Dietowanie studentek :) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-26, 21:19   #271
Asiaa90
Zakorzenienie

Dot.: Dietowanie studentek :)

ja doszłam do wniosku, że cały czas sobie odmawiam czegoś i to potęguje chęci więc jak raz na miesiąc napije się szklanki coli czy zjem jakiegos cheesburgera to sie przeciez nic nie stanie.. wole raz na miesiac niz skonczyc diete i nadrabiać co tydzien

31.08.2006
Aparatka:
Góra 23.04.2012
Dół 16.07.2012
24.03.2014 koniec

odwyk
Asiaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 21:19   #272
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Jasne, witaj
Powiedz coś o sobie

Proszę o baty!
jestem na 4 roku, robię dwa kierunki, więc na uczelni siedzę od rana do nocy, niestety dobrej diecie to nie sprzyja w dodatku kocham jeść, zwłaszcza to co niezdrowe i tuczące i efekty coraz bardziej widać..
muszę się doprowadzić do porządku, bo nie mogę już powoli patrzeć w lustro, a do lata coraz bliżej zaczynam od poniedziałku, jutro jeszcze będę nastrajać się psychicznie

mam nadzieję, że będziemy się wspierać

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 21:22   #273
Asiaa90
Zakorzenienie

noseknosek Witaj
ja jak sobie mówię zawsze zacznę od jutra, zacznę od poniedziałku.. to nigdy nie zaczynam muszę odrazu bo póżniej będę odwlekać..

ile masz do zrzucenia ?

31.08.2006
Aparatka:
Góra 23.04.2012
Dół 16.07.2012
24.03.2014 koniec

odwyk
Stary 2011-02-26, 21:26   #274
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiaa90 Pokaż wiadomość
ja doszłam do wniosku, że cały czas sobie odmawiam czegoś i to potęguje chęci więc jak raz na miesiąc napije się szklanki coli czy zjem jakiegos cheesburgera to sie przeciez nic nie stanie.. wole raz na miesiac niz skonczyc diete i nadrabiać co tydzien
O, wyznajesz podobną zasadę do mojej
Właśnie to dla mnie jest ok-jak mam naprawdę na coś ochotę to najpierw staram się powstrzymać. A jeśli już nie dam rady-to kupię właśnie to (w mniejszych ilościach,etc) i wiem, że zaspokoiłam głód i jest ok.
Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
jestem na 4 roku, robię dwa kierunki, więc na uczelni siedzę od rana do nocy, niestety dobrej diecie to nie sprzyja w dodatku kocham jeść, zwłaszcza to co niezdrowe i tuczące i efekty coraz bardziej widać..
muszę się doprowadzić do porządku, bo nie mogę już powoli patrzeć w lustro, a do lata coraz bliżej zaczynam od poniedziałku, jutro jeszcze będę nastrajać się psychicznie

Pewnie, że będziemy
Trzeba pisać więcej i.. wtedy nie będzie tak kusiło
Jak się wyznaje swoje grzechy na forum to jest lepiej

A czy możesz jeszcze napisać swój wzrost i wagę?

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 22:35   #275
Asiaa90
Zakorzenienie

Dobranoc Paniom
milej nocy życzę

31.08.2006
Aparatka:
Góra 23.04.2012
Dół 16.07.2012
24.03.2014 koniec

odwyk
Stary 2011-02-27, 12:42   #276
Dziubasek8819
Raczkowanie

noseknosek Witaj w gronie walczących
chyba każda ulega jakimś grzeszkom raz na jakiś czas, myślę że aż takie tragiczne w skutkach to nie jest bo się ma spokój przez jakiś czas z podobnymi pokusami ja czekam aż się weekend skończy bo siedząc w domu jest ciężko kiedy tylko ciągle ktoś wokół mnie zajada jakieś smakołyki a ja muszę mówić stanowcze ale już się przyzwyczajają powoli więc może skończą się te propozycje
Dziubasek8819 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-27, 12:45   #277
masija
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ale świecii słońce! Aż żyć się chce!

A co tu tak cicho? Dziewczyny, nie chcecie chyba, żeby wątek na upadł? Kto mnie będzie kopał po tyłku?

Ja już po obiedzie-wzięłam małą shoarmę. Na śniadanie była mała miska żuru +kawałek kiełbasy.
Kupiłam sobie dzbanek i właśnie zaparzyłam czerwoną herbatę

A jak tam u Was?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-27, 12:58   #278
mariposa88
Rozeznanie

Cześć dziewczyny A co tu tak niedietetycznie ostatnio? Ja wczoraj grzecznie, za to przedwczoraj nie bardzo... Trzy piwa wypiłam Ale chyba się odzwyczaiłam od alkoholu, albo to skutek niskokalorycznej diety, bo na drugi dzień mnie głowa bolała A kiedyś wypijałam cztery i nic Ale i tak jestem z siebie dumna bo nie ruszyłam chipsów
Stary 2011-02-27, 13:03   #279
Dziubasek8819
Raczkowanie

no cześć
ech nie lubię niedziel, bratowa zaprosiła do siebie na obiad no i był schabowy, surówka i ziemniaki ale wynegocjowałam że zjem małego kotlecika i surówkę bez ziemniaków zgodziła się zresztą sama zastanawia się czy nie pójść w moje ślady
Stary 2011-02-27, 13:08   #280
masija
Zakorzenienie

mariposa oj, od jutra będzie spokój
A co do %-też to zauważyłam Nie wiem czy przez dietę właśnie czy że dawno nie piłam ale zawsze miałam mocną głowę a teraz? Głowa mnie boli na drugi dzień nawet jak mało wypiłam..

Dziubasek ja nie lubie weekendów w domu
powiem Ci, że moja siostra też za moją namową przeszła

Stary 2011-02-27, 13:19   #281
Dziubasek8819
Raczkowanie

Myślę że niedługo do mnie dołączy
półtora roku temu urodziła córeczkę i tak sporo zrzuciła ale jeszcze narzeka że parę kilo by się przydało

A co do procentów to chyba kwestia przerwy, kiedyś pamiętam że tak było jak się piło częściej(oczywiście nie codziennie)to była mocniejsza głowa a jak tylko zdarzyła się dłuższa przerwa to już tak przyjemnie nie było. Tak ogólnie jestem osobą która nie przepada za alkoholem i może go nie być, ostatni raz piłam coś w listopadzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-27, 13:28   #282
fabolous
Raczkowanie

Witam dziewczyny,
Postanowiłam dołączyć do Waszego wątku, bo niestety ponownie przybyły te niechciane, dodatkowe kilogramy. Stwierdziłam, że skoro wiosna zbliża się dużymi krokami, czas się zabrać za swoją sylwetkę. Myślałam o szeroko polecanym Dukanie, ale mam mieszane uczucia. Zawsze najbardziej pomagały mi różnego rodzaju diety proteinowe, i zastanawiam się, na co się zdecydować

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Co do weekendów w domu, to racja, ciężko jest wtedy utrzymać dietę; jak dla mnie zawsze jest łatwiej wszystko ogarnąć, kiedy jestem poza domem, ale oczywiście od początku studiów(obecnie jestem na 2 roku) różnie to bywa; bo wszystko mi psuje brak czasu( pełno zajęć do późnych godzin), więc trochę trudno z tą dietą bywa, bo nie mam kiedy odżywiać się regularnie, i nie wiem jak znaleźć na to jakiś 'złoty środek' ;D

It's high time you did something
Dietę czas zacząć

fabolous jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-27, 13:32   #283
mariposa88
Rozeznanie

Witaj fabolus
Też tak mam z weekendami w domu. Jeszcze często jak mam przyjechać rodzice specjalnie gotują moje ulubione dania i kupują słodycze Ale teraz rzadko jeżdżę na weekend, więc problemu nie ma
Stary 2011-02-27, 13:36   #284
fabolous
Raczkowanie

Cytat:

Skąd ja to znam, głównie za sprawą mojego TŻ powróciłam do swoich złych nawyków żywieniowych, i tuczących rzeczy, więc na nowo muszę się nauczyć mówić nie tym wszystkim szkodliwym smakołykom;D Jestem wegetarianką, ale wszystko mi popsuł nadmiar węglowodanów i podjadanie przekąsek między posiłkami

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez mariposa88 Pokaż wiadomość
Witaj fabolus
Też tak mam z weekendami w domu. Jeszcze często jak mam przyjechać rodzice specjalnie gotują moje ulubione dania i kupują słodycze Ale teraz rzadko jeżdżę na weekend, więc problemu nie ma
U mnie to wygląda dokładnie tak samo, zawsze jest telefon z informacją, że szykują różne smakołyki Zawsze jak bywałam w domu, to mówiłam sobie, co mi zaszkodzi, ale jednak na zdrowie nie wyszło; również bywam rzadko w domu ostatnimi czasy, bo nie mam czasu na 7 godzinne podróże pociągiem
A co do procentów, to zawsze na diecie szybko mnie 'brało';D, staram się unikać alkoholu, bo strasznie mi paskudzi cerę, a diecie też nie pomaga

Dietę czas zacząć

Edytowane przez fabolous
Czas edycji: 2011-02-27 o 13:38
Stary 2011-02-27, 13:37   #285
Dziubasek8819
Raczkowanie

Chyba trzeba nam naszych TŻ-tów też oduczyć niezdrowych nawyków
a nie przychodzą zabierają na pizze, piwko albo przywożą jakieś słodycze
Stary 2011-02-27, 13:38   #286
annmarry
Raczkowanie

Asiaa90 - Czy moglabyś zdradzić swój sposób na zbędne kilogramy? Gdzieś napisałaś -20 kg?? dobrze widziałam? czy mogę Ci zapytć z ilu startowałaś i ile masz wzrostu? co dokładnie jeadłaś i czy uprawiałaś dużo sportu??

Ja bym chciała zrzycić -10kg ale nie wiem czy sie uda... bo diety sie trzymałam przez 3 dni, pozniej pojechałam do koleżanki i diete szlag trafił ;/;/ ciasteczka, babeczki, frytki ;p a Dzień dzisiejszy-niedziele tez nie sprzyja odchudzaniu... wielgachny obiad i babcia mowiąca 'Kochanie, ale dołóż sobie jeszcze ziemniaczków/ zupki/placuszka itd... ' Ty tam na studiach prawie pewnie nie jesz jedz jedz, no nie sprawiaj mi przykrości, tyle sie natrudzilam' i co powiecie na to? dziś wyjezdzam... do piatku na szczescie nikt nic nie bedzie we mnie 'wciskał' w planie mam restrykcyjna dietę na pn-pt i 'normalne jedzenie' na pt-nd... czy coś takiego wypali? i co z tym spotrem?? zero miejsca w pokoju a na dworze zimno
annmarry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-27, 13:43   #287
Dziubasek8819
Raczkowanie

co do Dukana ja nie stosowałam tej diety ale moja koleżanka z grupy tak, właśnie ją w sumie kończy. W ciągu 1,5 miesiąca schudła 6 kg ale mówi że zbytnio tego nie widzi no może troszkę brzuszek jest mniejszy. Trochę ją kosztowała ta dieta wiadomo produkty nie są tanie, ogólnie samopoczucie ok, ale już ma jej dosyć tego pilnowania się no i zajęcia przez cały dzień na uczelni trochę przeszkadzają w przygotowywaniu potraw
Stary 2011-02-27, 13:48   #288
fabolous
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dziubasek8819 Pokaż wiadomość
Hehe, z tymi TŻ-tami nie tak prosta sprawa; dla mojego chipsy, pizza, czy piwko nie szkodzą, nic mu się nie 'odkłada', nie tyje ma w przeciwieństwie do mnie farta, ciągle mi wmawia, 'nie no skąd nie przytyłaś, zdaje Ci się', ale ja swoje wiem i ubrania nie kłamią

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
co do Dukana ja nie stosowałam tej diety ale moja koleżanka z grupy tak, właśnie ją w sumie kończy. W ciągu 1,5 miesiąca schudła 6 kg ale mówi że zbytnio tego nie widzi no może troszkę brzuszek jest mniejszy. Trochę ją kosztowała ta dieta wiadomo produkty nie są tanie, ogólnie samopoczucie ok, ale już ma jej dosyć tego pilnowania się no i zajęcia przez cały dzień na uczelni trochę przeszkadzają w przygotowywaniu potraw
A no właśnie, jeżeli ma się kupę czasu to OK, u mnie z Dukanem jest tagi problem, że jestem wegetarianką, więc mięsa nie jem, co najwyżej ryby, więc spośród produktów z wysoką zawartością białka za dużego wyboru nie mam, bo na początku z wielu warzyw i owców musiałabym zrezygnować, co by było dla mnie ogromnym wyzwaniem

Dietę czas zacząć

Stary 2011-02-27, 13:54   #289
Dziubasek8819
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fabolous Pokaż wiadomość
Hehe, z tymi TŻ-tami nie tak prosta sprawa; dla mojego chipsy, pizza, czy piwko nie szkodzą, nic mu się nie 'odkłada', nie tyje ma w przeciwieństwie do mnie farta, ciągle mi wmawia, 'nie no skąd nie przytyłaś, zdaje Ci się', ale ja swoje wiem i ubrania nie kłamią

no to fakt chociaż mój nie raz sam na siebie narzeka, że mu się przytyło to ja mu na to żeby przestał pić tyle piwka to mu się brzuszek zgubi mówi mi niby że podobam mu się taka jaka jestem ale ja wiem swoje i chcę dla własnego lepszego samopoczucia wyglądać lepiej więc mój TŻ na razie nie wie że się odchudzam dowie się pewnie jak wróci "kiedyś" z tej nieszczęsnej pracy bo nie wygląda żeby miało to szybko nastąpić ale mam motywację- zrobić mu miłą niespodziankę swoim wyglądem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-27, 14:01   #290
noseknosek

Cytat:
Napisane przez Asiaa90 Pokaż wiadomość
noseknosek Witaj
ja jak sobie mówię zawsze zacznę od jutra, zacznę od poniedziałku.. to nigdy nie zaczynam muszę odrazu bo póżniej będę odwlekać..

ile masz do zrzucenia ?
ja od dzisiaj nie dałabym rady, bo jest u mnie TŻ i gotuje obiad ale od jutra grzecznie i dietetycznie, obiecuję
chciałabym zrzucić 7 kg (maaatko kiedy ja się tak spasłam )
Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
A czy możesz jeszcze napisać swój wzrost i wagę?
Mam 173 cm wzrostu i ważę 62 kg. To waga z dzisiejszego poranka. Nigdy jeszcze tak źle nie było. Jest tu może ktoś z podobnym wzrostem?
Cytat:
noseknosek Witaj w gronie walczących
chyba każda ulega jakimś grzeszkom raz na jakiś czas, myślę że aż takie tragiczne w skutkach to nie jest bo się ma spokój przez jakiś czas z podobnymi pokusami ja czekam aż się weekend skończy bo siedząc w domu jest ciężko kiedy tylko ciągle ktoś wokół mnie zajada jakieś smakołyki a ja muszę mówić stanowcze ale już się przyzwyczajają powoli więc może skończą się te propozycje
ja na szczęście na co dzień mieszkam sama, więc nikt nie kusi, ale weekendy u rodziców albo z TŻ są straszne
Cytat:
Napisane przez mariposa88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny A co tu tak niedietetycznie ostatnio? Ja wczoraj grzecznie, za to przedwczoraj nie bardzo... Trzy piwa wypiłam Ale chyba się odzwyczaiłam od alkoholu, albo to skutek niskokalorycznej diety, bo na drugi dzień mnie głowa bolała A kiedyś wypijałam cztery i nic Ale i tak jestem z siebie dumna bo nie ruszyłam chipsów

Cytat:
Napisane przez fabolous Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam, głównie za sprawą mojego TŻ powróciłam do swoich złych nawyków żywieniowych, i tuczących rzeczy, więc na nowo muszę się nauczyć mówić nie tym wszystkim szkodliwym smakołykom;D Jestem wegetarianką, ale wszystko mi popsuł nadmiar węglowodanów i podjadanie przekąsek między posiłkami

Wszystko przez TŻtów

Cytat:
Mojego się chyba nie da. Je bardzo dużo i często niezdrowo a nie tyje wcale.

biegam
Stary 2011-02-27, 14:02   #291
fabolous
Raczkowanie

Cytat:
no to fakt chociaż mój nie raz sam na siebie narzeka, że mu się przytyło to ja mu na to żeby przestał pić tyle piwka to mu się brzuszek zgubi mówi mi niby że podobam mu się taka jaka jestem ale ja wiem swoje i chcę dla własnego lepszego samopoczucia wyglądać lepiej więc mój TŻ na razie nie wie że się odchudzam dowie się pewnie jak wróci "kiedyś" z tej nieszczęsnej pracy bo nie wygląda żeby miało to szybko nastąpić ale mam motywację- zrobić mu miłą niespodziankę swoim wyglądem
Mój nie narzeka i po nim nie widać, mówi mi, że ja niesłusznie na siebie samą narzekam; ciągle staram się mu wyperswadować, że dla siebie chcę zgubić te kilka kg, bo mi jakoś z tym źle, i żeby nie nalegał tak na obiadki na mieście i fast food; a że mieszkamy razem, to mam trochę utrudniona sprawę ale mam nadzieję , że dam radę i będę miała wystarczająco dużo samozaparcia, żeby nie ulegać trzymam kciukimnie za 3 miesiące też czeka rozłąka na 3 miesiące ze względu na pracę, więc za pół roku chciałabym być z siebie zadowolona i wyglądać tak, jak wcześniej

Dietę czas zacząć

Stary 2011-02-27, 14:04   #292
noseknosek

Dziubasek z kiedy wraca Twój TŻ?

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Dziewczyny a Wy ile chcecie schudnąć?

biegam
Stary 2011-02-27, 14:06   #293
fabolous
Raczkowanie

Cytat:
ja od dzisiaj nie dałabym rady, bo jest u mnie TŻ i gotuje obiad ale od jutra grzecznie i dietetycznie, obiecuję
chciałabym zrzucić 7 kg (maaatko kiedy ja się tak spasłam )

Mam 173 cm wzrostu i ważę 62 kg. To waga z dzisiejszego poranka. Nigdy jeszcze tak źle nie było. Jest tu może ktoś z podobnym wzrostem?

ja na szczęście na co dzień mieszkam sama, więc nikt nie kusi, ale weekendy u rodziców albo z TŻ są straszne

Wszystko przez TŻtów

[/COLOR]

Mojego się chyba nie da. Je bardzo dużo i często niezdrowo a nie tyje wcale.
Dziewczyny, żebyśmy miały tak lekko, i się Nam nie odkładało to i ówdzie, byłoby wspaniale, no ale pozostaje to niestety w sferze marzeńco do wzrostu to mam 171, i nieszczęsne 63 kg, a kiedyś było 54i chciałabym, żeby te czasy powróciły jakoś potwornie źle nie wyglądam, ale szału wg mnie też nie ma

Dietę czas zacząć

Stary 2011-02-27, 14:09   #294
noseknosek

fabolous a do ilu kg dążysz? 54? ja bym chciała 55, ale cel pierwszy to 57, wtedy będę już zadowolona

biegam
Stary 2011-02-27, 14:12   #295
fabolous
Raczkowanie

Cytat:
fabolous a do ilu kg dążysz? 54? ja bym chciała 55, ale cel pierwszy to 57, wtedy będę już zadowolona
Za pół roku chciałabym, żeby było te upragnione 54 i myślę, że pół roku na zrzucenie 9kg to odpowiednia ilość czasu, bo jak za szybko to wiadomo, wracają ze zdwojona siłą...

Dietę czas zacząć

Stary 2011-02-27, 14:23   #296
Dziubasek8819
Raczkowanie

To jest pytanie za sto punktów
Dzwonił dzisiaj bo jak to powiedział stęsknił się, miał przyjechać na weekend za dwa tygodnie ale nic z tego pracuje w branży budowlanej jest teraz w niemczech przy granicy z francją i wygląda na to że dopiero pod koniec marca przyjedzie jak dobrze pójdzie czyli prawie trzy miesiące się nie widzimy, jak ja wytrzymam nie wiem. W sumie to już od trzech lat tak to wygląda więc przywykłam ale wyjazdy za granicę są najgorsze bo najdłużej trwają, jak jest w polsce to co dwa tygodnie się widzimy przynajmniej, ale trzeba się trzymać dzielnie zająć pisaniem pracy dyplomowej i bieżącymi sprawami no i przy okazji chudnąć

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

he he to tylko ja tu widzę taki pulpecik jestem
strach się przyznać ile ważę, ale co tam wzrost 170 a waga obecnie 70 ogólnie tak strasznie nie wyglądam bo nie widać po mnie że aż tyle ważę ale wiadomo rewelacji tez nie ma co nie oznacza, że się załamuje bo do takich osób nie należę
Stary 2011-02-27, 14:25   #297
fabolous
Raczkowanie

Cytat:
To jest pytanie za sto punktów
Dzwonił dzisiaj bo jak to powiedział stęsknił się, miał przyjechać na weekend za dwa tygodnie ale nic z tego pracuje w branży budowlanej jest teraz w niemczech przy granicy z francją i wygląda na to że dopiero pod koniec marca przyjedzie jak dobrze pójdzie czyli prawie trzy miesiące się nie widzimy, jak ja wytrzymam nie wiem. W sumie to już od trzech lat tak to wygląda więc przywykłam ale wyjazdy za granicę są najgorsze bo najdłużej trwają, jak jest w polsce to co dwa tygodnie się widzimy przynajmniej, ale trzeba się trzymać dzielnie zająć pisaniem pracy dyplomowej i bieżącymi sprawami no i przy okazji chudnąć

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

he he to tylko ja tu widzę taki pulpecik jestem
strach się przyznać ile ważę, ale co tam wzrost 170 a waga obecnie 70 ogólnie tak strasznie nie wyglądam bo nie widać po mnie że aż tyle ważę ale wiadomo rewelacji tez nie ma co nie oznacza, że się załamuje bo do takich osób nie należę
Nie ma co się łamać, trzeba się brać za siebie, no i być w tym konsekwentnym

Dietę czas zacząć

Stary 2011-02-27, 14:35   #298
noseknosek

Otóż to
a więc ogłaszam oficjalnie marzec miesiącem bez słodyczy, fast-foodów, chipsów i słodkich napojów Aaaamen.

biegam
Stary 2011-02-27, 14:51   #299
Dziubasek8819
Raczkowanie

Cytat:
Otóż to
a więc ogłaszam oficjalnie marzec miesiącem bez słodyczy, fast-foodów, chipsów i słodkich napojów Aaaamen.

Popieram w 100%
Stary 2011-02-27, 15:04   #300
fabolous
Raczkowanie

Cytat:
Popieram w 100%
Również jestem jak najbardziej za

Dietę czas zacząć

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości