|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cytat:
Moja siostra ma łóżeczko turystyczne i powiem ci że ona dała jeszcze swoj materacyk bo tamto coś to szajs, ale swoje położyła i jest super. Ja tez bardzo chciałam turystyczne ale TZ mówi że mamy drewniany to nie bedziemy kombinować buuu. Dla Mnie osobiście to jest fajna sprawa z turystycznym
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() budka niby jak malucha np latem do ogrodka wystawiasz
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-08-18 o 10:38 |
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
przeciez mam wozek po jaka cholere ciagnac wyro do ogrodu;D
hehehehe no my tez to mielismy, mala sie nie balaaleswiatelko tak napierdzielalo po oczach ze mnie bolaly a wibracja to jak z 10 telefonow obok siebie polozyc:P
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem ci ze ja prae razy mialam wyro w ogrodzie ![]() a w wibracji dla mnie najgorszy ten dzwiek byl, nie wiem jak takie cos moze koic
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
Na łóżeczkach turystycznych sie nie znam. A o zakupie takowego nawet nie myślę.
Ja na razie uciekam. |
|
|
|
#276 |
|
Zadomowienie
|
To ja na chwilkę zmienię temat
![]() Czy macie linki na allegro do koszul do szpitala, które kupiłyście i odpowiadają Wam jakościowo? Szukam czegoś w kolanko lub za kolanko, ale widzę one jakieś krótkie... |
|
|
|
#277 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam z glukozy
![]() Było ciężko. W smaku nie było tragedii (jak woda z dużą ilością cukru) jednak co chwilę mi się tym odbijało i podchodziło do gardła jakbym miała zaraz zwrócić. Ale dałam radę i jestem z siebie dumna Najlepsze było jak mnie Zuzia zaczęła po tej glukozie kopać, myślałam że tam nie wysiedzę. Teraz tylko ciekawe jak wyjdą wyniki. Na szczęście będą już po 17-tej więc za długo nie będę się stresować. Niektóre z Was się stresują że może za dużo przytyły a ja się martwię bo przytyłam tylko 2,5 kilo od początku ciąży i wydaje mi się że to za mało Ale co poradzić jak w ogóle nie mam apetytu. Chociaż staram się jeść więcej owoców.Ja postanowiłam że koszulę do szpitala kupię sobie w sklepie. Ostatnio chodziłam i są identyczne w sklepach co na allegro i w podobnej cenie więc wolę pooglądać i przymierzyć. A teraz lecę robić obiad. Dziś na obiad zupka- kapuśniaczek. Już tak dawno nie jadłam że muszę zrobić.
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Elf mi te koszule muzzy na allegro wygladaja fajnie...i zaluje ze nie kupilam jednak tych bo cenowo wychodzi to samo co te co kupilam i nie jestem z nich zadowolona
ja widzialam jakies koszule do karmienia nawet niedrogie w textil markecie- jesli macie u siebie...ale mnie jakos nie zachwyca ten model z takimi ukosnymi cieciami zapinanymi na zatrzaski
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-08-18 o 11:20 |
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jedną koszule zakupiłam na targu coś takiego jak te z linku, ale nie powiem nic na jej temat bo to po praniu wszystko wyjdzie
![]() http://moda.allegro.pl/promocja-kosz...753836066.html
|
|
#280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj zrobiłam pranie dla niuni i prasowanie także zostało mi do prania kocyki i kilka zmian pościelowych. Złożyć regał i poukładać w półki
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Macie rację, lepiej przymierzyć i kupić.
Właśnie wcinam konserwę "Przysmak wiejski" w słoiku, dobijają mnie już te moje zachciewaje
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#282 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Któraś pytała o stroje dla ciężarnych. Ja kupiłam za 59zł w decathlonie |
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam jedną koszule, ale zastanawiam sie czy nie kupic sobie drugiej pizamy tzn koszulki i rybaczek ciążowych ![]()
|
|
|
#284 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aniolina, kasiowa4, joamic1 - nie wiem czy którejś nie pominęłam - ja też dzisiaj po glukozie cytrynkę ze sobą miałam, ale nie przekrojoną, a pani powiedziała że nie mają noża Mi niedobrze zaczęło się robić zaraz przed drugim pobraniem, ale tragedii nie było Jedyne co to lab zamiast o 8 otworzyli o 9, więc teoretycznie czekałam nie godzinę ale dwie Filip też się mocno uaktywnił po tej całej glukozie, chyba najmocniejsze jak narazie kopniaki dostałam ![]() aha, i mnie sama wygoniła na dwór, bo po pobraniu krwi trochę słabo mi się zrobiło, przeszłam w sumie koło 500 metrów (usiadłam na ławeczce w pobliskim parku i po godzinie grzecznie wróciłam) Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wczoraj sie oprzec nie moglam, wylicytowalam ladniutka nowa bluzeczke z c&a za 6.50 ...13 zl z dostawa wiec sie czuje usprawiedliwiona ![]() nie wiem po co mi tyle tych ciuchow ale najwyzej bede przerabiac na nieciazowe - zwezac itd
|
|
#286 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam taką piżamkę do karmienia.
http://moda.allegro.pl/komplet-szlaf...767674397.html Dałam za komplet z szlafroczkiem ok. 110 zł na targowisku, ale naprawdę jest rewelacyjna ![]() Bardzo dobrze sprawdziła mi się jak wylądowałam w szpitalu na krzywa cukrzycową, o wiele lepiej niż jakakolwiek koszula nocna. Na pewno wykorzystam ją później w domu, bo w szpitalu po porodzie nie wiem czy bedzie wygodnie ze spodenkami. Mam tez dwie koszule nocne ciazowe, niby takie same, a jednak materiałem się różnią.Jedna kupiłam na allgro i niby 100% bawełny pisało, a strasznie sztuczny ten materiał a drugą kupiłam na zwykłym targu, gdzie sama mogłam zbadać z jakiego jest materiału i tą bardzo sobie chwalę. |
|
|
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, też się muszę za tymi koszulami porozglądać
bo czas ucieka!!Lecę dziewczyny do pracy! Dziś mam b. duzo pracy a plecy rwią jak cholewcia, w dodatku czuję się tak jakby mi się obniżyło podwozie..... i chodzę jak czołg. Ale jutro już o 12 wyjeżdżam na weekend do Gołębiewskiego do Wisły!!!!! Ale się WYBYCZĘĘĘ!!!
|
|
#288 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie po glukozie posadziły pod gabinetem i tak siedziałam 2 h, a to mi się odbijało, a to było słabo A tym miesiącu będę miała aż 3 pobrania krwi ![]() [QUOTE=nikaa2;28818093]a mają stelaże aluminiowe? i jaką wagę? też zwróciłam na te wózki uwagę ![]() ale super zakupy ![]() to już sie sama pogubiłam czy Octenisept czy Spirytus :confus ed:![]() coś słyszałam, ze rożki nei powinny byĆ usztywniane, któraś z dziewczyn o tym pisała...... Czyli co osoba, to opinia. Cytat:
Mam niedoczynność tarczycy od ponad roku, z zajściem w ciążę nie miałam problemu (może dlatego, że się nie spinaliśmy ), a każdy dzień zaczynam od dawki Eutyroxu 75/100. Niestety tarczyca ostatnio dość często daje się we znaki u młodych kobieta... cóż.. nasz świat wariujedygotka widzisz, mnie te ulice także się mylą ![]() [QUOTE=goldika;28813274]Wróciliśmy ![]() Gin nie chcial usg robic ale z Tz go przydusilismy i zrobil i to nawet bardzo dokladne. Ale nie mierzyl niczego wiec wagi malucha nie znamy Z Malym wszystko ok. Wiecie co robil? Drapal sie do dupsku Aaa i maluch jest glowa w dol ![]() Powiedzial, ze sporo przytylam 2,5kg w ciagu 4tyg wedlug karty od poczatku ciazy mam +7,5kg.Teraz postanowilam ograniczyc slodycze! ktore pochlanialam kilogramami ostatnio. Jestem teraz w 25 tyg i też przytyłam 7,5 kg, z tym że zjadam wszystko na co mam ochotę, 1 kg winogron to dla mnie żaden problem A tak na zakończenie, to Witajcie Dziewczynki
|
||
|
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
WItam Was bardzo sennie. Kawa nic mie nie pomogła bo nadal spać mi się chce. Ja wstaję raz w nocy ok 3, czasami 2 razy. ALe jak moja córcia spi całą noc to tylko raz.
Ja idę na glukoze dopiero za ok miesciąc. Tylko że ja kupuję taki napój glukozowy ogólnie dostępny w sklepach. U mnie cera nawet super, nawilzona, ale włosy to mi wypadają strasznie; po ciąży jak znowu mocniej będą wypadać to zrobię się łysa Wiecie że ja mam już pępek zupełnie na wierzchu!!!. Tym razem jakoś mnie nie drażni tak jak poprzednim razem. Dziś u mnie na obiad kopytka, nie mam pomysłów na dania. Nadal nie mogę mięsa jeść. CZy jak mi mięso i wędlina nie podchodzi to mogę nabawić się jakieś anemii? Już w przyszłym tyg jedziemy do Pl to odpocznę z gotowaniem |
|
|
|
#290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyobrazcie sobie tak tztowi wyjechac w sytuacji intymnej, chyba by chlopa na kolana powalilo Cytat:
sniadanka i obiadki...a te desery no i te wszelkie atrakcje basenowe itd...tylko zalowalam ze do sauny nie mige...i na lodowisko ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Kami a jak z wynikami u Ciebie? hemoglobine masz dobra? bo wiekszosc dziewczyn w ciazy ma sklonnosci do anemii, to norma ale jak nie jesz miesa to dobrze by bylo preparat zelazowy zazywac- jesli jestes w UK to serdecznie polecam SPATONE- ale brac po 2 saszetki dziennie, najlepiej z sokiem pomaranczowym ![]() Tuszka to my rowno idziemy, u mnie tez chyba 25 tc wlasnie leci
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-08-18 o 12:16 |
||
|
|
|
#291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
ja jedna tez kupie, zobacze jak bedzie w szpitalu , jak dam rade to pokarmie dopoki na spacerki nie zaczniemy wychodzic i gdzies czesciej jezdzic, jesli nie to trudno.
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia ale naprawde karmienie piersia nie przeszkadza ani w spacerkach ani tym bardziej w wyjazdach
wyobrazic sobie nie moge jak w taka podroz dluga zabrac butelki, odpowiednia wode, smoczki, szczotki do mycia, sterylizatory, zapas mleka itd a tak myk cycus na wierzchu i spokoj, zmartwienie z glowy
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
[/COLOR]Kami a jak z wynikami u Ciebie? hemoglobine masz dobra? bo wiekszosc dziewczyn w ciazy ma sklonnosci do anemii, to norma ale jak nie jesz miesa to dobrze by bylo preparat zelazowy zazywac- jesli jestes w UK to serdecznie polecam SPATONE- ale brac po 2 saszetki dziennie, najlepiej z sokiem pomaranczowym
![]() Jak miałam robione badania na początku ciąży to wsi było ok. Teraz nie wiem. Jutro idę do lekarza bo potrzebuję papierek że mogę lecieć samolotem to się popytam, co ona na to |
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
Wiem ale jak zobaczą brzuch to nie wiem jak jak im udowodnię że to będzie 25 a nie 28tc. Jak leciałam w ciąży z Zuzią to dali bez problemu
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
no w sumie masz racje...a karte ciazy wam w UK do reki daja? bo ja w IE czasem dostawalam do domu, a jak mialam jakies badania czy wyniki robione to zostawiali w szpitalu zeby podpiac
ale jak daja to rzeczywiscie lepiej z soba miec
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
glam ja chyba nie jestem stworzona do karmienia cyckiem, nie kreci mnie to absolutnie, a wywalac cycka gdzie kolwiek to jakos tak nie dla mnie chyba:P
|
|
#299 |
|
Raczkowanie
|
Kartę a właściwie teczkę to zawsze muszę mieć ze sobą jak idę na wizytę lu usg
|
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
A widzisz, ciesze się, że ktoś też na przełomie miesięcy rodzi
Wolałabym mieć syna spod znaku Skorpiona, ale cóż, nie mam nic do gadaniaKami - ja w zasadzie poza białym mięsem, sporadycznie salami nie jem mięsa. Od wielu wielu lat, wyniki mam dobre. Twój organizm sam najlepiej wie, czego potrzebuje, a czego nie, także nie martw się na zapas. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

buuu. Dla Mnie osobiście to jest fajna sprawa z turystycznym 

powiem ci ze ja prae razy mialam wyro w ogrodzie
Ale co poradzić jak w ogóle nie mam apetytu. Chociaż staram się jeść więcej owoców.

- ja też dzisiaj po glukozie
bo czas ucieka!!

Wolałabym mieć syna spod znaku Skorpiona, ale cóż, nie mam nic do gadania