|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do 2012 szczuplejsze o 10 kg! :) Start 10.10! Zapraszam!
myślałam,że tu fajnie bedzie a tu nawet krytyka pisowni.
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#273 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale nikt tu nie rozkazuje nikomu. Musi być jakaś dyscyplina o ile nie została wprowadzona samodyscyplina. Inaczej będzie tu jeden wielki bałagan , zero konkretów i ani kroku naprzód.
Przecież do 31 grudnia mamy schudnąć. Albo robimy jaja albo wprowadzamy dietę naprawdę. Dziewczyny chcą nam pomóc, bo same schudły i wiedzą jak. Bez dyscypliny się nie da. Mam propozycję żeby każda z osób po tyg. napisała ile jej waga spadła. Np. w poniedzialek.
Klęska glodu w Rogu Afryki. Największa susza od 60 lat. http://unicef.pl/images/stories/akcj...d_banner11.png Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-10-11 o 16:19 |
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U każdego czasami waga stoi. Może zbliża Ci się @, może zjadłaś za dużo soli, a może po prostu taki dzień Ćwiczysz coś?fuuuj i dlatego nie jadam. W tych tanich jest najczęściej tak, jak piszesz właśnie. Okropność. Mojego jadłospisu spodziewajcie się po 21. ![]() majreg, masz rację i właśnie miałam pisać, że proponuję ustalić termin ważenia oraz mierzenia. Mierzyć lepiej jest się co 2-3 tyg., szybciej raczej dużej różnicy nie będzie.
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-10-11 o 16:15 |
|
|
|
|
|
#275 |
|
Raczkowanie
|
Dziś niepotrzebnie wlazłam na wage bo popsułam sobie humor na cały dzień
czy to możliwe że od przedwczoraj przytyłam 1,5 kg jedząc tak samo jak wcześniej? Już myślałam że mi waga spada.. ta..
,,Wierzę w różowy kolor. Wierzę, że śmiech to najlepszy sposób na spalenie kalorii. Wierzę w całowanie się, w wiele pocałunków. Wierzę w to, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro też jest dzień i wierzę w cuda."
|
|
|
|
|
#276 |
|
Zadomowienie
|
I znowu mam ochotę na słodycze , masakra jakaś .. ;/ Poprzeglądam jakies przepisy z rewolucji na talerzu może nacieszę oko
|
|
|
|
|
#277 |
|
Przyczajenie
|
No i zrobiło się jakoś dziwnie.
Myślałam, że na forum będę wracać jak do dobrych koleżanek, które poradzą, czasem nakrzyczą (kiedy trzeba rzecz jasna), z którymi można będzie porozmawiać i o innych pierdółkach, że będzie sympatycznie a te trzy miesiące będą wspólną "przygodą", wspólną walką, zakończone wspólnym świętowaniem. Ktoś mi powie co się stało, że się zesrało? ;/ Jedne z Was są złe, że ich rady nie są przyjmowane z należytym poszanowaniem, kolejne, że to właśnie do nich krytyka jest kierowana, następne, iż za dużo tu wymądrzania się, a jeszcze inne złoszczą się albo o styl i estetykę pisania, albo o to, że styl i estetyka w ogóle została omówiona. I tak naprawdę każda z Nas ma rację, jedne więcej, drugie mniej... jednak pamiętajmy, że mamy wspólny cel W takiej atmosferze na jaką tu natrafiłam jak dla mnie nie ma sensu się tu pojawiać. Więc (tak tak - nie zaczyna się zdania od więc ) Dziewczyny!!!!!!!!Koniec tych wrzasków. Krytyka osobom, które zaczynają owszem jest potrzebna, jednak można to wszystko powiedzieć tak, by było sympatycznie i byśmy wiedziały, że to z sympatii właśnie oraz dobrego "życzenia drugiej osobie" te słowa się pojawiają. Nie będę tu przywoływać kto komu co powiedział, bo chodzi mi o to, żeby taki styl dyskusji został zażegnany. Fajnie, że mamy tu dziewczyny, które są znawcami diety, fajnie, że są też zupełne świeżynki. Jednak z myślą o nich właśnie uważam, że wspaniale dla nich będzie, jeśli uzyskają tu pomoc i za kilka lat, gdy waga po redukcji będzie utrzymywać się nadal na właściwym poziomie powiedzą, zapytane jak udało im się schudnąć: " Wiesz/wiecie... trafiłam kiedyś na świetne forum a na nim super dziewczyny. Wspierały, podpowiadały i wspólnie się motywowałyśmy. Dużo się tam nauczyłam a wszystko sympatycznie jak wśród przyjaciółek. " A wybaczcie.... momentami czuję się, jakbym trafiła na lekcję angielskiego do szkoły średniej, gdzie nauczyciela trzeba było się bać. A nie o to przecież chodzi. )) Kochane uśmiechnijcie się wobec tego, pochowajcie urazy do kieszeni i zacznijmy od początku. A Wy laseczki, które na diecie znają się lepiej niż inne, prosimy o dalsze porady Odchudzanie się nie może być jak kara
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
Boje sie ze jak wejde za 3-4 dni to bedzie jeszcze wiecej
![]() Dziewczyny, co ćwiczycie? I jak często ;> Ja właśnie wybywam pobiegać
,,Wierzę w różowy kolor. Wierzę, że śmiech to najlepszy sposób na spalenie kalorii. Wierzę w całowanie się, w wiele pocałunków. Wierzę w to, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro też jest dzień i wierzę w cuda."
|
|
|
|
|
#280 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
W wakacje, jak miałam czas, to ćwiczyłam nawet codziennie Teraz mam troszkę mniej czasu, ale jak mi zależy na sylwetce, to wygospodaruję tą godzinkę- dwie (mam karnet open i umowę na 2 lata - więc jak nie chodzę to mam wyrzuty sumienia że marnuję pieniądze...hehe pieniężna motywacja ale jak dla mnie najlepsza).Poza tym staram się ćwiczyć regularnie, ponieważ: 1) moja wypracowana kondycja "siada" i ciężej się ćwiczy, 2) lubię ćwiczyć ![]() No i często myślę sobie po zajęciach - za jedną zjedzoną czekoladę( ciastko, chipsy itp.) godzinę musiałaś ćwiczyć... Jest takie powiedzonko -"Minuta w ustach, godzina w żołądku, całe życie w biodrach". |
|
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam...
jest duzo propozycji.... * tunczyk, jajko na twardo, jogurt z odrobina majonezu, ogorek kiszony, szczypiorek.... ewentualnie pomidor w kosteczke, serek wiejski.... nie wszystko na raz ale wg uznania, checi i smakow ![]() ano...
|
|
#282 | ||||||||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
Spójrz jak przyjemnie czyta się posty, które są przejrzyste, a nie zbite. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do nie-polskiej klawiatury to może spróbuj ustawić na komputerze język polski programisty 214? Używam po prostu zwyczajnej odpowiedzi. A przy szybkiej odpowiedzi masz chyba opcję : otwórz w edytorze. Wtedy po prawej stronie masz "Uśmieszki" oraz opcję: więcej. "Wielocytuj" użyłam właśnie w tym poście. Mogę wtedy zacytować wypowiedzi kilku osób i się ustosunkować. Zaznaczam sobie posty, które chce zacytować, a potem klikam na przycisk odpowiedzi ![]() Netykieta to etykieta obowiązująca w sieci Jedną z zasad jest :Cytat:
Cytat:
Kiedy chcę by ludzie przeczytali to co mam do powiedzenia to staram się pisać jasno, mało zawile Rozumiem,że niektóre osoby przebywają za granicą i stąd brak polskich znaków. Ok. Ale masa literówek, błędów, nieprzejrzyste posty, brak kropek czy spacji jest dla mnie sygnałem,że ktoś ma mnie daleko gdzieś.Jem po prostu mniejszą porcję. Nie polewam sosem jeśli wiem,że jest zabielany śmietaną i zagęszczony mąką. Nie jem puree z ziemniaków lub skubnę odrobinę. U mnie zazwyczaj są wtedy do wyboru ze dwie sałatki więc nakładam masę sałatek by nie było miejsca na ziemniaki ![]() Tak jestem ironiczna i zdaje sobie z tego sprawę, ale My chcemy Wam tylko pomóc. Ale czasami człowiek nie wytrzymuje. Na tym wątku jest tyle osób piszących mało przejrzyste posty i dopiero uczących się układania jadłospisów,że obojętne przejście obok niektórych posiłków jest niedopuszczalne. A niektóre posiłki sprawiają,że ręce, nogi i nawet cycki w push-upie opadają, Ta "agresywność" to jakieś urojenie Wasze. To,że nie głaszcze każdej po główce i nie pochwalam sposobu jedzenia z czegoś wynika. I nit nikogo tutaj nie obraża. Raaaaju koniec wywodów! Rozfilozofowałam się przez te wykłady z etyki xD
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-10-11 o 18:44 |
||||||||
|
|
|
|
#283 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() teraz jestem na diecie jakos dwa tygodnie. jesli chodzi o tarczyce to nigdy nie mialam problemow i zawsze bylo wszystko w porzadku.
|
|
|
|
#284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym nic mi tak nie poprawia humoru jak wysiłek fizyczny, gorzej tylko ogarnac sie zeby w koncu isc cokolwiek pocwiczyc zamiast użalac sie nad soba.
|
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A ja potrzebuję bata... Wpierdziel powinnam dostać, a Wy powinnyście patrzeć czy równo puchnie Śn: jajecznica z dwóch jaj + 2 kromki razowca z pomidorem i cebulką + herbata IIśn: koktajl z połowy greckiego i truskawek+2 łyżki musli coś czego być nie powinno 2 łyżki lodówpodwieczorek przed obiadem, a niech go szlag 2 kromki razowca z sałatą, chudą wędliną, pomidorem i cebulkąobiad (o 19): pierś z kurczaka na łyżeczce oliwy i brokuł W sumie 2 herbaty po 330 ml, szklanka coli light i 2 szklanki wody. BIJCIE, pozwalam. Swoją drogą byłam u lekarza dzisiaj. Niby internista, powiedziała, że mam twardy brzuch, czyli dużo zalegających mas kałowych. Powiedziała, że mam nie jeść krowiego mleka i jego przetworów. Powiedziałam, że się odchudzam i nie mam ani czasu, ani ochoty radzić sobie bez jogurtu i wieśniaka. Dobrze ją wyczułam, bo wysłała mnie do swojej córki, która jest weganką (jak wywnioskowałam). Ta stwierdziła, żebym jadła ryby, mięso chude skoro już je jem, warzywa strączkowe (ja przepraszam, ale przy warzywach strączkowych w moim brzuchu efekt będzie taki, że Shrekowe bąki to perfuma ;]) i piła mleko sojowe. Bilans wizyty - 8 leków z czopkami na czele i lekami homeopatycznymi, 8 nakłuć po zastrzykach w punkty akupunkturowe i nastawienie, że trafiłam do znachorki, która skończyła medycynę. Ach... Musiałam się lekko wyżyć :P To chyba za te moje niepowodzenia dietowe dzisiaj ![]() Plan na jutro: Iśn: 2 kromki razowca + 2 jajka na miękko IIśn: jogurt grecki z musli obiad: sałatka z ryżu brązowego, kukurydzy, piersi i ananasa z jogurtem podwieczorek: jabłko kolacja: wieśniak z wędliną i rzodkiewką I więcej wody. Na uczelnię zabiorę 1,5 butelkę
|
|
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, jak obiecałam- wstawiam swój dzisiejszy jadłospis:
I śniadanie: 26g twarogu o%, 2g przyprawy do twarożków z błonnikiem (kamis),2 kromki chrupkiego Sonko błonnikowe, 120g jajek, 2g Oliviera, 180g fasolki szparagowej (Rolnik), 5 g serka Ostrowia jogurtowa. II śniadanie: 248g jabłka Obiad: 156g piersi z kurczaka, 160g kalafiora, 135g marchewki z groszkiem (Rolnik), 3g Oliviera Podwieczorek: 150g jogurtu zero o smaku truskawkowym z ziarnami zbóż (Maćkowy), 102g jabłka Kolacja: 103g ogórka, 26g pomidora, 23g szynki fileta indyka, 7g serka jogurtowego( Ostrowia), 7.5g sera mierzwionego (Mlekowita), 2 chrupkie Sonko błonnikowe, 30g płatków Fitella o smaku truskawkowym, 5g zarodków pszennych Łącznie (około): 1030kcal, 81.6g białka, 113g węglowodanów, 25.6g tłuszczu Z dzisiejszego jadłospisu jestem zadowolona. Moja dieta opiera się na zasadzie: 950-1150kcal (950 przy ciężkim dniu, albo chorobie, gdy nie mam apetytu, raczej trzymam się by było 1000-1050kcal), białko do 85g (przy czym dążę do 75g, ponieważ schudłam i już nie potrzebuję tyle, co wcześniej- ciężko mi z białka zrezygnować, polubiłam te posiłki), węgle powyżej 100g, raczej trzymam się by było 110-125g). Jestem pod stałą opieką lekarza, wspólnie ustaliliśmy, że mój organizm ma mi pokazać ile kcal potrzebuję i wyszło właśnie tyle, ile napisałam wyżej.
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-10-11 o 20:31 |
|
|
|
|
#287 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
trzeba cierpliwości i nieważ się łapać za zakazane jedzenie!spokojnie ![]() Cytat:
dzisiejszy wynik to 84,1 proszę o zmianeCytat:
Po dzisiejszym ważeniu wynik tak jak już wspomniałam motywacja na caaaały tydzień mam nadzieję. ![]() Jeśli o sport chodzi, u mnie to głównie długie spacery z psem, po mieście poruszam się na własnych nogach (odrzuciłam komunikację miejską). Planuję kupno rowerka na zimowe wieczory i też myślę o powrocie do 8 minutników, świetne ćwiczenia, czułam po nich każdy mięsień, ale niestety przerwałam.
|
|
|
#288 |
|
Zadomowienie
|
Ja od jutra zaczynam dietkować
![]() Już mi sporo kg przytyło przez obżarstwo, czas zrzucać ten balast. Mam nadzieję, że się uda ![]()
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
wpadł mi dziś tort
ale taki cieniusi tyci ja mam ważenie zawsze w sobotę tzn. takie co zapisuję bo normalnie to prawie codziennie wchodzę na wagę ,ale pracuje nad tym dzisiaj np. się nie ważyłam.moje dzisiejsze żarełko było takie jak wczoraj więc się nie powtarzam.Jutro na piszę ,a na jutro spagetti
|
|
#290 |
|
Wtajemniczenie
|
też ważyłam się codziennie, ale nieeee nieeee nieeee
![]() Dzisiaj rano zjadłam 2 jajka + plasterki szynki, II sniadanie to winogrona, obiad brokuły i kalafior z żeberkami (średnio dietetyczne, ale gotując na parze większość tłuszczu spłynęła ) podwieczorek to banan a na kolacje bagietka ze świezym czosnkiem wymieszanym z niewielką ilością masłaJakoś nigdy nie miałam głowy do liczenia kalorii ile produktu, ile kcal... No nie wiem
|
|
#291 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
A niechlujstwo nie może być tym wytłumaczone. Jakoś Ty potrafisz postawić kropkę czy przecinek. Ile to trwa? Sekundę? A czytającym łatwiej jest Cię wesprzeć czy ocenić jadłospis. Inspiracyjna Na śniadanie koniecznie węgle! takie śniadanie musi dać kopa- do tych jajek kanapka z szynką obowiązkowo powinna wpaść. Proponowałabym przenieść tutaj kawałek bagietki z kolacji. A warzywko jakieś? Do żeberek( żeberka? ehhh)i warzyw dodajżesz ze dwie łyżki węgli pełnoziarnistych W ciągu jednego dnia jesz dwa najbardziej kaloryczne owoce. Na redukcji powinno się ograniczać winogrona i banany. Rozumiem raz kiedyś ale w jednym dniu taka bomba? Ile było tych winogron?I to banan na podwieczorek? Banan lub winogrona można zjeść raz kiedyś rano by potem spalić w ciągu dnia ![]() Na podwieczorek bardziej pasują owoce niskokaloryczne. Owoce często hamują chudnięcie jeśli są jedzone w dużej ilości. Bagietka? Jak duża była ta bagietka? Pełnoziarnista czy biała? Dlaczego nie dodałaś do kolacji warzyw i białka? Chociażby wieśniaka do tego pieczywa, albo miecho, albo rybę? Ogólnie: kiepsko. Uważaj na to co jesz, bo jednego dnia wybierasz dwa kaloryczne owoce, żeberka (które za wiele białka nie dostarczą), kolację bez krzty białka i warzyw, śniadanie bez węgli i bez warzyw
|
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Mogłabym dołączyć? Wiek:17 lat Wzrost:165cm. Waga 75 kg. Cel:55 kg ( ale jak zejdę poniżej 60 to i tak będę przeszczęśliwa) Najwyższy czas wziąć się za siebie. Jestem okropnym leniem, któremu nic się nie chce, najchętniej leżałby z dupskiem i podjadał batoniki. Chcę to zmienić, nie akceptuję swojego ciała i przez to jestem nieszczęśliwa. Dosyć już tego... Przyjmiecie?
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! BArdzo chciałabym się do was przyłączyć! Jestem świeżutką mężatką i pora zabrać się za porządki- za nadmiar tłuszczu. Przy wzroście 170 ważę 68 kg. Chciałabym zejść do 60kg
|
|
|
|
|
#295 |
|
Przyczajenie
|
Inspiracyjna już dostałaś reprymendę :P W 100% zgadzam się z f_olą
![]() Witam nowe dziewczyny w dłuższej wolnej chwili przejrzę strony i uzupełnię pierwszy post o najnowsze nasze nabytki Tymczasem jestem po śniadaniu: 2 kromki razowca z chudym serkiem, wędliną, pomidorem i cebulką i 2 jajkami na miękko + herbata owocowa Na wadze 0,5 wzrostu. Po co się ważyłam? :/ Miłego dnia, uciekam na uczelnię
|
|
|
|
|
#296 | |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dziś ważę 63kg, a było wczesniej 63,5-64kg. Jak na 2 w porywach do 3 dni to niezły wynik uważam. Nadmieniam,że ważę się zawsze o tej samej porze, z rana, z pustym żołądkiem. Myślę,że do poniedziałku będzie 62,5kg.
Zaraz lecę na siłkę. Miłego dnia dziewczynki! ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Jak na złość zepsuła mi się waga. Muszę kupić nową, bo całkiem spadła nadstawka. Złośliwość rzeczy martwych. ![]() Będę ściągać od Ciebie jadłospiski, albo niektóre zestawy.
|
|
|
#297 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny !! Chci ałam sie dolączyć do zbiorowego odchudzania, mogę?
mam 23(w listopadzie 24)lata, 167cm wzrostu, dziś się zważyłam, przed śniadaniem, i wyszło mi 60,2kg kilka dni temu było 58,8 kg od jutra mam 7dniową przerwę może to dlatego. Chcę schudnąć do 53-52kg, ale przede wszystkim chcę spłaszczyć brzuch i się "odtłuścić" z pleców, boczków i wewnętrznej części ud. Pracuję w szkole językowej jako sekretarka i moim zadaniem jest dostarczanie kawy, herbaty i mnóstwa ciastek na zajęcia. Niestety skończyło się to wzrostem wagi . Pije dużo zielonej herbaty, mniej wody, czasem wypije też czarną herbatę, żadnej nie słodzę. Zdarzy mi się też kawa z automatu na uczelni (z cukrem niestety). Nie ćwiczę niestety, a kiedyś i pływałam i tańczyłam wyczynowo, na początku tego roku chodziłam nawet 3 miesiące na boks. Teraz, pracuję od 15.30 do 20.00 a wcześniej chodzę na uczelnię. Ehh .... Postanowiłam zacząć chodzić znów na basen!! Od przyszłej wypłaty kupuje karnet. A teraz idę robić owsiankę i 8 min abs Może na początek wystarczy.Pozdrawiam wszystkie walczące
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Ś: pełnoziarnista bułeczka :
pół z twarogiem i łyżeczką dżemu słodzonego fruktozą pół z wędliną +mały pomidor IIŚ: grejpfrut IIIŚ: serek homo naturalny z płatkami owsianymi i cynamonem O: 50g makaronu świderki , filet z ryby, papryka, kilka różyczek gotowanego brokuła + sos pomidorowy K: się zobaczy ![]() Entrance Ja się nie ważę hehe. Bo baterii nie mam do wagi
|
|
#299 |
|
Rozeznanie
|
ja wogole nie mam wagi
waze sie tylko jak na trening ide bo w klubie mamy
|
|
|
#300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oooooj, dopiero posta zauważyłam. Ślepa jestem czy co? Dzięki. Zastosuję się. Tak myślałam,że ten banan to przegięcie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.

U każdego czasami waga stoi. Może zbliża Ci się @, może zjadłaś za dużo soli, a może po prostu taki dzień 
czy to możliwe że od przedwczoraj przytyłam 1,5 kg jedząc tak samo jak wcześniej? Już myślałam że mi waga spada.. ta..

....... .