|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
|
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Dzień dobry,
ja dziś z szybkim pytaniem. Co sądzicie o tym? http://allegro.pl/d16-kojec-namiot-d...468483041.html Czy Wasze dzieci też tak zgrzytają zębami?
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
|
|
|
#273 |
|
Wtajemniczenie
|
kojec spoko.
Moja nie zgrzyta, za to obgryzła pół pożyczonego łóżeczka. Nie wiem jak my je teraz oddamy |
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
|
|
|
|
#275 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). A oczko super ![]() Cytat:
i nie - nie zgrzyta ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Ale są takie szpachle do drewna, mój Tż naprawiał tym drzwi jak nam pies obgryzł, bo chciał mieszkać z nami w domu , a nie w budzie
![]() Właśnie dowiedziałam się, że potencjalni kupcy na mój dom nie dostali kredytu, teraz znów musimy szukać, a już czujemy oddech czasu na plecach Gosia ten kojec jkest z piłęczkami więc może chwilę mój sie pobawi, tam może sam wejśc i wyjśc kiedy chce, tylko zastanawiam się, czy nie jest jeszcze za mały. Karol strasznie lubi tą reklamę tp serce i rozum i chciałam mu kupić na All, a tu cena ok. 150 zł. Powariowali. Mam kolege kierownika salonu może da rade załatwić jakoś Mam w domu teraz dwóch facetów zakładają nowy junkers, bo stary się zepsuł A dziś wieczorem na imprezke 50-te urodziny kuzynki
|
|
|
#278 |
|
Rozeznanie
|
wywa - mam taki po synku. Namiot jak namiot. Na pewno został wykorzystany. Tylko piłek nie miałam. No i jeśli będziesz chciała wystawić latem do ogrodu, to musisz czymś daszek przykryć, co by słońce nie naparzało
![]() Resztę nadrobię w poniedziałek, bo gości mam na weekend. |
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wrzucam jej do łóżeczka i szaleje
|
|
#281 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za ząbkai dziekuje w imieniu synka wielkosc oczu ma po mnie a kolor po tzcie tzn Fil ma ciemniejsze od Tzta, chyba po sasiedzie![]() dziekujemy i glowa do gory![]() ![]() [QUOTE=gochaa_p;25364162! mnie Wojtek w pojedynke na łopatki rozkłąda ![]() [/QUOTE] dokładnie! Cytat:
![]() Cytat:
uwielbiam ten sklep a racej ciuchy w nim chyba tak samo jak Ty ;>![]() ze stasia wstydziocha taka zaczyna sie robic? czy on tak zawsze? ![]() i co to za mina ? ja bym sie cieszyla z kolacyji ![]() Cytat:
i rzeczywiście waga mi jakos leci fajnie, wczoraj bylo 65,6 ale dzisiaj ide na 30 ur kuzyna wiec pewnie wypije troche piwka czyli moja waga bedzie troszke wolniej spadac niestety ale i tak juz sie ciesze z efektow![]() Cytat:
fifi uwielbia kulki, moja kolezanka pracuje w kinderplanecie i tam jest duzo tych kulek wiec za kazdym razem jak do niej idziemy to wynosimy po jednej kulce :![]() Cytat:
lozeczko mamy jak nowe![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#283 |
|
Wtajemniczenie
|
remonty - jak ja tego nie lubię
kilka lat temu robilśmy remont łazienki wraz z wymianą całej instalacji co i pieca, w łazience wywaliliśmy wszsytko włącznie z instalacjami - generalnie roboty na dwa tygodnie - szwagier ukłądał mi płytki od sierpnia do grudnia koledzy TZ "przychodzili" 3 tygodnie zrobić nam sufit w łazience - 2 dni roboty jedynie mam bardzo dobr doświadczenie z obcymi ludzmi - istalacje w łazience - woda, gaz, kanalizacja i co w całym mieszkalniu - robili nam 1,5 dnia dosłownie no i facet robił nam podłogę na legarach 4 dni w dwóch pokojach - ale wszystko - od zerwania starch do "pod klucz" TŻ jakby miał to robić sam - zrobiłby ale kiedy i ile zmuszona byłabym się nawydzierać piszecie o ząbkach - gratulujemy nowych - u nas Grzeskowi 3 kły ida jednoczesnie - obstawiałbym 2 że sie przebiły ale nie daje mi sprawdzić teraz mamy 13 zębów |
|
|
|
#284 | ||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() Byłam dziś na targach, ale nic specjalnego tam nie było jedynie milion próbek i proszek do prania przywlokłam ![]() ale za to po targach pojechałam do factory-outlet i kupiłam sobie 2 sukienki ![]() Teraz TZ kąpie Olkę, a ja na szybko przeglądam co tu się działo. Cytat:
A wózek fajnie wygrać, jakby nie było bardzo porządna nagroda ![]() Oj to późno się zabrałaś za koszulkę. Jak nie dojdzie na czas będziesz musiała improwizować ![]() Cytat:
Też sie nie mogę doczekać USG żeby zobaczyć fasolkę. I już chyba nie jestem taka twarda w postanowieniu coraz częściej myślę, że jednak bardzo bym chciała wiedzieć kto zamieszkuje mój brzuch. miłego wieczorka Wam życzę. |
||
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Witam caly dzien was podczytuje i jakos nie mam weny na pisanie
dostalam dzis @ i taka jakos obolała chodze ![]() ela nie mow ze sie ugniesz
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Wywa u nas jest nieco inaczej ale np. z zewnątrz dośc podobny stan domu( poza dachem, bo babcia zapłaciła żeby go zrobić). Wc nie macie takie złe-większośc czasu mieliśmy w regipsie z przestarzałymi sanitariami, bo mój tata nigdy czasu nie miał. I jeszcze po pracy jak się mył to chlapał an cały kibelek a mały jest więc wyglądał jak obrzygany... Potem mam pojechała pracować do Włoch zarobiła kupili wszystko do wc...i leżało sobie latami, bo nie miał czasu... Po wymuszeniach w domu mam wc i kuchnie połowicznie... pokoje są wstrętne żeby ie uzyć za łagodnego słowa...jak kłuli komic dziura w ścianie się zrobiła..i wisi sobie na tapecie do dzisiaj... grzyb był gigant(już ocierpliliśmy tą ściane i po kłopocie-ale ślady po grzybie są boskie). Ściany szare nie białe... i dobija mnie, że po latach z tatą nie mającym na nic nigdy czasu(choć teraz dla nowej rodziny zbudował dom z drewnianych bali sam w rok) mam Tż, który nie umie, bądź nie chce
Zdjęć bym nie pokazała są za drastyczne( tapety 15 letnie i jeszcze Piotrek je odrapał, bo wszędzie odstawały). Wiem, że nic mi nie da smęcenie.. ale czuje się do d... i samotna... i bez prawdziwej pomocy od rodziców i teściowej... Tż nie nadaje się do mieszkania w domu- tzn jemu się podoba itd ale przecież trzeba gospodarzyć i to bardzo dobrze... Z remontem by podołał gdyby mó j ojsciec z nim go robił ale jak jak on swoje nowe życie budował... i nie poradze nic na to, że czuje żal i gorycz... To co dzieje się po rozwodzie i nowym życiu rodziców wychodzi latami i odbija się na Piotrusiu choc on tego jeszcze nie wie... Ale bardzo Ci dziękuje za jakieś pocieszenie, że w tym świecie nie mój jedyny Tż czy ojciec tak bardzo obiecuje a g... robi ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Ela też dostałam @ ale4 posprzątałam ugotowałam i padam na ryj... ale podołałam... Poza tym byłam na zakupach i nie mgołam nigdzie dostać pampków 5tek ewentualnie za 59zł to ja dziękuje... W tesco już w czwartek Tz usiłował kupić karton pampków ale były tylko 3 i 4Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-02-26 o 20:48 |
|
|
|
#287 |
|
Rozeznanie
|
Witam wieczornie,
Coś tu dziś cicho, ale w końcu weekend. Ja jak zwykle w weekend sprzątanko większe i odpoczywanko. Teraz siedzę przy winku Nie widziałyście gdzieś promocji na Bebilon? Mam niby jeszcze jedno opakowanie i starczy na ok 2 tyg, ale nie uśmiecha mi się 42zł płacić bez promocji ![]() Ja remontów niby nie mam, ale dom teściów urządzony jak za komuny, czytaj parkiet dywany i meblościanki wszędzie. Nic nie możemy ruszyć, bo przecież za jakiś czas się wyprowadzimy, a to wszystko przecież drogie było Hehehe.Ząbków Lenka ma 12 (ostatnio 6 na raz szło). Tzn dwie czwórki jeszcze nie do końca przebite... Co do miśków serce i rozum to moja też warjuje jak je widzi. Nawet w gazecie je całuje. Też właśnie zamierzałam na all kupić, ale zrezygnowałam jak zobaczyłam cenę hehehe. Ale jest szansa, że chrzestny Lenki podpisze umowę z neostradą
|
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Suonko nie mów mi o meblościankach nawet, bo jak mam kurze wycierać to mnie aż ch... strzela
|
|
|
|
#289 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#290 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#291 | |||
|
Zadomowienie
|
heloł
Cytat:
no jet taka opcja a co zakłady robiłyście?![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co ta za misie?? i współczuję meblościanek. Jak mieszkałam z babcią nie cierpiałam ich, wrr.. Ale przyszedł czas, że mam po swojemu także głowy do góry, na Was też przyjdzie czas
|
|||
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Ela wybacz piwo piłam jak pisałam
Suonko ja miewam ochote je porąbać i spalić... Bo patrzeć już nie moge kolejne lata. |
|
|
|
#293 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Marta mójteż lubi piłki dlatego mysle o tyhm suchym basenie Cytat:
, a cały czas liczę, że wiosną się sprzeda. Cudów tam nie było, ale wolałam tam niż w mieście bez balkonu jak teraz, już się nie mogę doczekać kiedy zbudujemy ten nowy, dlatego namawiam Tż na gotowe elementy. Skoro dom jest Twoich rodzicówe to chyba nie musisz się obawiać czy będzie na Was przepisany ![]() I jak teść zdołał załatwić serce i rozum? Bo nie wiem czy p;rosić kolegę. Hehe, Ty na 30 u kuzyna, ja na 50 u kuzynki Ale imprezka była niezła. Ta kuzynka jest taka bardzo bezpośrednia i w pewnym momencie jeden z kuzynów mówi: ide do domu, a kuzynka ( ona duża jest) posadziła go z powrotem na krześle i ryknęła: do dupy idziesz, a nie do domu! Siedź! tak się zatrzymuje gości na imprezie![]() No i najadłam się ciasta ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Magda za ząbki ![]() Cytat:
Ja nie chc iałam wiedzieć, a pani doktor mi wygadała przez przypadek ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Wiesz co , mnie też szlag trafiał,że ciągle tylko mój obiecuje ,ze coś zrobi a tak naprawdę najwięcej zrobiła moja mama i ja , jak on siedział za granicą. Potem wracał i jeszcze burzył,że on by to zrobił lepiej. Jeśli już by sie do tego zabrał Wiem jak to jest i znam tą niemoc, więc nie dziwię się Tobie. Ale przyznaj,że mieszkanie w domu jest zawsze lepsze niż w bloku. Mimo wszystko. A ten mój domek to z 1814 roku jest ![]() A w ogóle dzień dobry niedxzielnie. Muszę jeszcze zamaskować cienie pod oczami i jadę po Karola do babci. Dzwoniliśmy i podobno żadnych kłopotów. Dziecko idealne, hehe
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() Edytowane przez wywa Czas edycji: 2011-02-27 o 10:36 |
||||
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Wywa niby lepsze ale jesli mąż jest gospodarny- tak to mam mieszane uczucia... Do tego ojciec, który na siebie wszystko ma i nie zrobił zapisu... To takie wkładanie w nie swoje i niepewna przyszłość. Wolałabym mieszkanie mieć a swoje w końcu i czuć się bezpiecznie i naparwde u siebie...
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mimo wieku wciąż jestem niepoprawną optymistką i myślę,że jakoś to będzie ( tzn ,że wszystko dostaną moje dzieci Zajrzę wieczorkiem, bo juz się zbieramy po łobuza, stęskniłam się
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
hej, my czekamy na gości, chrześniak do nie z zaproszeniem na Komunie przyjeżdża.
a co do @ - to w czwartek przyjeżdża mój małżonek kochany a ja tak czuje że koło śr powinnam @ dostać Oj nie będzie on szczęśliwy
|
#297 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U siebie na żadne takie nie dam się namówić - a propozycje urządzania mojego domu miewam niemal codziennie. Ciągle tylko parkiet, parkiet i jeszcze raz parkiet. Niech mi jeszcze z boazerią wyjadą Mój tż stwierdził, że on całe życie mieszkał w "parkieciarni" i u siebie tego miał nie będzie, a ja jestem tego samego zgania.
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 |
|
Zadomowienie
|
Hello ja tylko na sekunde zameldowac,ze u nas wszystko ok ale mamy jakas awarie internetu wiec nie wiem kiedy was nadrobie
( buzia mamuski
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
witam Was kochane
widze że mam 10 str do nadrobienia teraz to pewnie nie uda mi się Was poczytac ale chciałam powiedziec Agusiu że bardzo mi się podoba pierwszy post U nas tak z grubsza ok ![]() Miłej niedzieli Wam życzę |
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- no u mnie właśnie był chrzesniak z zaproszeniem na KOmunie, tak więc oficjalnie jesteśmy zaproszeni ![]() Wojtuś jak tylko wyszli padł wykończony, tak go Kubuś wymęczył a co tutaj taka cisza?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.

). A oczko super 

jak mam ja przekonac do jedzenia...
za ząbka
i glowa do gory
jedynie milion próbek i proszek do prania przywlokłam