|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rower stacjonarny cz 2
wróciłam z biegania pół ha. razem z wczorajszym rowerkiem godzinę na wysokich obrotach tworzy to całość wczorajszego wysiłku
![]()
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
60 minut wczoraj, jazda po wzniesieniu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Wtajemniczenie
|
sssouzie jestes hardcore
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Wtajemniczenie
|
Ja uwielbiam słodkie rzeczy, co gorsza mój chłopak też i zawsze jak jest u mnie to wciągamy batoniki, chipsy itd.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
eee, dziewczyny
![]() wczoraj już po prostu nie dałam rady, padłam chwilę po 20 spać. a że dziś po przerwie wróciłam do pracy i miałam autobus o 6, stwierdziłam, że wstanę wcześniej i pobiegnę. w zasadzie też nie mam problemów z wczesnym wstawaniem, wręcz przeciwnie - cenię sobie bardzo te chwile, gdy myślę: a wszyscy jeszcze śpią! dotychczas biegałam wieczorami, bo zdaje mi się zimową porą bezpiecznie dość, kto by w małym miasteczku się szwendał przy takich temperaturach po 23? jednak gdy poranki będą jaśniejsze i zniknie ta cała plucha,znaczy się nie będę musiała biec szosą, postaram się przetrzeć szlaki leśne. gdy klimat się ociepli nie będę już taka pewna, czy nie spotkam jakiejś rozbawionej gromadki po drodze w mieście wieczorną porą. wszystkie wiemy, że wstawione towarzystwo bywa dość nieprzewidywane. strachliwa nie jestem- mieszkam od kilku już lat sama w dużej dość kamienicy ( opisuję ją, byście wczuły się w klimat: stara pusta ciemna kamienica ![]() ![]() ![]() jako, że wróciłam do pracy ( co prawda na chwilę, w ciągu najbliższych 2 tygodni zamierzam odejść) muszę się liczyć z tym, że nie starczy mi na wszystko czasu. tymczasowo więc chyba będę jeździć w przysłowiową kratkię, ale postaram się za to...biegać rano i wieczorem. to tak szeptem powiedziałam, bo nie wiem, czy się uda. zajmie mi to po prostu mniej czasu. dziś będzie taka próba generalna, czy to wykonalne, przecież rano biegałam za wczoraj, spróbuję wieczorem pobiec za dziś ![]() a może i lepiej, dam chwilę odetchnąć mojemu zadkowi, bo niestety, może już i nie odczuwam tak jazdy, ale na pośladkach mam takie...hmm, lekkie odciski ...? posiadam instytucję puszki leczniczej, a w niej znalazł się sudokrem, postaram się podleczyć nieszczęsne 4 litery. może więc nie będę tak pedałować jak dotychczas , ale wciąż tu będę. no.. ten wątek nie ukrywając to taki mój prawie drugi dom ![]() kurczę... ja słodyczy praktycznie nie jadam... cukru nie używam już od wielu lat. nie smażę na patelni, nie jadam tłustych rzeczy..( no, oprócz ryby wędzonej!) i z czego tu by zrezygnować...? nunny, u mnie waga nie posiada praw obywatelskich- załamałabym się chyba wchodząc na tego bezwzględnego zabijacza optymizmu. waga może u Ciebie stoi, ale przecież na pewno zauważasz różnicę w obwodach..? no nie wierzę, że nie!
right now i'm sick of living but i'm going to keep on trying. Edytowane przez sssouzie Czas edycji: 2012-02-21 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() sssouzie, również podziwiam za tak wczesną godzinę i że Ci sie chce po ciemku i w taka pluchę.. Wg mnie raz dziennie biegania wystarczy. Tak na chłopski rozum organizm potrzebuje tez regeneracji. No, ale to tylko moje zdanie. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a dziękuję za podziw, któż z nas go nie lubi ![]() ![]() masz rację co do biegania. też, po kilkuminutowych starannych rozmyślaniach( ![]() rowerek fajna rzecz, trzeba sobie jednak na stacjonarnym jakieś absorbujące zajęcie znaleźć, a czas ruszy z kopyta i nie zauważysz, kiedy sam z siebie minął ![]() wiem jak to jest z tym złem koniecznym...teraz dzień bez jakiejś aktywności to dzień stracony. i jak dzień bez kawy ![]() ach wiosno, wiosno przybywaj! pleeeenerze...!...ojczyzn o moja...!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no ale żeby zrezygnować całkowicie, to nie wiem, czasem jak mnie naleci ochota to nie potrafię nie skorzystać ![]() sssouzie a ja kawy w ogóle nie piję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj byłam jeszcze pobiegać no i kurcze myślałam że mi się kondycja poprawiła ale też jakoś tak średnio ![]() ![]() Dobrej nocki Dziewczynki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Wtajemniczenie
|
ja dziś w końcu 60 minutek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
Ja kawe uwielbiam
![]() Nie wiem jak u Was, ale w moim miasteczku dzisiaj piękne słońce widniało nad horyzontem ![]() ![]() Wczoraj i dzisiaj po godzinie zaliczone ![]() Pozdrawiam
![]() |
#284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dziś niedługo zasiadam na rowerek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Wtajemniczenie
|
![]() Mogę się przywitać? Po dwóch latach podczas których mój rowerek rdzewiał w pokoju, zaczęłam pedałować ![]() Od trzech tygodni codziennie wieczorem 30 -45 minut a potem 8 minute ABS Dzięki rowerkowi nie siedzę na tyłku wcinając czipsy i popijając je piwem podczas oglądania "Desperate Housewives" ![]() ![]() Zdobyte w ten sposób 5 kilogramów w połowie już udało mi się zrzucić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
kawa to podstawa, bez której, dowiedziałam się ostatnio, mogę żyć.
żołądek mi ostatnie 3 dni się dawał we znaki i "jechałam" na paciajach z owsianki i siemienia lnianego. z tego też powodu 2 dni leniuchowania miałam narzucone odgórnie. ![]() (a mimo wszystko nie robiąc NIC w te dwa dni odniosłam wrażenie że coś mnie ubyło...?) dziś jednak wracam do ćwiczeń - półtorej godziny rowerka za mną - także witajcie ponownie kolarzówki moje wy ![]() ![]() również 15 minut zabawy hantlami mam za sobą i planuję pół godziny przebieżki mocno-późno-wieczorową porą. Yola, witaj ![]()
![]() |
![]() |
#287 |
Wtajemniczenie
|
kolejne 60 minut
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
ej ej, co tak cichoo?
ibyza i jak pomiary? no, gadaj gadaj! też chcemy się domotywować! ![]() dziś za mną godzina rowerowania. chyba z bieganiem czas najwyższy przerzucić się na godziny poranne, wczoraj wiosnę poczuło towarzystwo niezaspecjalne, także dwa razy podchodziłam do wyjścia. w efekcie biegałam o 2 nad ranem. nie ma co się wygłupiać z 2 rano, ale chyba po prostu sobie ustalę godzinę 5 jako biegową ![]() kurnaż, że małomiasteczkowi ludzie są dziwnie nastawieni do takich treningów. do wielu rzeczy się dostosuję, ale nie lubię, no po prostu nie lubię biegać na widoku... ![]() pogoda nie nastraja pozytywnie do życia... nic tylko ![]() heh, no się pochwalę, dziś złowiłam kolejne trzy wina do mojej kolekcji. w fajnej promocji były ![]() taki mój nałóg - kupuję wina ![]()
![]() |
![]() |
#289 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pffft, nie wierzę! straszna jakaś kłamczucha z Ciebie ![]() nikt w otoczeniu nic nie zauważył? hmm, może w takim razie usiąść sobie wygodnie z notesem i piórem, wypisać, co ostatnio znajdowało się w Twoim jadłospisie. Wypisać również, co jest polecane na podkręcenie metabolizmu, a czego nie jadasz za często? i ostatecznie - ułożyć mniej więcej jadłospis? z doświadczenia własnego wiem, że wypisane na kartce bardziej zobowiązuje. no i też przyjemność z takiego planowania - w jakiś sposób się "zżywasz" z tymi planami. ja sama sobie jestem i tylko siebie na co dzień mam, ale na własną niewiarę działam metodą przymierzania spodni, do których mam zamiar schudnąć. jak również oglądam siebie dla polepszenia humoru w letniejszych ciuchach, w których pod koniec września jeszcze chodziłam, a był to moment, kiedy waga moja weszła na wyżyny a samopoczucie stamtąd spadło na łeb na szyję. dietetykiem żadnym przecież nie jestem, ale podpatrzyłam sobie jadłospisy różne. włączyłam do diety codziennie jogurt naturalny bądź kefir z rana. warzywa - kombinuję gotowanie na parze, wieczorem białka. do dziś mam problem z 5-cioma posiłkami. no ale walczę ![]() teraz ostatnio nie pamiętam sama już, kiedy zrobiłam sobie taki dzień przymiarek, odkładam to zawsze "na później". jutro rano zobaczę - po bieganiu i zaplanowanej przyjemności babskiej: jutro czas na SPA! ![]() uwaga!będą masaże! kto mi zazdrości? (szorstką gąbką ![]() teraz to się nie wypowiem na temat spadających obwodów, bom po obiedzie, chyba żołądek mi się skurczył, objadłam się tak, że na pewno z tego fotela do wieczora nie zejdę. grunt, żeby źródło ciepła gdzieś obok było i przetrwam tą stagnację przy kominku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
hahahah wiesz ja jem to co chce
![]() ![]() ![]() ogólnie ja sama widzę poprawę w wyglądzie nóg i to będę powtarzać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny na wątek trafiłam przypadkiem ale chętnie się dołączę. Przyjmiecie?
![]() rowerek odkurzę jutro. mam w domu od dłuższego czasu, ale jakoś nie byłam przekonana. do tego mam nadzieję rozłożyć na stałe ławeczkę do brzuszków i skakanka plus hula hop. jak myślicie, efekty będą? ![]() od początku postu zrezygnowałam z czekolady i innych słodkości na rzecz zielonej herbaty i pokrzywy ![]() ![]() także rowerek zacznę od jutra mam nadzieję. trzeba będzie rano, bo wieczorem mam seminarium z OSP ![]() ale lecę już szukać skakanki, hula hop stoi za szafą, teraz tylko jakaś szybka muzyczka i do boju! :P i trzeba zacząć zapisywać swoje wymiary. po przeczytaniu całego wątku widzę że to dobry pomysł. i tak jak Sssouzie czekam aż zmieszczę się w swoje ulubione jeansy ![]() na zegarku godzina 19:19, a więc trzeba pomyśleć dobre życzenie. oczywiście o was wszystkich też pomyślałam ![]() życzcie powodzenia! ![]() PS. mam nadzieję że ktoś przeczyta moje wypociny:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A smakujesz często, czy raczej lubisz sobie popatrzeć na swoją kolekcję? ;p Dzisiaj i wczoraj po godzinie pedałowania ![]() ![]() Od poniedziałku chcę dołożyć skakankę. Zaczynam wierzyć, że uda mi się poprawi kondycję i wygląd nóżek ![]()
![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
hej hej ciaMajdzia!
czy przyjmiemy? z otwartymi ramionami! nie będziemy przecież chytrzyć rowerkowych rewelacji tylko dla siebie ![]() umiesz kręcić hula hop? ja się przyznam, nie obkręcę ani raza ![]() ławeczkę trochę zarzuciłam, ale chyba czas najwyższy wrócić. chociażby te 50 z rana i 50 na lepszy sen. mnie post nie dotyczy, ale widzę, że wśród odchudzających świetne recenzje zbiera ![]() a swój wielki prywatny post tak czy siak ciągnę od października Djapira, we wrześniu, to ho-ho się piło... studiuję archeologię i co roku miesiąc na wykopaliskach oprócz mięśni wyrabiamy kondycję pitną ![]() ogólnie najbardziej lubię wina czerwone, rudą, koniaki... w związku z takimi okresami "brania się za siebie" piję alkohol tylko mocno-okazyjnie (zarzucam tradycję wypijania pół lampki czerwonego na wieczór ![]() kupuję namiętnie! ![]() żeby więc ta czasowa abstynencja tak nie bolała, nazwałam ją szumnie kolekcjonerstwem ![]() dziś z rana bieg pół godziny za mną. hantlami też sobie pożonglowałam już. jeszcze rowerek w planach i skakajka ![]()
right now i'm sick of living but i'm going to keep on trying. Edytowane przez sssouzie Czas edycji: 2012-02-26 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Też mam zamiar wrócić do jeżdżenia i w ogóle takich tam różnych. ![]() Dzisiaj skromnie 4km, ale to początki i mam nadzieję, że się rozkręcę. ![]()
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
umiem umiem. jak miałam jakies 4-6lat to oglądając bajki stawałam przed telewizorem i mogłam godzinami kręcić. o ironio, miałam 6 czy 7 lat a potrafiłam wycisnąc pewnie więcej pompek niż niejeden facet.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
aah, w dzieciństwie...to się stało i cały dzień skakało na skakance czy "w gumę"
![]() ryba mi się piecze na obiad i pachnie, pachnie mi...mmm.. godzina roweru za mną, żeby nie było, że nic, tylko jem ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
mnie dziś rodzice zmusili do przygotowania obiadu. świetna chińszczyzna wyszła
![]() a po rower właśnie ide. napisze jak mi poszło potem:P Edit. pierwsze pół godziny wyjeżdzone ![]()
![]() M. ![]() Edytowane przez ciaMajdzia Czas edycji: 2012-02-26 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
ciaMajdzia gratulacje
![]() razem 2 godzinki rowerka było. i takie tam różne ![]() = sssouzie siedzi wygodnie w fotelu, zadowolona, słucha muzyki i pije yerba mate ![]()
![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
brawo
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.