałam tylko od mamy, która uważała że mam "prościutkie zęby", inni nie wykazują zainteresowania nim hehe ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
mnie tez pytali po jakie licho mi parat bo przeciez mialam proste zeby. a nie widzieli juz tego ze zgryz krzywy ze przodem gryzc nie moglam;/ a dol to taka ładna harmonijka byla plus nie ladny luk tylko luk kwadratowy hehe
|
|
|
|
#299 |
|
Konto usunięte
|
jezu, jak mnie od dwóch dni boli moja martwiejąca jedynka w aparacie....ja pierdziele. chyba z samego ranca w poniedzialek bede dzwonic i blagac zeby mnie przyjeli na robienie tego kanalowego bo kurna nie wytrzymam.
|
|
|
|
#300 |
|
Przyczajenie
|
Heejo
ja jestem nowa ;p też zadrutowana od ponad roku góra dół trochę później ost. jak byłam na wizycie pani powiedziała że jeszcze 1 rodzaj drutu i pożegnam się z aparatem ;p ale jakoś mi smutno ;p ja tam go lubię nie no oczywiście się cieszę oprócz aparatu nosiłam jeszcze łuk podniebienny ale już go nie mam ;p teraz jedynie na noc muszę zakładać gumki.
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

Nie wiem właściwie co to miało być,tylko tyle tam było,że zgadzam sie na leczenie,ale nic o tym jak długo,żadnych warunków,nic kompletnie-tylko to jedno zdanie.

Caly czas uważam na to co jem, jak jem i co pije 

tylko, że ja jak najwięcej śpię - spałam od 21 do 6 rano 
taką papkę z nich