mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-19, 22:50   #271
ggoraa
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
mój piesek nieraz taki ma odpał że się wystraszy i ucieka

boję się kupić ten komplet bielizny bo teraz jestem tylko taka ważna bo mam C a zawsze miałam miseczkę A - kupowałam w dziale "mój pierwszy biustonosz"
co będzie jak po okresie karmienia po piersiach zostaną 2 piegi ?

ale tak mi się podoba ......

dobranoc!!
15 minut temu zrobiłam sobie popcorn w mikrofalówce w tym tempie dojdę na wadze do 100wy, muszę zasnąć żeby przestać mielić

pa paaaaa, do jutra!!
Ja tak sobie kupilam sexy gorset W okresie karmienia- to wygladalam jak pamela anderson...a pozniej to jakbym od mamy pozyczyla- odstawalo przeokropnie
Ale pocieszam sie, ze za pare miesiecy znow bede sexbomba heheh

Ty popcorn- a ja tosty na noc
Stary 2011-07-19, 23:41   #272
muffinka90
Zakorzenienie

Jeszcze raz dzięki dziewczynki za miłe słowa. Niby leń w tyłku siedzi, ale jak nic nie można, to się chce

co do kilogramów, to od 29.06 przytyłam 3kg tak waga stała, że się teraz zszokowałam, ale dobiłam dopiero do mojej wagi z przed ciąży, więc to i tak nie jest źle, jak na szósty miesiąc

Co do łożyska, to od ostataniej wizyty przesunęło mi się z dolnej ściany (czyli góry ) na tył i kończy się w okolicach główki małego. A główke to tak ma nisko, że mi podczas usg "po zaroście" musiał jeździć, żeby obejrzeć

truskafka przyznaj się, wciągnęłaś brzuch, zebyśmy zazdrościły

tak się zastanawiam, gdzie Agnieszke09 wcięło

Aniolina miałam zgage w tamtym tygodniu przez 4 dni bez przerwy, spałam na siedząco, a i tak jarało niemiłosiernie, nawet po herbacie, Rennie nawet pomaga, ale nie na długo, jeśli jakaś mała istotka usadzi się tylłkiem przy żołądku. Teraz jakoś się przesunął i mam rzadziej na szczęście.

ggoraa jaki klusek z twojej córy ciekawa jestem ile mój wiercipiętek waży...

a to dzieła mojej zdolnej babci:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1175.jpg (154,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1178.jpg (118,0 KB, 14 załadowań)

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-07-19 o 23:43
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 00:07   #273
dreamnes
Raczkowanie

hej dziewczyny długo mnie tu nie było bo przygotowania do ślubu, pózniej ślub i teraz właśnie wróciłam sama do londynu ( tzn. nie tak sama bo z malutką w brzuszku) na półtora miesiąca. Ślub się udał piękny był mieć męża to takie piękne uczucie czuję się bezpieczniejsza Brzuszek było troszkę widać na ślubie :P ale w tańcach jeszcze nie przeszkadzał. Załączam zdjęcie pochwalę się naszą trójką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _FOT6008-1c-m.jpg (58,9 KB, 79 załadowań)

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 06:26   #274
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
to mydło to też Vanish?

może to kwestia temperatury? ile nastawiacie? albo pranie wstępne?
mam tez koncepcje, że za bardzo upycham pralkę, muszę następnym razem spróbować 3/4 objętości dotychczasowej

też zmykam

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

tak, pierwsze 33 dni w roku płaci pracodawca.....

Nie mydlo jest firmy Niemieckiej jak dobrze pamietam spisze nazwe i ci podam. Ja przewaznie piore w 40-50 stopniach i Nasza pralka pierze dosc dlugo bo z 2 godziny. Ja jestem mega zadowolona a i pierzemy w Bryzie

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 06:27   #275
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Czuje sie w pelni wynagrodzona za te poprzednie wizyty u konowalow ( bez urazy)

Wiesz co, ja mojego synka rzeczy piore z naszymi- proszek to vizir kolor i temperatury 40-60 stopni, sprobuj dodac do prania ace do koloru- pomaga. A baile ostatnio nastawilam na 90 stopni plus saszetka vanischu i pomoglo U mnie problemem jest woda- niestety ubrania traca kolor, a biale robia sie szare

Oj moje zgagi tez zaczynaja mnie wnerwiac- potrafi sie nawet zaczac po kawalku ciasta, albo tak jak dzis- po lyczku kubusia!
he, no bez urazy

muszę pokombinować, bo szkoda ubranek, nasze zwykłe brudy są spierane, ale synka nie (nie lubi śliniaków, więc cały przód ubranka zwykle jest brudny) jeszcze nie miałam okazji z tym ACE - może to po nim te ubranka szarzeją, a nie po wodzie? ja tez piorę jego ubranka z naszymi - mam opcję albo 40 albo 60 w pralce , nie mam 50

zgagi na szczęście mnie nie dręczą, chyba że wypiję coś mocno cytrusowego. 21 tydzień mi leci, fasolka sie uaktywniła wreszcie, od jakiegoś tygodnia się wierci.

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Nie mydlo jest firmy Niemieckiej jak dobrze pamietam spisze nazwe i ci podam. Ja przewaznie piore w 40-50 stopniach i Nasza pralka pierze dosc dlugo bo z 2 godziny. Ja jestem mega zadowolona a i pierzemy w Bryzie
dzieki, to jak znajdziesz gdzieś nazwę, daj znać

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 06:31   #276
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
hej dziewczyny długo mnie tu nie było bo przygotowania do ślubu, pózniej ślub i teraz właśnie wróciłam sama do londynu ( tzn. nie tak sama bo z malutką w brzuszku) na półtora miesiąca. Ślub się udał piękny był mieć męża to takie piękne uczucie czuję się bezpieczniejsza Brzuszek było troszkę widać na ślubie :P ale w tańcach jeszcze nie przeszkadzał. Załączam zdjęcie pochwalę się naszą trójką

Ślicznie wygladacie

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
he, no bez urazy

muszę pokombinować, bo szkoda ubranek, nasze zwykłe brudy są spierane, ale synka nie (nie lubi śliniaków, więc cały przód ubranka zwykle jest brudny) jeszcze nie miałam okazji z tym ACE - może to po nim te ubranka szarzeją, a nie po wodzie? ja tez piorę jego ubranka z naszymi - mam opcję albo 40 albo 60 w pralce , nie mam 50

zgagi na szczęście mnie nie dręczą, chyba że wypiję coś mocno cytrusowego. 21 tydzień mi leci, fasolka sie uaktywniła wreszcie, od jakiegoś tygodnia się wierci.

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

dzieki, to jak znajdziesz gdzieś nazwę, daj znać

Jade dzis do siostry a ona ma to mydlo to spisze nazwe
Bede wieczorkiem bo do poludnia jedziemy na targowisko :brzyda l:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 07:08   #277
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
slicznie gratulacje )

Kurcze z kazdym dniem mniej mi sie chce wstawac do pracy, a tu zaraz trzeba wychodzic,
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 07:11   #278
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
co będzie jak po okresie karmienia po piersiach zostaną 2 piegi ?

ale tak mi się podoba ......

: hahaha: czegos takiego jeszcze nie slyszalam

Cytat:
Sliczna z Ciebie dziewczyna,jakie duze oczy .I gratuluje zamazpojscia
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 07:39   #279
Tincia
Wtajemniczenie

truscafka- truskafka; Ale laska z Ciebie!!! Tych kg w ogóle nie widać :/ Gdybyś nie napisała ile masz, to po zdjęciu powiedziałabym, że jesteś drobna. Fajnie

Co do działalności, to niestety jest tak na niej do dupy z chorobowym itp... Moje szefostwo mnie męczyło od października do grudnia, żebym przeszła na działalność, ale że my planowaliśmy starania o dzidzie od stycznia, to powiedziałam, że nie ma takiej opcji. Co prawda nie powiedziałam, że planuje dzidzi, tylko że chcemy kredyt w przyszłym roku hehe. Jakoś trzeba sobie radzić...

kasikkk- extra z tymi zakupami. A co do braku szacunku do ciężarnych. Ja już nawet nie licze na ulgi. Ludzie maja w dupie. Każdemu się wydaje, że to jemu jest ciężko...

Aaaa... boli mnie głowa. I jak wstałam to wymiotowałam Powrót do przeszłości dwa- wcale mi sie to nie podoba :/

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 07:44   #280
Seona
Zakorzenienie

Dziewczyny masakra, od popołudnia napisałyście 6 stron!! Jak to nadrobić?

Co oznaczają niskie krwinki czerwone i płytki krwi? Robiłam badania i czytam o małopłytkowości itp. Do tego dalej te bakterie w moczu dość liczne W poprzedniej ciąży miałam idealne wyniki. Oolong, pliss, napisz coś jak wiesz?

Dreamnes wyglądałaś pięknie.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 07:46   #281
dygotka8
Zakorzenienie

doberek
w nocy chyba ze 3 burze były..
Aniolina; Darusiaaa
-ja w ogóle nie umiem pływać.na basenie jeszcze nigdy w życiou nie byłam,n aplaży byłam raz w swoim zyciu i tylko te kilka dni za granicą chodziłamw kostiumie.i podobnie z tego względu co Ty Darusiaaa nie chciałam kostiumu na plaży założyć i się obwiązywałam na początku pareo,ale potem mie przeszło

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-20, 07:47   #282
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Jej... GRATULACJE!!! I witaj wśród mężatek Pięknie wyglądałaś

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 07:54   #283
dygotka8
Zakorzenienie

dreamnes-gratuluję
Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Witaminka zgadzam sie z Toba.Moglby przeciez pracowac z Twoim tata i rozgladac sie dalej za praca.
Szukam i szukam i znalezc nie moge.Gdzie wy macie ta opcje,ze wlaczacie ostatni nieprzeczytany post??Nic takiego nie widze!
Moj pies zanieczyszcza mi tu powietrze!!Taki maly dupek,a smierdzi,jakby sie Dozek spierdzial
jak logujesz się na wizazwchodzisz na pierwszą stronę naszego wątku to nad pierwszym postem na fiolteowym pasku wyświetla się"Pokaż pierwszą nieprzeczytaną wiadomość" no i ja na to klikam i odsyła mnie do którejś tam strony do pierwszego postu którego nie czytałam jeszcze.
nie wiem czy jasno napisałam:brzyd al:

Stary 2011-07-20, 07:59   #284
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
dreamnes-gratuluję

jak logujesz się na wizazwchodzisz na pierwszą stronę naszego wątku to nad pierwszym postem na fiolteowym pasku wyświetla się"Pokaż pierwszą nieprzeczytaną wiadomość" no i ja na to klikam i odsyła mnie do którejś tam strony do pierwszego postu którego nie czytałam jeszcze.
nie wiem czy jasno napisałam:brzyd al:
O rany,takimi wielkimi,bialymi literami jest napisane,a ja tego nie widzialam .Dziekuje bardzo dygotka
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 08:27   #285
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Piękna trójeczka! Ślicznie wyglądałaś i zdjęcie też fajne No to najlepszego i oby te półtora miesiąca szybko minęło.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-20, 08:29   #286
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
O rany,takimi wielkimi,bialymi literami jest napisane,a ja tego nie widzialam .Dziekuje bardzo dygotka
prosże bardzo

Stary 2011-07-20, 08:34   #287
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Oj tak piszecie strasznie dużoooooooooooo
Ale dziś moja mała baletnica o 5:40 cały układ taneczny mi pokazała chyba z małą przerwą na WC
Wczoraj wylicytowałam kaftanik-bluzeczkę NEXT za 3zł
jeszcze chciałam coś wylicytować, ale przegrałam o 0,50gr :-(

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 08:38   #288
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

ja bym taka techniczna uwage tylko miala, jak odnosimy sie do czyjejs wypowiedzi to cytujmy tylko te zdania ktore sa istotne, lub po prostu samo imie danej osoby, bedzie przejrzysciej. Jak cytowana jest cala wypowiedz to wiecej czasu spedza sie na szukaniu odpowiedniego fragmentu. No i wypowiedzi beda mniej miejsca zajmowac co ulatwi nadrabianie dla tych ktore niestety nie moga pojsc na L4

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 08:49   #289
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
gratuluje!!!! wszytkiego najlepszego na nowej drodze zycia !!!!

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
truscafka- truskafka; Ale laska z Ciebie!!! Tych kg w ogóle nie widać :/ Gdybyś nie napisała ile masz, to po zdjęciu powiedziałabym, że jesteś drobna. Fajnie

Co do działalności, to niestety jest tak na niej do dupy z chorobowym itp... Moje szefostwo mnie męczyło od października do grudnia, żebym przeszła na działalność, ale że my planowaliśmy starania o dzidzie od stycznia, to powiedziałam, że nie ma takiej opcji. Co prawda nie powiedziałam, że planuje dzidzi, tylko że chcemy kredyt w przyszłym roku hehe. Jakoś trzeba sobie radzić...

kasikkk- extra z tymi zakupami. A co do braku szacunku do ciężarnych. Ja już nawet nie licze na ulgi. Ludzie maja w dupie. Każdemu się wydaje, że to jemu jest ciężko...

Aaaa... boli mnie głowa. I jak wstałam to wymiotowałam Powrót do przeszłości dwa- wcale mi sie to nie podoba :/
bidulko mam nadzieje ze szybciutko przejdzie

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-20, 09:00   #290
rojku
Rozeznanie

Wyczytałam gdzieś ostatnio, że dziecko zaczyna reagować już na światło, chociaż ma zamknięte powieczki. Że wyciąga rączki do źródła. Wczoraj zrobiłam eksperyment i poświeciłam na brzuch i Anielka odpowiedziała. Zareagowała też na pozytywkę Mąż mówi, żebym dziecka nie stresowała, ale ja myślę, że to fajny kontakt z małą. Nie robię tego oczywiście non stop
Stary 2011-07-20, 09:02   #291
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam Dziś nawet mam dobry humorek choć w nocy kiepsko spałam z powodu gorąca - pocieszam sie, ze przed porodem jeszcze zrobi się na tyle chłodno, ze sie wyśpię.

ggoraa świetnie, ze udało Ci sie zrobić to usg i że trafił Ci się w końcu "normalny" lekarz. Super, ze z dzidzią już wszystko w porządku Strasznie mi było Ciebie szkoda

truscafka nie wierzę, że miałaś miseczkę A - ja też przez wiele lat nosiłam miseczkę A, bo sobie nie potrafiłam biustonosza dobrać. Zdobywam potrzebną wiedzę i od razu morale mi sie podniosło.Może w Twoim przypadku jest podobnie, podam wiec kilka linków - może sie przydadzą:
http://www.ekspertradzi.tv/uroda/75-...z-cz-i,v69.htm
http://www.ekspertradzi.tv/uroda/75-...-cz-ii,v70.htm
https://polki.pl/moda-porady-stylist...,10024228.html
http://www.papilot.pl/porady-stylist...k-idealny.html
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html

muffinka90 piękne rzeczy Twoja babcia robi, normalnie poezja

dreamnes gratuluję

Seona niskie krwinki czerwone mogą świadczyć o anemii, a niskie wartości płytki krwi o zaburzeniach krzepliwości.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

rojku masz racje to bardzo fajny kontakt z dzieckiem i na pewno nie jest to stresujące dla dzidzi.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 09:11   #292
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć mamusie,
ale naskrobałyście zabieram się za czytanie.

Aniolina likwidują cubusa w dominikańskiej, ponoć od tygodnia są już wyprzedaże, więc wczoraj ciuszki były już przebrane, ale i tak dało się coś wynaleźć

Kurcze dziewczyny, coś mnie od wczoraj kłuje/boli brzuch na dole Mam nadzieję, że to wina tych cieżarów co dla Martyny wczoraj nosiłam, bo niestety mam straszne zakwasy na przedramionach

Lecę po arbuza i Was nadrabiam

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 09:18   #293
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

kkkasikkk mnie też czasami kłuje - jeśli ten ból jest zlokalizowany bardziej po bokach brzucha to raczej związane z rozciąganiem macicy. Ja miałąm nawet takie dość silne bóle brzucha na samym przodzie brzucha między spojeniem łonowym a pępkiem i strasznie sie tym przejmowałam a gin lekceważył. Jak się okazało to były skurcze spowodowane niedoborem magnezu. A od dwóch dni tak dziwnie sie czuję bo mnie nic a nic brzusio nie boli

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-20, 09:20   #294
magolina
Wtajemniczenie

Dziewczyny aż się boję zaglądać na wątek bo zawsze mam tyle do nadrabiania wczoraj zajrzałam przed południem a dziś już 7 stron musiałam gonić

Ja ruchy Lenki czuje już wyraźnie, choć Tż jeszcze ich nie czuje, śmieje się ze mnie że jestem ,,gruboskórna" ale faktycznie czasami widzę jak brzuszek podskoczy ale nic poza tym

witaminko przykro mi z powodu niezaradności Tż, oby otworzył w końcu oczy

Witam nową mamusię i gratuluję joamic i ggorze córek

Cytat:
Ślicznie razem wyglądacie wszystkiego dobrego

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Wyczytałam gdzieś ostatnio, że dziecko zaczyna reagować już na światło, chociaż ma zamknięte powieczki. Że wyciąga rączki do źródła. Wczoraj zrobiłam eksperyment i poświeciłam na brzuch i Anielka odpowiedziała. Zareagowała też na pozytywkę Mąż mówi, żebym dziecka nie stresowała, ale ja myślę, że to fajny kontakt z małą. Nie robię tego oczywiście non stop
Ja tez o tym czytałam i to podobno bardzo dobre ćwiczenie dla dziecka, żeby właśnie świecić na brzuszek też tak robię od czasu do czasu.

U mnie dzisiaj jak się burza zaczęła przed 2 w nocy to skończyło grzmieć jakoś chyba po 5 nie wiem ile tych burz przeszło ale na szczęscie budziłam sie jak pierdykło gdzieś mocniej a potem szłam spać
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 09:20   #295
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Piję właśnie herbatkę owocową, którą wczoraj sobie kupiłam - rewelacja.
Stary 2011-07-20, 09:21   #296
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Wiec dziewusia na trylion procent! No i nie ma juz torbielikow i nie ma wysieku!Mala wazy 726 g ! Czuje sie w pelni wynagrodzona za te poprzednie wizyty u konowalow ( bez urazy)
Cytat:
15 minut temu zrobiłam sobie popcorn w mikrofalówce w tym tempie dojdę na wadze do 100wy, muszę zasnąć żeby przestać mielić

pa paaaaa, do jutra!!
A ja dziś sobie zrobię chipsy krewetkowe, uwielbiam je
Od popcornu mdli mnie w ciąży...

Cytat:
Gratuluję, pięknie wyglądacie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Ale te wymioty to ciążowe, czy się przytrułaś? Mam nadzieję, że już lepiej się czujesz

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Co oznaczają niskie krwinki czerwone i płytki krwi? Robiłam badania i czytam o małopłytkowości itp. Do tego dalej te bakterie w moczu dość liczne W poprzedniej ciąży miałam idealne wyniki. Oolong, pliss, napisz coś jak wiesz?
Ja co prawda nie oolong, ale ostatnio kupiłam m jak mama i tam są opisane normy krwi dla ciężarnych: czerwone ciałka 3,5-4,5 mln/mikrolitr, płytki 100-300 tys/mikrolitr. Spadki w ciąży są zjawiskiem fizjologicznym nawet poniżej tej normy, zwłaszcza płytek, związane ze spadkiem poziomu żelaza.
Mi lekarz mówił, żeby na normy na wynikach nie patrzeć, bo nie biorą pod uwagę bycia w ciąży, więc myślę, że nie ma co się stresować, niech lekarz spojrzy.
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 09:25   #297
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj jak się burza zaczęła przed 2 w nocy to skończyło grzmieć jakoś chyba po 5 nie wiem ile tych burz przeszło ale na szczęscie budziłam sie jak pierdykło gdzieś mocniej a potem szłam spać
To Ci nie zaproszę takich przerywników - u mnie przyszła dopiero o 6:30, ale zagrzmiało tylko dwa razy i tyle. Jednak później juz nie spałam bo teściu zaczął się awanturować.
Stary 2011-07-20, 09:27   #298
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
pochwalę się naszą trójką
Przede wszystkim - gratulacje i witamy wsrod zaobraczkowanych! Bardzo ladnie wygladalas- widac ogrom szczescia i radosci na twojej buzi

U nas dzis pochmurno ,ale i cieplo. Zastanawiam sie co do planow dnia dzisiejszego... w sumie nad wode byloby ok,ale nie wiem jaka temperatura wody. Na sprzatanie tez mam chec heheh...

Jutro mam w planach zajac sie glukoza, bo chyba zostalam w tym nielicznym gronie co ma to jeszcze przed soba.
Stary 2011-07-20, 09:34   #299
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny
Dziewczyny dzisiaj zaczynam 30 tydz i 70 dni do porodu
Co do ułożenia miednicowego moja mała jest cały czas tak ułożona i zobaczymy czy się obróci jak nie to też mnie czeka cc

dreamnes super razem wyglądacie. Wszystkiego jeszcze raz najlepszego
Stary 2011-07-20, 09:49   #300
kropeczka27
Raczkowanie

Cytat:
Ślicznie wygladaliście,gratuluje serdecznie
kropeczka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości