![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwcowe Panny Młode - część III
Hmm ja szczerze mówiąc nei znam szczegółów, tylko tyle nam powiedział. Że to goście przebijaja czym bądź te balony i tam sa pytania dla nas, zadają, a my odpowiadamy. Typu np kto pierwszy na kogo zwrócił uwagę itp. Coś dodał że siedzimy na sali na krzesłach do siebie tyłem i odpowiadamy, ale nei wiem czy piszemy na kartce czy coś mamy pokazac... Szczerze mówiąc nie wgłębiłam się w temat az tak bardzo.
ooo taki opis gdzieś znalazłam, to moze tak wyglądać " TABLICZKI - Młodzi siadają tyłem do siebie. Pan Młody ma tabliczkę z jednaej strony "ja" z drugiej "ona", a Panna 'ja', "on'. Zadaje sie im podchwytliwe pytania i muszą bez zastanowienia odpowiadać przez podniesienie tabliczki (kartki) np.: - Kto bardziej kocha swoja Teściową ? - Kto częściej mówi "Kocham Cię" ? - Kto rządzi pieniędzmi ? - Kto dłużej śpi ? - Kto częściej sie kłóci ?" ze strony http://www.grupagraffiti.pl/zabawy.htm Myślę, ze fajna sprawa ![]()
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-05-11 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym chciała kręcenie się wokół talerzyka ale TŻ boi się żeby nikt sobie krzywdy nie zrobił. Mnie to zawsze bawi.
Fajne jest jeszcze jezioro łabędzię ![]()
#273 |
Rozeznanie
|
u nas będą takie zabawy
1. test zgodności dla młodych czyli TABLICZKI które opisała amandi84 2. kręciołek kilku panów po kolei będzie kręciło się dookoła wałka 10 razy a potem biegło przed siebie do pary młodej ten który najcelniej dobiegnie wygrywa 3. fanty, zabawa dla dziewczyn dj będzie wyczytywał rzeczy które maja podać młodej parze która ostatnia doniesie ta odpada na końcu są męskie spodnie ![]() ![]() i tyle nie chcemy przedłużać oczepin bo i tak z przyśpiewkami będą długie
#274 | |
Raczkowanie
|
A słyszałyście może o czymś takim (albo brałyście udział)
wszyscy tworzą pociąg i jadą a co jakiś czas się zatrzymują w innym państwie. W Polsce- tańcza Poloneza W Argentynie- tańczą tango W Czechach- tańczą polkę itp. tylko ze ja tego nie umiem tańczyć i goście pewnie też nie ale słyszałam że dużo śmiechu jest przy takiej zabawie. Nie musi być ona w oczepinach. Można w innym momencie. ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
Z jeziorem łabędzim to uczestniczyłam w takiej konkurencji. Były 4 pary. panie stały oddzielnie, panowie oddzielnie. Najpierw panie tańczą dla panów kankana a następnie panowie dla pań. Dostają kiecki z firanek i tańczą jezioro łabędzie. Ostatnio była na weselu głupia konkurencja. Panowie dmuchali w alkomat i ten który miał najwięcej promili dostał wódkę, przy czym alkomat się zacinał i wszyscy czekali, nie mieli co robić. Fajna też jest karoca, tylko że osoby które nie biora w niej udziału stoją i się nudzą.
Tak pustą drogą gnać przed siebie aż po świt, z głową w chmurach łapać życie gubiąc rytm. Lecz jeśli ktoś spyta mnie czy to ja ? odpowiem mu, że nie. Edytowane przez Etnula Czas edycji: 2011-05-11 o 14:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
ten pociąg z tańcami to u nas hicior sprzed kilku lat
nawet fajnie się kiedyś przy tym bawiło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
U nas ponoć do wyboru jest 20 różnych zabaw. Na początku czerwca gdy pojedziemy ustalić menu, dogadamy się również z zespołem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#277 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie jakos w ogóle nie interesuje w czym pójdzie moja swiadkowa. Tzn wiem, że na pewno będzie odpowiednio ubrana ![]() Ale nie mam zamiaru wnikać co to dokładnie będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Ja bym chciała na przykład takie zabawy:
- lokomotywa, w konkursie bierze udział 4 pary. Panowie siadają na krzesłach ustawionych w rzędach i na pierwszym krześle przykładowo ściągają prawy but. I się tak przesiadają o jedno krzesło i przy każdym krześle coś zostawiają: buty, marynarkę, krawat, koszulę. W międzyczasie gra muzyka i tam jakąś historię orkiestra opowiada gdzie to oni jadą. Zadaniem Pań jest pomóc ubrać się Panom w swoje rzeczy i kto pierwszy ten wygrywa. - krzesła. Krzeseł ma być o 1 mniej niż osób, gra muzyka i się chodzi w okół krzeseł, muzyka przestaje grać i mówią co trzeba przynieść np. kamień, sernik, papier toaletowy, klucze, biustonosz. I kto przyniesie ten siada na krześle, komu zabraknie krzesła odpada i tak aż zostanie 1 osoba i ona wygrywa. Coś w tym stylu jak zabawa fanty, o której Niunia pisała -świstaki Tworzymy dwa zespoły po 4 osoby. Zbierzcie zespoły ze strony Pana Młodego i Panny Młodej by zaostrzyć rywalizację. W takim zestawieniu dużo łatwiej o doping dla uczestników zabawy weselnej. Zespoły siadają naprzeciwko siebie (dwa rzędy po cztery krzesła). Wygrywa zespół, który pierwszy wykona zadanie. Zadania wykonywane są po kolei przez każdego z członków drużyny. Po wykonaniu zadania osoba daje sygnał koledze z drużyny, że ta może już zacząć swoje zadanie (klepiąc ją po plecach). Oto zadania:
A nagrody chcielibyśmy coś w rodzaju tego ekspresu do kawy ![]() ![]() rolki- a nagrodą są rolki papieru toaletowego polonez caro - wódka polonaise i papierosy caro |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja wie, że ma NIE ubierać się na biało/ecru, czerwono i czarno. W reszcie daję jej pełną dowolność. Ale martwi mnie to, że jej nic a nic się nie podoba. Od pół roku szuka tej jedynej, ale ma tak wygórowane wymagania, że nie wiem czy uda jej się znaleść...
![]() |
#280 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
BAN stały
|
Cytat:
a czemu nie czarna i nie czerwona ? tak z ciekawości pytam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Rozeznanie
|
A ja mam pytanie do dziewczyn które kupowały pończochy samonośne na allegro. Jakie wybrałyście z tych które tam oferują? Może jakiś link....
Chciałabym jakieś cieniutkie. Są takie 8 den ale nigdy nie miałam takich cienkich i nie wiem jakie wybrać. Myślicie że takie cienkie pończochy do sukienki w kolorze śmietankowym musiałyby być ecru czy mogłyby być białe? |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
Wiem, że w Calzedonii są białe chyba własnie 8 den, bardzo cieniutkie. Widziałam na żywo ladnie wyglądały, takie prawie przeźroczyste. Myślę, że takie do śmietankowej by pasowały, też mam śmietankową sukienkę i zastanawiam się nad nimi, choć wole cieliste jednak no i szukam do paska, a te właśnei były samonośne.
#284 | |
Raczkowanie
|
Ja mam jedne białe które założę a zapasowe kupię cieliste. Jeśli ich na weselu nie wykorzystam to będę miała na inną okazję. Jak zostaną mi białe to nie wiem co z nimi zrobię.
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
Ja po wielu przebojach namówiłam świadkową du sukienki złotej która będzie się ładnie komponować z kolorystyką wesela. Zamierzała założyć granatową (kiedyś o tym pisałam) ale już w pełni zaakceptowała złotą uff ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#286 |
Rozeznanie
|
co do zabaw weselnych:
to się uśmiałam z tego testu młodych: http://www.youtube.com/watch?v=ffaMs88Lmm0 i z tej karocy: http://www.youtube.com/watch?v=cNziBNX776k ![]() Chciałąbym aby u nas na weselu też goście tak dobrze się bawil ![]()
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
Ja bardzo wiele się naczytałam o tym, i ogólnie u nas jest tak przyjęte, że czerwona sukienka jest zbyt wyzywająca, zwracająca uwagę... a świadkowa nie powinna odwracać uwagi od osoby panny młodej.
#288 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
moja świadkowa będzie mieć sukienkę w kolorze chabrowym ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- dzwoniłam do salonu i powiedzieli, że beda dzwonić na początku tyg po PMkach z czerwca i umawiać na przymiarki. nie mogę się doczekać ahhh ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#289 | |||
Wtajemniczenie
|
Hello
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zbieranie na wózek. Taniec jezioro łabędzie dla mężczyzn Test zgodności Wycieczka do ZOO I ewentualnie jeśli goście będą chcieli się jeszcze bawić to Świstak. Ale traktujemy go jako zabawę rezerwową. ![]() ![]()
![]() |
#290 |
Wtajemniczenie
|
Uwaga uwaga- Spisaliśmy protokół !!!! wczoraj
![]() Fajny jest pomysł z tą rywalizacją- ja kiedyś widziałam jeszcze do tego ubijanie bitej śmietany ![]() U na nie będzie zbierania na wózek. Mi się to podoba ale nie ma u nas jako takiej tradycji i boję się, że nikt nie będzie chciał tańczyć.
#291 |
Rozeznanie
|
Moja świadkowa będzie miała właśnie czarną sukienkę, wcale mi to nie przeszkadza. Jest osobą w rozmiarze 52 i do tego jeżdżąca na wózku i naprawdę miała problem znaleźć coś odpowiedniego, a w tej sukience wygląda bardzo korzystnie i elegancko do tego dobierzemy dziś dodatki i będzie super
![]() Moja mama też już ma strój sukienkę w taką "łączkę" granatowo białą i do tego w komplecie bolerko, buty i jasną torebkę - jeszcze tylko biżuteria jej potrzebna i będzie komplet ![]() ![]() wczoraj udało mi się ugadać z gościem od busa za wszystkie kursy (a trochę ich ma) weźmie tylko 600zł - więc super ![]()
![]() |
#292 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czy to prawda że welon ,który wpina się od spodu tzn pod kokiem rózni się od takiego "normalnego" welonu,który można kupić wszędzie?
#293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do naszych zakupów wczoraj kupiliśmy Połowę win ![]() Soki pomarańczowe ![]() Biliśmy się dogadać o napoje na wesele ![]() TŻ kupił buty takie jak w załączniku ![]() A ja ozdobę do włosów ![]() Dziś jedziemy prosić jeszcze, potem po resztę wina i po szampany ![]()
![]() |
#295 |
Wtajemniczenie
|
Ancys - no właśnie mi się też tak wydawało,a tutaj moja fryzjerka ostatnio się mnie zapytała czy mam juz welon. To jej powiedziałam,że tak . To ona się mnie zapytała czy zwóciłam uwage na grzebyk,bo pod kokiem nie da się wpiąc każdego... hmm . Boje sie teraz ,że będę musiała szukać nowego welonu.
![]()
#296 |
Rozeznanie
|
idę dzisiaj zamówić paznokcie... tylko nie wiem gdzie... chyba najpierw spacer po mieście przez wszystkie salony zrobie a potem podejmę decyzję...
został garnitur kwiaty kościół i spotkanie z właścicielką sali
#297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Asiu ja miałam standardowy welon a wpinałam go pod fryzurą i nie było problemu.
#299 |
Raczkowanie
|
A ja wczoraj dostałam bolerko co zamówiłam na allegro, o dziwo pasuje bez poprawek
![]() Ja się strojem świadkowej nie przejmuję, niech sobie zakłada co chce, tym bardziej, że to świadkowa mojego TŻ. Ja mam brata, więc z ubiorem nie ma problemu, jedynie co to wiem, że jego dziewczyna ma sukienke beżową krótką, ale jakos się nie przejmuje. Moja mama ma sukienkę granatową, ma rozm 52 i korzystniej wyglądała w ciemnych kolorach, jasne się zlewały z jej karnacją no i eksponowały tuszę. Kupiła jasne dodatki i wygląda super ![]()
#300 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj Aguś,ja już tak panikuje,że masakra. Jeszcze niedawno robiłaś mi zaproszenia, a teraz?? Już mniej niż miesiąc do ślubu. Szybko to wszystko leci.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.