WALKA Z CELLULITEM cz. II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-04, 22:03   #271
Eldo_rado
amor vincit omnia

Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc cz. II

u mnie też -2cm (w 6 tygodni)
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 07:16   #272
Tigressa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cirilla Pokaż wiadomość
O Boże! Postanowiłam upiec dietetyczne ciastka - jajko, musli, otręby, bakalie, łyżeczka miodu, bez cukru i mąki, przepis znalazłam w necie - i zupełnie niezjadliwe są! Z wierzchu się spaliły, w środku nieupieczone i kompletnie bez smaku Straciłam nadzieję na niskokaloryczne słodkie przekąski A może Wy macie jakieś przepisy?
Dziewczyna z innego watku podala ten swietny przepis na dietetyczne orkiszowe muffinki http://mojewypieki.blox.pl/2010/11/M...-jablkiem.html
Tigressa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 07:39   #273
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tigressa Pokaż wiadomość
Dziewczyna z innego watku podala ten swietny przepis na dietetyczne orkiszowe muffinki http://mojewypieki.blox.pl/2010/11/M...-jablkiem.html
to moja ulubiona stronka z pysznosciami

a wczoraj jak kucnelam, to az sie przerazilam- z boku ud i lydek straszny cellulit!jak u starej baby.... jakbym tu zdjecie zamiescila, to byscie sie przestraszyly. nie wiem co by tu jeszcze robic na ten cell... jeszcze jeden krem sobie kupie, ale jak nie zobacze jakiejs poprawy, to juz chyba sobie odpuszcze te kremy, bo nie bede nadarmo kasy wywalac....
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 07:53   #274
Eldo_rado
amor vincit omnia

ja jak kucam to nawet nie patrze na swoje nogi, bo się tak 'rozlewają' na boki... no wiecie, tak samo jak się siada to się troszkę rozpłaszczają i wyglądają na jeszcze grubsze niż są grrr
Stary 2011-04-05, 08:13   #275
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
Napisane przez Cirilla Pokaż wiadomość
Dla mnie bardziej rozsądne jest zjedzenie własnoręcznie zrobionego ciastka z musli, a nie Delicji :P
Mhm.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Edytowane przez Alexandraa
Czas edycji: 2011-04-05 o 08:17
Alexandraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 10:11   #276
VeroniczkaA
Zadomowienie

Dzisiaj 1szy dzien aqua areobiku
Wykoncze dziada ..haha po miesiacu silowni i ok 45-60min na steperze mega roznica Chcialam nawet go do domu kupic, ale taki jak jest na silce kosztuje 3-5 tys Wnioski: cw w domu nie zastapia cwiczen na sprzecie, niestety
VeroniczkaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 10:13   #277
Eldo_rado
amor vincit omnia

ja ćwiczę na steperze w domu i nie uważam, zeby efekty był słabsze niż po siłowni... keidyś chodziłam przez 3 miesiące na siłkę, ale efekty był takie same jak teraz po domowym steperowaniu... najważniejsze, żeby ćwiczyć regularnie !
Stary 2011-04-05, 10:22   #278
Tigressa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
ja ćwiczę na steperze w domu i nie uważam, zeby efekty był słabsze niż po siłowni... keidyś chodziłam przez 3 miesiące na siłkę, ale efekty był takie same jak teraz po domowym steperowaniu... najważniejsze, żeby ćwiczyć regularnie !
calkowiecie sie zgadzam
Stary 2011-04-05, 10:38   #279
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
No dokładnie. A ja mam na razie problem z regularnością.
Ale walczę, próbuję.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Stary 2011-04-05, 11:02   #280
VeroniczkaA
Zadomowienie

mialam na mysli cw w domu typu pilates, tamilee webb czy inne instruktazowe
VeroniczkaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 11:08   #281
Tigressa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez VeroniczkaA Pokaż wiadomość
polecam watek na Fitnessie o programie Turbo Fire - zmienisz zdanie
Stary 2011-04-05, 11:48   #282
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez VeroniczkaA Pokaż wiadomość
no tak, tamilee to jednak na cell chyba nic nie daje

a dzis pobiegalam z moim psem prawie 30min i jestem teraz bardzo zadowolona, az mi sie humor poprawil
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 12:13   #283
Weronika_Julia
Raczkowanie

Mam bardzo podobne doświadczenie z działaniem pilatesu, który działał też rewelacyjnie na kręgosłup. Polecam zajęcia z Moniką w Pure Blue City. Ciepły głos uśmiech i za każdym razem inny układ ćwiczeń.
Poza tym bieganie, najlepiej i najtaniej rzeźbi sylwetkę a przede wszystkim nogi. Jeżeli możecie to minimum 2 razy w tygodniu.
Z pielęgnacji niezastąpiony jest olejek ujędrniający z serii migdałowej L'occitane. Pięknie pachnie, wygładza skórę i ujędrnia. Nogi ładnie lśnią.
Dieta to podstawa zadawalającej Cię sylwetki!
Celulit powiększa się gdy spożywamy zbyt dużo produktów wysoko przetworzonych, słodyczy, produktów z tłuszczmi utwardzonymi (ciasteczka, batonika, chipsy ect.), nabiał. Odkryłam, zeniesamowite działanie na skórę mają oliwy i oleje (na tej stronie znajdziecie dokładne opisy działania poszczególnych, nie kupowałam ze strony).
Ponadto owoce cytrusowe, najlepiej rano - szybki detoks, ryby i owoce może, warzywa.
Starajcie się nie jeść również zbyt dużo drobiu, w tym mięsie jest najwięcej hormonów, które powodują celulit. Lepsza jest cielęcina, wołowina.
Oczywiście jeżeli zażywacie antykoncepję celulit wystąpi na 100%. Ja nabawiłam się go podczas 1,5 rocznej antykoncepcji.
Do tego olbrzymie znaczenie mają genetyczne uwarunkowanie. W mojej rozdzie linia kobiet z kilku pokoleń miała lub ma celulit. Dlatego muszę więcej pracy włożyć w walkę z nim. Wiem, też że najwięcej mogę zrobić teraz do 30. Nie ukrywam, że jest to trudne, zresztą z pewnością wiecie o tym doskonale.
Warto mimo wszystko walczyć. Samopuczucie diametralnie się poprawia jak nasze ciało wygląda lepiej, a endorfiny po treningu dają tyle radości i energii
Życzę wszyskim powodzenia w walce z celulitem!!!

Edytowane przez Weronika_Julia
Czas edycji: 2011-04-05 o 13:53
Weronika_Julia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 12:47   #284
nikita82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Minimaksi Pokaż wiadomość
uwielbiam_owoce nareszcie jesteś
Wklej proszę linki do pilatesu Przeszukałam już kila razy stary wątek i ciągle mi umyka post, w którym je dodałaś. A ja też chce mieć zgrabne nóżki!
Nie rozumiem. Przecież ci 17 marca wkleiłam te ćwiczenia:
Minimaksi - to są te ćwiczenia od uwielbiam_owoce o które prosiłaś. Nazywają się buns & thigh sculpting:
http://www.youtube.com/watch?v=I-m8ACLKfxs
http://www.youtube.com/watch?v=DVytAo7iTkQ
http://www.youtube.com/watch?v=F_kU0jc7O88
http://www.youtube.com/watch?v=ssfdgv1i0M0
nikita82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 20:11   #285
Minimaksi
Raczkowanie

Nikita, dziękuje już je mam. Może przeoczyłam je tego 17 marca
Stary 2011-04-05, 20:15   #286
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Pobiegalam. O rany, jaką ja mam kiepską kondycję.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Stary 2011-04-05, 20:53   #287
witch_18
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bardzo lubię ćwiczenia na stepie,ale chyba nie mogłabym się zebrać,żeby samej ćwiczyć.Jakoś w grupie jest więcej frajdy,no i te układy wymyślane przez instruktorki

Cytat:
Napisane przez Weronika_Julia Pokaż wiadomość
Mam bardzo podobne doświadczenie z działaniem pilatesu, który działał też rewelacyjnie na kręgosłup. Polecam zajęcia z Moniką w Pure Blue City. Ciepły głos uśmiech i za każdym razem inny układ ćwiczeń.
Poza tym bieganie, najlepiej i najtaniej rzeźbi sylwetkę a przede wszystkim nogi. Jeżeli możecie to minimum 2 razy w tygodniu.
Z pielęgnacji niezastąpiony jest olejek ujędrniający z serii migdałowej L'occitane. Pięknie pachnie, wygładza skórę i ujędrnia. Nogi ładnie lśnią.
Celulit powiększa się gdy spożywamy zbyt dużo produktów wysoko przetworzonych, słodyczy, produktów z tłuszczmi utwardzonymi (ciasteczka, batonika, chipsy ect.), nabiał. Odkryłam, zeniesamowite działanie na skórę mają oliwy i oleje (na tej stronie znajdziecie dokładne opisy działania poszczególnych, nie kupowałam ze strony).
Ponadto owoce cytrusowe, najlepiej rano - szybki detoks, ryby i owoce może, warzywa.
Starajcie się nie jeść również zbyt dużo drobiu, w tym mięsie jest najwięcej hormonów, które powodują celulit. Lepsza jest cielęcina, wołowina.
Oczywiście jeżeli zażywacie antykoncepję celulit wystąpi na 100%Ja nabawiłam się go podczas 1,5 rocznej antykonc.epcji.
Do tego olbrzymie znaczenie mają genetyczne uwarunkowanie. W mojej rozdzie linia kobiet z kilku pokoleń miała lub ma celulit. Dlatego muszę więcej pracy włożyć w walkę z nim. Wiem, też że najwięcej mogę zrobić teraz do 30. Nie ukrywam, że jest to trudne, zresztą z pewnością wiecie o tym doskonale.
Warto mimo wszystko walczyć. Samopuczucie diametralnie się poprawia jak nasze ciało wygląda lepiej, a endorfiny po treningu dają tyle radości i energii
Życzę wszyskim powodzenia w walce z celulitem!!!
A to ciekawe
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 20:59   #288
Victoria2402
Raczkowanie

Witam Was serdecznie!
Postanowiłam dołączyć się do wątku, może będzie to dla mnie jakaś motywacja do walki ; D
Niestety mam problemy z naczynkami, więc bańki chińskie, intensywne masaże i peelingi odpadają ;/ najgorsze jest to, że jestem szczupła, cellulit mam straszny, a przednie części ud mocno umięśnione - okropne połączenie.
miałybyście może dla mnie jakieś rady, czego powinnam spróbować?
staram się czasami poćwiczyć, ale nie bardzo wiem, jakie ćwiczenia są na cellulit skuteczne.
liczę na Waszą pomoc i wsparcie
Victoria2402 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 21:06   #289
Eldo_rado
amor vincit omnia

ja codziennie ćwiczę na steperze i powiem Ci, ze po półtorej miesiąca cellulit znacznie się zmniejszył

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 21:07   #290
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
A to ciekawe
Niestety taka prawda, estrogen ma bardzo duży wpływ na cell.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Stary 2011-04-05, 21:08   #291
Victoria2402
Raczkowanie

Cytat:
ja codziennie ćwiczę na steperze i powiem Ci, ze po półtorej miesiąca cellulit znacznie się zmniejszył
a nie rozwinęły Ci się widocznie przednie mięśnie nóg? tego właśnie chciałabym uniknąć ;/
Stary 2011-04-05, 21:24   #292
Zeja
Raczkowanie

Byłam na zabiegu Lipo royal, zabieg przyjemny choć chwilami w miejscach gdzie warstwa tłuszczyku i mieśni jest cieńsza był niezbyt przyjemny. Mam pić 3 litry wody dziennie ale moim zdaniem to przesada mój organizm tyle wody nie potrzebuje nawet to usuwania toksyn/tłuszczu.

Najważniejsze czyli rezultat
Bezpośrednio po zabiegu nie jest widoczny (rezultaty bezpośrednie w postaci wygładzenia skóy etc. widoczne są po zabiegach typu peeling i maska) Efekt ma być widoczny za około 3 tygodnie, kiedy organizm wydali rozbite podczas zabiegu komórki tłuszczowe. Ogólnie to jestem pozytywnie nastawiona choć sceptycznie podchodzę do tego typu zabiegów.

Stan skóry:

dobrze nawilżona, napięta (wreszcie zmusiłam się i od miesiąca regularnie rano stosuję kriogel , skóra na udach i pośladkach jest jędrna to też zasługa maski Tołpy dlatego ten zabieg to ma być taki wspomagacz od wewnątrz jak zobaczę rezultaty opiszę

a i wg pani która wykonywała mi zabieg na udach mam tam cellulit w początkowej drugiej fazie
Zeja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 22:07   #293
witch_18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraa Pokaż wiadomość
Niestety taka prawda, estrogen ma bardzo duży wpływ na cell.
Ehh.No,ale chyba jednak wolę walczyć z cellulitem niż odstawiać anty

Idę wsmarować w siebie oliwkę Ziajową
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 22:11   #294
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez Victoria2402 Pokaż wiadomość
a nie rozwinęły Ci się widocznie przednie mięśnie nóg? tego właśnie chciałabym uniknąć ;/
właśnie nie! jeśli chodzi o to co poza zmniejszeniem cellulitu to mam zgrabniejsze łydki i napięta, jędrną skórę na udach

Cytat:
Napisane przez Zeja Pokaż wiadomość
Byłam na zabiegu Lipo royal, zabieg przyjemny choć chwilami w miejscach gdzie warstwa tłuszczyku i mieśni jest cieńsza był niezbyt przyjemny. Mam pić 3 litry wody dziennie ale moim zdaniem to przesada mój organizm tyle wody nie potrzebuje nawet to usuwania toksyn/tłuszczu.

Najważniejsze czyli rezultat
Bezpośrednio po zabiegu nie jest widoczny (rezultaty bezpośrednie w postaci wygładzenia skóy etc. widoczne są po zabiegach typu peeling i maska) Efekt ma być widoczny za około 3 tygodnie, kiedy organizm wydali rozbite podczas zabiegu komórki tłuszczowe. Ogólnie to jestem pozytywnie nastawiona choć sceptycznie podchodzę do tego typu zabiegów.

Stan skóry:

dobrze nawilżona, napięta (wreszcie zmusiłam się i od miesiąca regularnie rano stosuję kriogel , skóra na udach i pośladkach jest jędrna to też zasługa maski Tołpy dlatego ten zabieg to ma być taki wspomagacz od wewnątrz jak zobaczę rezultaty opiszę
to kochana za te 3 tygodnie napisz czy widać naprawdę zmianę trzymam kciuki, żeby efekt Cię zadowolił

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
u mnie tabletki anty nie miały żadnego wpływ na cellulit (nie pogłębił się, nie był bardziej widoczny) ... to jest kwestia indywidualna, bo każdy organizm inaczej dysponuje dostarczanymi mu hormonami. jeśli utrzymuje się zdrową dietę i zdrowy tryb życia to nie jest prawdą, że po tabsach cellulit na pewno się pojawi lub zwiększy (to nie jest pewnik!!)
Stary 2011-04-06, 09:58   #295
Weronika_Julia
Raczkowanie

u mnie tabletki anty nie miały żadnego wpływ na cellulit (nie pogłębił się, nie był bardziej widoczny) ... to jest kwestia indywidualna, bo każdy organizm inaczej dysponuje dostarczanymi mu hormonami. jeśli utrzymuje się zdrową dietę i zdrowy tryb życia to nie jest prawdą, że po tabsach cellulit na pewno się pojawi lub zwiększy (to nie jest pewnik!!)[/QUOTE]

Oczywiście, zgadzam się z Twoją tezą. Tabletki u każdej z nas działają inaczej. Jednak generalnie antykoncepcja nie jest sprzymierzeńcem w walce z celulitem. A wręcz przeciwnie. Zauważyłam, że przy jej stosowaniu moje wysiłki muszą być 2 razy większe niż normalnie.

A na to nie mogę sobie pozwolić. Chcę robić również inne rzeczy. Spędzanie 5 dni na aktywności sportowej to dla mnie za dużo.
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Witam Was serdecznie!
Postanowiłam dołączyć się do wątku, może będzie to dla mnie jakaś motywacja do walki ; D
Niestety mam problemy z naczynkami, więc bańki chińskie, intensywne masaże i peelingi odpadają ;/ najgorsze jest to, że jestem szczupła, cellulit mam straszny, a przednie części ud mocno umięśnione - okropne połączenie.
miałybyście może dla mnie jakieś rady, czego powinnam spróbować?
staram się czasami poćwiczyć, ale nie bardzo wiem, jakie ćwiczenia są na cellulit skuteczne.
liczę na Waszą pomoc i wsparcie
Problem z naczynkami utrudnia sprawę. Na nogach mam dość dużo popękanych naczynek.
Z pewnością odpadają wszelkie kosmetyki rozgrzewające, np. na bazie kawy, niestety stanowią połowę, a może nawet więcej wszystkich kosmtyków na celulut. Bańki chiński też masażysta mi odradził, ale masaż antycelulitowy nie zaszkodził mi, a wręćz przeciwnie. tylko to dość drogi sposób. Żeby były efekty trzeba co namniej 2 razy w tygodniu się masować, czyli 180-320 zł (w Warszawie).
Zapomniałam wspomniej wcześniej, że również min. 2,5 litra wody dziennie znacznie pomaga.
Proponuję bieganie, nie przeszkadza w pekających naczynkach. Chyba że wierzysz w tezę że im bardziej się spocisz, równie cieplej ubierzesz, to więcej tłuszczu spalisz. Bzdura!!! Przegrzejesz się i więcej wody wypocisz. Co dla celulitu nie jest najlepsze.
Biegaj powoli, jak nadłużej. Liczy się czas, a nie dystans.
Po 30-45 minutach, zaczynasz spalać.
Kup dobrze oddychające ubranie, które mimo pocenia, będzie suche i lekkie. Np. Nike, ubrania z dry fit. Ważne są też buty, muszą być przeznaczone do biegania, przy innych możesz łatwo nabawić się kontuzji, albo się zniechęcić, bo np. będzie Ci nie wygodnie.
Zaczynaj od np. 500 metrów, jak wcześniej nie biegałaś.
Ja np. przez cały okres szkolny miałam zwolnienie z WF-u i nienawidziałam sportu. Zawsze mówiłam: "Nigdy nie będę biegać, dostaję zadyszki, piecze mnie gardło i nie nadaję się do tego"
A teraz 2 razy w tygodniu min, 7-8 km. Najczęściej 11 km.

Bardzo motywujący jest też zestaw do biegania, który mierzy dystans, czas, tempo i ilość spalonych kalorii, lub tętno. (bieg z 60% max tętnem najlepiej spala). Mają to Nike i Adidas.
Proponuję Nike, mają fajną stronę, dzie prowadziasz konto z wszystkimi biegami, dostajesz dyplomy, możesz wyzwać do biegu każdą osobę z całego świata, która jest tam zarejestrowana. Fajna zabawa. A o mały włos nie zapomniałam, możesz stworzyć zabawnego avatara i karmić go swoimi biegami, jak jest głodny to na wygaszaczu komputera mówi Ci że jest mu np nudo i coś by porobił

Wow, ale się rozpisałam, mam nadzieję że nie zanudzam.
Weronika_Julia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 10:07   #296
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
Ja też.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Stary 2011-04-06, 10:52   #297
kinga7171
Przyczajenie

chodze 3 razy w tygodniu do arkad na rowerki po 2 h!efekty już widze trener Maciek jest mistrz!
wspomagam sie rowniez dieta i zabiegami lipo-off
kinga7171 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 13:25   #298
Victoria2402
Raczkowanie

dziękuję za rady ;*

Co do masażu, zakupiłam sizalową rękawicę (dermatolog odradził mi wszelkie wałeczki itp), ale niestety w tym potrzebna jest regularność, z którą u mnie ciężko ;p jestem w liceum, nauki mam mnóstwo, dlatego wieczorem marzę tylko o tym, żeby iść już spać. poza tym nie bardzo też wiem, jakie ruchy powinnam wykonywać.
nad bieganiem się zastanowię, mieszkam na wsi, dlatego warunki mam bardzo dobre. muszę odwiedzić tą stronę, z opisu wydaje się bardzo fajna na szczęście chodzę na wf i raz w tygodniu mam basen w szkole, ale nie zauważyłam jakiejś znacznej poprawy.
słyszałam też, że rolki są sprzymierzeńcem w walce z cellulitem. muszę się w końcu zmotywować
piję też bardzo dużo zielonej herbaty, która rzekomo oczyszcza organizm i pomaga usunąć cellulit. efektów jednak brak.
Stary 2011-04-06, 13:38   #299
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
Co do masażu, zakupiłam sizalową rękawicę
Ja też kupiłam i leżała kupę czasu a wczoraj użyłam pierwszy raz. Ale dziwnie jakoś tak.
I jeszcze mam taką szczotkę http://3.bp.blogspot.com/_4_rEBVm3I-...0/DSC02432.JPG tylko na długiej rączce.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Stary 2011-04-06, 15:31   #300
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Weronika_Julia Pokaż wiadomość
nabial tez jest zly? no jasne, najlepiej to nic nie jesc, tylko wode pic
Cytat:

u mnie tabletki anty nie miały żadnego wpływ na cellulit (nie pogłębił się, nie był bardziej widoczny) ... to jest kwestia indywidualna, bo każdy organizm inaczej dysponuje dostarczanymi mu hormonami. jeśli utrzymuje się zdrową dietę i zdrowy tryb życia to nie jest prawdą, że po tabsach cellulit na pewno się pojawi lub zwiększy (to nie jest pewnik!!)
ja gdy zazywalam pigulki, mialam cell chyba nawet mniejszy niz teraz wiec to nie jest regula ... moze powinnam do nich wrocic ?
Cytat:
piję też bardzo dużo zielonej herbaty, która rzekomo oczyszcza organizm i pomaga usunąć cellulit. efektów jednak brak.
u mnie niestety tez ...

a po wczorajszym bieganiu mam dzisiaj straszne zakwasy. bola mnie pachwiny, posladki i nawet miesnie brzucha! jak ja sie moglam az do takiej kondycji doprowadzic ?! mam nadzieje ze jutro bede sie czuc lepiej, bo dzisiaj juz nic cwiczyc nie bede, tylko wieczorem troche rowerka.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości