![]() |
#271 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wasze opisy GG! część XXIV
Po cichu i powoli łzy lecą a serce boli.
"Lepiej spłonąć niż się wypalić" "żyjemy w czasach satysfakcji kruchej więzi i modnej empatii" Moje życie dotychczasowe właśnie zostało zachwiane. Mój sens istnienia ziemskiego właśnie odszedł… I to w każdym słowa tego znaczeniu. Snujemy się teraz innymi drogami. Ja - ziemskim ,Ty - podniebnym "Są rzeczy widoczne tylko dla oczu, które płakały." Odszedłeś by być w lepszym świecie być, dlaczego beze mnie?
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
...was it something that I couldn't see?
![]() Dziękuję za pamięc i cieszę się, że wciaż mogę się na coś przydac ![]() śnic, ciągle śnic w stronę szczęścia. więcej nie popłynę, ręce do boków przycisnę, cała przycichnę. ...a ja wierzę w tę jesień. moje serce to uczeń, który zbyt często wagaruje. dałeś mi garśc myśli, co niszczą lęk wyrosło mi pod skórą całe pasmo gór, same kamienie sypią się. podkulmy ogony, bo światem nie my, świat nami gra. nie zniosę ciszy głośniejszej od szeptu ani deszczu cieplejszego niz twe łzy, wybacz mi.
![]() |
#273 |
Rozeznanie
|
nie muszę być pod wpływem alkoholu, ani żadnych grzybków halucynogennych, aby stanąć w oknie w środku nocy i zacząć krzyczeć do nieba, jak bardzo Cię kocham
Ironia - gdy nienawidzisz faceta za to, że go kochasz . Wiedziałam kiedy spojrzałam w jego oczy, że On będzie moim problemem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
'On rozpalił w moim sercu ogień, wiesz? Uświadomił, że czas naszym wrogiem, a jeśli chcę latać to najpierw muszę chodzić, zrozumieć to, jeszcze raz się urodzić. Mam chcice na miłość. Za dużo stało się - sam wiesz Za wiele zapomniałam dni Nieprzemyślanych słów i chwil Tak wiele jest 'Odszedł. ale teraz siedzi, gdzieś tam na chmurze i każdego dnia.. podpowiada mi jak żyć. jest moim aniołem.' tak łatwo jest popełnić błąd. zakochać się lub rozlać poranną kawę człowiek się nie zmienia, - może jedynie dojrzeć.
![]() Twoim policzku i umrzeć na Twych ustach. ![]() I często stoję w deszczu. Mam dziwną nadzieję, że obmyje mnie ze wspomnień. zbyt wysoko na czerwonej szpilce stoję, byś mogł stać obok mnie. zbyt niezależnie obcasem stukam, byś mógł iść obok, niczym cień.'
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
kocham was i waszą twórczość. każda z nas była kiedyś nowa. ma racje ta, która napisała, że powinnyśmy spróbować zbudować nową 'rodzinę' z nowszymi. ale i te, które są tu od zawsze, nie mogą o nas zapominać.
czasem nie potrafię już tak żyć. Edytowane przez absorbeed Czas edycji: 2011-09-20 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
'Może tej nocy też nie mogłeś zasnąć?
słowa, które jak amfetamina rozszerzają źrenice. Moja wyobraźnia podczas snu czasami mnie przeraża. bo dzisiaj dziwka, jest wartościowsza, od kochającej dziewczyny. Zawsze przy nim chowała ręcę do kieszeni, by nie widział, jak jej drżą ręce, gdy na nią patrzy. Stań się przez chwile mną, a obiecuję, że się pogubisz. A za dzień- już się nie spotkamy. A za tydzień- już nie pozdrowimy się. A za miesiąc- już się zapomnimy. A za rok już się nie poznamy. W lustrze widze Nas, nie siebie. mapa mego życia, Ty na niej drogowskazem! '
![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
rzygam tą waszą całą miłością
powrotów nie będzie, nie dziś, nie jutro, nie będzie mnie już nigdy tylko dla Ciebie. nasza miłość wypala się jak papieros z każdym zaciągnięciem się tracimy siebie każde zaciągnięcie się to kolejny błąd nie pozwól upaść naszemu aniołowi. dorośnij, kochanie... Cytat:
nic dodać, nic ująć...
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
"
![]() |
![]() |
#279 |
Przyczajenie
|
verba veritatis.
Jestem kolorem, którego nie zobaczysz, jestem dotykiem, którego nie poczujesz. To zabawne, że któś może złamać Ci serce, a Ty mimo to wciąż Go kochasz. Tylko, że tymi połamanymi częściami. Klnę, bo chcę. Płaczę, bo nie wytrzymuję. Kocham Cię, bo .. I nie wiem co napisać. Nie mam pojęcia czemu Cię kocham.
![]() |
#280 |
BAN stały
|
Pamiętam jak patrzyłeś na mnie pierwszy raz, w obskurnym wnętrzu pomieszczenia. zdaje się, że kochałam Cię już wtedy. Marznę i chowam się w Tobie. W strukturze Twoich ust, pod Twoim ciężarem, między jednym urywanym oddechem, a drugim, w dotyku, niewypowiedzianych, przemilczanych życzeniach, w szczerym uśmiechu, we wspólnych pragnieniach i moim łaknieniu. Mogłabym chować się tak zawsze. Ładnie dziś smakuję. Chcesz spróbować? dzieli nas jeden autobus, dwa samoloty, dwie taksówki i jeden pociąg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zadomowienie
|
"słodkiego miłego życia" ♥♥♥
_________ I won't be the circus for you to star in I won't leave you roses to watch them die You won't be the heartache that keeps me sleepless You won't be the songs that I could never write I don't want to stay, I don't want to fall I don't want to have to see you leave me I don't want to stay, I don't want to fall in love Maybe I'm a fake, maybe you're a lie Maybe our last chance died with last night I don't want to stay, I don't want to fall in love with you again I won't be a fortress for you to hide in I won't be the first one you think to call You won't be the regrets that I can't live with And we won't be the last ones to ever have to lose it all Nie byłam dla ciebie gwiazdą w cyrku, Nie zostawiłam ci róży, żebyś patrzył jak umiera. Nie byłeś strapieniem trzymającym mnie w bezsenności, Nie byłeś piosenką, której nie mogłam nigdy napisać. Nie chcę zostać, nie chcę spaść, Nie chcę patrzeć jak mnie zostawiasz, Nie chcę zostać, nie chcę się zakochać. Może jestem fałszywa, może kłamie, Może nasza ostatnia szansa umarła wraz z ostatnią nocą, Nie chcę zostać, nie chcę się znowu w tobie zakochać. Nie chcę być twierdzą, w której się chowasz, Nie chcę być pierwsza do którego pomyślisz żeby zadzwonić. Nie byłeś bólem, z którym nie mogłam żyć, I nie byłeś ostatnią, która straciła wszystko. I’m giving you my heart to break again. Daję ci moje serce, żebyś mógł je znowu zranić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
kontrastowa0- niezastąpiona!
podał mi swoje serce na tacy, miłością pachniało do tańca ruszył świat gdy On do serca mego wpadł chwileczkę, gdzie Ty podziałeś swój honor? nie umywaj rąk z tej miłości
Jestem niedorozwinięta - mam tylko jedną twarz dla ludzi. Edytowane przez _niebanalna Czas edycji: 2011-09-20 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
Ruda Gwiazdka
![]() _________________________ _______ - co to znaczy I love You ? - kocham Cię . - ja ciebie też kocham być w centrum twojej uwagi. mistrzyni udawania, że wszystko jest dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Rozeznanie
|
Edytowane przez grise Czas edycji: 2011-09-20 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Ktoś zarzuci Ci egoizm, co z tego, masz pełne prawo do Tego, by się bronić. Czasem brak jednej osoby sprawia, że świat zdaje się wyludniony. Dzięki Tobie uśmiecham się do ekranu telefonu w drodze do sklepu, do szkoły, do domu. Ludzie tak dziwnie się patrzą, jakby uśmiech był czymś niecodziennym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
''I choć to w mroku kryją się "potwory", to dzień wcale nie trzyma z daleka naszych strachów. Stale owijając w bawełnę trzeba uważać, by przy okazji samemu się w nią nie zaplątać. Najgorszym więzieniem jest przeszłość. Nie można jej zmienić, wymazać. Można jedynie stać w miejscu bądź ruszyć na przód. Moje uczucia wyglądają jak wyciągnięte słuchawki z kieszeni. Odrobina nadziei wydrze miłość z grobu choćbyś uśmiercał ją ze sto tysięcy razy. Miłość przyprawia o mdłości tych, którzy najbardziej jej potrzebują. Uważaj prosząc o święty spokój, tak naprawdę nie ma nic gorszego. Budując własny mur zastanów się, czy gdy poczujesz się cholernie samotnym, po rozebraniu go cegła po cegle, wciąż będzie czekał na ciebie człowiek. Najgorsi pesymiści radują się z kolejnego nieszczęścia.'' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
''
Edytowane przez boundlessly Czas edycji: 2011-09-20 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
lovexd - dziekuję
![]() 'Jeśli kiedyś jakiś facet złamał kobiecie skrzydła, to później zostaje jej latanie na miotle . Miłość, wierność, zaufanie.. - W dzisiejszych czasach to już chyba archaizmy... kawa stygnie. uczucia gasną. piwo traci gaz. namiętność wietrzeje, a ludzie zwyczajnie odchodzą. Pijana płaczem usnęła z głową opartą o stertę wspomnień . to jest problem, wiesz ? dusi mnie wszechświat. chce złapać oddech, lecz brak tu powietrza. I nie ważne jak bardzo będziesz się zapierać i mówić, że już nie pamiętasz. Zawsze jakaś cząstka Ciebie będzie wspominać, marzyć i tęsknić. Prawda jest taka, ze wszyscy Cie skrzywdzą. Musisz tyko potrafić odróżnić tych dla których warto cierpieć.. Była delikatną tajemnicą, której nikt nigdy nie odkrył..'
![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
Nie warto, naprawdę, ale spróbuję, będę trwac w tej beznadziei kochając za dwoje, mając nadzieję, że kiedyś Bóg uśmiechnie się do mnie, a parszywemu losowi będę mogła pokazac jedynie środkowy palec. Nie pytaj księżyca, czy dziś był ten ostatni raz, gdy musiałaś patrzec jak miłośc znów rozpływa się w powietrzu... Najgorsze zwątpienie nigdy nie przekreśli tego, co nosisz w sercu. Nie mając już nic, widzę, jak wiele straciłam. I rozkochaj mnie w sobie tą cholerną obojętnością. Gdy cierpię, płaczę przynajmniej wiem, że jesteś jeszcze ważny. I wiesz, najgorzej jest, gdy siedzisz sama z jego zdjęciem w dłoni, a łzy z bezsilności płyną po policzkach. Masz ochotę wsiąśc w pociąg na koniec świata, odnaleźc tamte momenty i zatrzymac, zatrzymac czas... I dziwnie się teraz przyznac, przecież zawsze byłam tak silna, że serce moje chyba już nie bije, a błękit mych oczu wypłakany razem z łzami...
![]() |
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
przysięgam, że płynie czas i mocą leczenia ran dysponuje, najczęściej usuwa jednak te, na których pozbyciu się Nam nie zależy, a te których widok nas odrzuca pozostawia, abyśmy samodzielnie sobie z Nimi radzili pozwoliłeś zapamiętać to wszystko czego najbardziej chciałam się pozbyć z mojej już wtedy chorej psychiki nienawidzę, z całego serca sposobu w jaki Cię kocham dawał mi swego rodzaju siłę, która o dziwo pomagała przetrwać każdy kolejny dzień, dzień pozbawiony jego dłoni powiedz, dlaczego? no dlaczego posłuchałeś rozumu? czy to nie Ty ciągle powtarzałeś, że to serce, że to Ono wie lepiej? -wyobraź sobie nasze ostatnie pożegnanie -nie potrafię zobaczyć swojej śmierci, maleńka zimny serce, zimne twe dłonie więc czemu miłość ciągle w nas płonie? ten sekret zna jedynie wiatr,
on tylko słuchał w ciszy moich szlochów, on widział w każdej z łez Twe imię czuję się dobrze, nie najgorzej, strasznie, WRÓĆ!
Jestem niedorozwinięta - mam tylko jedną twarz dla ludzi. Edytowane przez _niebanalna Czas edycji: 2011-09-20 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
***** ' You're poison running through my veins You're poison, I don't want to break these chains Jesteś trucizną płynącą w moich żyłach Jesteś trucizną, ale nie zniszczę naszej więzi. ***** One look could kill My pain, your thrill Jedno twoje spojrzenie może zabić Mój ból, twój dreszcz ***** I want to hold you but my senses tell me to stop Chcę cię trzymać, ale moje zmysły każą mi przestać ' *****
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Christerine, _niebanalna, grise - cudownie. ___ "Chciałam być z tobą
Nigdy nie byłeś i nigdy nie będziesz częścią mojego świata... ... jesteś jego całością. Edytowane przez caroline2324 Czas edycji: 2011-09-21 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamiast wspominać ciągle o tych co odeszły, chwalmy te co są, a wtedy na pewno zmieni się atmosfera na wątku. Kochaj. To najcenniejsze,
co możesz dać drugiej osobie.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
czeeeeeść misie kolorowe <3
Ciche dni? Kto wytrzyma dłużej? Ja czy może ty? Uwielbiam rozmawiać z kimś i używać 'pamiętasz to, a tamto?' miło jest mieć wspomnienia, nawet bardzo kretyńskie. Czy ty też masz nieraz taki niedobór muzyczny? Dobrze, że nie wiesz, co teraz sobie myślę. Znowu się gubimy? Budujemy myślowe labirynty, których końca nie widać.. Po raz kolejny analizujesz, rzucasz hipotezy i obalasz kolejne teorie, a na końcu gubisz się w tym wszystkim. Po prostu lubisz. Po prostu tak masz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Tak mało szczęścia na ziemi, że trzeba zbierać wspomnienia by w chwilach smutnych upajać się nimi jak wodą w chwili pragnienia.
Gdybyś jutro miała się już nie obudzić, byłabyś zadowolona z tego co zrobiłaś? Bo jeśli nie, to lepiej weź się za siebie. Nie mierzmy wszystkich ludzi jedną miarą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
najlepsze.
Issuee, caroline2324, Sharmila, _niebanalna, Ruda Gwiazdka, boundlessly, parala, TwojaKokaina, grise, _mandarynka, kontrargumenty, verba veritatis, cornflower_, patrysiowa_, naiwna0, abunee, Chers, Christerine, Christerine, Toogether93, Primadonna, Kaaate90, kamisha, SparklyAngel, Gueen, Kochanaa, ciiri, rumuneczkaxd, z innej bajki, eajAgnes, latin, blondii69, caroline060, Inna_odCiebie, madzisko13, Paralogiczna, kontrastowa0, BrillanteAstro5, One for all, yes, me9so3horny, TiScatteroUnaFoto, DorotaComa, keeendy, Extremalna, rudawiewióra, Siatkarka18, always be yourself, hottie, Mrs_Unfabulous, panna_miodowa, absurdalnie, 3martyna3,chocapic,papergirl, 12 Stonka, nydee, powinnam, cukrowa panna, dontgivemenames, parala, istny_paradoks, dontlookdown, ellwinga, matematyczka00, karmelowomi, otojest, Drift, uwielbiaj, xxGROSZEK07xx, chcialam byc, CaMa, beatufil lie, agatte, xxLOLKAxx, poprostuAsiss, krysztalik, Extremalna, your blue eyes, ratatamm, Yakarta, nieliczylamwcalesie, _changime.
część was podziwiam od zawsze, część od niedawna. to co tworzycie często trafia w samo sedno, doprowadza mnie do łez, powrotów do wspomnieć i przeszłości, do uśmiechu i radości. wzruszacie mnie, dajecie do myślenia i często nieświadomie rozwiązujecie moje problemy. kocham waszą obecność i to co robicie. to, w jaki sposób robicie. pamiętam o was nawet jeżeli wy nie pamiętacie, że pamiętam. to my tworzymy ten wątek. to od nas zależy czy będziemy wchodzić tu chętnie czy z przymusu. a może też w ogóle. jesteśmy jednością, tu nawiązało się wiele przyjaźni, dziewczyny są na prawdę genialne. więc już zatrzyjmy linię między 'nowymi' a 'starymi'. każda tu kiedyś zaczynała, każda stawiała pierwsze kroki. kocham te, które tu są, będą i te, które odeszły. dziękuję, że jesteście. niektóre dłużej, niektóre krócej. wszystkie. ♥♥♥ im więcej chcesz tym mniej dostajesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Dot.: najlepsze.
Przytul i o nic kur.wa nie pytaj Przypnij do mnie karteczkę "zdradzona" niech wszyscy wiedzą jakim dupkiem jesteś
![]() |
![]() |
#298 |
Rozeznanie
|
absorbeed dokładnie zgadzam się z tym, co napisałaś
![]() też Cię kochamy, jesteś wspaniała ![]() Zaciskasz pięści, podnosisz głowę i ze łzami w oczach szepczesz, że wszystko się ułoży. jedyne na co było cię stać po tym jak ci wygarnęłam to 'muszę kończyć pa. napisze potem '. i już się nie odezwałeś. i tak wiem, że za niedługo znowu się odezwiesz.. Powiedz coś. Cokolwiek. Na przykład to, że mnie nadal kochasz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
caroline2324, absorbeed(zapomniałaś dopisać siebie;*!)dziękujędziękuj ędziękuje! lubię raz na ruski rok sięgnąć po tanie romansidło gdzie koniec przewidywalny jest po przeczytaniu pierwszego zdania uwielbiam prześledzić historie bohaterki wzrokiem i wyobrazić sobie jak błogo byłoby mieć ciebie obok kocham wyobrażać sobie nas w roli głównych bohaterów - Nie rozumiem. Jest zwykłym, szarym człowiekiem nie wyróżniającym się z tłumu. Z wyglądu pospolity, taki jak każdy, normalny. Mimo to coś mnie do niego ciągnie. Działa na mnie jak magnez. Nie rozumiem.. - Co tu rozumieć? Dorosłaś. Zamiast zakochiwać się po wyglądzie kochasz wnętrze. Coś co jest o wiele bardziej wartościowe w człowieku niż firmowe ubrania i wygląd bez wad.. “czy myślę o Tobie ? czasem rano, po przebudzeniu. chwilę. mniej więcej do kolejnego ranka.” “któregoś dnia zrozumiesz, że zwyczajnie Ci go brakuje, że brakuje Ci rytmu, jakim biło jego serce, sposobu, w jaki mówił, ciepłego oddechu, czy chociażby tego, jak się poruszał... zaczniesz tęsknić za jego ustami, za dotykiem jego gorących dłoni, za słowami, które wyrywając mu się z gardła wpadały wprost do Twojego ucha... poprostu zatęsknisz.” “całą czułość, uwielbienie, bulimiczne serce zwraca na posadzkę całą moją miłość, myjesz palce.”
Edytowane przez Christerine Czas edycji: 2011-09-21 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
absorbeed - też Ci dziękuję za to, że jesteś
![]() lubię, gdy deszcz powoli spada na moje zamknięte oczy. nie widzisz wtedy jak bardzo chciałabym płakać. i tak dzień za dniem tydzień za tygodniem miesiącami, latami tęsknię posłuchaj - kocham Cię posłuchaj - potrzebuję Cię czy słyszysz? jesteśmy niczym skrzypce i fortepian spotkaliśmy się kilka razy wyszło z tego kilka sonetów ale potem nasze drogi się rozeszły nigdy więcej się nie spotkaliśmy ale nasze sonety były piękne...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.