|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PolskiBus.com
Wiedeń
Wracam tam 15 stycznia i realnie zastanawiam się nad tym, by znowu się tam osiedlić Jarmarki oczywiście były cudowne! ![]() Ale to tyle z dobrych rzeczy Tak więc PB jak dla mnie na krótsze trasy - tak, na dłuższe już nie skorzystam. Z koleżanką wracałyśmy z Wiednia BlaBlaCarem, ale to też dlatego, że zostałyśmy w Wiedniu dłużej
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do wcześniejszych przyjazdów, też mnie to wkurza. Te autobusy i tak przyjeżdżają wcześnie, a przyjazd jeszcze pół godziny przed czasem to już w ogóle porażka, szczególnie w przypadku takich destynacji jak właśnie Wiedeń, Berlin czy Praga, bo nim jeżdżą głównie turyści... Mi też ostatnio do Katowic PB przyjechał pół godziny wcześniej i musiałam dłużej czekać... |
|
|
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pić w środku. zdarzyło mi sięwracać z warszawy do wrocławia i panowie pili akurat piwo.
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, pan obok pił w busie jakąś mieszankę, która po jakimś czasie nim trochę "grzmotnęła". Podejrzewam, że to był jego sposób na przetrwanie tej podróży
Zgłosiłam tylko kierowcy sprawę z luźnym kontaktem.W sumie do PB wielkich zastrzeżeń jakiś nie mam, bardziej denerwują mnie jednak podróżni Najbardziej mnie rozwala to jak ktoś siedzi na 2 miejscach rozłożony, gra w tel/na kompie/coś czyta a jak autobus ma postój, gdzie wsiadają nowi pasażerowie, to nagle ci w busie udają, że tak twardo śpią, byleby tylko nie musieć się gnieść z kimś obcym w fotelu Naturalnie takie zjawisko zauważyłam na dłuższych trasach.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
#275 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pamiętam, że jak jechałam pierwszy raz PB to kierowca sam to wypatrzył, bo w autobusie są kamery i wszystko widać. Dzieciaki zwinęły alkohol i jechaliśmy taniej. Gdyby się nie zastosowali to by ich wyrzucili. Chyba jechałaś ze mną Zawsze tak robię, liczę na szczęście i to, że się nikt nie dosiądzie. Ale jak nie ma miejsc to się zwijam i nie jęczę I nie piję alkoholu, nie rozkładam nikomu na nogi fotela
Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2014-01-05 o 20:21 |
|
|
|
|
|
#276 |
|
Rozeznanie
|
Ja z kolei miałam taką sytuację, że autobus wypakowany był Hiszpanami. Wszyscy oczywiście się dobrze znali, ale nikt nie siedział razem - każdy leżał w fotelu rozłożonym do maksimum. Kiedy w innym mieście ludzie zaczęli wchodzić do autobusu, tamci zaczęli udawać, że śpią
Polacy próbowali ich "budzić", ale oni udawali, że nie wiedzą o co chodzi Dopiero kierowca przywrócił towarzystwo do porządku..
|
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja mam pytanie o trasę Warszawa-Berlin. Czy ktoś jechał, czy w Warszawie dużo ludzi wsiada (jadę z chłopakiem i chcemy siedzieć razem, a już idealnie byłoby gdyby trafiły się miejsca na początku, TŻ jest dość wysoki- wsiadamy w Łodzi), jak ogólnie z komfortem jazdy, czy na tej trasie rozdają poczęstunek
. I takie pytanie o toaletę, nie ma żadnego problemu z korzystaniem z niej?
|
|
|
|
|
#278 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Generalnie wszystko zależy od dnia i pory, tzn. o której jedziecie, zazwyczaj jednak jest sporo ludzi, full w weekendy. Jak jedziecie w weekend to może być dużo ludzi, jednak sporo przecież też dosiada się na trasie - głównie w Łodzi (niech jedno z Was zaopiekuje się bagażem, drugie zajmuje miejsce). Co do siedzenia wspólnego, jak wcześniej, zależy, jak się trafi - może coś wolnego 2-osobowego będzie, może ktoś będzie wysiadał. Raczej nie liczcie na to, że ktoś siedzący przy oknie zechce się przesiąść. Toaleta jest chyba zawsze, tzn. nie słyszałam o tym, żeby coś z nią było nie tak. Na środku jest zejście na dół i tam macie mini-wc. Poczęstunku na tej trasie nie ma. Ja kupiłam teraz trasę Warszawa-Rzeszów na początek lutego, dla 2 osób nocny za 16 zł |
|
|
|
|
|
#279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). Jeśli chodzi o łazienkę pamiętam jak raz była zepsuta, a innym razem kierowca powiedział, żeby z niej nie korzystać, bo było lato i było b. gorąco... W sumie nie wiem co to za wytłumaczenie
|
|
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Toaleta nie jest też dostępna jak jest -20 i mniej
|
|
|
|
|
#281 |
|
...
|
Można jakoś sprawdzić czy jakiej trasie jest poczęstunek?
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno na trasie gdańsk wawa
|
|
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
na trasie łódź - wrocław.
i chyba kraków-wrocław również.
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeszów - Warszawa i odwrotnie rok temu była herbata/kawa, bułka słodka, 4 herbatniki i lody karmelowe ♥ a to wszystko za jedyne 2 zł
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego, co pamiętam to na stronie PB jest mapka z kierunkiem tras i nr autobusu. Pod mapką jest wypisane, na której trasie jest poczęstunek
![]() PS. Dziwi mnie bardzo, że na dłuuugiej trasie Warszawa - Bratysława - Wiedeń takiego czegoś nie ma
|
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, mnie dziwi, że nie robią tego na każdej trasie, skoro chwalą się to usługą mogliby zaszaleć ze wszystkimi trasami, szczególnie z najdłuższymi.
Jednak wyjazd do Berlina nie wypalił, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, może znajdziemy ofertę lepszą, niż 320zł (za wszystko 2x w obie strony). Będę miała jednak okazję wypróbować PB na trasie Łódź-Warszawa, bo odkryłam, że jest dwa razy taniej niż pociągiem. Pewnie napiszę jak się jechało . I mam jeszcze jedno pytanie. Czy trzeba drukować bilet? Chcemy kupić przez internet, ale nie mamy drukarki i zastanawiam się czy musimy zacząć myśleć gdzie je wydrukować. Na stronie nie znalazłam informacji, że trzeba drukować, ale wolę się upewnić.
|
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, wystarczy numer rezerwacji zapisany na kartce, komórce czy wyrecytowany z pamięci
|
|
|
|
|
#288 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za informację
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytalam, że darmowy poczęstunek jest na trasie autokarów dwupiętrowych
a nie wszystkie dwupiętrowe jeżdzą w dalekie trasy.
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osobiście bardziej lubię podróżować Simbadem - fajna obsługa, stewardesi pytają sie co jakiś czas, czy ktoś chce kawę/herbatę/zimny napój, wygodniejsze siedzenia. Tyle, że nie bilety droższe zdecydowanie
|
|
|
|
|
|
#292 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Nie skłoniłoby mnie to raczej do rezerwacji, bardziej zwracam jednak uwagę na cenę, ew. dostępność wifi i czas przejazdu.---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ---------- Musieliby zatrudniać min. 2 hostessy - ten autobus jedzie dłużej niż 8 godzin, poza tym kolejne miejsce zajęte w autokarze, chyba o to chodzi. |
||
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety nie potrafię usnąć tak hop siup. Ostatnio te 7 godz wysiedziałam w tym fotelu, modląc się, żeby czas płynął szybciej.Jak w wakacje wracałam Sindbadem z Hamburga to też praktycznie nie spałam, moja koleżanka obok tak i właśnie ratowała mnie obecność stewarda bo zrobił mi herbatę i pogadaliśmy sporo i trochę mi czas zleciał szybciej
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podczas jazdy zasypiam w 5 sec
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
ja zasnę, ale jak siedzę od strony okna. wtedy się mogę oprzeć.
jak siedzę od korytarza, a drugim obok pasażerem jest obca osoba to nie zasnę. bo nie mam się o kogo oprzeć.
|
|
#296 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi wystarcza lekkie opuszczenie fotela i rogal, ale najlepiej mi się śpi na oknie.Żeby nie było off topu, poluję na tanie bilety do Berlina, w granicach 20 zł RT, bo mi się skończyło kilka rzeczy (czekam na nową pulę). Nie chcę przepłacać, bo może się trafi jakiś wyjazd do Szczecina czy coś. |
|
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ostatnio jechałam PB to siedziałam obok rudowłosego młodego chłopaka, który spał i co 5 min kładł mi głowę na ramieniu, a jak się przebudzał to się robił buraczek
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku lekko chrząkałam i się wierciłam i wtedy chłopak reagował i mu było głupio, a później już mi to było tak obojętne, bo tylko modliłam sie, by wysiąść
|
|
|
|
|
#300 |
|
Przyczajenie
|
Czyli ogólnie usługi PolskiegoBusa są dobre? Bo zamierzam wybrać się w jakąś podróż po sesji.
____________________ My mamy takie ceny http://www.tanieokna.eu każdego zadowolimy! Edytowane przez GloryVip86 Czas edycji: 2014-03-06 o 16:37 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.

Wracam tam 15 stycznia i realnie zastanawiam się nad tym, by znowu się tam osiedlić
Jarmarki oczywiście były cudowne!

Zgłosiłam tylko kierowcy sprawę z luźnym kontaktem.
Zawsze tak robię, liczę na szczęście i to, że się nikt nie dosiądzie. Ale jak nie ma miejsc to się zwijam i nie jęczę