|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
pierwsze zajęcia 3 października
w sumie nie mogę się doczekać ale nie wiem jak dam radę bez małej cały dzień... ehmuffina biedna... no ale w sumie ma rację, że jak Cię wprowadziła w błąd itp...tylko z drugiej str to na prawdę nie 5 zł heh cieżka sprawa... |
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muffinka ehh :/ glupia sytuacja wyszla z ta apteka.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-09-20 o 16:22 |
|
|
|
|
#273 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z zakupów
![]() A teraz męczą mnie okropne skurcze, są tak strasznie nisko Nie jestem w stanie się ruszyć echh ![]() Cytat:
Cytat:
Jak dla mnie pięknie pachnie i seryjnie coś daje ![]() Cytat:
U Ciebie to też może tylko kwestia czasu ![]() Ale cudownee Cytat:
|
||||
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Mozna sie dolaczyc? ![]() Ja jeszcze nie mamusia ale jestesmy w trakcie staran ![]() pozdrawiam!
|
|
#275 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy!
|
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
Mam nadzieje ze tym razem sie uda ale nie nakrecam sie .. co ma byc to bedzie ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- dziekuje ![]()
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja sobie myślę, że tutaj cisza straszna przez cały dzień bo mi się w subskrypcjach nic nie pojawia, ale pomyślałam, że zajrzę i sprawdzę czy faktycznie taka tutaj cisza, czy przypadkiem czegoś nie poprzyciskałam, że wyłączyłam sub. wątku. No i wchodzę a tu 2 strony do nadrobienia Czyli musiałam faktycznie wczoraj ją sobie nie chcący wyłączyć i dlatego. ![]() Cytat:
i 3mam kciuki za staranka Jej dziewczyny, same cudowności tutaj wklejacie, idę chyba na zakupy :P
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
heeeeeejjj kochana ![]() dziekuje
|
|
#280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaaaabcia
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dziekuje ![]() Widze ze na watku juz duzo mamusiek jest super
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
patiisia
eee ja mam pozytywne odczucia , nie raz mam ochotę mu się zapytać czy nie będzie przypadkiem zawodnikiem sumo bo tak mnie macica boli niekiedy jakby ten bobas już miał z 5 kg ![]() do dziecka mam pozytywne odczucia, chce dla niego/niej jak najlepiej ale na razie jeszcze nie potrafię do końca patrzeć na siebie jak na kobietę- kangurzycę. na razie jeszcze np cesarka wydaje mi się odpowiednia bo nie chcę cierpieć a karmienie piersią nieodpowiednie i jakieś obce. Powinnam się wstydzić chyba wobec tego bobasa, że taka ze mnie egoistka |
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A domyslam sie, ze Ty nie bedziesz chciala czekac do 3 tyg Wiec sie nie przejmuj.Jeszcze tylko kilka dni dzieli Cie od maluszka. peti Ty nadal jednej rzeczy nie rozumiesz. Tu nie chodzi o bycie matka polka i godzenie sie na wszystko. Jak wezmiesz znieczulenie to bedziesz czula bol tylko na skurczach partych. Jak sie dobrze zaprzesz, to mozesz urodzic na dwoch albo trzech. Ja parlam pol godziny, ale lepsze dla mnie pol godziny bolu niz caly tydzien albo i wiecej. Samo miejsce przeciecia daje o sobie znac w niektorych przypadkach dlugi czas, nawet juz po zagojeniu sie rany. Po za tym dla dziecka lepszy jest porod silami natury. Dlatego kobieta nie dostaje prawa wyboru jak chce rodzic. Porod naturalny, jezeli nie ma komplikacji jest lepszy i dla matki i dla dziecka. A jak cos jest nie tak to robia cesarke i po problemie.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-09-20 o 17:22 |
|
|
|
|
#284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Normalnie się maluję, "stroję" jak jest potrzeba , chodzę na zakupy dla siebie, itp. nie czuję się w żadnym przypadku zaniedbana czy coś. A rodzić naturalnie CHCĘ, i to nie jest kwestia tego że ciężarne muszą rodzić naturalnie
|
|
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie bycie matką nie oznacza zrobienie z siebie "kocmołucha". Dbam o siebie, tak jak Pati, chodzę na zakupy, nie zrezygnowałam z malowania, dbania o swoje ciało, ubierania się fajnie, modnie itp.
Dbam o siebie, to dbam też o swoje dziecko, które jest we mnie i za które jestem odpowiedzialna Ja sięcesarki boję, dlatego chcę rodzić naturalnie. Ale też z innych powodów chcę sn a nie cc
|
#286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W czwartek dowiem się jak oni sobie to wyobrażają..grr! Teraz myślę nawet że mogę cierpieć 3 dni w bólach ale żeby już wyszło ![]() peti, bez obrazy ale masz jakieś dziwne wyobrażenie kobiety w ciąży czy matki. To czy kobieta w ciąży będzie zaniedbana zależy tylko od kobiety. A Ty daj sobie trochę czasu i zobaczysz że za jakiś czas będziesz zupełnie inaczej patrzeć na siebie ciąże i macierzyństwo.
|
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
ważne jest żeby o siebie dbać bo wtedy ma się lepszy humor i w ogóle
a dzidzia to wuczuwa ![]() a jak urodzisz to będziesz dbać o siebie i stroić maleństwo i będziecie razem pięnie wyglądać
|
|
|
|
#288 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja osobiście wolę się chwilę pomęczyć i po krótkim czasie normalnie funkcjonować, brać małą na ręce, podnosić, a nie leżeć i stękać z bólu. W końcu zostają przecięte mięśnie skośne brzucha, macica. a co do karmienia piersią... Ja od samego początku ciąży pragnę karmić piersią. To musi być niesamowita więź z dzieckiem... a butelka, to butelka. Nic specjalnego. no, ale to tylko moje zdanie,więc nie musisz tego brać do siebie. to Twoja decyzja, ale żebyś później nie żałowała. Moja koleżanka też chciała mieć cesarkę, zapłaciła i ją miała. mała ma 5 miesięcy, a ona ciągle biega po lekarzach, bo ciągle ma problemy... Cytat:
Cytat:
ja po 19 będę dzwonić i pytać kiedy możemy przyjechać. jaką paczkę zamawiałaś i gdzie? muszę zobaczyć czy w moim mieście jest ta apteka o proszę już coraz bliżej! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dbam o cerę, włosy i o to,żeby fajnie wyglądać powiem tak.. mimo przybranych kg, brzucha... czuję się piękna w swojej skórze no... czasem narzekam na pryszcze, ale dobry makijaż i normalnie mogę funkcjonować. Patisia - ja sudocremu używam już od 3 lat na syfki ![]() uwielbiam ten zapach! Cytat:
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-09-20 o 18:12 |
|||||||
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
aguu juz blizej niz dalej
a moze akurat nie dotrwasz do czwartku![]() agnesuk zamawialam podklady porodowe, majtki siatkowe, troche kosmetykow dla malego i takie tam http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/ tu sobie poszukaj, czy jest u ciebie apteka.A ja poszlam zaplacic, babka normalnie jakby jej kamien z serca spadl, bo uszczesliwila tak nie tylko mnie i niezlego manka sobie narobila dostalam w prezencie za klopot krem rozswietlajacy do twarzy, herbatke dobra, pake husteczek i tyle probek kremow dla siebie i malego, ze sie bedziemy kilka miesiecy smarowac![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- cos nie poszlo, wstawie ze spacja: http://www. d o z.pl/apteka/ Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-09-20 o 18:41 |
|
|
|
#290 |
|
Wtajemniczenie
|
jest ta apteka w moim mieście
a gdzie się składa to zamówienie? wytlumaczysz mi wszystko :P bo ja nie wiem o co chodzi haha
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
musisz sie zarejestrowac na tej stronie i wtedy mozesz zamawiac, na koniec podajesz gdzie maja dostarczyc i czekasz na maila, ze juz jest. Te rabaty na dzieciowe i mamowe produkty naliczaja przy kasie za okazaniem karty, mozesz ja zamowic na tej stronie i czekac az przysla, albo w aptece sobie zamowic i nie wiem czy na pewno, ale mozliwe, ze daja od reki.
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
Slicznie bedzie miala na imie Twoja coreczka ![]() a tak wogole dziewczyny .. dlugo staralyscie sie o dzidzie ?
|
|
#294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Ci zazdroszczę, że już niedługo zobaczysz swoje maleństwo ![]() hej my się wcale nie staraliśmy i tak jakoś wyszło z czego na początku nie byłam szczególnie zadowolona.. Cytat:
![]() swoją drogą ja się boję i sn i cc ![]() a właśnie. czego używacie dziewczyny na rozstępy ? najlepiej żeby w rossmannie to było dostępne
|
||
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
oj kobitki właśnie o to mi chodzi. trzeba przełamywać stereotypy. Fajnie słyszeć, że lubicie i chcecie o siebie dbać.
Właśnie o to mi chodziło, że nic nie powinno być narzucane. ''JESTEŚ MATKA TO KARM PIERSIĄ BO TAK TRZEBA'' - dupa a nie trzeba. Jeśli nie będę chciała karmić to nikt mi nie wmówi, że taki jest obowiązek. A że ja nie widzę w tym żadnej więzi to trudno. Widocznie mam kamień zamiast serca ![]() ![]() kolejne '' ZROBIŁAŚ DZIECIAKA TO TERAZ CIERP I RODŹ NATURALNIE'' nic na przymus, jeśli będę mogła urodzić przez CC to chętnie, nie będę mogła to trudno. urodze normalnie. albo takie jakieś staroświeckie myślenie, że mama w ciąży to tylko kangurzyca i nie wolno jej być sexy. Jak to nie ? Może w miniówkach latać nie powinna ale ładnie się ubrać, uczesać, trochę makijażu ? Pewnie, że tak. Ja nie sądzę, że jestem całkowita egoistką, sądze, że dobro dziecka jest najważniejsze ale nie znaczy, że matka musi sie poddawać wszystkiemu co każą.
|
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mialam wielkiego brzucha w 9 miesiacu. Byl w miare zgrabny. Ubieralam sie sexy. Legginsy, do tego jakas ladna, dopasowana bluzka z dekoltem, taka za tylek (akurat byly letnie upaly), nie chodzilam w worku na ziemniaki . No i delikatny makijaz. Nie czulam sie jak kangurzyca, inkubator czy cos w tym stylu. Nigdy sie tak nie poczulam. Bylam, jestem i bede przede wszystkim kobieta i dbam o siebie.
|
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
zaaaabcia zapomnialam sie przywitac
trzymam za ciebie mocno kciuki my czekalismy na II kreski 2 lata...
|
|
|
|
#298 |
|
Zadomowienie
|
zaaaabcia, wyszło w drugim miesiącu
![]() muffinka, 2 lata? o kurcze. ja to czekam na wywołanie na nic innego nie liczę..;x grr. ale jestem wkurzona -.- na dodatek zapomniałam kupić torby do wózka ;x
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-09-20 o 20:44 |
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
aguu tak jakos wyszlo, jakos sie specjalnie nie napinalismy i nie liczylismy dni plodnych, po prostu zaczelo sie robic smutno tylko we dwoje i chcielismy maluszka, a kiedy by sie to nie stalo bardzo bysmy sie cieszyli. Ale musze sie przyznac, ze juz mnie to zaczynalo martwic, mialam na urodziny isc sie przebadac, ale juz do urodzin nie doczekalam
![]() w ogole to Zoska miala miec dzis usg, a cos nie widze, zeby sie chwalila plcia maluszka
|
|
|
|
#300 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie przed chwilą pomyślałam że coś dawno jej nie widziałam
![]() och, ale i tak Cię podziwiam ja to bym chyba na głowę dostała..
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-09-20 o 20:51 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.

w sumie nie mogę się doczekać ale nie wiem jak dam radę bez małej cały dzień... eh

Nie jestem w stanie się ruszyć echh 

normalnie dzien dobroci dla ciezarowek

Ja osobiście wolę się chwilę pomęczyć i po krótkim czasie normalnie funkcjonować, brać małą na ręce, podnosić, a nie leżeć i stękać z bólu. W końcu zostają przecięte mięśnie skośne brzucha, macica. 
a moze akurat nie dotrwasz do czwartku
trzymam za ciebie mocno kciuki