|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Ja właśnie Kalinę zachwalałam moim dziewczynom na baby shower. Mi się strasznie to imię podoba i generalnie widziałam, że dziewczyny raczej też pozytywnie na nie reagowały. ![]() Ja chciałam dać córce Lena, bo mi się brzmienie podoba, ale jak się zorientowałam, że teraz co druga, która się rodzi to Lenka to już mi się przestało podobać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
nie nie ja dziś wolę małego nie ruszać żadnymi pomarańczkami ani innymi
![]() od 3 dał mi popalić że zwijałam się, a potem w sklepie to samo; miejsca mu mało...a jak wyjdzie i będzie miał przestrzeń to też mu źle będzie - ot polak ![]() Co do IMION - też ciągle słyszę że jeden już tak w rodzinie ma na imię i to jest problem dla TŻta rodziny - ciągle gadają o tym... najlepsze że ta osoba jest widziana raz do roku...raz na dwa lata ? i niewiele mamy z nią wspólnego. TŻta siostra już nie raz mi przykrość robiła nawet tekstem że pokrzywdzę dziecko... mam w nosie gadania ![]() my z TŻ odkąd wiemy że to chłopiec to tak do brzuszka mówimy ![]() liczę na to że do następnego brzuszka będziemy mówić "Pola" ![]()
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-12-04 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | ||
Zakorzenienie
|
my też myśleliśmy o Poli, ale, chciałam by podstawowa wersja była dość poważna, to Apolonia odpadła;-) Lena i Julia- co druga
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
Sorry, ale zenada troche...[/QUOTE] no też tak trochę pomyślałam- a po co wykreślać, ale się nie odzywałam;-) ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() muron szczerze to już sama nie wiem, dlaczego jesteśmy razem, pogubiłam się w tym wszystkim, jakoś dotrwam do końca ciąży i wezmę się za to swoje życie. Już od jakiegoś czasu odniosłam wrażenie, że to tylko przyzwyczajenie, jeżeli mogę to tak nazwać, bo ostatnio to w ogóle czuję się jak jakaś studentka (wiecie o co mi chodzi). Przychodzi, zrobi co ma zrobić i tyle..................... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dokładnie dla mojej tesciowej tez wszystko jest zbędne i nigdy mnie nie rozumiała kiedy chcialam sie "pochwalic" nowym zakupem ,zawsze robila dziwna mine a dla to bylo przykre.no i wytlumaczylam ze wozek w lutym jest mi potrzebny aby miec jak wziac dziecko kiedy bede prowadzic corke do przedszkola ![]() Tak dokładnie to taki wozek tylko ten co mam na oku ma dzielona raczke,wolalabym taka pojedyncza ale kuzynka ma taki i w sumie tez ok sie prowadzi. ja dzis niestety od rana w zlym humorze. mąż mi to zafundował no i teraz tez wymienilismy kilka zdan i jest do d...y wedlug mnie jest dla mnie niesprawiedliwy ![]() pojechal z cora do sklepu ,choc juz uznalam ze teraz kurczak to pozno na obiad (u nas jest po 17tej) zanim sie upiecze to bylby na kolacje .doszlismy do porozumienia choc w tym i ma kupic skladniki na salatke grecka ![]() lilijka wiem ze kazde dziecko moze inaczej reagowac ale moja Amelka od pieluszkow huggies miala zawsze odparzona dupke ,po za tym wydaja mi sie one znacznie sztywniejsze od pampersow i mniej chlonne . lilijka a moge wiedziec ile lat jestescie ze soba? Nasze propozycje na imiona -Nadia lub Natan tez nikomu nie przypadly do gustu ale wazne ze mi i mezowi sie podobaja ![]() A pomysl imienia dla Amelki pojawil sie w mojej glowie kiedy mialam 15 lat ,jechalam w autobusie i byly wyswietlane imiona osob ktore obchodza imieniny,i wtedy uznalam ze to piekne imie i tak sobie postanowilam.A teraz to dosyc popularne imie ![]() Teraz nasi znajomi nazwali corke Chiara ![]() rózne gusta ,rozne pomysly
http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...2_1_Amelka.png[/image][/link] http://s8.suwaczek.com/201102274965.png Edytowane przez karinaaa Czas edycji: 2010-12-04 o 17:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
A, ja myslalam ze 8 pieluch tetrowych to duzo
![]() ![]() Ja ubranek mam na bank za malo, jedyne czego ma dosyc to takich na dwor, bo kombinezon, dwie kurtki, ocieplacz na nozki, kilka czapeczek, rekawiczek, cieplych ala bucikow (takie z materialu kurtkowego), ale spioszkow zdecydowanie za malo, ale jakos boje sie dokupic wiecej, bo nie mam pojecia, jaka mala bedzie "duza" , czy kupowac na 56, czy 62, mi te i te jakies male sie wydaja, a ze tu w marcu kwietniu cieplej jest, to nie chce kupowac az tyle zimowek hmm. Co do ruchow, moja najbardziej reaguje na...muzyke i poduszke rogala jak dotykam nia brzucha ![]() ![]() A, dzis po raz pierwszy zlapal mnie porzadny skurcz, tak mocno, ze sobie siadlam ![]() ![]() Poszlam wiec na zakupy, i z dzieciakami na dwor, no i poki co spokoj, moze organizm w koncu zakodowal, ze tam ciaza jest, i cwiczy do porodu ![]() ![]() Co do imion, zawsze komus nie bedzie sie podobalo, najwazniejszy by podobalo sie rodzicom i rodzenstwu jak takowe jest (starsze oczywiscie). Mi samej imie naszej malej sie nie podoba za bardzo, ale TZ sie podoba, dziewczynkom tez, to mi pewno tez sie spodoba, gorzej jak w szpitalu stwierdze, ze jednak nie pasuje (przy sredniej tak mialam) i nazwe ja inaczej ![]() A, propo szpitala czas jakis wybrac, bo jakbym tak chciala na kontrole jechac, jak dzis przy tych skurczach, to nawet nie wiem gdzie poki co... Karuzelka FP, mnie zachwycila, ale nie kupie bo miejsca nie mamy, a mala lozeczka tez nie ma i raczej jak bedzie miec, to juz karuzelka ja interesowac nie bedzie.. Chociaz Tz mowi, zeby do koszyka wiklinowego przyczepic, i tak sie zastanawiam, moze rzeczywiscie hmm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
mnie się Nadia podoba, Natan też
![]() Ty masz pod ava Augustów, ale mieszkasz w Walii, planujecie tam życie, czy "tymczasowo" tez dopasowałabym imię, żeby nie wymyślać takiego, którego Brytole nie przeczytają;-) Lilijko, po porodzie zobaczysz jak się układa. A jak nic, to trzeba za życie się wziąć, żeby w brodę sobie potem nie pluć. Ty też nie mówisz o nim dobrze. Prawie zawsze widna leży po obu stronach... Choć często po jednej więcej. LINOMAG, ja mam krem bez cynku w słoiczku (ok 10 zł ), mały sudocrem i kupię Alantan. Ktoś się pytał o kombinezon, lepiej nie kupować 56, wkłada się sporo ciuszków pod, a 56 będzie dobre ze 2 tygodnie... Kupiłam 2 paczkę Pampersów, a do szpitala te newborn 24 sztuki Huggiesy podobno bokami nie trzymają.
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
zakupki dla mamy i córki;-)
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
ja nie twierdzę, że wina jest po jednej stronie.................. ..... i mam marne nadzieje na po porodzie, tylko będę wiedziała, że zrobiłam wszystko co można było zrobić....
ja nie zgodzę się w sprawie huggiesów....... testowałam je w przedszkolu osobiście i są identyczne do pampersów, tylko te mi się zdają trochę większe niż pampersy, jednak od razu dodam, że co dziecko to różna reakcja, tak jak któraś pisała, to samo jest z pampersami. Jedne są uczulone, czy nie odpowiadają im te a drugim z kolei inne. Niemniej jednak kupiłam małą paczkę na początek z ciekawości. Co do imion, każdy ma swój gust i to Wam muszą się podobać wybrane przez siebie imiona, a nie innym................. |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
witam
ktoś mi powiedział, że są już pierwsze rozpakowane postanowiłam "luknąć" ![]() ![]() ![]() ps. co do pampersów i hugisów to na pewno nie są takie same!!! pampersy są miękkie i giętkie i cienkie hugisy są twarde, rzepy mają mocne sztywne obcierające ------------------------------------------------------------- miłego pisania i porodów "w terminach" a bynajmniej około ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że nie widzisz przyszłości.... Ciężkie chwile przed Tobą:-( Niestety czasem tak bywa, że się ludzie albo źle dobiorą, albo czegoś nie zauważamy i potem się można zawieść. Ja z TŻem przeszłam survival w postaci życia na emigracji, pracy poniżej wykształcenia, awansu jednego, stagnacji drugiego, koszmarnych dzielnic, ucieczek i przeprowadzek. Daje w d... i pokazuje jak sie ta druga osoba zachowuje, jak się mieszka. Czasem bym go walnęła, niektóre rzeczy zreformowała, ale jestem spokojna, wiem czego mogę się spodziewać, nie mam obaw co będzie. To wyjątkowo spokojny człowiek, czasem aż za. Choć jak znajdzie moje rzeczy pod łóżkiem porozwalane, to się drze;-) To ja zostawiam skarpetki i kapcie wszędzie;-) Ale nie zawsze jest lekko, bo to skorupiak, co chowa emocje i już nie raz sobie popłakałam, bo ja wolę wykrzyczec emocje. O, obrażalski jest jak cholera. Lilijko, teraz będziesz moieć dzidziusia ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
Muron, świetna ta kiecka! Ja w sobotę za tydzień mam uroczysty odbiór dyplomu na uczelni i mam problem, bo w nic się nie mieszczę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/show_user_auctions...20&gr_id=78026 moze tu też coś znajdziesz. Przecież to nie liceum, nie musi być biało czarno. Może jakaś sukienka, którą właśnie potem tez założysz?
![]() ![]() |
![]() |
#284 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.mamanazakupach.pl/zabawki...a-plastikowa-/ A to dlatego, ze wyczytalam, ze noworodki na samym poczatku sa daltonistami i rozrozniaja tylko kolory: czerwony, czarny i powolny ruch. Wszystkie dodatkowe funkcje-jak melodyjki, projektory dostarczaja za duzo bodzcow i dziecko sie tym szybko meczy.... Jak stwierdze, ze potrzebna jest bardziej wybajerzona karuzelka to bedziem myslec nad FisherPricem ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Babsk...-telegram.html
![]() |
#285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
BAN stały
|
lilijko to ja miałam identyczną sytuację z wózkiem i teściami więc doskonale Cię rozumiem...
muron ja od paru dni się czaję na tę sukienkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gociak58 Czas edycji: 2010-12-04 o 20:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Rozeznanie
|
ajjjjj dziewczynki padam na ryjek
ale warto było, oponki bombowe ![]() kręgoslup wysiada, zaraz kąpiel, krzyżówka na dobranoc i lulanie, dobrej nocy drogie Mamusie ![]()
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
fajnie, ja zasnę przed TV, a w łóżku koniec- zero snu
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
dobry wieczór!
dziś nie małam czasu nawet napisać. W końcu doszedł element szuflady komody i moge wszystkie ubranka małego spakować! Byłam dziś na spotkaniu mikołajkowym ze szkoły rodzenia i dostałam opakowanie chusteczek nawilzonych z belli (sensitiv), 6 pampersów rozm 2-5 i 4 pampersy dla dziecka do 2 kg ![]() ![]() ![]() Spytałam sie lekarza- pediatry co mam zrobić z kosmetykami dla małego jak hipp jest z migdałami a ja jestem uczulona na nie. Poleciła na sam początek kupic Oilatum albo B... (coś w stylu Oilatum, ale ne pamiętam nazwy), a pózniej nivea stosować. Musze pomyśleć nad tym, bo nie chce małego od początku izolować od wszystkiego. I wogóle dziś zauważyłam, że mam twardy brzuch. mały i twardy.. i 100 cm w pępku. ale te 100 to utrzymuje się już conajmniej od 3 tygodni.. |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
ja od miesiąca mam różnicę 2 cm w brzuchu, nie martw się, teraz jakby już nie rósł;-) Zależy kiedy mierzysz, czy jesteś po jedzonku, czy wzdęta, czy opuchnięta. Spokojnie dziewczyny
![]() Ta komoda normalnie- odcinki jakw Modzie na Sukces;-) Ale jak widac może i serial się skonczy, chyba, że to już nastąpiło;-) ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- zjadłabym loda. Mini Milka z Algidy. Pomijając, że nie ma mi kto teraz przynieśc, to już ich nie robią buuu. A w Czechach były takie dobre z Algidy (tam jakoś inaczej) wyglądały jak kostka sera z dziurami, a były śmietankowo-budyniowe...............M NIAM
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
Mamy zamiar wrocic do PL za jakis czas,moj Tz przekonuje mnie ze czym szybciej tym bedzie lepiej wiec za ok 2 lata
![]() Niestety tu jest tak jak napisala Muron ,praca ponizej kwalfikacji itp itd.... SAJ robilas takie obwarzanki serowe ![]() ![]() mam z netu ale wole sprawdzone oby mi wyszly dobre ,nigdy takich nie robilam ![]() a ja mam w brzuchu 115cm ![]() ![]() dobrej nocki ,ja lece bo rano pobudka o 5.30 ![]()
![]() |
#294 |
Zadomowienie
|
saj - mniam ! daj troszkę
![]() ja dziś na kolację pochłonęłam racuchy drożdżowe ![]() mysiopez ... ty to się masz z tą komodą, fajne takie "próbkowe prezenciki" ja lubię nawet jednego pampersa dostać :P jakoś mnie to nastraja ![]() chociaż u mnie w SR to przesadzili... miałam 3 spotkania i na wszystkich 3 dostałam...śliniaczek; fakt faktem tam jakieś próbki kosmetyków i masę makulatury (prezent dla rodziców - na rozpałkę?) dostałam też; ja mam pobudkę o 6;30 - planowaną, a nieplanowaną? 4? ![]() ![]()
#295 |
Zakorzenienie
|
mnie zaczął rosnąć od 4;-) teraz 36 tc i ok 101 cm.
Mój TŻ znalazł pracę umysłową, nawet ze stanowiskiem, ale za to w chorym trybie. Co z tego, że robił audyt i rachunkowość jak nocami, a ja zasuwałam z tą kawą. Szlag mnie trafił, ale przynajmniej nie trzeba było brac kredytu na 100 proc;-). Bo w ogóle miało go nie być, ale po 7 mies pobytu, mieszkania wtedy w PL skoczyły o 100 proc;-) Sielanka się skończyła. Teraz poprowadziłabym inaczej ten pobyt, ale wyjechałam z "pouniwersytecką" deprechą i byłam zero do działania, chodziłam i płakałam;-) Jak wracacie imię polskie może być. Natan ładne, ale mało do którego nazwiska pasuje... Chyba, ze macie jakieś "uniwersalne". A co do brzucholka jeszcze, obwód taki sam można mieć, a kształt inny- i nawet z większym obwodem moze wówczas wydawać się mniejszy Nie ma tej ryciny, mam w książce, ą trzy: piłeczka, taki "spiczasty" i bardziej rozlany na boki;-) Plecki bolą....
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
moj maz ma zagwożdzkę. Kupiliśmy materacyk gryka kokos - którą częścią się na zime kładzie? zaraz wkleje link do materaca. Jakas dziewczyna moze go ma..
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
magdaka u mnie poczta w ogóle nie nosi,nic!!nawet pieprzonego awizo nie zostawi ze przyszedł polecony (w skrzynce oczywiście też nie zostawią,bo polecony) a ja w domu cały dzień siedzę a okazuje się, że list nie dostarczony bo nikogo w domu listonosz nie zastał. A paczki też u mnie są za duże (wielkość koperty zwykłej)..szkoda słów.
Mąż jest na kawalerskim a mi smutnej samej w domu,bo generalnie bez siebie nie wychodzimy,zwłaszcza że zbiórka facetów była...u ich wspólnej koleżanki,ale "kobiet tam nie będzie". Miał dać znać gdzie idą, już od 2hsię nie odzywa..kurde zachowuje się jak szczeniak spuszczony ze smyczy,a to dorosły facet i dlatego mi przykro jeszcze bardziej.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/materac-140x70-gry...340713894.html taki mamy ale na mniejszy rozmiar łozeczka.. i z jednej strony są duze kwadraty a z drugiej ukośne..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
czyli duzymi kwadratami? czy tymi skosnymi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.