![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
Wredna_ mam 164 cm wzrostu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Ja % tłuszczu obliczę jutro (i pewnie... będzie masakra...) bo nie ma centymetra... a linijką się mierzyć nie będę
![]() marzena22 w jaki sposób schudłaś w zeszłym roku te 14kg? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Rozeznanie
|
życzę Wam powodzenia w walce !
i uciekam do swojego wątku...
Instagram - @kasia.kasia.katarzyna ![]() Aktualnie - 119,4 kg (30.03.2016 r.) ETAP 1: 118-117-116-115-114-113-112-111-110 ETAP 2: 109-108-107-106-105-104-103-102-100 ETAP 3: 99-98-97-96-95-94-93-92-91-90 |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Wredna_ wróciłam do pracy po urlopie wychowawczym i tak w pół roku spadło te 14 kg, później staneło to trochę w dól to trochę w górę ale tak w granicach 1 kg. W końcu odpuściłam dietkowanie . Ale teraz chce znów.
Jestem w trakcie modernizacji swojego codziennego jadłospisu ![]() jezeli o ruch chodzi to muszę coś wprowadzić więcej bo praca i aktywność przy Małej już nie wystarcza. A teraz znikam bo niestety jutro na 6 rano do pracy ![]() Dobranoc Kochaniutkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
Ja nie wierze w to wyliczanie.... ze niby na podstawie wagi i obwodu w talii? Dzizas... ja mam dosyc malo (jak na moja wage) w pasie, za to mam wielki tylek i masywnie zbudowane nogi. A co z roznicami w budowie szkieletu? Jedni maja mocne grube kosci a inni to potomkowie ptakow no to chyba tez trzeba uwzglednic, jezeli opieramy sie o wage... no prosze was... A biust? Przeciez piersi to glownie tkanka tluszczowa i niby ich rozmiar sie nie liczy?
Nie traktowalabym tego serio... raczej jako ciekawostke ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- ja mam 163cm - czyli podobnie ![]() 28 lat - roznica niewielka ![]() mam core - tylko 7 lat starsza ![]() rok temu startowalam z 85kg, ale glupie i leniwe Ja stracilo motywacje po zrzuceniu 11kg teraz podejscie nr. 2 ![]() P.S. Fajnie, ze jestes ![]()
#276 |
Raczkowanie
|
Pasasymphonia ja bym chciała zobaczyć ile mi wyjdzie z czystej ciekawości
![]() Dla mnie wszelkie wyliczenia ze wzorów bazujących na 1/2/3 danych to takie strzelanie tak naprawdę... może i jest się blisko prawdy ale nie wolno tego traktować jak świętości ![]() Edytowane przez Wredna_ Czas edycji: 2011-09-03 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Witam wieczorową porą
![]() Moja dietka ok,ale zmierzę się jak odkopię miarkę i wtedy podam co i jak..Ważenia nie było bo dopiero zaczęłam więc zważę się za tydzień i zobaczymy. Gratuluję spadków!! No i jakby mogło być inaczej też jestem przeorana rozstępami-większość po ciąży czyli paskudny brzuch i uda ale leje na to,przyzwyczaiłam się że są chociaż wcieram róźniaste mazidła.
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Wrzucam mój jadłospis. Zaznaczam, że odchudzam się pod kontrolą lekarza (moja sytuacja zdrowotna jest dość skomplikowana) i dochodzę do ok. 1000kcal - mnie to całkowicie wystarcza. Kiedy niedawno dostałam leki sterydowe przez pierwszych parę dni nie miałam siły jeść + generalnie miałam cała masę objawów ubocznych tego syfu. Wówczas nie jadłam więcej niż 700kcal, nie dałam rady więcej, mim szczerych chęci, od 2 dni jest lepiej, dziś wyszło mi ok. 940kcal, powoli dochodzę do tego 1000 i na nim się zatrzymam.
I śniadanie: jajecznica z 2 jajek kl. M, 1 kromka chrupkiego żytniego pieczywa II śniadanie: 140g marchewki, 120g jabłka , 320g arbuza Obiad: ok. 140g piersi z kurczaka bez panierki, 50g ogórka, 90g pomidora; 300ml rosołu z kury (czysty, bez klusek) Podwieczorek: jogurt pitny Maćkowy 0% tłuszczu (83 kcal a jest pyyyszny!) o smaku truskawkowym Kolacja: 1 jajko, trochę szczypiorku, pół plasterka szynki, 2 kromki chrupkiego-jedna sama, druga z serkiem „Delikatnym”, kawałek pomidora + codziennie wypijam 1,5-2,5l wody Ruch: 500 poskoków obunóż na skakance, 35 pompek damskich,2x twister, hula-hop, 15 powtórzeń ćwiczenia z „pogromców nadwagi, 140 powtórzeń ćw na nogi i tyłek, ok. 1h chodzenia po sklepie
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-09-03 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
monika, dziękuję
![]() ![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-09-04 o 00:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
fajnie czytać, że dajecie radę. ja dzisiaj miałam gorszy dzień. jestem na siebie zła i już uciekam spać....
trzymajcie się chudo ![]()
#282 |
Raczkowanie
|
Ja pewnie bym właśnie zgrzeszyła bo staram się uczyć i zachciało mi się czegoś słodkiego (chociaż tak szczerze to obojętnie co bym zjadła.. chyba dla samego faktu jedzenia)... najpierw próbowałam zapić głód wodą... ale nie poszło więc ostatecznie zrobiłam sobie kakao... ale bez cukru bo ani go ani żadnego słodzika nie używam a co za tym idzie nie mam nigdzie pod ręką...
katiennn nie ma co się złościć na samą siebie... mówi się trudno i idzie dalej... ![]() ![]() Edytowane przez Wredna_ Czas edycji: 2011-09-04 o 01:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
Słuchajcie, boję się, że robię coś źle. Po 35 dniach diety mam... 10 kg mniej.
![]() Plan na dziś: I śniadanie: owsianka z malinami (200 ml mleka 0,5%, cztery płaskie łyżki płatków owsianych, garść malin, niecała łyżeczka miodu dla smaku II śniadanie: pół banana i szklanka soku przecierowego z marchewki obiad: cukinia faszerowana (do farszu użyję: mielony filet z kurczaka [150gr], pół cebulki, paprykę czerwoną, pół pomidora, ze dwie duże pieczarki, czosnek - wszystko duszone razem z łyżeczką oliwy z oliwek) podwieczorek: trzy sucharki i kawa z mlekiem 0,5% kolacja: indyk w galarecie |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jadłospis wydaje mi się jak najbardziej ok.
![]() |
#285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ogólny bilans wszystkich posiłków to 1002 kalorie, 81 g białka, 127 g węglowodanów i 22 g tłuszczu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Nie powiedziałaś dokładnie z jakiej wagi schodzisz a jednak samo stwierdzenie "superciężka" daje nam marny pogląd bo to może być 110, 100, 90, 80, 70 -zależy od człowieka a już tym bardziej kobiety. Te 1000 kalorii to trochę nie za mało skoro waga jest wysoka?
Twój jadłospis nie wskazuje, że żyjesz na sałacie (i szczerze powiem, że zazdroszczę różnorodności ![]() ![]() Edytowane przez Wredna_ Czas edycji: 2011-09-04 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam 176 cm wzrostu, zaczęłam 31 lipca od 108 kilogramów. W tej chwili jest 98. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja jak liczyłam sobie zapotrzebowanie kaloryczne organizmu (przy wadze ok. 110 kg) to mi wyszło ok. 2000 kcal i od tego "kazali" odjąć max 500 kcal i... chudnąć ![]() Nie mówię, że musisz też tyle jeść... ale ja bym radziła chociaż do ok. 1200 kcal przejść. Jak pisałam nie jestem ekspertem dopiero wchodzę w świat zdrowego podejścia do odżywiania więc super by było gdyby ktoś jeszcze się udzielił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez czwarta_plaga_egipska Czas edycji: 2011-09-04 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Ja też już nie chcę "na szybko" schudnąć... wiadomo fajnie by było być już szczupłym ale skoro zmarnowałam tyle czasu na "diety cud" to dodatkowy rok mnie jakoś szczególnie nie zbawi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na jakim jesteś etapie diety? Ile dotychczas udało Ci się zrzucić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Dobra, z czytania ze zrozumieniem mam 1kę, bo pomimo, że pisało "miesiąc" to ja to i tak potraktowałam jako "tydzień"
![]() Ja... hmm... 1 tydzień za mną, na wadze już nie 117,6 a 115 więc 2,6 kg poszło się bujać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Docelowo ile planujesz ważyć? Ja pewnie w granicach 70-75 kilogramów. Niby nie jest to gloryfikowane "centymetry wzrostu minus 110", ale podejrzewam, że muszę mieć solidny, ciężki szkielet skoro jest w stanie dźwigać 35 kilogramów nadwagi. <didaskalia> pożera przecier marchewkowy </didaskalia>
EDIT: No i przede wszystkim! Umknęły mi gratulacje. Życzę wytrwałości i dalszych efektów. Edytowane przez czwarta_plaga_egipska Czas edycji: 2011-09-04 o 10:19 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Chciałabym 69 kg ale jak zejdę poniżej 80 kg i utrzymam to też będzie fajnie
![]() ![]() Edytowane przez Wredna_ Czas edycji: 2011-09-04 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Witajcie przy niedzieli Chudzinyyyyy!
Wredna ładnie Ci zeszłooo! ![]() Czarna_plago_egipska nie popadaj w skrajności bo z takiego dokładnego wyliczania, ważenia produktów prosta droga do ED Bottega dużo ćwiczeń! co to za ćwiczenia z pogromców? ![]() rutino czekamyyy na mierzenie Pasasymphonia ja też bym chciała wiedzieć. a co do lenia tooo ![]() andzia1989r mądrze napisane ale sugeruje próbować zdrowego jedzenia, bo warto je wplatać między normalne. i na zdrowym popierać codzienne żarełko.Na mżwr nikt ci nie każe rezygnować w pełni z tego czy z tamtego a zamienić rzeczy na zdrowsze zamienniki. Opłaca się choć spróbować a nie z gór zakładać że NIE. Po co jeść ser żółty mający naście % tłuszczu skoro jest 3 czy 5%? Trzeba się jedynie rozejrzeć i popróbować monika01011986 słodzik jest szkodliwy. Sama czysta chemia, rakotwórczy szajs, który daje sztuczny słodki posmak i zero jakiś wartości odżywczych. Czy to normalne by słodki słodzik pozostawiał metaliczny posmak? albo był bezpiecznym zasładzaczem bo bezkalorycznym? Uczmy się odcukrzać organizmy i zdrowo słodzić naturalnymi składnikami.,Skoro organizm chce słodkiego to można posłodzić miodem czy ksylitolem czy syropem z agawy czy klonowym. A nie truć się chemią NIE UŻYWAJCIE SŁODZIKÓW. Radzę z dobrego serca bo po co macie się truć?Wystarczająco dużo rzeczy które kupujemy są słodzone substancjami słodzacymi typu aspartam, acesulfam, cyklaminiany itepe. Pepsi i Cole light, napoje light, jogurty light, biedronkowe witaminki rozpuszczalne, słodycze niektóre a teraz Wy jeszcze chcecie w tabletkach dostarczać sztuczne substancje do organizmu?Po co wprowadzać chemie?! A i to jest udowodnione. ![]() Co do oburzenia na temat maceraty to stosuje z konsultantem skrajne sposoby odżywiania. Rozumiem oburzenie. Proponuje poczytać co pisze, wykorzystać niektóre pomysły co do posiłków bo sa ciekawe np. jpgurt z siemienia lnianego. A tak to puszczać mimo uszu. Niektóre osoby musza się dowartościować ortoreksyjnym stylem życia ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
59? UDA CI SIĘ LASKAAAAAAAAAAA! Choćbym miała latać na twoją polibude z kijem byś dalej dietkowała ![]() Uda Ci się zobaczysz a co do kolacji czystobiałkowych to czytałam że powinno się łączyć je z węglami dla lepszego wchłaniania jem więc porządny powieczorek jako kolacje i godzine przed spaniem samo białko ![]() a jeść trzeba co 3-4 h. Trzy posiłki dziennie nawet syte i porządne prowadza do podjadania przez takie żarłoki jak myy
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-09-04 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
pewnie ze sie uda
![]() ![]() ![]() trzymam mocno kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie żyje się po to, żeby jeśc. Jednak co to za życie jak całe mam sobie czegoś odmawiac? Więc jem wszystko, tyle, że w mniejszych ilościach i trochę z głową.
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Hej! Ho!
Pozbylam sie tortu z lodowki!!! ![]() ![]() Wypilam 2 duze lampki czerwonego wina... malo dietetycznie ![]() ![]() Na sniadanie smazylam dziewczynom nalesniki z serem i zezarlam pol farszu, ale slodzony byl miodem a ser byl chudy.
Piękne jest to, co podoba się całkiem bezinteresownie. Immanuel Kant Edytowane przez Pasasymphonia Czas edycji: 2011-09-04 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedobra ty niedobra ![]() Wczoraj moja siostra rozmiaru S, przytargała do domu WIELKIE OGROMNE ptysie z kremem i bitą śmietaną. Miałam jej ochotę nogi z dupy powyrywac bo akurat jak słodycze mnie nie kuszą tak ptysie no po prostu bardzo lubię... Uciekłam jak dzika do pokoju ![]() ![]() Jedynie odrobinkę bitej śmietany szkubnęłam ![]()
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
andziu tak trzymaj! chrzań ptysie!
Pasasymphonia ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.