![]() |
#271 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Boję Się Macierzyństwa !!
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Muszę się wyflaczyć do Ciebie pkawecka, bo nie ma już karmy. Na pw mogłabym napisać, ale chcę sie upublicznić z sympatią.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ty też jesteś fajna kobitka, a do tego masz nietypowe przemyślenia i nie wstydzisz się ich upubliczniać. ja też czasem mam takie myśli jak ty z wątku o robocie przy demakijażu ![]()
![]() |
![]() |
#274 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dokładnie tak jak piszesz Pkawecka na początku kompletnie nie potrafiłam przestawić się na tory o nazwie jest człowiek za którego jesteś odpowiedzialna. Wściekałam się na swoją niemoc, na to że nie moge iść spokojnie na zakupy, że nie moge żyć jak dawniej. Dla Julki zrezygnowałam z pracy o której zawsze marzyłam. Dobijało mnie że siedzę w domu a TŻ ma super ciekawe życie. W pewnym momencie ocknęłam się - to jakaś paranoja. Dlaczego ta słodka istotka sprawia że jestem tak sfrustrowana? Julka pomału zaczęła uczyć mnie cierpliwości, tego że ustabilizowane życie też może być piękne. Można czerpać radość z prostych czynności, dostrzegać piękno w drobiazgach. Dla mnie macierzyństwo nie było wybuchem fajerwerek miłości ale próbą dojrzałości i odpowiedzialności. Nadal mam gorsze dni, ale śmiało mogę powiedzieć: BYŁO WARTO! Julka to najcudowniejsze dziecko pod słońcem.
![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie to napisałaś... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i chyba faktycznie tak jest. ale nie ma w tym nic strasznego. ja nawet lubie to, że zajmuję sie sobą niejako przy okazji. może dlatego, że kiedy mam potrzebę byc egoistką to po prostu nią jestem. nie mam wyrzutów sumienia, że czasem po prostu nie mam chęci się nim zajmować i drażni mnie, że coś ode mnie chce. łatwiej jest ustępować komus jeżeli wiesz, że nie musisz tylko chcesz. ja wiem, że niektóre bezdzietne dziewczyny patrzą na nas z politowaniem, że jesteśmy takimi niewolnicami swoich dzieci. w kółko tylko teletubisie, alergie, melzupki, problemy z nocnikiem, jedzeniem itd. żenujace, że o takie przyziemne sprawy mozna robic tyle hałasu. ja też tak kiedyś na to patrzyłam. nie rozumiałam, że moja koleżanka nie była rok w kinie! a ja nie byłam ponad rok i nie mam poczucia braku. ale nie unikam ludzi, bo dorośli potrzebują innych dorosłych. tyle tylko, że wychodzę z domu jak mały już śpi, bo żal mi każdej minuty, której z nim nie spędzam. już nigdy nie będzie taki malutki, a ja potem obejrzę się za siebie i pomyślę "wczoraj biały, biały welon, jutro białe białe włosy" ps. ale niestety z jednym się nie mogę zgodzić - to mój alek jest najcudowniejszym dzieckiem na świecie. ![]()
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
echhh jak ja wam zazdroszcze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Ray, pomijając już Twoje obawy, które chyba skutecznie dziewczyny rozwiały
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie można się na nic nastawiać nie tylko jeśli chodzi o płeć, ale również cech charakteru, bo potem bywają duze rozczarowania i ojcowie odrzucają dziecko, bo nie spełniło jakichś tam wymagań. matkom też sie to zdarza, ale rzadziej. mojemu mężowi było teoretycznie wszystko jedno. tyle tylko, że się bał, że nie będzie miał pomysłów w co się z malutką bawić - rozwiałam jego obawy mówiac, że już ona najlepiej cię tego nauczy. no i oczywiście chciał chłopca, żeby chodził z nim na mecze ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
a ja tak bardzo chciałabym mieć już maleństwo... Cały czas myślimy o tym z TZ ale musimy jeszcze poczekac kilka lat (ja jeszcze studiuje)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Przyczajenie
|
ja tez bym strasznie chciala... jak widze takie maluszki wokol siebie to az sie rozplywam, takie sa slodkie... ale sie troszke boje ze nie dam sobie rade. wiec jeszcze poczekam az psychicznie dojrzeje...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
mnie też się kiedyś wydawało, że lubię dzieci.
![]() teraz wiem, że lubię tylko niektóre.
![]() |
#283 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale poważnie. lubię dzieci, które są autentyczne, jeszcze nie skażone dorosłym światem. umieją tak samo spontanicznie cieszyć się jak złościć, poznawać świat i dziwić się tak rozkosznie wszystkiemu. ![]() nie lubię dzieci, które są rozwydrzone albo sztucznie ugrzecznione, przemądrzałe, wyrachowane itd. takie stare maleńkie. drażnią mnie strasznie takie skamlące marudy "mama to boli! a ona mnie dotknęła! a dlacego ona na mnie sypnęła piaskiem." poza tym nie mam cierpliwosci do wrażliwych artystów i subtelnych myślicieli chociaż nie powiem, żebym ich nie lubiła. chyba dlatego nie umiem sie z nimi obchodzić, że sama mam wrażliwość artystyczną nieoheblowanej deski i subtelność rewolucji październikowej - po prostu nie rozumiem ich świata. ![]() ale z drugiej strony mam świadomość, że to nie wina dzieci, ze takie są. także nawet jeżeli mam z nimi do czynienia i dostaje szczękościsku to włączam relaksacyjny oddech i znajduje w sobie pokłady cierpliwości.
![]() |
![]() |
#285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
hehe corka tez moze byc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
ja tez jeszcze studiuje ale teraz studia to nie problem tak mi sie zdaje przynajmniej na mojej uczelni
![]() ![]() ![]()
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
w ogole sie strasznie ciesze bo z tz ustalilismy ze jeszcze pol roku pobiore tabletki potem je ostawiam i za 2 mc po odsatwieniu staram sie po dzidzie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#289 |
Przyczajenie
|
Moja Droga
Od kiedy napisałeś, że sie boisz upłynęło już dużo czasu i byc może sporo zmieniło sie w Twoim życiu. Najważniejsze żebyś nie postępowała wbrew sobie. Prawdopodobnie przyjdzie taki dzień kiedy przestaniesz się bać. Nie jest łatwo byc matką ale nie jest to też kataklizm. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
ech kobiety to sie maja
![]() ![]() kazda chyba tak mowi ostatnio zauwaylam to u cioc i innych hehe
![]() |
#291 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wydaje mi się, że jeżeli ktoś ma tyle dzieci to nie podchodzi do macierzyństwa odpowiedzialnie więc jego zdanie nie jest dla mnie żadnym punktem odniesienia w tej kwesii. nigdy nie usłyszałam "na co mi były dzieci" od żadnej z moich koleżanek, które naprawdę zadały sobie trud i nauczyły się kochac swoje dzieci. wtedy to nie jest ciężar po prostu.
![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
to mialo byc tak zartobliwie ;0 ja zwuazylam w rodzinie jak sie robia problemy z dorsstajacymi dziecmi hehehe
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
tak chodzuilo mi od zieci po 18 roku zycia tak sie smeiej jak czytam jak akzda z kobiet chce byc mamausia i sie doczerkac swojego slodkiego malenstwa nie moze a za 18 lat nazeka hehehe ze na co jejd zieci byly same problemy itp hehe
![]() ![]()
![]() |
#295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeżeli chodzi o to co powiedziałaś to stare powiedzenie "małe dzieci, mały kłopot duże dzieci duży kłopot" nie wzięło się z nikąd. zobaczymy jak będę mówiła za szesnaście lat ![]()
![]() |
![]() |
#297 |
Przyczajenie
|
rozterki :)
czesc
czy chodza wam po glowie takie mysli, tzn. chcialabym miec dziecko i to bardzo, ale przeraza mnie to zarazem pracuje i wiem ze to bedzie napewno zmiana o 180 stopni bo w dzisiejszych czasach widze, ze dziewczyny po urodzeniu dziecka zaraz po maciezynskim wracaja do pracy a co z dzieckiem , u mnie jest taka sytuacja tzn. nie bede miala z kim zostawic dziecka ale tez nie chce stracic pracy ![]() czy jest ktos w takiej sytuacji jak ja ? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Dot.: rozterki :)
Ja mam 3 miesięczną córcie. Teraz jestem na urlopie dziekańskim ale w lutym wracam na studia (nie ma mowy zebym z nich zrezygnowała) tez nie mam z kim zostawic dziecka, w tej sytuacji zostaje tylko opiekunka no bo co zrobic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Dot.: rozterki :)
Ja co prawda nie mam takiego problemu bo nie pracuje i cały czas jestem w domku ,moja coreczka ma pół roczku,od stycznia planuje isć do pracy a mała do żłobka,ale to jeszcze nic perwnego.
Ale powiem Ci Aldono że jak dziecko przychodzi na świat to zazwyczaj wszystkie problemy sie rozwiązują same,wcześniej człowiek myśli i sie zastanawia jak to będzie,i zazwyczaj mysli złymi kategoriami że sobie nie poradzi itd.Ale jak juz takie malenstwo sie pojawia to wszystko sie układa i wszystko można pogodzić,tak przynajmniej mi sie wydaje.Poza tym dziecko będzie miało jeszcze tatusia,a rodzicielstow to dobra szkoła kompromisu. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
Cześć wizazanki
Dawno,dawno temu pisałam tu jak bardzo boje się zajść w ciaże i bałam się niesamowicie ,że nie będe umiała być porzadna mamą. Potem przestałam pisać bo byłam bardzo zajęta.teraz moje życie zwolniło tempo w głównej mieże sama to spowodowałam. Pewnego dnia poczułam ,że jestem gotowa mieć dzidziusia,porozmawiałam o tym z meżem i zdecydowaliśmy ,że nadszedł na TO CZAS.były pruby ![]() Chciałam tez powiedzieć ,że czytałam jak pieknie piszecie o swoich dzieciach.Bardzo się wzruszyłam i popłakałam.Mam nadzieje,że kiedyś tez coś takiego napisze.Jestescie wspaniałe wizażanki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.