|
|
#271 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Styczniowe dzieciaczki 2011:)
Dzień dobry,mój Nikodemek tylko raz usnął sam w łóżeczku i to jeszcze odkurzacz musiał być włączony,a tak to cały czas usypia mi na rękach i nie umiem go tego oduczyć.Próbowałam go usypiać w łóżeczku,męczyliśmy się 4 godziny,a i tak nie usnął. No i mam jeszcze problem z tym,że gdy mały widzi jak go się do łóżeczka niesie to wpada w histerię-zaczyna krzyczeć i płakać.Lekarz pediatra mi mówił,że mu to z czasem przejdzie,ale ja już jestem wykończona tym ciągłym usypianiem na rękach.
|
|
|
|
|
#272 |
|
Raczkowanie
|
Mój mały dostaje smoczusia i pieluszkę,przytuli się do pieluszki i zasypia-sam,tak go nauczyliśmy.
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
Ja czasami moją małą też usypiam na rękach kiedy nie może zasnąć w ciągu dnia (w nocy nie ma problemu). Robię z niej naleśnika tzn. zawijam ją w kocyk tak, że tylko głowa jej wystaje i nie może ruszać rączkami. Zawsze pomaga - zasypia w ciągu 5 min.
Zaczynam tęsknić za czasem kiedy tylko leżała. Dziś sama stanęła na nóżkach w łóżeczku. A poza tym to tylko gdzie się da to się wspina - mała alpinistka ale najlepsza zabawa jest kiedy dorwie jakiś kabel
|
|
|
|
|
#274 |
|
Rozeznanie
|
hej!
moja mloda tez zasypia juz w lozeczku, dostaje pieluszke i misiaka-przytulaka (taka szmatke misia) karuzelka nad glowa gra i zasypia jakos ..czasem jeszcze ja pokolysze w lozeczku (sa zalozone plozy,ale staram sie ja od tego odzwyczaic) naprawde pomagaja jakies przytulaki tak zeby dziecko wtulilo sie w cos- moja to praktycznie zakrywa sobie cala buzie i od kilku miesiecy ta sama melodyjka na dobranoc i juz wie ze to spanie na cala nocke!
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
|
#275 |
|
Raczkowanie
|
OPIEKUNKA ZREZYGNOWAŁA-DO pracy muszę wrócic juz w poniedzialek-ah...tylko siąsc i płakac...
|
|
#276 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wow! Moja dopiero od tygodnia siedzi sama i póki co nie ma zamiaru raczkować![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#277 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sory dziewczyny ze sie Wam tak zale ale mam nadzieje ze jak to wszystko wyrzuce z siebie to bedzie mi lzej. Naprawdę cięzko jest byc samej caly czas-w sensie bez rodziny-jedyna osoba pomagajaca mi przy dziecko-procz tz-jest moja polozna-dobrze ze teraz mam WAS mamuśki
|
|
|
#278 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
może uda Ci jeszcze kogoś znaleźć? popytaj znajomych/sąsiadów a jak nie to może teściowa zajmie się małym przynajmniej na czas kiedy Ty kogoś nie znajdziesz. Trochę Cię rozumiem bo sama mam daleko rodzinę, teściową mam cudowną ale wiem że jakbym ją poprosiła o pomoc przy małej to by kręciła nosem więc sama nie wiem co zrobię jak będę chciała wrócić do pracy ;/
|
|
|
|
|
|
#279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a szukałaś niani na portalu niania.pl? ja sama kiedyś byłam nianią i właśnie tam znalazłam pracę. A w którym Złotowie mieszkasz jeśli mogę zapytać?
|
|
|
#280 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
Konczyna witam nowa mame na forum.
![]() Magda-lenka ciesze sie, ze wyjazd wakacyjny sie udal i ze pogoda dopisala. Moje kuzynki wrocily wczoraj z nad morza i narzekaja, ze pogody nie mialy, a dzieci nawet nie wiedza, ze byly nad morzem, bo sie nie kapaly - biedne. Moj maly zasypia sam w lozeczku od samego poczatku. Tak go nauczylam i mam nadzieje, ze mu sie nie odmieni. Daje mu pieluszke, czasami smoczka i zasypia wtulony w pieluszke. Zauwazylam, ze jak ma cieplutko kolo buzki to zasypia bardzo szybko. Aha i zawsze wlaczam mu konika. Musze sie Wam pochwalic, ze Tomkowi w niedziele przebil sie pierwszy zabek - lewa dolna jedynka. Agnieszka wspolczuje. Kurcze juz sie cieszylas, ze znalazlas kogos do opieki, a tu zonk!!! Popytaj wsrod znajomych moze znajdzie sie ktos inny. A dlaczego ta pani zrezygnowala ? Czasami trzeba sie wygadac, zeby ulzylo. Powodzenia w szukaniu niani, napewno sie ktos znajdzie na dniach. A na poczatek popros tesciowa, moze nie odmowi zajmowania sie wnukiem. Katz Twoja mala juz stoi ? Szybka i mocna jest. Moj Tomek jeszcze calkowicie dobrze nie siedzi, a do stania jeszcze troche chyba zejdzie. Dupsko wypina do gory, wiec chyba lada dzien zacznie raczkowac. A ja czekam na mojego tz - w piatek znow przylatuje na kolejny urlop do Polski. Musze Wam powiedziec, ze moj pierwszy @ po porodzie byl ok. Brzuch mnie nie bolal i trwalo to tylko 4 dni.
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
chyba znalazłam opiekunkę-ale wolę już się nie cieszyc.Mały jutro pojdzie do na niej na dwie godzinki,pojutrze na cztery a w poniedziałek normalnie juz na osiem-tyle ze na noc wiec pewnie to wszystko prześpi.O dziwo jak opiekunka wzieła go na ręce i wyszła na chwile do innego pomieszczenia to nie płakał-może cos z tego będzie...
|
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki!
Kurcze, nasza mała to jednak artystka! Nie można jej z oka spuścić. Turla się po całym pokoju, włazi pod fotele, ławę, a nie daj Boże, kiedy zostawimy nasze kapcie na dywanie - od razu je dopada i je "zasysa"! Edytowane przez magda-lenka* Czas edycji: 2011-07-27 o 17:41 |
|
|
|
|
#284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie, mój mały też się rusza ale nie jest aż tak żywiołowy.W ogóle dziś ma straszny dzień cały czas marudzi i nie chce sam siedzieć ani sekundy...no nic może to ząbki albo po prostu tak się rozpuścił hhihi. Ma straszny katarek
|
|
|
#285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki, napiszcie prosze jak mniej wiecej wyglada wasz zywieniowy plan dnia? Która z was karmi jeszcze piersią? |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#286 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=agnieszka0087;28368 195]
Cytat:
trzyma kciuki 1 ma nadzieję,że się uda! Cytat:
W nocy nie je. Mój mały jest bardzo mobilny -pełza wszędzie-chyba rozłożę kojec
|
||
|
|
|
|
#287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
a my nie mamy planu dnia
jak widzę że Karolek jest głodny to go karmie
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
ja juz wspominałam wcześniej-piersia karmiłąm tylko przez miesiac a pozniej juz weszlo mm.Teraz z tym karmieniem jest roznie bo wiadomo mleczka juz tylko nie pije.Srednio je co 5godz kaszki,po słoiczku wytrzymuje od 3do 4 godz.podam przykład:
6:00-śniadanie 240ml mleka 10:00-drugie śniadanie 210ml kaszki 15:00-obiadek 120g słoiczka (np potrawka warzywna z kurczakiem) 17 o-deserek 120g słoiczka (najczęściej jogurcik albo jabłuszko)20:00-kolacja 240mlmleka 1:00-karmienie nocne 210ml kaszki Między posiłkami oczywiście dostatnie dodatkowo jakiegos chrupka czy banana-bananka potrafi zjesc pół.Do tego całego jadłospisu dochodzi na dzien srednio tak 150ml herbatki-najbardziej lubi tą z kopru włoskiego bo jest orzezwiająca. Mój mały dzis od 8:30 u opiekunki-miał byc dzis u niej tylko 2godz ale opiekunka zadzwoniła o 10:30 i powiedziała ze mały jest grzeczny,wogóle nie placze,cały czas sie smieje i ze moze u niej zostac dzis dłuzej-do 12-zeby sie bardziej przyzwyczaił a wiec jade po niego za 50minut-czuję taki smutek,zal-do samej siebie i wielka tesknote.caly czas chodze i truje mojemu tz "groszek na pewno placze"-daj Boże zeby było tak jak opiekunka mówiła!!!
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#290 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Herbatka nie pomaga. Co za głodomór z niej ...![]() Zamiast się smucić, ciesz się, że mały zadowolony z opiekunki Oby wszystko się jak najlepiej wam ułożyło |
||
|
|
|
|
#291 |
|
Przyczajenie
|
Hej,nasz plan żywienia wygląda tak:godz.6:00 mleko około 200ml.,9:30-10.00 jogurcik lub owoce ze słoiczka,12:30 mleko 200ml,16:00 obiadek około 200gram,19:00 mleko około 200ml i 23:00 mleko 200ml.W najbliższym czasie wybieramy się na wakacje no i podróż autem będzie trwała około 10 godzin,czy któraś z mam była już w takiej sytuacji?obawiam się,że mały będzie niespokojny i nie bardzo wiem jak będę mogła temu zapobiec.
|
|
|
|
|
#292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Powiem" Ci, że jak jechaliśmy w nocy to było super ale w dzień-masakra.A gdzie jedziecie-jeśli mogę spytac? ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- magda-lenka dziwne...kaszka jest syta więc powinna dłużej po niej wytrzymac-dwie godzinki to mało-a może ten cycuś to nie jest kwestia głodu tylko przyzwyczajenia???A jaką kaszkę dajesz i ile ml?
|
|
|
#293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak z dzieckiem próbowaliśmy jechać w góry w dzień to skończyło się w aucie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
w sumie to prawie nie karmię
karmiłam ale juz oduczam małego od cyca praktycznie pokarmu już nie mam, np dzisiaj nie dałam mu cyca i w nocy też nie dawałam.Karolek jest tak nieprzewidywalny że ciężko byłoby nam ustalić plan karmienia, dlatego też karmię go jak widzę że zgłodniał
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez jeszcze karmie piersia, ale widze, ze juz mam coraz mniej pokarmu.
U mnie plan karmienia wyglada tak: 5 rano - cyc, 8-9 - cyc, 12 - zupka 160g, 15 - cyc, 18 -cyc, 20 - mm z kaszka (raz wiecej, raz mniej) Maly dostaje tez owoce - ostatnio uwielbia banany i brzoskwinie, chrupki kukurydziane, soczki. I ok 24 daje mu kolejna flaszke na noc z koszka i wytrzymuje do 5.
|
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
Czyli wygląda na to, że chyba ja tylko karmię piersią. Ooo, właśnie zauważyłam post Miszi.
Agnieszka, wydaje mi się, że faktycznie mała tęskni za cycem i dlatego 2 godziny po kaszce ma ochotę na mleczko Kaszkę daję mleczną Bobovity plus owoc ze słoiczka, a robię na oko (moim zdaniem, nie zjada jej jednak dużo). Pewnie dopóki będę karmić piersią, to mała będzie jeść częściej. Najlepiej by było gdyby ona sama odrzuciła pierś, albo by mi zanikał pokarm, a tu przeciwnie Zamierzam jednak przejść pomału na butlę. Zbieram się do tego i zbieram, a jednak zebrać się nie mogę
Edytowane przez magda-lenka* Czas edycji: 2011-07-28 o 22:17 |
|
|
|
|
#297 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byliśmy już z małym w Polsce ale miał 2 msc wiec prawie całą trasę przespał wstając na cycka a teraz martwię się strasznie co to będzie ale jedzie z nami ciocia będziemy się zmieniać i częste postoje wiec może nie będzie tak źle (mam nadzieję)
|
|
|
#298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zresztą nie ma sensu chyba podawanie teraz smoczka. Za chwilkę musiałabym ją oduczać. Spróbuję z tym MM, tylko będę musiała podawać w kubeczku niekapku, bo z butli moja nie pije. Jest całowicie bezsmoczkowa
|
|
|
|
|
|
#300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój mały to bez smoczusia nigdzie się nie ruszy-ja nie wiem jak to bedzie wygladac jak przyjdzie czas odlozenia go w niepamiec
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

ale najlepsza zabawa jest kiedy dorwie jakiś kabel

i od kilku miesiecy ta sama melodyjka na dobranoc i juz wie ze to spanie na cala nocke!

wow! Moja dopiero od tygodnia siedzi sama i póki co nie ma zamiaru raczkować

może uda Ci jeszcze kogoś znaleźć? popytaj znajomych/sąsiadów a jak nie to może teściowa zajmie się małym przynajmniej na czas kiedy Ty kogoś nie znajdziesz. Trochę Cię rozumiem bo sama mam daleko rodzinę, teściową mam cudowną ale wiem że jakbym ją poprosiła o pomoc przy małej to by kręciła nosem więc sama nie wiem co zrobię jak będę chciała wrócić do pracy ;/

Fajnie, mój mały też się rusza ale nie jest aż tak żywiołowy.W ogóle dziś ma straszny dzień cały czas marudzi i nie chce sam siedzieć ani sekundy...no nic może to ząbki albo po prostu tak się rozpuścił hhihi. Ma straszny katarek
trzyma kciuki 1 ma nadzieję,że się uda!
o-deserek 120g słoiczka (najczęściej jogurcik albo jabłuszko)
w aucie