|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Cytat:
To jest ŚWIĘTOŚĆ, a my zwykli ludzie, tego po prostu nie rozumiemy
|
|
|
|
|
#272 | ||||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
organizm 15 latki która miesiączkuje od 10 roku życia to ten sam organizm co 21 latka która miesiączkuje od 16 roku życia (mówiąc na bardzo chłopski rozum... bardzo chłopski)więc bardzo cię proszę ale biologiczna dojrzałość to sprawa NIESAMOWICIE indywidualna i niektóre 15 latki kwalifikują się do brania tabletek. sama brałam od 16 roku życia i nie było żadnych przeciwwskazań, ba, biorę wiele lat żyję i nic mi nie jest. |
|
|
|
|
#274 |
|
Konto usunięte
|
Ja pamietam pelno historii typu 'przyjdzie pan w płaszczu i cie zabierze'. I w szkole tez sie straszylismy panem w plaszvzu. I jak ktos przyszeld nagle z opowiescia, ze widzial pana w plaszczu na ulicy to na te ulice nie walno bylo wyjsc.
A powinnas byla Musz powiedziec- a skaad, ja mu pozwalam i 10. |
|
|
|
#275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gałkowego oczywiście ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
NIEKONIECZNIE NA WIDOKU, okej? bo o to się tu rozchodzi. w 100%
|
||
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu bym się jeszcze nie pogniewała Widok spiącego dziecka mnie rozczula ![]() Co do brania tabletek przez 15 latkę stanowcze nie. Ja wtedy współżyjąc stosowałam prezerwatywy, choć oczywiście zdarzył mi się głupi stosunek przerywany. Jednak tabletki w tak młódym wieku mogą bardzo dużo zaburzyć. Co do kasowania następnych produktów , zanim spakuje ktoś, to nie powinno aż tak oburzać. One też muszą szybko pracować , więc nie mają często czasu, żeby czekać , aż je spakujesz. Często po prostu kasują, płacisz, potem szybko kasują inne produkty, no nie mają wyjścia. Inaczej pewnie inni skarżyliby się, że wolna obsługa i Pani mogłaby pożegnać się z posadą. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-08-01 o 23:36 |
|
|
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
Mnie jeszcze denerwuje, gdy ktoś chce narzucić mi ustępowanie dzieciom...
![]() Miałam kiedyś poważne zapalenie ucha, naczekałam się u laryngologa dobre 3 godziny na przyjęcie. W kolejnych dniach musiałam chodzić na zmiany opatrunku (trwające 5 min) i obowiązywała napisana na drzwiach zasada, że pacjenci na opatrunek wchodzą poza kolejką, na przemian z tymi "normalnymi" pacjentami. To przychodzę sobie raz, grzecznie pytam, kto na opatrunek, aby ustalić kolejność. A tu oczywiście wielkie pretensje jakiś babki, bo tu dziecko czeka i ja mam wejść po nim (chociaż moja kolej wychodziła przed tym dzieckiem). Tłumaczę babce, żeby sobie przeczytała kartkę na drzwiach (siedziała centralnie naprzeciw drzwi, metr od nich). A ta dalej swoje, że dziecko czeka. To mówię babce, że ja też czekałam kilka dni temu a teraz mam prawo wejść, wchodze tylko na 5(!) min a tak, to będę tam stać jeszcze co najmniej 40 min. Ale gdzie tam, nie dotarło. Stanęłam blisko drzwi i od razu weszłam do gabinetu, jak przyszła moja kolej Babka oczywiście dalej była oburzona... Jak mnie takie coś denerwuje
|
|
#278 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie to karmienie piersią by nie przeszkadzało w sumie, ale pod warunkiem zasłonięcia tejże piersi. No sorry, nie mam ochoty oglądać czyichś sutków przy obiedzie w restauracji na przykład, karmiących czy nie.
Zresztą dla mnie taka sytuacja jest dość intymna, nie wyobrażam sobie wystawiania piersi na widok publiczny.
|
#279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() :mad :Chyba nie zaznam tego cudownego uczucie, gdy nikt mnie nie może skrytykować a moje słowo, 'cyc' i kupa mego dziecka jest święta. Trudno ![]() Tego może dziecko by się wystraszyło
|
|
|
#280 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to za facet bez jaj...
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#282 |
|
Zadomowienie
|
Mnie dziwi to, że niektórzy rodzicie /rodzinka/pasjonaci dzieci nie potrafią zrozumieć, że nie przepadam za noworodkami/niemowlętami i nie potrafię się nad nimi rozpływać. Oczywiście twierdzą, że przejdzie mi "jak urodzę". Może przejdzie, może nie. Nie uważam, że z tego powodu miałabym być złą matką
. Rozumiem, że dziecko to nie zabawka i należy się nim zająć należycie, do tego dochodzą instynkty macierzyńskie. Swoje a obce zapewne odbiera się inaczej, ok.Ostatnio ciotka próbowała mnie przymusić do wąchania kupy jej nowo narodzonej wnuczki, bo "kupa noworodka pięknie pachnie, można ją wąchać i wąchać".Ok , niektórzy to lubią, ja nie
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Noa , oczywiście to nic złego, że nie rozczulasz się nad dziećmi. Każdy ma inaczej. A dobrą matką jest się przede wszystkim wtedy, gdy jest się na to w pełni gotową. |
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
SZTACHNIJ SIĘ DUPKĄ MOJEGO SYNA, pachnie takim pudrem, jak prawdziwe dziecko a do tego miękkie nie? Bo tak się mówi "jak pupa niemowlaka"
u niektórych ciąża zabija szare komórki
|
|
|
|
#285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie zazdroszczę przeżyć.
|
|
#286 | |
|
Konto usunięte
|
Chatul- dziecko, owszem, ma potrzeby i nie lubi czekac. Mi chodzi raczej o 'wywalanie cyca;. Jak ktos tego nie robi to nawet nie wiem, ze karmi. Wtedy mnie to nie boli. Boli mnie ogladanie cudzych cyckow.
Cytat:
Mysle, ze jakby dziewczyna wiedziala, ze moze bez stresu, ze rodzice sie dowiedzia, pojsc porozmawiac z lekarzem to moze ktoras by z tego skorzystala. Napewno nie wszystkie bo w tym wieku na sam dzwiek slowa 'ginekolog' wiekszosc ciarki przechodza. Ale jezeli jakas Ania Kowalaska nie zaszlaby dzieki temu w ciaze to to jest tego warte. Poza tym tabletki przeciez normuja cykl, o ile pamietam to mozna je brac 2 lata od pierwszej miesiaczki. No to zwykle wlasnie 15-16. W kazdym razie, glowna idea jest kontakt takiej dziewczyny z lekarzem, ktory jest utrudniony i przez to dziewczyna kombinuje Noa- przejdzie Ci jak juz odnosnie Twojego dziecka, nie cudzego. Cudze dalej bedzie smeirdziec. Edytowane przez 201604250941 Czas edycji: 2011-08-01 o 23:41 |
|
|
|
|
#287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja mama ciągle twierdzi, że mi przejdzie. Mam ochotę wtedy wrzeszczeć. Bo skąd ona wie, że przejdzie mi niechęć do dzieci? Jak ja mam się bawić z dzieckiem to automatycznie chce mi się spać. Moj organizm się broni w ten sposób A jak by mi ktoś czyjąś kupę podtykał pod nos to było by duże prawdopodobieństwo, że tą kupą by oberwał. Skoro można wąchać i wąchać to pewnie można z niej zrobić maseczkę na włosy
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jj4u , to normalne, że tak twierdzi. Po prostu Cię nie rozumie. A Ty masz prawo do takich, a nie innych reakcji. Jedni uwielbiają zabawę z dziećmi ( np ja ) , innych to męczy, nie cieszy. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-08-01 o 23:43 |
|
|
|
|
#289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do drugiej części to wiesz... skoro kupa słowika jest w maseczkach do twarzy, to czemu nie pójść o krok dalej?
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#290 |
|
Konto usunięte
|
Niektorzy zakladaja, ze kobiety sie rodza z insturkcja do dziecka w glowie juz. I wciskaja mi te swoje nowordki i wciskaja. A ja nie chce bo sie boje ze zepsuje. Przeciez to delikatny sprzet. Jak mu glowki nie podepre odpowiednio to moze mu sie urwie?
|
|
|
|
#291 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie potrafię zachwycać się dziećmi. Noworodki czy niemowlaki w ogóle mnie nie kręcą, nawet nie widzę między nimi różnicy. Wprost "kochałam" sytuacje, gdy ktoś np. na zajęcia przynosił telefon wypełniony zdjęciami jakiegoś nowonarodzonego dziecka, wokół wianuszek dziewczyn, obowiązkowo się zachwycających i wpychanie mi pod nos tych zdjęć "Zobacz, jaki słodki, jaką ma fajną minkę! No jak Ty możesz się nie zachwycać dziećmi, przecież one są takie kochane!" - i tu grymas wyrażający szczere zdziwienie moją obojętnością. No po prostu zbrodnię popełniam, że nie pieję z zachwytu nad zaślinionym, śpiącym lub upaćkanym dzieckiem. A zachwycanie się może przychodzi, a może i nie. Moja mama jakoś się nie zachwyca obcymi dziećmi...
Edytowane przez Reme Czas edycji: 2011-08-01 o 23:52 |
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę takie niewyrozumiałe? Heh , współczuję. Ja uwielbiam, moja przyjaciółka np nie i ja rozumiem, że nie zachwyca się dziećmi. Ludzie chyba nie rozumieja, że ktoś może być inny. Guglak, a dla mnie na odwrót każdy noworodek jest ładny I jak Ty lubię bawić się z dziećmi, ale bezcenne były sytuacje, gdy na ulicy dziecko uśmiechało się do mnie, machało mi, a jedno nawet coś mnie zaczepiło , hehe chyba wyczuwają, że je lubię.Nie miałam wielu okazji do opieki na dzieckiem , lecz lubię to. W sumie chciałabym opiekunką być , lecz nikt by mnie nie wziął bez referencji, a kierunek na studiach mam z tym niezwiązany , bo w sumie jednak marna pensja w przedszkolu mnie nie przekonywała, mimo miłości do dzieci. Moim zdaniem dobra matka nie musi swoim dzieckiem zachwycać się nad niebiosa, lecz jakaś więź między nimi musi być, jeżeli nie ma, to najczęściej jest to depresja poporodowa i nie może znieść swojego dziecka. Wiadomo, że są trudniejsze chwile, jednak dobro dziecka dla dobrej matki powinno być ważne. O co do cech, które denerwują , to pewnie też niezdecydowanie. Tylko to wkurza w mojej osobie moją kumpelę Taka moja natura, że często mi wszystko może bardziej obojętne i np pyta co tam wolę itp, a ja "Obojętne mi", "Nie wiem" albo nie mogę się zdecydować ![]() Denerwuje mnie też ta cała era tych portali społecznościowych. No bo mieć taki , to ok, ale ludzie wstawiają tam coraz więcej informacji zamiast się komunikować, a wtedy okazuje się, że moje kumpele np wiedzą, że inna kumpela w naszym wieku jest zaręczona z tym i tym przez facebook'a i jednak trochę te kontakty się zacierają. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-08-02 o 00:03 |
|
|
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
Ja lubię dzieci od 3 roku do 5-6. Mam kumpla 3 latka
. Pożycza mi swoje bajki na płytach i pozwala bawić się swoimi zabawkami (też bym takie chciała) i jak z nim idę na plac zabaw to sobie zjeżdżam, wspinam, huśtam i nikt na mnie się dziwnie nie patrzy. Takich małych śpiąco-jedząco-srających to nie lubię. Najgorzej jak ktoś się na głos takich zachwyca i oczekuje ode mnie tego samego. Rzadko który noworodek jest ładny i większość jest do siebie podobna.
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
szczerze to ja lubię bobaski ale nie wszystkie. jak widzę wykrzywione ogromne dziecko któremu się ulewa i które się drze to jakoś omijam szerokim łukiem, ale jak widzę zdjęcia Anne Geddes to jakoś takie wewnętrzne puci puci mi się włącza
|
|
|
|
#296 |
|
Rozeznanie
|
,,Nie należy podchodzić do dziecka od tyłu, bo oczy mu się wywrócą do środka."
Kilka lat temu byłam o tym upominana. Oksytocyna powoduje uczucie silnej więzi - instynktu macierzyńskiego, a charakterystyczna uroda dziecka jest zabezpieczeniem przed jego skrzywdzeniem. Czasem jest to dla mnie zabawne jak biologia pociąga ludzi za sznurki. Bez ich świadomości.
|
#297 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak samo jak od nas wszyscy oczekuja od rodzicow, ze beda kochac dzieci najbardziej na swieciw i uwazac, ze sa cudowne. A sprobuje ktos poweidziec, ze jego dziecko go meczy i juz niewyrabia. Ze to trudniejsze niz myslal. Zwlaszcza jak nagle ojciec zaczyna wybywac na cale dnie z domu byle dziecka nie ogladac. Ostatnio byl skandal jak babka ksiazke wydala, wktorej napisala, ze bardziej niz dzieci kocha meza a pieluchy wcale nie pachna kwiatami. Pamietam, ze ma okladke ze skreslonym slowek dobra, a potem jest chyba 'zla matka'. Ja bym jej nie nazywala zla matka a raczej realistka XD Nie zamyka dzieciakow w piwnicy, nie bije pasem, po prostu nie umie sie zachwycic. |
|
|
|
|
#298 |
|
Zadomowienie
|
Pocieszyłyście mnie, bo myślałam, że to ze mną jest coś autentycznie nie tak
Następnym razem chyba polecę w żartach jakąś maseczkę kupkową jeśli znowu pojawi się temat ).a dla odmiany swojego 3 letniego kuzyna uwielbiam .Cieszę się, że już podrósł chłopak. Mamy wiele tematów do rozmów i zabaw :P
Edytowane przez Noa_ Czas edycji: 2011-08-02 o 00:05 |
|
|
|
#299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dobrze wiedzieć, że są osoby, które nie tępią kobiet "nie zachwycających się" ![]() Ja mogę obejrzeć zdjęcie dziecka, ale załóżmy jedno, dwa a nie dziesiątki takich samych. Uśmiechnę się z sympatią bardziej do tego, że matka jest taka dumna i pogratuluję, bo samo dziecko mnie nie rozczula. I ogólnie wolę dzieci na żywo, takie, które znam. Pobawię się z nimi i nie jestem anty, choć czasem może tak wyglądać I wiem, że swoje dziecko będę kochać bezgranicznie (jeśli będę mieć).I też nie lubię, gdy ktoś mi wpycha na siłę dziecko w ramiona a po pewnym czasie nie mam co z nim zrobić ![]() I jeszcze dopiszę, że o dziwo... dzieci mnie lubią. Lubią się ze mną bawić, stają po mojej stronie, gdy gram mecz w ping-ponga na placu itd. Więc kobieta nie zachwycająca się =/= kobieta nieczuła, od której dzieci uciekają z krzykiem.
Edytowane przez Reme Czas edycji: 2011-08-02 o 00:14 |
|
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
No na pewno będziesz kochać własne dziecko
![]() Ja zachwycam się każdym, a na punkcie swojego pewnie oszaleję, żart ![]() \Każdy w tej kwestii ma inaczej,. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

To jest ŚWIĘTOŚĆ, a my zwykli ludzie, tego po prostu nie rozumiemy 

Widok spiącego dziecka mnie rozczula
Babka oczywiście dalej była oburzona... Jak mnie takie coś denerwuje

u niektórych ciąża zabija szare komórki

Ale dobrze wiedzieć, że są osoby, które nie tępią kobiet "nie zachwycających się"