|
|
#271 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX
Cześć dziewczyny. I ja się do was dołączam
![]() Dopiero były 2 lata do wesela, a to już 11 sierpnia mamy. Suknia wypatrzona, zamówiona, wodka też, zaproszenia w drodze, nauki weekendowo w maju. Jeszcze muszę bukiet rozpracować, bo mi się zbyt wiele podoba, nie mogę się na jeden konkretny zdecydować
|
|
|
|
|
#272 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
ja mam ślub 28 lipca a nie mam jeszcze umówionej fryzjerki ani makijażystki. Możecie kogoś polecić?
|
|
|
|
|
#273 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Makijarzystka - pani Gabrysia Jenda - jest na pierwszej stronie wymieniona. Malowała większość tutejszych Panien Młodych.
|
|
|
#275 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny,
ja mam jeszcze daleko do slubu (ponad rok) ale wiekszosc czasu jestem za granica to i wolniej zalatwianie wszystkiego idzie-dlatego juz sie za to zabralam. Sala i fotograf zarezerwowani. Teraz szukam kamerzysty. A wy jakiego kamerzyste byscie polecily?? najlepiej w rozsadnej cenie (z tego co patrzylam to ponizej 2000zl ciezko spotkac). |
|
|
|
|
#276 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiecie czy Gorczynski robi dobre filmy??
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Bo wlasnie zastanawiam sie miedzy Gorczynskim a Kosmala (clamarmedia.pl). Co sadzicie? |
|
|
|
|
#277 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja miałam film od Górczyńskiego i byłam zadowolona (ale to było 6 lat temu).
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 |
|
Raczkowanie
|
ollkaaa ja mam ślub tydzien przed Toba i tez jeszcze sie nie umowilam na makijaz ani do fryzjera
Czesac sie bede napewno w salonie u Marty na Czystej poniewaz chodze tam od lat i mam do nich pelne zaufanie (dlatego probnej robic nie bede) a makijaz myslalam zrobic na ilzeckiej- kolezanka rok temu tam robila i pieknie wygladala ![]() Pozdrawiam
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie. Powiedzcie dziewczyny czy ktoras z was byla lub bedzie Albo robi wesele w Chata Magnolia na Kilinskiego?? Prosze o jakies opinie i wrazenia.
Mam jeszcze pytanie odnosnie salonu fryzjerskiego u Marty pod Lysica. Czy wiecie jakie tam ceny sa Fryzur slubnych na dlugich wlosach?? Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czesałam sie u Marty, 2 lata temu i płaciłam albo 70 zł albo 90 zł.
O tej chacie w ogole nic nie słyszałam. |
|
|
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
O Chacie opinie żadnych nie słyszałam, całkiem niedawno była to Ziemiańska, teraz pod inną nazwą, ale nie wiem jak tam jest.
Dziewczyny teraz mam takie pytanie papierkowe, żeby nie palnąc jakiejś głupoty 1. Jesteśmy umówieni z księdzem na spisanie protokołu, przy spisaniu dostajemy kartkę na zapowiedzi w Parafii TŻ-a. Z nią się udajemy do owej Parafii i daje się na zapowiedzi u Niego. Zgadza się ??? 2. Po zapowiedziach wygłoszonych u TŻ-a wracamy do mojej Parafii, ponowne zapowiedzi u mnie i również co łaska, tak??? 3. Czy przy spisaniu protokołu daje się już na zapowiedzi u mnie, czy jak to ??? Za ślub też się płaci przy protokole ??? 4. Ile powinno dac się na zapowiedzi ??? I za ślub ??? Wiem, że dla Was to już banalne pytania, ale powiem szczerze, żeby to wszystko ogarnąc potrzeba trochę
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
A to jak to jest dawna Ziemianska, to byłam tam na weselu 2 lata temu. Jedzenie dobre, ale w małych porcjach. Nie wiem czy to wynikało z tego ze para chciała najtanszym kosztem czy po prostu oni tak podaja.
Tz dał u siebie na zapowiedzi 50 zł. Ja u siebie w parafii nie dałam nic. I tak za slub płaciłam, wiec za duzo tego by było. Za slub "płaciłam" 400 zł. Dałam tyle, bo organista wzioł 300 zł. to jest stała opłata, wiec głupio mi było dac mniej. A płacilismy 1 dzien lub 2 przed slubem gdy poszlismy po.... juz nie pamietam, zaniesc kartki od spowiedzi? Czy wtedy protokoł podpisywalismy? Bo protokół spisywalismy ok. 3 mce przed slubem, to wtedy nic nie płacilismy. |
|
|
|
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
Tak obecna Chata Magnolia, to dawna Ziemiańska.
Organista wziął 300 zł???? O masakra....jeszcze się o to nie pytałam....ale widzę, że mnie czeka niespodzianka.... Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze co do poradni. Czy któraś była u Pani Wiesi - takiej blondynki ??? Słyszałam, że to nieźle "szalona" kobieta i nie wszyscy do Niej chętnie się udają. |
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na Ogrodach tyle bierze/brał organista.
Ja do poradni chodziłam koło parfii sw. Michała. Nie wiem kto prowadził te spotkania. |
|
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
A ja się muszę pochwalić, że zamówiliśmy wczoraj ślub w USC! Jeszcze tylko garnitur dla TZ-ta i możemy się chajtać!
|
|
|
|
|
#286 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!!
Jestem na etapie poszukiwania dobrego kamerzysty chcialam zapytac na kogo wy sie zdecydowalyscie i ile wasz kamerzysta bierze ze usluge dzieki za odpowiedz
|
|
|
|
|
#287 |
|
Przyczajenie
|
hej jestem tu nowa ślub 4 sierpień tego roku Pasja Ostrowiec ,właśnie czy któraś z was miała tam swój ślub lub będzie miała?Jakie macie zdanie o właścicielu tego lokalu,trochę jestem wystraszona bo opinie w większości nie są pochlebne o tym Panu
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- My do niej chodziliśmy do Pani Wiesi jest miłą osobą ale lepiej za dużo się nie odzywać i nie opowiadać bo niezłe morały daje,jak od niej wychodziłam po każdym spotkaniu czułam się jak najgorsza grzesznica heh |
|
|
|
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
NIJA84 możesz coś więcej powiedziec na temat wizyt u pani Wiesi??? Jeśli możesz to napisz na priv co i jak.
O Pasji również słyszałam niepochlebne opinie na temat właściciela. Osobiście byłam tam na weselu, ale to było 5 lat temu, więc sporo mogło się zmienic. Wtedy byłam zadowolona i z wyglądu sali i z jedzenia. Teraz niestety nie wiem. |
|
|
|
|
#289 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny orientuje się któraś czy można gdzieś w Ostrowcu wypożyczyć pokrowce na krzesła? albo gdzieś w okolicy?
|
|
|
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Od kilku dni intensywnie zastanawiam się na piosenka na piewszy taniec... mam kilka pomysłów jednak nie potrafię się zdecydować ![]() 1. Mariah Carey I wont to know what love is 2. Paula Od dziś 3. Eleni Tylko w twoich dłoniach Moze Wy macie ciekawsze pomysły??? Myślałyście już o zabawach oczepinowych?
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u nas grali Bajm-Kocham Cie ![]() co do zabaw to chyba zespol wymysla a nie mlodzi u nas tak przynjamniej bylo
|
|
|
|
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
My chcemy "Dance me to the end of love" Leonarda Coehna.
A co do zabaw oczepinowych, to my to ustalamy z zespołem, żeby potem siary nie było. W zeszłym roku byliśmy na takim weselu, na którym złapałam bukiet i okazało się, że za zadanie mam siedzieć na krześle i czekać aż chłopak, który złapał muchę założy mi podwiązkę panny młodej zębami! Kompletna żenada. Nie chcę takich chamskich zabaw u siebie. |
|
|
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
My tez przy podpisaniu umowy z zespolem umowilismy sie, ze do nas nalezy wybor zabaw weselnych, zeby nie bylo wtopy. Nie chce chamskich zabaw typu- pompowanie balonu za kolanach partnera. Znam swoich gosci weselnych i wiem, ze nikomu to nie przypadnie do gustu.
Panowie z zespolu dali nam tez wolna reke jesli chodzi o wybor repertuaru- musimy tylko tydzien przed podac im tytuly piosenek ktore maja nam zagrac ![]() madzik2221 ja tez się sklaniam wlasnie do tej piosenki, TŻ tez sie podoba, bedzie napewno orginalnie- nie spotkalam sie jeszcze na zadnym weselu z tym kawalkiem
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
My zabawy oczepinowe ustalamy z zespołem....też wolę uniknąc bezmyślnych pomysłów
![]() A co do piosenki na pierwszy taniec, to my sami jeszcze nie wiemy do końca. Mnie osobiście podoba się piosenka Pauli "Od dziś", ale nie brałam jej raczej pod uwagę. Kiedyś myślałam o "Śniadanie do łóżka", ale jeszcze nie wiem. Może jakieś starsze utwory.....to zawsze wpada w ucho ![]() Jak tam przygotowania dziewczyny??? |
|
|
|
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
Przygotowania? U nas wszystko na ostatnia chwile, slub za 2 mc a my na zaproszenia czekamy...
|
|
|
#297 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomóżcie, nazwiska na zaproszeniach się odmienia, bo już sama nie wiem, np.
.... zaszczyt zaprosic Sz. P. Aleksandrę i Roberta Wójtowicz, Kwaśniak, Kaczor czy .... zaszczyt zaprosic Sz. P. Aleksandrę i Roberta Wójtowiczów, Kwaśniaków itd.... Zgłupiałam już....są jakieś wyjątki jeśli chodzi o nazwiska????? |
|
|
|
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
O wreszcie coś z mojej działki!
![]() Jako magister polonistyki mówię Ci: NAZWISKA SIĘ ODMIENIA! ;-) Rozwiń sobie skrót, to będzie Ci łatwiej: Zapraszam Szanownych Państwa Kowalskich, Szanowną Panią Kowalską. Wiadomo, że niektóre nazwiska będą miały taką samą formę, jak mianownik liczby pojedynczej, np. Zapraszam Szanownych Państwa Nowaków, ale Zapraszam Szanowną Panią Nowak, za to Zapraszam Szanowanego Pana Nowaka. ;-) |
|
|
|
|
#299 |
|
Raczkowanie
|
O jak to dobrze, jak różne dziedziny są na forum
![]() Barabarella jak to dobrze zasięgnąc fachowej rady.... ![]() Akurat z Nowakami nie mam problemu....ale mam np. nazwiska takie jak: Kaczor - i będzie Sz.P XY Kaczorów??? Jagiełło - Sz. P XY Jagiełło ??? Z kolei znajomi mi niedawno oznajmili, że ich nazwisko się nie odmienia....:/ I weź tu bądź mądrym.... |
|
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

chcialam zapytac na kogo wy sie zdecydowalyscie i ile wasz kamerzysta bierze ze usluge

u nas tak przynjamniej bylo
....