![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
![]() a tak poważnie mówiąć: kitek nasz dostaje od trzech dni zastrzyki- antybiotyk ... no i ostatnia kupa była 1,5 dnia temu ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2010-10-03 o 15:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zrobilam ten ryz z marchewka i kurczkiem, blenderem to zmielilam i co kicia chciala, wachala podchodzila do tego ale nie potrafila zjesc -teraz to se caly rondelek moge -zamroze, moze bedzie pozniej jadla jak sie nauczy, chyba , ze TZ zje ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Dzisiaj córki sąsiadki przyniosły małego kociaka od kolegi, czarnego kocurka. Później poszły się przejść , a kota zostawiły. Miauczał bardzo to wzięłam go na chwilę do domu, sprawdzić reakcję moich kotów na małego
![]() Psy od razu chciały go wylizać, ale mały parskał i warczał na nich. Obrażone wróciły na fotel ![]() ![]() Poszłam z młodym do łazienki, tam perski leżał. Persilla też taki nie teges, aż się przestraszyłam. Do łazienki przyszedł Cham, położył się koło kuwety, a oczy miał jak 5-o złotówki . Psy też przyszły. Mały na perskiego parskał, więc wzięłam małego, żeby go nie stresować. Kurczę, myślałam, że będą się gryzły czy coś, a tu jak na pierwszą wizytę spokój ![]() Mojej mamie podoba się taki szary pręgowany( 1 zdj. ), a mi koleżanka ma przywieźć czarnego pół persa ( 2 zdj. ) http://qqlka.blog.pl/archiwum/?rok=2004&miesiac=6 ( pierwsza fota jest z tej strony )
#275 |
|
Pierwsze 2 koty to mojej babci- ten szary prawie był mój
![]() ![]() Czwarty to kocur - też tej sąsiadki i też go ktoś zwinął ![]()
#276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten szary zupełnie jak moja Szisza ![]() Która swoją drogą przechodzi samą siebie..wlazła do zlewu i zbiła szklankę. ... Na szczęście nic jej się nie stało ![]()
![]() |
#277 | |
|
Cytat:
Co do zlewu... ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
Tak ...rujka in progress...trzecia w tym roku i trzecia w jej życiu i pierwszy raz nie chce żreć
![]()
#279 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() a ja tez zrobiłam Mankowi takie domowe tylko ja zmieliłam pierś i ugotowałam utarta marchewkę i tyle i wcina, o wiele chętniej niz puszkę ![]() Edytowane przez Inuyashka Czas edycji: 2010-10-03 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tego zarelka co jej zrobilam tez nie umie zjesc, mialczy nad nim chcialaby ale nie wie jak. Chyba przesadzilam z ta packa ![]() W ogole zrobila numer -zasnela u chlopcow w pokoju jak oni sie wsciekali -my jej szukalismy ze 2 godziny -nie ma kota -maz juz zostal oskarzony, ze ja wypuscil jak szedl do sklepu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
może następnym razem pociapciaj jej widelcem- będą trochę większe kęsy
![]() a nie wlazła przypadkiem do wersalki od tyłu? mój lubił tak sobie tam wchodzić i spać w naszej pościeli... dopóki mu TŻ nie zagrodził tego wejścia ![]()
![]() |
#282 |
Rozeznanie
|
Nie ma wersalki tylko lozka i posciel byla przetrzepana -no kiedys sie ja wyczai
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na kocie zatwradzenia wspaniale dziala siemie lniane. Zaparzyc i po kilku godzinach zrobi sie zel, takie duze 2 lychy stolowe do mkrej karmy i wymieszac. Po sniadaniu i obiadku powinno ruszyc, mozna dac tec duzo jogurtu w miedzyczasie. I tak dodawac to siemie przez kilka dni to sie wyreguluje. Moje oba wcinaja jak szalone - zasmakowalo im
![]() Wczoraj przezylam traume - zadzwonila kolezanka ze jej byly wlasciciel mieszkania chce zabic kota. Bo sie rozwiodl i pracuje na morzu i mu nie potrzebna kotka ktora znowu bedzie rodzic i nie ma kto sie kotem zajmowac - ostatnie miesiace robila to ta moja kolezanka bo wynajmowala czesc domu tego kolesia. Wiem ze facet nie zartuje bo kilka dni temu zabil 6 tygodniowe kocie tej kotki i wszystkie papugi corki. Kolesiowi odbilo. Ta jego eks tez kota nie wezmie - papug corki na nowe mieszkanie tez nie chciala. Wiec napisalam maila do 2 schronisk ze tak powiem - z okolicy - i odpisalo mi niestety to z dalszego regionu ze mi pomoc nie moga bo przepelnieni sa kotami no i ze mam sie skontaktowac z moim regionem wiec bede dzisiaj dzwonic. Ludzie jacys nienormalni sa. Biora zwierze do domu a potem chca zabic bo kot rodzi kotki - a kastracja to niby po co jest? Przeciez facet by zrobil fotke i przyleppil w sklepie ogloszenie i na 100% kocie by znalazlo dom. No i ta biedna kicia, ma tylko 1,5 roku, i jest taka zwykla, szara, prazkowana jakich jest tysiace. Nikt jej nie chce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
My tez bylismy u weta.
Dostalismy dawke pasty odrobaczajacej, a na biegunke Enterogast. Kotom sie to za bardzo nie podoba i co 8 godzin jest walka zeby wlac lekarstwo do kocich mordek :P Ile dawek pasty odrobaczajacej trzeba podac? W jakich odstepach czasu?
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo ludzie mysla tylko o przyjemnym futerku i towarzyszu, a potem zapominaja ze takie zwierze tez czuje ![]() U nas ostatnio glowno jest o sprawach, gdzie wlasciciele wyrzucaja koty do smietnikow albo zostawiaja psy przy drodze i odjezdzaja, a ile takich tragedii przemyka bez uwagi mediow... Moze jakies inne schronisko by przyjelo kotke? Albo moze sama zamiesc ogloszenie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
rozmawialam ze schronem z mojego regionu - sa przepelnieni, wlasnie zaczal sie okres kiedy kociaki dorastaja i przestaja byc sliczne i malutkie i ludzie przynosza im cale mioty
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
a jaka to pasta ? wrzuć nazwę w google i ci powinna wyskoczyć ulotka z dawkowaniem
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ludzie zachwycają się malutkim puszystym stworzonkiem, a potem dostrzegają, że ono wymaga uwagi i opieki... No to won z domu. A pies prawdopodobnie MIAŁ BYĆ owczarkiem niemieckim jako szczeniaczek. Ale w wieku 3 miesięcy już widać było, że koło owczarka może leżał przez chwilę. No to ją wywalili w lesie z samochodu i pojechali. Psina się błąkała i wyła przerażona. No i mam teraz zwierzyniec w domu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zadomowienie
|
Aż dziw bierze, Norwegia taki zielony kraj i w ogóle a zwierzaki mają w
![]() Szisza zakończyła strajk głodowy i dziś już wsuwała aż jej się te szare uszy trzęsły ![]() ![]() ![]() Mój brat też ma małą kotkę, był u weta i wyobraźcie sobie wet nic nie wspomniał o żadnych szczepieniach... ![]() ![]() P.S. Sziszę też ktoś wywalił z domu i ją przygarnęłam ![]() ![]()
#290 |
Zadomowienie
|
No właśnie sobie myślałam, Maricken, że nasze obie pięknoty miały dużo szczęścia, ale i ja czuję się "zbonusowana" faktem posiadania tej prześlicznej i bardzo mądrej koteczki. Naprawdę cieszę się, że do mnie właśnie postanowił sie wprowadzić i że mnie wybrała sobie na gospodynię - bo przecież nie PANIĄ, prawda?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj ogladam film z mezem, kicia spi na kocyku (jak zawsze) a mi zimno w nogi wiec mowie do TZ przykryj mnie kocykiem. A malzon z oburzeniem, czy nie widze, ze kot na nim spi ![]()
![]() |
#292 |
|
Dziewczęta, mam prośbę : jeśli któraś natknie się na wątek/ posty dotyczący/ e dobrej karmy dla kotów dorosłych, prześlijcie mi linka na ten wątek
![]() Rozpoczynam szukanie dobrych karm dla moich kotów. Z przymusu kupiłam wczoraj dla Chama Kitekata. Kiedyś też go od czasu do czasu jadł, myślałam, że będzie ok. Dzisiaj parę razy już zwymiotował tą karmą i w dodatku dostał biegunki ![]() Może dać mu ok. 19.00 smectę? Ok, szukam dalej ;(
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre karmy: Półka najwyższa: Taste of the wild, Orijen, Applaws, Acana (wszystkie poza Applaws są bez podziału na wiek, można podawać kociętom). Potem półka niższa: Royal Canin, Hill's, Sanabelle, Feline Porta, Almo Nature, Biomill, Purina Pro Plan... Karmy śmieciowe, tzw. kocie fast foody: Whiskas, Kite kat, karmy marketowe, wyprodukowane dla konkretnych marketów, generalnie wszystkie karmy, które można kupić w sklepach spożywczych lub marketach. Wątek o karmach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=10&t=117399 (trzeba się zarejestrować)
![]() |
#294 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny help, czy to mozliwe ze kot domowy moze mieć pchły?
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
oczywiście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Biomill to srednia półka karmy? Co z nia jest nie tak, ze nie kwalifikuje sie do wyższej?
![]() ![]() Jaka karme polecacie dla kotów ze sklonnoscia do biegunek i bardzo wrazliwym przewodzie pokarmowym? I najwiekszy njus: moje koty po prawie miesiacu w koncu pierwszy raz spia przytulone ![]() ![]() ![]() ![]()
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niższa półka to karmy już z dodatkiem zbóż. Wiadomo kot to nie królik on nie potrzebuje zboża czy kukurydzy ![]() Stąd niższa półka. Jeśli chodzi o karmy dla wrażliwców fajna i całkiem niedroga (w porównaniu do Biomilla) jest karma Feline Porta 21 Finest Sensible Grain Free. Kupisz ją w zooplusie: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...a_karma/171696 Karma zawiera dużą ilość mięsa 80%. Nie ma zbóż, kukurydzy i innych niepożądanych rzeczy ![]()
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
Estre, a może na fali Twojego dobrego serca, powiesz mi jeszcze czy dla sterylizowanych kotek cos byś wynalazła w uczciwej cenie i dobrego gatunkowo. Ni cholery sie nie znam na tym, wiem, że whiskasy i itekaty do dupy są, więc nie kupuję. teraz jedzą Puriny CatChow, ale szczerze mówiąc, nie wiem na jakiej półce należałoby to ustawić. Pomożesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
BAN stały
|
Melduję się
![]() ![]() Załącznik 3454995Załącznik 3454996 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.