Ostatnio testowałam - cz. III - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-12, 18:37   #271
Whis
Przyczajenie

Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III

Dosłownie przez 2h testowałam perfumy Jimmy Choo i jak tylko to zrobiłam, pomyślałam o tym wątku - byłam strasznie ciekawa Waszych opinii na temat tego zapachu. I widzę porównania do Coco Mademoiselle, Flowerbomb... Mnie z kolei Jimmy Choo do złudzenia przypomina All About Eve Joop! Chociaż AAE używałam chyba 10 lat temu, także nos i pamięć mogą mnie troszkę zawodzić
Whis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 15:17   #272
beyza
Perfume Lover

Boadicea The Victorious:

Intense- Rozwodniony jasmin, tuberoza na mojej skorze ledwo wyczuwalna,

Seductive- delikatne ziolka, najmniej mroczna paczula jaka do tej pory poznalam.

Exotic- mialo byc na orientalna nute, ale ponownie nie powalilo. Delikatne kwiaty, gdzies w tle snuje sie kadzidelko i tyle

Nie wiem czemu, byc moze to cala otoczka marketingowa, ale spodziewalam sie jakiejs tajemnicy w tych zapachach, powiewu ziol ewentualnie zielska. Trwalosc slaba, sila tez. Pewnie mialam pecha, ale te zapachy, ktore testowalam byly zbyt jasne i nowoczesne w stosunku do tego jak sie je opisuje. Jedyne co mi sie spodobalo to flakony.

Ormond Jayne

Orris Noir- w opisie irys, na mnie jakies blizej nieokreslone drewienko z cytrusami dajacymi po nosie.

Isfarkand- przy pierwszym wachnieciu, tez cytrusy, ale juz bardziej akceptowalne. Pewnie to sprawa pieprzu, cedru i wetiweru, ktore po kilku minutach wyszly na wierzch i nadaly zapachowi glebi.

John Galliano Parles-moi d'Amour- owocowe kwiatki sratki, ale z tak urocza skapana w jagodach roza, ze az zapragnelam flachy. Trwaly, intensywny i dosc zaskakujacy.

Creed in White- ujarzmiony jasmin, nudna magnolia. rozwodnione, slodkie, ludziowe.

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 20:08   #273
fergieunia
Zadomowienie

GG do fergieunia

Cartier – De lune: Piękny zapach. Dawno nie wąchałam czegoś co tak by mnie oczarowało. Subtelny, nie jest drapieżny. Trzyma się skóry. To taka puchowo- aksamitna miękkość połączona z kwasowością cytryny w tle, co nadaje charakterku i zapach nie jest mdły.” Cartier de Lune to nowa oda do natury , zapach inspirowany kwiatowym ogrodem w świetle księżyca i obietnica wytchnienia.” Zgadzam się w 100% z tymi słowami. Dzika róża, konwalia, jagody jałowca… to wszystko tworzy dość oryginalną kompozycję. Porównałabym go do Essence Rodrigueza, ale tylko przez ten charakterystyczną kwaśność. Zapachy mimo wszystko baaardzo się od siebie różnią. Nie wiem czy zdecydowałabym się na flakonik, ale próbką bym nie pogardziła, być może dogłębniejsze testy przekonałyby mnie do tego cacuszka zapachowego.
Balenciaga – Paris: czuć go z odległości 50cm. Dla mnie to przyjemny płyn do płukania ubrań czy odświeżacz do powietrza, po którym czujemy się lepiej i wprawia on w pozytywny nastrój. Pachnieć czymś takim? Sama nie wiem. Ale nie przekonują mnie te perfumy. Początkowo bardzo słodkie, niewinne, dziewczęce, pudrowe, by z czasem stać się starszą bardziej oziębłą wersją samych siebie. pieprz, zielone nuty fiołki, nuty kwiatowe… to połączenie do mnie nie przemawia. Zbyt duży kontrast bym mogła się w nich czuć dobrze

Oszczędzam na PERFUMY!!
fergieunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 11:43   #274
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Paco Rabanne One Million
Za słodki, zbyt owocowy, zbyt damski, mdły...
Dusząca i powodująca ból głowy i katar słodycz. Nie są w ogóle ciekawe, słodycz i nic więcej, żadnego pazurka. Jak to ma być zapach dla mężczyzny to dziękuję, ale nie kupuję tego. Zapach jest absolutnie bardziej damski, na kobiecie jeszcze zniósł bym go, ale na sobie nie mogę.
W dodatku jest tak popularny (pewnie połowa ludzi używa podróbek), że z samego tego powodu nie chciałbym mieć tych perfum. Niektórzy używają tego śmierdziucha latem nie skąpiąc psików, aż się udusić można. Dla mnie 2 małe psiki to za dużo, godzinę wytrzymałem w nadziei, że coś się zmieni w zapachu, zmiana niewielka, więc musiałem zmyć to paskudztwo.
Nie wiem jak z trwałością i nie jestem ciekaw.
Jedynie flaszka jest fajna, nawet bardzo i to chyba przez nią głównie (i kampanię reklamową) jest ta "perfuma" taka popularna.
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:19   #275
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fergieunia Pokaż wiadomość
Cartier – De lune: Piękny zapach. Dawno nie wąchałam czegoś co tak by mnie oczarowało. Subtelny, nie jest drapieżny. Trzyma się skóry. To taka puchowo- aksamitna miękkość połączona z kwasowością cytryny w tle, co nadaje charakterku i zapach nie jest mdły.” Cartier de Lune to nowa oda do natury , zapach inspirowany kwiatowym ogrodem w świetle księżyca i obietnica wytchnienia.” Zgadzam się w 100% z tymi słowami. Dzika róża, konwalia, jagody jałowca… to wszystko tworzy dość oryginalną kompozycję. Porównałabym go do Essence Rodrigueza, ale tylko przez ten charakterystyczną kwaśność. Zapachy mimo wszystko baaardzo się od siebie różnią. Nie wiem czy zdecydowałabym się na flakonik, ale próbką bym nie pogardziła, być może dogłębniejsze testy przekonałyby mnie do tego cacuszka zapachowego.
Balenciaga – Paris: czuć go z odległości 50cm. Dla mnie to przyjemny płyn do płukania ubrań czy odświeżacz do powietrza, po którym czujemy się lepiej i wprawia on w pozytywny nastrój. Pachnieć czymś takim? Sama nie wiem. Ale nie przekonują mnie te perfumy. Początkowo bardzo słodkie, niewinne, dziewczęce, pudrowe, by z czasem stać się starszą bardziej oziębłą wersją samych siebie. pieprz, zielone nuty fiołki, nuty kwiatowe… to połączenie do mnie nie przemawia. Zbyt duży kontrast bym mogła się w nich czuć dobrze
Czy Carteir De lune jest juz w POlsce?
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:26   #276
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Czy Carteir De lune jest juz w POlsce?
Twister pisał, że znalazł go w jakiejś małej prywatnej perfumerii w Warszawie. W Sephorach i Douglasach chyba go jeszcze nie ma.
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:29   #277
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Twister pisał, że znalazł go w jakiejś małej prywatnej perfumerii w Warszawie. W Sephorach i Douglasach chyba go jeszcze nie ma.
Dzieki Teraz bedzie wysyp nowosci, ale ja i tak nie poluje na nic, no, moze jestem ciekawa jedynej nowosci Chloe Rose edition A tak poza tym trzymam sie niszowcow i "staroci". A propos Douglasa - teraz usilnie promuja tam Toma Forda
Stary 2011-02-17, 11:24   #278
prowokatorka
Zadomowienie

Majda Bekkali Song for Elle -Na początku eksplozja kwiatu pomarańczy ,wyczuwam sorbet morelowy z delikatnym pudrem i odrobiną róży-bardzo podobny do Classique edt J.P Gaultier.Z każdą chwilą zapach zmienia się jak w kalejdoskopie by za chwilę były wyczuwalne nuty zwierzęce zmieszane z delikatnym akcentem kadzidlanym.Na końcu osiada pudrowym obłokiem z akcentem cedru.Zapach bogaty w doznania ,warty testów .Trwałość bardzo dobra-czuć nawet po kąpieli
Amouage Gold-Dla znawczyń aldehydów ,które są niezdecydowane co kupić czy Chanel5 czy Arpege .To dosyć ciekawa mieszanka ,bogata ...to jakby oglądać złocony Meczet albo inne Sanktuarium.Jest tu przepych i trochę snobizmu.Są aldehydy ,ale nie ma nuty brudnej ,za co chwalę to sobie.Ani kadzidła ani kwiatów nie wyczuwam.Wszystko idealnie zmiksowane.
Amouage Dia-Elegancki ,dzienny,nieinwazyjny.Lek ko pudrowy ,rzekłabym higieniczny,czuć czystość ale bez cytrusów.Mydlany ,tu wyczuwam białe kwiaty.Dla mnie idealny .Dodam że krem z tej serii pachnie przepięknie ,zarówno do rąk jak i do ciała.
Amouage Ubar-Tu czujemy orient,rodem z Indii ,wciąż dominuje taka Angelowa nuta,która mnie troszkę intryguje.Trwałość powalająca.Na kurtce już tak z tydzień sobie siedzi.Ciekawy i warty testów .Jest i kadzidło ale takie słodkawe ,jakby podpalone.
Bond nr9 Little Italy-tu cytrusy ,limonki i inne kwaski .Wytrawny ,idealny na lato.W końcowej nucie wyczuwam białe piżmo ,całkiem ciekawe połączenie

Dafi {*} 22.06.2011 godz 20.
Na zawsze zostaniesz w moim sercu
Jodzi {*} 31.08.2013
Skarbeczku jesteś już w ptasim raju
prowokatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 14:09   #279
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prowokatorka Pokaż wiadomość
Majda Bekkali Song for Elle -Na początku eksplozja kwiatu pomarańczy ,wyczuwam sorbet morelowy z delikatnym pudrem i odrobiną róży-bardzo podobny do Classique edt J.P Gaultier.Z każdą chwilą zapach zmienia się jak w kalejdoskopie by za chwilę były wyczuwalne nuty zwierzęce zmieszane z delikatnym akcentem kadzidlanym.Na końcu osiada pudrowym obłokiem z akcentem cedru.Zapach bogaty w doznania ,warty testów .Trwałość bardzo dobra-czuć nawet po kąpieli
Chwala Ci za to, zes zrecenzowala Po Twoim opisie widze, ze wlasnie takiego zapachu sie spodziewalam. Nie sa to moje klimaty i bardzo dobrze, bo musialabym przez rok odkladac kase na flaszke
Stary 2011-02-17, 14:26   #280
prowokatorka
Zadomowienie

Cytat:
Chwala Ci za to, zes zrecenzowala Po Twoim opisie widze, ze wlasnie takiego zapachu sie spodziewalam. Nie sa to moje klimaty i bardzo dobrze, bo musialabym przez rok odkladac kase na flaszke
Pamiętaj że jest jeszcze wersja Songe for Homme
Ja osobiście jeszcze jej nie testowałam ,ale niebawem zamówię również i tą próbkę .

Jodzi {*} 31.08.2013

Edytowane przez prowokatorka
Czas edycji: 2011-02-17 o 17:21 Powód: błąd nazwy perfum
Stary 2011-02-17, 15:31   #281
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Amouage Gold-Dla znawczyń aldehydów ,które są niezdecydowane co kupić czy Chanel5 czy Arpege .To dosyć ciekawa mieszanka ,bogata ...to jakby oglądać złocony Meczet albo inne Sanktuarium.Jest tu przepych i trochę snobizmu.Są aldehydy ,ale nie ma nuty brudnej ,za co chwalę to sobie.Ani kadzidła ani kwiatów nie wyczuwam.Wszystko idealnie zmiksowane.
Amouage Dia-Elegancki ,dzienny,nieinwazyjny.Lek ko pudrowy ,rzekłabym higieniczny,czuć czystość ale bez cytrusów.Mydlany ,tu wyczuwam białe kwiaty.Dla mnie idealny .Dodam że krem z tej serii pachnie przepięknie ,zarówno do rąk jak i do ciała.
Amouage Ubar-Tu czujemy orient,rodem z Indii ,wciąż dominuje taka Angelowa nuta,która mnie troszkę intryguje.Trwałość powalająca.Na kurtce już tak z tydzień sobie siedzi.Ciekawy i warty testów .Jest i kadzidło ale takie słodkawe ,jakby podpalone.
Bond nr9 Little Italy-tu cytrusy ,limonki i inne kwaski .Wytrawny ,idealny na lato.W końcowej nucie wyczuwam białe piżmo ,całkiem ciekawe połączenie

Teraz umrę w posusze Amouage Dia, pewnie byłoby moim kolejnym hitem, w missali widzę ze cena taka w miarę (tzn ogólnie tragiczna) ale pojemność zapachu jest duża 100 ml i balsam do ciała 300 ml

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-17, 16:05   #282
prowokatorka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość

Teraz umrę w posusze Amouage Dia, pewnie byłoby moim kolejnym hitem, w missali widzę ze cena taka w miarę (tzn ogólnie tragiczna) ale pojemność zapachu jest duża 100 ml i balsam do ciała 300 ml
Warto najpierw zakupić próbkę
Mnie najpierw do bólu podobały się Gold dopiero kiedy poznałam Dia ,przejrzałam na oczy

Jodzi {*} 31.08.2013
Stary 2011-02-17, 16:22   #283
agnyska81
Zakorzenienie

Berlin Joop - byłam pewna, że jest w nim kwiat pomarańczy, ale to widocznie brzoskwinia spłatała mi takiego figla. Czuć na pewno, że jest to zapach niewspółczesny, jakiś taki nijaki, bez polotu, bez ani jednej wybijającej się nuty. Początek gorzkawo-mdlący, tylko baza naprawdę przyjemna, kremowa, jednolita. Generalnie zapach o niczym.

Idylle - róża na kwaśno. Nic odkrywczego, nic wyjątkowego. O ile Stella ma róże subtelne, kobiece i urocze, to ta jest jakaś grubo ciosana, żeby nie powiedzieć ordynarna. Różana kawa na ławę. Dodatków praktycznie nie czuję żadnych, dziwi mnie skład, w którym roi się od kwiecia. Trwałość i intensywność na plus, nuda i prostota (prostackość) na minus.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 16:25   #284
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Majda Bekkali Song for Elle
Cytat:
Pamiętaj że jest jeszcze wersja Songe for Her
A przypadkiem "Songe for Her" i "Songe pour Elle" to nie jest jedno i to samo? Jeno pierwsze nazwane z angielska, a drugie z francuska...

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 16:26   #285
prowokatorka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Berlin Joop - byłam pewna, że jest w nim kwiat pomarańczy, ale to widocznie brzoskwinia spłatała mi takiego figla. Czuć na pewno, że jest to zapach niewspółczesny, jakiś taki nijaki, bez polotu, bez ani jednej wybijającej się nuty. Początek gorzkawo-mdlący, tylko baza naprawdę przyjemna, kremowa, jednolita. Generalnie zapach o niczym.

Idylle - róża na kwaśno. Nic odkrywczego, nic wyjątkowego. O ile Stella ma róże subtelne, kobiece i urocze, to ta jest jakaś grubo ciosana, żeby nie powiedzieć ordynarna. Różana kawa na ławę. Dodatków praktycznie nie czuję żadnych, dziwi mnie skład, w którym roi się od kwiecia. Trwałość i intensywność na plus, nuda i prostota (prostackość) na minus.
Mnie również Idylle nie powaliło na kolana-czułam się jak na pogrzebie ,również wersja edt jest do kitu tutaj czułam na sobie kwaśny ludzki pot
Brawo za opis

Jodzi {*} 31.08.2013

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-17, 16:28   #286
porannarosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki Teraz bedzie wysyp nowosci, ale ja i tak nie poluje na nic, no, moze jestem ciekawa jedynej nowosci Chloe Rose edition A tak poza tym trzymam sie niszowcow i "staroci". A propos Douglasa - teraz usilnie promuja tam Toma Forda
Wczoraj byłam w Douglasie i był już Cartier de Lune
porannarosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 17:20   #287
prowokatorka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
A przypadkiem "Songe for Her" i "Songe pour Elle" to nie jest jedno i to samo? Jeno pierwsze nazwane z angielska, a drugie z francuska...
Chodziło mi oczywiście o Songe pour Homme
Własnie tego zapachu jeszcze nie testowałam.
Dziękuję

Jodzi {*} 31.08.2013
Stary 2011-02-17, 17:38   #288
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

dzięki uprzejmości kochanych wizażanek miałam okazję do testów

Le Labo Oud 27 - bardzo pozytywne zaskoczył mnie fakt, że nie czuję agaru nic a nic! dla mnie to brat bliźniak Palisandra CdG (ile się nagłowiłam żeby wymyślić skąd ja go znam) początek jednakowy terpentynowo-woskowo-drzewny ale koniec zupełnie inny - palisander się wysładza a oud kwaśnieje... lubię tę firmę, bo dostaje się zupełnie co innego niż się człowiek spodziewa

Tesori Hibiskus i Różowy Pieprz on również mnie zaskoczył, początek to Lolita wyraźnie czuję bluszcz i lukrecję, (za to wcale nie wyodrębniam nut zawartych w nazwie) zapach się zmienia i pod koniec wybrzmiewa kwiatowym obliczem Dzinga - nad nim też się mocno namyślałam co mi przypomina, ale tak - to Dzing! - bez fizjologii i skóry

Edytowane przez kriss_de_valnor
Czas edycji: 2011-02-17 o 17:40
kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:30   #289
agnieszka1970
Zadomowienie

Wczoraj dotarły zamówione w ciemno zapachy z pedet.pl. I tak:
  • Grey Flannel - bardzo mi się podoba, a co najważniejsze obu mężczyznom w moim "gospodarstwie domowym" - lat 17 i 42. Zapach mocny, gęsty, mięsisty, nie zgadzam się że trąci myszką. Pierwszy "niuch" skojarzył mi się z figą Molinard'a - nie wiem czemu, bo całkiem inne nuty. Niestandardowy, niebanalny i całkiem niepodobny do zadnego innego. Przesyłka przyszła do pracy i tu niestety wywołał wielkie "fuj" u wszystkich koleżanek, za to duzy entuzjazm znalazł zapach poniżej - czyli...
  • Eau de Grey Flannel - banalny, niekontrowersyjny, klon Azzaro Chrome. Taki "zapach, nie - zapach", jakby pachnieć powietrzem.
  • SJP Covet - niestety, nie podoba mi się. Jakbym go miała podsumować jednym słowem to byłoby - mdły. Jest jakiś taki nijaki - nie wiem czy to lawenda, czy za dużo się spodziewałam. Nie chcę nim pachnieć.
I zakup "allegrowy":
  • E. Lauder Bronze Goddess - podoba mi się. Jedyne, co mi przeszkadza, to pewna nuta "zjełczałego" olejku do opalania, która na szczęscie po paru chwilach znika i jest letnio, wesoło, troche kokosowo...

Edytowane przez agnieszka1970
Czas edycji: 2011-02-17 o 18:52
agnieszka1970 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-17, 18:49   #290
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Generalnie zapach o niczym.
Fajnie powiedziane

Cytat:
Napisane przez porannarosa Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam w Douglasie i był już Cartier de Lune
Byłam w weekend i był

Tom Ford For Man, Extreme i Grey Vetiver - wszystko na jedno kopyto i w dodatku... paskudne. Różnią się tylko niuansami

Jil Sander Style Pastels Soft Yellow
- nijaki słodko mdły

Lalique Fleur de Cristalle - zimnokwiatowy, konwaliowy głównie

Cartier de Lune - kombinacja bergamotki i frezji, kojarzy mi się z J.Lo Still

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:52   #291
201605090956
Konto usunięte

Ja czekam na Incense Oud Kiliana
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 19:04   #292
beeets
Zakorzenienie

Ja ostatnio testowałam najnowszą Lacoste Joy of pink i aż ciary mnie przeszyły, bo taki kwaśny greifrut.
Przypomina mi bardzo YSL baby doll, więc Lacoste nic nowego nie wymyśliła.

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 19:17   #293
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość

Kasieńko, Dia jest boska , mam próbkę i żal mi użwać ale teraz raz sobie psiknęłam, aaaach...., jakbym miała luźnego tysiaka na perfumy (bardzo śmieszne ) to bym właśnie je kupiła .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-02-17, 19:42   #294
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
Ja czekam na Incense Oud Kiliana
Są już w Quality...
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 19:48   #295
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka1970 Pokaż wiadomość
Wczoraj dotarły zamówione w ciemno zapachy z pedet.pl. I tak:
  • Grey Flannel - bardzo mi się podoba, a co najważniejsze obu mężczyznom w moim "gospodarstwie domowym" - lat 17 i 42. Zapach mocny, gęsty, mięsisty, nie zgadzam się że trąci myszką. Pierwszy "niuch" skojarzył mi się z figą Molinard'a - nie wiem czemu, bo całkiem inne nuty. Niestandardowy, niebanalny i całkiem niepodobny do zadnego innego. Przesyłka przyszła do pracy i tu niestety wywołał wielkie "fuj" u wszystkich koleżanek, za to duzy entuzjazm znalazł zapach poniżej - czyli...
[...]
mnie też kiedyś zachwycił, bo to prawdziwy oryginał i kameleon, bardzo wytrawny i szyprowy, jednak na mnie wychodziły za każdym razem fiołki i nie mogłam go nosić....

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 19:55   #296
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Są już w Quality...
Szkoda tylko, że próbki nie można zamówić
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 19:58   #297
prowokatorka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Kasieńko, Dia jest boska , mam próbkę i żal mi użwać ale teraz raz sobie psiknęłam, aaaach...., jakbym miała luźnego tysiaka na perfumy (bardzo śmieszne ) to bym właśnie je kupiła .
Ty to potrafisz mamić dziewczyny
Fakt faktem to zapach przepiękny ,a mydełka jak pięknie pachną

Jodzi {*} 31.08.2013

REKLAMA
Stary 2011-02-17, 20:17   #298
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Ty to potrafisz mamić dziewczyny
Fakt faktem to zapach przepiękny ,a mydełka jak pięknie pachną
Ja ???
To przez Ciebie siedzę i myślę o tym jak ja będę żyła bez tej butelki...
Wcześniej mi się aż tak nie podobał jak dzisiaj...
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 20:33   #299
Pin up girl
Zakorzenienie

Bondy:

Scent of Peace - nazwa całkiem słuszna. Zapach delikatny, lekko swieży, chemiczno-proszkowy, pościelowy w otwarciu. Czuję tu miks lilii z konwalią, ale taki perfumeryjny, niezbyt odwołujący się do natury. Potem robi się cieplej i nieco mniej przestrzennie, ale nadal na swój sposób świeżo. Nie dzieje się tu nic specjalnie ciekawego, ale całość przyjemna.

Nuits de Noho - otwiera się dość męsko, ostro-zielono, z bergamotą i czymś w rodzaju mandarynki, ale takiej niedojrzałej. Zaraz pojawia się jaśmin, dużo jaśminu, takiego jak w Nuit Noire Mona di Orio, dlatego od razu skojarzyłam te dwa zapachy. Podobieństwo utrzymuje się, kiedy Nuits de Noho się ociepli, z tym że jest słodszy przez wanilię i bogatszy o wyraźniejszy paczulowy akcent.

Poza Bondami były też Fleurs D'Ombre, Rose - ładne, nawet bardzo. Taki kwiatowo-rabarbarowy miks, na wiosnę jak znalazł. W otwarciu świeższy, nieco kwaskowy, właśnie przez rabarbar, potem robi się łagodniejszy, na pierwszym planie delikatna róża, owocowy niuans w tle. Szkoda, że taki niemrawy i średnio trwały...
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 20:34   #300
kanirak
Nocna Straż

A ja ostatnio przetestowałam nową wersję Opium EDT YSL i muszę swierdzić, że znowu ta firma strzeliła sobie w stopę. To nowe Opium dla mnie to popłuczyny zaledwie po starej wersji. Do starego przebogatego Opium podchodziłam przez całe lata i choć doceniałam, nie byłam go w stanie nosić. Nowe Opium odwrotnie - nosić jestem w stanie, ale nie ma to sensu bo zapach nijaki cichutko dymi i szybko gaśnie na mnie...

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości