Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-30, 10:36   #271
Krusiak
BAN stały

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Ja tez podłogę tylko mopem myje, nie wyobrażam sobie na klęczkach czy coś

Nadia ma czkawkę prawie po każdym jedzeniu, w brzuchu tez miała, wiec taka jej uroda na razie

Tajka- te do 36 podobno nie bardzo się nadają dla młodszych dzieci poniżej dwóch lat.
Ja mam parowego i cholera mnie juz od niego bierze bo caly czas cieknie!! dlatego wzielam tego inetligentnego ;-) wyglada jak odkurzacz-dysk z tego mojego linku okragly zobaczymy jak sie sprawi

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

DZIEWCZYNY A JA SIE DZIS WSCIEKNE bo mam impreze na walach/obok mnie dokladnie no szlag mnie trafi bo o 20 sie zaczyna ciekawe jak moj maly bedzie spal a jak tam graja jest mega glosno...
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 10:38   #272
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Ale czytałam, że TY non stop w ogrodzie - zanim my do ogrodu dojdziemy to masakra - narazie i tak tylko robimy dół i sypialnie, pokój małego na wiosnę i bawialnie też na wiosnę.

no często tam jestem, mała dobrze śpi na zewnątrz,
ale przeważnie wtedy gdy mama albo siostra wlecą, sama nie przepadam,

ale ja tam nic nie robiłam,
rosną tam stare drzewa owocowe oraz trawa
także bez szaleństw

mam też taki kawałek pośrodku trawy z kostki brukowej na nim 2 ławki i stół
Stary 2011-06-30, 10:38   #273
Krusiak
BAN stały

iizabelaa kupilam mate z twojego linku-tyle jej szukalam he he ona jest tam nowa ;-)
Stary 2011-06-30, 10:44   #274
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
oo dziękuję
aaa zauwazylam,ze on ssie tego kciuka/rączki jak nikt nie widzi ihihi
a jak sie z nim bawie to o rączce zapomina...z nudów mamla je

Ja piję poranną kawkę i jem naleśniki
tż znowu na rano, ale dopiero w niedziele idzie do pracy
no bo mu się nudzi
mój tak rękę wcina jak nikt nie widzi

naleśniki!!! zabiję cię kobieto!!! nie mam mleka w domu!!!

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
otóż szykujemy się do chrzcin, bo to już w niedzielę w jeszcze tyle mamy do zrobienia że szok. mogłoby być już po....

we wtorek byliśmy na szczepieniu. mateuszek waży 6800 gram i za 2 tyg. mamy wprowadzić do jadłospisu oprócz mleczka mamy - zupkę jarzynową. mial robione badanie krwi i wyszło że ma trochę za malo jakiś krwinek, więc ma jeść brokuły i szpinak. zobaczymy co nam z tego wyjdzie. póki co czarno to widzę....

dziewczyny ze ślaska chętne też na umowienie spotkania?
udanych chrzcin

fajnie że już zupkę będziesz wprowadzać

ja jestem chetna chociaż jestem z dolnośląskiego ale mam niedaleko autostradą

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

nic prawie nie pospałam, bo marudził i nie chciał zasnąć, doipiero o 8 chyba zasnął i ja z nim a o 9 pobudka, dobrze, że teraz leży i dał mi zjeść śniadanie

dzisiaj jadę do miasteczka rodziców na targ, muszę kupić mamie kwaiatki i jeszcze je powsadzać, a tak mi się nie chce
uu to szkoda..

a mój za to wstał o 7.30 jak pisałam do 8.30 się pobawił i znów poszliśmy spać wstaliśmy o 10.30 ale jestem wyspana jak nigdy

Cytat:
Oj , Fabian zawsze wyrywał rączki jak obcinałam mu pazurki, była afera, dziś to samo, aż wzięłam rączkę tak żeby ją widział i pokazywałam mu co robię, obserwował z zaciekawieniem eh wzruszyłam się, moje dziecko dorasta
cudowne patrzec jak z każdym dniem nasze dzieci nabywają nową umiejętność

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

coś ostatnio sama sobie problemy wymyślam ...
ale ...
my śpimy z Idalką do 9
czy nie uważacie że to za długo
bo ja ja kładę spać o 19-20

dzisiaj miała 30 minut aktywności koło 7,
ale wizełam ją do siebie i spała dalej

ahaaa
i podchodzę o tej 7 do łóżeczka a ona już prawie na brzuszku leżała
ja bym tak chciała do późna spać... ciesz się

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

własnie pomalowałam paznokcie,moje dziecie chrapie na łóżku,a ja powoli odliczam godziny,bo juz po 14.00 jadę po Tż
super w końcu

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 10:48   #275
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Ja mam parowego i cholera mnie juz od niego bierze bo caly czas cieknie!! dlatego wzielam tego inetligentnego ;-) wyglada jak odkurzacz-dysk z tego mojego linku okragly zobaczymy jak sie sprawi

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

DZIEWCZYNY A JA SIE DZIS WSCIEKNE bo mam impreze na walach/obok mnie dokladnie no szlag mnie trafi bo o 20 sie zaczyna ciekawe jak moj maly bedzie spal a jak tam graja jest mega glosno...
A twój Janek taki wrażliwy na hałasy?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 10:50   #276
iweczka
Zakorzenienie

Witajcie!!!
u nas nocka w miare. pobudka o 1 i o 4 , potem juz koło 8 i o 10 wstałysmy
wieczorem wypiłam karmi. Wanilka, a Ty ???? hehe
dzis z rana w 3 min ( z zegarkiem w reku) odciągnełam 30 ml i dałam małej butle... a skąd 2 razy pociagnęła i wypluwa

idziemy zaraz na specer bo coś marudzi od rana....

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj rozprawa, proszę o kciuki
Ale mam stresa, szok, no nic oby wszystko poszło ok, muszę zabrać synka z sobą i ciocie która z nim zostanie na korytarzu.
Trzymam mocno kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Mojemu dziecku coś sie pomyliło w nocy, o 24 zaczęła stękać i się wiercić, o 1 pobudka
później o 4 już ją wzięłam i spałyśmy do 7.

Dziewczyny, poradźcie mi jak złapać ten chole*** mocz. Myślałam, że mąż rano zawiezie, a tu du**, 2 woreczki poszły do kosza. Do jednego może 2 łyżki stołowe "złapałam", do drugiego nic. Macie jakieś patenty?

w ogóle to wczoraj nie miałyśmy kupy. Po raz pierwszy się to zdarzyło, ciekawe dlaczego.
Olusiuaa, haaaja złapałam za 4 razem, 2 razy była kupa na woreczku za 3 razem wyszło bokiem( za każdym razem zapinałam pieluszke) i w koncu przykleiłam woreczek i nie zapinałam pampka, wiec leżała z gołą dupcią a ja siedziałam koło Małej i czekałam na siuski, po 10-15 min sie doczekałam
teraz musze zrobic posiew moczu Małej wiec bedzie powtórka z rozrywki

Cytat:

dzisiaj jadę do miasteczka rodziców na targ, muszę kupić mamie kwaiatki i jeszcze je powsadzać, a tak mi się nie chce
dasz rade ja jakos ostatnio nie mam weny do kwiatków :/
nawet 2 mi uschły w domu
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 10:57   #277
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Chcę dziś iść do fryzjera, ale muszę małego wziąć ze sobą, a pogoda niepecjalna i chyba znów będzie padać mam się spotkać z koleżanką ze studiów, która od 6 lat w usa mieszka, a wyglądam jak nieszczęście miałam nadzieję, że chociaż z tymi włosami coś zrobię.
idź idź, to Ci dobrze zrobi ja muszę się teraz wyrwać na manicure i pedicure, tylko chyba na raty, w tą sobotę na nogi a w przyszłą ręce, tak żeby mama za długo nie musiała z malym siedzieć

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

ego
zdrzemnij się dziś, a jutro kwiatki posadzisz
no właśnie powinnam, ale z tym moim lobuziakiem to się nie da, a kwiatki muszę dzisiaj bo jutro się spotykamy z dziewczynami i nie będę miała jak tam jechać bo bedzie za późno

Cytat:
własnie pomalowałam paznokcie,moje dziecie chrapie na łóżku,a ja powoli odliczam godziny,bo juz po 14.00 jadę po Tż
no to super, wreszcie razem

Cytat:
u nas z 5x po 15 min..: mur:
u mnie tak samo

Cytat:
racja z samochodem to nic takiego - ale wcześnie byłam na piechotkę jak szłam po pracy ale teraz więcej kasy mi w portfelu zostaje
no to jest fakt, jak sie siedzi w domu, to przynajmniej kasa jest, ja wczoraj tylko do biedronki i lidla pojechałam i wydałam 150zł a musimy kurczę zacząć oszczędzać

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Witajcie!!!
u nas nocka w miare. pobudka o 1 i o 4 , potem juz koło 8 i o 10 wstałysmy
wieczorem wypiłam karmi. Wanilka, a Ty ???? hehe
dzis z rana w 3 min ( z zegarkiem w reku) odciągnełam 30 ml i dałam małej butle... a skąd 2 razy pociagnęła i wypluwa

dasz rade ja jakos ostatnio nie mam weny do kwiatków :/
nawet 2 mi uschły w domu
no to ładna nocka w miarę, dobrze, że pokarm jest
ja wczoraj też karmi piłam

z butelką to się nie poddawaj, moj niby jest głodny i umie pić z butli, ale czasami chwilę to trwa zanim załapie, że musi zassać, też wypluwa, także może ją przytrzymaj dłużej

co do kwiatkow, to w domu mąż podlewa ja lubie tylko te ogrodowe, bo u rodziców miałam ogródek, a tu tylko 2 skrzynki na balkonie
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-30, 10:58   #278
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
iizabelaa kupilam mate z twojego linku-tyle jej szukalam he he ona jest tam nowa ;-)
ciesze się, że pomogłam
Stary 2011-06-30, 11:02   #279
Krusiak
BAN stały

Dzieki wielkie-baaaardzo pomoglas ;-)

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
A twój Janek taki wrażliwy na hałasy?
Tra waly sz nad Odra niesie sie strasznie, nawet plastiki w oknach nie pomagaja, ja nawet spac nie moge-bede musiala sie przeniesc do gabinetu meza on ma od 2 strony i tam stoi rozkladana sofa ;-) ale sie ucieszy ha ha

ja mieszkam dokladnie na prawo ten blok http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.blogi.szkolazklasa.pl/privefiles/blog-1727/wa.chrobr..jpg&imgrefurl= http://www.blogi.szkolazklasa.pl/%3Fblog%3D1727%26alias%3D showPosts%26postID%3D2998 9%26comment%3D1&usg=__8EM bpfyt6N32njZiCTBJE5H_jd4= &h=386&w=580&sz=47&hl=pl& start=0&zoom=1&tbnid=oCVc UcvDakpc_M:&tbnh=104&tbnw =156&ei=2UkMTq_gIo-D-wbvnZjaDQ&prev=/search%3Fq%3Dwaly%2Bchrob rego%26hl%3Dpl%26client%3 Dfirefox-a%26hs%3DE1E%26sa%3DX%26r ls%3Dorg.mozilla:en-USfficial%26biw%3D1045% 26bih%3D679%26tbm%3Disch% 26prmd%3Divnsm&itbs=1&iac t=hc&vpx=732&vpy=91&dur=1 534&hovh=183&hovw=275&tx= 135&ty=87&page=1&ndsp=20& ved=1t:429,r:4,s:0&biw=10 45&bih=679

tu go lepiej widac ten kwadratowy niski po prawej stad nadaje ;-)
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1045&bih=679
za ceglastym zamikiem tez koloru ceglastego

A tu fajne fotki jak by ktos nigdy w szczecinie nie byl ;-)
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=271041

Edytowane przez Krusiak
Czas edycji: 2011-06-30 o 11:11
Stary 2011-06-30, 11:08   #280
diatoma
Zadomowienie

dzien dobry
ale dziwna pogoda. chcialam sie pochwalic ze wczoraj zdecydowalismy sie na wakacje i nawet juz zarezerwowalismy nocleg takze postanowione i w sierpniu jedziemy do Ustki
dzis ma wpasc tesciowa posiedziec z Tymkiem, bo chcialam skoczyc po ten namiot do Pepco, patrzylam tez na allegro i szczegolnie sie nie roznia te namioty niczym procz koloru.
aha i pojawil sie problem wanienki turystycznej, bo nie wsadze 4 miesiecznego dziecka pod prysznicmoze ktora z was cos polecic?

Eirene, czytajac o Twojej nocy przypomniala mi sie moja ostatni posilek zjadl o 19.30, zasnal o 21. obudzil sie o 1 z placzem ale go poglaskalam troche i zasnal-czyli nie byl glodny, i potem na jedzonko o 3 sie obudzil, no i teraz o 10 zjadl.ale strasznie bąki puszczal wiec moze mial jakies wzdecie i to go obudzillo?

Krusiak, moi sasiedzi maja taki dokurzacz, ale on tylko na jendym poziomie i ich to wkurza, bo maja uskok z salonu do jadalni i schody i ta maszyna sobie nie radzi. trzeba za nia chodzic. zobaczymy moze bedziesz zadowoolona.

ja sie ciesze z mojej nowej maty Tymo nawet godzine jest na niej skupiony, takze mamy alternatywe do karuzeli, no i dzis go posadzilam na chwile przed tv - tak z ciekawosci i zaczal sie slinic i banki puszczac

Harods, a czy w manufkaturze jest rekids? bo nie widzialam. aha a pisalas o cocodrillo, tez tam czy w Galerii? mnie sie podoba ta kolekcja z Kaphala newbie, mamy bodziaki i sa super cieniutke i przewiewne i Tymo sie tak w nich nie poci. tylko szkoda ze nie byly w promocji , bo cena tego tragiczna

egoego ja mam w domu 2 kwiatki-storczyka o ktorym czesto zapominam i takie drzewko szczescia z rodzaju gruboszowatych-prezent od tesciowej, na balkonie spedza czas od kwietnia do pazdziernika , nie podlewam go zeby padl, a on nic, nadal jest. a nie wyrzuce jak sie tak dobrze trzyam bo tż sie obrazi;/ i probuje podstepem ale sie nie udaje;p

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-06-30 o 11:12
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 11:18   #281
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
ja mam 100 km

i też chciałabym mieszkać w większym mieście,
ale tak się wszystko złożyło, że tż ma dobrą pracę w naszym rodzinnym miasteczku i trochę głupie by było to zmieniać

nawet mamy za sobą etap małżeństwa kiedy on mieszkał/pracował tutaj a ja w dużym mieście

no to poszaleliście super teściowa nie chce się do was wprowadzić musisz szybko te pokoje zapełnić

my mamy 3 pokoje i strych na którego adaptacje potrzeba by kilkadziesiąt tysięcy

a mnie wczoraj natchnęło żeby coś posadzić w ogrodzie
mam 2 takie małe miejsca gdzie nie ma trawy i można by zamiast dosiać zrobić coś

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

coś ostatnio sama sobie problemy wymyślam ...
ale ...
my śpimy z Idalką do 9

ahaaa
Brawo corcia z dnia na dzien coraz mocniejsza...
czarna no to super.. oliczanie do slubu czas zaczac

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
dzien dobry
ale dziwna pogoda. chcialam sie pochwalic ze wczoraj zdecydowalismy sie na wakacje i nawet juz zarezerwowalismy nocleg takze postanowione i w sierpniu jedziemy do Ustki
dzis ma wpasc tesciowa posiedziec z Tymkiem, bo chcialam skoczyc po ten namiot do Pepco, patrzylam tez na allegro i szczegolnie sie nie roznia te namioty niczym procz koloru.
aha i pojawil sie problem wanienki turystycznej, bo nie wsadze 4 miesiecznego dziecka pod prysznicmoze ktora z was cos polecic?

Eirene, czytajac o Twojej nocy przypomniala mi sie moja ostatni posilek zjadl o 19.30, zasnal o 21. obudzil sie o 1 z placzem ale go poglaskalam troche i zasnal-czyli nie byl glodny, i potem na jedzonko o 3 sie obudzil, no i teraz o 10 zjadl.ale strasznie bąki puszczal wiec moze mial jakies wzdecie i to go obudzillo?

Krusiak, moi sasiedzi maja taki dokurzacz, ale on tylko na jendym poziomie i ich to wkurza, bo maja uskok z salonu do jadalni i schody i ta maszyna sobie nie radzi. trzeba za nia chodzic. zobaczymy moze bedziesz zadowoolona.

ja sie ciesze z mojej nowej maty Tymo nawet godzine jest na niej skupiony, takze mamy alternatywe do karuzeli, no i dzis go posadzilam na chwile przed tv - tak z ciekawosci i zaczal sie slinic i banki puszczac

Harods, a czy w manufkaturze jest rekids? bo nie widzialam. aha a pisalas o cocodrillo, tez tam czy w Galerii? mnie sie podoba ta kolekcja z Kaphala newbie, mamy bodziaki i sa super cieniutke i przewiewne i Tymo sie tak w nich nie poci. tylko szkoda ze nie byly w promocji , bo cena tego tragiczna

egoego ja mam w domu 2 kwiatki-storczyka o ktorym czesto zapominam i takie drzewko szczescia z rodzaju gruboszowatych-prezent od tesciowej, na balkonie spedza czas od kwietnia do pazdziernika , nie podlewam go zeby padl, a on nic, nadal jest. a nie wyrzuce jak sie tak dobrze trzyam bo tż sie obrazi;/ i probuje podstepem ale sie nie udaje;p
No i super....a na dlugo jedziecie???
Stary 2011-06-30, 11:21   #282
Mirabilka
Zakorzenienie

co do tych fotelików jeszcze - kwestia gustu

ale mały kuzynki ma 5 lat i 17 kg i odrazu teraz po tym do 18 zmienia mu tylko na tą taką nadstawkę z graco co już do końca mu posłuży.

Więc kwestia przemyślenia - oby dziecku było wygodnie

Krusiak uwaga bo Cie napadną

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-06-30 o 11:23
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 11:23   #283
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
co do tych fotelików jeszcze - kwestia gustu

ale mały kuzynki ma 5 lat i 17 kg i odrazu teraz po tym do 18 zmienia mu tylko na tą taką nadstawkę z graco co już do końca mu posłuży.

Więc kwestia przemyślenia - oby dziecku było wygodnie

Krusiak uwaga bo Cie napadną
zaraz sprawdze na siatce centylowej kiedy moje dziecko moze miec 18kg;p bo roznica 10 funtow a 8 lat dluzje mozna;p a ten 9-36kg ma dobre wyniki w testach, ale ten 9-18 mozna prawie ze na plasko polozyc;p ah juz nie wiem;p

kurcze wyplata przyszla;p tu w uk maternity jest platne praktycznie dla kazdego tyle samo;p 124 funty z centami(na tydz) w tamtym miechu dostalam jakos 520funtow a w tym 770 jak to mozliwe;p??(szkoda ze nie dostajemy 100% wyplaty;p)

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-06-30 o 11:25
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 11:24   #284
Castia
Wtajemniczenie

hej, moja dziewczynka śmieje się od samego rana w głos ,jej jak jestem w innym pokoju to już tak słychać że jest dziecko w domu. gaduła taka się zrobiła że szok. gaworzy jak bobas z reklamy ale ten śmiech jest boski

czarna no to dobrze że TZ przylatuje, moze przypilnuje cie z z tym jedzeniem bo znikniesz!!! oj ty trzeba pilnowac jak dziecka. bedziesz nam tu zdawac relacje ile zjadlas w ciagu dnia tak jak nasze dzieci

gosikk no naprawde mialaś wiecej szczescia niz rozumu. dobrze ze nie zabrnełas w to dalej. niby to tylko odchudzanie a do czego moze doprowadzic ciesze sie że Anika zadziera glowke do gory

iza,krusiak też mam tę matę tylko ja nie mam tego lewka,no ale ja kupiłam uzywaną wiec moze mi go nie dali. Malwiniątko coraz dłuzej na niej lezy i dyskutuje najlepiej z żyrafą i bardzo lubi dźwięk tego ptaszka,ja sama go uwielbiam jest taki inny i fajny

ego niezła jesteś z tymi kwiatkami najlepiej jakby go jakis pies obsikał, na pewno by zdechł

iweczka u nas nauka butelki też marnie idzie ;/ jedyna nadzieja z soczkiem ze jej posmakuje.bede probowac niedługo

ja na wyprzedazach to upolowałam tylko jak narazie bodziaki i pajace w tesco. i wczoraj spodnie i majtusie takie z falbankami jak chciałam w 5-10-15 - ogólnie lipaaa. no ale w lipcu chyba bedzie mam nadzieje lepiej. na zimowych wyprzedazach kupiłam mnóstwo ciuszków a teraz jakoś marnie idzie

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-06-30 o 11:25
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 11:24   #285
Krusiak
BAN stały

EE tu jest duzy blok ;-) taki kwadrat he he a co mysllisz ze sie po ten inteligentny odkurzacz ktos skusi?? ha ha

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-30, 11:29   #286
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
zaraz sprawdze na siatce centylowej kiedy moje dziecko moze miec 18kg;p bo roznica 10 funtow a 8 lat dluzje mozna;p a ten 9-36kg ma dobre wyniki w testach, ale ten 9-18 mozna prawie ze na plasko polozyc;p ah juz nie wiem;p

kurcze wyplata przyszla;p tu w uk maternity jest platne praktycznie dla kazdego tyle samo;p 124 funty z centami(na tydz) w tamtym miechu dostalam jakos 520funtow a w tym 770 jak to mozliwe;p??(szkoda ze nie dostajemy 100% wyplaty;p)
no właśnie lepiej spr pod siebie - a te testy to większośc ma 4 -3 . 5 to chyba mają tylko z bazą isofix i to te do 13 kg....

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
EE tu jest duzy blok ;-) taki kwadrat he he a co mysllisz ze sie po ten inteligentny odkurzacz ktos skusi?? ha ha
hahha no oby tylko po odkurzacz - ja takiego nie mam - ale za daleko do Ciebie

Stary 2011-06-30, 11:32   #287
Natka3008
Rozeznanie

Witam melduję się i ja z Anastazją.

Dziewczyny pędzicie jak szalone.

Mam do Was pytanie czy można dać dziecku większą ilość herbatki niż się powinno. Kiedyś pisałyście, że powinno wypić tyle w ciągu dnia ile jedna porcja mleka. A może więcej?

Podajecie już jakieś soki, bo mi pediatra kazał już powoli wprowadzać. Jeśli tak to jakie?

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 11:33   #288
Castia
Wtajemniczenie

Mirabilka ale wystawiliscie hawire
nasz dom tez niby spory ale nie praktyczny , TZ sam go wybieral jeszcze za czasow kawalera. nie mam porzadnej garderoby, spizarni, mały i waski przedpokó no ale dobre i to co mamy. choc ja nieraz mialam ochote go sprzedac , w sumie to nadal mam ale maz sie nie da tknac
Stary 2011-06-30, 11:35   #289
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma Rekids w manu, cocodrillo też nie ma (w Galerii też). Jest w Realu na Jana Pawła albo na Piłsudskiego, nie pamiętam, bo nie używam tego sklepu. A Newbie kocham. Mam sporo rzeczy od nich. Są drogie, ale wolę kupić mniej a fajnych, niż 20 kiepskich.Zrób sobie w Kappahl kartę stałego klienta, to będą przysyłać Ci zniżki. Ja tylko wtedy kupuję. A teraz mają fajną promocję bez karty - "3za2". Przy tym się opłaca. Polecam body, spodenki bawełniane (mój nosi w domku i do spania - nie uciskają brzuszka, rampersa i pajacyka).

A my jesteśmy, jak to moja przyjaciółka nazywa, SUSŁY . Śpimy i śpimy. Ja jestem wyspana jak nigdy. Młody zasypia ok. 21:00 i dziś obudził się o 6:00 (nieraz budzi się wcześniej). Przewinęłam, zjadł i pobawił się pod karuzelką (ja w tym czasie drzemałam), co trwało godzinę. Ok. 7:00 zabawa mu się znudziła, więc mnie wołał. Wzięłam go do siebie i spaliśmy do 11:30 (były w tym czasie 2 jedzenia, ale nawet nie wstawałam, tylko podałam cycusia). I właściwie codziennie jest podobnie. Nie zawsze śpimy aż tak długo, przeważnie do 10:00.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-30, 11:39   #290
Castia
Wtajemniczenie

Harrods no ładne spiochy z was

u nas tez jest nieźle, ale z przerwa koło 5 do 7 wtedy Malwinka musi sie zmęczyć zeby dalej isc spac. bo zaczyna juz nowy dzien o tej 5 dobrze ze ja tez nie mam problemu z zaśnięciem i o tej 7 zasypiamy i śpimy do 10 a nawet 11
Stary 2011-06-30, 11:45   #291
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie czy można dać dziecku większą ilość herbatki niż się powinno. Kiedyś pisałyście, że powinno wypić tyle w ciągu dnia ile jedna porcja mleka. A może więcej?
ja tylko koperek i to jak upały albo czkawka - jak się dziecko poci mocno to pewnie można

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
Mirabilka ale wystawiliscie hawire
nasz dom tez niby spory ale nie praktyczny , TZ sam go wybieral jeszcze za czasow kawalera. nie mam porzadnej garderoby, spizarni, mały i waski przedpokó no ale dobre i to co mamy. choc ja nieraz mialam ochote go sprzedac , w sumie to nadal mam ale maz sie nie da tknac
sprzedac już pewnie szkoda - spiżarni też nie mam - ale mam mega piwnicę a dom ma 160m2 tej używanej - więc z tych średnich ale patrzyłam właśnie na fukcjonalności - przedpokój też mam mały i małą kuchnie w sumie

jest prawie 13 a mój mały już 2 kup.ska zrobił - i mnie to martwi czy nie za wodniste - nie wiem jakie na MM powinny byc te idealne

Stary 2011-06-30, 11:56   #292
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
sprzedac już pewnie szkoda - spiżarni też nie mam - ale mam mega piwnicę a dom ma 160m2 tej używanej - więc z tych średnich ale patrzyłam właśnie na fukcjonalności - przedpokój też mam mały i małą kuchnie w sumie

jest prawie 13 a mój mały już 2 kup.ska zrobił - i mnie to martwi czy nie za wodniste - nie wiem jakie na MM powinny byc te idealne
to masz chociaż piwnicę, a ja mysle gdzie ja bede trzymac rozne rzeczy, w garazu chyba a samochod na podworku

w sprawie kupki nie pomoge. u nas sa musztardki no ale na piersi
Stary 2011-06-30, 11:57   #293
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki wielkie-baaaardzo pomoglas ;-)

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Tra waly sz nad Odra niesie sie strasznie, nawet plastiki w oknach nie pomagaja, ja nawet spac nie moge-bede musiala sie przeniesc do gabinetu meza on ma od 2 strony i tam stoi rozkladana sofa ;-) ale sie ucieszy ha ha

ja mieszkam dokladnie na prawo ten blok http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.blogi.szkolazklasa.pl/privefiles/blog-1727/wa.chrobr..jpg&imgrefurl= http://www.blogi.szkolazklasa.pl/%3Fblog%3D1727%26alias%3D showPosts%26postID%3D2998 9%26comment%3D1&usg=__8EM bpfyt6N32njZiCTBJE5H_jd4= &h=386&w=580&sz=47&hl=pl& start=0&zoom=1&tbnid=oCVc UcvDakpc_M:&tbnh=104&tbnw =156&ei=2UkMTq_gIo-D-wbvnZjaDQ&prev=/search%3Fq%3Dwaly%2Bchrob rego%26hl%3Dpl%26client%3 Dfirefox-a%26hs%3DE1E%26sa%3DX%26r ls%3Dorg.mozilla:en-USfficial%26biw%3D1045% 26bih%3D679%26tbm%3Disch% 26prmd%3Divnsm&itbs=1&iac t=hc&vpx=732&vpy=91&dur=1 534&hovh=183&hovw=275&tx= 135&ty=87&page=1&ndsp=20& ved=1t:429,r:4,s:0&biw=10 45&bih=679

tu go lepiej widac ten kwadratowy niski po prawej stad nadaje ;-)
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1045&bih=679
za ceglastym zamikiem tez koloru ceglastego

A tu fajne fotki jak by ktos nigdy w szczecinie nie byl ;-)
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=271041

super masz lokalizacje

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Witam melduję się i ja z Anastazją.

Dziewczyny pędzicie jak szalone.

Podajecie już jakieś soki, bo mi pediatra kazał już powoli wprowadzać. Jeśli tak to jakie?
Ja nieraz daje większą ilość, w końcu dziecku może się bardziej chcieć pic
Zdarza sie, ze najpierw dam 120 soku z woda, potem jeszcze 100 herbatki czy wody.

Ja podaje soki, dawałam jabłko, jabłko-marchewka, jabłko-marchewka-brzoskwinia. Malej smakuja i ma po nich lepsze kupki.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-30, 12:00   #294
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]coś ostatnio sama sobie problemy wymyślam ...
ale ...
my śpimy z Idalką do 9

ahaaa
to nie problem tylko szczęście ja tam zazdroszcze

Cytat:
Tylko siostra to zawsze siostra

My wczoraj spacerowałyśmy z małą w deszczu i nic się nie stało Zafascynowana była, po pierwszy raz coś takiego widziała no i zrobiłam tak, ze kilka kropel spadło jej na buzie, co ja bardzo zdziwiło
mały by było pewnie zadowolony, ale ja tam deszczu nie lubię zresztą już się w miarę wypogodziło, więc pójdziemy, tylko taraz akurat Bąbel śpi

Cytat:
ja wczoraj też karmi piłam
i ja, i ja też

Cytat:

fajnie, że się zdecydowaliście na wakacje możesz podać jakieś namiary na noclegi, bo ja jeszcze nawet nie zaczęłam szukać

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 12:01   #295
Tity
Zakorzenienie

Dziewczyny, wiecie czy w Tesco są jakieś przeceny ciuszków dla dzieci?
Aha zastanawiacie się już nad kupnem krzesełka do karmienia?

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 12:14   #296
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też mam storczyka i nawet się trzyma, a z tym od teściowej to dobre widzisz jaki zawziety kwiatek

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

ego niezła jesteś z tymi kwiatkami najlepiej jakby go jakis pies obsikał, na pewno by zdechł
to nie ja tylko diatoma

Cytat:
mój zawsze robi dwie rano na huśtawce, a wczoraj i dzisiaj nie i dlatego jest marudny, dopiero wieczorem zrobił, to dzisiaj też pewnie będzie się męczył do wieczora
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 12:14   #297
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:

super

iza moja też długo śpi tzn niby od 23 do 9 ale za to w dzień ma sporo drzemek po pół godz, nic się nie martw

Cytat:

cięzki temat .. bycie mamą
święte słowa ostatnio stwierdziłam że przy wyjściu ze szpitala powinni dawać instrukcje obsługi

Cytat:
u nas z 5x po 15 min..: mur:
montii ło matyldo, kiedy ty kobieto masz czas dla siebie

tra Lucjan to anioł a nie kot

Cytat:
no właśnie to mnie przeraża a TŻ niestety w domu to jedynie odkurza + naczynia do zmywarki, ze zmywarki ewentualnie podłoga ale tylko mopem.... no ale jego będzie całą piwnca, garaże i syf na zewnątrz
dobrze że chociaż ci w tym pomaga

ja podłogi na klęczkach myje, chyba musze zainwestować w vilede

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

naleśniki!!! zabiję cię kobieto!!! nie mam mleka w domu!!!

cudowne patrzec jak z każdym dniem nasze dzieci nabywają nową umiejętność
a ja się przyłącza aż musiałam po mleko lecieć bo taka ochota mnie naszła :P

ja to mam wrażenie że Nadia zmienia się z dnia na dzien

iweczka no baa

diatoma super zazdroszcze

castia o jjaaaaa extra moja tylko dwa razy się zaśmiała na głos i teraz tylko gada

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 12:14   #298
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiecie czy w Tesco są jakieś przeceny ciuszków dla dzieci?
Aha zastanawiacie się już nad kupnem krzesełka do karmienia?
wczoraj byłam i u mnie słabo z przecenami, część rzeczy to te same towary, które były przecenione na Dzień dziecka, tylko obniżki słabsze. Dziś jeszcze idę, może coś rzuca fajniejszego.

co do krzesełka, to pewnie na początku będę karmić w leżaczku, bo teściowa jakieś kupiła, jak przywiezie, to zobaczę, czy fajne, jeśli nie, to kupie nowe.

Wanilka- nie anioł, tylko król złodziei Ostatnio ukradł mojemu tacie kanapki z torby zasuniętej na suwak.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-06-30 o 12:15
Stary 2011-06-30, 12:24   #299
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
to nie ja tylko diatoma
no tak coś mi się pokiełbasiło także diatoma pieska zaproś do domu jak chcesz sie kwiatka pozbyć

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

castia o jjaaaaa extra moja tylko dwa razy się zaśmiała na głos i teraz tylko gada
miód dla moich uszu ten jej śmiech ahhh

u mnie w tesco sporo przecen bielizny typu bodziaki,pajace na ciuszkach jeszcze ubogo choć perełki jednostkowe się trafiają
dla takich roczniaków to super po parez złotych bluzeczki,dresy. mozna kupić na zaś

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-06-30 o 12:26
Stary 2011-06-30, 12:29   #300
trzyrazyi
Zadomowienie

dziewczyny ktore macie MARSUPI
mnie wlasnie przyszlo...i kurde nie wiem jak ukladac raczki malej
moglybyscie wrzucic fotki plissssssssssssss
wiem ze juz dodawalyscie ale kuirde nie widzi mi sie teraz werowac watek i szukac troch w koncu naskrobalyscie...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości