Czerwone Włosy [Farby / Pielęgnacja] - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-02, 14:47   #271
Lein
Przyczajenie

Dot.: Czerwone Włosy [Farby / Pielęgnacja]

Cytat:
Napisane przez anninko Pokaż wiadomość
Może używała któraś z was farby z welli safira oginste chilli albo inne z czerwieni?
Ja jakieś 2 miesiące temu farbowałam Safirą - Dzika Orchidea. Kolor wyszedł jak dla mnie świetny. Bardzo czerwony (ale bardziej wpadał w bordo niż rudy) i nasycony. Niestety akurat na moich włosach nie trzymał się za długo. Ciągle są czerwone ale już takie wypłowiałe. Intensywny kolor wymył się w 2 tygodnie około. Poza tym mi akurat (raczej to kwestia moich włosów) wypadały strasznie włosy po Safirze. Szkoda, bo dla koloru pofarbowałabym nią znowu, ale niestety moja skóra głowy źle ją znosi.
Lein jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 10:19   #272
minimum3znaki
Raczkowanie

A to mój kolor, który najbardziej mi się podobał, farbowałam Joanną czerwona pożeczka Niestety teraz coś mnie pokusiło, żeby zrbić jaśniejsze pasemka i brązowe, mam nadzieje, że ta farba mi załapie, żeby znowu mieć taki kolor jak myślicie?
Pierwsza fotka czerwieni a druga to te co mam teraz.

Edytowane przez minimum3znaki
Czas edycji: 2010-11-15 o 17:14
minimum3znaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 18:47   #273
Lein
Przyczajenie

Dzisiaj próbowałam nowej farby Syoss, kolor Intensywna Czerwień (http://www.syoss.pl/index.php?id=136)

Kolor wyszedł świetnie i włosy nie wypadają mi wcale bardziej (tak jak przy Safirze). Kolor wydaje mi się, że jest bardziej intensywny i o wiele bardziej soczysty. Za tydzień dam znać jak z trwałością farby i czy bardzo się wymywa.

Zaznaczam jeszcze, że kładłam farbę na włosy też czerwone, ale wymyte i wypłowiałe.

Na dole zdjęcia
Stary 2010-08-04, 22:30   #274
Ankafanka
Raczkowanie

Wow! Bardzo ładny odcień
Ale ja bym chciała coś bardziej...ciepłego Taką czerwień z rudymi akcentami...ehh wymagająca jestem

Mam nadzieję,że po Londzie wyjdzie właśnie taka ciepła czerwień

— Adam Neste

Uzależniona od muzyki z Pachnidła...
Ankafanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 22:48   #275
anninko
Przyczajenie

Lein, dzieki za radę. kurcze kupilam wlasnie strasznie droga z loreala marji constrast:P.a ta syoss dala rade z tego co widac na zdjeciu.wystarczy dobra odzywka utrzymujaca kolor. zobaczymy co napiszesz o trwałości;P, u mnie niestety nie moglam jej znalesc nie ma rosmana.
ale za to jest pelno odzywek/szamponow sunlikow do rudych i czerwonych wlosow
anninko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 12:26   #276
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Witaaam!
Kocham czerwone włosy, jak już byłam mała to mówiłam mamie, że takie będe miala
wiec ten kolorek mam od 8 lat
z powodu wycofania przez Pallet mojej kochanej Intesywnej czerwieni z rozjaśniaczem szukam jakiegoś nowego produktu
a obecnie jakoś wysztko się pochowało z czerwieniami!
Dlatego pytam Was o zdanko, marzy mi się piękna intensywna waląca po oczach czerwień
Czytałam cos o Koleston Perfekt. może ktoś mi przyblizyc ten temat?
no i znalazlam strone gdzie sprzedaja Welle Safire Ogniste Chilli i mysle o niej

ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...?

przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog.

krew barwiona tlenkiem żelaza  - tattoomaniak.

little nerd - wierny kibic League of Legends
.
Variance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 23:33   #277
baby_luv_gold
Raczkowanie

GG do baby_luv_gold

Cytat:
Napisane przez Variance Pokaż wiadomość
Witaaam!
Kocham czerwone włosy, jak już byłam mała to mówiłam mamie, że takie będe miala
wiec ten kolorek mam od 8 lat
z powodu wycofania przez Pallet mojej kochanej Intesywnej czerwieni z rozjaśniaczem szukam jakiegoś nowego produktu
a obecnie jakoś wysztko się pochowało z czerwieniami!
Dlatego pytam Was o zdanko, marzy mi się piękna intensywna waląca po oczach czerwień
Czytałam cos o Koleston Perfekt. może ktoś mi przyblizyc ten temat?
no i znalazlam strone gdzie sprzedaja Welle Safire Ogniste Chilli i mysle o niej
koleston to moja ukochana farba , kiedy mam na glowie czerwien , kolory sa nieziemskie i trwale , polecam
Stary 2010-08-13, 22:49   #278
Miryndaa
Przyczajenie

A ja jutro farbuje włoski farbą firmy Joanna-czerwona porzeczka. Już się doczekać nie mogę Wcześniej robiłam szamponetką ale wychodziły ciemne kolory taki pod wiśnie, albo mahoń. Ale mam nadzieje że teraz będzie piękna krwista czerwień
Miryndaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 15:39   #279
Lein
Przyczajenie

Minęło 1,5 tygodnia od mojego farbowania farbą Syoss Intensywna Czerwień. Wydaje mi się, że wymywa się o wiele mniej niż Safira te 2 miesiące temu. Włoski ciągle są czerwone i nie wydaje mi się, żeby farba je w jakikolwiek sposób uszkodziła (ma mało amoniaku).

Tyle ode mnie, mam nadzieję, że ta mała informacja komuś pomoże z doborem farby, chociaż zdaję sobie sprawę, że działanie danej farby to spawa bardzo indywidualna i zależy od włosów. Dla mnie Syoss jest na plus Pozdrawiam
Stary 2010-08-14, 19:51   #280
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Miryndaa Pokaż wiadomość
A ja jutro farbuje włoski farbą firmy Joanna-czerwona porzeczka. Już się doczekać nie mogę Wcześniej robiłam szamponetką ale wychodziły ciemne kolory taki pod wiśnie, albo mahoń. Ale mam nadzieje że teraz będzie piękna krwista czerwień
Porzeczkowa szamponetka Joanny wychodziła Ci wiśniowa albo mahoniowa?! Dziwne. Ja używałam tej szamponetki i miałam czerwień wpadającą w róż.
Ale w sumie ja mam jasne włosy, może to dlatego.
Stary 2010-08-15, 11:59   #281
EvaLuciferia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Porzeczkowa szamponetka Joanny wychodziła Ci wiśniowa albo mahoniowa?! Dziwne. Ja używałam tej szamponetki i miałam czerwień wpadającą w róż.
Ale w sumie ja mam jasne włosy, może to dlatego.
Ja tak samo po tej szamponetce na rozjaśnionych włosach miałam intensywną czerwień, która w zależności od światła lubiała wpadać w róż. Na ciemniejszych włosach już nie jest taka bardzo intensywna. Co do tej farby to dawno nią nie robiłam, ale nie przypominam sobie, żeby moje włosy miały po niej intensywny czerwony kolor
Stary 2010-08-16, 11:30   #282
karolina_mii
Przyczajenie

GG do karolina_mii

Dzika orchidea (Safira) daje głeboki kolor niestety ja mogłam cieszyc sie nim maksymalnie dwa tygodnie, poniewaz moj naturalny kolor to blond - robił sie marchewkowy kolor. mimo nakladania maski dove do włosów farbowanych

pozdrowienia dla wszystkich fanek rudych włosów
karolina_mii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 11:55   #283
VanillaFlower
Przyczajenie

A oto moje czerwone włosy.
VanillaFlower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 17:57   #284
Miryndaa
Przyczajenie

A mi wyszło coś takiego. Chciałam jaśniejszy ale trudno

Edytowane przez Miryndaa
Czas edycji: 2010-08-16 o 18:03 Powód: duże zdjęcie
Stary 2010-08-16, 20:10   #285
EvaLuciferia
Raczkowanie

W tym problem, że sklepowa czerwona farba nie da super intensywnego (i nie mówie to o czerwieni a'la Wiśniewski) odcienia bez rozjaśniania
Stary 2010-08-19, 12:34   #286
Miryndaa
Przyczajenie

Tylko rozjaśnianie bardzo niszczy włosy. A ja mam bardzo łamliwe włosy i słabe cebulki
Stary 2010-08-19, 13:26   #287
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

A właśnie ja do pielegnacji uzywam Elseve Color-Vive do włosów farbowanych (ten czerwony). Szampon, odżywka i maseczka i muszę Wam powiedziec, ze kolor u mnie ok. miesiac jest dluzej, a nawet jak sie spiera to nie tak zle, a wlosy sa odzywione i mieciutkie. no i nie przetluszcza!

.
Stary 2010-08-19, 17:05   #288
Chatul
ma zielone pojęcie

Mnie podczas pielęgnacji czerwonych włosów zawsze pomagają oleje. No i zamiast mycia szamponem można się przerzucić na mycie odżywką (tutaj stosowny wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ie+od%BFywk%B1 ), też pomaga.
Stary 2010-08-24, 17:30   #289
SoulOnFire
Przyczajenie

a czy próbował ktoś czerwieni z l'oreal marijel? jak wychodzą odcienie 6.66 i 7.64, czy jesteście zadowolone?
SoulOnFire jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-30, 19:50   #290
0neither
Przyczajenie

Tak wyglądaja moje włosy po Welli safirze 'Ogniste chilii' . W słońcu są ognisto czerwone

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez 0neither
Czas edycji: 2010-08-30 o 19:52
0neither jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 18:32   #291
Malvinetta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 0neither Pokaż wiadomość
Tak wyglądaja moje włosy po Welli safirze 'Ogniste chilii' . W słońcu są ognisto czerwone

A jaki był kolor wyjściowy?
Ja właśnie też planuje użyć tej farby. Wcześniej miałam pomysł, aby zmieszać dziką orchideę z ognistym chilli, ale niestety tej drugiej farby nigdzie znaleźć nie mogę... :/ I tak się zastanawiam: obecnie moje włosy mają kolor ciepłego brązu wpadający trochę w rudy (efekt poprzedniej niby czerwonej farby po kilku miesiącach) i nie chce aby po użyciu dzikiej orchidei wyszedł mi ciemny czerwony. Wiec tak kombinuje, że może wcześniej bym blondem sobie włosy rozjaśniła i dopiero wtedy safirą. Ale z drugiej strony boję się, że wyjdzie oczo***ny czerwony
A bardzo podoba mi się Twój obecny kolorek
Malvinetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 15:39   #292
0neither
Przyczajenie

Naturalny kolor to ciemny brąz.
Lubie tą farbe, dość długo się trzyma w stosunku do innych.
Ja też szukałam jej bardzo długo aż wreszcie ją dopadłam ;p
Stary 2010-09-01, 17:31   #293
Malvinetta
Przyczajenie

Kurczę, szczęściara z Ciebie. Ja chyba jednak kupie te dwa opakowania dzikiej orchidei i w sobotę sobie farbne, zobaczymy co z tego wyjdzie A ognistego chilli dalej szukać będę. Też właśnie słyszałam, że w porównaniu do innych to Safira jest bardzo dobra
Malvinetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 20:17   #294
skserowans
BAN stały

Ładny ten kolor po Safirze Ogniste Chilii, ja widziałam ją wczoraj u mnie w Rossmanie i w Naturzei. Niestety też ubolewam nad zniknięciem ze sklepowych półek Palette Radiance, chociaż bardzo wysuszała mi włosy. Na półki powróciły też Palette XXL (dawno ich nie widziałam), ale akurat czerwonej nie ma ;( w ogóle po farbach palette strasznie wypadają włosy, ja na szczęście mam je dość grube i dużo na głowie, także tak bardzo boleśnie tego nie odczuwam. Czy któraś może wie gdzie w Warszawie (najlepiej w okolicach centrum) można kupić czerwona Palette color XXL?
skserowans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 08:46   #295
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
Napisane przez skserowans Pokaż wiadomość
Ładny ten kolor po Safirze Ogniste Chilii, ja widziałam ją wczoraj u mnie w Rossmanie i w Naturzei. Niestety też ubolewam nad zniknięciem ze sklepowych półek Palette Radiance, chociaż bardzo wysuszała mi włosy. Na półki powróciły też Palette XXL (dawno ich nie widziałam), ale akurat czerwonej nie ma ;( w ogóle po farbach palette strasznie wypadają włosy, ja na szczęście mam je dość grube i dużo na głowie, także tak bardzo boleśnie tego nie odczuwam. Czy któraś może wie gdzie w Warszawie (najlepiej w okolicach centrum) można kupić czerwona Palette color XXL?
Mi nigdy nie wypadaly po Palette wlosy.

.
Stary 2010-09-06, 12:32   #296
Vanilkaa
Przyczajenie

Farbuję włosy na czerwono dopiero od pół roku, używałam zawsze Palette Rubin, ale strasznie zniszczył mi włosy i zaczęły mi wypadać. Fryzjerka zabroniła mi jej używać, bo mówiła, że wszystkie farby z Palette zawierają jakieś metale w sobie. Więc tym razem kupiłam farbę Sayoss Intensywną Czerwień i ogólnie to nie byłam jakoś mega hiper zadowolona. Moje naturalne włosy to taki średni brąz i kolor wyszedł u mnie stosunkowo słaby. W słońcu tylko ładnie wygląda, a przy spłukiwaniu wyglądał jak rudy. Teraz chcę się pokusić na Wella Safira Chilly, ale nie mogę jej nigdzie dostać. Wie ktoś gdzie w Gdańsku ją dostanę? ^^

a moje włosy po 2 tygodniach po użyciu sayossa wyglądają tak
Vanilkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 14:10   #297
0neither
Przyczajenie

Ja kupiłam ją w realu w Osowej jakiś miesiąc temu.
Stary 2010-09-10, 21:05   #298
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
Napisane przez Vanilkaa Pokaż wiadomość
Farbuję włosy na czerwono dopiero od pół roku, używałam zawsze Palette Rubin, ale strasznie zniszczył mi włosy i zaczęły mi wypadać. Fryzjerka zabroniła mi jej używać, bo mówiła, że wszystkie farby z Palette zawierają jakieś metale w sobie. Więc tym razem kupiłam farbę Sayoss Intensywną Czerwień i ogólnie to nie byłam jakoś mega hiper zadowolona. Moje naturalne włosy to taki średni brąz i kolor wyszedł u mnie stosunkowo słaby. W słońcu tylko ładnie wygląda, a przy spłukiwaniu wyglądał jak rudy. Teraz chcę się pokusić na Wella Safira Chilly, ale nie mogę jej nigdzie dostać. Wie ktoś gdzie w Gdańsku ją dostanę? ^^

a moje włosy po 2 tygodniach po użyciu sayossa wyglądają tak
dziwne, ja od niepamietnych czasow uzywam Palett nigdy mi nic nie było.
natomiast po Sayoss włosy idą przy myciu garściami, kolor jest bez życia i się strasznie szybko wypłukuje NIGDY więcej!
ciesze sie jak cholera, że dorwalam jeszcze 2 opakowania ukochanej Palette Radiance

.
Stary 2010-09-11, 12:46   #299
MusicIsMine
Raczkowanie

Proszę, pomóżcie znaleźć odpowiednią farbę dla mnie. Wczoraj rozjaśniłam włosy rozjaśniaczem do pasemek z joanny (właściwie wczoraj był ostatni etap rozjaśniania bo koleżanka fryzjerka robiła mi to od 2 miesięcy pasmami gdyż nie mogłam się zdecydować na jednolity kolor). Jak to bywa nie rozjasniło się wszystko, zostały czarne pasma, plamy ale nie wygląda to jakos tragicznie. No i przechodzę do rzeczy. Nałozyłam na to farbę czarwona porzeczka z joanny, dziś umyłam wlosy i są już silne przebłyski rudości, założę się , że po kolejnym myciu bedę wyglądała jak król lew (a i zniszczenia włosów, które mimo wszystko bardzo pielęgnuję jeszcze bardziej upodobnia mnie do niego). Polećcie, jakąś czerwoną/ różową farbę, która będzie się w miarę długo trzymała rozjaśnionych tak silnym rozjasniaczem włosach... tylko w rosądnej cenie bo i tak już wydaje majątek na odżywki...

Edytowane przez MusicIsMine
Czas edycji: 2010-09-11 o 12:48
MusicIsMine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 14:15   #300
skserowans
BAN stały

Jeżeli chcesz mieć naprawdę różowe włosy bez żadnego zniszczenia to kup w aptece lek który nazywa się Pigmentum Castellani, włosy będą w pięknym różowym odcieniu. Zmieszaj z wodą w jakieś rozsądnej proporcji i dokładnie spłucz tym rozjaśnione włosy, tak żeby wszystkie były umoczone w wykonanej płukance. Jak coś zachlapiesz- czoło, wannę, możesz to zmyć spirytusem lub mleczkiem do czyszczenia. Z tym, że pigmentum wymywa się zależnie od stopnia zniszczenia włosów, kolor równomiernie blaknie, czyli z ostro różowego powoli robi się lekko różowy.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

A ja mam takie pytanie:
Chce ufarbować włosy na czerwono farbą Koleston, z tym, że nie wiem jakiej emulsji użyć, czy np. 6 czy 12 %? Mój naturalny kolor włosów to średni brąz, z tym, że mam włosy farbowane wczesniej Palette jakąś tam na czerwono. Może mi ktoś pomóc?
skserowans jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości