|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Wczoraj wieczorem była.
A nie przepraszam, pisała dziś że idzie na usg i cisza na razie. Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-02-18 o 23:01 |
|
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
bo ona sie bardzo bała bo tych wód miała za mało.
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, ale jak by szła do szpitala to chyba by dała znać??
Megi siedzi na wątku :P, bo na dole ją widzę Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-02-18 o 23:12 |
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem ciekawa co u Jok3r,
bo jeszcze się nie zameldowała na nowym wątku
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Jok3r to może szykuje wszystko, zeby mieć zapięte na ostatni guzik.
|
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby studia dzienne a mam w sumie mniej zajęć niż zaoczni także to jest mega + dobranoc uciekam spać
|
|
#277 | |||
|
Zadomowienie
|
Jestem kochane - dziękuję za troskę....
u mnie też średnie informacje. po usg okazało się że ilośc wód spadła od zeszłego tygodnia. miałam 10 cm, dziś miałam 9 cm. lekarz powiedział że nie będziemy panikować. jak będzie 8 lub niżej to będziemy się martwić. pocieszające jest jedynie to że wszystkie przepływy nadal sa ok. dzidziuś połyka, siusia itd. ogólnie z pomiarów rośnie idealnie i to mnie pociesza. jak się będzie działo coś niepokojącego mam jechać do szpitala. w środę mam wizytę u gina. mam nadzieję że będzie dobrze....chociaż nie powiem martwie się tym wszystkim. subtelle ma za dużo, ja za mało, jakby nie mogło być ok ![]() Cytat:
Cytat:
jestem ciągle z tobą myślami ja też chyba bym wolała wcześniejsze rozwiązanie ciąży - myślę że mnie to czeka.... dziękuję za troskę Cytat:
super porównanie |
|||
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra obżarłam się jak świnia winogron i idę spać
![]() Do jutra. |
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Agus, wszystkiego najlepszego dla córci
Monikal, a nie powinni Cię od razu położyć do szpitala? Czułabyś się chyba pewniej. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze Kolba, zazdroszczę Ci takiego grzecznego aniołka Izabela, fajne zestawienie, ładnie brzuszek rośnie Megi, najważniejsze że maleństwo rośnie prawidłowo |
|
|
|
#280 |
|
Rozeznanie
|
Ale tu dziś wesoło
![]() ![]() Miło sobie poprawić humor czytając Was Bo ja dziś po kłotni z Tż nie w humorze jak się kłóciliśmy to takie nerwy we mnie wstapiły że nie mogłam się uspokoić, pół dnia się we mnie trzęsło.. Nigdy aż tak nie reaguję jak się kłócimy Powiedziałam Tż ze pewnie dzisiaj urodze przez te moje nerwy, a on że po co się aż tak denerwuje.. no ale jakos jeszcze nie urodziłam ![]() kolba cudna jak lalunia ta Twoja córeczka subtelle, monikal 3mam kciuki na pewno wszystko bedzie dobrze megi będzie dobrze ja piore ciuszki jasne w 60 stopniach a ciemne w 40.. dodatkowo prasowanie pozabija zarazki ![]() Ale się przestawiłam nie śpie do 2 w nocy, a potem śpie do 12, 13. Dzisiaj mama mnie obudziła telefonem po 12 ![]() A dziś zaścieliłam sobie na łóżko ceratke i na to ręcznik hah trzeba się przygotować
|
|
|
|
#281 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aha, a ja mam taki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...wa-formula.htm fajny jest Cytat:
z tego co wiem w UK ( i innych krajach też) nie stosuje sie profilaktyki antybiotykiem przeciw gbsowi, poniewaz ryzyko zachorowania noworodka jest ich zdaniem minimalne
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
|
|
|
#282 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak na złość zrobili 4,5-letnieChyba już mogę się nazwać wieczną studentką ![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam na wszelki wypadek, po co cierpieć w razie czego. Cytat:
Jadę do Ciebie ![]() No mi się raz zdarzyło w sklepie, chociaż się nie spodziewałam nawet, ale to było w H&M, w markecie nie uraczyłam takiego zaszczytu ![]() Ja dziś znowu miałam spokojną noc, rano tylko troszkę bolał brzuch. Na 11 na to ktg, ciekawe jaki mi termin w końcu lekarz zaproponuje. Już bym chciała wiedzieć na czym stoję... |
|||
|
|
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
To znów ja, wciąż w domu.
Dziękuję Wam Kochane za słowa otuchy nie zastaliśmy wczoraj lekarza, do którego konkretnie miałam się zgłosić, więc zdecydowałam, że przez weekend poleżę w domu, a na wtorek zapisałam się konkretnie do tego lekarza. Jesli coś by się działo- spakowałam torbę i jestem gotowa jechać. Nie wiem, na ile to mądre z mojej strony, ale jakoś tak wyobraziłam sobie, że w weekend to i tak nikt nic mi tam nie zrobi/pomoże. więc wolę poleżeć w domu niż w szpitalu. leżę plackiem, mam nie napinać mięsni brzucha, nie schylac się, nic nie podnosić, itp. Wiecie, przeraziłam się, bo trafiam na końcówce ciąży na nowy, nieznany grunt. Mój gin prowadzący przekazał mnie do opieki tamtemu lekarzowi, więc od lekarza, któremu zaufałam, poznałam- trafiam do obcej osoby, którą widziałam dwa razy w życiu na usg prenatalnym... to samo ze szpitalem, nastawiłam sie na poród w jednym- odwiedziłam oddział, poznalam położne, lekarzy- porozmawialam z anestezjologami-w ogóle znam ten szpital z porodów w rodzinie.... a teraz się okazuje, ze urodzę w Rudzie Śląskiej- o której nie mam bladego pojęcia!!! Czy któraś z Was będzie rodziła w Klinice w Rudzie Śl? bo nie pamiętam... jakieś opinie? Moj gin tak zdecydował, powiedział, że priorytetem teraz jest, aby zbadać Maluszka na najlepszym sprzęcie, a tam jest taka możliwość bo jest nowiutki oddział neonatologii. w sumie miał rację... Dziecko jest najważniejsze. a nie mój komfort. Więc pożegnaliśmy się z ginekologiem na czas ciąży i tyle go widzialam. mam przyjść z dobrymi wieściami po porodzie. Moje AFI [ilość wód] wczoraj, w 1 dniu 36 tc wynosi 28. norma jest do 20, a od 33 tc urosło z 24. więc przyrasta bardzo mocno. brzuch mam jak balon napompowany, nadęty i twardy. i bolesny. myślałam, że skóra boli tak od kopniakow, które Mały funduje mi caluśki dzień. ale jednak nie od tego. A przy okazji okazało się, że moje Dziecko rośnie wciąż w szalonym tempie i jest nadal starsze wagowo o 3 tyg. teraz waży 3300 gram. więc przybiera ponad 300 gram tygodniowo i chyba nie ma zamiaru wyhamować... nawet nie chcę myślec, ile będzie ważył jesli dociągnę do terminu. Powiem Wam, ze chyba wolałabym, by rozwiązali tę ciążę wcześniej. boję się amnioredukcji, to jednak ryzykowny zabieg. a może przy tej wadze Mały dałby sobie radę już po tej stronie brzuszka. poza tym pewnie gdybym miała amnioredukcję - musiałabym leżeć w szpitalu do porodu, a do terminu wg OM został miesiąc! Mam nadzieję, ze jest tak jak mówicie, ze Mały jest zdrowy. Że skoro na dwóch prenatalnych usg, robionych na super sprzęcie nie wykryto żadnych wad- moje wielowodzie jest po prostu urodą ciąży... ale strach jest i to potworny. i dopóki nie zobaczę Małego i nie usłyszę, że jest cały i zdrów- nie zasnę spokojnie. Kolba- Twoja Córeczka jest przepiękna!!!! Dziękuję Wam Kochane za słowa otuchy
...Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka... ...Pure Happiness... Edytowane przez subtelle Czas edycji: 2011-02-19 o 08:24 |
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
O matulu, to już nowa część? Melduję się
![]() ![]() W ogóle wczoraj miałam taką sytuację, że COŚ ze mnie wyszło dziwnego... taki jakby zbity kawałek galaretowaty z białym śluzem ale mały 1 x 1 cm... Trochę jestem nakręcona po tej gadce gina z czopem i nie wiem w końcu czy to była jakaś część czy nie, bo więcej się nie powtórzyło
Edytowane przez agaaga89 Czas edycji: 2011-02-19 o 08:28 |
|
|
|
#285 |
|
Rozeznanie
|
witam
ale szybko to leci ale sie najem |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj to już chyba zaczniemy się rozpakowywać, co?
|
#287 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
laska ty lepiej jeszcze raz sprawdź na słoiku co to za grzybki ![]() Cytat:
zostało jeszcze trochę bo mi się czekolada skończyła a na coś słodkiego mam chętkę Cytat:
mała wiedziała kiedy dać kopa mamusi ![]() megi jak lekarz nie panikuje tzn że na razie nie jest tak źle, do środy nie daleko więc mam nadzieję że jakoś wytrzymasz subtelle trzymaj się kochana, nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu ze szpitalem czy zostałabym czy nie ale rzeczywiście w weekendy nic tam nie robią a w domu człowiek zawsze lepiej się czuje, dbaj o siebie, trzymam kciuki żeby z synkiem było wszystko ok
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie!
ja dziś miałam okropną noc i teraz będe chodzić jak zombi ![]() jak nie siku, to pić, albo głodna byłam, albo bioderka mnie bolały no masakra jakaś dziś była Montii, a żeś się rozszalała wczoraj z tymi wypiekami ![]() ten kopiec kreta to bym wsunęła ![]() ![]() eirene, a miał być taki romantyczny wieczorek ![]() no może jeszcze tatuś kiedyś popsuję więc mniej świecie przygotowane ![]() [ |
|
|
|
#289 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry mamuski!
Jak mam dzien wolny to mi sie spac nie chce Od wczoraj juz bez pierscionkow chodze Wolalam zdjac wszystkie choc tylko jeden bardzo uciskal. Tak jakos golo mi bez nich Chyba od 10 roku zycia nosze pierscionki i pierwszy raz moje palce sa puste... Smutno mi![]() Obcielam wczoraj wlosy Z wlosow prawie do pasa mam do ramion Ledwo kucyczek zrobie ale wlasnie o to mi chodziloTZ jeszcze nie widzial i nie wie nawet, ze bylam u fryzjera Ciekawe czy mnie wyrzuci z domu?Moze nie wyrzuci Leje no i syna mu urodze, wiec chyba przebolejehmmm.... zjadlam juz jablko ale chyba wciagne drugie, bo glodna znow jestem
|
#290 |
|
Rozeznanie
|
kolba sliczna ta twoje coreczka
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa pochwal się fryzem nowym, chociażby w albumie
![]() subtelle no to trzymaj się Faktycznie duży dzidziuś się zrobił.Nie wiem czemu, ale jakoś się stresuję przed tym ktg... |
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychodzi z opisu, ze to czop ![]() O w morde te grzybki to teściowa dała, sama zbierała w zamrażalce leżały ![]() ![]() Moje dziecko mnie wykończy. Pół nocy próbowałam usnąć, drugie pół dostawałam po schabach
|
|
|
|
|
#293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wez sobie ksiazke albo jakas gazetke, to czas szybciej zleci(odezwala sie ta co w zyciu ktg nie miala Moze fotke strzele, ale nie obiecuje
|
|
#294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teściowa powiadasz ![]() a moja niunia jakaś taka dziś leniwa jest, praktycznie w ogóle jej nie czuje nie lubię tak
|
|
#295 |
|
Zadomowienie
|
subtelle moja koleżanka rodziła w Świętochłowicach rok temu. Bardzo sobie chwaliła warunki i personel podobno super. tylko nie wiem czy w Świętochłowicach jest jedna porodówka czy więcej. ale chyba tylko jedna więc mówimy o tej samej.
mogłabyś mi dać trochę tych wód i by nam się wyrównało obydwie byłybyśmy zadowolone....ja czekam na dalsze instrukcje lekarza do środy, ochhh dobrze że wizytę mam rano. a wczoraj cały dzień się nie odzywałam bo najpierw trochę dobiła mnie ta informacja o spadku wód, a potem z mężem robiliśmy tiramisu - o Boże jakie to dobre wyszło - no i zostały białka jaj z których zrobiłam bezy - muszę się pochwalić bo pierwszy raz w życiu robiłam i wyszły rewelacyjne
Edytowane przez megi2015 Czas edycji: 2011-02-19 o 09:41 |
|
|
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
megi2015 a ty gdzie będziesz rodzić??? pisałam subtelle, że moja znajoma rodziła w Rudzie i jest bardzo zadowolona
![]() jakbym wczoraj was czytała to bym chyba umarła. zalałabym się śliną...szczególenie te rarytasy Monti podjeliśmy decyzję, że sprzedajemy mojego czerwonego mercedesa (seicento) i szukamy czegoś wiekszego ale dla mnie - tak żebym zmieściła się z Niunią i wózkiem zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
ja już po porannym smarowaniu ciała (chyba zacznę się 3 razy dziennie kremować)i po kawie. Dzisiaj robię na obiadek Lasange i już sama nie mogę się doczekać ![]() A wieczorem impreza rodzinna, w postaci chrzcin, kupiła małej Maji matę edukacyjną, mam nadzieję, że prezent się spodoba, bo wiem że nie mają, a do tego w ich kolorach czyli róż+beż ![]() w rodzinie tz nie ma tradycji drogich prezentów, i bardzo mi się to podoba. Ja mam ostatnio straszne wahania nastrojów, raz jestem pozytywnie nastawiona do wszystkiego, a innym razem zbiera mi się na płacz, bo np. nie wygrałam aukcji na all
|
|
#298 | ||
|
Zakorzenienie
|
noooo mysle ze juz tak
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#299 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mi jakieś 2 tygodnie temu też taki kawałek odpadłmój wyglądał jak taki glutek 2cmx0,5cm taka galaretka lekko słomkowa (ale bez śladów krwi) poza tym dzień dobry!! ![]() mi coś w nocy MOŻE zaczęło się dziać, plecy mnie bolały i minimalnie brzuch na dole jak na okres ale deeeelikatnie może powoli się rozkręcam
|
||
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
niutka Ty masz rację -te ,które najbardziej się nakręcają będą chodzic z tym brzuchem do usranej smierci,hehe
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- deneb a u mnie noce nie są najgorsze-chociaż chciałabym,żeby już cos zaczęło się dziac W nocy to tylko narzekam na ból kolana i bioder...reszta jest okej ![]() agaaga ooooo,możliwe,że to Mr. CZOP
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.

no ale jakos jeszcze nie urodziłam 

jak nie to wrzesnie zostaje 
Jak na złość zrobili 4,5-letnie

Faktycznie duży dzidziuś się zrobił.
nie lubię tak