Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-14, 08:14   #271
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
ryba z biedronki-z serii złota rybka filet z mintaja (granatowa folia z napisem na zielonym tle), chyba po 7,99zł (filety takie w kształcie....fileta , nie kostki kupuję)

soczek nazywa się vitafit multivitaminsaft, buteleczka 0,33l, chyba po 1,49zł
http://www.mynetfair.com/_files/imag...id_1288323.jpg

napiszcie mi jakie sa teraz u was zabawkowe hity- coś bym młodej kupiła, ale sama nie wiem co wybrać....
Będę wiedziała jużSoczek jak zobaczyłam to też już wiem o jaki chodzi.
Dziękować

Moja się ładnie bawi dalej wózkami,wozi swoje picie,kota jak ta się da włożyć,czasami lale,misia i tak sobie przejezdzi pół dnia.
Evitka jestem pod wielkim wrażeniem Lenki i jej mówieniaMusisz być dumna mamusiu co?
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Mi się tamten wózek też nie podoba , ale o gustach się nie dyskutuje
Mi też się nie podoba i ceny nie rozumiem tym bardziej,ale najważniejsze,że się Drcron podoba
Cytat:
przez pocztę to nawet do tygodnia może iść przelew

Na prawdę bez czapek dzieci na dwór dajecie? u nas non stop wieje jak na giewoncie nawet mnie zawiało bo dzisiaj mnie ucho pobolewało i z tej okazji kupiłam sobie czapkę w lidlu.
Dzisiaj na rower to nawet rękawiczki założyliśmy i ja i Miko, było 8 stopni, w słońcu w zaciszu wiadomo cieplej.
Jemu się to bardzo podoba że ma kolorowe palce.
Dlatego ja jednak czapkę zakładam , nie mam ochoty na zapalenie ucha.
Ja jak dzisiaj wstałam,otworzyłam rolety to wyglądałam taktrawa biała i sztywnaPierwszy przymrozek-zaczyna się już buuuuuu.
Jak poszłam do sklepu to żałowałam,że rękawiczek nie mam.Zimno jak cholera i dzisiejszego dnia moje wczorajsze pytanie wydaje się tak głupie jak Pan Kaczyński,bo bez czapki dzisiaj ani rusz.

Cytat:
pod choinkę/mikołaja bym jej chciała kupić małą kuchnię jakąś.
Ukłądankę ma jedną i właśnie, jak pisałam, nadszedł jej czas. Chyba przydałyby się jeszcze ze dwie
Ja swojej zamawiam rowerek biegowy i wózek głęboki-to będzie hitlale ma już bobasa schowanego to też czeka.
Jeszcze może uda mi się taniej kupić tego kuca,bo kucyka musi mieć

Sara tak kupiłam małej śniegowce.Ma te i elephanty,ale co z tego jak nie ma dalej nic na teraz.Chodzi w adidaskach takich zabudowanych,bo naprawdę żadne kozaczki,które nie są ocieplane nie wchodzą jej na nogę z tych co jej przymierzałamZ kaloszy wyrosła i we wtorek chciałam kupić jej nowe,ale nóżka weszła tylko do połowy.Nie wiem,ale chyba lada moment zaczne jej zakładać elephanty,bo co ja mam zrobić?Chyba,że za tydzień po szkole tż z nią dojedzie i się bujniemy jeszcze po CH i może coś znajdziemy.
Czy ona nie mogła mieć małej,drobnej,smukłej stópki po mamusi?

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Sara ja dalej farmy nie mam.Zadzwonie dzisiaj do nich i im powiem,żeby sobie ją w tyłek wsadzili skoro już wychodzi numer 5-6,a ja nawet 3-4 nie mam.W nosie ich mam.

Książeczki mamy 2 i trzecia będzie w środe.Pani w kiosku nam odkłada każdy numer.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 08:15   #272
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
A to to, że to ofeicer ma jakies znaczenie??
Ja bym normalnie zadzwonila, zeby goscia zabrali i tyle.
sąsiedzi jak mówiłam że zadzwonie na straż miejską to mówili że nie ma co na biedaka dzwonić, bo to były oficerpamiętaja go za czasów jak był w szczytowej formie, ja go dopiero teraz poznałam, i juz mam dość. Nawet nie wiem gdzie zadzwonić, może do wspólnoty.
Pewnie jak dziewczynki podrosną to już mu się dzieci odechceBo to że dzieci małe to naprawdę malutki problem, tylko w bardzo szybki tempie rośnieMale dzieci wykańczają fizycznie, a wieksze już tylko psychicznie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 08:17   #273
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
sąsiedzi jak mówiłam że zadzwonie na straż miejską to mówili że nie ma co na biedaka dzwonić, bo to były oficerpamiętaja go za czasów jak był w szczytowej formie, ja go dopiero teraz poznałam, i juz mam dość. Nawet nie wiem gdzie zadzwonić, może do wspólnoty.
Pewnie jak dziewczynki podrosną to już mu się dzieci odechceBo to że dzieci małe to naprawdę malutki problem, tylko w bardzo szybki tempie rośnieMale dzieci wykańczają fizycznie, a wieksze już tylko psychicznie
i finansowo

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 08:25   #274
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Mi też się nie podoba i ceny nie rozumiem tym bardziej,ale najważniejsze,że się Drcron podoba
no tak , my z nim nie bedziemy jeździć
Cytat:
Ja jak dzisiaj wstałam,otworzyłam rolety to wyglądałam taktrawa biała i sztywnaPierwszy przymrozek-zaczyna się już buuuuuu.
Jak poszłam do sklepu to żałowałam,że rękawiczek nie mam.Zimno jak cholera i dzisiejszego dnia moje wczorajsze pytanie wydaje się tak głupie jak Pan Kaczyński,bo bez czapki dzisiaj ani rusz.
dobre porównanie

Oj wykańczają psychicznie starsze wykańczają , a jak cisnienie podnoszą
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 09:02   #275
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Oj wykańczają psychicznie starsze wykańczają , a jak cisnienie podnoszą
mój tez dzisiaj rano taką akcję zrobił,że nie wiedziałam co mu jest,zostawiłam go wkońcu płaczącego i poszlam się szykowac do pracy,sam nie wiedział co chce,płakał tupał,kopał....mleczko be mama be wszystko be po 15 minutach mu przeszlo i nawet z mleczkiem się przeprosił,lewą nogą chyba wstał
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 09:56   #276
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a tak wogóle to mam ochotę na romans z kumplem ze szkoły
say what?? opowiadaj!!!!!!!
Stary 2011-10-14, 10:31   #277
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc mamusie

PLMADZIA data tez mi sie podobajuz w szpitalu po porodzie zarazpytalam siektory dzisiaj jestpo czym smiech

Adrainek jak na razie grzeczniutki.spi,je,spi.j e co 3-4 godz.spi non stop,tylko musi byc dobrze owiniety i to dwoma kocykami inaczej jojczy i marudzi.jak tylko go wyciagne z kocykow to zaraz sie trzesie.ale to dopiero 3doba.
Karinka lekko zazdrosna,szczegolnie o tz.ale jak sie obudzi to piersze co spradza dzidzie
a ja jak na razie korzystam z tego,ze tz ma wolne i leze w lozku,spie,odpoczywam,cza sami na kompa tylko usiade...biore antybiotyk i juz czuje jak mnie pobolewa brzuch od niego

poczytuje Was ale przepraszam,nic nie bede odpisywac,jestem jeszcze troche zmeczona i paluchy mam opuchniete.

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 10:33   #278
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Evitka jestem pod wielkim wrażeniem Lenki i jej mówieniaMusisz być dumna mamusiu co?
.
no ba-jak cholera

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 10:54   #279
megi-megi
Zakorzenienie

Bao = wchodź do klubu i opowiadaj.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 11:33   #280
blistex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
no no ja też do kozaczków bede zakładała.
Ana kupowałaś Nince jeszcze jakies kozaki oprócz tych z deichmana?

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

drcron co było w kolejnych nr farmy? ja jeszcze nie dostałam.

Ana a Ty masz już 3 i 4 nr?

w srode 19 będzie kolejna część " książki dla małych i dużych"
SAra nie wiem ale napiszę co juz mamy to może skojażysz co było w tamtych numerach
mamy już tak:
plansze - podkładkę
kurczaki
kury
Martę z jajkami
byka
krowę
konia
świnkę
owcę
chyba o niczym nie zapomniałam

teraz dostalismy numer 5 i tylko nuer 5 a rachunek za 5i6 i muszę dzwonic zapytać, może nam ktoś na poczcie ukradł, bo zaś paczka otwarta była pod drzwiami w mieszkaniu no i w tym numerze 5 był kawałek płotka i osioł

a widziałyscie ta samą farmę w UK ? tam w gratisach jest piżamka i inne świetne rzeczy szkoda, że u nas nie ma piżamki, bo przesłodka
Stary 2011-10-14, 11:35   #281
mloda1989
Zakorzenienie

drcron https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...metrics=gemius. ciemno brazowe:P
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-14, 11:55   #282
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Aga to super ze maly grzeczniutki

U nas na 3 dobe przy dobrych wiatrach to sie wychodzi, w sumie 3 doby to muszą minąć.

A cycuchem karmisz?

No moja mama trzymala sobie urlop specjalnie jak urodze zeby mi pomoc cos nawet z glupimi zakupami jak tz posiedzi z tuydzien czy dwa z nami ale bedzie zaraz wracal do pracy, a tu zonk bo 1 grudzien operacja a ja do 10 sie rozpakuje bankowo.
Jeszcze wyjdzie tak ze pojde ja odwiedzic, albo ona zobaczy wnuczke przy pobycie w szpitalu, ale spoko damy rade
swiadomie sie decydowalismy i wiedzielismy juz na co, w ciemno czlowiek kotka nie bral:P hahaha
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 12:15   #283
Baobabek
Zakorzenienie

a mnie z rana podniosło, włączam interię i od razu artykuł: ILE NAPRAWDĘ ZARABIA NAUCZYCIEL?
skąd oni do cholery biorą takie kwoty????????? tylko prowokują ludzi do pisania takich komentarzy - same obraźliwe, jacy my nieroby jesteśmy ehhhh. Czy ktoś tym ludziom bronił skończyć studia na odpowiednim kierunku i iść pracować w szkole za TAKIE pieniądze i mieć TYLE wolnego ten artykuł to czysta prowokacja! żadna z nas nigdy takiej kasy na koncie nie widziała...i z pewnością nie zobaczy...

Stary 2011-10-14, 12:16   #284
blistex
Rozeznanie

Cytat:
Za radą libry albo dusi robię tak: rozmrażam rybkę, potem posypuję troszkę solą i ziłami prowansalskimi,c czasem jeszcze koperkiem (możesz dać co lubisz, czasem daję paprykę czy inne przyprawki), skrapiam cytrynką, troszkę wiórków masełka, do folii alu i na parę. My mamy garnek zeptera, ale duży i ciężki i mi sie nie chce wyciągać (głęboko schowany mam) i kupiłam wkładkę do gotowania na parze w ikeii http://www.ikea.com/pl/pl/images/pro...E191864_S4.jpg

ale cudeńko maleńkie , ogromnie gratuluję raz jeszcze i bardzo się cieszę, że tak gładko poszło

ryba z biedronki-z serii złota rybka filet z mintaja (granatowa folia z napisem na zielonym tle), chyba po 7,99zł (filety takie w kształcie....fileta , nie kostki kupuję)

soczek nazywa się vitafit multivitaminsaft, buteleczka 0,33l, chyba po 1,49zł
http://www.mynetfair.com/_files/imag...id_1288323.jpg

moja na ogół się drze "mama/mamusiu" aż nie wstanę, potem "mleko" i "baja". Ale ostatnio się zaczęła chwilę przed przebudzeniem, przez sen drzeć "buciki" (może jej sie coś śniło, bo ona po domu teraz już nosi kapcie,, znaczy w pokoju u nas nie zawsze, ale jak idziemy do kuchni lub łazienki to tak, i jak wyleci bez, bo zapomniała, to musimy wracać, bo krzyczy "mamusiu, buciki, nie ma")

u nas do tej pory raczej chłodno, więc ja zakładam-ażurkową z hm

drcron, mi się ten wózek nie podoba-tak jak darusi kojarzy mi sie z fotelem biurowym, ale cena-jak za darmo. Za tyle to bym nawet wzięła (jako drugi ). Kiedys w ddtv w tym cyklu gadzety dla dzieci był taki super ocieplacz futrzany do tego wózka-jedna częśc na budę i gondolę (czy tam spacerówę),a druga na rączkę żeby mamie łapy grzać-superancko to wyglądało

czekamy w klubie na szczegóły (jeśli jeszcze nie napisałaś-zaraz dopiero tam idę)

że co?
---
teraz wiadomo, że jak chłodniej to mniej czasu na placyku i w parku spędzamy, ale kurczę ostatnio zarówno w parku jak i na placyku to 2-4os...wczoraj na placyku jedna os, a w całym parku ja i jeszcze jedna babka...jeszcze zimy nie ma, a ludziska już dzieci w domach kiszą...co będzie zimną? co w kwietniu dopiero będą wychodzić....

moja młoda czasem jak coś widzi fajnego w książeczce to próbuje sobie to...wziąć, fajnie to wygląda jak tak łapkami manewruje żeby np loda, czy kasztana z obrazka chwycić i mówi np "kaszkan/loda, daj", a dziś bajkę przy śniadaniu oglądałyśmy i też sie drzei wyciaga łapy "daj niuni, daj niuni" a ja pytam co mam jej dać, a ona"balonik" [dzieci miały w tv]

tż kupił jej stolik i krzesełko i poszła z krzesełkiem do dziadka się "pochwalić".
I dziadek mówi "ale masz ładne krzesełko, będziesz sobie mogła siedzieć",
a młoda "pisać" [tak mówi jak ktoś pisze, jak chce kartę i coś do rysowania, jak widzi napis na czymkolwiek...]
dziadek "aaa rysować będziesz sobie"
młoda "tak, mamusią"

I śmiesznie sie teraz z nią gdziekolwiek chodzi, bo jak się tak rozgaduje teraz to na nowo wszystko zaczyna zauważać, i czuje się w obowiązku mnie o tym poinformować, dużo potrafi rzeczy nazwać i krzyczy na ulicy (dziś w sklepie zabawkowym) "mamusiu, lalki duzooooo ojojoj, kloćki, bajki, miśki,klólik, piesek, konik, pani, czapa, lew-duźy, ryba-pływa, bum bum niuni [chciała wózek] itp"
ona o sobie własnie mówi niunia lub niuniusia [to nie wiem skąd jej sie wzięło]. Do nas mamusiu i tatusiu, a do starego (mojego ojca) dziadziusiu (też nie wiem skąd to wzięła , bo między sobą o nim raczej "stary" albo "dziad" co najwyżej mówimy).
Dzis w lumpku z koleżanką byłyśmy a ta ciągle ją wołała "ciocia madzia, odź"
A na obce baby na ulicy (starsze) babcia lub babusia krzyczy
---
napiszcie mi jakie sa teraz u was zabawkowe hity- coś bym młodej kupiła, ale sama nie wiem co wybrać....
jak nam sie ten wózek nie sprawdzi, to go na allegro opchnę albo w komisie w Kamiennej u koleżanki wystawię za wiekszą kasę

w klubie jeszcze nic nie pisałam, bo dzisiaj sprawę odwołali, niech to szlak a ja juz tak się cieszyłam ale wciaż mam nadzieję, na sprawiedliwosć sądową

u nas zabawkowym hitem jest traktor ze zwierzątkami, kubuś puchatek, co naciska sie guziczek i lecą piosenki,albo opowiada bajki, siedzi na takim jakby pniu i Jula go naciska i wozi w wózku wołając
aaaa śpij,nie mów,
hitem sa jeszcze te drewniane puzle, klocki ze zwierzątkami, mikser i garnki z kuchnia do zabawy w gotowanie, tu sadza Tżta na podlodze daje mui talerzyk i każe jeść np. małego kota pluszowego wyjętego z piekarnika, albo banany słodko to wygląda.

Cytat:
Evitka , bardzo dużo mówi aż w szoku jestem.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

co do zabawek to chyba za dużo nie pomogę bo u nas to traktor.

Mi się tamten wózek też nie podoba , ale o gustach się nie dyskutuje
u nas tak samo traktor jest hitem

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
aniu w klubie ci napisalam co chce:P
malo z tego nie chce:P welurkow nie lubie i polarkow:P to tylko tego nie chce , ale slimak mi sie podoba:P

a kombinezon faktycznie extra.

Izazula jak jutro nie bedzie przed poludniem to ide jeszcze raz a potem netowym przelewem wiec na bank tak czy siak jutro juz bedziesz miala na pewno.

Ostatni raz przelwe przez poczte robie....
Darusia jeśli wyslałaś pieniazki poprzez Pocztę Polską, to wiedz, że oni w regulaminie mają napisane, że twoimi wpłaconymi pieniędzmi moga obracać przez okres 14 dni roboczych i perzeważnie tak robią, dlatego na Poczcie nie robi sie zadnych opłat
Stary 2011-10-14, 12:25   #285
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
u nas zabawkowym hitem jest traktor ze zwierzątkami, kubuś puchatek, co naciska sie guziczek i lecą piosenki,albo opowiada bajki, siedzi na takim jakby pniu i Jula go naciska i wozi w wózku wołając
aaaa śpij,nie mów,
Darusia jeśli wyslałaś pieniazki poprzez Pocztę Polską, to wiedz, że oni w regulaminie mają napisane, że twoimi wpłaconymi pieniędzmi moga obracać przez okres 14 dni roboczych i perzeważnie tak robią, dlatego na Poczcie nie robi sie zadnych opłat
Nina też ma i uwielbia tego Kubusia(ja też zresztą)tyle,że baterie mu padły,a my ciągle zapominamy kupić

Na poczcie to opłaty mogą robić Ci,którym się absolutnie nie spieszy

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-10-14, 12:28   #286
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
u nas też tego typu zestaw naczynkowy jest hitem i się zastanawiam właśnie czy go jakoś nie rozbudować, ale jak ide do sklepu ( a na all tym bardziej) to głupieję

pod choinkę/mikołaja bym jej chciała kupić małą kuchnię jakąś.
Ukłądankę ma jedną i właśnie, jak pisałam, nadszedł jej czas. Chyba przydałyby się jeszcze ze dwie
ja też chce kupić kuchnie Zosi, ale chyba moja siostra jej kupi na gwiazdkę

Cytat:
Będę wiedziała jużSoczek jak zobaczyłam to też już wiem o jaki chodzi.
Dziękować

Moja się ładnie bawi dalej wózkami,wozi swoje picie,kota jak ta się da włożyć,czasami lale,misia i tak sobie przejezdzi pół dnia.

Ja swojej zamawiam rowerek biegowy i wózek głęboki-to będzie hitlale ma już bobasa schowanego to też czeka.
Jeszcze może uda mi się taniej kupić tego kuca,bo kucyka musi mieć

Sara tak kupiłam małej śniegowce.Ma te i elephanty,ale co z tego jak nie ma dalej nic na teraz.Chodzi w adidaskach takich zabudowanych,bo naprawdę żadne kozaczki,które nie są ocieplane nie wchodzą jej na nogę z tych co jej przymierzałamZ kaloszy wyrosła i we wtorek chciałam kupić jej nowe,ale nóżka weszła tylko do połowy.Nie wiem,ale chyba lada moment zaczne jej zakładać elephanty,bo co ja mam zrobić?Chyba,że za tydzień po szkole tż z nią dojedzie i się bujniemy jeszcze po CH i może coś znajdziemy.
Czy ona nie mogła mieć małej,drobnej,smukłej stópki po mamusi?

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

ja dalej farmy nie mam.Zadzwonie dzisiaj do nich i im powiem,żeby sobie ją w tyłek wsadzili skoro już wychodzi numer 5-6,a ja nawet 3-4 nie mam.W nosie ich mam.

Książeczki mamy 2 i trzecia będzie w środe.Pani w kiosku nam odkłada każdy numer.
ja innych butów nie kupiłam, bo żadne nie wchodzą jej na nogę. Moja też ma nogę po tż, ja nigdy nie miałam problemu z butami. zazwyczaj wszystkie są za luźne.

Jaki wózek zamawiasz? ten hello hity czy jakiś inny?

Cytat:
SAra nie wiem ale napiszę co juz mamy to może skojażysz co było w tamtych numerach
mamy już tak:
plansze - podkładkę
kurczaki
kury
Martę z jajkami
byka
krowę
konia
świnkę
owcę
chyba o niczym nie zapomniałam

teraz dostalismy numer 5 i tylko nuer 5 a rachunek za 5i6 i muszę dzwonic zapytać, może nam ktoś na poczcie ukradł, bo zaś paczka otwarta była pod drzwiami w mieszkaniu no i w tym numerze 5 był kawałek płotka i osioł

a widziałyscie ta samą farmę w UK ? tam w gratisach jest piżamka i inne świetne rzeczy szkoda, że u nas nie ma piżamki, bo przesłodka
chyba rzeczywiście ktoś ukradł, listonosz zostawił pod drzwiami paczkę?
ja ta farmę muszę na poczcie odbierać, bo jest strasznie wielka i listonoszka nie może się zabrać

Właśnie wróciłam z miasta, tak zimno, ręce marzną. Założyłam sobie baleriny to mi nogi zmarzły.
Ale kupiłam sobie fajne dżinsy, wcześniej je oglądałam ale rozmiaru nie było.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 12:29   #287
blistex
Rozeznanie

PlMadzia, a może byś zglosiła do Admu, albo spółdzielni, że taki sąsiad u was jest, oni powinni z tym zrobic pożądek, może na jakieś przymusowe leczenie go skierują, albo cos w tym stylu.
Stary 2011-10-14, 12:42   #288
sidorcia
Rozeznanie

minka zajrzyj na aukcje, ktoś kupił Twoją kurteczkę
I już mamy kaskę na koncie. Podaj mi dane na pw to wyślę Ci te pieniążki.
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 12:52   #289
anakazar
Zakorzenienie

Sara biorę ten hello kitty,bo jakby inaczej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-14, 12:54   #290
blistex
Rozeznanie

Anakazar my mamy spory zapas baterii, zawsze jak jedziemy do Ikei, to ja pakuje i pakuję i pakuję baterie do koszyka ostatnio Pan na mnie dziwnie patrzył, bo ja tylko z samymi bateriami przy kasie stałam, aż sam się cofnął i wziął jedną paczkę, ale jak dla nas te Ikeowe baterie do Julkowych zabawek sa najlepsze, a mamy tego sporo.
Ja lubie jeszcze Julki misia z mp4, tam ona wciska guziczki i oglada swoje zdjęcia krzycząc to ja Julu, mamo to Julu oć. A od wczoraj woła śinia <świnia> i do dziadka mówi tak
dziadzia nie śinia dziadzia cacy < a wszystko przez moją mamę, bo mojemu ojcu się bekło a moja mama mówi ale świnia :P i Julka podłapała > Jula jeszcze lubi tego swojego misia bajeczkę, ale mnie jego głos drażni, taki męski mocny głos, nie lubię tej zabawki, ale niestety jeździ z nami w aucie ku mojej rozpaczy

Sara tak nam listonosz wszystko zostawia albo na ławce na dole w klatce albo pod drzwiami w kamienicy, gdzie sie remontujemy, tam nikt nie chodzi, bardzo spokojny budynek, jeszcze się nie zdażyło, by ktos coś ukradł, albo cos zrobił, mili sąsiedzi i w ogóle, ale moze gdzieś na poczice zabrali, albo gdzieś na magazynie znikneło, dzwoniłam i Pan mi powiedział, że to nie mozliwe, że przyszedł tylko jeden numer, wiec kazałam sobie dosłać jeszcze jeden i w przyszłym tygodniu bedę miała,ale nie wiem co
Stary 2011-10-14, 12:58   #291
anakazar
Zakorzenienie

Tu jaki zestaw dla dziewczynek i jakiś tani jak na tyle rzeczy
http://allegro.pl/mattel-fisher-pric...851167327.html

chociaż z fp to lipy być nie może,szkoda,że Nina za mała na to

Stary 2011-10-14, 13:02   #292
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

my na gwiazdke zrobimy mega prezent mlodej-siostre hehehe:P

a tak serio to dostanie autko , oczywiscie z pilotem dla mnie.
Kuchni nie kupie bo juz nie mam jej gdzie po prostu postawic;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 13:41   #293
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a mnie z rana podniosło, włączam interię i od razu artykuł: ILE NAPRAWDĘ ZARABIA NAUCZYCIEL?
skąd oni do cholery biorą takie kwoty????????? tylko prowokują ludzi do pisania takich komentarzy - same obraźliwe, jacy my nieroby jesteśmy ehhhh. Czy ktoś tym ludziom bronił skończyć studia na odpowiednim kierunku i iść pracować w szkole za TAKIE pieniądze i mieć TYLE wolnego ten artykuł to czysta prowokacja! żadna z nas nigdy takiej kasy na koncie nie widziała...i z pewnością nie zobaczy...
moj i tz kolega zarabia bardzo dużo i z tym się nie kryje, może od niego brali daneJak mu Pity robię to ma zawsze 3 całe etaty i kilka umów zlecen, lub na część etatu
Cytat:
PlMadzia, a może byś zglosiła do Admu, albo spółdzielni, że taki sąsiad u was jest, oni powinni z tym zrobic pożądek, może na jakieś przymusowe leczenie go skierują, albo cos w tym stylu.
postanowiłam że poczekam jak sprawa się rozwinie, wkońcu komuś nerwy puszczą, albo ten pijok zmądrzeje. Do piwnicy teraz nie mam po co chodzić, bo rowery do ojca zawiozlam i mam spokój.

A my bateri nie kupujemy, chyba że do zegarka, lub termometru. Z paluszków i dużych bateri mamy akumulatorki, przecież przez 5 lat takiego dziecka to wielki karton bym bateri zużyłaa tak już na drugie dziecko mam jedno pudełeczko, i w domu wszędzie ich używam, do młynka na pieprz, zegarów, aparatu foto, pilota, i jeszcze mam inne gadzety

Coś mi w kark wlazło wczoraj i głową ruszyć nie mogęani w lewo ani do góry spojrzec. Smaruję ketonalem i biorę przeciwbólowe, ale to nic nie daje, trzeba przeczekać, a przy tych moich to muszę mieć wszystko sprawne
Idę sobie pospać, a potem znowu ten różaniec. Mam nadzieje że będzie go prowadziła nie ta katechetka Eryka bo on apo włosku im zdrowaśki każe mówić

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Ja na gwiazdkę erykowi kupuję deskorolkę 4-ro kolową, a małemu pewnie zestaw metalowych aut, bo tylko takie choć chwile w jego rączkach przetrwają. I myślałam o kupnie tej wielkiej śmieciary z wadera, bo jedną starą mamy u ojca, ale już bez koszy na śmieci.
A na rynku kupiłam młodemu kalesony za 5 złfajne wyjście skoro on w domu w skarpetkach biega i gołą pupą, to tak będe tylko kalesony mu sciągała, a nie jeszcze skarpet szukała do załozenia

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 13:42   #294
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Sara biorę ten hello kitty,bo jakby inaczej
my na gwiazdke kupimy ten wózek

Cytat:
Anakazar my mamy spory zapas baterii, zawsze jak jedziemy do Ikei, to ja pakuje i pakuję i pakuję baterie do koszyka ostatnio Pan na mnie dziwnie patrzył, bo ja tylko z samymi bateriami przy kasie stałam, aż sam się cofnął i wziął jedną paczkę, ale jak dla nas te Ikeowe baterie do Julkowych zabawek sa najlepsze, a mamy tego sporo.
Ja lubie jeszcze Julki misia z mp4, tam ona wciska guziczki i oglada swoje zdjęcia krzycząc to ja Julu, mamo to Julu oć. A od wczoraj woła śinia <świnia> i do dziadka mówi tak
dziadzia nie śinia dziadzia cacy < a wszystko przez moją mamę, bo mojemu ojcu się bekło a moja mama mówi ale świnia :P i Julka podłapała > Jula jeszcze lubi tego swojego misia bajeczkę, ale mnie jego głos drażni, taki męski mocny głos, nie lubię tej zabawki, ale niestety jeździ z nami w aucie ku mojej rozpaczy

Sara tak nam listonosz wszystko zostawia albo na ławce na dole w klatce albo pod drzwiami w kamienicy, gdzie sie remontujemy, tam nikt nie chodzi, bardzo spokojny budynek, jeszcze się nie zdażyło, by ktos coś ukradł, albo cos zrobił, mili sąsiedzi i w ogóle, ale moze gdzieś na poczice zabrali, albo gdzieś na magazynie znikneło, dzwoniłam i Pan mi powiedział, że to nie mozliwe, że przyszedł tylko jeden numer, wiec kazałam sobie dosłać jeszcze jeden i w przyszłym tygodniu bedę miała,ale nie wiem co
pokaż misia z mp4.
u nas to od razu by ukradli

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-10-14, 13:51   #295
blistex
Rozeznanie

my mamy taką kuchnię
http://allegro.onet.pl/fisher-frice-...858459491.html
jak podrośnie dostanie inną, bardzo mi się podobają te z Ikei, ale gdzieś mam zapisane, jak samemu zrobic taka Ikeową kuchnię.

Sara a jaki macie zestaw do nalewania herbatki?
ja sie nad tym zastanawiam z fishera ale na allegro go nie mogę nigdzie znaleźć
o taki jak ten tylko z fishera
http://allegro.onet.pl/sliczny-duzy-...2.html#gallery

u nas jeszcze hitem jest ta karuzela
http://allegro.onet.pl/playskool-wir...841473621.html
wiem, że to dla srtarszych dzieci, ale Julka świetnie sobie na niej daje radę, oczywiście kręci sie tylko jak ktoś koło niej siedzi na dywanie, a resztę czasu leży na szafie. Julka ja uwielbia az piszczy jak się kręci.
Stary 2011-10-14, 14:01   #296
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

ja tez przeczytałąm ten artykuł ale nie do konca i komenty tez kilka.. i skonczyłam.. jakie prostaki .. takie art. na portalach to czysta prowokacja...

Tylko w mojej rodzinie jest 3 nauczycieli w tym kuzynka po studiach plstycznych uczy takich przedmiotów + angielski i ona po lekacjach to ma tyle roboty papierkowej ze do nocy siedzi cioagle jakies papiery mało tego musi sie do lekcji przygotowywac w domu .. nikt nie widzi że nauczyciel nie pojdzie z marszu i bedzie kombinował z czym i na czym pracowac tylko wszytsko musi w domu szykowac.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 14:04   #297
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
my mamy taką kuchnię
http://allegro.onet.pl/fisher-frice-...858459491.html
jak podrośnie dostanie inną, bardzo mi się podobają te z Ikei, ale gdzieś mam zapisane, jak samemu zrobic taka Ikeową kuchnię.

Sara a jaki macie zestaw do nalewania herbatki?
ja sie nad tym zastanawiam z fishera ale na allegro go nie mogę nigdzie znaleźć
o taki jak ten tylko z fishera
http://allegro.onet.pl/sliczny-duzy-...2.html#gallery

u nas jeszcze hitem jest ta karuzela
http://allegro.onet.pl/playskool-wir...841473621.html
wiem, że to dla srtarszych dzieci, ale Julka świetnie sobie na niej daje radę, oczywiście kręci sie tylko jak ktoś koło niej siedzi na dywanie, a resztę czasu leży na szafie. Julka ja uwielbia az piszczy jak się kręci.
zestaw do herbatki mamy w takiej skrzyneczce,taki jakiś zwykły. Tylko jeden był w sklepie i wzięłam. Ten z fishera fajny..

Fajna ta karuzela.
Mi się podoba bardzo ta kuchnia z ikei. Jak masz gdzieś linka jak zrobić ta kuchnie to prześlij

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-10-14 o 14:08
Stary 2011-10-14, 14:06   #298
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
ja tez przeczytałąm ten artykuł ale nie do konca i komenty tez kilka.. i skonczyłam.. jakie prostaki .. takie art. na portalach to czysta prowokacja...

Tylko w mojej rodzinie jest 3 nauczycieli w tym kuzynka po studiach plstycznych uczy takich przedmiotów + angielski i ona po lekacjach to ma tyle roboty papierkowej ze do nocy siedzi cioagle jakies papiery mało tego musi sie do lekcji przygotowywac w domu .. nikt nie widzi że nauczyciel nie pojdzie z marszu i bedzie kombinował z czym i na czym pracowac tylko wszytsko musi w domu szykowac.
no widzisz, tak właśnie jest, jak ktoś sam nie pracował, albo w bliskiej rodzinie nie miał nla to właśnie takie komentarze pisze ja bym z chęcią z autorem tego artykułu sobie pogadała, skąd on do cholery bierze takie dane odnośnie zarobków, jaka średnia, z czego niby?? w życiu takich pieniędzy nie dostałam, ani nle u mnie w szkole z 25 letnim stażem i dodatkami różnymi też nieehhhh
no nic spadam robić mleko, mały pysiaczek zaraz wstanie

Stary 2011-10-14, 14:07   #299
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
minka zajrzyj na aukcje, ktoś kupił Twoją kurteczkę
I już mamy kaskę na koncie. Podaj mi dane na pw to wyślę Ci te pieniążki.
a po co ty chcesz mi kasę wysyłać ?? trzymaj kaskę dla Natalki, ja to wyślę jutro z rana
Stary 2011-10-14, 14:43   #300
P0P70
Zakorzenienie

Jadę pociągiem, przynieśli mi herbatę i mie się przewidują i wylalam wrzatek na nogi. Nie dość ze spodnie mokre to i cholernie boli a do domu jeszcze daleko. Normalnie i ryczec ( z bólu) mi się chce i śmiać z własnego niedolenstwa. Ciekawe czy bable będę miala

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości