|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -część V
siemaneczko
![]()
![]() |
#272 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja ciebie laska wolałam a blondzie jasnym niestety ![]() W tych ciemnotach wyglądasz na starszą, zmęczoną i przygaszoną. Ale wiadomo każdy ma inny gust. enchanted bardzo ładny kolor ci wyszedł i mam wrazenie że dziewczyny piszą że pisakowy bo w takim oświetleniu zrobiłaś fotkę. Jak dla mnie widać że jest to popiel ![]() ![]() ![]()
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Agatko
a no działam ostro z nawilżaniem włosów.One się takie fajniutkie zrobiły po podcięciu i teraz tylko porządnie nawilżyć i będzie miodzio.Teraz zrobię im taki maraton a potem to raz w tyg.bo nie będę mieć tyle czasu. Ale dobrze ze kupiłam Dolce anti age.Bedzie dobrze. A ja tez byłam chora ale chyba za bardzo się to na mnie nie odbiło.Antybiotyk bralam tylko 7 dni.No nic walczę dalej z pokrzywa merzem lnem i skrzyp jeszcze dokupiłam.Zobaczymy.
#274 |
Zakorzenienie
|
kedud86 super ci wyszło! rzeczywiście niezła z ciebie dziunia
![]() ![]()
#275 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, no i mam blondzik, ale wydaje mi się, że kolor jest za jasny dla mnie... jak moglabym je naturalnie troszkę przyciemnić?
(czy może to kwestia przyzwyczajenia?)
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
blond bunny a ja jak byłam u fryzjerki niedawno to mi powiedziała że mam poziom 11 tych włosow i że są bardzo jasne. Byłam dziś rano w Naturze i oczywiście 9,13 brak. Poprosiłam panie żeby zadzwoniły do innej Natury, tam też nie ma. Powiedziały mi ze 9,13 jest wycofany i już go nie będzie. Potem byłam w Realu, tam też oczywiście nie ma, ale był próbnik 9,13. I to 9,13 jakieś szare mi się wydało, mocno popielate. A 10,13 nie tyle mocno jasniejsze co słoneczniejsze. Myslalam zeby mieszać może 9,0 i 10,13 ale za dużo kasy i roboty ![]() I tak dużej różnicy nie bedzie. A może jak bede robiła tym 10,13 to włosy będą miały i tak poziom 9. Adzi a jak długie masz teraz włoski? Ile cm? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Magda ;)
|
Nikola17 bardzo ładnie wyszło no i najważniejsze,że zadowolona jesteś
![]() ![]() kedud86 bardzo ładny blondzik i ślicznie w nim wyglądasz ![]() ![]() snowhitee cycka nie oddam,ale moze troche tyleczka albo brzuszka by Cie interesowało? ![]() ![]() Wasienka wracaj do blondu ![]() ![]() Dziewczyny wyslalam TŻta po C12,a on mowi,ze nigdzie nie ma ![]() Czy to jakiś znak? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
Agatau88 - tak
![]() ![]()
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Są watki jak naturalnie przyciemnic włosy, ja niestety nie znam się i nie pomogę. Słyszalam ze kora dębu, ale to chyba do ciemnych włosów |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, które wstawiłyście zdjęcia, wszystkie włosy mi się podobają ![]() Yatta no ja polecam suszarki Philipsa bo mam jedna i jestem z niej bardzo zadowolona, byłaś może w tym RTV? Bo mój tż ma dzisiaj odebrać sobie garnitur od czyszczenia i tak myśle że może będe kazała mu kupić ![]() ![]() ![]()
![]() |
#281 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A pazurki masz bardzo ładne, mnie się podobają ![]() ![]() Cytat:
![]() Zdecydowanie lepiej niż w tych ciemnych! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Piaskowy chyba on nie jest, ja również na popiel stawiam ![]() ![]() Ja nie czuje się dobrze w aż takim jasnym kolorze. Zdecydowanie wole poziom 8-9 ![]() ![]() A jak myślisz kochana: jakbym bez podkładu położyła tego Wbis'a to mogłoby wyjśc z tego coś sensownego? Szczerze, to nawet nie wiem jaką wode on ma..ale chyba 9, a może 6 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() _eNchaNted_ Dziękuje kochana.Ale mi się nie chce już się w połowie spakowałam reszta to na koniec. A ty w pracy siedzisz czy w domku.Ja od 1 stycznia zaczynam ciekawe jak będzie bo zawsze po urlopach to jest taki len zamontowany.
![]() ![]() Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej ![]() Abs 9/30 Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2010-12-30 o 10:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co masz robić podkład jak i tak chcesz poziom 8? Wg. mnie wyjdzie, moze zmien wodę na mocniejszą i juz? Ja tez teraz wolę poziom 9. Kiedyś to białe włosy a teraz nie, naturalniej. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Wklejam dla porównania składy MERZ i VITAPIL. Analizuję który lepszy dla włosów, ale mam mętlik w głowie. VITAPIL Dwuwinian choliny 125 mg Kwas pantotenowy (D-pantoteinian wapnia) 100 mg 1666,7 %* Proteiny sojowe 100 mg Inozytol 50 mg Niacyna (amid kwasu nikotynowego) 35 mg 218,8%* PABA (kwas paraaminobenzoesowy) 30 mg Żelazo (fumaran żelaza(II)) 15 mg 107,1%* Cynk (glukonian cynku) 15 mg 150%* Mangan (glukonian manganu) 5 mg 250%* Drożdże 5 mg Miedź (glukonian miedzi (II)) 2 mg 200* Kwas foliowy 400 μg 200%* Biotyna (D-biotyna) 300 μg 600%* Jod (jodek potasu) 150 μg 100%* Witamina B12 (cyjanokobalamina) 6 μg 240%* MERZ witamina C 75,00 mg
L-cystyna 30,00 mg witamina E (octan) 9,00 mg B-karoten 0,90 mg amid kwasu nikotynowego 10,00 mg pantotenian wapnia 3,00 mg witamina B2 1,60 mg witamina B6 (chlorowodorek) 1,20 mg witamina B1 (azotan) 1,20 mg witamina A (octan) 1500 j.m. witamina B12 (cyjanokompleks) 2,00 ug witamina D3 50,00 j.m. biotyna 0,01 mg suchy wyciąg z drożdży 100,00 mg żelazo (II) fumaran 20,00 mg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Magda ;)
|
Agatka powiedzialam mu,ze taka w niebieskim opakowaniu
![]() a on woli znalezc niz sluchac mojego marudzenia pozniej ![]() A co do Philipsa to ja mam prostownice i moim zdaniem jest ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja w domku siedze. Do pracy idę na 14, do 22 :/ A jutro od 12 do 18 :/ ale już mam silniczki nastawione pozytywnie, więc chyba źle nie będzie ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja się nigdy w białych nie widziałam, miałam kiedyś poziom 10, ale to za jasno było, szybko żółkły mi włosy, a płukanki tak średnio rade dawały. Teraz już wiem, że poziom 8-9 to jest to ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
enchanted własnie jak ma sie jasne włosy trzeba starac się żeby nie zolkły. A dla mnie poziom 9 - nawet 10 to marzenie. A białe to 12. Spróbuj samym 8,1-mowie Ci, po co masz męczyc wlosy na 2 razy? Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-12-30 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biorę zwykle 10 bo taką ma większość farb w Europie- a 11 i 12 to superrozjaśniacze. 12 poziomów zwykle jest w farbach amerykańskich. Więc to co dla niej jest 11 dla mnie jest 9-10 ![]() I obie możemy mieć rację- wszystko zalezy od palet z farbami na jakich pracujemy. Cytat:
![]() To pewnie ludziska sie rzucili robić zapasy ![]() Cytat:
![]() Ja za swoją philipsa dalam 90zl rok temu. Cytat:
Ale kolor pewnie byłby troszke brzydszy niż po podkladzie- nie tak czysty. A oryginalnie to ma pewnie wodę 6% podejrzewam... Może 9 ale to gora i raczej nie...
![]() |
#288 |
Magda ;)
|
No dziewczynki zrobilyscie mi ochote na ta C12 i chcialam kupic sobie
![]() ale u mnie w mieście nigdzie nie ma ![]() a TŻ jeszcze dzwonil ze sluzbowego,ze telefon zgubil gdzies w polu ![]() dzwonilam to jest normalny sygnal ![]() zabic takiego to malo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny patrzcie na zdjęcia.
blond bunny pamietasz jak wklejałaś swoje włosy i tak była różnica między grzywką a resztą, nie było tego specjalnie widać ale jednak. I ja mam tak na zdjęciach, na żywo w lustrze tego aż tak nie widać, no ale patrz. Niebieską kreską zaznaczyłam mój odrost, mały ale widać, ma inny poblask niż reszta-jest bardziej popielaty Dalej zieloną kreską odznaczyłam to co fryzjerka mi robiła-baza-widać że ma całkiem inny kolor niż reszta włosow, jest ciemniejsza i bardziej złota Trochę krzywo zaznaczyłam, ale widać. Teraz jak kolor sie dopłukał i mam mały odrost to widać Wkurza mnie to. Princeska zgubił telefon? Masakra, ale gdzie, na dworze? Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-12-30 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
dzięki blondaski za wszystkie opinie
![]() blond bunny no właśnie ja też zrobiłam w ten sposób z ciekawości jak się włosy będą zachowywać po tym i teraz żyję w strachu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedny ten twój chłop. ![]()
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Bunny kochana czy myślisz, że gdybym zorbiła tą farbą to wyszło by ok i nie byłoby później żadnej zieleni ? No i od razu Ci lepiej ![]() Cytat:
No może i bym poszła do fryzjera, ale jak ona chce mi włosy poszarzyć matrixem to co to za rozwiązanie? Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja np. najzdrowsze wlosy mam na grzywce i dlatego też inaczej ten kolor wygląda na grzywce a inaczej na podniszczonej reszcie- mnie to nie przeszkadza ![]() No i jeszcze to że jak sie co rusz zmienia farby to sie barwniki nakładają i tez tak być może. Niemniej nie jest to przecież jakieś straszne i potwornie widoczne, tak juz jest i trzeba sie przemóc i zdecydować na jedna farbę- jak wlosy sie nasycą jednym bawrnikiem to będzie coraz lepiej. Ja mam np. tak że mi sie kolor podoba do 2 tyg. od farby, potem jest coraz gorszy jakby ciemniał, ma inny połysk, nie ma niebieskich pasm ktore mi sie podobają... Kolor staje sie taki płytszy jakby i najchętniej co 2 tyg. bym go malaksowała ![]() jak mu się należy to czemu mialby nie dostac ![]() ![]()
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
wiekszosc skladnikow w suplementach to polskladniki lub ich pochodne trzeba uwazac bo wydaje nam sie ze bierzemy czysta witamine b a to jej pochodna jakas tam
![]() na porost wlosow wplywa dobrze biotyna i wszystkie witaminy z gr b wiec szukaj tego w ktorym suplemencie jest ich wiecej ![]()
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
blond bunny
No racja, dziękuję ![]() Wolę mimo to zostać przy farbie niz rozjasniaczu. Tak tego nie widać więc jakoś to wytrzymam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
cześć wszystkim
![]() Mam takie pytanie odnośnie farbowania włosów. Mam włosy ciemny blond i planuję coś z nimi zrobić. I tu kieruję pytanie do was: czy do średnio opalonej cery bardziej pasuje chłodny czy ciepły odcień blondu. Czekam na propozycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
Agata i Yatta dzieki
![]() Kedud pasuje Ci taki jasny blond, bardzo pobieznie przejzalam zdjecia bo tz mnie pospiesza ale wydaje mi sie ze jest w miare rowno i nie calkiem bialo. Widze ze pomysly z przyciemnieniem Cie opuscily. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.