![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.
kasiapop jak ja Ci zazdroszczę tego morza
![]() ![]() Pogoda piękna, byłam dziś chwilę z A. na dworze i normalnie laaatooo. Ale nie rozbieram go za mocno bo taka pogoda najbardziej zdradliwa jest. Raz dwa i choróbsko. Mamy drugą górną jedynkę !! !! !! ![]() ![]() ![]() ![]() Pojawiła się po mega marudzeniach wczorajszych i dzisiejszych. Uff. ![]() Dziś w nocy oszukałam Małego wodą. Zbudził się o 3. Chciałam mu dać mleko, miałam straszne wyrzuty że tak go robie w balona, ale w końcu muszę się kiedyś wyspać ![]() ![]() monis zdradź nam jakie ciasto piekłaś ![]() ![]() ide ogarnę pokój póki Maluch śpi ![]()
#272 |
Zakorzenienie
|
witam się popołudniowo....
jeżu dziewczyny ale mnie zmogło ![]() ![]() ![]() właśnie wsadziłam go do 'kojca' czyli do łóżeczka- mamy już obniżone najniżej jak się da, młody wstaje powoli, buja się na kolanach i zaraz siada... dziewczyny, mam takie prozaiczne pytanie- czym zajmujecie swoje pociechy w ciągu dnia,gdy musicie coś zrobić a dzieciaczki nie śpią?jakie macie zabawki dla dzieci? moje młode lubi wszystko co gra, piszczy itp ![]() zastanawiam się nad kupnem jakiegoś sortera(albo kilku,bo jeden zaraz się znudzi) i klocków, tylko nie wiem czy to jeszcze ciut nie za wcześnie... a i jeszcze takie pytanko- własnie o ten kubek Lovi 360...bo dostałam w prezencie-probówała już któraś go dawać do picia? mój młody za nic nie chce tego brać do buzi,co najwyżej gryzie rączki od kubeczka ![]() już prędzej się sam z butelki takiej bez rączek napije, niz z tego kubasa ![]()
#273 |
Wtajemniczenie
|
jaasia, co było pod tym spamem?
![]() ![]() p.s. niezły klopsik z tego Twojego Karolka ![]() ![]() maaadi, gratuluje kolejnego ząbka! ![]() la'Mbria, współczuje Ci bidulko! Wracaj szybko do zdrowia! ![]() Jeżeli chodzi o zabawianie to Marcel uwielbia "szczeniaczka uczniaczka" z Fishera, kolorową ciuchcię, która gra jak nadusi się na konduktora, kolorowe, gumowe ośmiorniczki, gryzaki, różnego rodzaju pudełka i butelki. Uwielbia też drzeć gazety, a ostatnio pokochał zabawę kuchennymi sitkami. To wszystko wrzucam Mu do łóżeczka, ale musi mieć dzień, żeby się samemu tym zająć i nie marudzić ![]() Marcel też nie chce pić z niekapka, ale za to służy Mu świetnie jako zabawka do gryzienia i rzucania ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2011-09-29 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
napisałam długiiii post i nie wiem jak wcieło go
![]() La Mibra trzyma się kochana ja dopiero dochodze do siebie po uczuleniu na antybiotyk noc to była masakra dla mnie ![]() co do zabaw Bruno ma różnej maści grzechotki także te z maty samej maty nie lubił za to z mojej ulubionej Ikea ma całą gamę ulubionych zabawek http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70108177/ lubi kuleczkę z dzwonkiem http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60061967/ bawi sie liczydłem Poli http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90064846/ zaraz wyszukam także super sprawdzającą się http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80014041/ bardzo lubi te autka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40171472/ chcę mu dokupić jak wstanie ten wózeczek http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40060836/ polecam też garnki pudełeczka i butelki w środku woda i kamienie lub piasek ![]() ![]() a i polecam rewelacyjną serię książek zabawy fundamentalne ![]() gosiaczek071 normalnie się stęskniłam się za Tobą ![]() ![]() ![]() Kurcze fajnie macie że maluchy tak jedzą i to część już nie zmiksowane Bruno ostatnio je słabo ![]() ![]()
![]() |
#275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() stalowamagnlia była to reklama kuponów do rossmana ![]() ![]() ![]() La'Mbria ja to nawet nie potrafię zliczyć ile Karol ma zabawek, bawi sie wszystkim, w kojcu ma jedną turę zabawek, u nas w pokoju drugą a u siebie w pokoiku trzecią ![]() ![]() ![]() Maaadi ![]() ![]() ![]() O la la mały robi postępy ![]() ![]()
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
z zabawek to kuba ma:
garnuszek na klocuszek szczeniaczek uczniaczek gasienica gawedziarka młynek do kulek sensorycznych słon do klockow sensorycznych gitarke klocki sensoryczne+kulki sensoryczne lusterko z sassy zawieszki ks'kids trojkat mula http://allegro.pl/interaktywny-kolor...846965972.html telefon sassy radyjko little tikes zebra sorter ks'kids klocki ABC fishera http://allegro.pl/aktywne-klocki-abc...846005410.html zwierzatka do ukladania wiezy z fisher price http://allegro.pl/pojazd-do-ustawian...804218956.html glodny pelikan ks'kids http://allegro.pl/k-s-kids-glodny-pe...826960338.html kierownica ELC: http://allegro.pl/elc-palak-zawieszk...836598485.html pelno jakis malych platikowych badziewii po hani, swoje zawieszki do maty, ma tez ta mule z ikei, no pelno tego ma. nie wszystkim sie bawi, ale te dzwiekowe lubi. chce mu tez kupc takie cymbalki z fishera: http://allegro.pl/cymbalki-fisher-pr...830015388.html i taka koszykowke do lozeczka: http://allegro.pl/koszykowka-dla-nie...844459926.html generalnie uwazam, ze ma za duzo zabawek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Rozeznanie
|
Mój też ma bardzo dużo zabawek i są one wszędzie w całym domu,ale muszę powiedzieć ze bardziej niż swoje zabawki woli te "inne" takie jak np. telefon komórkowy mamy albo taty,kable,klawiatura od kompa,opakowania po czymś tam i wieczka od kremów
![]() Ja właśnie miałam Was dziewczyny ostatnio pytać czy Wasze dzieciaki piją już z tych "niekapków" bo Mój jeszcze nie,nawet mu nie dawałam a mam ze dwa jak na razie takie kubki,jeden jest Aventa (mam też butelkę Aventa z której pije obecnie i drugą małą szklaną np. na soczki,bo plastikowe strasznie zachodzą i ciężko potem domyć),ale boje się że mogą być dla niego jeszcze za duże dziurki (to bardziej ustnik niż smoczek) chociaż jest regulowana można zrobić ze będzie leciało mniej albo więcej. Kiedyś dałam mu się napić ze szklanki i napił się a jak mu się spodobało ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- U nas po dwóch dniach jako takiego spokoju i przerwy od ząbkowania znów się zaczyna, na pewno gdzieś na dole,podejrzewam że idą dolne dwójki...oby noc była spokojna ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Mam jeszcze pytanko ![]() ![]() ![]()
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
no mały śpi a ja mam czas dla siebie
![]() miałam Wam pisać że moje dziecko mnie zadziwia, jak nie chciał ruszyć żadnej zupki (zjadał max. 3 łyżeczki) tak wczoraj i dzisiaj pięknie jadł wszystko co mu dałam, wczoraj warzywną a dzisiaj rosołek z zacierką ![]() ![]() Gosiaczek ale macie tych zabawek ![]() ![]() ![]() O la la życzę Ci spokojnej nocki i oby szybko poszło z tymi ząbkami, chyba wszystkie łączymy się w bólu z naszymi pociechami ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez jaasia88 Czas edycji: 2011-09-29 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Maddi, gratki za drugą jedynkę
![]() u nas najlepsza zabawa butelką plastikową 0.5l ![]() wow Patrilla, jestem troszkę zacofana z ikeawskimi zabawkami, bardzo fajoskie..........mamy wózek, liczydło, kolejkę......kurczaki pieczone a ja tam przecież pracuję ![]() u nas Al na kolację zjada słoiczek hippa na dobry sen, poprawia dwoma cycami i śpi 20-6/7 zazdroszczę, że wasze dzieciaki chcą ssać smoki, u nas problem bo upodobał sobie palucha ![]() idę spać, bo po całym, kolejnym dniu z dwójką dzieci padam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Wtajemniczenie
|
Oj tak, u nas też się robi pomału graciarnia i tak jak wspomniała O La La nie licząc kliku typowych zabawek najfajniejsze i najbardziej fascynujące są te "nietypowe zabawki" typu telefon, pilot, klawiatura, butelki, kremy itp.
![]() O La La, wiesz co mi się ten napis sam pokazał na avatarze. Nie mam pojęcia dlaczego u niektórych jest, a u innych nie ![]() jaasia, oby tak dalej! ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, które Bebiko kupujecie? My to w zielonym kartoniku, ale TŻ po przeczytaniu etykiety stwierdził, że to w żółtym jest takie samo, ale mi coś się wierzyć nie chce, bo po co by było w dwóch innych pudełkach ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2011-09-29 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny. I znow musialam nadrobic zaleglosci...
Moj Tomek od wczoraj mowi abu-abu i babu - babu. Babcia jest w 7 niebie. Nie wiem co sie dzieje mojemu maluszkowi, ale od kilku dni znow nie chce jesc zup. Probowalam mu dawac rozne i otworzy tylko buzie na 3 - 4 lyzki i wsio. Zacisnie buzie i nie otworzy wiecej. Ja juz normalnie trace cierpliwosc, dobrze ze moja mama nam pomaga i ratuje w trudnej sytuacji. Potrafi go tak zabawic, ze maly zje jeszcze kilka lyzek. A poza tym siedzi juz sam i nawet podnosi sie na kolana. Ja nadal szukam pracy, niestety narazie nic nie ma, wiec zmula. Ulubionymi zabawkami mojego maluszka sa miski i plastikowa lyzka do ziemniakow. Pic herbatek i soczkow nie chce, czasami zmusze go do wypicia ale z butelki nie ma szans, tylko lyzeczka - taka cwana bestia. Gratuluje wszystkim maluszkom zabkow ![]()
#282 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy czym ja akurat najbardziej za torcik migdałowy i czekoladowy- kto nie jadł, niech spróbuje, są bosssskie...choć muszę się pochwalić- czekoladowego nie jadłam od ciąży (bo ja nadal udaję przed ludźmi i bardziej przed samą sobą, ze czekolada zaszkodziłaby młodemu, więc póki choc odrobinkę karmię, to jej nie jem) ogólnie lubię Ikeowskie restauracje, czysto, szybko, smacznie i tanio...czego chcieć więcej? ![]() a co do zabawek- przyznaję bez bicia, ze zupełnie zapomniałam o tym, że w Ikei też są dziecięce zabawki... mój Kot ma szczura z Ikei (przytulankę, która jest większa od kota) i kocha szczurka bezgranicznie, czasem go do swojej miski nosi, spi z nim, myje go ![]() także jeśli te zabawki wzbudzają takie emocje w kocie, to ciekawe jak będzie reagował syncio... ![]() muszę się wybrać do Ikei w sobotę ![]() ![]() Miszi-gratuluję "siedziaka" i kolanowego-wstawacza u nas dziś też po raz pierwszy młody wgramolił się na mnie z siadu(czyli też musiał najpierw na kolana klęknąć) tylko patrzeć jak będzie raczkował... Gosiaczek- ale wy macie duuużo zabawek, zazdraszczam... a mi chodziło o to w co się bawicie?czy tylko tak dajecie dzieciaczkowi i niech sobie samo trząsa, włacza czy może coś mu opowiadacie?czy coś...kurcze...mam ubytki w zakresie wychowywania tak małych dzieci...braćmi co prawda się zajmowałam sporo, ale mama nauczyła kąpać i przewijać..resztę sama załatwiała ![]() a z racji tego że ja jestem totalna noga do muzyki, mój młody uwielbia wierszyki- lokomotywę, balladę "tato"i "świtezianka" bo to wszystko co znam na pamięć...resztę bym musiała odświeżać, a jemu na razie nie przeszkadza tak ubogi repertuar ![]() za to do usypiania świetnie sprawdza się Pan Tadeusz (recytowany jak najbardziej monotonnie- uśpi każdego) no ale to już nie zabawy...a miało być o nich ![]() tak wiec dziewczyny, w co się bawicie z maluchami? bo mi już pomysłów nie staje...a młody widzę że czasem się lekko nudzi (dobrze że wtedy można potarmosić kotka)...
jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik ![]() Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2011-09-29 o 22:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Patrilla pierś w mocy???
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Witam się z rana
![]() ![]() ![]() ![]() tak, tak, to jest dokładnie to samo mleko ![]() Karol wstał o 6.40 i teraz buszuje, a ja idę napić się kawki ![]() ![]()
#287 |
Zakorzenienie
|
gosiaczek071 sama się uśmiałam
![]() la'Mbria ja Ci napisałam nasz repertuar ![]() jaasia88 u nas pobudka o 6 ![]() ![]() ![]() ja nadrabiam wizaż i jem śniadanie ![]()
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() znaczy-zakaz od TŻa, a garnuszki- od teściowej ![]() ![]() hehe...my niedawno po przeprowadzce- do tej pory nas jeszcze sąsiedzi dopytują czy to aby juz na pewno koniec remontu? wszystkie ściany w mieszkaniu burzyliśmy ![]()
![]() |
#289 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki nenia, przez myśl mi nie przeszło, że to może być po prostu nowe opakowanie
![]() U nas nie ma Ikei i pewnie nigdy nie będzie ![]() ![]() My dziś zaczęliśmy dzień po 4.00 ![]() ![]() bdw: moje piersi już straciły moc ![]() ![]() Miłego dnia! ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2011-09-30 o 11:25 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Rozeznanie
|
Dziś Dzień Chłopaka !!!
![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH CHŁOPAKÓW TYCH DUŻYCH I TYCH MAŁYCH ( NIECH ROSNĄ DUZI I ZDROWI) ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Oczywiście jest jeszcze dzień mężczyzny,ale to nad tym grubo się trzeba zastanowić ![]() ![]() Dziewczyny przygotowujecie dziś jakieś niespodzianki swoim tż-om? Ja bym chciała,ale najlepiej coś co zabierze mi jak najmniej czasu-Mały raczej mi na dużo nie pozwoli. Jak macie jakieś pomysły to piszcie-może być coś mega śmiesznego ![]()
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
Hej hej
![]() aaale Wasze maluchy mają zabawek ![]() ![]() My mamy prawie same pluszaki, i grzechotki. A. najbardziej lubi takiego tańczącego i śpiewającego misia. Najlepszy na płacz ![]() ![]() Teraz myślę nad jakąś zabawką edukacyjną, albo jakimiś fajnymi klockami. Chociaż ostatnio gdzieś czytałam że te wszystkie interaktywne zabawki może i są edukacyjne, ale najbardziej wspomagają rozwój dziecka te najprostsze, np. drewniane. Że wyobraźnię pobudzają i takie tam.. ale co ludzi to opini.. Jak wy się odnosicie do tych zabawek edukacyjnych typu Szczeniaczek Uczniaczek itp? Godne polecenia .......i pieniędzy? Zazdroszczę tym co mają Ikeę u siebie.. fajne rzeczy, ale ja mam najbliższą w Gdańsku ;( Patrilla udały Ci się te piersi w mocy ![]() ![]() a ja dziś zdychania dzień kolejny...jak kaszle to sie czasem boję czy mi płuca nie wypadną ![]() dzień chłopaka ja dziś bojkotuje, a to dlatego że mam dość wymyślania co raz to jakichś niespodzianek dla mojego TŻta. Ja sama muszę sobie prezenty wymyślać. Ostatnio był hit. "Masz ochotę na kino? To weź tam się zorientuj co grają i o której możemy iść.." ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- tak teraz weszłam w linki zabawek gosiaczka i mnie natchnęło na poszukiwania .. co myślicie o używanych zabawkach? jak je później wysterlizować wygotować czy co?
#292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
maadi ja kupuje uzywane zabawki. NIe mam problemu z tym. Sa takie tabletki do sterylizacji na zimno, np milton (ale drogi) jest tez marki tesco i robisz roztwor i myjesz tym. Albo plynem do mycia dzieci, woda, dokladnie wytrzec i juz. co prawda nie kupowalam pluszowych zabawek (jak np szczeniaczek uczniaczek) bo nie wiem jjak je wyprac, ale plastikowe jak najbardziej, te nowe maja ceny z kosmosu!
co do tego ktore zabawki sa "najlepsze" moja odpowiedz brzmi- takie, ktorymi dziecko bawi sie z rodzicem. NIe wazne czy bedzie to szczeniaczek uczniaczek, nowy czy uzywany, lalka barbie, plastikowa butelka= najlepsza zabawa jest gdy rodzic pokaze dziecku jak sie bawic. tak pozostawione samo sobie z zabawka nie odkryje w pelni radosci z tej zabawy, nie bedzuie wiedzialo jak sie bawic. Oczywiscie zostawiam dzieci sam na sam z zabawkami ale najpierw bawimy sie razem. np kubie pokazalam jak wrzucac klocki do garnuszka i teraz robi to sam, pokazlaam jak ukladac wieze z klockow abc i umie juz sam. to samo ze starsza corka, fajnie sie bawic takimi rzeczami, zwlaszcza ze samemu sie nie mialo takich bajerow. ja mialam 2 lalki, zadnych klockow lego ani drewenianych. domek dla lalek siostry zrobily same, same szyly ciuszki. ja mojemu sprawilam niespodzianke z rana ![]() ![]() ![]() ![]() no i zaprosilismy sasiadow na drinka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Hej, ja to jestem już padnięta. Niby dzień jak co dzień, ale strasznie mi się dłużył...
![]() ![]() Co do zabawek - my mamy sporo grzechotek jeszcze, bo mała się nadal nimi bawi, te 3 klocki z fishera, o których ktoś już pisał - córa b. lubi, miękką piłkę edukacyjną z fishera - też bardzo lubi, parę pluszaków, ale i tak zabawką NR 1 jest balon ![]() Edytowane przez magda-lenka* Czas edycji: 2011-09-30 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Wtajemniczenie
|
Wiemy gosiaczek, wiemy
![]() ![]() ![]() A propos, czy to normalne, że nadal odczuwam ból w czasie "no wiecie" ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Hiciory Marcela: http://www.youtube.com/watch?v=lhVR1FDXS5E http://www.youtube.com/watch?v=gdBS9...eature=related Aż kwiczy jak Mu to włączam ![]() ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2011-10-01 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A to hity Igorka : http://www.youtube.com/watch?v=XbEZz59uNiM&feature=fvst i wszystkie piosenki z tej płyty : http://www.kulturalnyplaczabaw.pl/My..._dance,88.html ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zaraz przesłuchamy hisiory Igorka o ile się zgodzi ![]() ![]() ...wow, te krasnoludki wymiatają ![]() ![]() Marcel lubuje się też w "smerfnych hitach" ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2011-10-01 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój też lubi "smerfne hity",nawet tańczy jak się Go podniesie i postawi na nóżkach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też uważam, że powinnaś wybrać się do innego lekarza, sprawdzi co i jak, będzie dobrze ![]() Edytowane przez nenia6 Czas edycji: 2011-10-01 o 21:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.