|
|
#271 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Imię dla dziewczynki.
Roksana
|
|
|
#272 |
|
Rozeznanie
|
Jak byłam w ciąży to do 33 tygodnia mój lekarz uważał że to napewno dziewczynka wtedy miała to być KAROLINA Agata i tak tez mówiłam do mojego brzuszka. A potem gdy dziecko ułozyło się już główką w dół to sie okazało że to chłopak ... i mamy Stasia
|
|
|
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
bardzo mi sie podobaja :Oliwia i Sonia i jeszcze ...Ida ,ale to tak z sentymentu do bardzo sympatycznej ksiązki.
|
|
|
|
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
Mi się bardzo podoba imię Sandra. Prywatnie mam na imię Klaudia, ale chciałabym nazywać się Sandra
.
|
|
|
|
|
#275 |
|
BAN stały
|
a mnie sie podobaja imiona Ewelina Sabrina Roksana Elizabetta Wolletta Emanuella Anastazja Miriam Rossetta Klaudia Angela Serenella
|
|
|
|
|
#276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jstem za WIKTORIA,ROKSANA OLIWIA,ROMINA(wloskie),LI LIA
|
|
|
|
#277 |
|
Przyczajenie
|
Mi się bardzo podobają imiona dla dziewczynki:Gabriela i Kornelia
.Swietne są i jak będę miała córeczki to je tak nazwę na pewno
|
|
|
|
|
#278 |
|
Raczkowanie
|
Julia
|
|
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Kornelia, Emilia, Natalia
|
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
A mi sie bardzo podobają imoina Julia, Hania, Gabriela, Martyna
Natomiast wprost odrzucają mnie imoina 'zagraniczne', którymi ostatnio mamuśki bardzo czesto obdarzaja swoje pociechy. Niedobrze sie robi widząc małe Jessiki, Nicole, Amandy, Claudie, Roksany, sandry i Kasandry, Pamele...
|
|
|
|
|
#281 |
|
Przyczajenie
|
moje propozyche to: Roma, Apollonia, Gracjana, Narin, Wiwiana, Izabela
|
|
|
|
|
#282 |
|
Zadomowienie
|
Mosticchio nazwałabyś dziecko Miriam??
ja bym miała pewne obawy A zastanawia mnie jeszcze dlaczego imiona np Aneta czy Wioleta pisze sie Anetta lub Wioletta
|
|
|
|
|
#283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja Mała będzie miała na drugie Miriam, bardzo podoba mi się to imię i nie mam żadnych obaw:P UWażam, ze mamy nie powinny ich mieć i chrzcić dzieci tak, jak podpowiada im gust ![]() Znam dwie pisownie imienia Wiola - Wioleta i Wioletta, podobnie jest z Odetą lub Odettą (rozważam czy nie nazwac tak córy), ale nigdy nie spotkałam się z Anettą....
|
|
|
|
|
|
#284 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy ktoś to już tutaj pisał, ale Miriam to po prostu po hebrajsku Maria
|
|
|
|
|
#285 |
|
BAN stały
|
miriam mam taka kolezanke o tym imieniu jest naprawde sliczna czy bym nazwala tak swoja corke czemu nie ale sa rozne gusta i gusciki tu gdzie mieszkam jest wiele roznorodnych imoin
|
|
|
|
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
Nie twierdze, ze imie Miriam jest nieładne bo mi sie nawet podoba. Jednak był taki program(wiecie jaki
i po prostu wolałabym sie tak nie nazywać.A co do niektórych imion to smiesznie jest gdy dziecko nazywa sie Sonia. Pisze tak dlatego ponieważ tak nazywa sie pies mojej babci i pies mojej kolezanki. Tak najczesciej nazywa sie suczki. Znam jedna dziewczyne Sonie i ja to bardzo denerwuje, ze co drugi pies w miescie ma jej imie. |
|
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
Ja za 8 tyg. zostanę mamusią
też zastanawiam sie nad imieniem dla dziweczynki podobają mi się imiona: Hania, Agatka, Nina, Olimpia, dla chłopca Szymon.Ja nie wiem czy będę miała dziewczynke czy chłopczyka , ale jak będzie dziewczynka nazwę ją Nina
|
|
|
|
|
#288 |
|
Przyczajenie
|
Joanna i Hanna
czyli Asia i Hania
|
|
|
#289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja o tym wiem, ale hebrajskie brzmienie podoba mi się o niebo bardziej. |
|
|
|
|
|
#291 |
|
Przyczajenie
|
A moja 19 - miesięczna córcia ma na imię Klaudia
Jak dla mnie śliczne imię
|
|
|
|
|
#292 |
|
Przyczajenie
|
Klaudia to śliczne imię dla dziewczynki
Moja córeczka będzie nosiła takie imię ..... Klaudia lub .... Tatiana (mój synek ma na imię Igor)
|
|
|
|
|
#293 |
|
Zadomowienie
|
Ja będę mieć córeczkę i wybieramy z mężem imię z tych trzech, ponieważ one najbardziej nam się podobają. To Natalia, Emilia lub Patrycja. Na drugie na pewno będzie mieć Waleria (po mojej kochanej babci). Jeśli okazałoby się, że to chłopak (nigdy nic nie wiadomo do końca) to będzie Mateusz.
|
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
Moja córcia ma na imię MAJA LAURA
I jest zachwycona jej imieniem,choc przyznam sie,ze miala miec inaczej i nie myslalam nawet o imienu Maja-to wybor mojego meza,mi sie spodobal bardzo![]() pozdrawiam mamy 2-letnich coreczek i nie tylko
|
|
|
|
|
#295 |
|
Zadomowienie
|
A moja córcia będzie miała na imię Julia Melania(wybór męża),ale mi się również podoba. Pierworodna ma na imię Martyna Maria i do dnia dzisiejszego mi się one podobają.
|
|
|
|
|
#296 |
|
po prostu Em :)
|
mi się strasznie podobają imiona Julia i Weronika
|
|
|
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
za 7 tygodni urodze moja kochana Olivcie
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Ja urodze dziewuszke za ok6tygodni i mielismy wiele imion do wyboru, narazie stanęło na Agatka (drugie imie chyba mąż zamierza nadac po mnie czyli Katazryna), ale podobaja i sie tez imiona : Natalka, Basia, Iwonka, Ola (takie bralismy pod uwage dla naszej dzidzi. Natomiast imoina na temat których był na początku wątku taka ostra dyskusja (Miriam, Noemi, Rut dodam jeszcze Debora) te imiona bardzo mi sie podobają, ale nie wybrałabym dla mojej dzidzi, bo majac proste nazwisko zabawnie by to wyglądało...ale hebrajskie imiona mają swój czar...
Sonia też mi kiedys przez głowe przeleciało, ale własnie co druga suczka ma tak na imie, wiec niestety dla dziewczynki nie wybrałabym... Mam synka którego nazwalismy Andrzejek i choc mielismy obawy to jednak jestesmy zadowoleni bo to popularne imie (ale nie w tych czasach) i do tej pory nie spotkałam drugiego chłopca o tym imieniu. Mam nadzieje że z Agatka bedzie podobnie |
|
|
|
|
#299 |
|
Raczkowanie
|
Moja córcia ma na imie Liwia a córeczka mojej siostry Olimpia, obie mają dwa latka
|
|
|
|
|
#300 |
|
Przyczajenie
|
a mi Martyna (tak ma moja cóercia) Maria (ma na II imie tak) Aleksandra, Marcelina, Zofia, Krysia, Marta, Ewa, Irmina, Iga, Zuzanna, Magdalena (ale bez zdrobnien bleee ), Elżebita (ale też bez zdrobnien... ) Agata,
Pozdrawiam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.