|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
amor vincit omnia
|
Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc cz. II
u mnie też -2cm (w 6 tygodni)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a wczoraj jak kucnelam, to az sie przerazilam- z boku ud i lydek straszny cellulit!jak u starej baby.... jakbym tu zdjecie zamiescila, to byscie sie przestraszyly. nie wiem co by tu jeszcze robic na ten cell... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
amor vincit omnia
|
ja jak kucam to nawet nie patrze na swoje nogi, bo się tak 'rozlewają' na boki... no wiecie, tak samo jak się siada to się troszkę rozpłaszczają i wyglądają na jeszcze grubsze niż są
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Mhm.
Edytowane przez Alexandraa Czas edycji: 2011-04-05 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj 1szy dzien aqua areobiku
![]() Wykoncze dziada ..haha po miesiacu silowni i ok 45-60min na steperze mega roznica ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
amor vincit omnia
|
ja ćwiczę na steperze w domu i nie uważam, zeby efekty był słabsze niż po siłowni... keidyś chodziłam przez 3 miesiące na siłkę, ale efekty był takie same jak teraz po domowym steperowaniu... najważniejsze, żeby ćwiczyć regularnie !
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale walczę, próbuję. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
mialam na mysli cw w domu typu pilates, tamilee webb czy inne instruktazowe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
Mam bardzo podobne doświadczenie z działaniem pilatesu, który działał też rewelacyjnie na kręgosłup. Polecam zajęcia z Moniką w Pure Blue City. Ciepły głos uśmiech i za każdym razem inny układ ćwiczeń.
Poza tym bieganie, najlepiej i najtaniej rzeźbi sylwetkę a przede wszystkim nogi. Jeżeli możecie to minimum 2 razy w tygodniu. Z pielęgnacji niezastąpiony jest olejek ujędrniający z serii migdałowej L'occitane. Pięknie pachnie, wygładza skórę i ujędrnia. Nogi ładnie lśnią. Dieta to podstawa zadawalającej Cię sylwetki! Celulit powiększa się gdy spożywamy zbyt dużo produktów wysoko przetworzonych, słodyczy, produktów z tłuszczmi utwardzonymi (ciasteczka, batonika, chipsy ect.), nabiał. Odkryłam, zeniesamowite działanie na skórę mają oliwy i oleje (na tej stronie znajdziecie dokładne opisy działania poszczególnych, nie kupowałam ze strony). Ponadto owoce cytrusowe, najlepiej rano - szybki detoks, ryby i owoce może, warzywa. Starajcie się nie jeść również zbyt dużo drobiu, w tym mięsie jest najwięcej hormonów, które powodują celulit. Lepsza jest cielęcina, wołowina. Oczywiście jeżeli zażywacie antykoncepję celulit wystąpi na 100%. Ja nabawiłam się go podczas 1,5 rocznej antykoncepcji. Do tego olbrzymie znaczenie mają genetyczne uwarunkowanie. W mojej rozdzie linia kobiet z kilku pokoleń miała lub ma celulit. Dlatego muszę więcej pracy włożyć w walkę z nim. Wiem, też że najwięcej mogę zrobić teraz do 30. Nie ukrywam, że jest to trudne, zresztą z pewnością wiecie o tym doskonale. Warto mimo wszystko walczyć. Samopuczucie diametralnie się poprawia jak nasze ciało wygląda lepiej, a endorfiny po treningu dają tyle radości i energii ![]() Życzę wszyskim powodzenia w walce z celulitem!!! Edytowane przez Weronika_Julia Czas edycji: 2011-04-05 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Minimaksi - to są te ćwiczenia od uwielbiam_owoce o które prosiłaś. Nazywają się buns & thigh sculpting: http://www.youtube.com/watch?v=I-m8ACLKfxs http://www.youtube.com/watch?v=DVytAo7iTkQ http://www.youtube.com/watch?v=F_kU0jc7O88 http://www.youtube.com/watch?v=ssfdgv1i0M0 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Nikita, dziękuje już je mam. Może przeoczyłam je tego 17 marca
![]()
![]() |
#287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie!
Postanowiłam dołączyć się do wątku, może będzie to dla mnie jakaś motywacja do walki ; D Niestety mam problemy z naczynkami, więc bańki chińskie, intensywne masaże i peelingi odpadają ;/ najgorsze jest to, że jestem szczupła, cellulit mam straszny, a przednie części ud mocno umięśnione - okropne połączenie. miałybyście może dla mnie jakieś rady, czego powinnam spróbować? staram się czasami poćwiczyć, ale nie bardzo wiem, jakie ćwiczenia są na cellulit skuteczne. liczę na Waszą pomoc i wsparcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
amor vincit omnia
|
ja codziennie ćwiczę na steperze i powiem Ci, ze po półtorej miesiąca cellulit znacznie się zmniejszył
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Niestety taka prawda, estrogen ma bardzo duży wpływ na cell.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Byłam na zabiegu Lipo royal, zabieg przyjemny choć chwilami w miejscach gdzie warstwa tłuszczyku i mieśni jest cieńsza był niezbyt przyjemny. Mam pić 3 litry wody dziennie ale moim zdaniem to przesada mój organizm tyle wody nie potrzebuje nawet to usuwania toksyn/tłuszczu.
Najważniejsze czyli rezultat Bezpośrednio po zabiegu nie jest widoczny (rezultaty bezpośrednie w postaci wygładzenia skóy etc. widoczne są po zabiegach typu peeling i maska) Efekt ma być widoczny za około 3 tygodnie, kiedy organizm wydali rozbite podczas zabiegu komórki tłuszczowe. Ogólnie to jestem pozytywnie nastawiona choć sceptycznie podchodzę do tego typu zabiegów. Stan skóry: dobrze nawilżona, napięta (wreszcie zmusiłam się i od miesiąca regularnie rano stosuję kriogel ![]() ![]() ![]() a i wg pani która wykonywała mi zabieg na udach mam tam cellulit w początkowej drugiej fazie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Ehh.No,ale chyba jednak wolę walczyć z cellulitem niż odstawiać anty
![]() Idę wsmarować w siebie oliwkę Ziajową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | ||
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- u mnie tabletki anty nie miały żadnego wpływ na cellulit (nie pogłębił się, nie był bardziej widoczny) ... to jest kwestia indywidualna, bo każdy organizm inaczej dysponuje dostarczanymi mu hormonami. jeśli utrzymuje się zdrową dietę i zdrowy tryb życia to nie jest prawdą, że po tabsach cellulit na pewno się pojawi lub zwiększy (to nie jest pewnik!!) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Raczkowanie
|
u mnie tabletki anty nie miały żadnego wpływ na cellulit (nie pogłębił się, nie był bardziej widoczny) ... to jest kwestia indywidualna, bo każdy organizm inaczej dysponuje dostarczanymi mu hormonami. jeśli utrzymuje się zdrową dietę i zdrowy tryb życia to nie jest prawdą, że po tabsach cellulit na pewno się pojawi lub zwiększy (to nie jest pewnik!!)[/QUOTE] Oczywiście, zgadzam się z Twoją tezą. Tabletki u każdej z nas działają inaczej. Jednak generalnie antykoncepcja nie jest sprzymierzeńcem w walce z celulitem. A wręcz przeciwnie. Zauważyłam, że przy jej stosowaniu moje wysiłki muszą być 2 razy większe niż normalnie. A na to nie mogę sobie pozwolić. Chcę robić również inne rzeczy. Spędzanie 5 dni na aktywności sportowej to dla mnie za dużo. ![]() Pozdrawiam ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() Z pewnością odpadają wszelkie kosmetyki rozgrzewające, np. na bazie kawy, niestety stanowią połowę, a może nawet więcej wszystkich kosmtyków na celulut. Bańki chiński też masażysta mi odradził, ale masaż antycelulitowy nie zaszkodził mi, a wręćz przeciwnie. tylko to dość drogi sposób. Żeby były efekty trzeba co namniej 2 razy w tygodniu się masować, czyli 180-320 zł (w Warszawie). Zapomniałam wspomniej wcześniej, że również min. 2,5 litra wody dziennie znacznie pomaga. Proponuję bieganie, nie przeszkadza w pekających naczynkach. Chyba że wierzysz w tezę że im bardziej się spocisz, równie cieplej ubierzesz, to więcej tłuszczu spalisz. Bzdura!!! Przegrzejesz się i więcej wody wypocisz. Co dla celulitu nie jest najlepsze. Biegaj powoli, jak nadłużej. Liczy się czas, a nie dystans. Po 30-45 minutach, zaczynasz spalać. Kup dobrze oddychające ubranie, które mimo pocenia, będzie suche i lekkie. Np. Nike, ubrania z dry fit. Ważne są też buty, muszą być przeznaczone do biegania, przy innych możesz łatwo nabawić się kontuzji, albo się zniechęcić, bo np. będzie Ci nie wygodnie. Zaczynaj od np. 500 metrów, jak wcześniej nie biegałaś. Ja np. przez cały okres szkolny miałam zwolnienie z WF-u i nienawidziałam sportu. Zawsze mówiłam: "Nigdy nie będę biegać, dostaję zadyszki, piecze mnie gardło i nie nadaję się do tego" ![]() A teraz 2 razy w tygodniu min, 7-8 km. Najczęściej 11 km. Bardzo motywujący jest też zestaw do biegania, który mierzy dystans, czas, tempo i ilość spalonych kalorii, lub tętno. (bieg z 60% max tętnem najlepiej spala). Mają to Nike i Adidas. Proponuję Nike, mają fajną stronę, dzie prowadziasz konto z wszystkimi biegami, dostajesz dyplomy, możesz wyzwać do biegu każdą osobę z całego świata, która jest tam zarejestrowana. Fajna zabawa. A o mały włos nie zapomniałam, możesz stworzyć zabawnego avatara i karmić go swoimi biegami, jak jest głodny to na wygaszaczu komputera mówi Ci że jest mu np nudo i coś by porobił ![]() Wow, ale się rozpisałam, mam nadzieję że nie zanudzam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Ja też.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Przyczajenie
|
chodze 3 razy w tygodniu do arkad na rowerki po 2 h!efekty już widze trener Maciek jest mistrz!
wspomagam sie rowniez dieta i zabiegami lipo-off |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
dziękuję za rady ;*
Co do masażu, zakupiłam sizalową rękawicę (dermatolog odradził mi wszelkie wałeczki itp), ale niestety w tym potrzebna jest regularność, z którą u mnie ciężko ;p jestem w liceum, nauki mam mnóstwo, dlatego wieczorem marzę tylko o tym, żeby iść już spać. poza tym nie bardzo też wiem, jakie ruchy powinnam wykonywać. nad bieganiem się zastanowię, mieszkam na wsi, dlatego warunki mam bardzo dobre. muszę odwiedzić tą stronę, z opisu wydaje się bardzo fajna ![]() słyszałam też, że rolki są sprzymierzeńcem w walce z cellulitem. muszę się w końcu zmotywować ![]() piję też bardzo dużo zielonej herbaty, która rzekomo oczyszcza organizm i pomaga usunąć cellulit. efektów jednak brak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Ja też kupiłam i leżała kupę czasu a wczoraj użyłam pierwszy raz.
![]() ![]() I jeszcze mam taką szczotkę http://3.bp.blogspot.com/_4_rEBVm3I-...0/DSC02432.JPG tylko na długiej rączce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a po wczorajszym bieganiu mam dzisiaj straszne zakwasy. bola mnie pachwiny, posladki i nawet miesnie brzucha! jak ja sie moglam az do takiej kondycji doprowadzic ?! mam nadzieje ze jutro bede sie czuc lepiej, bo dzisiaj juz nic cwiczyc nie bede, tylko wieczorem troche rowerka. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.