|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
BAN stały
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- DZIEWCZYNY A JA SIE DZIS WSCIEKNE bo mam impreze na walach/obok mnie dokladnie no szlag mnie trafi bo o 20 sie zaczyna ciekawe jak moj maly bedzie spal a jak tam graja jest mega glosno... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no często tam jestem, mała dobrze śpi na zewnątrz, ale przeważnie wtedy gdy mama albo siostra wlecą, sama nie przepadam, ale ja tam nic nie robiłam, rosną tam stare drzewa owocowe oraz trawa ![]() także bez szaleństw mam też taki kawałek pośrodku trawy z kostki brukowej na nim 2 ławki i stół
![]() |
#273 |
BAN stały
|
iizabelaa kupilam mate z twojego linku-tyle jej szukalam he he ona jest tam nowa ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój tak rękę wcina jak nikt nie widzi ![]() naleśniki!!! zabiję cię kobieto!!! nie mam mleka w domu!!! Cytat:
![]() fajnie że już zupkę będziesz wprowadzać ![]() ja jestem chetna chociaż jestem z dolnośląskiego ![]() ![]() Cytat:
a mój za to wstał o 7.30 jak pisałam do 8.30 się pobawił i znów poszliśmy spać wstaliśmy o 10.30 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#276 | |||
Zakorzenienie
|
Witajcie!!!
u nas nocka w miare. pobudka o 1 i o 4 , potem juz koło 8 i o 10 wstałysmy ![]() wieczorem wypiłam karmi. Wanilka, a Ty ???? hehe dzis z rana w 3 min ( z zegarkiem w reku) odciągnełam 30 ml i dałam małej butle... a skąd 2 razy pociagnęła i wypluwa ![]() idziemy zaraz na specer bo coś marudzi od rana.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() teraz musze zrobic posiew moczu Małej wiec bedzie powtórka z rozrywki ![]() Cytat:
![]() nawet 2 mi uschły w domu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#277 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no właśnie powinnam, ale z tym moim lobuziakiem to się nie da, a kwiatki muszę dzisiaj bo jutro się spotykamy z dziewczynami i nie będę miała jak tam jechać bo bedzie za późno ![]() Cytat:
![]() u mnie tak samo ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() ja wczoraj też karmi piłam ![]() z butelką to się nie poddawaj, moj niby jest głodny i umie pić z butli, ale czasami chwilę to trwa zanim załapie, że musi zassać, też wypluwa, także może ją przytrzymaj dłużej co do kwiatkow, to w domu mąż podlewa ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#279 |
BAN stały
|
Dzieki wielkie-baaaardzo pomoglas ;-)
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Tra waly sz nad Odra niesie sie strasznie, nawet plastiki w oknach nie pomagaja, ja nawet spac nie moge-bede musiala sie przeniesc do gabinetu meza on ma od 2 strony i tam stoi rozkladana sofa ;-) ale sie ucieszy ha ha ja mieszkam dokladnie na prawo ten blok http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.blogi.szkolazklasa.pl/privefiles/blog-1727/wa.chrobr..jpg&imgrefurl= http://www.blogi.szkolazklasa.pl/%3Fblog%3D1727%26alias%3D showPosts%26postID%3D2998 9%26comment%3D1&usg=__8EM bpfyt6N32njZiCTBJE5H_jd4= &h=386&w=580&sz=47&hl=pl& start=0&zoom=1&tbnid=oCVc UcvDakpc_M:&tbnh=104&tbnw =156&ei=2UkMTq_gIo-D-wbvnZjaDQ&prev=/search%3Fq%3Dwaly%2Bchrob rego%26hl%3Dpl%26client%3 Dfirefox-a%26hs%3DE1E%26sa%3DX%26r ls%3Dorg.mozilla:en-US ![]() tu go lepiej widac ten kwadratowy niski po prawej stad nadaje ;-) http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1045&bih=679 za ceglastym zamikiem tez koloru ceglastego A tu fajne fotki jak by ktos nigdy w szczecinie nie byl ;-) http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=271041 Edytowane przez Krusiak Czas edycji: 2011-06-30 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() ale dziwna pogoda. chcialam sie pochwalic ze wczoraj zdecydowalismy sie na wakacje i nawet juz zarezerwowalismy nocleg ![]() ![]() dzis ma wpasc tesciowa posiedziec z Tymkiem, bo chcialam skoczyc po ten namiot do Pepco, patrzylam tez na allegro i szczegolnie sie nie roznia te namioty niczym procz koloru. aha i pojawil sie problem wanienki turystycznej, bo nie wsadze 4 miesiecznego dziecka pod prysznic ![]() Eirene, czytajac o Twojej nocy przypomniala mi sie moja ![]() Krusiak, moi sasiedzi maja taki dokurzacz, ale on tylko na jendym poziomie i ich to wkurza, bo maja uskok z salonu do jadalni i schody i ta maszyna sobie nie radzi. trzeba za nia chodzic. zobaczymy moze bedziesz zadowoolona. ja sie ciesze z mojej nowej maty Tymo nawet godzine jest na niej skupiony, takze mamy alternatywe do karuzeli, no i dzis go posadzilam na chwile przed tv - tak z ciekawosci i zaczal sie slinic i banki puszczac ![]() Harods, a czy w manufkaturze jest rekids? bo nie widzialam. aha a pisalas o cocodrillo, tez tam czy w Galerii? mnie sie podoba ta kolekcja z Kaphala newbie, mamy bodziaki i sa super cieniutke i przewiewne i Tymo sie tak w nich nie poci. tylko szkoda ze nie byly w promocji , bo cena tego tragiczna ![]() egoego ja mam w domu 2 kwiatki-storczyka o ktorym czesto zapominam i takie drzewko szczescia z rodzaju gruboszowatych-prezent od tesciowej, na balkonie spedza czas od kwietnia do pazdziernika , nie podlewam go zeby padl, a on nic, nadal jest. a nie wyrzuce jak sie tak dobrze trzyam bo tż sie obrazi;/ i probuje podstepem ale sie nie udaje;p
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-06-30 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czarna no to super.. oliczanie do slubu czas zaczac ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
co do tych fotelików jeszcze - kwestia gustu
ale mały kuzynki ma 5 lat i 17 kg i odrazu teraz po tym do 18 zmienia mu tylko na tą taką nadstawkę z graco co już do końca mu posłuży. Więc kwestia przemyślenia - oby dziecku było wygodnie ![]() Krusiak uwaga bo Cie napadną ![]()
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-06-30 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze wyplata przyszla;p tu w uk maternity jest platne praktycznie dla kazdego tyle samo;p 124 funty z centami(na tydz) w tamtym miechu dostalam jakos 520funtow a w tym 770 jak to mozliwe;p??(szkoda ze nie dostajemy 100% wyplaty;p)
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-06-30 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Wtajemniczenie
|
hej, moja dziewczynka śmieje się od samego rana w głos
![]() ![]() ![]() czarna no to dobrze że TZ przylatuje, moze przypilnuje cie z z tym jedzeniem bo znikniesz!!! oj ty trzeba pilnowac jak dziecka. bedziesz nam tu zdawac relacje ile zjadlas w ciagu dnia tak jak nasze dzieci ![]() gosikk no naprawde mialaś wiecej szczescia niz rozumu. dobrze ze nie zabrnełas w to dalej. niby to tylko odchudzanie a do czego moze doprowadzic ![]() ![]() iza,krusiak też mam tę matę ![]() ![]() ![]() ego niezła jesteś z tymi kwiatkami ![]() ![]() iweczka u nas nauka butelki też marnie idzie ;/ jedyna nadzieja z soczkiem ze jej posmakuje.bede probowac niedługo ja na wyprzedazach to upolowałam tylko jak narazie bodziaki i pajace w tesco. i wczoraj spodnie i majtusie takie z falbankami jak chciałam w 5-10-15 - ogólnie lipaaa. no ale w lipcu chyba bedzie mam nadzieje lepiej. na zimowych wyprzedazach kupiłam mnóstwo ciuszków a teraz jakoś marnie idzie ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-06-30 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
BAN stały
|
EE tu jest duzy blok ;-) taki kwadrat he he a co mysllisz ze sie po ten inteligentny odkurzacz ktos skusi?? ha ha
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#287 |
Rozeznanie
|
Witam melduję się i ja z Anastazją
![]() Dziewczyny pędzicie jak szalone ![]() Mam do Was pytanie czy można dać dziecku większą ilość herbatki niż się powinno. Kiedyś pisałyście, że powinno wypić tyle w ciągu dnia ile jedna porcja mleka. A może więcej? ![]() Podajecie już jakieś soki, bo mi pediatra kazał już powoli wprowadzać. Jeśli tak to jakie? ![]()
![]() |
#288 |
Wtajemniczenie
|
Mirabilka ale wystawiliscie hawire
![]() nasz dom tez niby spory ale nie praktyczny ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A my jesteśmy, jak to moja przyjaciółka nazywa, SUSŁY ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Wtajemniczenie
|
Harrods no ładne spiochy z was
![]() u nas tez jest nieźle, ale z przerwa koło 5 do 7 wtedy Malwinka musi sie zmęczyć zeby dalej isc spac. bo zaczyna juz nowy dzien o tej 5 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jest prawie 13 a mój mały już 2 kup.ska zrobił - i mnie to martwi czy nie za wodniste - nie wiem jakie na MM powinny byc te idealne ![]()
![]() |
#292 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w sprawie kupki nie pomoge. u nas sa musztardki no ale na piersi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super masz lokalizacje ![]() Cytat:
![]() Zdarza sie, ze najpierw dam 120 soku z woda, potem jeszcze 100 herbatki czy wody. Ja podaje soki, dawałam jabłko, jabłko-marchewka, jabłko-marchewka-brzoskwinia. Malej smakuja i ma po nich lepsze kupki.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() i ja, i ja też ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() fajnie, że się zdecydowaliście na wakacje ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wiecie czy w Tesco są jakieś przeceny ciuszków dla dzieci?
Aha zastanawiacie się już nad kupnem krzesełka do karmienia? |
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#297 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
super ![]() iza moja też długo śpi tzn niby od 23 do 9 ale za to w dzień ma sporo drzemek po pół godz, nic się nie martw święte słowa ![]() ![]() Cytat:
tra Lucjan to anioł a nie kot Cytat:
ja podłogi na klęczkach myje, chyba musze zainwestować w vilede Cytat:
![]() ja to mam wrażenie że Nadia zmienia się z dnia na dzien ![]() iweczka no baa ![]() diatoma super ![]() castia o jjaaaaa extra moja tylko dwa razy się zaśmiała na głos i teraz tylko gada
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do krzesełka, to pewnie na początku będę karmić w leżaczku, bo teściowa jakieś kupiła, jak przywiezie, to zobaczę, czy fajne, jeśli nie, to kupie nowe. Wanilka- nie anioł, tylko król złodziei ![]()
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-30 o 12:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Wtajemniczenie
|
no tak coś mi się pokiełbasiło
![]() ![]() Cytat:
![]() u mnie w tesco sporo przecen bielizny typu bodziaki,pajace na ciuszkach jeszcze ubogo choć perełki jednostkowe się trafiają ![]() dla takich roczniaków to super po parez złotych bluzeczki,dresy. mozna kupić na zaś ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-06-30 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
dziewczyny ktore macie MARSUPI
mnie wlasnie przyszlo...i kurde nie wiem jak ukladac raczki malej moglybyscie wrzucic fotki plissssssssssssss wiem ze juz dodawalyscie ale kuirde nie widzi mi sie teraz werowac watek i szukac ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.