Wspólne zrzucanie masy - pomóżmy sobie, wspierajmy się!! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-10, 12:08   #271
karadka
Zadomowienie

Dot.: Wspólne zrzucanie masy - pomóżmy sobie, wspierajmy się!!

co do kremow to ja uzywalam ( bedac jeszcze na dukanie) eveline serum rozgrzewajace, ciezko mi stwierdzic czy dzialalo bo wtedy waga spadala i to bylo najbardziej zauwazalne ale uczucie ciepla a wrecz pieczenia jest super chyba znowu zaczne regularnie sie smarowac
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 12:59   #272
smaaaal
Raczkowanie

dziś stwierdziłam, że raz w tygodniu, ustalę sobie jakiś konkretny dzień, będę pozwalać sobie na coś słodkiego oczywiście bez przesady np. jakiś baton ponieważ po dłuższym niejedzeniu słodyczy po prostu rzucam się na nie i niestety mój brzuch bardzo boli i jest ogromny do końca dnia, a tak przynajmniej choć trochę zaspokoję moją potrzebę i z czasem na pewno się do tego przyzwyczaję.
smaaaal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 13:14   #273
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smaaaal Pokaż wiadomość
dziś stwierdziłam, że raz w tygodniu, ustalę sobie jakiś konkretny dzień, będę pozwalać sobie na coś słodkiego oczywiście bez przesady np. jakiś baton ponieważ po dłuższym niejedzeniu słodyczy po prostu rzucam się na nie i niestety mój brzuch bardzo boli i jest ogromny do końca dnia, a tak przynajmniej choć trochę zaspokoję moją potrzebę i z czasem na pewno się do tego przyzwyczaję.
Myślę że na początek to dobry pomysł, ale lepież zamiast przyzwyczajać się do tego jednego dnia w tygodniu może lepiej co jakiś czas ten dzień, w którym masz zjeść coś słodkiego wydłużac? Np na początku zjeść sobie coś co 7 dni, potem co 8, potem po 9 itd, aż wkońcu będzie tak, że zdarzy Ci się to sporadycznie
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 13:34   #274
smaaaal
Raczkowanie

Mordsith - w sumie to masz rację
Stary 2011-02-10, 18:48   #275
ZeroSatysfakcji
Raczkowanie

kurde, jak się zle czuję dzisiaj wpadłam na pomysł, aby sie najeść a potem iść biegać, nie był to najlepszy pomysł, bo do tej pory brzuch mnie boli i odbija mi się ;/ łee, ale dałam radę bo cały czas się ze mnie smieli (chłopak i dziewczyny) i jakoś to mnie motywowało, w sumie można to sobie wyobrazić taki pączek jak ja biegający całą godzinę, wgl ostatnio mam tak, że przez jeden dzień nic nie jem, a w drugi dzień jem jak głupia. Poza tym, nie umiem wyobrazić sobie tego jaka wczesniej byłam gruba, nie ogarniam tego, bo teraz jak patrzę na siebie widzę grubasa, a wczesniej jakoś tego, az tak nie widziałam, ale musiało być tragicznie.

-1 kg w dół jeszcze 10,5 kg
jest: 62kg
będzie: 58kg

trenuję Kung-Fu-Wyshu
biegam 1h dziennie
robię 100 brzuszków, 50 przysiadów, 20 pompek
ZeroSatysfakcji jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 19:28   #276
smaaaal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ZeroSatysfakcji Pokaż wiadomość
kurde, jak się zle czuję dzisiaj wpadłam na pomysł, aby sie najeść a potem iść biegać, nie był to najlepszy pomysł, bo do tej pory brzuch mnie boli i odbija mi się ;/ łee, ale dałam radę bo cały czas się ze mnie smieli (chłopak i dziewczyny) i jakoś to mnie motywowało, w sumie można to sobie wyobrazić taki pączek jak ja biegający całą godzinę, wgl ostatnio mam tak, że przez jeden dzień nic nie jem, a w drugi dzień jem jak głupia. Poza tym, nie umiem wyobrazić sobie tego jaka wczesniej byłam gruba, nie ogarniam tego, bo teraz jak patrzę na siebie widzę grubasa, a wczesniej jakoś tego, az tak nie widziałam, ale musiało być tragicznie.

-1 kg w dół jeszcze 10,5 kg

Jedz CODZIENNIE o stałych porach dnia, a twój organizm się przyzwyczai. Przy diecie powinnaś jeść mniej a częściej i ćwiczyć, a nie jeść więcej z myślą, że pójdziesz biegać i to spalisz bo na pewno na tym nie skorzystasz
Stary 2011-02-10, 19:34   #277
ZeroSatysfakcji
Raczkowanie

wiecej rady ćwiczyć nie dam bo dla mnie to co teraz jest to jest dużo
6 dni w tygodniu bieganie 1h, 2 razy w tygodniu inne zajęcia sportowe 1h ( sztuki walki), sks raz w tygodniu 1h, wf 4 razy w tygodniu, brzuszki czasami, a i wszędzie chodzę pieszo, wgl często spaceruję.

nie jem wiecej jak ide biegać, w sumie nie wiem co mnie dziś podkusiło, aj głupia.
a z jedzeniam o stałych porach mam problem, z szkoły przychodzę o różnych godzinach, a po szkole zawsze jestem głodna.

trenuję Kung-Fu-Wyshu
biegam 1h dziennie
Stary 2011-02-10, 19:51   #278
smaaaal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ZeroSatysfakcji Pokaż wiadomość
wiecej rady ćwiczyć nie dam bo dla mnie to co teraz jest to jest dużo
6 dni w tygodniu bieganie 1h, 2 razy w tygodniu inne zajęcia sportowe 1h ( sztuki walki), sks raz w tygodniu 1h, wf 4 razy w tygodniu, brzuszki czasami, a i wszędzie chodzę pieszo, wgl często spaceruję.

nie jem wiecej jak ide biegać, w sumie nie wiem co mnie dziś podkusiło, aj głupia.
a z jedzeniam o stałych porach mam problem, z szkoły przychodzę o różnych godzinach, a po szkole zawsze jestem głodna.

Bardzo dużo ćwiczysz, gratuluję
To może bierz sobie coś do jedzenia do szkoły?
Stary 2011-02-10, 19:53   #279
ZeroSatysfakcji
Raczkowanie

nie biore z tego powodu, że ludzie sobie pomyślą 'ta taka gruba i jeszcze je' nigdy nie brałam jedzenia do szkoły chyba, że 1-3 klasa podstawówki, teraz to tak dziwnie.

trenuję Kung-Fu-Wyshu
biegam 1h dziennie
Stary 2011-02-10, 20:42   #280
Monte_
Wtajemniczenie

ZeroSatysfakcji nie nie nie!!! Absolutnie nie zgodzę się z Tobą w kwestii jedzenia Nie możesz patrzeć na to co inni w szkole pomyślą albo powiedzą, bo to niezdrowe dla Ciebie i psychicznie, i fizycznie Jeśli chcesz chudnąć, trzeba przestrzegać trzymania regularnych odstępów między posiłkami co 3- max. 4 godziny, więc automatycznie w szkole musisz jeść. Nie martw się tym że ktoś pomyśli że masz nadmiar kg i jeszcze jesz, bo niedługo pięknie zgubisz kilogram po kilogramie i raczej zadziwisz wszystkich: co ona robi że tak chudnie Wierzę w Ciebie że się uda i zawsze masz moje wsparcie, ale nigdy nie będę spokojnie czytać jak dajesz się ponieść jakiejś głupiej presji. Trzeba znać poczucie swojej wartości i mieć odwagę robić w życiu to, co się chce

Monte_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 20:50   #281
happiness_20
Raczkowanie

ZeroSatysfakcji-kurcze to tym, że nie jesz w szkole to robisz strasznie duży błąd, naprawdę, bo jak ty nic cały dzień nie jesz, to trudno Ci bedzie schudnąć, choć dużo ćwiczysz. I kurcze nie możesz tak myśleć jak napisałaś, bo na pewno tak nikt nie myśli Musisz zacząć sobie robić kanapki do szkoły, chleb razowy jakaś chyda wędlinka, pomidorek, sałata zielona, musztarda normalnie pychotka powinnaś jeść tak co 3 godziny, bierz sobie do szkoły jakąś kromkę i jakiegoś owoca, najlepiej jabłko bo dobrze zapychają

Uda się!!!
happiness_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 20:55   #282
ZeroSatysfakcji
Raczkowanie

dobrze, dobrze obiecuje wam, że jutro do szkoły weznę jakiś owoc , a z tym co napisałam to faktycznie przesadziłam, muszę zacząc myśleć o sobie i mieć odwagę robic to co chcę. może łatwiej mi bd nie jeść 2 razy obiadu, hah tych moich dokładek

dzięki wam

trenuję Kung-Fu-Wyshu
biegam 1h dziennie
Stary 2011-02-10, 21:06   #283
Monte_
Wtajemniczenie

Kobieto, zobacz ile już schudłaś
Powiem Ci tak: w zeszłym roku po ciąży wzięłam się za siebie, w dniu porodu ważyłam 85 kilo 4 lipca 2009 roku (w ciąży przytyłam 30kg ). Do grudnia zrzuciłam 10 kg. Od stycznia 2010 wzięłam się porządnie i do lipca schudłam z 75kg do 57kg, czyli 18kg w pół roku. Da się? Da Trzeba tylko wytrwałości i samozaparcia
A teraz to gorsze wyznanie: od lipca odpuściłam sobie totalnie, zero ćwiczeń, objadanie się smakołykami wieczór w wieczór i tak jak widać mam teraz 61kg(+4kg), więc jeszcze trochę muszę na nowo zrzucić do wymarzonej wagi, jakieś 5-6kg Mam wielkie skłonności do tycia i co prawda noszę rozmiar 36-38, ale stale muszę się pilnować bo inaczej będzie kiepsko Już nie pozwolę się sobie drugi raz zapomnieć, mądrzejsza o doświadczenia

Stary 2011-02-10, 21:12   #284
ZeroSatysfakcji
Raczkowanie

no ta dobrze, że już takiej nadwagi nie mam jak kiedyś : D
i lepsza kondycja jest, ja się odchudzam od konca wakacji 2010 6 miesiąc teraz leci..

trenuję Kung-Fu-Wyshu
biegam 1h dziennie
Stary 2011-02-11, 09:48   #285
Mordsith
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny!
Jak motywacja dziś?? Ja po sniadanku - dwie kanapki z ogórkiem i papryką czerwoną + jajecznica z dwóch jaj..
Pogoda paskudna - szaro i deszczowo, ale dziś mam zamiar poćwiczyć, nie ma że się nie chce..

Zerosatysfakcji - co zabrałaś ze sobą do szkoły? bez regularnych posiłków nie uda Ci się osiągnąć wymarzonej wagi. Systematyka to podstawa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-11, 10:23   #286
jagagaga
Zadomowienie

Ja ostatnio sobie folgowałam, ciasta, ciasteczka wcinałam, ale za to ostro ćwiczyłam - i efekty są Od zeszłego miesiąca zeszło mi po 1 albo 2 cm w talii, biodrach i udach Także dziewczynki, sprawdzone, można jeść bezdietowo (ja pochłaniam normalnie około 3000 - 3500 kcal dziennie ), a jedynie ćwiczyć i chudnąć

A o bańkach chińskich jeszcze nie słyszałyście? Od jakiegoś roku to wielki hit, wszędzie o tym trąbią. Ja to "wynalazłam" jeszcze zanim jakikolwiek gabinet kosmetyczny na to wpadł Czytałam o urządzeniu vellashape (czy jakoś tak), które "zasysa" skórę i działa światłem podczerwonym i cośtam cośtam - w każdym razie wyszczupla i usuwa cellulit. Więc stwierdziłam, że na zasysanie i masaż dobre będą też bańki chińskie, które chomikujemy w domu od lat (takie gumowe). No i w niedługim czasie wszystkie gabinety masażu potwierdziły moje przypuszczenia

Zestaw baniek na allegro słyszałam, że kosztuje około 30 zł, do tego dobrze kupić jakąś oliwkę do masażu (np. Ziaja Lipocell Bloker - 15 zł w Rossmanie, albo ja mam oliwkę witaminową na wymianę ;P - bardzo szybko rosną po niej paznokcie i skóra się regeneruje) i jedziemy z tym koksem Takie masaże dobre są także na blizny, rozstępy. Na youtubie są filmiki, a tutaj jest cały wątek : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=127280
jagagaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-11, 12:29   #287
borczus88
Rozeznanie

ZeroSatysfakcji gratuluję wytrwałości w ćwiczeniu, ale nie możesz zapomnieć o jedzeniu, bo ABY SCHUDNĄĆ TRZEBA JEŚĆ,
głodząc się spowalniasz swój metabolizm, Twój organizm przygotowyje sie na "gorsze czasy" i magazynuje energię (czytaj tłuszczyk), nie możesz zapominać o posiłkach (najlepiej o stałych porach) bo dopada Cię później "wilczy głód" i sama wiesz co się dzieje

Dawno mnie tu nie było, niestety moja waga ani drgneła, nadal waże 65kg, cieszę się chociaż że mi nie przybywa, ale widze że wy robicie postępy

Martwi mnie jeszcze jedno, że po schudnięciu (o ile mi się uda) zostanie mi wisząca skóra i obwisłe cycki
Ratunku!!
borczus88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-11, 13:06   #288
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez borczus88 Pokaż wiadomość
Dawno mnie tu nie było, niestety moja waga ani drgneła, nadal waże 65kg, cieszę się chociaż że mi nie przybywa, ale widze że wy robicie postępy

Martwi mnie jeszcze jedno, że po schudnięciu (o ile mi się uda) zostanie mi wisząca skóra i obwisłe cycki
Ratunku!!
Spokojnie, jesli będziesz ćwiczyła regularnie, to przy utracie wagi odrazu skóra się napina i ujędrnia, tak samo biust. Mimo traconych kg nie będziesz miała obwisłej skóry jesli będziesz cwiczyć. Spokojnie
Stary 2011-02-11, 13:52   #289
ZeroSatysfakcji
Raczkowanie

wziołam banana i pomarańczę przyznajmniej głodna nie byłam, aż tak jak przyszłam poza tym jem, jem staram się bo to jest takie dziwne jak zjem to mam wyrzuty sumienia, że coś zjadłam, a jak nie jem to mam wyrzuty sumienia ze nie zjadłam, ale jem

zaraz idę biegać, a potem na długi spacer i w kosza w szkole grałam, dzisaj bd mniej

teraz myślę nad obiadem? ;]
Powodzenia!

trenuję Kung-Fu-Wyshu
biegam 1h dziennie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-11, 14:55   #290
smaaaal
Raczkowanie

Dziś wyjeżdżam do przyjaciółki na weekend. Robimy sobie 'babski wieczór', ale nie dam się żadnemu niedozwolonemu jedzeniu a nawet gdybym chciała to przyjaciółka mi nie pozwoli. Właśnie skończyłam robić moje ćwiczenia, zaraz idę biegać i zostanie mi już tylko na dziś A6W. Tak więc miłego weekendu
Stary 2011-02-11, 15:50   #291
kulis
Raczkowanie

Minął tydzień a moja waga spadła w sumie o 200 gram. Idzie się załamać ! W tym czasie cwiczyłam codziennie ! Tylko wczoraj już mnie tak bolały mięśnie, że nie dałam rady. Jem co 3-4 godziny małe posiłki. Zjadam od 1000 do 1500 kcal dziennie ;( Nie wiem co ze mną... Aż się odechciewa.

61-57-55-52-50
kulis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-11, 18:16   #292
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smaaaal Pokaż wiadomość
Dziś wyjeżdżam do przyjaciółki na weekend. Robimy sobie 'babski wieczór', ale nie dam się żadnemu niedozwolonemu jedzeniu a nawet gdybym chciała to przyjaciółka mi nie pozwoli. Właśnie skończyłam robić moje ćwiczenia, zaraz idę biegać i zostanie mi już tylko na dziś A6W. Tak więc miłego weekendu
No to miłego weekendu i trzymaj się postanowień

Cytat:
Napisane przez kulis Pokaż wiadomość
Minął tydzień a moja waga spadła w sumie o 200 gram. Idzie się załamać ! W tym czasie cwiczyłam codziennie ! Tylko wczoraj już mnie tak bolały mięśnie, że nie dałam rady. Jem co 3-4 godziny małe posiłki. Zjadam od 1000 do 1500 kcal dziennie ;( Nie wiem co ze mną... Aż się odechciewa.
Nie martw się czasami organizm ma postój, po którym waga zaczyna iść w dół, nie ma co przejmować się na zapas, tylko ćwiczyć dalej aż wkońcu będą efekty, nie każdy widzi je odrazu. Nie poddawaj się, a napewno się opłaci
Stary 2011-02-11, 19:09   #293
Monte_
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

Diete co prawda dzisiaj trzymalam ladnie caly dzien, ale poprztykalam sie z TZ i nic mi sie nie chce... nie wiem czy bede cwiczyc wieczorem, bo jakos nie mam sprężu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-11, 20:21   #294
ZeroSatysfakcji
Raczkowanie

Monte_ nie przejmuj się, pewnie się pogodzicie
poćwicz sobie poza tym, wiesz jaka zadowolona bd z siebie, po ćwiczeniach?

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

kulis też to miałam niedawno, ale po tym 'staniu wagi w mniejscu' idzie gładko, potem zgubiłam jakieś 3 kg w tydzien, a odżywiałam się tak samo jak wczesniej, nie denerwuj się i nie poddawaj

trenuję Kung-Fu-Wyshu
biegam 1h dziennie
Stary 2011-02-12, 12:33   #295
kulis
Raczkowanie

Dziękuje dziewczyny Mam nadzieję, że to minie
Cieszę się, że dobrze wam idzie

61-57-55-52-50
Stary 2011-02-12, 13:23   #296
jagagaga
Zadomowienie

kulis, może powinnaś ważyć się rzadziej? Wiadomo, że nie chudnie się jednakowo cały czas. Ja np. ważę się i mierzę co miesiąc I zapisuję wyniki.

Waga nie poprawia mi tak humoru jak wymiary w cm
Stary 2011-02-12, 13:49   #297
kulis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jagagaga Pokaż wiadomość
kulis, może powinnaś ważyć się rzadziej? Wiadomo, że nie chudnie się jednakowo cały czas. Ja np. ważę się i mierzę co miesiąc I zapisuję wyniki.

Waga nie poprawia mi tak humoru jak wymiary w cm
Może masz rację Chyba też zacznę tak robić. Chociaż ja jestem strasznie niecierpliwa i chciałabym widzieć efekty od razu a przy odchudzaniu niestety tak się nie da :P

Mam pytanie czy naleśniki z pełnoziarnistej mąki z nisko słodzonym dżemem to straszny grzech ?

No i jeszcze coś mi się przypomniało!
Dziewczyny jeśli będziecie miały ochotę na jakiś makaron to kupujcie tylko takie robiony z SEMOLINY PSZENICY DURUM ! Z tego robi się prawdziwy włoski makaron. Jest lepszy i zdrowszy dla nas Nie jest takim wielkim grzechem

61-57-55-52-50

Edytowane przez kulis
Czas edycji: 2011-02-12 o 13:56
Stary 2011-02-12, 14:02   #298
jagagaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kulis Pokaż wiadomość
Może masz rację Chyba też zacznę tak robić. Chociaż ja jestem strasznie niecierpliwa i chciałabym widzieć efekty od razu a przy odchudzaniu niestety tak się nie da :P

Mam pytanie czy naleśniki z pełnoziarnistej mąki z nisko słodzonym dżemem to straszny grzech ?

No i jeszcze coś mi się przypomniało!
Dziewczyny jeśli będziecie miały ochotę na jakiś makaron to kupujcie tylko takie robiony z SEMOLINY PSZENICY DURUM ! Z tego robi się prawdziwy włoski makaron. Jest lepszy i zdrowszy dla nas Nie jest takim wielkim grzechem
No ja też jestem niecierpliwa Ale trzeba sobie tłumaczyć rozsądnie, powtarzać w kółko jak mantrę, i wtedy nie przychodzi zniechęcenie

Jeżeli robisz naleśniki z mąki pełnoziarnistej to są one dietetyczne i to już nie grzech Tak samo ten pełnoziarnisty makaron.

Kiedyś, kiedyś, sto lat temu, takie produkty były szerzej niedostępne. Ale moja koleżanka była twarda, i kupowała makaron przeznaczony dla psów - jedyny pełnoziarnisty jaki można było znaleźć
Stary 2011-02-13, 11:20   #299
Mordsith
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny!
Jak dietkowanie przez weekend?? Ja wczoraj nagrzeszyłam, bo jadłam spagetti na obiad, no i piwko wieczorem wypiłam.. Pocieszam się tym, że cały dzień byłam gdzieś poza domem, a nie siedziałam w domu przed kompem. Dziś do pracy do wieczora...
Stary 2011-02-13, 11:33   #300
jagagaga
Zadomowienie

U mnie dobrze

Na I śniadanie jajecznica ze szczypiorkiem, na II śniadanie 2 kromki chleba razowego i sałatka kładziona na te kromki : plasterki pomidorów, mozarelli zalane oliwą z oliwek z przyprawami, oliwkami (zielonymi i czarnymi) oraz rucolą
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości