Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-04, 15:52   #271
s_a_j
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość

Dołączam do klubu: co za imię. Młoda będzie mieć takie jak żona szwagra. Wyszło jakooś tak, że zawsze mi się podobało, no ale mówię: nie dam, Ty już tak masz. Będzie kłopot, możesz nie chcieć etc. Ale ona tak się zaczęła cieszyć i namawiać;-)
A dziś usłyszałam,że to beznadziejne i chyba sobie żartuję etc. Bo druga w rodzinie. Dodam, że to dwie strony- więc one rodziną i tak nie są;-) Jak mnie się nie podoba, a ktoś PYTA o zdanie to najwyżej powiem, że niekoniecznie takie bym wybrała, ale to wam ma się podobać, każdy ma inny gust, znajdę jakieś tam zdrobnienie, czy znaną osobę;-) i jest plus imienia czy anegdotka.

Ech..........

Ja właśnie Kalinę zachwalałam moim dziewczynom na baby shower. Mi się strasznie to imię podoba i generalnie widziałam, że dziewczyny raczej też pozytywnie na nie reagowały.

Ja chciałam dać córce Lena, bo mi się brzmienie podoba, ale jak się zorientowałam, że teraz co druga, która się rodzi to Lenka to już mi się przestało podobać
Stary 2010-12-04, 15:53   #272
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

nie nie ja dziś wolę małego nie ruszać żadnymi pomarańczkami ani innymi
od 3 dał mi popalić że zwijałam się, a potem w sklepie to samo; miejsca mu mało...a jak wyjdzie i będzie miał przestrzeń to też mu źle będzie - ot polak

Co do IMION - też ciągle słyszę że jeden już tak w rodzinie ma na imię i to jest problem dla TŻta rodziny - ciągle gadają o tym...
najlepsze że ta osoba jest widziana raz do roku...raz na dwa lata ? i niewiele mamy z nią wspólnego.
TŻta siostra już nie raz mi przykrość robiła nawet tekstem że pokrzywdzę dziecko...
mam w nosie gadania
my z TŻ odkąd wiemy że to chłopiec to tak do brzuszka mówimy

liczę na to że do następnego brzuszka będziemy mówić "Pola"
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png

Edytowane przez JeSuisUnPapillon
Czas edycji: 2010-12-04 o 15:55
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 16:00   #273
muron
Zakorzenienie

my też myśleliśmy o Poli, ale, chciałam by podstawowa wersja była dość poważna, to Apolonia odpadła;-) Lena i Julia- co druga Szkoda

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez izus123 Pokaż wiadomość
śmieję się teraz, bo jak nagle wszystkie odżyły po tym jak pokazała się ta domniemana lista na forum

USPAKAJAM WSZYSTKIE: NIKT NIE BĘDZIE WYKREŚLONY Z LISTY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE PANIKOWAĆ

Jaki plan na dzisiaj? Jadę zobaczyć się z dziadziusiami i po spodnie do krawcowej...........:jupi :

Tak więc za dużo nie rozpisujcie się

Sorry,
ale zenada troche...[/QUOTE]
no też tak trochę pomyślałam- a po co wykreślać, ale się nie odzywałam;-)

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Ja właśnie Kalinę zachwalałam moim dziewczynom na baby shower. Mi się strasznie to imię podoba i generalnie widziałam, że dziewczyny raczej też pozytywnie na nie reagowały.

Ja chciałam dać córce Lena, bo mi się brzmienie podoba, ale jak się zorientowałam, że teraz co druga, która się rodzi to Lenka to już mi się przestało podobać
tu nie chodziło o imię, ale o to, że moja szwagierka tak ma. Dla mnie ważne, że nie jest zła, wręcz sama namawiała, a układy bb dobre mamy. Może, ze nie po mojej siorze, bo to TA rodzina...?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 16:05   #274
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
ja bede miec paczke w tygodniu od niego, dam znac jak wrazenia

ile wzielas tetr? ja 20 bialych, 5 flanelek kolorowych i 2 ceratko flanelki. ogolnie 28 aukcji u niego wygralam, tzn kupilam. bralas pampersy? ma w fajnej cenie, ja wzielam 2 paczki. ma po 24.99 za chyba 43 szt

daj znac koniecznie jak z gruboscia tertry.
wzięłam też 20 tetr i 5 flaneli , i huggies 1 paczkę (27 szt) za 14.99. Patrzałam na pampersy i zastanawiałam się nad nimi, ale niestety nie miałam tyle funduszy.

muron szczerze to już sama nie wiem, dlaczego jesteśmy razem, pogubiłam się w tym wszystkim, jakoś dotrwam do końca ciąży i wezmę się za to swoje życie. Już od jakiegoś czasu odniosłam wrażenie, że to tylko przyzwyczajenie, jeżeli mogę to tak nazwać, bo ostatnio to w ogóle czuję się jak jakaś studentka (wiecie o co mi chodzi). Przychodzi, zrobi co ma zrobić i tyle.....................
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 17:22   #275
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
wiesz co...jesteś jakaś niedzisiejsza - właśnie - PO CO CI WÓZEK?

teraz sanki są w modzie - szczególnie tą porą

(OCZYWIŚCIE ŻARTUJĘ )

cieszę się że wózek okazał się super

moja też to samo podejście "po co ci to...tamto...siamto" :/

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

http://www.90n.pl/sklep/product/p/54...,loola,up.html czy to cos takiego?

u nas nie ma sniegu

dokładnie dla mojej tesciowej tez wszystko jest zbędne i nigdy mnie nie rozumiała kiedy chcialam sie "pochwalic" nowym zakupem ,zawsze robila dziwna mine a dla to bylo przykre.no i wytlumaczylam ze wozek w lutym jest mi potrzebny aby miec jak wziac dziecko kiedy bede prowadzic corke do przedszkola a po za tym jest wiele innych powodów.po za tym ze on ma gondolke rezygnuje z zakupu malej kolyski/koszyka do pokoju na dól

Tak dokładnie to taki wozek tylko ten co mam na oku ma dzielona raczke,wolalabym taka pojedyncza ale kuzynka ma taki i w sumie tez ok sie prowadzi.

ja dzis niestety od rana w zlym humorze. mąż mi to zafundował no i teraz tez wymienilismy kilka zdan i jest do d...y
wedlug mnie jest dla mnie niesprawiedliwy
pojechal z cora do sklepu ,choc juz uznalam ze teraz kurczak to pozno na obiad (u nas jest po 17tej) zanim sie upiecze to bylby na kolacje .doszlismy do porozumienia choc w tym i ma kupic skladniki na salatke grecka

lilijka wiem ze kazde dziecko moze inaczej reagowac ale moja Amelka od pieluszkow huggies miala zawsze odparzona dupke ,po za tym wydaja mi sie one znacznie sztywniejsze od pampersow i mniej chlonne .

lilijka a moge wiedziec ile lat jestescie ze soba?

Nasze propozycje na imiona -Nadia lub Natan tez nikomu nie przypadly do gustu ale wazne ze mi i mezowi sie podobaja
A pomysl imienia dla Amelki pojawil sie w mojej glowie kiedy mialam 15 lat ,jechalam w autobusie i byly wyswietlane imiona osob ktore obchodza imieniny,i wtedy uznalam ze to piekne imie i tak sobie postanowilam.A teraz to dosyc popularne imie
Teraz nasi znajomi nazwali corke Chiara
rózne gusta ,rozne pomysly

Edytowane przez karinaaa
Czas edycji: 2010-12-04 o 17:23
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 17:28   #276
marleen32
Rozeznanie

A, ja myslalam ze 8 pieluch tetrowych to duzo, ale Marika ma racje, przypomnialo mi sie jak uzywalam przy sredniej do wszystkiego prawie, przewijania, karmienia, wycierania buzki, nic trzeba bedzie dokupic z 10 jeszcze na poczatek, a pozniej wiecej jak sie okaze, ze nadal za malo mam.
Ja ubranek mam na bank za malo, jedyne czego ma dosyc to takich na dwor, bo kombinezon, dwie kurtki, ocieplacz na nozki, kilka czapeczek, rekawiczek, cieplych ala bucikow (takie z materialu kurtkowego), ale spioszkow zdecydowanie za malo, ale jakos boje sie dokupic wiecej, bo nie mam pojecia, jaka mala bedzie "duza" , czy kupowac na 56, czy 62, mi te i te jakies male sie wydaja, a ze tu w marcu kwietniu cieplej jest, to nie chce kupowac az tyle zimowek hmm.
Co do ruchow, moja najbardziej reaguje na...muzyke i poduszke rogala jak dotykam nia brzucha, nie znosi tak, ze kopie ile ma sil, chyba w nozkach, kolankach, lokciach i nie wiem czym jeszcze, ja osmiornica na nia mowie, bo czuje ja wtedy wszedzie.
A, dzis po raz pierwszy zlapal mnie porzadny skurcz, tak mocno, ze sobie siadlam, posiedzialam troche, wzielam magnez, znow posiedzialam i przeszlo.
Poszlam wiec na zakupy, i z dzieciakami na dwor, no i poki co spokoj, moze organizm w koncu zakodowal, ze tam ciaza jest, i cwiczy do porodu, ale az takich skurczy przepowiadajacych, to ja z dziewczynkami nie pamietam, ale ja malo co pamietam.
Co do imion, zawsze komus nie bedzie sie podobalo, najwazniejszy by podobalo sie rodzicom i rodzenstwu jak takowe jest (starsze oczywiscie).
Mi samej imie naszej malej sie nie podoba za bardzo, ale TZ sie podoba, dziewczynkom tez, to mi pewno tez sie spodoba, gorzej jak w szpitalu stwierdze, ze jednak nie pasuje (przy sredniej tak mialam) i nazwe ja inaczej.
A, propo szpitala czas jakis wybrac, bo jakbym tak chciala na kontrole jechac, jak dzis przy tych skurczach, to nawet nie wiem gdzie poki co...

Karuzelka FP, mnie zachwycila, ale nie kupie bo miejsca nie mamy, a mala lozeczka tez nie ma i raczej jak bedzie miec, to juz karuzelka ja interesowac nie bedzie..
Chociaz Tz mowi, zeby do koszyka wiklinowego przyczepic, i tak sie zastanawiam, moze rzeczywiscie hmm.
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 18:24   #277
muron
Zakorzenienie

mnie się Nadia podoba, Natan też

Ty masz pod ava Augustów, ale mieszkasz w Walii, planujecie tam życie, czy "tymczasowo" tez dopasowałabym imię, żeby nie wymyślać takiego, którego Brytole nie przeczytają;-)

Lilijko, po porodzie zobaczysz jak się układa. A jak nic, to trzeba za życie się wziąć, żeby w brodę sobie potem nie pluć. Ty też nie mówisz o nim dobrze. Prawie zawsze widna leży po obu stronach... Choć często po jednej więcej.

LINOMAG, ja mam krem bez cynku w słoiczku (ok 10 zł ), mały sudocrem i kupię Alantan.

Ktoś się pytał o kombinezon, lepiej nie kupować 56, wkłada się sporo ciuszków pod, a 56 będzie dobre ze 2 tygodnie...

Kupiłam 2 paczkę Pampersów, a do szpitala te newborn 24 sztuki

Huggiesy podobno bokami nie trzymają.

Stary 2010-12-04, 18:32   #278
muron
Zakorzenienie

zakupki dla mamy i córki;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pajac.jpg (63,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kiecka.jpg (39,0 KB, 24 załadowań)

Stary 2010-12-04, 19:09   #279
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

ja nie twierdzę, że wina jest po jednej stronie.................. ..... i mam marne nadzieje na po porodzie, tylko będę wiedziała, że zrobiłam wszystko co można było zrobić....

ja nie zgodzę się w sprawie huggiesów....... testowałam je w przedszkolu osobiście i są identyczne do pampersów, tylko te mi się zdają trochę większe niż pampersy, jednak od razu dodam, że co dziecko to różna reakcja, tak jak któraś pisała, to samo jest z pampersami. Jedne są uczulone, czy nie odpowiadają im te a drugim z kolei inne. Niemniej jednak kupiłam małą paczkę na początek z ciekawości.

Co do imion, każdy ma swój gust i to Wam muszą się podobać wybrane przez siebie imiona, a nie innym.................
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 19:20   #280
gabriellao0
Zakorzenienie

witam
ktoś mi powiedział, że są już pierwsze rozpakowane
postanowiłam "luknąć"
gratulacje dużo zdrówka dla wcześniaczków i dla mam dużo sił

ps. co do pampersów i hugisów to na pewno nie są takie same!!!
pampersy są miękkie i giętkie i cienkie
hugisy są twarde, rzepy mają mocne sztywne obcierające
-------------------------------------------------------------
miłego pisania i porodów "w terminach" a bynajmniej około
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 19:22   #281
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
ja nie twierdzę, że wina jest po jednej stronie.................. ..... i mam marne nadzieje na po porodzie, tylko będę wiedziała, że zrobiłam wszystko co można było zrobić....

ja nie zgodzę się w sprawie huggiesów....... testowałam je w przedszkolu osobiście i są identyczne do pampersów, tylko te mi się zdają trochę większe niż pampersy, jednak od razu dodam, że co dziecko to różna reakcja, tak jak któraś pisała, to samo jest z pampersami. Jedne są uczulone, czy nie odpowiadają im te a drugim z kolei inne. Niemniej jednak kupiłam małą paczkę na początek z ciekawości.

Co do imion, każdy ma swój gust i to Wam muszą się podobać wybrane przez siebie imiona, a nie innym.................
u mnie nie chodziło o podobam- nie podobam, ale o reakcję;-)

Szkoda, że nie widzisz przyszłości.... Ciężkie chwile przed Tobą:-( Niestety czasem tak bywa, że się ludzie albo źle dobiorą, albo czegoś nie zauważamy i potem się można zawieść.
Ja z TŻem przeszłam survival w postaci życia na emigracji, pracy poniżej wykształcenia, awansu jednego, stagnacji drugiego, koszmarnych dzielnic, ucieczek i przeprowadzek. Daje w d... i pokazuje jak sie ta druga osoba zachowuje, jak się mieszka.
Czasem bym go walnęła, niektóre rzeczy zreformowała, ale jestem spokojna, wiem czego mogę się spodziewać, nie mam obaw co będzie. To wyjątkowo spokojny człowiek, czasem aż za. Choć jak znajdzie moje rzeczy pod łóżkiem porozwalane, to się drze;-) To ja zostawiam skarpetki i kapcie wszędzie;-) Ale nie zawsze jest lekko, bo to skorupiak, co chowa emocje i już nie raz sobie popłakałam, bo ja wolę wykrzyczec emocje. O, obrażalski jest jak cholera.

Lilijko, teraz będziesz moieć dzidziusia Ty czy Ty nadal nie wiesz co?

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
u mnie nie chodziło o podobam- nie podobam, ale o reakcję;-)

Szkoda, że nie widzisz przyszłości.... Ciężkie chwile przed Tobą:-( Niestety czasem tak bywa, że się ludzie albo źle dobiorą, albo czegoś nie zauważamy i potem się można zawieść.
Ja z TŻem przeszłam survival w postaci życia na emigracji, pracy poniżej wykształcenia, awansu jednego, stagnacji drugiego, koszmarnych dzielnic, ucieczek i przeprowadzek. Daje w d... i pokazuje jak sie ta druga osoba zachowuje, jak się mieszka.
Czasem bym go walnęła, niektóre rzeczy zreformowała, ale jestem spokojna, wiem czego mogę się spodziewać, nie mam obaw co będzie. To wyjątkowo spokojny człowiek, czasem aż za. Choć jak znajdzie moje rzeczy pod łóżkiem porozwalane, to się drze;-) To ja zostawiam skarpetki i kapcie wszędzie;-) Ale nie zawsze jest lekko, bo to skorupiak, co chowa emocje i już nie raz sobie popłakałam, bo ja wolę wykrzyczec emocje. O, obrażalski jest jak cholera.

Lilijko, teraz będziesz moieć dzidziusia Ty czy Ty nadal nie wiesz co?
a które z Lidla były lepsze Tojours czy Softois?:

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
witam
ktoś mi powiedział, że są już pierwsze rozpakowane
postanowiłam "luknąć"
gratulacje dużo zdrówka dla wcześniaczków i dla mam dużo sił

ps. co do pampersów i hugisów to na pewno nie są takie same!!!
pampersy są miękkie i giętkie i cienkie
hugisy są twarde, rzepy mają mocne sztywne obcierające
-------------------------------------------------------------
miłego pisania i porodów "w terminach" a bynajmniej około
szkoda bo huggiesy b ładne;-)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 19:27   #282
gociak58
Raczkowanie

Muron, świetna ta kiecka! Ja w sobotę za tydzień mam uroczysty odbiór dyplomu na uczelni i mam problem, bo w nic się nie mieszczę I czeka mnie chyba dodatkowy wydatek, bo będę musiała kupić sobie eleganckie spodnie ciążowe i jaką tunikę koszulową białą. Szkoda tylko, że te ubrania dla ciężarnych są takie drogie a w sumie już niewiele mi zostało i koszulę to jeszcze po ciąży mogłabym nosić ale spodnie to już teraz zaledwie na ten dyplom i na święta jeszcze, no ale cóż, chyba wyjścia innego nie mam. Ja tetrowych mam sporo, chyba ok 70 Ale to mój TŻ tak zaszalał heh i mi przytachał, zapakowałam trochę jego siostrze, bo też spodziewa się dzidziusia, więc będzie miała A jeśli chodzi o pieluszki to kupiłam Pampersy 1 (op. 43 sztuki) i Huggies 2 (90 sztuk). Nie wiem, które lepsze, okaże się w praniu. Do szpitala wezmę trochę jednych i trochę drugich, żeby w razie jakiegoś uczulenia ze strony małego na któreś z pieluszek mieć w zapasie innej firmy Jak Marika napisała, ze podczas laktacji biust jej się tak powiększył, to ja już zwątpiłam i chyba zamówię te karmiki dopiero po porodzie

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6j44j2cgtly5x.png
gociak58 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 19:33   #283
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gociak58 Pokaż wiadomość
Muron, świetna ta kiecka! Ja w sobotę za tydzień mam uroczysty odbiór dyplomu na uczelni i mam problem, bo w nic się nie mieszczę I czeka mnie chyba dodatkowy wydatek, bo będę musiała kupić sobie eleganckie spodnie ciążowe i jaką tunikę koszulową białą. Szkoda tylko, że te ubrania dla ciężarnych są takie drogie a w sumie już niewiele mi zostało i koszulę to jeszcze po ciąży mogłabym nosić ale spodnie to już teraz zaledwie na ten dyplom i na święta jeszcze, no ale cóż, chyba wyjścia innego nie mam. Ja tetrowych mam sporo, chyba ok 70 Ale to mój TŻ tak zaszalał heh i mi przytachał, zapakowałam trochę jego siostrze, bo też spodziewa się dzidziusia, więc będzie miała A jeśli chodzi o pieluszki to kupiłam Pampersy 1 (op. 43 sztuki) i Huggies 2 (90 sztuk). Nie wiem, które lepsze, okaże się w praniu. Do szpitala wezmę trochę jednych i trochę drugich, żeby w razie jakiegoś uczulenia ze strony małego na któreś z pieluszek mieć w zapasie innej firmy Jak Marika napisała, ze podczas laktacji biust jej się tak powiększył, to ja już zwątpiłam i chyba zamówię te karmiki dopiero po porodzie
i kosztuje hyba 52 z przesyłką- na brzuch i bez brzucha;-)
http://allegro.pl/show_user_auctions...20&gr_id=78026

moze tu też coś znajdziesz. Przecież to nie liceum, nie musi być biało czarno. Może jakaś sukienka, którą właśnie potem tez założysz?

Stary 2010-12-04, 19:41   #284
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Aha, mam jeszcze do Was pytanie odnośnie karuzeli dla Maluszka - jakiej firmy macie, no i jakie "gadżety" posiada?

Ja zastanawiałam się nad jedną z Fisher Prica, ma dużo melodyjek, lampkę nocną, projektor na sufit, pilota....na początku mi się podobała, ale teraz zastanawiam się, czy jest sens dla niemowlaka kupować takie coś?? Czy nie lepiej zwykłą, prostą karuzelkę z kolorowymi msiami, kilkoma melodyjkami i już??

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

No i najlepiej. Bo już się bałam, że niedługo i siebie na liście nie zobaczę.

U mnie karpiem zajmuje się zawsze mąż.
My mamy taka podobna do tej w linku najprostsza karuzelke:
http://www.mamanazakupach.pl/zabawki...a-plastikowa-/
A to dlatego, ze wyczytalam, ze noworodki na samym poczatku sa daltonistami i rozrozniaja tylko kolory: czerwony, czarny i powolny ruch. Wszystkie dodatkowe funkcje-jak melodyjki, projektory dostarczaja za duzo bodzcow i dziecko sie tym szybko meczy....
Jak stwierdze, ze potrzebna jest bardziej wybajerzona karuzelka to bedziem myslec nad FisherPricem

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
o rany....
jakbym była tym cukiernikiem to bym nie dotrwała do końca dzieła wtrząchnęłabym tą czekoladową królową śniegu...
superancka ta czekoladowa krolowa sniegu..az mi slinka pociekla...

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Mariko śliczna jest Sarka - zazdroszczę Tobie, że już przytulasz swojego Maluszka!! Ale jeszcze trochę i na mnie przyjdzie czas.

Witam Was sobotnio! Wczoraj robiliśmy z mężem imprezkę dla znajomych i tak się narobiłam, że stwierdziłam, że do porodu więcej takich spotkań u siebie w domu nie robię...mąż dzielnie pomagał mi w kuchni, ale mimo to plecy bolały mnie przeokropnie. Z tego powodu o 22 byłam już tak śpiąca, że znajomi taktownie wrócili do domku...

Martwię się, jak dam sobie radę w święta - czy dam radę przygotować Wigilię...chyba serio w tym roku odpuszczę i do Mamy pojedziemy na kolację.

Co do wkreślania z listy, jak bym się wstrzymała...czy te kilka nicków tak bardzo Wam przeszkadza?? Nie wszystkie dziewczyny mają przecież czas, żeby bywać na forum codziennie...ja sama coraz rzadziej tu zaglądam, po prostu wolę sobie iść na spacer, czy książkę poczytać, niż przed kompem całe dnie siedzieć...mimo to jestem na bieżąco, czytam Wasze posty, po prostu mniej się udzielam.

No nic, ja zmykam na obiadek - dziś mąż zrobił nam naleśniki na słodko, także ślinka mi leci. Miłej i słonecznej soboty.

lilijko - my też w tym roku kupujemy żywą choinkę!! Ale to przed Wigilią samą...za to karp już w czwartek pływał w brodziku...dziś już mrozi się z zamrażalce .
Tak szybko karpia kupujecie???? raaanny..to Mikolajek jeszcze nie bylo....u nas sie kupuje najwczesniej na tydz. przed wigilia...

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
No właśnie o tę nam chodziło. Właśnie z mężem patrzymy na all, ale jak na razie ta nam się najbardziej podoba...w sklepach nic ciekawego w sumie nie widziałam do tej pory...

Kurczę, nie mam prezentu na Mikołaja dla drugiej połówki, pomysłów brak.
Jak umiesz zrob mu takie cos [moze poszukaj literek czekoladowych -u nas kiedys sprzedawali w pobliskim supermarkecie i widzialam kiedys tez w Lidlu]:
http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Babsk...-telegram.html
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 19:47   #285
gociak58
Raczkowanie

Cytat:
i kosztuje hyba 52 z przesyłką- na brzuch i bez brzucha;-)
http://allegro.pl/show_user_auctions...20&gr_id=78026

moze tu też coś znajdziesz. Przecież to nie liceum, nie musi być biało czarno. Może jakaś sukienka, którą właśnie potem tez założysz?
No ja myślałam już i o sukience jakiejś, tyle, że zamawiając na allegro musiałabym to mieć tak do środy po południu, bo już potem nie będzie mnie w domu do soboty a w tak krótkim czasie nie ma szans by doszło, jeszcze teraz przez tą pogodę te firmy kurierskie i poczta mają opóźnienia. Dlatego będę musiał się zaopatrzyć w normalnym sklepie ciążowym, wydam pewnie sporo więcej, ale inaczej nie zdążę już

Stary 2010-12-04, 19:54   #286
make_up_istka
BAN stały

lilijko to ja miałam identyczną sytuację z wózkiem i teściami więc doskonale Cię rozumiem...

muron ja od paru dni się czaję na tę sukienkę , ale zastanawiam się tylko czy do figury rożka (wąskie biodra, szersze ramiona) będzie pasować taka luźno opadająca w biodrach...
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 20:01   #287
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gociak58 Pokaż wiadomość
No ja myślałam już i o sukience jakiejś, tyle, że zamawiając na allegro musiałabym to mieć tak do środy po południu, bo już potem nie będzie mnie w domu do soboty a w tak krótkim czasie nie ma szans by doszło, jeszcze teraz przez tą pogodę te firmy kurierskie i poczta mają opóźnienia. Dlatego będę musiał się zaopatrzyć w normalnym sklepie ciążowym, wydam pewnie sporo więcej, ale inaczej nie zdążę już
polecam iść na jakiś targ, albo Chinczyków;-) Tam pełno takich sukienek dzianinowych. Ja nic nie kupiłam w ciążowym. Szkoda, mało czasu. Wejdz na Re albo Orsay tez sporo, które się nadają, a taniej

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
lilijko to ja miałam identyczną sytuację z wózkiem i teściami więc doskonale Cię rozumiem...

muron ja od paru dni się czaję na tę sukienkę , ale zastanawiam się tylko czy do figury rożka (wąskie biodra, szersze ramiona) będzie pasować taka luźno opadająca w biodrach...
ja mam na odwrót- gruszka;-) dlatego wiem, że takie dobre bo maskuję, myślę, że to dość uniwersalny fason, chyba będzie ok

Stary 2010-12-04, 20:16   #288
gociak58
Raczkowanie

Cytat:
polecam iść na jakiś targ, albo Chinczyków;-) Tam pełno takich sukienek dzianinowych. Ja nic nie kupiłam w ciążowym. Szkoda, mało czasu. Wejdz na Re albo Orsay tez sporo, które się nadają, a taniej

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

ja mam na odwrót- gruszka;-) dlatego wiem, że takie dobre bo maskuję, myślę, że to dość uniwersalny fason, chyba będzie ok
Dzięki, o Orsay'u nie pomyślałam Poszukam czegoś, porozglądam się i jak już kupię to się pochwalę zdobyczami Kurcze jak tak czytam to niefajnie z tymi obiecankami, nie lubię jak ktoś obiecuje a potem na sam koniec mówi, przykro mi ale nic z tego i zostaje się na lodzie eh my na szczęście wózek dostaliśmy od rodziców więc chociaż z tym nie miałam problemów. Od teściowej nie dostałam dla małego jeszcze nic, nawet najmniejszego drobiazgu, ale niczego też mi nie obiecywała i nie ma też nie wiadomo ile pieniędzy a wydatków sporo, więc nie mam jej tego za złe, bo w sumie nie ma obowiązku kupować. Ale ona też z tych przesądnych, ze nie wolno nic kupować zanim sie dziecko urodzi, bo coś mu sie stanie, więc może czeka z upominkiem do porodu I bardzo się zdziwiła jak już jakiś czas temu powiedzieliśmy, że mamy i wózek i łóżeczko, jak zwykle tekst: po co tak wcześnie, ale ja tam nie wyobrażam sobie potem w zimę z noworodkiem latać po zakupach, wózka szukać, łóżeczka i wszystkiego

Edytowane przez gociak58
Czas edycji: 2010-12-04 o 20:21
Stary 2010-12-04, 20:35   #289
s_a_j
Rozeznanie

ajjjjj dziewczynki padam na ryjek

ale warto było, oponki bombowe

kręgoslup wysiada, zaraz kąpiel, krzyżówka na dobranoc i lulanie,
dobrej nocy drogie Mamusie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 20:37   #290
muron
Zakorzenienie

fajnie, ja zasnę przed TV, a w łóżku koniec- zero snu

Stary 2010-12-04, 20:45   #291
mysiopez
Zadomowienie

dobry wieczór!

dziś nie małam czasu nawet napisać. W końcu doszedł element szuflady komody i moge wszystkie ubranka małego spakować!

Byłam dziś na spotkaniu mikołajkowym ze szkoły rodzenia i dostałam opakowanie chusteczek nawilzonych z belli (sensitiv), 6 pampersów rozm 2-5 i 4 pampersy dla dziecka do 2 kg i kilka mniejszych prezencików. Ogólnie naoglądałam się dzieci w róznym wieku łacznie z takim, które miało kilka dni

Spytałam sie lekarza- pediatry co mam zrobić z kosmetykami dla małego jak hipp jest z migdałami a ja jestem uczulona na nie. Poleciła na sam początek kupic Oilatum albo B... (coś w stylu Oilatum, ale ne pamiętam nazwy), a pózniej nivea stosować. Musze pomyśleć nad tym, bo nie chce małego od początku izolować od wszystkiego.

I wogóle dziś zauważyłam, że mam twardy brzuch. mały i twardy.. i 100 cm w pępku. ale te 100 to utrzymuje się już conajmniej od 3 tygodni..

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 20:58   #292
muron
Zakorzenienie

ja od miesiąca mam różnicę 2 cm w brzuchu, nie martw się, teraz jakby już nie rósł;-) Zależy kiedy mierzysz, czy jesteś po jedzonku, czy wzdęta, czy opuchnięta. Spokojnie dziewczyny

Ta komoda normalnie- odcinki jakw Modzie na Sukces;-) Ale jak widac może i serial się skonczy, chyba, że to już nastąpiło;-)

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

zjadłabym loda. Mini Milka z Algidy. Pomijając, że nie ma mi kto teraz przynieśc, to już ich nie robią buuu. A w Czechach były takie dobre z Algidy (tam jakoś inaczej) wyglądały jak kostka sera z dziurami, a były śmietankowo-budyniowe...............M NIAM

Stary 2010-12-04, 21:08   #293
karinaaa
Zadomowienie

Mamy zamiar wrocic do PL za jakis czas,moj Tz przekonuje mnie ze czym szybciej tym bedzie lepiej wiec za ok 2 lata
Niestety tu jest tak jak napisala Muron ,praca ponizej kwalfikacji itp itd....

SAJ robilas takie obwarzanki serowe ? a moge poprosic o przepis
mam z netu ale wole sprawdzone oby mi wyszly dobre ,nigdy takich nie robilam

a ja mam w brzuchu 115cm ,dzis mierzylam ,wychodzi ze mam ogromny brzuchol,pamietam ze wczesniej dziewczyny pisaly ze maja cos ponad 90 cm.ale mi brzuch juz zaczal rosnac od 3 miesiaca

dobrej nocki ,ja lece bo rano pobudka o 5.30
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 21:17   #294
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

saj - mniam ! daj troszkę

ja dziś na kolację pochłonęłam racuchy drożdżowe

mysiopez ... ty to się masz z tą komodą, fajne takie "próbkowe prezenciki" ja lubię nawet jednego pampersa dostać :P jakoś mnie to nastraja
chociaż u mnie w SR to przesadzili... miałam 3 spotkania i na wszystkich 3 dostałam...śliniaczek; fakt faktem tam jakieś próbki kosmetyków i masę makulatury (prezent dla rodziców - na rozpałkę?) dostałam też;

ja mam pobudkę o 6;30 - planowaną, a nieplanowaną? 4? oby nie
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 21:18   #295
muron
Zakorzenienie

mnie zaczął rosnąć od 4;-) teraz 36 tc i ok 101 cm.

Mój TŻ znalazł pracę umysłową, nawet ze stanowiskiem, ale za to w chorym trybie. Co z tego, że robił audyt i rachunkowość jak nocami, a ja zasuwałam z tą kawą. Szlag mnie trafił, ale przynajmniej nie trzeba było brac kredytu na 100 proc;-). Bo w ogóle miało go nie być, ale po 7 mies pobytu, mieszkania wtedy w PL skoczyły o 100 proc;-) Sielanka się skończyła. Teraz poprowadziłabym inaczej ten pobyt, ale wyjechałam z "pouniwersytecką" deprechą i byłam zero do działania, chodziłam i płakałam;-)

Jak wracacie imię polskie może być. Natan ładne, ale mało do którego nazwiska pasuje... Chyba, ze macie jakieś "uniwersalne".

A co do brzucholka jeszcze, obwód taki sam można mieć, a kształt inny- i nawet z większym obwodem moze wówczas wydawać się mniejszy

Nie ma tej ryciny, mam w książce, ą trzy: piłeczka, taki "spiczasty" i bardziej rozlany na boki;-)

Plecki bolą....

Stary 2010-12-04, 21:38   #296
mysiopez
Zadomowienie

moj maz ma zagwożdzkę. Kupiliśmy materacyk gryka kokos - którą częścią się na zime kładzie? zaraz wkleje link do materaca. Jakas dziewczyna moze go ma..

Stary 2010-12-04, 21:40   #297
Koperco
Zakorzenienie

magdaka u mnie poczta w ogóle nie nosi,nic!!nawet pieprzonego awizo nie zostawi ze przyszedł polecony (w skrzynce oczywiście też nie zostawią,bo polecony) a ja w domu cały dzień siedzę a okazuje się, że list nie dostarczony bo nikogo w domu listonosz nie zastał. A paczki też u mnie są za duże (wielkość koperty zwykłej)..szkoda słów.

Mąż jest na kawalerskim a mi smutnej samej w domu,bo generalnie bez siebie nie wychodzimy,zwłaszcza że zbiórka facetów była...u ich wspólnej koleżanki,ale "kobiet tam nie będzie". Miał dać znać gdzie idą, już od 2hsię nie odzywa..kurde zachowuje się jak szczeniak spuszczony ze smyczy,a to dorosły facet i dlatego mi przykro jeszcze bardziej..
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 21:42   #298
mysiopez
Zadomowienie

http://allegro.pl/materac-140x70-gry...340713894.html taki mamy ale na mniejszy rozmiar łozeczka.. i z jednej strony są duze kwadraty a z drugiej ukośne.. to którą częścią?

Stary 2010-12-04, 22:00   #299
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/materac-140x70-gry...340713894.html taki mamy ale na mniejszy rozmiar łozeczka.. i z jednej strony są duze kwadraty a z drugiej ukośne.. to którą częścią?
Ja mam taki materac i moje 2 kumpele tez. Mi poradzily by do 6 mies. klasc kokos do gory(tak by na nim lezalo), a pozniej jak dziecko bedzie umialo siedziec to gryka do gory...
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 22:02   #300
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
Ja mam taki materac i moje 2 kumpele tez. Mi poradzily by do 6 mies. klasc kokos do gory(tak by na nim lezalo), a pozniej jak dziecko bedzie umialo siedziec to gryka do gory...
czyli duzymi kwadratami? czy tymi skosnymi?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości