Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 16:12   #271
KarlaNobody
Zadomowienie

Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)

pierwsze zajęcia 3 października w sumie nie mogę się doczekać ale nie wiem jak dam radę bez małej cały dzień... eh

muffina biedna... no ale w sumie ma rację, że jak Cię wprowadziła w błąd itp...tylko z drugiej str to na prawdę nie 5 zł heh cieżka sprawa...

KarlaNobody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 16:20   #272
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguu00 Pokaż wiadomość
9 dni. ;x w niedziele będzie 2 tygodnie.

na jakimś forum czytałam że babce wywołali dopiero w 3 tyg. ;x więc czekam.. no i jeszcze zobaczę co się dowiem zaraz. jak okaże się ze mam czekać to w czwartek idę do położnej niech zaczyna działać. i będę się upierać żeby przed porodem zrobili mi usg bo jak siedzi tam 5kg olbrzym to jakoś nie wyobrażam sobie jak mam się przecisnąć.

Karla, to cała rodzinka do roboty a to kiedy zaczynasz?
Aguu ja czytalam, ze wlasnie okolo 9 dnia powinno sie isc do szpitala. Z tymi trzema tygodniami to ona musiala na to zgode wyrazic. Bo jak mialam isc na wywolanie to mi dali taka ulotke gdzie bylo napisane co i jak i wlasnie tam wyczytalam, ze po dwoch tygodniach moga nie wywolywac ale tylko jesli takie jest zyczenie matki i wtedy co chwile robia badania czy wszystko ok. No i chyba do trzech tygodni moga tak czekac jesli kobieta chce a pozniej juz musi isc na wywolanie jak nic nie ruszy.

muffinka ehh :/ glupia sytuacja wyszla z ta apteka.

Edytowane przez martynka89
Czas edycji: 2011-09-20 o 16:22
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 16:29   #273
Patiisia
Wtajemniczenie

Wróciłam z zakupów Kupiłam sobie czarną zwykłą bluzkę z koronką z tyłu + poczwórne cienie + pędzelek do nich + skarpetki na porodówkę i jestem zadowolona

A teraz męczą mnie okropne skurcze, są tak strasznie nisko Nie jestem w stanie się ruszyć echh

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
dobra mam zdjęcia już Wam pokazuje naszą kolekcję :
1. kombinezon do szpitala
2.moje ulubione bodziaki
3 i 4. komplecik wybrany przez Tża
5.kaftaniki od mojej mamy
6.pajac w ktorym się od razu zakochałam!
7.pajacyki
8.śpiochy na chłodne dni
9.kolekcja czapeczek jest nawet z uszkami
10. pierwsze bodziaki jakie kupiłam i kaftaniki od mamy
Cytat:
ciąg dalszy :

1.buciki mini skarpetunie i kapciuszki. wszystko co różowe, wybierał TŻ :P
2.ręcznik od mojej mamy
3.komplecik też od mamy.
4. mój ulubiony i najpiękniejszy zestaw
Aguś śliczne ubranka !!! Jeśli dobrze pamiętam pisałaś coś o pogorszonym stanie swojej twarzy, ja od wczoraj używam sudocremu dla mojego małego na twarz, wyczytałam na wizażu że podobno pomaga Jak dla mnie pięknie pachnie i seryjnie coś daje

Cytat:
Napisane przez peti91 Pokaż wiadomość
Cześć ! Niby w miarę ciepło ale jednak nieciekawa ta pogoda - przynajmniej u mnie.
Tak sobie czytam własne posty i wasze no i stwierdzam, że coś ze mną chyba nie tak. Przeszłam przez ten pierwszy szok, że będę mamą ale jeszcze nie potrafię o dziecku myśleć w superlatywach.
Upieram się na cesarce, karmienie piersią w odstawkę - to już na bank. Nie oceniajcie mnie źle, może instynkt jeszcze mi się nie włączył. Chcę dobrze dla tego dziecka ale też dla siebie.
i jeśli nie jestem w stanie się zmusić do karmienia piersią chociaż to pewnie wygodniejsze niż trzymanie ciepłej wody w termosie w nocy i rozrabianie z proszkiem to się nie zmuszę. tak samo cesarka, wątpię, żebym przestała się upierać. Wy macie całkiem inne podejście, bardzo matczyne a ja jeszcze nie.
Ja do 6 miesiąca ciąży miałam chwile gdy patrzyłam się na brzuch i nie czułam żadnych pozytywnych uczuć.. Ale potem mi przeszło U Ciebie to też może tylko kwestia czasu

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
I cos dla fanek obuwia dzieciecego.
Ale cudownee

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Aaaale mialam dzisiaj dzien
bylam obejrzec szpital, bardzo mila pani doktor pokazala nam porodowke, polozniczy, neonatologie. Jestem bardzo zaskoczona na plus, bo spodziewalam sie gorszych warunkow, sale fajnie wyposazone (wanny, prysznice, drabinki, pilki), po porodzie dzieciaczek 2 godz lezy na brzuchu u mamy, ZZO darmowe jak i inne znieczulenia, dla dziecka wystarczy zabrac ubranka na druga dobe (czyli na wyjscie, bo w drugiej wypuszczaja) w ogole duzo fajnych rzeczy sie dowiedzialam (i duzo drobiazgow dostalam w jakiejs paczce) ciesze sie, ze wybralam ten szpital

a potem bylam w aptece odebrac ta paczke, co wczoraj zamowilam i szczeka mi opadla, dostalam ja za darmo oszczedzilam 80 zlotych. Jesli macie w swoim miescie apteki DOZ-u mozecie zalozyc karte ''dla mamy i maluszka'', duzo kosmetykow i lekow jest tanszych z ta karta do 25%, a na dzien dobry dostaje sie 100zl na zakupy w tej aptece.

a na koniec wpadlam na poczte po paczke z bebilonu i chociaz stalo 6 osob pan poprosil mnie pierwsza do okienka normalnie dzien dobroci dla ciezarowek
Łał same pozytywne wieści, super Zazdroszczę tej paczki i tak świetnego szpitala Chociaż u mnie też nie jest źle
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 16:42   #274
zaaaabcia
Zakorzenienie

Czesc
Mozna sie dolaczyc?
Ja jeszcze nie mamusia ale jestesmy w trakcie staran obecnie drugi cykl .. W tytule pisze ze do 23lat mam nadzieje ze sie jeszcze zalapalam

pozdrawiam!

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 16:48   #275
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Czesc
Mozna sie dolaczyc?
Ja jeszcze nie mamusia ale jestesmy w trakcie staran obecnie drugi cykl .. W tytule pisze ze do 23lat mam nadzieje ze sie jeszcze zalapalam

pozdrawiam!
Witaj, jasne że możesz dołączyć Trzymamy za Ciebie kciuki !
Stary 2011-09-20, 16:49   #276
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc
Mozna sie dolaczyc?

pozdrawiam!
Jasne, ze mozna.
Witamy!
Stary 2011-09-20, 16:50   #277
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Witaj, jasne że możesz dołączyć Trzymamy za Ciebie kciuki !
dziekuje
Mam nadzieje ze tym razem sie uda ale nie nakrecam sie .. co ma byc to bedzie

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Jasne, ze mozna.
Witamy!
dziekuje

Olivia 2.07.2014

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 16:53   #278
Karo89
Zakorzenienie

Hej
Ja sobie myślę, że tutaj cisza straszna przez cały dzień bo mi się w subskrypcjach nic nie pojawia, ale pomyślałam, że zajrzę i sprawdzę czy faktycznie taka tutaj cisza, czy przypadkiem czegoś nie poprzyciskałam, że wyłączyłam sub. wątku. No i wchodzę a tu 2 strony do nadrobienia
Czyli musiałam faktycznie wczoraj ją sobie nie chcący wyłączyć i dlatego.

Cytat:
Czesc
Mozna sie dolaczyc?

pozdrawiam!
Cześć Kochana! Zapraszamy i 3mam kciuki za staranka

Jej dziewczyny, same cudowności tutaj wklejacie, idę chyba na zakupy :P

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 16:58   #279
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość

Cześć Kochana! Zapraszamy i 3mam kciuki za staranka

heeeeeejjj kochana
dziekuje

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-09-20, 16:59   #280
aguu00
Zadomowienie

Cytat:
Aguu ja czytalam, ze wlasnie okolo 9 dnia powinno sie isc do szpitala. Z tymi trzema tygodniami to ona musiala na to zgode wyrazic. Bo jak mialam isc na wywolanie to mi dali taka ulotke gdzie bylo napisane co i jak i wlasnie tam wyczytalam, ze po dwoch tygodniach moga nie wywolywac ale tylko jesli takie jest zyczenie matki i wtedy co chwile robia badania czy wszystko ok. No i chyba do trzech tygodni moga tak czekac jesli kobieta chce a pozniej juz musi isc na wywolanie jak nic nie ruszy.
powiedzieli że nic nie moga zrobić do szpitala mnie nie wezmą mam czekać 2 tyg. czyli w czwartek do położnej po skierowanie do szpitala. ;x

zaaaabcia
powodzenia
Stary 2011-09-20, 17:02   #281
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
zaaaabcia powodzenia
hej
dziekuje

Widze ze na watku juz duzo mamusiek jest super

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-09-20, 17:13   #282
peti91
Raczkowanie

patiisia
eee ja mam pozytywne odczucia , nie raz mam ochotę mu się zapytać czy nie będzie przypadkiem zawodnikiem sumo bo tak mnie macica boli niekiedy jakby ten bobas już miał z 5 kg
do dziecka mam pozytywne odczucia, chce dla niego/niej jak najlepiej ale na razie jeszcze nie potrafię do końca patrzeć na siebie jak na kobietę- kangurzycę. na razie jeszcze np cesarka wydaje mi się odpowiednia bo nie chcę cierpieć a karmienie piersią nieodpowiednie i jakieś obce.
Powinnam się wstydzić chyba wobec tego bobasa, że taka ze mnie egoistka no ale dbam o siebie, jem zdrowo, dużo sypiam, wychodze na dwór z pieskiem, żeby się dotlenić. Już sama nie wiem co myśleć. Może kobieta tez powinna pomyśleć o sobie a nie udawac wielką matkę polkę, która oddaje się w 200%, nie dba o siebie o swoje piersi, łatwo zgadza się na ból porodowy. Przynajmniej często spotykam się z takim stereotypem, że ciężarówka nie ma praw do siebie, ma jedynie dbać o dziecko. nic już nie wiem.
peti91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 17:15   #283
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
powiedzieli że nic nie moga zrobić do szpitala mnie nie wezmą mam czekać 2 tyg. czyli w czwartek do położnej po skierowanie do szpitala. ;x

zaaaabcia
powodzenia
Do dwoch tyg mozna czekac, nic sie nie stanie ale do trzech nie powinni Cie przetrzymywac bo tak jak wczesniej pisalam, wg ulotki ze szpitala powyzej dwoch tyg nie wywoluja tylko jezeli matka wyrazi taka wole i jezeli wszystko OK.
A domyslam sie, ze Ty nie bedziesz chciala czekac do 3 tyg Wiec sie nie przejmuj.
Jeszcze tylko kilka dni dzieli Cie od maluszka.

peti Ty nadal jednej rzeczy nie rozumiesz. Tu nie chodzi o bycie matka polka i godzenie sie na wszystko. Jak wezmiesz znieczulenie to bedziesz czula bol tylko na skurczach partych. Jak sie dobrze zaprzesz, to mozesz urodzic na dwoch albo trzech. Ja parlam pol godziny, ale lepsze dla mnie pol godziny bolu niz caly tydzien albo i wiecej. Samo miejsce przeciecia daje o sobie znac w niektorych przypadkach dlugi czas, nawet juz po zagojeniu sie rany.
Po za tym dla dziecka lepszy jest porod silami natury. Dlatego kobieta nie dostaje prawa wyboru jak chce rodzic. Porod naturalny, jezeli nie ma komplikacji jest lepszy i dla matki i dla dziecka. A jak cos jest nie tak to robia cesarke i po problemie.

Edytowane przez martynka89
Czas edycji: 2011-09-20 o 17:22
Stary 2011-09-20, 17:37   #284
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
patiisia
eee ja mam pozytywne odczucia , nie raz mam ochotę mu się zapytać czy nie będzie przypadkiem zawodnikiem sumo bo tak mnie macica boli niekiedy jakby ten bobas już miał z 5 kg
do dziecka mam pozytywne odczucia, chce dla niego/niej jak najlepiej ale na razie jeszcze nie potrafię do końca patrzeć na siebie jak na kobietę- kangurzycę. na razie jeszcze np cesarka wydaje mi się odpowiednia bo nie chcę cierpieć a karmienie piersią nieodpowiednie i jakieś obce.
Powinnam się wstydzić chyba wobec tego bobasa, że taka ze mnie egoistka no ale dbam o siebie, jem zdrowo, dużo sypiam, wychodze na dwór z pieskiem, żeby się dotlenić. Już sama nie wiem co myśleć. Może kobieta tez powinna pomyśleć o sobie a nie udawac wielką matkę polkę, która oddaje się w 200%, nie dba o siebie o swoje piersi, łatwo zgadza się na ból porodowy. Przynajmniej często spotykam się z takim stereotypem, że ciężarówka nie ma praw do siebie, ma jedynie dbać o dziecko. nic już nie wiem.
Ja tam dbam zarówno o siebie jak i o małego Normalnie się maluję, "stroję" jak jest potrzeba , chodzę na zakupy dla siebie, itp. nie czuję się w żadnym przypadku zaniedbana czy coś. A rodzić naturalnie CHCĘ, i to nie jest kwestia tego że ciężarne muszą rodzić naturalnie
Stary 2011-09-20, 17:43   #285
Karo89
Zakorzenienie

Dla mnie bycie matką nie oznacza zrobienie z siebie "kocmołucha". Dbam o siebie, tak jak Pati, chodzę na zakupy, nie zrezygnowałam z malowania, dbania o swoje ciało, ubierania się fajnie, modnie itp.
Dbam o siebie, to dbam też o swoje dziecko, które jest we mnie i za które jestem odpowiedzialna
Ja sięcesarki boję, dlatego chcę rodzić naturalnie. Ale też z innych powodów chcę sn a nie cc

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 17:54   #286
aguu00
Zadomowienie

Cytat:
Do dwoch tyg mozna czekac, nic sie nie stanie ale do trzech nie powinni Cie przetrzymywac bo tak jak wczesniej pisalam, wg ulotki ze szpitala powyzej dwoch tyg nie wywoluja tylko jezeli matka wyrazi taka wole i jezeli wszystko OK.
A domyslam sie, ze Ty nie bedziesz chciala czekac do 3 tyg Wiec sie nie przejmuj.
Jeszcze tylko kilka dni dzieli Cie od maluszka.
Możliwe. Tak masakra.. już nie długo będę miała dziecko, nie wierzę W czwartek dowiem się jak oni sobie to wyobrażają..grr!
Teraz myślę nawet że mogę cierpieć 3 dni w bólach ale żeby już wyszło

peti, bez obrazy ale masz jakieś dziwne wyobrażenie kobiety w ciąży czy matki. To czy kobieta w ciąży będzie zaniedbana zależy tylko od kobiety.
A Ty daj sobie trochę czasu i zobaczysz że za jakiś czas będziesz zupełnie inaczej patrzeć na siebie ciąże i macierzyństwo.
Stary 2011-09-20, 18:02   #287
KarlaNobody
Zadomowienie

ważne jest żeby o siebie dbać bo wtedy ma się lepszy humor i w ogóle a dzidzia to wuczuwa

a jak urodzisz to będziesz dbać o siebie i stroić maleństwo i będziecie razem pięnie wyglądać

KarlaNobody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 18:08   #288
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk

Cytat:
Upieram się na cesarce, karmienie piersią w odstawkę - to już na bank. Nie oceniajcie mnie źle, może instynkt jeszcze mi się nie włączył. Chcę dobrze dla tego dziecka ale też dla siebie.
i jeśli nie jestem w stanie się zmusić do karmienia piersią chociaż to pewnie wygodniejsze niż trzymanie ciepłej wody w termosie w nocy i rozrabianie z proszkiem to się nie zmuszę. tak samo cesarka, wątpię, żebym przestała się upierać. Wy macie całkiem inne podejście, bardzo matczyne a ja jeszcze nie.
nie rozumiem Twojego upierania się przy cesarce. Jesteś dopiero w 9 tygodniu ciąży! Rozumiem,że nie chcesz żeby bolało itp. ale chyba lepszy ból przez godzinę, dwie niż tydzień lub 2 tygodnie... Ja osobiście wolę się chwilę pomęczyć i po krótkim czasie normalnie funkcjonować, brać małą na ręce, podnosić, a nie leżeć i stękać z bólu. W końcu zostają przecięte mięśnie skośne brzucha, macica.
a co do karmienia piersią... Ja od samego początku ciąży pragnę karmić piersią. To musi być niesamowita więź z dzieckiem... a butelka, to butelka. Nic specjalnego.
no, ale to tylko moje zdanie,więc nie musisz tego brać do siebie.
to Twoja decyzja, ale żebyś później nie żałowała. Moja koleżanka też chciała mieć cesarkę, zapłaciła i ją miała. mała ma 5 miesięcy, a ona ciągle biega po lekarzach, bo ciągle ma problemy...

Cytat:
Karmienie mnie odrzuca bo nie raz widziałam sytuację jak roczne dziecko nawet w parku podbiega do mamy i woła ''mama cyca'' ludzie się patrzą a ta wykłada pierś i karmi takie wielkie dziecko. To dla mnie przekracza granice więzi. Jakoś wolę butelki i swój pokarm odciągać albo szykować to mleko w proszku. Przy łóżku termos z ciepłą wodą, w puszce mleko i już.

Ledwo weszłam w 9 tydzień a tak mnie dzisiaj strasznie boli macica, że ani siusiu normalnie ani grubszej sprawy , wstaję z fotela to ból nieziemski. To jakiś olbrzym jest chyba !!! Chyba, ze macica się rozrasta i dlatego boli ?
jak matka tak przyzwyczaiła dziecko, to teraz tak ma. Ja wiem,że jeśli będę karmić piersią, to będę dodatkowo karmić małą rozrabianym mlekiem. Nie zawsze bede mogła być w domu, a wtedy Tż albo da małej moje mleko które wcześniej odciągne, albo jej rozrobi. Nie wiem jak może Cię karmienie piersią odrzucać... no, ale to Twoja sprawa

Cytat:
Aaaale mialam dzisiaj dzien
bylam obejrzec szpital, bardzo mila pani doktor pokazala nam porodowke, polozniczy, neonatologie. Jestem bardzo zaskoczona na plus, bo spodziewalam sie gorszych warunkow, sale fajnie wyposazone (wanny, prysznice, drabinki, pilki), po porodzie dzieciaczek 2 godz lezy na brzuchu u mamy, ZZO darmowe jak i inne znieczulenia, dla dziecka wystarczy zabrac ubranka na druga dobe (czyli na wyjscie, bo w drugiej wypuszczaja) w ogole duzo fajnych rzeczy sie dowiedzialam (i duzo drobiazgow dostalam w jakiejs paczce) ciesze sie, ze wybralam ten szpital

a potem bylam w aptece odebrac ta paczke, co wczoraj zamowilam i szczeka mi opadla, dostalam ja za darmo oszczedzilam 80 zlotych. Jesli macie w swoim miescie apteki DOZ-u mozecie zalozyc karte ''dla mamy i maluszka'', duzo kosmetykow i lekow jest tanszych z ta karta do 25%, a na dzien dobry dostaje sie 100zl na zakupy w tej aptece.

a na koniec wpadlam na poczte po paczke z bebilonu i chociaz stalo 6 osob pan poprosil mnie pierwsza do okienka normalnie dzien dobroci dla ciezarowek
Ciesze się,że szpital taki fajny ja po 19 będę dzwonić i pytać kiedy możemy przyjechać.
jaką paczkę zamawiałaś i gdzie?
muszę zobaczyć czy w moim mieście jest ta apteka
Cytat:
Zostalo nam 50 dni do terminu
o proszę już coraz bliżej!

Cytat:
Czesc
Mozna sie dolaczyc?

pozdrawiam!
Hej pewnie,że możesz. Powodzenia w starankach

Cytat:
Biedna Będziesz musiała jeszcze się pomęczyć...

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Ja tam dbam zarówno o siebie jak i o małego Normalnie się maluję, "stroję" jak jest potrzeba , chodzę na zakupy dla siebie, itp. nie czuję się w żadnym przypadku zaniedbana czy coś. A rodzić naturalnie CHCĘ, i to nie jest kwestia tego że ciężarne muszą rodzić naturalnie
Ja tak samo! dbam o cerę, włosy i o to,żeby fajnie wyglądać powiem tak.. mimo przybranych kg, brzucha... czuję się piękna w swojej skórze
no... czasem narzekam na pryszcze, ale dobry makijaż i normalnie mogę funkcjonować.

Patisia - ja sudocremu używam już od 3 lat na syfki uwielbiam ten zapach!

Cytat:
Dla mnie bycie matką nie oznacza zrobienie z siebie "kocmołucha". Dbam o siebie, tak jak Pati, chodzę na zakupy, nie zrezygnowałam z malowania, dbania o swoje ciało, ubierania się fajnie, modnie itp.
Dbam o siebie, to dbam też o swoje dziecko, które jest we mnie i za które jestem odpowiedzialna
dokładnie!!

Edytowane przez agnesuk
Czas edycji: 2011-09-20 o 18:12
agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 18:39   #289
muffinka90
Zakorzenienie

aguu juz blizej niz dalej a moze akurat nie dotrwasz do czwartku

agnesuk zamawialam podklady porodowe, majtki siatkowe, troche kosmetykow dla malego i takie tam http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/ tu sobie poszukaj, czy jest u ciebie apteka.

A ja poszlam zaplacic, babka normalnie jakby jej kamien z serca spadl, bo uszczesliwila tak nie tylko mnie i niezlego manka sobie narobila dostalam w prezencie za klopot krem rozswietlajacy do twarzy, herbatke dobra, pake husteczek i tyle probek kremow dla siebie i malego, ze sie bedziemy kilka miesiecy smarowac

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

cos nie poszlo, wstawie ze spacja: http://www. d o z.pl/apteka/

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-09-20 o 18:41
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 18:46   #290
agnesuk
Wtajemniczenie

jest ta apteka w moim mieście a gdzie się składa to zamówienie? wytlumaczysz mi wszystko :P bo ja nie wiem o co chodzi haha

Stary 2011-09-20, 18:56   #291
muffinka90
Zakorzenienie

musisz sie zarejestrowac na tej stronie i wtedy mozesz zamawiac, na koniec podajesz gdzie maja dostarczyc i czekasz na maila, ze juz jest. Te rabaty na dzieciowe i mamowe produkty naliczaja przy kasie za okazaniem karty, mozesz ja zamowic na tej stronie i czekac az przysla, albo w aptece sobie zamowic i nie wiem czy na pewno, ale mozliwe, ze daja od reki.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-09-20, 19:04   #292
agnesuk
Wtajemniczenie

super, dziękuje Ci bardzo

Stary 2011-09-20, 19:05   #293
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej pewnie,że możesz. Powodzenia w starankach
dziekuje

Slicznie bedzie miala na imie Twoja coreczka ja kiedys swojej tez dam tak na imie

a tak wogole dziewczyny .. dlugo staralyscie sie o dzidzie ?

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-09-20, 19:27   #294
ZacpanaRapem
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe. Tak masakra.. już nie długo będę miała dziecko, nie wierzę W czwartek dowiem się jak oni sobie to wyobrażają..grr!
Teraz myślę nawet że mogę cierpieć 3 dni w bólach ale żeby już wyszło

ale Ci zazdroszczę, że już niedługo zobaczysz swoje maleństwo
Cytat:
a tak wogole dziewczyny .. dlugo staralyscie sie o dzidzie ?
hej
my się wcale nie staraliśmy i tak jakoś wyszło z czego na początku nie byłam szczególnie zadowolona..

Cytat:
Ja sięcesarki boję, dlatego chcę rodzić naturalnie. Ale też z innych powodów chcę sn a nie cc
dokładnie
swoją drogą ja się boję i sn i cc

a właśnie. czego używacie dziewczyny na rozstępy ? najlepiej żeby w rossmannie to było dostępne

ZacpanaRapem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 19:55   #295
peti91
Raczkowanie

oj kobitki właśnie o to mi chodzi. trzeba przełamywać stereotypy. Fajnie słyszeć, że lubicie i chcecie o siebie dbać.
Właśnie o to mi chodziło, że nic nie powinno być narzucane.
''JESTEŚ MATKA TO KARM PIERSIĄ BO TAK TRZEBA'' - dupa a nie trzeba. Jeśli nie będę chciała karmić to nikt mi nie wmówi, że taki jest obowiązek. A że ja nie widzę w tym żadnej więzi to trudno. Widocznie mam kamień zamiast serca
kolejne '' ZROBIŁAŚ DZIECIAKA TO TERAZ CIERP I RODŹ NATURALNIE'' nic na przymus, jeśli będę mogła urodzić przez CC to chętnie, nie będę mogła to trudno. urodze normalnie.
albo takie jakieś staroświeckie myślenie, że mama w ciąży to tylko kangurzyca i nie wolno jej być sexy. Jak to nie ? Może w miniówkach latać nie powinna ale ładnie się ubrać, uczesać, trochę makijażu ? Pewnie, że tak. Ja nie sądzę, że jestem całkowita egoistką, sądze, że dobro dziecka jest najważniejsze ale nie znaczy, że matka musi sie poddawać wszystkiemu co każą.
peti91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:17   #296
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
oj kobitki właśnie o to mi chodzi. trzeba przełamywać stereotypy. Fajnie słyszeć, że lubicie i chcecie o siebie dbać.
Właśnie o to mi chodziło, że nic nie powinno być narzucane.
''JESTEŚ MATKA TO KARM PIERSIĄ BO TAK TRZEBA'' - dupa a nie trzeba. Jeśli nie będę chciała karmić to nikt mi nie wmówi, że taki jest obowiązek. A że ja nie widzę w tym żadnej więzi to trudno. Widocznie mam kamień zamiast serca
kolejne '' ZROBIŁAŚ DZIECIAKA TO TERAZ CIERP I RODŹ NATURALNIE'' nic na przymus, jeśli będę mogła urodzić przez CC to chętnie, nie będę mogła to trudno. urodze normalnie.
albo takie jakieś staroświeckie myślenie, że mama w ciąży to tylko kangurzyca i nie wolno jej być sexy. Jak to nie ? Może w miniówkach latać nie powinna ale ładnie się ubrać, uczesać, trochę makijażu ? Pewnie, że tak. Ja nie sądzę, że jestem całkowita egoistką, sądze, że dobro dziecka jest najważniejsze ale nie znaczy, że matka musi sie poddawać wszystkiemu co każą.
A to ktos jeszcze wierzy w te stereotypy po za naszymi babciami, ewentualnie matkami? Kobieta w ciazy moze byc sexy, moze sie ladnie ubrac.
Ja nie mialam wielkiego brzucha w 9 miesiacu. Byl w miare zgrabny. Ubieralam sie sexy. Legginsy, do tego jakas ladna, dopasowana bluzka z dekoltem, taka za tylek (akurat byly letnie upaly), nie chodzilam w worku na ziemniaki. No i delikatny makijaz. Nie czulam sie jak kangurzyca, inkubator czy cos w tym stylu. Nigdy sie tak nie poczulam. Bylam, jestem i bede przede wszystkim kobieta i dbam o siebie.
Stary 2011-09-20, 20:25   #297
muffinka90
Zakorzenienie

zaaaabcia zapomnialam sie przywitac trzymam za ciebie mocno kciuki my czekalismy na II kreski 2 lata...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-09-20, 20:42   #298
aguu00
Zadomowienie

zaaaabcia, wyszło w drugim miesiącu

muffinka, 2 lata? o kurcze.
ja to czekam na wywołanie na nic innego nie liczę..;x

grr. ale jestem wkurzona -.-

na dodatek zapomniałam kupić torby do wózka ;x

Edytowane przez aguu00
Czas edycji: 2011-09-20 o 20:44
aguu00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:45   #299
muffinka90
Zakorzenienie

aguu tak jakos wyszlo, jakos sie specjalnie nie napinalismy i nie liczylismy dni plodnych, po prostu zaczelo sie robic smutno tylko we dwoje i chcielismy maluszka, a kiedy by sie to nie stalo bardzo bysmy sie cieszyli. Ale musze sie przyznac, ze juz mnie to zaczynalo martwic, mialam na urodziny isc sie przebadac, ale juz do urodzin nie doczekalam

w ogole to Zoska miala miec dzis usg, a cos nie widze, zeby sie chwalila plcia maluszka

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-09-20, 20:49   #300
aguu00
Zadomowienie

no właśnie przed chwilą pomyślałam że coś dawno jej nie widziałam

och, ale i tak Cię podziwiam ja to bym chyba na głowę dostała..

Edytowane przez aguu00
Czas edycji: 2011-09-20 o 20:51
aguu00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości