|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Lolus plastikowa jest końcówka, ale wąziutka i Gabi jeszcze ani razu nawet nie płakała
andziotko, też chciałam zrobić włosy na zjazd ale fryzjerka w krk ma urlop Z męzulem sie wybierasz ? za chwilkę wyślę Ci na privGabrysia moja sama sięga już po żyrafkę i ładuje do buzki. blekitka; tutaj kupowalismy zyrafke mimbi; wczoraj kupowałam w promocji w Tesco Multi Active 186szt za 99,95 (albo 99,99 )matall, dobra robota
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
O, moria wróciła z kolonii
|
|
#273 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#274 |
|
Wtajemniczenie
|
No i byliśmy prawie na tych grzybach...Godzine czasu jechaliśmy i co gdy już dojechaliśmy zaczęło padać,grzmieć i wiać więc w tył zwrot i do domu...A takie było tam piękne jezioro,,,ehhh...Pepulinku wszystkiego Najlepszego ![]() Alicja już śpi,padła jak kawka i małż też więc luz-bluz![]() dziewczonka i sille- super że wasze dziewczynki powoli wychodzą z choroby...i oby jak najmniej chorowały ![]() Prosimy o głosiki i dziękujemy....
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
witam się !
wieczorny rytuał już odwalony ![]() dziecie śpi, duże dziecie mężul obrabia właśnie, ale oznak snu nie wykazuje ![]() chciałabym na ten zlocik do Was, ale boję się że Gabi mi nie wytrzyma tyle w samochodzie ![]() tzn w jedną stronę to myślę, że lajcik, ale z powrotem po paru godzinach znów 3h w samochodzie ??? jakoś czuję dyskomfort jak o tym pomyślę, wydaje mi sie, że będzie się męczyć ![]() ogłaszam też oficjalnie, że GABULEK PRZEWRÓCIŁ SIĘ SAM NA BRZUSZEK ![]() ale mama nie widziała nikt nie widział, no może Zosia widziała, ale nie chciała się przyznać ![]() Gabrynia leżała na macie a ja zdejmowałam pranie z balkonu, wracam a ta na brzuszku męczy zabawkę ![]() już od paru dni malutko jej brakowało, ale ciągle głowa za ciężka była ![]() ------------------- moria
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-09-11 o 19:45 |
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też mamy 3h jazdy (dokładnie 3h 37min wg google maps spod mojego domu, a musimy wyjechać w porannych korkach ) dla Gabulka
|
|
|
#277 |
|
Raczkowanie
|
Andziot
dla Gabrysiwitam wieczorową porą ![]() michas już śpi a ja szukam zaproszen na chrzciny.
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() nie mam kaca nie pilam duzo o 1 w nocy bylam w domu bo myslalam, ze glowa eksploduje przewialo mnie w limuzynie i aaaaaaaaaaaaa tragedia jak wrocilam to tesciowa mi kzala isc spac i ona do 10 raqno bawila ole to sie wyspalam za wszystkie czasy ![]() ale impreza byla EXTRA a w piatek wesele ![]() OLA SAMA PRZEWRACA SIE Z PLECÓW NA BRZUSZEK I Z BRZUSZKA NA PLECY, W OBIE STRONY dzisiaj na macie tak robila przez godzine ![]() AHA I DZIĘKUJĘ ZA ZYCZENIA DLA MNIE I MILEJ ZABAWY
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-09-11 o 20:12 |
|
|
|
#279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro Zosia od Anuli przejechała 1600 km, to my też
|
|
|
|
|
#280 |
|
Rozeznanie
|
matallku - dziękuję Ci bardzo za miłe komentarze
A! dodałam jeszcze 2 zdjęcia dzieciaków, trochę nowsze. Lecę teraz do 3 strony nadrabiać zaległości. Może zdążę do "Czasu honoru"...
|
#281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie, chciałam rzec, że dobrze anulinka rzecze - anula z Zosieńką miały najdalej, a będą ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() Dziękuję za miłe słowa
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-09-11 o 20:30 |
||
|
|
|
#282 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() i dla Gabuni ![]() za obrót
|
|
|
|
|
#283 |
|
Rozeznanie
|
Andziot
dla Gabrysi ps jeszcze nie raz zobaczysz ![]() Unas dzień lenistwa poopalałam się z Maciusiem(tzn on pod parasolem wietrzył swoje przyrodzenie) a ja brązowiłam swoje .... chudziutkie ciało(dobrze że w około mam tyle chaszczy że sąsiedzi mnie nie widzieli)a potem spacerek z tż Teraz mój synuś śpi a ja czekam aż się obudzi do kąpieli(nie możemy sobie zrobić dnia dziecka bo wczoraj był )Buziole i do jutra |
|
|
|
#284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się oficjalnie
Jesteśmy w domu od godz. 17 ale musiałam siebie i dziecko ogarnąć. Iguciak śpi więc mogę się odmeldować Miałam ambitny plan nadrobić ale nie ma na to szans, no chyba że bym dziecko sąsiadom na tydzień wydała Widzę, że nowe mamuśki się pojawiły no i nowa część (Grazinku ![]() Nasze kolonie super, naprawdę miejsce było idealne na wakacje z małym dzieckiem. Brakowało mi dwóch EM! Niestety sama nie robiłam takich długich tras jak na wcześniejszych wakacjach ale zaliczyłam "Pokusę" dwa razy. Mary myślałam o Tobie wciągając naleśniki z malinami Przytyłam chyba z milion tysięcy kilogramów ale od jutra dieta Z Igutką było super ale niestety problem z nocnym budzeniem trwa. Nie mogę się przyzwyczaić do tego i chodzę lekko sfrustrowana. Mała budzi się średnio co 2-2,5h, czasem zasypia przez 45 minut Myślę, że to przez nadmiar emocji i wrażeń, Iga zrobiła się bardzo aktywna w ciągu dnia, krzyczy, piszczy, gada do siebie i do nas, podnosi się do siadania, no taka silna się zrobiła, chwyta wszystko co jest w zasięgu jej rąk, ciągnie stópki do buzi, nie wiem może to za dużo na jej małą, ciasną główkę Cytat:
andziotku bąąąąądź ![]() dla Gabulka za przewrót.Myślałam, że aż tak dużo przez 2 tyg. nie urosła ale coś mi przewijaka w domu zaczęło brakować I skubanica tak majta rękoma, że mi wszystko zrzuca z komody No dobra, lecę napić się wina na noc, na "rałszu" jakoś mi łatwiej się do dziecka wstaje ![]() * Aparat na zjazd biorę, wszystkimi zdjęciami chętnie się podzielę
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot dla Gabryni
![]() Agus dla Olenki Super, ze wieczor panienski sie udal a Ty moglas go odespac ![]() ![]() Nadusia bawi sie z tata Oczywiscie nawet nie ziewnie
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo dla Gabulki !!!!!
![]() ![]() to dziś Gabcie mają swoje debiuty, bo moja także, podczas gdy tata zamieniał się w hrabię szyjulę oraz hrabię brzuchulę Gabcia po raz pierwszy zaśmiala się w głos moria, juz doczekac się nie moge jak wkleisz zdj z kolonii ![]() anulinko, czyli tż urlopik załatwił? Bedziesz? night25, chudziutkie ciało.... o jak ja Ci zazdroszczę !!! aguś, fajnie ze odespałaś Taka tesciowka to skarb ![]() hellooo gosiek a ja małża pożegnałam i zostałam z Gabikiem Coraz bardziej wielbi żyrafkę, wystarczy włożyć jej do łapki a już dziecko ciumcia jej tułowie
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mowila, ze moge isc na kolejna impreze
|
|
|
|
|
#288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() za pierwszy głośny śmiech
Edytowane przez night25 Czas edycji: 2011-09-11 o 20:52 |
|
|
|
|
#289 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() jestem wymęczona do ostatniego tchu... ledwo zipię... dziś w nocy spałam tylko 4 godziny, bo ciągle miałam wczoraj wieczorem coś doz zrobienie, spakowania, naszykowania...w efekcie położyłam się po 1 a o 5 pobudka... przed 8 byliśmy u mojej mamy, żeby Piotruś przed kościołem jeszcze sobie kimnął...a, że masz była na 11 to pospał troszkę...jednak nie uchroniło nas to od małej histerii w kościele ![]() i to w najważniejszym momencie ![]() ksiądz tylko szepnął na ucho, że gdyby się nie uspokoił to możemy iść do zakrystii :brzyadal: mały był tak zmęczony, że jak wyszliśmy z kościoła to płakał...a rodzinka jak to rodzinka będą robić zdjęcia....nie ważne, że dziecko się zanosi...zdjęcia muszą być... powiedziałam, że ew. jedno grupowe i to szybko...nie ma pojedynczo się ustawiania... oczywiście mogłam sobie mówić jak grochem o ścianę.... zdążyli pstryknąć jedno zdjęcie a ja już nie mogłam znieść jego palaczu i go zabrałam i sobie poszłam do auta... oczywiście ja histeryzuje, bo jak on sobie by popłakał przez 10 min. to nic by mu się nie stało...NAWET ZDROWO ![]() potem już w domu było ok małym zajmowaliśmy się na zmianę, ja mąż i chrzestny z dziewczyną w osobnym pokoju a goście się gościli w drugim...o 18 całe towarzystwo się zmyło... ledwo do auta się zapakowaliśmy z tymi tobołkami... a jeszcze Piotruś dostał wypasne krzesełko do karmienia w wielgachnym pudle, które musieliśmy zabrać dostał tez troszkę pieniążków, a chrzestna założyła mu lokatę na którą będzie wpłacała co miesiąc pieniążki do jego 18, a potem mu je da oczywiście nikt nie wie jaka kwotę, ale co by to nie było przez 18 lat się nazbiera ![]() mam w domu taki bałagan z tego wszystkiego, że ,masakra... wszędzie jakieś torby, torbeczki, zryweczxki a ja nie mam siły tego ogarnąć.. a jeszcze jak wróciliśmy to nie mogłam uśpić małego, bo po takim dniu wrażeń nie mógł się wyciszyć i zasnąć...płakał cały czas, nie miał siły nawet zjeść... jak w końcu zasnał to obudził się po 30 min. i dopiero wrąbał flachę... spał bardzo niespokojnie, ale już chyba odpłynął na dobre... a sprzątać będę jutro ![]() Andziot za marchewke i za przewrót ![]() [CENTER]Wszystkiego dobrego dla Pepe[/CENTER]
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-09-11 o 20:55 |
|
|
|
#290 | |||
|
Zakorzenienie
|
jeju najmocniej Cie przepraszan juz to nadrobiałm
![]() ![]() dwa razy kopiowałam dane i chyba mnie sebulek musiał odciągąnąc więc to jego skrzycz ok? ![]() Cytat:
![]() mam nadzieje ze wasze małżeństwo nie ucierpi na naszym konkurcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moria witaj kochana ![]() Gabi i Olusiu gratuluje przewrotów ![]() ![]() moje dziecko dzis lekko oszalało był problem z wyhsciem na spacer a mianowicie po 5 min musiałam wracać z dzieckiem na rękach bo tak ryczał ze mu się łzy do uszu wlewały masakra śmieszny widok ![]() chyba mu zęby ida bo potem w domu też wył. cYCA NIE chciał co mnie mega zestresowało ale juz dobrze no i teraz spi bo przez cały dzien spał łącznie gidzine
|
|
#291 |
|
Rozeznanie
|
Antropia najważniejsze,że już po wszystkim
![]() Tak,oczywiście... zdjęcia najważniejsze, to nic że dziecko płacze ja tez sobie postanowiłam,że będę wpłacać na konto co miesiąc chociaż pare grodzy dla Kubusia,żeby na 18stke miał mam nadzieję,że uda się.
|
|
|
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo chcemy być
![]() Zaczynam opracowywać logistykę wyjazdu , bo to będzie pierwszy tak długi i tak daleko.
|
|
|
|
#294 |
|
Wtajemniczenie
|
no i jeszcze jaka obraza majestatu...mówię wam
![]() jak wracałam z nim do auta to już sama byłam na skraju płaczu... nie znoszę jak on się tak zanosi
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie minęło, bo on rano wczoraj głosował i dziś po południu nie działało ![]() Jutro jeszcze spróbuje Tak powiedział ![]() A ja jeszcze jutro jeden przekręt spróbuję zrobić
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy Pierwszy glosny smiech
![]() Antropia Dobrze, ze juz po wszystkim ![]() Antropia, Catia My zalozylismy Nadii lokate, co miesiac odciagaja nam z konta sumke. Wydaje nam sie to fajna rzecza
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
antropia ważne, że wszystko się udało, zdjęcia są
dla dzielnego Piotrusiaanulinka tyle to może Pepe prześpi Zosia potrafiła 3h spać w samochodzie, do rodzinki jeździliśmy na wieczór jak szła spać, u dziadków przenosiliśmy do łóżka i nawet się nie budziła,Gabi za to śpi w samochodzie max 1h, później siedzi i gada ze sobą, jak raz na noc wracaliśmy to Gabulek się obudził jak tylko mężul silnik samochodu wyłączył i musiałam godzinę ją usypiać ... daisy za głośny śmiech, do tatusia się zaśmiała ?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 | ||
|
Zakorzenienie
|
daisy ja też chcę żyrafkę dla Edzika
![]() Kto mi kupi? ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() Pewnie też Edzikowi takie konto założymy, tylko niech tż wróci do pracy ![]() Nawet 10zł miesięcznie to już jakaś kwota będzie Na prawko powinno starczyć ![]() Cytat:
![]() I też potem nie chce spać, więc wolę jechać w dzień
|
|
|
#299 | |||||
|
Rozeznanie
|
Super! Brawo!
Cytat:
Cytat:
a swoją drogą opatentuj ją ![]() U nas był dzień brokuła. Cytat:
Cytat:
brawo dla Pepe!Ale Ci zazdroszczę!!!!!!!!! Brawo!! Czy ten mój mały klocek bujnie sie w końcu??? Na razie to tylko nogi go interesują a zwłaszcza stópeczki, które najlepiej jak są w buzi. Cytat:
Jest już mój film więc uciekam!!!
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Matall
Nadia rowniez spi w aucie do momentu wylaczenia silnika |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

ale fryzjerka w krk ma urlop Z męzulem sie wybierasz ?
za chwilkę wyślę Ci na priv

więc w tył zwrot i do domu...A takie było tam piękne jezioro,,,ehhh...

i dziękujemy....

dla Gabulka

)
Myślę, że to przez nadmiar emocji i wrażeń, Iga zrobiła się bardzo aktywna w ciągu dnia, krzyczy, piszczy, gada do siebie i do nas, podnosi się do siadania, no taka silna się zrobiła, chwyta wszystko co jest w zasięgu jej rąk, ciągnie stópki do buzi, nie wiem może to za dużo na jej małą, ciasną główkę