|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zapraszam do wspólnego odchudzania pt. "Będę szczupła" :-) cz. II
moncia25 te meble to u rodzicow TZ
![]() Dziewczyny bardzo prosze o wsparcie na drugim linku w moim podpisie na dole ! ![]() ![]() ![]() Dzis juz pojadlam, 4 posilki, teraz woda i jescze sobie zielona herbatke za jakisczas sprawie ![]()
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Mam dokładnie tak samo moncia25, jeśli poprzedniego dnia nie zaplanuje posiłków na dzień kolejny. Dzień jest stracony! Na szybko kupuje coś w sklepie na obiad lub wyszukuje w domu, a wtedy posiłki nie są do końca dietetyczne
![]() Moje dzisiejsze menu: - śniadanie: 3 kromki Wasy pełnoziarnistej z serkiem białym czosnkowym, herbata - sok bananowo-truskawkowo-pszeniczny - obiad: 4 pierożki odsmażone na oliwie z oliwek - sok pomarańczowy - kolacja: sałatka z tuńczyka z fasolą czerwoną, papryką i kukurydzą z odrobiną oliwy z oliwek.
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
Ja tez musze dokladnie zaplanowac dzien wczesniej, przez to unikne niepoitrzebnego podjadania niewskazanych rzeczy :p
w domu pelno czekolad z mojego krwiodawstwa, chipsy, ciasto, spaghetti. A ja? ![]() ![]() na jutro zaplanowalam: I: kromka zytnia z twarogiem i szczypiorkiem II: banan zielony - bo takie uwielbiam ![]() III: omlet z 2 jaj, z wedlina, pomidorem, brokulem, serkiem wiejskim IV: cos sie wymysli ![]() ![]() A teraz zabieram sie za chemie oraz za czytanie streszcenia Lalki ![]()
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Widzę odchudzanie wre !
![]() U mnie dietetycznie ok: ś:dwa kromeczki chrupkiego chleba z białym serem i miodem (ok. 120 kcal) + dwa pomidorki koktajlowe. Później dłuższy czas nie jadłam bo chodziłam po sklepach za butami trekkingowymi i zeszło mi do 15 :| ale kupiłam ! na obiad żurek z 1 jajkiem (ok. 180 kcal) po obiedzie: banan ( ok 100 kcal ) podwieczorek: ciasteczka Lu Go (220 kcal) teraz: serek waniliowy Danio + płatki z błonnikiem ( jakieś 250 kcal) Póki co: ok 870 kcal Pewnie jeszcze cos sobie zjem. Piszecie, że Wy już po kolacji, a ja bym tak nie potrafiła już bez jeszcze jednego posiłku iść spać ![]() ![]() ![]() Z ćwiczeniami gorzej dzisiaj, bo nie dość że mam zakwasy od skakanki ![]() ![]() A z olejów to polecam również OLEJ RYŻOWY. drogi ale bardzo zdrowy.
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
Ja uzywam oliwy z oliwek
![]() A spac chodze najwczesniej o 23 ;P natomiast ostatni posilek jem o 16, 17. Moze dla Was to ciezkie, ale dla mnie w ogole :P nie czuje sie glodna, czasem tylko troche przed samym snem no ale wtedy to juz nie mozna jesc ![]() a po ostatnim posilku duzo pije wody i herbatek ![]() Teraz zrobilam sobie zielona i meliske- ostatnio popijam, stwierdzilam ze zbyr czesto denerwuje sie na TZ ![]()
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
Witam Kochane!
Niestety u mnie dietkowo nie jest dobrze, bo ja oczywiście jak zawsze wszystkie problemy zajadam ![]() ![]() Muszę się wziąć w garść i wrócić na prawidłowe tory ![]() Gratuluje wam kochane spadków, trzymam za was ( i za siebie ![]() ![]() Dziękuje za wszystkie rady w sprawie tych kolczyków ![]() ![]() ![]() ![]() 05patus01- na prawdę baaardzo ładną miałaś sukienkę ![]() ![]() No i oczywiście siemanko marytka87 ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
Zeby sie zmotywowac to patrze na moje zdjecia sprzed roku swiezo po odchudzaniu ;p po ktorym stety niestety przytylam ;p i teraz to naprawiam. Lekarka mowila ze to przez hormony? i nie moze mi zmienic tych tabletek bo to jest leczenie moze na 2 lata, a dodatkowo kaze mi schudnac zeby moc kontynuowac leczenie. a wiec wzielam sie za siebie i mam zmiar w wakacje i wrzesniu, pazdzierniku zrobic szał ciał na 4 czekajacych mnie weselach
![]() Slodyczy niestety nie wyrzuce bo mama je uwielbia. Chyba mam to po niej. Powiedzialam jej ze od teraz slodycze maja jesc tak zebym nie widziala ;D Po krwiodaswstwie jak dostalam 8 czekolad, 4 rozdalam, 4 dalam mamie do ogolu rodzinnego ;D i mama stwierdzila ze tez musi schudnac z brzucha bo te wesela ja czekaja, a wiec postraszylam ją ze zabieram czekolady ![]() ![]() Dodam, ze mowiac ze ona chce schudnac, jadła pizze, o godzinie 22 ![]() Tak, tez mysle ze schudnie majac pelny barek, jedzac pizze, popijajac colą ;D I musze zmotywowac brata albo tate zeby przyniesi mi z piwnicy na 4 pietro rowerek ![]() od soboty mam ferie wiec mozna by cos pojezdzic ![]() Tak w ogole w poniedialek jade do babci na wies na 3 4 dni. I co ja tam bede jadla ;o tam sie nie przywiazuja uwagi do zdrowego zywienia ;p zolty ser, jaja, ciasta, biale pieczywo, drozdzowki itp ;o Mam wziac chleb razowy ze soba? haha.
![]() |
#278 |
Rozeznanie
|
05patus01 no ja mam ten sam problem, ferie mam za 2 tygodnie a u moje babci to nie ma, że boli masz jeść i już, a że tam też je się tłusto to mam przechlapane jeszcze jak będzie tam moja ciocia, która gotuje jak Nigella Lawson... uuuu to nie widzę tam dobrej przyszłości dla mnie i mojej diety
![]()
![]() |
![]() |
#279 |
Zadomowienie
|
atram00100 a od kiedy zaczelas diete?
![]() Ja to sie juz nie umiem doczekac jak zobacze w koncu jakies efekty. W koncu haha - dopiero 3 dzien diety ![]() Ale ilez mozna czekac ![]()
![]() |
#280 |
Rozeznanie
|
05patus01 jakoś koniec grudnia początek stycznia, dziś kupiłam nową wagę więc jutro się zważę i zobaczymy czy coś spadło
![]()
![]() |
![]() |
#281 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do Bounty, to nawet nie wiedziałam, że ma najwięcej błonnika, w sumie nawet nie wiedziałam, że w ogóle ma. Mała rada - nie rób między posiłkami większych przerw niż 3 godziny ![]() Co do oleju lnianego... średnio się na tym znam, ale z tego co słyszałam, podczas odchudzania nie zaszkodzi olej RZEPAKOWY, no i oliwa oczywiście ![]() Jeśli chodzi o śniadania również polecam zdrową owsiankę ![]() Wytrwałości i dla Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Też kocham twarożek ze szczypiorkiem ![]()
![]() |
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
Zawsze robilam sobie twarog rozrabiany z jogurtem
![]() ![]() ![]() Jeszcze raz prosze o klik w moj drugi link i o oddanie glosow ![]() Wlasnie obejrzalam polski film Symetria. Dobry, nawet bardzo dobry, polecam, dla ludzi o lekko mocniejszych nerwach ;p mi ciagle bylo przykro jak to ogladalam, ze tak wyglada swiat w wiezieniu ![]() I kupilam ostatnio paczke kotletów sojowych. Paczka 100 gram, a wartosc 305kcal/100g i 51g bialka/100g. Wiec nie dosc ze malo kalori jak na takie cos to i bialka duzo ![]() ![]()
26.08.2008 ;* im razem jak w niebie - stworzeni dla siebie ![]() bez słów, a jak - ona i on. Tabu - Bez słów 171cm, 95,2 - 70,9- będzie 63 a potem 57 ![]() Edytowane przez 05patus01 Czas edycji: 2012-01-25 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Wtajemniczenie
|
nooo twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką jest pycha !
![]() ja tylko na szybko, jutro dokładnie przeczytam co dziś napisałyście ![]() jadłospis z dziś: śniadanie: owsianka z morelami i wiórkami kokosowymi obiad: potrawa chińska z kurczaka, z brązowym ryżem podwieczorek: serek wiejski z łyżeczką dżemu owoce leśne kolacja: jajecznica z 2 jajek ze szczypiorkiem i cebulką, pomidor ![]() lecę spać, wreszcie się położę o jakiejś w miarę normalnej porze ![]()
![]() |
#284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Bounty- Wiórki kokosowe, to dlatego błonnik. Za resztę rad dziękuję. Postaram się zaopatrzyć dziś w oliwę. I chyba w olej rzepakowy. Może ktoś jakąś firmę polecić? Z marketów to u mnie tylko Tesco i Biedronka. Również doszłam do wniosku, że 3 godziny to idealny odstęp między posiłkami ![]() Co do owsianki nie smakuje mi, ale... wprowadzę ją do menu. Dziś już zapoczątkowałam nią dzień. I jakieś dodatki kupię. Rodzynki ![]() Też myślałam o kotletach sojowych, ale na czym je smażyć? Takie ugotowane to nie do końca są smaczne. No właśnie w związku ze smażeniem: na czym? na oliwie? czy ten rzepakowy do tego służy? ![]()
![]() |
![]() |
#285 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=zuzia13m;31840773]
Cytat:
Aaaaa ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#286 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
Nowy dzień - nowa motywacja
![]() Dzisiaj moja waga wróciała do 64 kg z czego bardzo się cieszę( bo ostatnio nie wiedzieć czemu podskoczyła o 1 kg), i mam nadzieję ze teraz będzie już tylko spadać ![]() Mój dzisiejszy jadłospis: 9,30 3 kromki wasa z bieluchem + troszkę świeżej papryki , kawa z cukrem 12,30 jabłko 15,30 warzywa na patelnie + 1 jajko sadzone 17.30 jabłko 19,30 - 20.00 jeszcze nie wiem?? ale może jakieś jajka ![]() Własnie wychodzę z domu na spacer( zawsze kilka kcal ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dietkujące ![]()
![]() |
#288 |
Przyczajenie
|
U mnie załamka.
Było już 75,5kg a dzisiaj 75,9kg. ![]() Jem mniej, trochę ćwiczę i liczyłam przynajmniej na 75kg. Słodycze też ograniczyłam i sama nie wiem czemu tak ciężko idzie. Z góry odrzucam dietę 1000kcal bo dla mnie to stanowczo za mało. ![]() Mam nadzieję, że w końcu ruszę z kopyta. Gratuluję sukcesów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie załamuj się ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#290 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też byłam załamana jak w poniedziałek s waga nie drgnęła, czyli było ciągle 65. A dziś weszłam na wagę, (łamiąc swoje postanowienie ważenia się w poniedziałki) i tu miła niespodzianka 64,4 ![]() ![]() Właśnie zjadłam obiad. Jakie dania obiadowe dzisiaj u Was na stołach gościły ??? Moje dotychczasowe dzisiejsze menu: - śniadanie: nie zjadłam ![]() ![]() - właściwe (późne) śniadanie: sałatka mix sałat, pomidorki, ogórki, papryka sos cezar; ciabatta z pomidorem bazylią i serem mozzarela light (uwielbiam mozzarellę) chyba od niej bardzo nie przytyję, jedząc sporadycznie. Nie mogę czasem się powstrzymać od ulubionych produktów + sok pomarańczowy - obiad: ryba z czosnkiem i ziołami z piekarnika, krokieciki ziemniaczane, sałatka z pora z odrobiną jogurto-majonezu + sok pomarańczowy
![]() |
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
Zaraz przeczytam nowe wiadomosci ale poki co prosze pilnie o odddanie 3 glosow na linku w moim podpisie - 2 link. Za 25 minut koniec glosowania ktore tralo 2 miesiace wiec bardzo sie denerwuje i prosze o pomoc
![]()
![]() |
#292 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czekamy aż znajdzie się specjalistka od kotlecików ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
----> start 17.06.2014 170/28 [COLOR="Black"] !62!-61-60-59-58-57-56-55 ![]() Edytowane przez asjakcn Czas edycji: 2012-01-26 o 14:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
Ja kotlety robie tak, ze gotuje je w wodzie z vegeta i pieprzem, czas na oko
![]() potem odcedzam, obtaczam w jajku i na patelnie. Ja smaze bez tluszczu, na samym teflonie Tefala ![]() kiedys jeszcze je obtaczalam w zmielonym chlebie razowym czy zytnim ![]() Tak czy siak, kotlety sojowe maja swoj charakterystyczny smak ;p Na obiad dzis zjadlam omleta z 2 jaj, lyzki otrab, brokula, wedliny, pomidora, pol serka wiejskiego. MM ale sie najadlam:d i jak zawsze nie mam pomyslu co na 4 posilek. I mam w lodowce takie zapasy jedzenia ze nie wiem kiedy to zjem ![]() Kupilam duzo rzeczy bo maja np date do 7 lutego itp. Wlasnie teraz sobie uswiadomilam ze wyjezdzam w pon na 4 dni :O
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Też bardzo lubię kotlety sojowe. Tylko, że ja zawsze jadłam albo po prostu gotowane chwilę w rosole z kostki, albo później takie obsmażałam w jajku i bułce. W kotletach ważne jest to, żeby ich "nie wyciskać" z tego wywaru. Żeby później był miękkie muszą zostać takie nasączone porządnie
![]() Ale z chęcią wypróbuję również ten sposób beztłuszczowy z samym jajkiem. Może spróbuję jutro na śniadanie ![]() A mi się coś pierniczą hormony bo po 10 dniach od poprzedniego mam @ ![]() ![]() ![]() Tylko nie mogę się zdemotywować. Dziś z ćwiczeń mam już za sobą: 300 skoków 25 minut hula hop 8 minut abs 8 minut buns Mam nadzieję, że jeszcze coś dojdzie. ś i 2 ś: 3 cynamonowe racuchy odtłuszczone chusteczką ![]() obiad: trochę zupy pomidorowej (ok. 220 kcal) +jogurt naturalny (100 kcal) teraz: trochę kapusty zasmażanej :/ ![]() W planach mięsne pulpety bez sosu i wafle ryżowe.
![]() |
#295 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja kliknęłam tam kilka razy wcześniej, ale dziś nie byłam na wizażu jak napisałaś i nie mogłam kliknąć ![]() ja dzisiaj jadłospis w sumie jak wczoraj ![]() sniadanie: owsianka, tym razem z bananem i wiórkami kokosowymi, jeju kocham owsianke ![]() obiad: potrawa chińska z wczoraj, z ryżem brązowym podwieczorek: nie było, bo się uczyłam i zapomniałam o podwieczorku :P kolacja: 'kotleciki' z tuńczyka, z jajkiem, pietruszką i łyżeczką owsianych płatków ![]() i wypiłam 2 całe duże butelki wody i herbatki zielone w między czasie ![]() a kotlety sojowe zrobię na pewno ![]() ![]() ps jutro ważenie,ale czuję, że nic nie schudłam w tym tygodniu, no nic pocieszam się, że każdy tydzień może być lepszy ![]()
Edytowane przez wiewioreczka Czas edycji: 2012-01-26 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Zaczynam po setny :
![]()
![]() |
#297 |
Zadomowienie
|
Ludzie zabijcie mnie, ale za nic w swiecie nie przeczytam streszczenia Lalki ;(
Przeszlysmy chyba do 2 etapu, jesli nie wykryja nam jakichs bledow ![]() i dostaniemy poki co pendrive, bony do sklepu internetowego za 8 dych i pilki. Pozniej musimy byc w najlepszej trojce sposrod 16 zeby dostac smartfony ![]() U mnie dzis dietetycznie ![]() ![]() zjadlam dzis: I: kromka zytnia z twarozkiem II: banan III: omlet z 2 jaj, z dodatkami: pomidor probul wedlina pol serka wiejskiego IV: pol makreli Jest problem... co zjesc jutro ! :O
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
A ja już jakiś czas temu pisałam post i widzę, że się nie pokazał
![]() Więc już podaruję sobie wypisanie jadłospisu, który dotychczas miał 870 kcal ![]() Na kolację kilka pulpecików bez sosu z mięsa mielonego. Z ćwiczeń: 350 skakanek 8 minut abs, legs i buns 25 minut hula hop. Ja kotleciki sojowe dotychczas gotowałam na bulionie z kostki i później smażyłam w jajku i bułce na oleju, albo jadłam takie gotowane. Jutro rano spróbuję przepisu 05patus05 na przygotowanie ich bez tłuszczowo. Jutro u mnie dzień ważenia, ale mam @, więc pewnie jeszcze przybędzie zamiast ubyć kilogramów ^^ :/
![]() |
#299 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o olej. Ja używam rzepakowego. Do sałatek ten tłoczony na zimno. Jest do kupienia w lidlu (w ciemnych butelkach) i nawet tani. Ma omega 3(jako jedyny tłuszcz roślinny) i wit. Natomiast do smażenia kupuję rzepakowy rafinowany. Olej rzepakowy nie traci po poddaniu obróbce termicznej swoich właściwości.
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Tak jak sądziłam. Jest @ to jest na wadze więcej.
Chociaż ja zawsze ważę ok 1 kg więcej w czasie @. Poczekam aż się skończy i na razie nie będę się demotywować ![]() Na razie ś: serek Danio + płatki z błonnikiem ( 220 kcal) 2ś: jogurt naturalny (100 kcal) obiad: brązowy ryż z kurczakiem i pieczarkami (ok. 250 kcal) + 2 marchewki i 1 kęs smażonej ryby ![]() szklanka soku - 100 kcal :/ Jest dopiero 16:40 a ja już mam około 750 kcal :/ Ćwiczenia: 8 minut buns i abs
Minimalizm. Rozsądek. Konsekwencja. 64,9 ... 64,0 ...58,0 Edytowane przez BuryKotZPiwnicy Czas edycji: 2012-01-27 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.