![]() |
#271 |
Przyczajenie
|
Dot.: Madinette - wątek zbiorczy!
ja mam problem, Lekarz zmienił mi tabletki z Vibin na Madinette. Kazał mi zacząć Madinette w pierwszym dniu okresu, czyli nie dokończę tabletek placebo z Vibinu (21+7), mam brać je dotąd kiedy dostanę okres. Czyli obstawiam, że mniej więcej przy 4 tabletce placebo zacznę nowe opakowanie. czy skuteczność tabletek na pewno będzie zachowana?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
W ogóle placebo nie bierz
![]() ![]()
![]() |
#273 |
Przyczajenie
|
Ok, dzięki za odpowiedź
![]() ![]() na przykład pytałam też ginekologa do ilu godzin wchłania się tabletka, bo od Vibinu strasznie źle się czuję, przez pierwszy tydzień od zaczęcia nowego opakowania wymiotuję i mam nudności.. powiedział mi że do 6.. no więc ostatnio po 5 godz od przyjęcia tabletki zwymiotowałam i wzięłam następną z rezerwowego opakowania. Teraz zastanawiam się, czy dobrze zrobiłam i nie przesadziłam, bo wszędzie pisze że wchłania się do 4 godz.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
PeeeMaa!
|
witam dziewczyny mam pytanie, czy nie spotkala się któraś z was przy jedzeniu Madii z wypadaniem włosów? Bo mi strasznie wypadaja... i nie wiem czy to przez te tabsy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja brałam Madinette przez jakieś 4 miesiące. Po tych 4 miesiącach musiałam odstawić tabletki na jakieś 2 miesiące i teraz znowu do nich wróciłam. Kończę pierwsze opakowanie i mam straszny wysyp na twarzy, poprzednio bardziej pomagały mi na trądzik. Czy mam jakieś powody do niepokoju?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
To pewnie przez zmiany hormonalne, nie powinno się brać i odstawiać tabletek ot tak na krótko
![]() ![]()
![]() |
#278 |
Rozeznanie
|
Hej hej, ja brałam Madinette 5 miesięcy i byłam/jestem zadowolona. Wcześniej stosowałam m.in. plasty evra, ale miałam okropnie bolesne miesiączki i lekarz zalecił madinette. Miesiączki są słabiutkie, bezbolesne także plus. Duży plus też za to, że zwykle musiałam myć włosy codziennie bo się przetłuszczały a kiedy brałam anty (madinette) mogłam myć co 3 dni i były świeże. Niestety teraz mam miesięczną przerwę przymusową, bo zapomniałam kupić pigułek i moje włosy znowu są codziennie tłuste:/ Także ja z pewnością nie zmienię tabletek na żadne inne
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Zmiana tabletek, bez 7 dniowej przerwy, a krwawienie
Cześć Dziewczyny!
Zmieniłam tabletki Naraya na Madinnette z powodu torbiela jajnika, ginekolog kazał nie robić przerwy pomiędzy tymi tabletkami. Krwawienie wystąpiło. Normalnie przy braku przerwy krwawienie nie powinno wystąpić czy przy zmianie tabletek także? Możliwe jest czy tabletki są za słabe ? Czy antykoncepcja jest zachowana? Ogólnie nie czuję jak na razie żadnych skutków ubocznych nowych tabletek, ale dziś dopiero 5 tabletka. Dzięki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Zmiana tabletek, bez 7 dniowej przerwy, a krwawienie
Cytat:
ja teraz nie robiłam przerwy (krążek) i mam 59 dni bez okresu ![]() ![]() ![]()
2.03.2015 - 84 kg 16.06.2015 - 67 kg 17.07.2015 - 62,5 kg 31.08.2015 - 60 kg![]() 17.08.2016 57 kg Cel : 52 kg ![]() powoli, ale do przodu ![]() Edytowane przez basikagniezno Czas edycji: 2013-10-26 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#282 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo jestem na pierwszym opakowaniu, żadnych zmian nie odczulam wiec jest ok, libido w gorę... tylko moja broda wyglada jak broda nastolatki z trzema wielkim gulami. To mija???? [1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;43501572]Bo w trakcie brania hormonów organizm jest oszukiwany, sam z siebie nie musi ich wytwarzać. Po odstawieniu nie wie co zrobić (bo w końcu wcześniej miał dostarczane), zmieniają się hormony na własne i może być dużo gorzej.[/QUOTE] To takie trochę wróżenie z fusów i spore uogólnienie... Bo co znaczy "zmieniaja sie hormony własne? No właśnie - mogą się tez zmienić na lepsze, unormować i wtedy może byc lepiej, nie gorzej. Tak naprawde nie wiesz w ktorę stronę pojdzie organizm...
![]() |
![]() |
#284 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Ja właśnie też miałam/mam (ostatnie opakowanie) Vibinu i powiem tak: włosy wypadają mi jak głupie, jestem agresywna, nawracających zakażeń nie mogę wyleczyć(a jak odstawiam wszystko wraca do normy), a libido mam na poziomie minusowym...i zastanawiam się czy przetłuszczające włosy też nie są efektem tych tabletek. Byłam u lekarki i przepisała mi właśnie Madinette.....wlałyście we mnie trochę nadzieji z tym że włosy będą mniej wypadać i libido wróci do normy....Mam nadzieję że wszystko będzie takie różowe jak się wydaje..... A powiedzcie mi.,,...czy przy tych tabletkach Maddi macie problem z zakażeniami/ infekcjami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś jeszcze zaobserwował wzmożone wypadanie włosów po Vibinie??? Mi również wypadają! Już szósty miesiąc biorę Vibin i wskakuje znowu na Madinette. Po za tym Vibin ma jeszcze minus w postaci pogorszenia libido. Plusem jest mniej dni z bolącą głową.
![]() |
#286 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć Dziewczyny!
Ja skończyłam pierwsze opakowanie Madinette w poniedziałek. Okres po innych tabletkach pojawiał mi się w środę. W przypadku tych tabletek miałam jedynie dwa razy małe plamienie, a mamy już niedzielę ![]() Nie wiem co mam o tym myśleć. Skontaktować się z lekarzem czy rozpocząć od poniedziałku nowe opakowanie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Przyczajenie
|
Kiedy zacząć brać tabletki?
Hej moje drogie kobiety. Piszę tutaj bo w sumie o tej porze nie wiem gdzie mogłabym zadzwonić i znaleźć odpowiedź na moje pytanie. Z tabletkami mam już do czynienia od jakiegoś czasu, ale przerzuciłam się na inne (Madinette, podobno jakieś nowe? ) No i właśnie w tej chwili dostałam okresu, zaczęło się plamienie i w sumie, wolę brać na wieczór tabletki, więc nie wiem czy brać teraz czy mogę jutro o np, tej 19 czy 20? I czy to będzie się liczyło jako 1 dzień cyklu czy już nie? Dziękuje za odpowiedź i przepraszam za powtórkę jeśli owa się stała
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kiedy zacząć brać tabletki?
tabletki zaczynasz brać 1 dnia okresu, a czy wieczorem czy o innej porze to nie ma znaczenia. Jeśli dziś masz normalny okres a nie tylko plamienie to bierze je dziś, a nie jutro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Przyczajenie
|
No właśnie, to dopiero początek i nie jest to jak w drugim czy trzecim dniu cyklu. I sama się borykam z myślą. A gdy np je wezmę rano, bo i tak de facto wstaje każdego dnia do pracy więc bez różnicy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Rozeznanie
|
pierwszy dzień cyklu to pierwszy dzień okresu, nie rozumiem czemu nie chcesz brać tej tabletki dziś? gin ci nie mówiła kiedy masz brac? albo w ulotce nie masz napisane?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Przyczajenie
|
Nie no, w ulotce jak w każdej pisze, że 1 dnia. No okej, biorę dziś.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() przeczytaj cały wątek - nie jedna dziewczyna mówiła, że pierwszego okresu praktycznie nie miała, albo plamienia w trakcie brania tabletek.. ja biorę pierwsze opakowanie, więc nie mam jeszcze przerwy, ale też się szykuję na brak okresu, bo one tak po prostu podobno mają ![]() nie panikuj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jednej strony fajnie jak nie ma krwawienia, ale z drugiej strony krwawienie w przerwie zawsze działa jakoś tak uspokajająco na psychikę, wiadomo, że wszystko ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj. I tyle.
![]() |
#295 |
Przyczajenie
|
Okej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
Jeśli dobrze rozumiem, o co Ci chodziło, to uznałaś, że okolice godziny 22 to za późno na pigułkę i wolałabyś o 19-20, dlatego jutro byś dopiero chciała zacząć o pasującej porze? Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś jutro wzięła pigułkę trochę wcześniej, może nie od razu o dwie godziny wcześniej, ale trochę, aż sobie cofniesz porę do pasującej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Wredny kotecek
|
Pierwszy dzien cyklu to 24h i tyle czasu ma na wzięcie tabletki wiec spokojnie moze poczekać do tej 19, nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Edytowane przez GrumpyCat Czas edycji: 2014-01-14 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#299 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Skonsultowałam się z lekarzem i Pani mówiła, że to bardzo częste zjawisko i nie ma się co martwić ![]() ![]() Dziękuję Dziewczyny! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.