![]() |
#271 |
Rozeznanie
|
Dot.: usunięcie pieprzyka - Śląsk (Sosnowiec,Katowice)
anastasia dziekuje ;-) jutro polece do apteki
![]()
![]() |
#272 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pieprzyk w intymnym miejscu
Cytat:
Jeżeli chodzi o pieprzyk usuwany u ginekologa, to wszystko ładnie się zagoiło i w dodatku bardzo szybko. Tylko, że mój był duży, ale wystający, hmm... jakby na "szypułce" ze skóry. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
enda:
napisz mi prosze jak sie wkoncu goi to twoje miejsce po usunieciu laserem?? bo mam jeszcze jedno znamie do usuniecia i zastanawiam sie czy nielepiej byloby sprobowac lasera.jak wyglada twoj slad po usunieciu pieprzyka?? ![]()
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
A nie wiecie może ile się goją ranki po ciekłym azocie (chyba to inaczej się nazywa "zamrażanie"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
Teraz opowiam wam moją przygodę, a zarazem przestrogę dla wszystkich, który chcą się pozbyć pieprzyków
![]() Pewnego dnia, jak zwykle po południu przeglądałam to forum i wyszukałam info, ze można pieprzyk usunąc płynem do kurzajek np: "BRODACID" Oczywiście na drugi dzień, zadowolona, pobiegłam do apteki i kupiłam to "cudo". Wieczorem posmarowałam pieprzyka (a mam go na skraju pleców, blisko pachy i jest on płaski, brązowy). Mimo przeciwskazan co do smarowania znamion plaskich, tak zrobiłam. A co tam - myślałam. Piekło troche, ale dało się wytrzymać. Tak smarowałam przez jakies 3,4 dni az nagle mi ta biala skorupka odpadła. Z pieprzyka zrobiła się czerwona, ropna ranka (kurcze i po co mi to było). Myślałam, że to w mniej drastyczny sposób się "ususzy" i odpadnie. Teraz zaczynam to smarować maściami, a czy pieprzyk jest czy go nie ma to nie wiem, bo takie czerwone. Najgorsze jest to, że za miesiąc mam studniówkę, a rankę mam w takim miejscu na plecach, że bedzie w sukience bardzo widoczna, bo mam ją na samym końcu ręki(gdzie plecy się zaczynają) koło pachy. I co tu robić, wizażanki?? Myślałam żeby pojsc to usunąc laserem albo ciekłym azotem jak się to podgoi, poza tym mam jeszcze drugiego takiego małego, płaskiego. Zrobić by z nimi porządek. Tylko nie wiem własnie ile będą się ranki goic. Czy zdąże coś z tym zrobić do studniówki czy pozostanie mi tylko jakaś sukienka z zabudowanymi plecami. Poradźcie coś, choc wiadomo - na ludzką głupotę nie ma lekarstwa ![]() Edytowane przez slicznotKaS Czas edycji: 2006-01-16 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Przyczajenie
|
Ja w srode podejme juz ostateczna decyzje.Bylem juz o 3 dermatologow w tym ostatnio u prywatnego. W srode jestem umowiony na wizyte ponoć u bardzo dobrego plastyka.Nie wiem ale p.dermatolog mowila ze jest bardzo dobry i wiekszosc jej znajomych co usuwala pieprzyki i znamienia jest zadowolona.Takze od innych slyszalem to nazwisko (jakis czas temu jak nie myslalem jeszcze o usunieciu).Polecila mi tez usuniecie z NFZ ale nie ma tam plastyka i nie gwarantuje efektu koncowego.Stwierdzilem ze jestem w stanie dac kase aby to bylo dobrze zrobione.W srode wieczorem mam wizyte z plastykiem dr Wilgusem z Katowic wiec jak mowie podejme decyzje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
![]()
Teraz opowiam wam moją przygodę, a zarazem przestrogę dla wszystkich, który chcą się pozbyć pieprzyków
![]() Pewnego dnia, jak zwykle po południu przeglądałam to forum i wyszukałam info, ze można pieprzyk usunąc płynem do kurzajek np: "BRODACID" Oczywiście na drugi dzień, zadowolona, pobiegłam do apteki i kupiłam to "cudo". Wieczorem posmarowałam pieprzyka (a mam go na skraju pleców, blisko pachy i jest on płaski, brązowy). Mimo przeciwskazan co do smarowania znamion plaskich, tak zrobiłam. A co tam - myślałam. Piekło troche, ale dało się wytrzymać. Tak smarowałam przez jakies 3,4 dni az nagle mi ta biala skorupka odpadła. Z pieprzyka zrobiła się czerwona, ropna ranka (kurcze i po co mi to było). Myślałam, że to w mniej drastyczny sposób się "ususzy" i odpadnie. Teraz zaczynam to smarować maściami, a czy pieprzyk jest czy go nie ma to nie wiem, bo takie czerwone. Najgorsze jest to, że za miesiąc mam studniówkę, a rankę mam w takim miejscu na plecach, że bedzie w sukience bardzo widoczna, bo mam ją na samym końcu ręki(gdzie plecy się zaczynają) koło pachy. I co tu robić, wizażanki?? Myślałam żeby pojsc to usunąc laserem albo ciekłym azotem jak się to podgoi, poza tym mam jeszcze drugiego takiego małego, płaskiego. Zrobić by z nimi porządek. Tylko nie wiem własnie ile będą się ranki goic. Czy zdąże coś z tym zrobić do studniówki czy pozostanie mi tylko jakaś sukienka z zabudowanymi plecami. Poradźcie coś, choc wiadomo - na ludzką głupotę nie ma lekarstwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pieprzyk-historyjka. Przeniosłam jako nowy wątek żeby ktoś tu zaglądnął :) :)
pokaż lekarzowi- drażnione przpieprzyki mogą zezłośliwieć.
a doraźnie możesz smarować np. bepanthen plus (gojąco-antyseptyczny) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Ja mialam wycinanego pieprzyka na brzuchu rok temu i zostala mi blizna, i nie wiem co mam teraz z tym zrobic, lekarz przepisal mi masci na gojenie sie tej blizny ale wogole zero efektow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pieprzyk-historyjka. Przeniosłam jako nowy wątek żeby ktoś tu zaglądnął :) :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja miałam kiedyś takie same pieprzyki (wg Twojego opowiadania! ![]() Koniecznie idź to pokazać lekarzowi!!!!!! Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
KWC
|
Dziewczyno! Biegiem do dermatologa-onkologa!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
No to sobie narobiłaś. Idź prędko do dermatologa im wcześniej tym lepiej, bo może się to źle skończyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odp. Seona podnioslas mnie na duchu co do tego zamrażania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Wtajemniczenie
|
Kurczę... Ale sie załatwiłaś kobieto
![]() ![]() ![]()
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
A sądzicie ze powinnam isc do dermatologa z taką ranką i opowiedziec z jakiego jest powodu czy czekac az sie zagoi?? Mozna zamrażac uszkodzoną skórę?? Jak uważacie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
Oczywiście że iść od razu i przyznać się do wszystkiego jak na spowiedzi. Lekarz musi wiedzieć co to było i dlaczego zrobiło się tak a nie inaczej. To może mieć kolosalne znaczenie w diagnozie i leczeniu. Na nic nie czekaj. Jeśli nie można tego zamrażać, lekarz o tym powie i poradzi co robić do czasu zagojenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim przypadku było tak że pieprzyk ten koło majtek co miałam trochę mi się "zadarł", miejsce było zaczerwienione ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
![]()
A nie wiecie dziewczyny ile kosztuje takie zamrazanie i czy cena jest uzalezniona od ilości zamrażanych pieprzykow??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Idź jak najszybciej, lepiej dmuchać na zimne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Przyczajenie
|
Dot.: Usuwanie znamion
usunęłąm znamie z dekoltu jakies 3 miesiace temu,u onkologa . zostala mi paskudna blizna , ktora rosnie i sie rozlazi. Teraz mam dylemat bo mam jescze znamionoa na twarzy ,ktore wygladaja co najmniej "nieestetycznie" i chce je usunąć tak zeby zostala mi jak najmniejsza blizna. Czy ma ktos jakies propozycje? Bede wdzieczna za kazda porade.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Przyczajenie
|
Dot.: Usuwanie znamion
Witam,
cieszę się że znalazłam to forum. Też jestem z Krakowa i chciałabym usunać kilka znamion na twarzy. Najbardziej zależy mi na fachowym i naprawde dobrym specjaliście z tego zakresu. Czy macie może jakies namiry, nazwiska lekarzy których znacie lub są polecani? Szczerze mówiąc nie wiem jak mam wystartować w tym temacie więc zaczełam od netu i od poszukiwań dobrego specjalisty. Z góry dzieki ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Przyczajenie
|
Znamiona, proszę o pomoc
Chciałbym usunąć znamiona Suttona, mam je dwa, niewielkie, ale niestety na twarzy
![]() I poza tym czy można usunąć znamiona panstwowo, czy tylko prywatnie? ile kosztuje mniej wiecej taki zabieg? czy jest skuteczny? czy zostają duże blizny? Pomożcie. Z gory dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Przyczajenie
|
Dot.: Znamiona, proszę o pomoc
witam,musisz pojsc do dermatologa,a potem zastanowic sie bo jak sa na buzi to nie radez ci sklapelem,sa slady !!.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Konto usunięte
|
Dot.: Znamiona, proszę o pomoc
Ja miałam usuwane znamię z nogi, państwowo, przez chirurga plastyka. Ale tylko dzięki wujkowi chirurgowi, który mnie wkręcił.... . musiałam mieć skierowanie od swojego lekarza - wtedy z przychodni studenckiej.
Inaczej pewnie czeka się w długoletniej kolejce. Koleżanka jest w ciąży i zapisała się do ginekologa, do szpitala na wizytę. Wiecie na kiedy????? Na wrzesień!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Przyczajenie
|
likwidacja pieprzyków??
W okolicy ust i w ogole na całej twarzy mam około 20 pieprzyków. Strasznie mnie to denerwuje, bo niedosc, ze mam wypryski to jescze te pieprzyki i tak moja twarz jest "zaśmiecona".Czy istnieje jakis sposób na ich likwidacje? prosze o pomoc!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Dot.: likwidacja pieprzyków??
hej! Oczywiście że istnieje taki sposób aby sie ich pozbyc! Wiem bo sama mam ten problem, jestem po prostu cala w tych kropeczkach (ok.100 na całym ciele, na twarzy tylko 7)
![]() Usówane odbywa sie za pomoca lasera i nic nie boli (ja nie wiem czy boli bo na razie czekam na usuniecie ale z tego co mowia osoby majace juz to za soba- to nic nie boli i zostaje malutka blizna a pożniej zanika) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Chyba się wybiorę do tego dermatologa... No ale będę musiała poczekać jeszcze 4 lata dozabiegu, bo mam narazie dopiero 14 lat. Dzięki Pałeczko za Twoją wypowiedź, bardzo interesująca.
Co do moich pieprzyków, to postanowiłam napisać wam dokładnie ile mam ich... no to tak: twarz: 14, z tym że są narazie dosyć małe. szyja: 5, te już większe ... ręka prawa + dłoń: 44 + jeszcze takie malisienkie, mini mini ![]() ![]() ręka lewa + dłon: 36 + tez takie mini mini ![]() plecy: 22 brzuch: 1 koło pępka,wiec jestem zadowolona ![]() ![]() a na nogach nie chce mi sie liczyc ![]()
![]() |
#298 |
Rozeznanie
|
Jeśli masz zamiar zrobić to w przychodni, w której jesteś zarejestrowana i masz to 18 lat to zrobią to za darmo jeśli będziesz miała skierowanie do chirurga. Ale z tym może być ciężko, bo jeśli te pieprzyki są małe i "niegroźne" (małe prawdopodobieństwo, że przekształcą się w zmianę o chrakterze patologicznym) to nie wiem czy ktoś będzie to chciał usuwać. Ja miałam usuwane 2 pieprzyki na ciele i to dlatego, że jak to powiedziała pani dematolog, były podejrzane. Skierowania do chirurga nie dostałam. Polecono mi prywatną klinikę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
![]() ja nie mam tak duzo jak ty ale i tak mnie denerwują!! ![]() Przed wakacjami poszłam do dermatologa (mama mi powiedziala ze taki facet z jej pracy poszedl i usuna takie pieprzyki za darmo! a efekt super!) Dermatolog(baaardzo mila babka) powiedziała że ja mam jasna karnacje,jasne włosy i oczy, dlatego mam pieprzyki i troche piegów na twarzy. Kazala przyjsc po wakacjach,bo nie chciala mi usówać aby nie byly narazone na słońce. Po wakacjach przyszlam a tu patrze jakas karteczka wisi na drzwiach okazalo sie ze kilka dni wcesniej wyszlo takie zarzadzenie ze dzieci placa za takie zabiegi ![]() ![]() Ale moja siora niedawno u niej byla i niedlugo zrobia tak ze dzieci nie beda musialy placic!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na poprzedniej wizycie obejrzala mi 2 pieprzyki te najgorsze, wypukle i ciemne i powiedziala ze usówać bedzie w jej gabinecie a nie w jakiej przychodni Aha i za raz nie usunie mi 100 kropeczek tylko bede do niej chodzic ok4 razy. to ponoć nie boli ale postaram sie napisac jak juz bede po ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chcesz uzyskać wypowiedź fachowców, to mogę przenieść wątek na medycynę estetyczną, daj znać.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.