|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Stapelka, jesli to nie duzy problem, to bardzo prosze o zeskanowanie. Masz jeszcze mojego maila, czy Ci podeslac?
Gratulacje! Witam Agatke! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Swietna jest! Cytat:
![]() Wiecie ten wizaz nie cytuje wszystkich wypowiedzi. W kazdym razie jak mam np 6 stron do nadrobienia, to z tych wczesniejszych nie cytuje i tym samym polowe cytatow nie mam i nie wiem, co komu chcialam. Na pewno chcialam powiedziec, ze ja chce dotrwac do terminu. I mam nadzieje, ze mi sie to uda. I ze trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty! I ze ![]() I zyczyc Dzieciaczkom Nerolki zdrowia. Nerolka dobrze, ze ten katar jeszcze zolty, zielony jest zly. No ale lepiej, zeby w ogole go nie bylo. Popatrz kochana, tak cieplo, a dzieciaki sie zarazaja. Ja juz mysle o tym co bedzie jak moj sie urodzi koncem sierpnia, od wrzesnia dziewczyny wroca do przedszkola i sie zacznie...Juz mnie glowa boli. Wiecej nie pamietam, ide spac, bo mnie maz goni. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Aga też mam takie wrażenie, że nie cytuje wszystkich postów które zaznaczę :|
Stapelka dam znać jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czyli kupujesz położną prywatną do porodu? Cytat:
![]() Czy dziś też zostajemy same na placu boju, gdy śpiochy już pójdą do łóżek? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zaczynam sie juz nakrecac... a jakos musimy wytrwac aania_20 - i ja podziwiam Twoj spokoj i opanowanie, porod mialas wymarzony ![]() ![]() iwonap79, a zlozylas reklaacje podczas odbioru? mozna sie starac o odszodowanie za zniszczona przesylke
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
Karolinee też trzymaj się dzielnie
![]() ![]() Ja się nie chcę żadnej z rodzących wcinać w kolejkę, ale jakbym tak za dwa tygodnie urodziła to bym się nie pogniewała ![]() ![]() A teraz mykam myciu i do wyrka, więc kolorowych wszystkim życzę ![]() Aha i jeszcze poproszę o kciuki, bo jutro wieczorem wizyta u gina ![]()
#276 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
Wchodze na watek a tu co? scio gratuluje coreczki
![]() ![]() ja jestem wykonczona bo sie napomagalam ![]() juz leze w swoim lozeczku i dobrze mi tu ![]() ![]() dobrej nocki wszystkim ![]() ![]() ![]()
#279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bo ja potrafiłam kiedyś w wolny dzień do 14.00 spać. Teraz nawet jakbym mogła, to tak mi jakoś głupio i chyba już nie wypada. Powrócę do tego spania do obiadu na emeryturze - takie moje hobby ![]() Znając życie położę się i będę wątek na komórce do 1.30 czytać, a jutro jak zombi pójdę do doktorka ![]() Sygine ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-06-16 o 22:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
tak brumek wynajmuje położną na Inflanckiej... robię to z czystego egoizmu
![]() może masz na sr Mariolę Skowere? |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tak z czystej ciekawości, bo ja się zdecydowałam nie brać osobistej położnej.
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
To moja główna prowadząca na SR
![]() Tak z czystej ciekawości, bo ja się zdecydowałam nie brać osobistej położnej.[/QUOTE] 1200 zł, ale już wsZystko jest oficjalne. umowa ze spitalem i płacisz po fakcied, chyba, że wyszła cc lub inny szpital co o niej sądzisz? ja z nią nie miałam sr, ale moje mi nie odpowiadały. za łagodne, a ona ponoć mocno konkretna. ja potrzebuję silnej babki bo inaczej lipa z porodu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A w weekend na zmianę, raz małż odsypia - to ja wstaję z małym, raz ja śpię - to małż wstaje z małym. O tyle dobrze, że mój Tż to skowronek i nie lubi długo spać bo go głowa boli i cały dzień chodzi nieprzytomny. Ja tam nie mam takich problemów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu wygląda na to, że fajne podejście mają. A co o niej myślę? Na pierwszym spotkaniu nie polubiłam jej, na drugim ociupinkę, teraz już się do niej przekonałam. Widać że jest twarda i zdecydowana, a nie tak cieplutka tiu-tiu-tiu ![]() Więc jeśli potrzebujesz silnej ręki, to chyba dobrze trafisz! ![]() A powiedz jeszcze, w skład takiej opieki wchodzi tylko poród, czy jeszcze może reszta pobytu w szpitalu? Kiedy kończy się umowa? ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
![]() U nas będą chyba walki, bo żadne nie lubi rana się zrywać. Tzn. jak już pisałam, budzimy się dość wcześnie nawet w wolne dni, ale lubimy jeszcze poleżeć z laptopami albo łazić po domu w piżamach ![]()
![]() |
#285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
uciekam spać cmoki dla wszystkich ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
dobrej nocy dziewczyny
![]() do dzisiaj ![]() ![]() tez uciekam do wyrka
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
No to zostałam sama
![]() Chyba męża zmuszę, żeby się mną zajął, skoro Wy nie chcecie ![]()
#288 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jakby co to tyle z mojego wcześniejszego spania...
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zadomowienie
|
Dzien Dobry z rana, cos nie moge spac od 4tej..
![]() nie wiem ja Ty iustyna, ale ja dzisiaj rozpoczynam oficjalnie przeprowadzke, yupiiii!!! ![]() ![]() Mloda kaszlala w nocy, ale nie mam wyjscia-musze ja dac do zlobka, bo nic bym nie zrobila, a trzeba dzis pakowac graty... karoline ![]() blondynkapoznan- a jak Twoj synek, lepiej sie juz czuje? iwona79 - ja mysle, ze oplacona polozna pomoze Ci jeszcze i pozniej ![]() ![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty - kciukasy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Wtajemniczenie
|
czesc wszystkim jem sobie juz sniadanko torba spakowana wyjazd do szpitala po 8 stresa mam że chyba z ubikacji nie wyjde
![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- nie stresuje sie tylko szpitalem tylko ze jak maz sobie poradzi no w sumie córka u moich rodzicow to jestem spokojna maz tez pewnie da rade tylko JA o szystkim myslalam zakupy, pranie ,gotowanie,i takie tam pierdoły zakończywszy na podlaniu kwiatów a teraz mąż musi to wszystko sam zrobić ....no zobaczy ile pracy jest w domu bo samo wiem wiem kochanie ze duzo pracy w domu nie wystarczy ale chłop dorosły to nie zginie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 0j taaaaaaaaaaaakkk ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim.\ Widzę że dzień bez porodu byłby dzień straconym, więc kto dzisiaj??? |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Rozeznanie
|
cześć Mamusie
![]() na początek zaległe ogromne GRATULACJE dla Ani i Sico ![]() karolinee1983 zobaczysz wszystko będzie dobrze ![]() agadus nie zazdroszczę, ale najważniejsze, żeby jeszcze trochę maleństwo w brzuszku zatrzymać. ![]() Melduję się w nowej części, półtora dnia nie zaglądałam a tu już nowy wątek i dwie rozpakowane mamusie. Normalnie nawet na chwilę nie można Was zostawić ![]() A ja się przyznam, że byłam wczoraj na wizycie i już sama nie wiem co sądzić o swoim lekarzu prowadzącym. Miesiąc temu mnie nastraszył, że szyjka się skraca i mam iść na zwolnienie, na którym to jestem od 2 tygodni. Ostatnio tak mnie wszystko na dole boli, że wczoraj się spodziewałam dalszego skrócenia, a tu nic. Wszystko tak jak było miesiąc temu, więc nie wiem po co to straszenie. Pozostałe rzeczy dobrze, wymaz ok. Dostałam skierowanie na USG w przyszłym tygodniu to się dowiem jak Hania duża już jest. Chyba nigdy Was nie nadrobię ![]() miłego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
Aania- ale miałaś wspaniały poród ![]() ![]() ![]() ![]() Karolineee- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- a gdzie 83monia?? jeszcze się nie pojawiła na nowym wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Byłam rano w laboratorium, popołudniu wyniki. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ![]() Agadus trzymaj się, a mąż sobie poradzi spokojnie! ![]() Ciekawe która dzisiaj będzie tuliła swojego szkraba ![]() Ja zabieram się do nauki, zajrze do Was później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty wszystkie ![]() ja czuję się nadal średnio, wstaję rano to boli mnie cały brzuch, od żołądka po szyjkę ale tak... jakbym go odgniotła do tego przez pół nocy i teraz boli mnie głowa, a nie bolała od początku drugiego trymestru czuję się wypluta, plecy mnie bolą, mam dość nie smęcę idę leżeć i patrzeć na bajkę z młodym (cóż za ambitne zajęcie)
#296 |
Zakorzenienie
|
O jasna cholera
![]() Miałam tyle zacytowanych postów i coś nacisnęłam i mi znikło ![]() Sygnie proszę ![]() ![]() Karolinee Ja też nie umiem spać na wznak, zdecydowanie wolę leżeć z kołdrą między nogami na boku ![]() ![]() Agadus pisz czasami co u Ciebie, jakie badania Ci robią i co Cię ewentualnie czeka ![]() ![]() ![]() JustiP pewnie Twój gin chciał chuchać na zimne i dlatego dał Ci L4 ![]() ![]() U mnie nawet coś popadało ![]() Czuję dzisiaj bardzo nisko ułożoną Emilie ![]() Za dużo Was chyba czytam ![]() Ja miałam dzisiaj też pełnie ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Zanka a mierzyłaś ciśnienie?! zmierz! może w ciśnieniu wysokim siedzi problem Twojej bolącej głowy ![]() Babonik z tego co mi się obiło o oczy to monika raczej się już udzielała w nowym wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy wyższym nie boli a mierzyłam i normalnie 115/70
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
czesc wszystkim ja sie wcale nie wyspalam
![]() ![]() ![]() Zostalo 8 dni do powrotu mezulka ![]() milego dna wszystkim
#299 | |||||
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Zanko po Twoich postach widzę, że łapiesz na końcówce porządnego doła
![]() ![]() ![]() Dziubku pieniążki wpłynęły na konto, dziekuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.