|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
watek czyta w tej chwili 35 osób
#272 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Daisy A4 i jakies 1,5 godzinki drogi... a ile kiloskow to nie wiem
![]() To ja tez spadam ![]()
#273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze coś mi się wydaje,że przenoszę ![]() ![]()
![]() |
#274 |
Rozeznanie
|
to ja tez spadam do wyrka
![]() do jutra pa pa
#275 |
Wtajemniczenie
|
A mnie nadal czyści... Nie podoba mi sie to...
I mam tez bóle jak na @ czasem mocniejsze, czasem słabsze, najbardziej potrafi dokuczyć w nocy. Wczoraj miałam też dziwną sytuację w drodze do tesciów. W trakcie przejazdu po dziurach i innych nierównosciach, których na tych drogach nie mało, miałam wrażenie, że mam tam bardzo nisko jakby pięść z igiełkami. Trudno to opisać... jakby coś mocno rozpierało i straszne kłucie do tego. Oparłam sie rękami o siedzenie , uniosłam do góry i zaciskałam nogi - taka miałam dziwną potrzebę, czułam ze muszę tak zrobić. Ale wystraszyłam sie nieźle...
#276 |
Raczkowanie
|
Teraz juz wiem ze banał
![]() Enchantresss za wizyte ![]() Listopadowa ![]() ![]() violisia jaka przesliczna kruszynka ![]() ![]() matallewar Edzik przystojniaczek ![]() ![]()
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Daisy a w życiu
![]() ![]()
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
I gdzie idą... No gdzie... Ja pewnie znów nie będę mogła zasnąć...
#279 |
Wtajemniczenie
|
Dobranoc dziewczynki,ja też już będę lazła lulu....Kolorowych senków!
![]()
#280 |
Zakorzenienie
|
oj to pokreciłam cosik bzyczko, ale na pewno ktoś z PM 2009 mial męza w munudze? Moze Marta? Kurcze nie pamietam
![]() buziaczki i spokojnej nocki Paulizia ![]() amarcia ja tez i to juz od około juz prawie miesiaca mam cyrki z biegunka... nie martw sie Kochana Czasem 4x dziennie, czasem raz ale generalnie systematycznie cos z moim nr 2 jest nie teges... Kłucie momentami w szyjce równiez mi sie zdarza i nie nalezy to do najprzyjemniejszych doznac Dobrej nocki Dziewczynki ![]() Trzymam kciuki za Mamusie, ktore terminowo mają jzu deadline no i mimbi i anulka.. ciekawe co u nich cmokaski ![]()
#281 |
Rozeznanie
|
Podziwiam Was Dziewczyny, że tak same siedzicie i nie fiksujecie ja jestem histeryczką i teraz boję się być sama chociaż i tak siedzę sama (z kotem
![]() ![]() Też miałam zagrożoną ciążę, brałam cordafen, jeszcze stres (choroba i śmierć teściowej) więc chuchali na mnie i ja też się oszczędzałam. W świąta odstawiłam leki i nic tzn. doktorowa powiedziała w zeszły czwartek, że szyjka krótka, jakieś tam rozwarcie jest i gotowe do porodu a nic właściwie się nie dzieje, chociaż to się może szybko zmienić. Jutro jeszcze idę "po znajomości" na ktg i badanie i zobaczymy. Dobrej nocki dla Wszystkich, tych co chcą już to owocnej, tych co nie-spokojnej ![]()
#282 |
Zakorzenienie
|
Daisy nasza ruda Martucha?? też nie
![]() No nic...szykuję się do snu. Ostatnie noce w które można jako tako pospać ![]()
![]() |
#283 |
Wtajemniczenie
|
I ja chyba pójdę... Myślałam że o anulci cos będzie jeszcze wiadomo.
Może ruszę w końcu "Język niemowląt" ![]()
#284 |
Zakorzenienie
|
szczerze wam powiem, ze myslalam, ze noce beda najgorsze
ale powiem szczerze, ze moja coreczka spi w nocy ladnie jak ja po kapieli kladziemy najedzona spac to od 20 np potrafi spac do 2, przebudzi sie, naje i idzie spac znow budzi sie po 5 i spi czasem do 9 w dzien te potrafi pospac po ok 5 godzin ale czesciej sie budzi i np harcuje po 2 -3 godziny dzisiaj moja mama sie nia opiekowala bo ja musialam pomoc w pracy mezowi jutro tez przyjedzie a od poniedzialku bedzie tu caly tydzien bo rodzice meza leca do rzymu na piegrzymke wiec bedzie hardcore ale ogolnie zaczela duzoo wiecej jesc ma apetyt jak zla potrafi co 2h zjesc 60ml MM i po godzinie kolejne ![]() jutro dzwonie do tego pediatry zeby wreszcie na ten patronaz przyjechal bo mala ma sapke, wczesniej miala katarek, ktory przeszedl, a teraz ma sapke (nic dziwnego skoro je bafdzo lapczywie i butle 60ml wypija w 10 minut) czesto sie zakrztusi stad jej zalegaja te resztki powiem wam szczerze, ze ja mialam kupionych 10 pieluch tetrowych i mam za malo mala trzeba szeroko pieluszkowac, wiec zdarzylo sie, ze bokiem pampersa kupka wyleciala i pieluszki doprac sie nie dalo ![]() przy odciaganiu gruszka tez pieluchy tetrowe przy karmieniu tez tetra bo jej bokiem leci czasem musze jutro dokupic, bo wygotowywac pieluszki sie nie oplaca,za 2 zl am nowa paklanki-swietna sprawa, wrzucam pampersa, poczym kolejne dorzucam i jak siateczka pelna to bach do kosza i ladnie pachna frida-dziadostwo-super dla wiekszych dzieci ale takiemu maluszkowi mozna zrobic krzywde-jak mocno sie wiercila przy odciaganiu to jej ta koncowka ryslam nosek i krewka poleciala-juz zeszlo na szczescie, ale nie uzyje jej juz wiecej poki co - pojechalam do apteki i kupilam zwykla gumowa gruszke za 5 zl i maz wyciaga babola elegancko oilatum-uwazajcie przy kapieli, maz poplamil spodnie i dupa-plamy nie chca zejsc my smoczkow uzywamy - mala sie uspokaja jak duzo poje dostanie dydka i zasypia - gdzie nie karmie piersia-bardzo przydatne mam 4 butelki aventu i 2 browna wszystkie sa w ruchu ![]() mala urodzila sie z 54 cm spiochy na 56 sa za duze, plywa w nich, no ale rosnie w oczach wiec mam nadzieje, ze zaraz 62 pojda w ruch bo mam ich najwiecej ![]() u mnie kaftanik i spiochy najlepiej sie sprawdzaja, bo w bodach bylo by jej za chlodno moim zdaniem - zreszta itak katarek podlapala majtki siateczkowe do szpitala super sprawa, polecam lezalam 5 dob i poszlo poltorej paki cos mi sie przypomni to dopisze ![]() wkladki bella te laktacyjne do d.py przy poranionych brodawkach - przyklejay sie sutki i cholernie bolaly a taqk to nie wie jak wchlaniaja bo ja zadnego nawalu zeby mi mleko lecialo nie mialam szczotka do butelek jakabadz przydatna bardzo |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | ||
Rozeznanie
|
Listopadowa gratuluję!
![]() ![]() Daisy kochana często jestem, ale brakuje mi czasu na pisanie... Z niecierpliwością zaglądam na wątek i śledzę, które bobasy są już na świecie! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() violisia, matal piękne te Wasze Skarby ![]() Dziewczyny w 1 poście wpisywane są skończone tygodnie czy te które trwają? Aga dzięki za praktyczne rady, takie są najlepsze ![]() Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2011-05-09 o 22:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
![]() Dzień w szpitalu zaczyna się skoro świt, dlatego od 5 jesteśmy z dziewczynami na nogach. Na razie tylko tętno dzieci było mierzone ( i tak 5 razy dziennie ), temperatura i ciśnienie. Mam mieć jeszcze pobieraną krew na "badanie operacyjne". Pewnie po obchodzie dowiem się więcej. Trzymam ![]() ![]() Może i ja do nich dołączę ![]() Postaram się napisać po obchodzie. Pozdrawiam dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zadomowienie
|
dzień dobrrrry
![]() Paulizia uśmiałam się z tego Twojego wizaż bluesa ![]() Weredka za dzisiejsza wizytę ![]() agus87 no widzisz jak fajnie, to się wysypiasz w nocy taką masz grzeczną córcię dziewczyny dziękuję za opinie o moim brzuszku ![]() hmmm mnie brzuch tak dziwnie od wczoraj boli - nie boli, jakbym za kilka dni miała dostać @, mam takie jakby kłucie w środku, szczypanie ? teraz juz się zaczynam powoli nakręcać, chyba tak bardzo chcę mieć synka wcześniej w domu ![]() dzisiaj mam w planach skończyć komodę, ciąg dalszy prania i prasowania no i może znowu zakupy. Lista długa, ale może się wymęczę i dobrze mi to zrobi
#289 |
Zakorzenienie
|
Witam
nie wiem czy w tym temacie pisać (Żona nie powiedziała gdzie) ale nasza córka pojawiła się o 5:58 dziś. dane statystyczne: waga - 3,9kg wzrost - 58cm znaki szczególne: bardzo ładna ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Rozeznanie
|
mimbi
![]() ![]() ![]() weredka ![]() ![]() ![]() ciekawe jak tam Anula ?? ![]() andziot jakieś postępy ?? ... u mnie kompletna cisza ![]() ![]() ...coś czuję, że się do czwartku nie wyrobię ![]() ![]() ![]() ![]() ...idę zrobić sobie śniadanko i kaffę, a potem do fryzjera ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- andziot gratulacje !! w końcu gabrycha się namyśliła!! Ale się cieszę !! Buziaki dla was obu i szybko do nas wracajcie!! |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mimbasku, urodziłaś?????? ![]() ![]() Aguś, rady bardzo przydatne i gratuluję grzecznej córci ![]() Violisia, Mattal śliczne dzieciaczki ![]() Paulizia, wizaż blues ![]() U mnie też nic się nie dzieje. Wczoraj tylko dwa lekkie bóle jak na @ i twardnienie brzucha ale to były incydenty, więc nawet nie liczę ![]() ![]() Pisałyście o tych samotnych nocach. Ja już się przyzwyczaiłam bo mój małż często ma nocki. ps. Andziotkuuuu, błyskawicznie poszło!!!! Niby nic się nie działo a tu nagle bach ![]() ![]() ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-05-10 o 06:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Rozeznanie
|
heh... andziotkę Gabrycha z zaskoku wzięła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje gratulacje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 | ||
Wtajemniczenie
|
Andziot gratulacje dla Ciebie i Gabi
![]() Grazin musisz do Siasi napisac, ze Nikos moze smialo wychodzic jako prawowity gentelnen ![]() I nastepna odeszla z naszego watku ![]() Dzien dobry ![]() Ja od 5:30 na nogach. Nic sie nie dzieje. Zaraz maz z nocki wraca i tak pojdzie spac od razu... nie ma do kogo geby otworzyc... bede myc okna zatem i wywolywac mojego Antuana ![]() Nawet jednego marnego skurczyka nie mialam w nocy ![]() Czy Wy tez budzicie sie z obolalym brzuchem i nogami? ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja nie lubie jak Tz ma nocki, bo pracuje na 12 godzin i zamieniam z nim tylko kilka slow w tym czasie. Zaraz wroci, wezmie prysznic polozy sie i od razu spi, a budzi sie przed praca ![]() Cytat:
![]() Moze u Ciebie bedzie podobnie? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Andziotku i tatusiu gratuluje
![]()
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
andziot gratulacje!!!
![]() mimbi ![]() agus bardzo fajny post, poproszę więcej takich przydatnych rad ![]() weredka ![]() u mnie ciszaaaa.... w nocy brzuch zabolał mnie dwa razy i to by było tyle, za to biodra bolały mnie tak ze z ledwością dochodziłam do łazienki, przy każdym przekręcaniu na łóżku coś mi szczykało w miednicy ![]() ![]() paulizia ja jak wstaje to obolałe mam pachwiny, które jak rozruszam to przestają boleć ![]()
#299 |
Zadomowienie
|
Paulizia ja to bardziej z bolącym kręgosłupem, wcześniej tego nie było, teraz boli coraz bardziej i coraz częściej, wstać z łóżka to
![]() dzisiaj z rana masowałam suty, a co mi tam, naoliwiłam, potarmosiłam i tak będę codziennie ![]()
#300 |
Zakorzenienie
|
Paulizia, u mnie to nawet nie wiem czy można skurczami nazwać
![]() ![]() Poza tym chciałam zapytać, czy któraś z was ma skurcze w nogach i pachwinach??? Nie chodzi mi o takie typowe skurcze łydek ale takie jakby kłucia. U mnie to masakra ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.