Zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - powrót do korzeni ;) CZĘŚĆ XXVI - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-11, 23:36   #271
Biska
Zakorzenienie

Dot.: Zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - powrót do korzeni ;) CZĘŚĆ XXVI

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
rozmowa ZAWSZE coś da, trzeba próbować, jeśli on raz powie NIE to nie oznacza,że później może podtrzymywać to zdanie dlatego trzeba próbować. On musi zrozumieć,że tak nie zachowuje sie facet któremu zależy na kobiecie. Co to ma być..że po tylu latach już nie trzeba sie starać?

Co sie stało?
Nie zawsze, bo jeśli Jego zdaniem wszystko jest ok i tylko zbędzie Medeline kolejnym tekstem, że przecież zobaczą się "za tydzień" więc nie rozumie Jej problemu, to dalej nic to nie da.... Czasami słowa nie wystarczają, trzeba działać.

Dobranoc

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 23:37   #272
malenka146
Zadomowienie

GG do malenka146

Madziu, oj ogólnie że wszystko co złe duszę w sobie i nic na głos nie powiem. przychodzi taki wieczór jak dziś- czyli jestem trochę % i te wszystkie smutki mają gdzieś ujście...

malenka146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 23:40   #273
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
Nie zawsze, bo jeśli Jego zdaniem wszystko jest ok i tylko zbędzie Medeline kolejnym tekstem, że przecież zobaczą się "za tydzień" więc nie rozumie Jej problemu, to dalej nic to nie da.... Czasami słowa nie wystarczają, trzeba działać.

Dobranoc
ale jeśli on tak powtarza to znaczy,że nie liczy sie z Medeline potrzebami ,bo Ona nie chce go za tydzień tylko TERAZ..a co bedzie jeśli Medeline nie spotka sie z nim za tydzień a on to przyjmie normalnie bo przecież Ona sie nie chciała spotkać a on to rozumie?

Cytat:
Napisane przez malenka146 Pokaż wiadomość
Madziu, oj ogólnie że wszystko co złe duszę w sobie i nic na głos nie powiem. przychodzi taki wieczór jak dziś- czyli jestem trochę % i te wszystkie smutki mają gdzieś ujście...
wszystkie emocje trzeba z siebie wyrzucić ja nie umiem trzymać w sobie bo bym zwariowała, Ty też spróbuj
Stary 2010-11-11, 23:49   #274
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
ale jeśli on tak powtarza to znaczy,że nie liczy sie z Medeline potrzebami ,bo Ona nie chce go za tydzień tylko TERAZ..a co bedzie jeśli Medeline nie spotka sie z nim za tydzień a on to przyjmie normalnie bo przecież Ona sie nie chciała spotkać a on to rozumie?

wszystkie emocje trzeba z siebie wyrzucić ja nie umiem trzymać w sobie bo bym zwariowała, Ty też spróbuj
Madziu gdzieś ta granica tęsknoty musi być, jeśli za tydzień nie zareaguje, to będzie jakiś miesiąc bez spotkań. Czy umiałabyś dobrowolnie wyrzec się spotkania z M. w ciągu takiego czasu? Przypuszczam, że nie... a powtarzanie, suszenie mu tym głowy i wałkowanie tego ciągle i bez żadnego skutku doprowadzi tylko do jeszcze większej frustracji i mniejszej ochoty na spotkanie, bo on widocznie nie rozumie tego problemu. A tak, może mu się zaświeci lampka ostrzegawcza w głowie.

Lecę spać, bo jutro jak duch będę wyglądać w tej sukni, jak się nie wyśpię

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

A, i Maleńka, też tak mam jak się napiję i to nie jest fajne

---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

A tak naprawdę, to żadna z nas nie zna Tż Medeline więc możemy sobie tutaj tylko luźno dyskutować, co może podziałać, a co nie. Med sama to sobie oceni i zrobi to, co będzie uważała za najlepsze i najbardziej skuteczne

Leeeeceeee

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 23:51   #275
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Ilsa, on mówił to poważnie. Naprawdę poważnie. Jeszcze dopytywał, co ma ten chłopak w zamian, bo ona pewnie kolacje i całą resztę robi. Jak powiedziałam, że ona nie gotuje, bo on lubi gotować i ją rozpieszczać kulinarnie + takimi do łóżka, to stwierdził, że pantoflarz i i żebym nie liczyła na coś takiego z jego strony.
tu akurat ma rację bo co to za przyjemność skakać wokół księżniczki która nawet obiadu nie gotuje ? Egoistka jakaś.

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 23:57   #276
malenka146
Zadomowienie

GG do malenka146

Cytat:

A, i Maleńka, też tak mam jak się napiję i to nie jest fajne
Dobrze wiedzieć, że sama nie jestem.
Madzia, ja jakoś tak teraz nie mofę. Zaraz pójdę spać i już. Żadnefo marudzenia więciej.

malenka146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 00:05   #277
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
A tak naprawdę, to żadna z nas nie zna Tż Medeline więc możemy sobie tutaj tylko luźno dyskutować, co może podziałać, a co nie. Med sama to sobie oceni i zrobi to, co będzie uważała za najlepsze i najbardziej skuteczne
to prawda,dlatego nie namawiam. Medeline sama wie co podziała na jej Tża, jeśli uzna,że rozmowy coś dadzą-niech rozmawia, a jeśli chce odmówić spotkania żeby on zatesknił-niech tak zrobi.

Ja tylko mam nadzieje,że on otworzy oczy..

Cytat:
Napisane przez malenka146 Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć, że sama nie jestem.
Madzia, ja jakoś tak teraz nie mofę. Zaraz pójdę spać i już. Żadnefo marudzenia więciej.
oj literki już gubisz

Ide spać . Dobranoc

Edytowane przez madziamacius8786
Czas edycji: 2010-11-12 o 00:13
madziamacius8786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 00:17   #278
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
tu akurat ma rację bo co to za przyjemność skakać wokół księżniczki która nawet obiadu nie gotuje ? Egoistka jakaś.
Tu jej księżniczkowatość nie ma nic do rzeczy, bo generalnie to ona sobie sama wszystko potrafi On naprawdę sam chce to robić i sprawia mu to przyjemność. Nic nie jest wymuszone.

Bisia, Madzia,
no ja na pewno się z nim spotkam za tydzień, bo przecież sfiksuję widząc go tak rzadko I po raz kolejny będę tłumaczyć, że mówienie "tęsknię za tobą" a robienie na odwrót jest nie halo Bo w ciągu tygodnia i tak się realizuje, ostatnio ma hopla na punkcie sportu, kondycji, itd i chodzi 3 razy w tyg na treningi, czasem plywa, i w ogóle. I góry też są na sprawdzenie kondychy po tak intensywnym ćwiczeniu. Więc mi przykro, gdy mówi, że nie może myslec tylko o mnie, bo poświęcenie mi trochę czasu z realizacji siebie, nawet 1 dzien nie powinno być problemem Ale jest, bo on chce i już...

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2010-11-12 o 00:20
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 00:44   #279
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Tu jej księżniczkowatość nie ma nic do rzeczy, bo generalnie to ona sobie sama wszystko potrafi On naprawdę sam chce to robić i sprawia mu to przyjemność. Nic nie jest wymuszone.

Bisia, Madzia,
no ja na pewno się z nim spotkam za tydzień, bo przecież sfiksuję widząc go tak rzadko I po raz kolejny będę tłumaczyć, że mówienie "tęsknię za tobą" a robienie na odwrót jest nie halo Bo w ciągu tygodnia i tak się realizuje, ostatnio ma hopla na punkcie sportu, kondycji, itd i chodzi 3 razy w tyg na treningi, czasem plywa, i w ogóle. I góry też są na sprawdzenie kondychy po tak intensywnym ćwiczeniu. Więc mi przykro, gdy mówi, że nie może myslec tylko o mnie, bo poświęcenie mi trochę czasu z realizacji siebie, nawet 1 dzien nie powinno być problemem Ale jest, bo on chce i już...
to też nie miej dla niego czasu bo on chyba Cię ma za pewnik

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 07:09   #280
justyna_dt
Zakorzenienie

Bry
Niech mi ktoś powie, że nie tylko ja dziś siedzę w pracy...

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 07:21   #281
magda2109
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Bry
Carmi też siedzi

A tak w ogóle to dzień dobry

Medeline dokładnie tak samo mam jak Ty. Jeżeli już mogę z TŻ-em spędzić czas to On woli iść z kumplami na piwo... A jak mówię, że TŻ-i koleżanek np. zabierają je do kina, robią śniadania, masaże, itp., to mówi, że są papciami, i On taki nie będzie, więc nie mam na co liczyć...

Nie śpię od 5... Tutaj rodzice tak wcześnie wstają, że nie da się pospać... Zbieram się, bo jeszcze jestem w piżamie i jadę załatwić jedną sprawę dla taty, potem porobię niezbędne zakupy w Naturze i wracam do mieszkania i TŻ-a, który będzie miał mnie jak zwykle w d.... Eh...
Stary 2010-11-12, 07:27   #282
Gwizdak
Zakorzenienie

hej

Cytat:

Bisia, Madzia,
no ja na pewno się z nim spotkam za tydzień, bo przecież sfiksuję widząc go tak rzadko I po raz kolejny będę tłumaczyć, że mówienie "tęsknię za tobą" a robienie na odwrót jest nie halo
Madeline, zaciśnij zęby mocno i się z nim nie spotykaj za tydzień. Tak jak mówi Bisia. Przecież robisz dokładnie tak jak on chce - on się chce z Tobą widzieć, to jesteś, chce jechać z bratem w góry - jedzie. Twoje potrzeby są gdzieś na drugim, trzecim, albo jeszcze dalszym planie. Jak się z nim zobaczysz i zaczniesz znowu molędzić o tym samym, to nie dość, że nic to nie da, to jeszcze znowu usłyszysz to samo. Pokaż, że skoro jemu nie zależy na spotkaniach z Tobą, to Ty czekać nie będziesz. Pokaż że masz inne plany i pokaż, że nie będziesz wiecznie się do niego dostosowywać. Wiem, że to się łatwo mówi i wiem, jak ciężko robi, ale trzeba. Jeden weekend możesz poświecić na poczet poprawy Waszych relacji

Justynka,
nie tylko ty.....

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

edytowałam listę oczekujących w 1 poście, także sprawdźcie, czy nie skrzywdziłam którejś i jeszcze jakąś jakby trzeba było usunąć to dajcie znać

Justyna, zgodnie z życzeniem, Ciebie też usunęłam, choć wbrew sobie Daj znać, jakbym Cię miała przywrócić
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 07:34   #283
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
hej

Madeline, zaciśnij zęby mocno i się z nim nie spotykaj za tydzień. Tak jak mówi Bisia. Przecież robisz dokładnie tak jak on chce - on się chce z Tobą widzieć, to jesteś, chce jechać z bratem w góry - jedzie. Twoje potrzeby są gdzieś na drugim, trzecim, albo jeszcze dalszym planie. Jak się z nim zobaczysz i zaczniesz znowu molędzić o tym samym, to nie dość, że nic to nie da, to jeszcze znowu usłyszysz to samo. Pokaż, że skoro jemu nie zależy na spotkaniach z Tobą, to Ty czekać nie będziesz. Pokaż że masz inne plany i pokaż, że nie będziesz wiecznie się do niego dostosowywać. Wiem, że to się łatwo mówi i wiem, jak ciężko robi, ale trzeba. Jeden weekend możesz poświecić na poczet poprawy Waszych relacji

Justynka,
nie tylko ty.....

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

edytowałam listę oczekujących w 1 poście, także sprawdźcie, czy nie skrzywdziłam którejś i jeszcze jakąś jakby trzeba było usunąć to dajcie znać

Justyna, zgodnie z życzeniem, Ciebie też usunęłam, choć wbrew sobie Daj znać, jakbym Cię miała przywrócić
Dziękuję jakby się coś skroiło (w tej części - wątpię), to się będę dopominać o przywrócenie

Ech, jakiś kryzys mam. Zimno, ponuro, głodno, dopiero jedna kawa i już mi powieka skacze, praca do 17:00, nudy, nudy, nudy i chcę mieć kogoś

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 07:47   #284
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

dzien dobry

madeline dziwne masz te kolezanki - moglyby sobie juz darowac takie teksty....co do TZta to jest nie w porzadku bardzo....
Stary 2010-11-12, 08:01   #285
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
Bry
Ja też siedzę w pracy...

"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie"
Dzi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 08:11   #286
butterfly20
Zakorzenienie

Ja nie jestem w pracy

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Med prawdą jest,że zachowanie Twojego TŻa jst conajmniej dziwne. Dlaczego nie zaproponował Ci,żebyś pojechała z nimi?Nawet jakbyś nie miała ochoty to przynajmniej byłoby mu zaliczone,że wyszedł z taką propozycją. Przecież tyle się nie widzicie-jakoś nie wydaje mi się,żeby to było z powodu znudzenia Twoją osobą.Nie znam A. i w sumie nie wiem,czy to wynika z jego charakteru i lubi być taki niezależny?

Co do koleżanek to ja bym im powiedziała,żeby ze mnie zeszły-trochę przeginają....
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 08:17   #287
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

a ja jade zaraz po wyplate i na male zakupy
Stary 2010-11-12, 08:19   #288
_Maya_
Zakorzenienie

cześć

Aleks...strasznie mi przykro, że tak to u Ciebie wygląda...mam nadzieję, że mama odpuści. 3mam za to kciuki
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 08:56   #289
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Justynko, ja też dzisiaj do pracy idę. I to na popołudnie

więc pozdrawiam znad porannej kawy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-12, 09:04   #290
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Bisia, Madzia, no ja na pewno się z nim spotkam za tydzień, bo przecież sfiksuję widząc go tak rzadko I po raz kolejny będę tłumaczyć, że mówienie "tęsknię za tobą" a robienie na odwrót jest nie halo Bo w ciągu tygodnia i tak się realizuje, ostatnio ma hopla na punkcie sportu, kondycji, itd i chodzi 3 razy w tyg na treningi, czasem plywa, i w ogóle. I góry też są na sprawdzenie kondychy po tak intensywnym ćwiczeniu. Więc mi przykro, gdy mówi, że nie może myslec tylko o mnie, bo poświęcenie mi trochę czasu z realizacji siebie, nawet 1 dzien nie powinno być problemem Ale jest, bo on chce i już...
a ja bym chyba zrobiła tj Gwizdaczek radzi..żebyś odpuściła sobie to spotkanie za tydzień, wiem ,że Ci bedzie cieżko ale on tylko w ten sposób zrozumie co robi. I ja bym mu o odwołaniu planu napisała w TEN SAM DZIEŃ nie tydzień przed, żeby sie naczekał na to spotkanie,stesknił a Ty mu powiesz w dzień w którym sie widzicie,że nic z tego. Zobaczy jak to jest.

Cytat:
Ech, jakiś kryzys mam. Zimno, ponuro, głodno, dopiero jedna kawa i już mi powieka skacze, praca do 17:00, nudy, nudy, nudy i chcę mieć kogoś
bedziesz miała

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
a ja jade zaraz po wyplate i na male zakupy
fajnie

a ja dziś wolne od uczelni

http://www.youtube.com/watch?v=mkrGBe8YhUI przypomina mi o M. , Medeline też coś dla Ciebie...

Edytowane przez madziamacius8786
Czas edycji: 2010-11-12 o 09:09
madziamacius8786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 09:36   #291
carmelova
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Ja też siedzę w pracy tak jak Dzi i Justynka....ale dzieki temu z nudów weszłam na maila B. wydrukować grafik i sprawdziłam spam a tam... zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną do Aliora i dzisiaj mija termin potwierdzenia uczestnictwa! Nuda nie zawsze jest bezużyteczna Kciukajcie. Dzisiaj ma rozmowę z city handlowym.

A teraz lecę nadrabiać.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 09:42   #292
madziamacius8786
Zakorzenienie

Carmi za Twego Przyszłego Meża
Stary 2010-11-12, 09:55   #293
Zwies
Zakorzenienie

Ja też w pracy i jutro też

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 09:57   #294
Choji
Zakorzenienie

Cytat:
Bry
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja też siedzę w pracy tak jak Dzi i Justynka....ale dzieki temu z nudów weszłam na maila B. wydrukować grafik i sprawdziłam spam a tam... zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną do Aliora i dzisiaj mija termin potwierdzenia uczestnictwa! Nuda nie zawsze jest bezużyteczna Kciukajcie. Dzisiaj ma rozmowę z city handlowym.

A teraz lecę nadrabiać.

I ja też dziś do pracy na 14.
A kurcze nie mam nastroju.
Rodzice są u babci i pomagają sprzątać dom. Dziadek nie przyjmuje już pokarmów podobno...

Czy u Was też taka do bani pogoda?

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 10:01   #295
madziamacius8786
Zakorzenienie

Choji co z Twoim humorem?

u mnie świeci słoneczko i jest piknie
Stary 2010-11-12, 10:12   #296
peach_passion
Zakorzenienie

Med, wydaje mi się, że skoro rozmowa nie skutkuje to trzeba sięgnąć po "drastyczne środki" czyli pokazać tż jak to jest i się z nim nie spotkać. ciężka sytuacja ale ja chyba bym tak zrobiła. facet to takie stworzenie, że jak mu się coś powie to może zrozumie, może nie, ale jak poczuje coś sam na własnej skórze to prędzej to przemyśli

u mnie też słoneczko
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 10:13   #297
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam a ja mam dziś wolne
jadę zaraz do miasta zrobić zakupy do domku, mam zamiar jeszcze zrobić 'najazd' do TŻ pracy ale nie wiem , chciałam ładnie się ubrać, ale mam dużo chodzenia po mieście wiec nie wiem czy wyrobię w buciki na obcasie muszę przemyśleć tą sprawę .

TŻ akurat kończy o 14 i przyjeźdza do mnie ale miłą niespodziankę bym mu zrobiła by o tej 14 być przy pracy jego, no nie wiem gdybam sobie.
Dobra idę się naszykować ponieważ niedawno wstałam dokładnie o 10
se se se wiem jestem okropna.
Życzę miłego dnia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-12, 10:14   #298
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

A mnie pochmurno, pada, mgliście i w ogóle nic, tylko z łóżka nie wychodzić

Echh, myślę cały czas o tym wszystkim i bardzo chciałabym, żeby się wszystko udało. W przyszłym tygodniu powinnam więcej wiedzieć
Stary 2010-11-12, 10:17   #299
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

O właśnie, nie pochwaliłam się Wam
Kupiłam jakiś czas temu kozaki na wysokim obcasie. I powiem Wam, że nigdy, przenigdy nie miałam tak wygodnych obcasów!!!

Latam w nich nieraz cały dzień i jeszcze ani razu mnie nogi nie bolały. A przecież nie chodziłam w obcasach, tylko w glanach
Muszą być perfekcyjnie wyprofilowane. Aż mam ochotę sprawić sobie jeszcze kilka par na obcasie, bo czuję się rewelacyjnie

Wkurza mnie tylko trochę to, że się marszczą ale cóż, mam grube łydki

P.S. - przepraszam za zdjęcie, nie miałam pomysłu jak inaczej pokazać kozaka
Stary 2010-11-12, 10:22   #300
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Ins świetne kozaczki

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości