Cerazette / Azalia / Ovulan / Limetic / Dessette mono / Symonette - wątek zbiorczy! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-07, 22:01   #271
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Dot.: Cerazette - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Nie chce mi się wdawać z kimś takim jak Ty w pyskówki, ale łaskawie odpiszę. Kiedyś poczytałam, a Ty bezczelnie wciskałaś mi kit.
Czy jako osoba bezstronna moge wiedzieć co?
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 08:17   #272
emilia20
Przyczajenie

te cholerne Cerazette ! :(

Czesc kochane mam dylemat brala kiegys tabletki o nazeiw Gedarel mialam po nich straszne migreny wiec poszlam do lekarza i lekarka zmienila mi tabletki na Cerazette z poczatkiem brania pojawila mi sie miesiaczka wzielam tylko 2 listki tabletek dodam ze miewalam chumorki oraz miewam straszne bole nerek co jest nie do zniesienia czasami nie moge podniesc sie z lozka z bolu to jest straszne bylam pare razy w szpitalach na przeswietleniach i nic nie wykazalo zadnych kamieni ani piasku
Wracajac do tematu tych nieszczesnych tabsow wzielam tylko 2 listki i jestem 3 tygodnie po odstawieniu i cisza z okresem martwie sie czy nic mi sie tam czasami "w srodku " nie popsulo juz tyle czasu czekam na te miesiaczke i dodam ze nigdy nie mialam dzieci ...
Prosze o porade Pan ktore braly te cholerstwo jak bylo u was pozniej z okresem ?

Edytowane przez emilia20
Czas edycji: 2013-04-10 o 08:23
emilia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 09:46   #273
paula78
Zakorzenienie

Dot.: te cholerne Cerazette ! :(

Po odstawieniu pigułek okres może wrócić regularnie lub moze go nie byc przez kilka miesięcy.
Idz do gina.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 11:32   #274
avocado21
Raczkowanie

Dokładnie tak jak napisała poprzedniczka. Organizm musi dojść do siebie.
Ja również brałam Cerazette i nie byłam zadowolona, krwawiłam, plamiłam przez całe 3 miesiące. Dostałam je ze względu na to, że miewam bóle migrenowe. Przy tych tabletkach bóle się jedynie nasiliły. Ciągle słyszałam, że to minie, że trzeba to przeczekać ale w końcu nie wytrzymałam i zarządzałam tabletek dwuskładnikowych. Miałam wrócić do Pani doktor gdyby było coś nie tak ale czuję się bardzo dobrze. Okres wrócił do normy i od tamtej pory nie mam żadnych problemów.

A tak poza tym, skoro poprzednie tabletki były nie odpowiednie, to dlaczego dostałaś od razu Cerazette, nie można było spróbować jakichś innych dwuskładnikowych?

Edytowane przez avocado21
Czas edycji: 2013-04-10 o 11:35
avocado21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 21:26   #275
travis
Zakorzenienie

GG do travis

moze ktos cos doradzi.....
Bralam Microgynon przez 3 lata, misialam odstawic ze wzgledu na migreny. Po 3 miesiacach bez tabletek, dostalam @ i taki bol ze myslalam ze zjem tynk ze scian. perwszy raz w zyciu bolalo az tak. Poszlam do lekarza ktory przepisal mi cerazette. Wlasnei koncze 2gie opakowanie. Glowa nie boli ale krwawie juz ponad 3-4 tygodnie, a moja twarz wyglada jak twarz 13stolatki! pelno krost ktore pojawily sie nagle (owczem nigdy nie mialam idealnej cery ale to co jest teraz przechodzi ludzkie pojecie) i rozwarzam odstawienie, ale za 10 dni jade na urlop w bardzo gorace miejsce, i nie chcialabym miec akurat okresu:/ Ile czasu po odstawieniu dostalyscie @?
Stary 2013-08-26, 13:01   #276
Gumi1992
Przyczajenie

Smile Cezarette po porodzie

Hejka ! Mam problem i prosiłabym o poradę.

W czerwcu urodziłam córeczkę ( poród SN) tydzień temu byłam na kontroli u mojego ginekologa,który prowadził moją ciąże. Mimo ze to już sporo po porodzie mam małe plamienia ale zanikają. Lekarz powiedział,ze to nic takiego i nie długo ustąpi. Stwierdził tez,ze na razie nie ma żądnych znaków zbliżającej się miesiączki. Pytał też o zabezpieczenia i zgodziłam sie na tabletki.Zapisał mi dwa opakowania Cezarette. problem w tym,ze kazał mi je brac od tego tygodnia... Ale przeciez ja nie bede miala teraz okresu. czy moge po porodzie w obojętnie jakim dniu zacząć brac tabletki? dodam tez, iż kazał zacząć kolejne opakowanie bez zadnej przerwy... to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne... Nie wiem jaki wplyw beda mialy na mnie lub co gorsza na moje maleństwo..
bardzo prosze o radę..
pozdrawiam, Kamila.
Gumi1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 13:27   #277
pattricia
Raczkowanie

Dot.: Cezarette po porodzie

Cytat:
Napisane przez Gumi1992 Pokaż wiadomość
Hejka ! Mam problem i prosiłabym o poradę.

W czerwcu urodziłam córeczkę ( poród SN) tydzień temu byłam na kontroli u mojego ginekologa,który prowadził moją ciąże. Mimo ze to już sporo po porodzie mam małe plamienia ale zanikają. Lekarz powiedział,ze to nic takiego i nie długo ustąpi. Stwierdził tez,ze na razie nie ma żądnych znaków zbliżającej się miesiączki. Pytał też o zabezpieczenia i zgodziłam sie na tabletki.Zapisał mi dwa opakowania Cezarette. problem w tym,ze kazał mi je brac od tego tygodnia... Ale przeciez ja nie bede miala teraz okresu. czy moge po porodzie w obojętnie jakim dniu zacząć brac tabletki? dodam tez, iż kazał zacząć kolejne opakowanie bez zadnej przerwy... to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne... Nie wiem jaki wplyw beda mialy na mnie lub co gorsza na moje maleństwo..
bardzo prosze o radę..
pozdrawiam, Kamila.

To są tabletki stosowane tylko podczas karmienia piersią. Nie czeka się na okres bo jeszcze go nie ma po porodzie. bierze się od razu - przez pierwszy tydzień trzeba się zabezpieczyć dodatkowo. bierze się 28 tabletek non stop (nie 21 a potem 7 dni przerwy). A potem następne opakowanie - przeczytaj ulotkę. Jak skończysz karmić od razu zmień tabletki na inne bo te będą za słabe. Ja brałam, żadnego wpływu na dziecko. A nie było niespodzianki w postaci nieplanowanej ciąży. bo karmienie nie zabezpiecza przed ciążą!!
pattricia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 13:56   #278
Gumi1992
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pattricia Pokaż wiadomość
To są tabletki stosowane tylko podczas karmienia piersią. Nie czeka się na okres bo jeszcze go nie ma po porodzie. bierze się od razu - przez pierwszy tydzień trzeba się zabezpieczyć dodatkowo. bierze się 28 tabletek non stop (nie 21 a potem 7 dni przerwy). A potem następne opakowanie - przeczytaj ulotkę. Jak skończysz karmić od razu zmień tabletki na inne bo te będą za słabe. Ja brałam, żadnego wpływu na dziecko. A nie było niespodzianki w postaci nieplanowanej ciąży. bo karmienie nie zabezpiecza przed ciążą!!
dzięki Pattricia tak,wiem,ze karmienie nie zabezpiecza przed ciążą. czyli normalnie mozna je od razu brac i pilnowac godziny pierwszej tabletki... bez zadnej przerwy miedzy opakowaniami... dziwne trochę bo zawsze tabletki anty bralo sie inaczej z tego co wiem: )

dziękuję bardzo za radę pozdrawiam

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

a jesli w czasie brania tych tabletek dostane okres? odstawic je? po okresie zaczac brac na nowo? oczywiscie jesli nadal bede w trakcie karmienia.

przepraszam,ze tak pytam, ale to moje pierwsze tabletki anty i nie orientuję sie za bardzo a dodatkowo pierwsza dzidzia : ) pozdrawiam
Stary 2013-08-26, 13:59   #279
imponderabilia2
Raczkowanie

Zgadzam się z opinią wyżej. Ja dodatkowo przytyłam od nich prawie 20 kg i przez ponad rok męczyłam się z doprowadzeniem mojej wagi do normalnego stanu. Dodatkowo podczas przyjmowania tych mini pigułek w ogóle nie miałam okresu ale to podobno podczas nich normalne, bo jak to stwierdził mój lekarz "oszukują organizm, że jest w ciąży". Jak już brać to przy okazji przyjmować coś osłonowego aby nie było niespodzianki jak u mnie.
imponderabilia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 14:13   #280
Gumi1992
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez imponderabilia2 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z opinią wyżej. Ja dodatkowo przytyłam od nich prawie 20 kg i przez ponad rok męczyłam się z doprowadzeniem mojej wagi do normalnego stanu. Dodatkowo podczas przyjmowania tych mini pigułek w ogóle nie miałam okresu ale to podobno podczas nich normalne, bo jak to stwierdził mój lekarz "oszukują organizm, że jest w ciąży". Jak już brać to przy okazji przyjmować coś osłonowego aby nie było niespodzianki jak u mnie.
podobno po każdych pigułkach się co nie co przytyje ... ale kochanego ciałka nigdy nie za wiele hehe... ale dziekuje za rady
Stary 2013-08-26, 22:00   #281
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
podobno po każdych pigułkach się co nie co przytyje ...
Nieprawda.

Cytat:
czyli normalnie mozna je od razu brac i pilnowac godziny pierwszej tabletki... bez zadnej przerwy miedzy opakowaniami... dziwne trochę bo zawsze tabletki anty bralo sie inaczej z tego co wiem: )
Z przerwą (albo tabletkami placebo) bierze się tabletki dwuskładnikowe, zaś Cerazette są jednoskładnikowe, mają tylko odpowiednik progesteronu.

Najlepiej będzie, jak przed zastosowaniem tabletek po prostu przeczytasz ulotkę do nich dołączoną. Tam jest wszystko napisane
Jak jeszcze nie kupiłaś tabletek, to zajrzyj np. tutaj: http://www.euroclinix.pl/images/product/cerazette_ulotka.pdf.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 07:12   #282
pattricia
Raczkowanie

a jesli w czasie brania tych tabletek dostane okres? odstawic je? po okresie zaczac brac na nowo? oczywiscie jesli nadal bede w trakcie karmienia.

przepraszam,ze tak pytam, ale to moje pierwsze tabletki anty i nie orientuję sie za bardzo a dodatkowo pierwsza dzidzia : ) pozdrawiam[/QUOTE]

Ja podczas brania cerazette nie dostałam okresu. Na dodatek po odstawieniu czekałam na niego 1,5 miesiąca. Także nie wpłynęły one na moją wagę. Ale to już sprawa indywidualna
pattricia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 14:26   #283
pszczolka_maja1979
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez imponderabilia2 Pokaż wiadomość
Dodatkowo podczas przyjmowania tych mini pigułek w ogóle nie miałam okresu ale to podobno podczas nich normalne, bo jak to stwierdził mój lekarz "oszukują organizm, że jest w ciąży".
A ja miałam przy nich niekończące się krwawienia...
Różnie więc bywa, zależy od organizmu.

także << i również, też>>
także =/= więc, a zatem, reasumując... i inne twory
pszczolka_maja1979 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 17:40   #284
Gumi1992
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pszczolka_maja1979 Pokaż wiadomość
A ja miałam przy nich niekończące się krwawienia...
Różnie więc bywa, zależy od organizmu.
ja własnie teraz tez od dwóch dni krwawię ;-/ byc może to okres... Ale mimo to nie odstawiłam tabletek i dalej biorę...

mam nadzieję,że to 'ciota' . przynajmniej nie bede musiala jej wyczekiwac

pozdrawiam, Kamila.
Stary 2013-12-11, 22:13   #285
Kocurzyna
Przyczajenie

Ovulan - opinie

Witam,

Byłam dzisiaj u ginekologa, żeby przepisał mi tabletki anty. Współżyję od kilku lat, ale do tej pory używałam tylko prezerwatyw - to moje pierwsze pigułki. Dostałam receptę na Ovulan, z uwagi na fakt, że palę papierosy i tabletki wieloskładnikowe mogą powodować w połączeniu z nimi żylaki.

Z tego co znalazłam w internecie, przyjmują je raczej kobiety w okresie karmienia. Czy któraś z Was przyjmowała te tabletki przed pierwszą ciążą? Jak na Was wpłynęły?
Kocurzyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-27, 16:55   #286
Silverie
Przyczajenie

Dot.: Ovulan - opinie

hej ja mam owulan bo karmiłam a teraz jak nie karmie zastanawia mnie czy mogę dalej brać, z ulotki wnioskuję że tak ale jak to jest w praktyce ?? rozmawiałam dziś z położną to mówiła że POWINNAM zmienić ale nie powiedziała że nie działają i teraz sama nie wiem.
Silverie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-27, 18:54   #287
manymanyways
Rozeznanie

Cerazette a bóle nóg

...

Edytowane przez manymanyways
Czas edycji: 2013-12-29 o 14:13
manymanyways jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-20, 14:31   #288
Libertina_Grimm
Przyczajenie

Dot.: Cerazette / Azalia / Ovulan / Limetic / Dessette mono / Symonette - wątek zbior

Witam wszystkich.
Od 4 miesięcy biorę Ovulan, od mniej więcej tygodnia zaczęły się bóle podbrzusza, takie jak przed miesiączką. Zastanawiam się, czy odstawić na jakiś czas tabletki czy iść do ginekologa po inne. Wizytę u lekarza mam na przyszły tydzień, ale pomyślałam, że może któraś z Was miała takie doświadczenia z Ovulanem. Szukałam informacji i znalazłam tyle, że to może być ciąża pozamaciczna.Teraz jestem cała roztrzęsiona i zaczynam się poważnie bać. Doradźcie coś.
Libertina_Grimm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-21, 10:10   #289
angelika2722
Przyczajenie

Dot.: Cerazette / Azalia / Ovulan / Limetic / Dessette mono / Symonette - wątek zbior

ja tez mam ten problem tylko ja wybrałam dopiero polowe opakowania,boli mnie pobrzusze i czuje ze moj brzuch jest taki spuchniety jak dotykam to jeszcze bardziej boli,jestem pewna ze to przez ovulan zanim zaczełam brac było wszystko ok
angelika2722 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-24, 16:21   #290
angelika2722
Przyczajenie

zjadlam polowe drugiego opakowania ovulanu i juz wiecej nie wezme,tydzien temu we wtorek skonczył mi sie okres ''niby skonczył'' bo od srody straszne plamie i jest coraz gorzej,mam nadzieje ze jak dzisiaj nie wezme tej tabletki to mi to ustapi,a w piatek wizyta u ginekologa
Stary 2014-06-23, 20:51   #291
angelika2722
Przyczajenie

biore teraz ovulastan (juz drugi miesiac) i jestem bardzo zadowolona
Stary 2014-10-20, 20:55   #292
201708160922
Konto usunięte

Tak, widzę daty postów

Cytat:
Napisane przez Kocurzyna Pokaż wiadomość
Witam,

Byłam dzisiaj u ginekologa, żeby przepisał mi tabletki anty. Współżyję od kilku lat, ale do tej pory używałam tylko prezerwatyw - to moje pierwsze pigułki. Dostałam receptę na Ovulan, z uwagi na fakt, że palę papierosy i tabletki wieloskładnikowe mogą powodować w połączeniu z nimi żylaki.

Z tego co znalazłam w internecie, przyjmują je raczej kobiety w okresie karmienia. Czy któraś z Was przyjmowała te tabletki przed pierwszą ciążą? Jak na Was wpłynęły?
Antykoncepcyjnie

Cytat:
Napisane przez Silverie Pokaż wiadomość
hej ja mam owulan bo karmiłam a teraz jak nie karmie zastanawia mnie czy mogę dalej brać, z ulotki wnioskuję że tak ale jak to jest w praktyce ?? rozmawiałam dziś z położną to mówiła że POWINNAM zmienić ale nie powiedziała że nie działają i teraz sama nie wiem.
Powinnaś, bo co?

Cytat:
Napisane przez angelika2722 Pokaż wiadomość
biore teraz ovulastan (juz drugi miesiac) i jestem bardzo zadowolona
Ovulan to nie to samo, co Ovulastan

Moje pytanie:
Biorę Azalię od X czasu. Mam długotrwale plamienia (poza tym, wszystko ok). Ostatnio lekarz mi powiedział, że można je powstrzymać robiąc przerwę czterodniową. Tyle, że zagadałam się z nim i zapomniałam zapytać, kiedy ta przerwa. Obojętnie kiedy? Ktoś? Coś?
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-28, 19:43   #293
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Moje pytanie:
Biorę Azalię od X czasu. Mam długotrwale plamienia (poza tym, wszystko ok). Ostatnio lekarz mi powiedział, że można je powstrzymać robiąc przerwę czterodniową. Tyle, że zagadałam się z nim i zapomniałam zapytać, kiedy ta przerwa. Obojętnie kiedy? Ktoś? Coś?
up
Stary 2014-11-19, 00:39   #294
xoxx
Przyczajenie

Question Minipigułka - wiek przeciwwskazaniem?

Nie mogę stosować pigułek zawierających estrogen, dlatego zainteresowałam się minipigułkami, a zwłaszcza tym, czy byłyby dla mnie odpowiednią metodą, ale wszędzie ta sama informacja - głównie zalecane u kobiet w okresie laktacji i powyżej 35 roku życia.

No a co z osobami nie spełniającymi ww warunków? Zastanawiam się jak stosowanie gestagenów ma się do kobiet np. 20 letnich, bo bardziej ten przedział wiekowy mnie dotyczy, a o dziwo nigdzie nie znalazłam informacji na ten temat.
xoxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 08:48   #295
201708160922
Konto usunięte

Dot.: Minipigułka - wiek przeciwwskazaniem?

Cytat:
Napisane przez xoxx Pokaż wiadomość
Nie mogę stosować pigułek zawierających estrogen, dlatego zainteresowałam się minipigułkami, a zwłaszcza tym, czy byłyby dla mnie odpowiednią metodą, ale wszędzie ta sama informacja - głównie zalecane u kobiet w okresie laktacji i powyżej 35 roku życia.

No a co z osobami nie spełniającymi ww warunków? Zastanawiam się jak stosowanie gestagenów ma się do kobiet np. 20 letnich, bo bardziej ten przedział wiekowy mnie dotyczy, a o dziwo nigdzie nie znalazłam informacji na ten temat.
To nie jest tak, że zalecane są dla nich, bo są robione dla nich. Chodzi o icg cechy, które powodują, że są bezpieczniejsze niż zwykłe tabletki. Ja nie spełniam tych warunków, biorę tabletki i żyję

PS Porozmawiaj z lekarzem. Ale normalnym, nie idiotą.
Stary 2014-12-03, 22:50   #296
b276cf7d045b24ab4154d1e231f6ab4a04fdd640
Konto usunięte

Dot.: Minipigułka - wiek przeciwwskazaniem?

Witam
Zastanawiam się nad rozpoczęciem przyjmowania pigułki jednoskładnikowej. Do tej pory przez prawie 8 lat stosowałam złożone (dwuskładniokowe) środki antykoncepcyjne; tabletki, plastry a teraz krążek.
Zauważyłam, że zaczynam się źle czuć po krążku: jestem spuchnięta, przybrałam na wadze, bolą mnie łydki, miewam silne bóle głowy.
Oczywiście planuję udać się do ginekologa i omówić temat, na razie przeczytałam wątek i chyba spróbuję zmienić hormony.
b276cf7d045b24ab4154d1e231f6ab4a04fdd640 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-28, 11:00   #297
amalltea
Raczkowanie

Witam!
Brałam tabletki Cerazette ze względu na palenie papierosów. W zeszłym tygodniu ginekolog zmienił mi tabletki na normalne dwuskładnikowe, w czwartek wzięłam ostatnią tabletkę, a dziś dostałam okres. Głupie pytanie ale nie za szybko? wiadomo każdy organizm jest inny, ale nie spodziewałam się tak szybko.

" Yes I Can , I Feel The Burn Rebecca"

Don't Wish For It Work For It"

Czytam, oglądam, ćwiczę,szukam, jestem.
amalltea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-28, 11:47   #298
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez amalltea Pokaż wiadomość
Witam!
Brałam tabletki Cerazette ze względu na palenie papierosów. W zeszłym tygodniu ginekolog zmienił mi tabletki na normalne dwuskładnikowe, w czwartek wzięłam ostatnią tabletkę, a dziś dostałam okres. Głupie pytanie ale nie za szybko? wiadomo każdy organizm jest inny, ale nie spodziewałam się tak szybko.
Nie rozumiem. W zeszłym tygodniu zmienił ci tabletki, czy w zeszły czwartek wzięłaś 21 tabletkę?
Stary 2015-01-28, 12:35   #299
amalltea
Raczkowanie

W czwartek wzięłam 28 ostatnią tabletkę Cerazette.I po zakończeniu opakowania miałam czekać na @ i zacząć brać nowe tabletki. Chodzi mi tylko o to czy nie za szybko dostałam @ po odstawieniu Cerazette.
Biorę od dłuższego czasu tabletki ale zawsze to były dwuskładnikowe zastanawiam się czy po tych jednoskładnikowych następuje to szybciej. Domyślam się że tak może być, ale jednak trochę mnie zdziwiło że tak szybko pojawił się okres. Stad moje pytanie.

" Yes I Can , I Feel The Burn Rebecca"

Don't Wish For It Work For It"

Czytam, oglądam, ćwiczę,szukam, jestem.
amalltea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-28, 13:18   #300
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez amalltea Pokaż wiadomość
W czwartek wzięłam 28 ostatnią tabletkę Cerazette.I po zakończeniu opakowania miałam czekać na @ i zacząć brać nowe tabletki. Chodzi mi tylko o to czy nie za szybko dostałam @ po odstawieniu Cerazette.
Biorę od dłuższego czasu tabletki ale zawsze to były dwuskładnikowe zastanawiam się czy po tych jednoskładnikowych następuje to szybciej. Domyślam się że tak może być, ale jednak trochę mnie zdziwiło że tak szybko pojawił się okres. Stad moje pytanie.
Teraz rozumiem Nie widzę w tym nic dziwnego.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości