|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł (bedzie dopisek Mamusie maj- czerwiec 2008): | |||
Nasza gromadka ma już 4 latka |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 55,56% |
Przedszkolaki z naszej paki |
2 | 22,22% |
Przedszkolaków gromadka wnet kończy 4 latka |
1 | 11,11% |
Rozgadane mają buziaki nasze czteroletnie łobuziaki |
1 | 11,11% |
Głosujący: 9. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza gromadka konczy trzy latka. Mamusie maj-czerwiec 2008
asai - kupilam fotelik, jakis tani (niby francuski...) ale zawsze to lepiej niz tani poddupnik... nawet jesli siostra sie na mnie obrazi to wazniejsze jest dla mnie zdrowie chrzesnicy. wypadki chodza jednak po ludziach. ja mam taki do 36 kg, wiec jeszcze sporo czasu nam posłuzy, na razie jezdzi w tych lotniczych pasach, zagłowek tylko wyzej zrobilam. miesci sie bez problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Wtajemniczenie
|
Asiu - mój Szymek też jeszcze mieści się w naszym Maxi Cosi - ale myślę że na zimę przesadzimy go do większego, w kurtce i spodniach narciarskich na pewno już nam się nie zmieści. Teraz mam w pracy luz więc sobie oglądam i czytam, znalazłam kilka fotelików z isofixem w cenie ok 400/500zł i z dobrymi wynikami z testach.
Okropne co piszesz o tej małej dziewczynce. Mój sistrzeniec 10 letni też już nie jeździ w foteliku. |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() żel fajny,potwierdzam ![]() ![]() Cytat:
![]() To jest podobnie jak z wiadomościami - nie piszą że sparaliżowany x wstał z wózka i jest sprawny i ma szczęście, tylko tyle i tyle ludzi zabitych, ataki,wypadki - te dobre nowiny nie są przekazywane a szkoda, bo może nasze nastawienie na co dzień byłoby lepsze. No dobra nie przynudzam już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
troche foteczek, bo wlasnie przegladam (noc muzeów i Bałtyk)
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Wtajemniczenie
|
Flexi biopsję mam dopiero w poniedziałek. Nie dało rady wcześniej. Ale mam postanowienie - nie bede czytać nic w necie na ten temat.
Sonia ja brałam pod uwage 4 foteliki z isofixem, które pomyślnie przeszły testy 2011r - * Casualplay Protector Fix (ISOFIX) * Concord Transformer XT (ISOFIX) - moim zdaniem za drogi * CybeX Solution X-Fix (ISOFIX) - jakiś taki brzydki, tandetny na oko * Roemer KidFix (ISOFIX) - ten mi sie najbardziej podoba musze zobaczyć na żywo ten Casualplay Protector Fix, bo ma dość dobre opinie
#276 |
Wtajemniczenie
|
Mi się właśnie podoba ten Casualplay Protector Fix bo wydaje mi się że wygodnie będzie pochylać go do pozycycji pochyłej, a dla mnie to ważne bo często jak gdzieś jedziemy dlaej to nam Szymon usypia w fotelu i chcę żeby mu głowa nie leciała.
Znalazłam też taki: Sunshine Kids Monterey Jak będzie wolna chwila to muszę podjechać do jakiegoś sklepu i je wszystkie pooglądać na żywo. |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Wtajemniczenie
|
no ten fotelik wyglada fajnie. Ciekawe ja prezentuje sie na zywo.
Najważniejsze, że testy przeszedł pomyślnie
#278 |
Zakorzenienie
|
My właśnie musimy kupić na dniach fotelik (choć Michał jeszcze się w Tobi mieści bez problemu), ale musimy przesadzić w niego Szymona. Na tą chwilę jesteśmy na Romerem...
Tyle, że my bez isofixa. Flexy nie bylam w aptece, ale niedługo muszę zajść po mleko to od razu zapytam o ten żel. A co do Szymona to ja odpocznę sobie po śmierci ![]() Ale ukrop...
#279 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]()
Dziecko nadaje miłości bezkresny wymiar Edytowane przez ..Asia.. Czas edycji: 2011-06-08 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Wtajemniczenie
|
Oj dziewczyny, nic nie poradzimy ze ktoś nas czyta. Piszemy na FORUM i pisząc tu musimy się z tym liczyć że może nasz czytać każdy kto chce czy to zarejestrowany na forum czy nawet nie. Jeżeli nam to nie odpowiada to przenieśmy się na prywatne forum, klub mamy już przecież założony. Inna sprawa że nie rozumiem co "obce" osoby, może interesować na naszym watku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Wtajemniczenie
|
od kiedy nakapowano na Ona to przestało mi się podobac, ze ktoś czyta nasz watek
#282 |
Zakorzenienie
|
My też już musimy powoli myśleć o wymianie fotelika. Jeszcze się nie orientowałam ani w cenach, ani w firmach.
U nas już zaczęło padać. Pogoda jest koszmarna. Nie można się nigdzie wybrac bo w ciągu 10 minut niebo zasnuwa sie chmurami i ulewa. Wogóle jestem rozku*wiona dzisiaj. Andrzej też mi dokłada. Jemu też pewnie temperatury dokuczają. U nas dzisiaj na obiad makaron z truskawkami, a ten zachowuje się jakbym go karmiła @#%$$^&#$#$%^&*%$^@#$&!!! !!!!! MONIA mogę się do was wprowadzić??? ![]() ASIA mądra dziewczynka z ciebie. Nie czytaj nic na internecie, bo tam, tak jak pisała FLEXY same głupoty i straszydła.
#283 |
Zakorzenienie
|
asia - ja wiem czemu dziewczyny zakreslone są - bo podgladaja moje zdjecia
![]() funieczka - jak zmywasz to mozesz ![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-08 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiście dużo tych osób nas tam czyta, ale nie odstraszajmy ich naszymi postami, może to potencjalne mamusie które chcą do nas dołączyć? Ja też nie czytam innych wątków ale wiem że niektóre z nas czytają inne wątki innych mamuś, więc i nas niektórzy czytają z ciekawości. u was taki upał a u nas nie, troszkę się ochłodziło |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
Koleżanka pojechala i jestesmy sami.TZ wroci w nocy.Wczoraj polozylysmy dwóch Marcelów spac i siedzialysmy przy piwku do 12 w nocy.Chlopaki dali pospac do 8.
CATERIN GRATULACJE Z początku jak czytalam o tym ,że czesto sikasz pomyslalam o ciąży ![]() ASIA biopsja brzmi bardzo powaznie ale spokojnie...Nie czytaj ,staraj sie nie myslec(łatwo powiedziec).Byle do wizyty u lekarza i do wynikow badania. wszystkiego naj...dla Kaliny ![]() GOTHIKA chyba fajna ta sukienka. Daj spokoj z lekami na wymioty.Załóz opaski z apteki i bedzie ok.Moja kolezanka ,ktora wlasnie bylA u mnie teraz 2 dni tak robi.Jej siostra mieszka w Szkocji i przywiozla jej wlasnie te opaski.Pomaga a to najwazniejsze.Po co recepty kminic ,lekami faszerowac? Edytowane przez alusia* Czas edycji: 2011-06-08 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja właśnie "wstałam" ![]() ![]() ![]() ![]() monia zazdroszcze ci okruuutnie tego morza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- dubel
![]() |
#288 |
Zadomowienie
|
Tak na szybko:
Asiu 100 lat dla Kalinki i trzymam kciuki za twoje zdrówko, to na pewno nic groźnego. Gothika możesz mi podać nr telefonu do tego busa-przewoźnika, ile oni biorą za osobę? Możesz Ramonce w aptece kupić normalne tabletki, są takie tam jest na nich samolot, będzie bezpieczniej, lepiej nie dawaj jej takich leków bez konsultacji z lekarzem. |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Ech, upiekłam ciasto z truskawkami i mi zakalec wyszedł
![]() Wogóle dzień do samego końca spartolony. Czekam kiedy się skończy i już za nic się biorę, bo znów nie wyjdzie. Zastanawiam się, czy powinnam jaja na twardo gotować, bo może też coś się nie uda.
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Moje muffinki tez ostatnio nie wyszły i środek się zapadł:/ Nie mam pojęcia czemu.
Ale jestem padnięta, ledwo na oczy patrze tak mi dziecko dało dziś czadu. Idę zaraz spać. W mieszkaniu chlewik, ale nawet nie mam czasu sprzątać. W dzień nie ma jak a wieczorem sił brak. Dziewczyny a do naszego klubu to nikt nie może wejść? Nawet moderatorzy?Jakieś małe tajemnice to możemy tam pisać ![]()
#291 |
Zakorzenienie
|
trzeba by bylo spróbowac ale chyba modzi nie mogą... poza tym tylko my - wyslalam do ludzi z listy mamus zaproszenia, w razie co pisac do mnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Wtajemniczenie
|
chciałam jeszcze coś do was napisac, ale zdązyłam już zapomniec. Jestem strasznie rozkojarzona...
pisałam wam, ze dziś obdarałm zderzak na parkingu??? i n dodatek zapomniałam zabrac psa z samochodu....Boże niech ten dzień się już skończy. Ciekawe jak ta mała Zuzua...walczy o życie. Nie moge przestac o niej myslec. dobranoc dziewczęta.
#293 |
Wtajemniczenie
|
no nie..wchodzę a tu nikogo nie ma.
Co jest, śpicie?
#294 |
Zakorzenienie
|
Mnie chyba do końca życia nie będzie dane pospać do 8 rano.
Ja się kłócę z Tż-tem. I zaraz do pracy idę. Poza tym dzień rozpoczął się luksusowo. Andrzej mi oddał swojego pirata-przytulankę i powiedział mi, że mnie kocha. Co można lepszego z rana usłyszeć od własnego dziecka?
#295 |
Zakorzenienie
|
a nie wiem co pisac bo jakos widze niektorze nie w humorze i jakos tak smetne sprawy...
a ja sprawdzam lotka i 4 raz z kolei trafilam trojke ![]() kupon jeszcze wazny na sobote wiec licze na kolejna chocby choc trojke ![]() a po za tym wygralam w zdrapce kolejna hehe widze ze fart mnie nie opuszcza
https://getthefocus.net/ Edytowane przez Caterin17 Czas edycji: 2011-06-09 o 08:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
CATERIN gratuluję. Ja chyba nigdy nic nie wygrałam, ale też nie zajmuję się konkursami i loteriami. Raz na jakiś czas mnie coś naleci i spróbuję szczęścia.
Zastanawiam sie nad torem dla kulek dla Andrzejka na urodziny. Sama muszę cos wymyślić, bo Tż raczej zleje temat i będzie 19-go zaskoczony, że to dzisiaj już urodziny dziecka. Dzisiaj przegiął na całej linii, łajza ostatnia. Powiedziałam, że może sobie wbić do głowy, ze jedynym jego obowiązekiem od tej pory w stosunku do dziecka bedzie utrzymanie go. Nic więcej nie musi, ale tez niech później nie ma pretensji, że Andrzej ma go w dupsku.
#297 |
Zakorzenienie
|
Funieczka tor na kulki fajne, Sebastianek lubi sie tym bawic w szkole, myslalam o kupnie tego tez.
Eh faceci!
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
My wczoraj mieliśmy fatalny wieczór. Michał nam się budził i jęczał, że go nogi bolą, nie mógł zasnąć, wył, budził Szymona. Dwójka na raz płakała. Jeszcze maż bardzo chce przejść na system pracy zmianowy, ale jak pomyślę, że będę musiała sama być przy takich akcjach to juz mi się wszytskiego odechciewa. Z drugiej strony by mi pasowała jego praca na zmianę, po pierwsze jednozmianowcom pozabierali teraz wszystkie dodatki, jednozmianowcy bardziej zarażeni na zwolnienia. Zmianowcy mają super, więcej sa w domu niż w pracy ( u nas jest 5BOP)i mają 800 dodatku do pensji. No i przy zwolnieniach raczej pod uwagę nie sa brani.
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Wtajemniczenie
|
ona ale system zmianowy to takze praca w święta, w weekendy itp.
Mojej koleżanki mąz tak pracuje i jest bardzo niezadowolona, bo nic nie moze z góry zaplanowac. Zawsze czeka na grafik...w weekendy jest często sama, kiedy sa długie weekendy np majówka czy Boze Ciało to tez z reguły jest sama. Ale kasy faktycznie jest więcej. Dziewczyny szukałam połączeń lotniczych do Chorwacji, ale straszne ceny są...chyba za późno się zabrałam za to, pewnie wczesniej były tańsze. Funieczka fajnie ci się dzień rozpoczął...hehe. Dobrze że masz Andrzejka, to miłe jak dzieci okazuja uczucia. Dzieci są szczere - Kala zawsze mówi ze mnie kocha, ale jak TZ się jej pyta to mówi mu ze go ani nie lubi, ani nie kocha - to cena za to że go ciągle nie ma w domu, ze się z nią nie bawi itp. Ale najlepiej u teściowej - teściowa, to w ogóle się nie zajmuje Kalą, jak przyjdziemy, to tylko pali papierosy, zrobi jej herbate i to wszystko. WIęc Kala otwarcie kiedyś powiedizła, ze tamtej babci nie lubi bo jest "nudna i głupia"...myślałam ze się zapadnę...no ale cóż - prawde powiedziała. Moja mama jak czasem zaopiekuje się Kalą (od wielkiego dzwoniu) to poświęca jej 100% czasu - bawi isę , tańczy, pozwala na różne fajne rzeczy - grzebanie z misce z woda, "pieczenie placka"-grzebanie w mące, kaszach itp... - więc Kala ją lubi i mówi to otwarcie. Ale z kolei, to tak rzadko się nią zajmuje...jak już naprawdę musi...raz na 2 miesiące.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.