![]() |
#272 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!
O kurczaki, dzięki Medzia!
![]() ![]() ![]() A tymczasem zwijam na rower, zwiększyłam sobie obciążenie, więc prędkość mi odrobinę spadnie, ale za to więcej wysiłku w to włożę. Edycja: przejechałam 23.45km w godzinę ![]() Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2011-08-31 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Rozeznanie
|
Ja cały czas pokutuje, za tego grilla. Czuje się taka.... gruba.... strasznie gruba... ale dziś się pilnuje... nie mam dziś tylko ochoty na kijki, ale i tak pewnie pójdę. Dziś w planach sprzątanie, wiec trochę ruchu, układanie w szafie, segregacja ubrań.
Za radami Bottegi stawiam na więcej białka i warzyw. Jadłospis na dziś: Śniadanie: 100 g serka wiejskiego (nie było light więc zwykły), z cebulką; kromka ciemnego chleba własnej roboty z ziarnami słonecznika i otrębami. II Śniadanie: Gruszka Obiad: (będzie) Fasola biała jaś karłowy z warzywami lub po bretońsku. (ugotowałam prawie 0,5 kg i muszę coś z tym zrobić) Podwieczorek: (będzie) Mizeria z ogórków z jogurtem naturalnym lekkim. Kolacja: (będzie) Kanapka z jajkiem, szynką, sałatą i pomidorem. A jak tam u was?;>
Moja dzidzia przyjdzie na świat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez YennaSnape Czas edycji: 2011-08-31 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Kobiety! ![]() U mnie dziś ciężki dzień- wróciłam do domu jakieś 40min temu. Dieta tak średnio, nie miałam szans inaczej zjeść. I śniadanie: jajecznica z 2 jajek, 2 kromki chrupkiego II śniadanie (wzięłam ze sobą): jogurt Jovi 0% tłuszczu z małą paczką płatków Fitella później: bułka (nie wiem co to było.. coś a la ciastko, na szczęście nie francuskie, a zwykłe, takie dość "lekkie", prawie puste w środku, więc dużo jego nie było) z odrobiną kremu kakaowego (pożałowali ostro, to było jakieś rozwodnione i wielkości 1 małej łyżeczki, ale dla mnie lepiej)- niestety zjadłam to, ponieważ kochane PKP znowu zawaliło i w swoim mieście wylądowałam 2h później niż miałam (po 5h), potwornie głodna, mój żołądek domagał się czegoś natychmiast obiad (wpadłam do babci): rosół bez klusek ok. 250ml (taki "czysty"- babcia się krzywiła, ale pozwoliła mi zjeść po swojemu) Podwieczorek: ok. 230g arbuza Kolacja (plany): 2 kromki chrupkiego- jedna z połową plasterka szynki, druga z "Delikatnym", 2 małe ogórki Łącznie: ok. 760kcal bez bułki, więc w 1000 powinnam się zmieścić. Tak myślę, bo ta bułka nie wydawała się tłusta, wręcz jakaś taka sucha. Oszczędzają czy co ![]() Jestem wkurzona, ponieważ przez opóźnienia jakie zafundowało PKP nie dość, że musiałam zjeść bułkę, to jeszcze stałam długo na dworze w samym sweterku, było mi potwornie zimno i czuję, że bierze mnie przeziębienie. ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-08-31 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
A u mnie zmiana na gorsze w jadłospisie:
Śniadanie: 100 g serka wiejskiego (nie było light więc zwykły), z cebulką; kromka ciemnego chleba własnej roboty z ziarnami słonecznika i otrębami. II Śniadanie: Gruszka Obiad: (będzie) Fasola biała jaś karłowy z warzywami z 1,5 łyżki oliwy. Czysta kapusta kiszona. Podwieczorek: nic Kolacja: Kanapka 2 plastrami szynki chudej z indyka,pomidorem, 2 plastrami sera odtłuszczonego. Kilka fasolek (były całkiem nie potrzebne, to z łakomstwa) Nie jestem zadowolona z tego jadłospisu.
#276 |
Zakorzenienie
|
YennaSnape, nie jest źle
![]() U mnie na kolacje zamiast 2 kromek chrupkiego, to jedna taka okrągła, zapomniałam jak to się nazywa, taka też dietetyczna, ale ma więcej kcal- jedna taka ma 38kcal, a chrupie ma 22, dlatego zjadłam jedną.
#277 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
No i tak dziewczyny... jutro już nowy miesiąc!
![]() ![]() U mnie dzisiaj tak sobie, bo totalnie nie miałam czasu myśleć o jedzeniu ![]() Śniadanie: - miseczka płatków fitella o smaku truskawkowym z 0,5% mlekiem II śniadanie: - nic, bo śniadanie znowu było za późno :/ obiad: - smażona na łyżce oleju pierś z kurczaka z papryką i pomidorem, wszystko polane jogurtem naturalnym podwieczorek - sok grepfrutowo-pomarańczowy ze świeżo wyciśniętych owoców kolacja - 2 kromki pieczywa chrupkiego z serkiem almette i pomidorem Ruch: 1h pływania na basanie Dobranoc Kochane ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
thenerdqueen, ja też mam i to od 4 lat. Wiesz co, szczerze mówiąc nie sądzę żeby Dukan coś pomógł, wręcz przeciwnie raczej. Myślę, że ważniejsze jest regularne branie leków i badanie się.
medzia, oj tam, dobry jadłospis ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-08-31 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Wtajemniczenie
|
Co do leków i leczenia, to w 100% się z Tobą zgadzam. Nawet dziś dzwoniłam umawiać się na wizytę, bo odkąd się przeprowadziłam, to nie miałam okazji zajrzeć, a leki jadłam z zapasów, jakie sobie przed przeprowadzką zgromadziłam ;-) zobaczymy co czas przyniesie. A tę białkową dietę przejrzałam tylko ze względu na to, że znalazłam informację o zapotrzebowaniu na białko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
białka każdy potrzebuje,szczególnie w diecie, ale myślę, że nie można opierać się tylko na tym, ponieważ można zrobić sobie więcej złego niż dobrego na Dukanie.
![]()
#282 |
Wtajemniczenie
|
Rozumiem
![]()
![]() |
#283 |
Wtajemniczenie
|
Nowy dzień, panienki
![]() I: parówka Berlinki, 2 rzodkiewki, kawa II: pół jogurtu Twist "zielona herbata" III: 5 pierożków z kapustą i grzybami (grzech, ale siła wyższa.. ![]() IV: banan, zielona lub czerwona herbata V: 2 jajka na twardo + pomidor duży Ruch: godzina na rowerku stacjonarnym, później dopiszę tu wyniki z dziś. Miłego dnia!
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zważyłam się- równe 82 kg, czyli łącznie -6,5 kg ![]() ![]()
#285 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo szybko Ci to idzie, Bottega. Najważniejsze, żebyś nie miała problemów ze skórą później i ewentualnym jojo.
wielkie gratulacje i oby tak dalej ![]()
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Bottega - idziesz jak burza w dół
![]() ![]() Ja dzisiaj: I - serek wiejski light,pomidor,pół ogórka wszystko jako sałatka z sosem vinegret i kromką chleba + kawa II - nektarynka III - Zupa pomidorowa z odrobiną mięsa z udka i marchewką IV - sałatka z marchewki Jak zwykle kolację pewnie odpuszczę bo będzie za późno. Rano 35 km na orbitreku. Zobaczymy co popołudniu się uda ![]()
#287 |
Wtajemniczenie
|
A macie jakąś przekąskę (warzywo/owoc), która nie pociśnie po kaloriach i cukrze a zaspokoi burczący brzuch?
![]()
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Kobietki
![]() ![]() Ze skórą problemów na pewno nie będę miała- mam bardzo jędrną, 90% dziewczyn szczuplejszych ode mnie ma bardziej obwisłą, u mnie wszystko jest takie "zbite". Taka moja natura to raz, a dwa- zapewne pomogło tu wieloletnie uprawianie sportu i smarowanie balsamami po każdej kąpieli. ![]()
#289 |
Rozeznanie
|
A ja jestem załamana. Waga stoi w miejscu. Ani grama do przodu... nie wiem co się dzieje. może coś zmieniłam. Sprawdzę mój wcześniejszy jadłospis i zobaczymy co robię źle. Może troszkę mniej ruchu mam? Nie wiem, ale waga stoi i nie motywuje. Dziś zaczynam uderzeniowo.
Co do tarczycy, to ja jako 13 latka miałam nadczynność i przy wzroście 175cm (tak, tak, nic nie urosłam od podstawówki. Jak raz wystrzeliłam to już tak zostało) ważyłam 52, 49 w porywach do 54 kg. Wyglądałam okropnie, bo mam strasznie ciężkie kości więc nie było na mnie nić oprócz skóry. Przy tej wadze zjadłam 10 razy więcej niż teraz. Jadłam nawet więcej niż mój tata. Ale za to miałam taką przemianę materii, że chodziłam do toalety 3 razy dziennie, otwierałam okna, bo mi cały czas gorąco było, pociłam się strasznie. A gdy poszłam do szpitala dostałam hormony... dużo hormonów. Jadłam dalej tyle samo. W ciągu 3 tygodniowego pobytu w szpitalu przytyłam. Strasznie... chyba z 10 -15 kg. Mam do tej pory problemy z wagą. Dziwię się, że lekarze nie zastosowali zmniejszonej dawki jedzenia skoro wiedzieli, że przytyje... dlaczego rodzice mi nie zwrócili uwagi, że tyje? Nie wiem... ale mam do tej pory żal do nich wszystkich. Gdyby wtedy zadziałali... Bo gdy byłam starsza to dopiero uświadomiłam sobie jak wyglądam, wtedy już miałam nadwagę. Teraz moje wyniki są w normie, ale cały czas z tendencją do niedoczynności.
#290 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nareszcie- w dżinsach normalnie 76,5 jestem szczęśliwa ![]() Teraz jak już wiem, że drgnęło to na pewno zrobię jeszcze ze 30 km.. ![]() ![]() Chyba wasze rady o zwiększeniu śniadań też pomogły. Dzięki Kobiety za wsparcie ![]()
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
YennaSnape, u mnie było podobnie... w podstawówce byłam za chuda, pamiętam, jak pojechaliśmy z rodzicami do aquaparku we Francji i zamiast zjechać ze zjeżdżalni ja... PRZELECIAŁAM tuż nad nią. Byłam tak lekka, że siła wiatru podniosła mnie do góry. Śmiesznie to wygląda na filmie. Moje tycie zaczęło się od 1szej gim- wylądowałam w szpitalu na bardzo bardzo bardzo poważną chorobę (nie chcę pisać na co), lekarze dawali mi 12% szans na przeżycie. Dostawałam masę leków, aby podtrzymać pracę organizmu i dać mu szansę zawalczyć o życie- w tym sterydów, przeżyłam, ale bardzo przytyłam. Od tamtej pory tylko raz miałam prawidłową wagę, ale jak już pisałam przez mojego byłego przytyłam, później spotkałam TŻ i jeszcze bardziej tyłam, bo w końcu poczułam się kochana i akceptowana taka, jaka jestem.
Musimy się trzymać razem, będzie dobrze, damy radę ![]()
#292 |
Rozeznanie
|
Wiem co robię źle!
![]() 1. Chleb na kolacje (nie dużo, ale wcześniej nie jadłam w ogóle, tylko jakiś owoc. Nie jest on mi niezbędny więc mogę z niego zrezygnować.) 2. Mało pije... 3. Jeden dzień obżarstwa (nieszczęsny grill) 4. Nie ważę jedzenia! (to chyba najbardziej oczywisty powód, bo zjadam po prostu więcej) Koniec z tym! Dziś już wypiłam duży kubas herbaty. Jadłospis na dziś: Śniadanie: (12:30) Jedna cieniutka kromka ciemnego chleba własnej roboty. Pół serka wiejskiego (bo nie mam light) z połową pomidora i plastrem szynki drobiowej chudej. II Śniadanie: (14:30) Gruszka Obiad: (17:30) Fasolka bo bretońsku z dwoma plastrami szynki i cebulką. Podwieczorek: (19:30) Jabłko Kolacja: (nie wiem czy w ogóle zmieszczę bo będzie późno.) Jajko z warzywami jakimiś.
#293 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, tarczyca chyba i mnie nęka, a przynajmniej mam większość z jej objaów. W poniedziałek rano lecę na badania. Mam nadzieję, że się jednak mylę.
akasha83, cieszę sie bardzo, że wreszcie waga spada tak, jak powinna! i faktycznie - pożywne śniadanie to podstawa ![]() Bottega, pięknie! Widziałam właśnie na zdjęciu, które wrzuciłaś wcześniej, że skóra na nogach jest jędrna, nic nie zwisa ![]() A u mnie dzisiaj PRAWIE idealnie oprócz obiadu ![]() Śniadanie: - miseczka płatków fitella (bezsmakowych) z 0,5 % mlekiem II śniadanie + obiad: - połączyłam to, ponieważ byłam u znajomej, która zrobiła zapiekankę z kurczakiem, pomidorem, pieczarkami, szpinakiem (same pyszności), ale niestety zapieczone żółtym serem ![]() podwieczorek: - serek homogenizowany brzoskwiniowy kolacja (plany) - parówka - pół serka wiejskiego z pomidorem - kromka pieczywa chrupkiego Planowany ruch: 1h na basenie Widziałam 3 dni temu fajną promocję na jeansy w H&M - obniżka 40zł na każdą parę, która kosztuje powyżej 60zł. Mierzyłam już, ale nie mam zamiaru kupować tak wielkiego rozmiaru spodni! Poza tym, jak schudnę to za miesiąc będą wisiały... ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... Edytowane przez medzia104 Czas edycji: 2011-09-01 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
dziękuję medzia
![]() ![]() ![]() ![]() Kręciłam dziś moje ukochane hula-hop (ojj jak ja za nim tęskniłam ![]() ![]() EDIT: zmierzyłam dziś moje cielsko... ZAŁAMKA Łydka: 39cm Udo: 56cm Tyłek: 104cm Biodra: 102cm Talia: 91cm Piersi: 111 Ramię: 32cm Przedramię:22cm Zawsze miałam kłopot z talią, ale TO jest PORAŻKA. ![]() ![]() edycja: źle zmierzone biodra i tyłek
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-09-02 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
I śniadanie: jajecznica z 2 jajek (S i M), pól plasterka szynki drobiowej, 1 kromka pieczywa wieloziarnistego ryżowego (?)- 38kcal
II śniadanie: 220g arbuza Obiad: ok. 300ml czystego rosołu bez klusek; 100g piersi z kurczaka bez panierki, 2 małe ogórki, pół jabłka i pół marchewki (utarte) Podwieczorek: 1 brzoskwinia, 210g fasolki szparagowej zielonej (21kcal/100g), 100g kalafiora Kolacja: plasterek serka naturalnego, 1 kromka pieczywa chrupkiego wieloziarnistego (okrągłe), 1/3 plasterka szynki drobiowej, 2 małe ogórki Ruch: 3xhula-hop, 500 podskoków obunóż na skakance, 30 pompek damskich, 2xtwister, 120 ćwiczeń na nogi i tyłek ogólnie kcal wyszło łącznie za mało, ale jedzenia było dużo i nie miałam siły nic więcej wepchnąć w siebie.
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-09-01 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Masz prawie takie wymiary jak ja.. W biodrach mam 100 a w piersiach 110.
Ja wczoraj ładnie utrzymałam plan jedzenia ![]() Dzisiaj na śniadanie - 2 kromki ciemnego pieczywa z serkiem i szynką. Później jabłko/ nektarynka Obiad sałatka z piersi ogórka i pomidora z sosem vinegret (kocham go) Może na koniec dnia coś przekąszę - jakąś sałatkę.. Mam dzisiaj małą imprezkę, więc pewnie zgrzeszę ![]() ![]() Dzisiaj jestem po godzinie ćwiczeń. Strasznie mi się nie chciało, ale jak pomyślałam o ważeniu to dałam radę ![]()
#297 |
Wtajemniczenie
|
Piątek dniem ważenia, więc mogę się wam pochwalić: -2kg
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: wczoraj źle zmierzyłam biodra i tyłek. Biodra-102cm, tyłek-104cm.
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-09-02 o 10:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
Wzrostu mam 170 jak się wyprostuję, a jak stoję normalnie to 168
![]() ![]() Wymierzę się w domu wieczorem i zobaczymy czy i ile drgnęło.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.