Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść; cz. V - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-18, 09:42   #271
M92
Raczkowanie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść; cz. V

Kejra, bardzo się cieszę, że coś ruszyło! Dobry terapeuta to podstawa! Oby teraz było tylko lepiej
M92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 10:53   #272
Delli
Zakorzenienie

W tym tygodniu jade oglądać mieszkania (kawalerki) do wynajęcia. Bardzo chce się wyprowadzić ale momentalnie strach, panika! Ale wiem, że tego potrzeebuje. W domu nigdy nie wrócę do "żywych". To niestety środowisko chorobowe
Muszę zacząć wszystko od nowa.
Stary 2011-02-22, 09:55   #273
FilifionkaB
Rozeznanie

.

Edytowane przez FilifionkaB
Czas edycji: 2011-09-26 o 12:45
FilifionkaB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 12:07   #274
nicka01
Wtajemniczenie

FilifionkaB lekarz lekarz lekarz.
Co innego można Ci poradzić??

Wczoraj PIERWSZY dzień terapii. Musiałam napisać życiorys i go przeczytać to było dla mnie bardzo nieprzyjemne. Starałam się czytać jak najszybciej...

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 14:02   #275
krtek_
Zadomowienie

Cześć
Mam do was pytanie odnośnie terapii - czy jeśli po pierwszym spotkaniu czuję do psycholożki ogromną niechęć, to czy mogę z niej zrezygnować od razu, czy powinnam się raczej zmusić do spotkania się z nią jeszcze parę razy? Zgłosiłam się do z własnej woli, ale kobieta mnie osłabia i raczej nie widzę sensu w tych spotkaniach, ale nie chciałabym podjąć złej decyzji pod wpływem emocji i dlatego pytam tutaj, bo pewnie macie doświadczenie z takimi sytuacjami.

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszę o przeczytanych książkach
krtek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 14:05   #276
cordellia
Zadomowienie

ja bym jednak radziła jeszcze jedno spotkanie. ze swoją miałam tak, że na początku wydawała mi się taka oziębła, ostra, a już podczas drugiej czy trzeciej wizyty okazała się ciepłą, miłą i rozumiejącą mnie osobą

november smoke and your toes go numb
a new colour on the globe
it goes from white to red
a little voice in my head says oh oh oh

bloguję sobie
cordellia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 14:16   #277
lanvin
Raczkowanie

możesz iść na jeszcze jedną wizytę, ale nie wiem czy to coś zmieni.
ja równiż po pierwszym spotkaniu nie byłam przekonana do jednej z moich poprzednich lekarek, ale jak poszłam na kolejne wizyty to zdania nie zmieniłam. skupiała się tylko na ułożeniu jadłospisu, nie miałam do niej zaufania, więc zrezygnowałam z niej. teraz chodzę do innej kobiety, która już od pierwszego spotkania wywarła na mnie pozytywne wrażenie
lanvin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-24, 16:17   #278
nicka01
Wtajemniczenie

nie ma recepty

Stary 2011-02-24, 21:00   #279
dariaaa88
Zadomowienie

...

Edytowane przez dariaaa88
Czas edycji: 2011-02-26 o 07:08
dariaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 13:52   #280
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krtek_ Pokaż wiadomość
Cześć
Mam do was pytanie odnośnie terapii - czy jeśli po pierwszym spotkaniu czuję do psycholożki ogromną niechęć, to czy mogę z niej zrezygnować od razu, czy powinnam się raczej zmusić do spotkania się z nią jeszcze parę razy? Zgłosiłam się do z własnej woli, ale kobieta mnie osłabia i raczej nie widzę sensu w tych spotkaniach, ale nie chciałabym podjąć złej decyzji pod wpływem emocji i dlatego pytam tutaj, bo pewnie macie doświadczenie z takimi sytuacjami.
kiedys po kilku wizytach chciałam szukać innego terapeuty, bo uważałam, że ten mi nie pomaga.
doszłam do wniosku, że to nie jest tak, że terapeutka mi nie pomaga, tylko ja żadnej pomocy nie chcę przyjmować.
teraz dalej do niej chodzę i chyba nie zamieniłabym aktualnie na inną.
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 14:08   #281
lanvin
Raczkowanie

czyli jak widać nie ma na to reguły. niby najważnejsze jest pierwsze wrażenie, ale z drugiej strony nie można skreślać człowieka po jednym spotkaniu.
lanvin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-25, 17:59   #282
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Słuchaj ja po pierwszym spotkaniu byłam tak zła na Tą babę(moją lekarkę), była nie miła, zwracała się do mnie jakoś tak dziwnie, wmawiała mi różne rzeczy( np. że coś robię,choć w rzeczywistości tak nie było), ogólnie wcale nie chciałam z nią gadać i więcej się spotykać. Ale jakoś tak mnie naszło i poszłam drugi raz, chciałam jej udowodnić, że potrafię, że wygram i pokonam chorobę, to dziwne może, ale wtedy to jej chciałam pokazać, że wcale nie jestem gorsza i słaba...poszłam na drugie spotkanie, a ona powiedziała, że myślała, że już nie przyjdę i to że przyszłam dobrze o mnie świadczy i dopiero na drugim spotkaniu rozmawiałyśmy o czym trzeba, a ona okazała się fantastyczna, super mnie rozumiała i potrafiłam jej powiedzieć o wielu rzeczach i mnie rozumiała, aż miło potem było rozmawiać i bardzo ją polubiłam.
No ale nie ma reguły... jak to mówią.

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 22:10   #283
krtek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cordellia Pokaż wiadomość
ja bym jednak radziła jeszcze jedno spotkanie. ze swoją miałam tak, że na początku wydawała mi się taka oziębła, ostra, a już podczas drugiej czy trzeciej wizyty okazała się ciepłą, miłą i rozumiejącą mnie osobą
Cytat:
Napisane przez lanvin Pokaż wiadomość
możesz iść na jeszcze jedną wizytę, ale nie wiem czy to coś zmieni.
ja równiż po pierwszym spotkaniu nie byłam przekonana do jednej z moich poprzednich lekarek, ale jak poszłam na kolejne wizyty to zdania nie zmieniłam. skupiała się tylko na ułożeniu jadłospisu, nie miałam do niej zaufania, więc zrezygnowałam z niej. teraz chodzę do innej kobiety, która już od pierwszego spotkania wywarła na mnie pozytywne wrażenie
Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
kiedys po kilku wizytach chciałam szukać innego terapeuty, bo uważałam, że ten mi nie pomaga.
doszłam do wniosku, że to nie jest tak, że terapeutka mi nie pomaga, tylko ja żadnej pomocy nie chcę przyjmować.
teraz dalej do niej chodzę i chyba nie zamieniłabym aktualnie na inną.
Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Słuchaj ja po pierwszym spotkaniu byłam tak zła na Tą babę(moją lekarkę), była nie miła, zwracała się do mnie jakoś tak dziwnie, wmawiała mi różne rzeczy( np. że coś robię,choć w rzeczywistości tak nie było), ogólnie wcale nie chciałam z nią gadać i więcej się spotykać. Ale jakoś tak mnie naszło i poszłam drugi raz, chciałam jej udowodnić, że potrafię, że wygram i pokonam chorobę, to dziwne może, ale wtedy to jej chciałam pokazać, że wcale nie jestem gorsza i słaba...poszłam na drugie spotkanie, a ona powiedziała, że myślała, że już nie przyjdę i to że przyszłam dobrze o mnie świadczy i dopiero na drugim spotkaniu rozmawiałyśmy o czym trzeba, a ona okazała się fantastyczna, super mnie rozumiała i potrafiłam jej powiedzieć o wielu rzeczach i mnie rozumiała, aż miło potem było rozmawiać i bardzo ją polubiłam.
No ale nie ma reguły... jak to mówią.

Nie chodzi o to, że jest niemiła, wręcz przeciwnie. Tyle, że... mówiąc wprost, mam wrażenie, że albo ona mnie traktuje jak idiotkę, albo sama taka jest. W obu przypadkach nie jestem w stanie traktować jej poważnie.
No i mnie okłamała. Niby to nic ważnego, niby takie tam pierdoły, ale dla mnie liczy się sam fakt.
Nie wiem, zobaczę. Pogadam z pedagog szkolną, która mnie do tej psycholożki skierowała i zobaczę, co zrobię.
Jeszcze jedno pytanie: czy to, że poprosiła mnie o dostarczenie opinii psychiatrycznej, to standardowa procedura, czy ze mną jest tak źle?

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszę o przeczytanych książkach
krtek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-27, 20:37   #284
daryjka1
BAN stały

Cytat:
Cześć
Hej.
Przeszłam trzy miesięczną psychoterapię i wiele razy chciałam zwiać. Szczególnie ciężko jest na początku. Ciężko jest się przemóc, ja nigdy nie przyznawałam się do choroby i długo nie byłam chętna do współpracy. Jakoś dałam rade. Trzymam kciuki za Ciebie!
daryjka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 14:11   #285
nicka01
Wtajemniczenie

hej...
od kilku dni jem i wymiotuje naprzemiennie.
kurcze a było już tak dobrze

Stary 2011-03-04, 14:45   #286
garden_d
Zakorzenienie

Ej nicka, co jest z Tobą?
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 19:19   #287
Delli
Zakorzenienie

Chyba się... nie nie, nie zakochałam. Zauroczyłam? Nie nie. Zafascynowałam!
Dlaczego nie wiem co czuje? Nie potrafie tego nazwac.
Choroba daje mi zbyt wiele. Nie chcę tego! Nie!
Boję się, wiem, ze Ty też.
Ale wciąż uciekam. Bo tak łatwiej...
Stary 2011-03-05, 18:50   #288
daryjka1
BAN stały

ja chcę wyzdrowieć.
Myśląc o tym jakie są korzyści tkwienia w tym bagnie,bardzo chcę być zdrowa.
Nie wymiotuje, ale ciężko mi uwierzyć,że kiedykolwiek bedę umiała jeść normalnie.. To jest najgorsze,nie potrafię też polubić siebie i pomyśleć,że jestem coś warta..
Stary 2011-03-06, 21:17   #289
jelonk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez daryjka1 Pokaż wiadomość
ja chcę wyzdrowieć.
Myśląc o tym jakie są korzyści tkwienia w tym bagnie,bardzo chcę być zdrowa.
Nie wymiotuje, ale ciężko mi uwierzyć,że kiedykolwiek bedę umiała jeść normalnie.. To jest najgorsze,nie potrafię też polubić siebie i pomyśleć,że jestem coś warta..
Wiem, że jest ciężko, ale jeśli będziesz wytrwała, w końcu to minie bądź cierpliwa i walcz z choróbskiem. Masz przyjaciół, znajomych? Albo jakieś zainteresowania, które rozwijasz?

Dziewczyny, nie pamiętam, czy to było w tym wątku, ale pisałyście ostatnio o antydepresantach, a konkretnie o Lerivonie. Czy któraś z was po odstawieniu cierpiała na bezsenność?
jelonk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-06, 22:29   #290
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

rów czarnej dupy, czyli jak mi się zdaję, że nie wyrobie to wypinam strusią dupę na świat i liczę i chudnę i znowu 'Proszę pana' i znowu miednica bardziej z przodu niż uda.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

ale ja się nie dam !
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 13:02   #291
daryjka1
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jelonk Pokaż wiadomość
Wiem, że jest ciężko, ale jeśli będziesz wytrwała, w końcu to minie bądź cierpliwa i walcz z choróbskiem. Masz przyjaciół, znajomych? Albo jakieś zainteresowania, które rozwijasz?

Dzięki,
dziś mam akurat dobry dzień, panuje nad sobą. Kupiłam książkę Bulimia.Kiedy jedzenie rządzi twoim życiem.. To program terapii, którą można przejść samodzielnie. Każdy rozdział opracowuje się około tydzień. Myślę,że warto spróbować. Ciągle muszę pracować nad sobą.
Bardzo chcę zrozumieć co mnie pcha do choroby, dlaczego to jest tak silne?
dziewczyny wiem,że to cholernie ciężkie co przeżywamy,ale cieszę się,że tu trafiłam.

Może macie jakieś pomysły, co robicie żeby uniknąć objadania? Udaje wam się jakoś tego uniknąć?

Znajomi nie wiedzą o moim problemie,jedynie Ci z terapii. Chłopak mnie wspiera, nie myślałam,że mu powiem,ale teraz tego nie żałuję.
Dużo ćwiczę, kiedyś miałam więcej pasji, teraz czuję sie głupia i nudna bo skupiam się na wadze, diecie, wyglądzie..
Stary 2011-03-07, 14:22   #292
Lavendel
Raczkowanie

Daryjko! Wspaniale, że masz wsparcie w swoim chłopaku Najważniejsze, że przełamałaś się i powiedziałaś mu o tym, ja prawie poryczałam się jak, jeszcze wtedy miałam okres anoreksji, musiałam przyznać się do swojej choroby, ale też do dzisiaj mnie nie opuścił i zawsze wysłuchuje mojego biadolenia

Z czasem, gdy terapia zacznie już działać, zobaczysz, że wcale taka nudna i głupia nie jesteś jak twierdzisz trzeba wierzyć, że każda z nas, chcąc tego i pracując nad tym, wróci do swoich dawnych pasji, pozna nowych, ciekawych ludzi, osiągnie to, czego tylko zapragnie.

Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia!

T.
Lavendel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 16:07   #293
jelonk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez daryjka1 Pokaż wiadomość

Może macie jakieś pomysły, co robicie żeby uniknąć objadania? Udaje wam się jakoś tego uniknąć?
Ja właśnie nad tym pracuje, ale bardzo ciężko mi to idzie. Na jednym forum przeczytałam taki doraźny sposób:
na malutkich karteczkach napisz sobie czynności, które lubisz i które mogłyby zastąpić napad. Cokolwiek, może być spacer, słuchanie muzyki, sprzątanie, malowanie... Im więcej rzeczy, tym lepiej. Później wszystkie karteczki wrzuć do malutkiego woreczka lub pudełeczka, takiego, żeby móc go wszędzie ze sobą nosić. Kiedy najdzie cię ochota na obżarstwo, wyciągnij jedną karteczkę. Jeśli ona nie pomoże, lub nie możesz w danej chwili wykonać tej czynności, weź kolejną.

Zrobiłam jak najwięcej tych karteczek, ale... jejku, tak głupio mi się do tego przyznać. Kiedy miałam ochotę się najeść, nawet nie wzięłam do ręki woreczka. Jeszcze ani razu Potrzebna jest tak wielka motywacja, żeby mimo wszystko nie ulec... A ja jej nie mam.

Jedyna rzecz, która skutecznie odciąga mnie od chorych myśli, jest taniec. Kiedyś był moją największą pasją, ale teraz już nie tańczę, bo nie stać mnie na zajęcia. Myślę, że w ogóle rozwijanie zainteresowań może pomóc. I oderwiesz się od myśli, i poczujesz się lepiej ze sobą, może bardziej polubisz siebie... Przynajmniej ze mną tak jest.
jelonk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-08, 06:35   #294
daryjka1
BAN stały

Dzięki dziewczyny! Dobrze,że tu trafiłam, wreszcie mogę się "wygadać" i mam zrozumienie. Na pewno już jest lepiej jak było, ale jeszcze długa droga przede mną.
Z tymi karteczkami spróbuję, może się uda choć raz odciągnąć uwagę.

Przyznać się było ciężko,ale teraz cieszę się,że to zrobiłam. Sama bym tego pewnie nie udzwingęła,a tak mogłam ruszyć na przód z myślą,że nie muszę już zawsze być idealna..przynajmniej nie przy niektórych..
Dzięki wielkie
Stary 2011-03-08, 10:04   #295
Lavendel
Raczkowanie

Jelonk super, dzięki za pomysł z karteczkami! Na pewno sama wypróbuję i powiem jak to na mnie działa

Mnie od napadu najbardziej odciągają spacery, jakakolwiek aktywność fizyczna. Gdy się "wymęczę" nie myślę tak o jedzeniu. A mamy coraz ładniejszą pogodę, więc można powoli zaczynać biegać lub jeździć na rowerze, a mróz już nie jest taki straszny

Daryjko, zawsze lepiej być z kimś, kto wesprze niż walczyć samej

T.
Stary 2011-03-09, 20:23   #296
daryjka1
BAN stały

Jasne,że lepiej

Ja też dziękuję za pomysł z karteczkami.
Nawet gdyby nie zawsze miało pomóc to nawet dla jednej wygranej z atakiem warto!
Pozdrawiam
Stary 2011-03-09, 23:42   #297
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavendel Pokaż wiadomość
Jelonk super, dzięki za pomysł z karteczkami! Na pewno sama wypróbuję i powiem jak to na mnie działa

Mnie od napadu najbardziej odciągają spacery, jakakolwiek aktywność fizyczna. Gdy się "wymęczę" nie myślę tak o jedzeniu. A mamy coraz ładniejszą pogodę, więc można powoli zaczynać biegać lub jeździć na rowerze, a mróz już nie jest taki straszny

Daryjko, zawsze lepiej być z kimś, kto wesprze niż walczyć samej
Wybaczcie offtopik. ^^ Jak patrzę na ten awatar to od razu myślę sobie, że świetny ten kolor paznokci.
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 15:43   #298
mpati86
Zadomowienie

Postanowiłam po długim czasie odwiedzić wizaż.

i głupio mi, bo...................
stało się- wpadłam w dół.
i nie wiem dlaczego tak się stało???
kompulsy i to takie, że szok. bardzo przytyłam- nie jestem przy sobie- tylko robie sie coraz grubsza. do nie dawna byłam szczupła. miałam odpowiednia wage dla wzrostu i to przez długi czas, lekarze, psycholog, wszyscy mówili, ze super, ja sama czułam się rewelacyjnie. kupiłam sobie sukienkę, bo nie długo za 4miesiace wychodzę za mąż- jest to sukienka dla drobnej dziewczyny, nie da sie poszerzyć, była droga, a żebym w nia weszła mam do zrzucenia 21 kg. ciąży nade mną presja- a to dalej wpedza mnie dzień za dniem w koło kompulsów. byłam przez całą zimę przeszczęśliwa- chodziłam do pracy, chodziłam na bale karnawałowe, chodziłam na siłownię, kupowałam sobie rzeczy, było fajnie z tż. a teraz krąże w labiryncie- a wraz z tyciem wszystko przestaje się układać- z tż coraz gorzej, pracuje tylko do końca marca, w suknię nie wchodzę, obrączek nie moge założyć, pieniędzy brak, czuję wstret i załamanie.
nie wiem co robić, niby wiem, ale czuje takie mysli przyzwalające i słowo od jutra, nie moge, nie umiem.

a za 135 dni mam wesele ma to być piekny dzień, a wiecie jak osoba utyta przez kompulsy z brzuchem jak balon się czuję.

boje sie, a im bardziej sie boje i chowam w domu tym mi gorzej. wszyscy znowu patrza sie na mnie a co tej sie stało.

pierwszy raz tak szybko utyłam
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 15:58   #299
TrueLook
Raczkowanie

Mnie od chorobowych myśli odciągają zajęcia - mam taki nawał w tygodniu, że nie mam czasu nawet na pomalowanie paznokci. Z drugiej strony przez to nie mam czasu jeść i nie tyję, a psychiatra i psycholog oczekują do środy jakiegoś przyrostu wagi...
TrueLook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 16:28   #300
Lavendel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Wybaczcie offtopik. ^^ Jak patrzę na ten awatar to od razu myślę sobie, że świetny ten kolor paznokci.

mi też właśnie strasznie się podoba, jeszcze musiałabym tylko taki kolor lakieru znaleźć

TrueLook
, mi też pomagają nawet najdrobniejsze zajęcia, coś do roboty, nad czym muszę się skupić, skoncentrować.
Niestety, lekarze chyba nie będą słuchać wymówek, że byłaś "zabiegana"... postaraj się coś przytyć, chociaż malutko!

mpati86, jak wpadam w ciąg kompulsów to też wyżywam się wręcz na TŻcie, aż mi głupio... ale on rozumie, że to choroba, czasami każe mi się na samym sobie wyżyć, niż żebym dalej jadła. Niestety, to i tak nic nie daje, bo problem leży głębiej...
Masz jeszcze sporo czasu, może uda Ci się chociaż trochę zapanować nad kompulsami?

T.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości