|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy po tabletkach Logest można schudnąć?:/
nom jestem pełnoletnia....a waga hmm.. 45 kg to był mój standard przy wzroście 155 cm, a teraz:/ehh...właśnie się wkrótce wybieram do lekarza...
|
|
|
|
|
#272 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pomocy!!!Czy po tabletkach Logest można schudnąć?:/
witaj Karollinka,
moja koleżanka równiez maiała taki sam kłopot przy pierwszych opakowaniach tabletek tez schudła ale poźniej to bardzo szybko zaczęła przybierac na wadze,ale organizm kobiet jest tak różny wiec lepiej wybierz sie na konsultacje do lekarza. Głowa do góry...pozdrawiam |
|
|
|
|
#273 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
hmm..tylko wiesz już jakiś czas biore te tabletki i chudne:/co mnie niepokoi kurcze ehh..coraz bardziej mnie to przeraża
|
|
|
|
|
|
#274 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Hmm.. osobiscie nie znam takiego przypadku .. wszystkie moje kumpele łacznie ze mną przybierały na wadze i to można powiedziec dosyc sporo.. Chudniecie jak i tycie jest normalne po takich tabletkach..ale Twoja waga .. mnie naprawde przeraża .. Karollinko szybko do lekarza.. ale to migiem
|
|
|
|
#275 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Harmonet-wady i zalety. - zbiorczy
Dziewczyny, żadna z dziewczyn, które znam a zażywają hormony, i ja (biore Harmonet) nie mamy żadnych reakcji skórnych na słonce ani solarium. To jest tez indywidualna widać sprawa, wydaje mi sie, że lepiej sprawdzic, w umiarkowany sposób, czy coś z ta skóra się stanie, niż dmuchac na zimne i odmawiać sobie przyjemności korzystania z ciepła czy to słonecznego czy sztucznego
życze powodzenia i pozdrawiam
|
|
|
|
|
#276 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jak narazie przerwałam tabletki...zobaczę co mi lekarz powie ![]() to tracenie na wadze też mnie przeraża..ehhh Pozdrawiam i dziękuję |
|
|
|
|
|
#277 |
|
Wtajemniczenie
|
Hm, ja na mercilonie też schudłam, w ciągu kilku pierwszych opakowań. I to dość widocznie, bo z 48 kg do 45 przy wzroście 173cm.
Więc możliwe, że na pigułkach nie tylko się tyje. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
jestem początkującoą osobom biorącą harmonet i póki co jestem zadowolona
) i ogólnie dobrze się czuję, chociaż jestem troszkę bardziej poddenerwowana ale to nic...hihiMam nadzieję, że tak zostanie bo to moje pierwsze tabletki i nie chciałabym się od razu do nich zniechęcić ![]() Trololina.. na opakowaniu pisze, że nie powinno się palić...ale tak z tego co widziałam pisze na wszystkich więc chyba nie masz się czym przejmować. Wiele moich koleżanek przyjmuje tabletki anty i palą normalnie i nie widziałam żeby narzekały Co do słońca...ostatnio opalałam się i nie zauważyłam żadnych plamek czy wysypki. To zalezy od tego kto i jak się opala. Plamienia występują i trochę mnie wkurzają, ale czytałam że do 3 miesięcy powinny zniknąć...
|
|
#279 |
|
Przyczajenie
|
mam problem.. brałam harmonet przez kilka miesięcy i mi nie służył.. chciałabym komuś w wawie odsprzedać 3 opakowania ponieważ zostaly mi w domu.. każde za jakieś 27 zł.. data ważnosci 03.2009. kontakt gg 3152569
|
|
|
|
|
#280 |
|
Przyczajenie
|
bralam harmonet 2 lata temu. Bylo wszystko ok. Schudlam czulam sie swietnie i wogole luzik.
|
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
ha! zawsze kupowałam w Lublinie w Aptece pod różą za 31zł, a tu się okazuje,że w mojej łęczyńskiej netii pod nosem za 25,50 mam
![]() ![]()
|
|
|
#282 |
|
bezmamyanirusz
|
hellooo
jesli chodzi o mnie to biore harmonet od prawie roku również sie balam ze przytyje, bądź dostane apetyt po tych tabletkach, ale na sczescie zadne z tych objaw u mnie nie nastąpily co ogromnie cieszy są to naprawde fajne tabletki takze polecam pozdrowionka |
|
|
|
|
#283 |
|
Rozeznanie
|
A ja właśnie zmieniłam tabletki na Harmonet właśnie, ale jak zaczęłam czytać,że prawie nikomu one nie pasuje i te wszytskie skutki uboczne,które u was wystąpiły, to po prostu boje się zacząć to pierwsze opakowanie
|
|
|
|
|
#284 |
|
Przyczajenie
|
Pytanko :/
Witam
bylam dzisiaj u ginekologa i dostalam recepte na Harmonet. To beda moje pierwsze tabletki, powiedzial ze sa drogie ale bardzo dobre. Czy macie jakies doswiadczenia z nimi zwiazane? Jak sie Wam sprawdzily? Ja dopiero zaczne brac od okolo 15 czerwca wiec do tej pory chcialabym poznac Wasze opinie na temaat tych pigulek. (tzn. np. czy sie troszke tyje po nich jak po niektorych, czy wplywaja jakos na cere, czy macie jakies efekty niepozadane, plamienia mdlosci itp., czy obnizaja libido, jak miesiaczka, bole z nia zwiazane itd.) Zastanawia mnie ejszcze jeden fakt - ginekolog przepisal mi te tabletki nie kierujac na zadne badania ani nic... Po prostu zbadal, zapytal czy chcialabym jakies konkretne brac, czy drogie, dobre itp. , wypisal recepte a cala wizyta trwala jakies 10min. Czy nie powinnam najpierw zrobic sobie jakich badan? Tak slyszalam ze niektore dziewczyny przed pierwszymi tabbletkami robily chocia podstawowe badania. |
|
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
Ja też biorę Harmonet i były to moje pierwsze i poki co jedyne tabletki jakie brałam.Co do skutków ubocznych to miałam lekkie plamienie przez około 3 tyg.Na początku bolała mnie głowa ale to po jakimś tygodniu przeszło, ze dwa razy miałam mdłości też jakoś na początku.Piersi mi się powiększyły..niby fajnie ale czasem strasznie bolą i jest to póki co jedyny "skutek uboczny" jaki się utrzymuje pomimo że skończyłam 4 opakowanie. Cerę zawsze miałam tłustą i na początku nawet mi się jeszcze bardziej przetłuszczała.Teraz się uspokoiło ale napewno Harmonet nie poprawił mi cery.Teraz przynajmniej jak mam okres to nie czuję wogole bólu co kiedyś było mnie do pomyślenia zebym nie wzięla proszków.Co do badań to lekarz tak mi przepisał znaczy się miałam normalne badanie, cytologię i usg piersi.Nie wiem czy to te badania powinien robić czy jakieś jeszcze dodatkowe w każdym razie ja nie miałam. No i libido spadło trochę ale nie jakoś drastycznie
|
|
|
|
|
#286 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pytanko :/
Cytat:
Co do tabletek to przeczytaj sobie ten temat to sie wszystkiego dowiesz. A lekarze już tacy są niby powinni zrobić badania ale prawie żaden tego nie robi, z resztą w mojim przypadku tylko jeden na trzech lekarzy przeprowadzil jakiś wywiad. |
|
|
|
|
|
#287 |
|
Przyczajenie
|
ja nasluchalam sie od kolezanek ze byly na jakichs badaniach i z jednej strony chcialam te tabletki jak najszybciej ale z drugiej zaskoczyla mnie tak szybka, w pewnym sensie nawet poblazliwa, wizyta no i pytanie: "czy moze ma pani na oku jakie tabletki ktore chcialaby pani brac?". rozumiem ze z lekarzami tak bywa
naczytalam sie powyzej o reakcjach i z jednej strony az sie boje tych negatywnych skutkow a z drugien mam nadzieje ze wplyna na poprawe mojej cery(bo jest troche do narzekania ), okres bedzie mniej bolesny, bo czasem nie da sie wytrzymac, w sumie waze tylko 43kg przy 160cm wiec jak troche przytyje to nic tyle ze nie chcialabym zeby moje piersi byly wieksze bo juz mam rozmiar C,D wiec wygladalabym potwornie :/ ale zobaczymy czekam z niecierpliwoscia i czytam Wasze opinie
|
|
|
|
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
Ja też dzisiaj wykupiłam pierwsze opakowanie Harmonetu. Są to mje pierwsze tabletki antykoncepcyjne. Mam 18 lat i strasznie sie boje tych hormonów, skutków ubocznych itd
Przeczytałam cały wątek i widzę więcej minusów niż plusów :/ No ale pożyjemy zobaczymy... zawsze można odstawić...
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Tymi naszymi lekarzami to już tak jest, byle szybko zbadać, wypisać recepte i do widzenia![]() Ja póki co jestem zadowolona z tych tabletek...Nie przytyłam, cera mi się nie poprawiła,ani nie pogorszyła, piersi mam troszkę większe, bo nabrzmiałe i bolące, z tym libido to różnie bywa, czasami mam ochote wielką, czasami zerową, to chyba jednak zależy od humoru aacha no i plamienia niestety mam, a z tym się wiąże dziwny zapach tej wydzieliny...na szczęście niedługo powinno zniknąć! a badania chciałam sobie też zrobić, by sprawdzić jakie tabletki byłyby dla mnie najlepsze, ale lekarz mnie uspokoił powiedział że to są jedne z droższych tabletek ale lepszych i że napewno po nich nie przytyje. Spróbowałam i jak narazie jestem zadowolona(puk puk...żeby nie zapeszyc )
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Ja brałam harmonet jakieś 3 miesiące i przytyłam po nim jakieś 5kg....
|
|
|
#291 |
|
Przyczajenie
|
Hej!
Byłam u lekarza i zmienił mi tabletki na Rigevidon...zobaczymy jak będą działać..i wogóle to że tracę na wadze to podejrzewa że to przez nadczynność tarczycy:/ popołudniu ide do lekarza pierwszego kontaktu,żeby mnie skierował na badania w tym kierunku... Pozdr. |
|
|
|
|
#292 |
|
BAN stały
|
Ja jem go od stycznia i nie narzekam.
Nie czuje sie inaczej, niz przed. Miesiaczki mam troszeczke mniej bolesne i raz bolala mnie glowa (ale niewiadomo, czy to po harmonecie) |
|
|
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
ja biorę harmonet już chyba z rok i nic mi nie jest nie miałam żadnych skutków ubocznych a wręcz przeciwnie mam regularną miesiączke (wcześniej nie miałam regularnej) która trwa 4 dni i nigdy ani troszkę dłużej i o wiele mniej bolesne
|
|
|
|
|
#294 |
|
Przyczajenie
|
nie martw sie,
|
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
po 5 miesiacach rzucilam Cilest i wracam do Harmonetu któr brałam jakieś 1,5 roku temu.
Zobaczymy jak bedzie, mam nadzieje ze libido podskoczy bo teraz jest na poziomie - 1000
|
|
#296 |
|
Przyczajenie
|
Biore Harmonet dwa lata już napewno, z kilkoma przerwami.Plamienia są przez pierwszy miesiąc tylko,poza tym nie przytyłam,a co ważne,łatwo mi utrzymać masę ciała.!!!nie zwracam uwagi czy duzo jem,poprostu jem!i nie tyje!cera ok. libido-..?chyba bez zmian..miesiączki regularne, krótkie iniebolesne. Ja jestem jak najbardziej za!
|
|
|
|
|
#297 |
|
BAN stały
|
W sumie to my sobie mozemy pisac, jakie my mamy skutki uboczne, albo ich nie mamy, a kazdy organizm sam bedzie reagowal i w sumie nie ma co przypuszczac, ze skoro Nam sie dzieje tak i tak, to wszystkim musi...
|
|
|
|
|
#298 |
|
Przyczajenie
|
zaczelam brac harmonet (biore okolo tygodnia) ale jeszcze ze wczesnie chyba by o jakichkolwiek skutkach ubocznych i efektach mowic...
zastanawiam sie nad czyms innym biorac tabletki jestem bezpieczna teoretycznie od pierwszej ale co w tej przerwie siedmiodniowej? powiedzmy ze mam okres ktory trwa trzy dni a potem w zupelnosci jestem dysponowana czy musze sie w tym czasie dodatkowo zabezpieczac (prezerwatywa np. ) ??? czy pigulki tak dzialaja ze wtedy jestem nieplodna itp. no bo wlasnie tak w zasadzie jest tak ze mna ze nigdy nie wiem jak to jest z nimi - jak dzialaja tak na prawde ze jestem "bezpieczna" zawsze wyczytam madre artykuly i wiem...przez 15 minut a potem nie pamietam :P
|
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
w czasie 7 dniowej przerwy tabletki też działają, więc nie masz się czym przejmować
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie
także można używać do woli ![]() dzisiaj zaczynam 5 opakowanie, ktore kupiłam za 24zł! szok!!! zawze widziałam za ponad 30
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

ehh..coraz bardziej mnie to przeraża
mnie naprawde przeraża .. Karollinko szybko do lekarza.. ale to migiem
życze powodzenia i pozdrawiam

ale to nic...hihi