|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
No i muszę nadrabiać :P
To poczytam, bo aż niepokoi mnie to dziecko - nie je, nie śpi, może zakochany ![]()
#272 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
![]() ![]() Gmyrcia a przebadałaś się cała?idz kobieto to dobrego lekarza,porób wszystkie badania,bo przecież nie można ciągle chorować i nie spać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Nina jest dopiero na etapie pokazywania,że ma"fu"w pampersie jak zrobi kupe ![]() ![]() Mam nadzieję,że do wakacji już kulturalnie będzie waliła na nocnik. Cytat:
![]() ![]() Ja również w niedzielę idę na to samo ![]() ![]() Nie wiem jak ja się w szkole pokaże.Poszłam psu dać jeść,a ona jakaś dziwna jest,bo miski i wszystko co znajdzie chowa do budy,a buda ma mega ciężko otwierane wejście.Otwieram,żeby miski wyciągnąć i strzeliłam sobie drzwiami z całej siły w żuchwe-skóre mam zdartą,krew leciała i pewnie siniak też już piękny jest.Boli jak cholera,oczywiście popłakałam się z bólu.Zastanawiam się czy w ogóle jechać do szkoły,bo pomyślą,że mnie stary nawala ![]() Sidorcia kurczę nie mam tego kabla,może pożyczę aparat od kogoś to Ci te zdjęcia wyślę.Albo kupię kabel w końcu.
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Mojego synka dzisiaj zostawiłam w rajtuzach. I normalnie zdziwienie, bo już dwa razy sam poszedł sciągnął i potem jeszcze sobie założył
![]() ![]() ![]() ![]() P0P tak czytam o sposobach walki z tym ssaniem kciuka, i najczęściej podawany jest plasterek. A najbardziej skuteczny podobno zel i lakier przeciwko obgryzaniu paznokci. Są też sposoby takie jak już wszystko inne zawiedzie "Najdrastyczniejsza metoda: obcinanie końców butelki i naszywanie jej na ubranie w miejscu łokcia - brak możliwości zgięcia ręki, a więc włożenia palca do buzi" A w większości mowią żeby przeczekać. Podobno jak dziecko będzie miało kilka lat i pójdzie do przedszkola to zobaczy że inne dzieci tak nie robią i tez przestanie ![]()
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Udało się chyba pozbyć nocnego picia mleka... i to chyba łatwiej niż myślałam
![]() Dziś nawet nie zawołał, co nie znaczy że się wyspaliśmy. Budził się co chwila i spałam z ręką między szczebelkami... to będzie następna rzecz jaką trzeba go oduczyć... A do nocnika sika ale nie woła ![]() ![]() U mnie też wiało i się ochłodziło ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Groupon za 39zł na testy alergiczne również u dzieci poniżej 3rż... Może któraś będzie przy okazji w Toruniu i by chciała zrobić ![]() http://www.groupon.pl/oferty/torun/g...681667/.ImclHA
#275 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() co do rajtuz z lidla jestem właśnie na nie wściekła bo kupiłam 4 pary jakies 2 miesiace temu (no może mniej) i wszystkie sie przeciarają w kroku ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() Szymek dowalił hehehe nasz od dziś zaczął mówić "kochać" ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() Zazdroszczę kina ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- monia nie ma co ja już sie przyzwyczaiłam ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() moj tez nie woła ![]()
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
ania polecam rajtuzy wola albo gatta w factory w gattcie sa po 9zl i super jakosciowo!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
9?ja kurde ostatnio przedwczoraj 14 placilam u nas....
mloda kiedy planujecie wyjazd ,bo mozliwe ze bede we wrocku ale nic pewnego,zalezy kiedy chrzestna mlodej przyjedzie,ale jakos pod koniec stycznia jesli przyjedzie to pozniej ja bede odwozila,to moze male spotkanko?chyba ze nie przyjedzie to dopiero w lutym....
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
jak najbardziej za jestem
![]() my na weekend w gory pojedziemy ale jakos w lutym... ustalamy wlasnie termin ze znajomymi.... no ja kupowalam przed swietami to po 9zl placilam za sztuke... mam jeszcze z tamtego roku intensywnie uzytkowane i nawet skulkowane nie sa...tylko ja biore te nie cienkie nie frottr |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
sie robi... a właściwie zrobione
![]() My dzis byłyśmy u lekarza bo znów katar z praktyk z przedszkola przyniosłam i michasia zaczeła kaszlec .. dla spokoju swojego bo w weekend mam szkołe to pojechałam.. i jak zwykle tylko przeziebienie .. odciągac odciągac.. ewent. wit. c i duużo na świezym powietrzu.. nawet z tym kaszlem dopóki goraczka nie przekroczy 38 mozna wychodzic.. na szczescie u nas nie ma goraczki.. ![]() Idziemy dzis do szkoły na Bal karnawałowy michasi babcia zapłąciła za paczke i dostanie z pięciolatkami.. ![]() Jestem bardzo zadowolona z praktyk i chetnie juz bym tam została z tymi dzieciaczkami ![]() A pozatym to juz nic nie pisze bo postanowiłam nie smecić o problemach od nowego roku.. bo to i tak nic nie zmieni... wiec w sumie pisze mało bo nie ma o czym innym... a cos pozytywnego... Michalina potrafi sie przedstawić: Michasia Pac...iak... znacie moje nazwisko krótkie nie jest a ona pieknie i czysto je wymawia!!! ![]() ![]() i wogóle codzienie kopary nam opadaja z jej zasobu słow ![]() PS.. ja was czytam prawie regularnie ![]()
![]() |
#281 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale wiocha, jeszcze cię zacytowałam ![]() Cytat:
![]() lenucha tyż ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też jakoś nie jestem zadowolona z lidlowych rajtek-mam dwupak i straszna lipa-nie dość ze pupa po paru razach się bardzo powyciągała, to jeszcze całe tak dziwnie poziomo poprzecierane, takie kreski prześwitujące jakby. Za to w tesco są super, ostatnio 6 par kupiłam, bo są w dwupakach i poprzeceniane- za 9.5-17.50 za dwie pary i super jakościowo-jak geogre czy M&S
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-01-13 o 11:49 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
to sie pipko odzywaj!!!CZESCIEJ!!!!!!! !!!!!
a jak chcesz smecic to smec! zawsze troche ulzy.... ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- ja odwiedzilam rano komisy ,chcialam zobaczyc jakies wozki i nic nie ma;/cholera...tesciowa to ma pecha,rozwalil sie przy niej ![]()
![]() |
#283 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z drugiego rozgrzeszam ![]() a co do trzeciego to pozostaje tylko ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie masz możliwości zostać tam i pracować?
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
dostawa lenki-gadaczki
Podłapała konwencję zabawy z „łapką”-czyli ręką taty w skarpetce- Dawała tulu, cześć, piatkę, zółwika, gadała do niej -chodź łapko ze mną bawić, to mój pokoik, to moje baje itp. Pobaw sobie zabawkami. -gada non stop, jak nie z nami, to z zabawkami, z psem -lalusiu, poczekaj tu na mnie, przyniosę baję, poćytam ci Jak sobie przypomni to opowiada ciągle to samo -byłam na oknie mamusiu, padłam. Bolała główka i rączki. I pakałam o tak yyyyhhyyy -byłam u lekazia tatusiu. Słuchała mojego serca, słuchała ziąbków. Były zabawki, bawiłam sobie. Telefon był, królik był, guziczek naciskałam o tak. Dałam papa, dała mi naklejki Efekty zabaw ciastoliną z tatusiem, lepimy pieska -nie, nie mamusiu, najpierw cycki Lenkowa nowomowa: Pocałowuj mi, ubraj mi, wybram sobie coś, będziesz ucieszywać, ugotowuj mi, idę śpić/ wyśpiłam się, nie zabraj mi, boim, musim W przychodni: -cześć panu, jestem tu sobie z mamusią W tramwaju: <pani skasowała nam bilet> -dziękuję <mówię ja> -nie ma za co <odpowiada lenka> -jest jest-pani skasowała nam bilecik - nie ma nie ma ![]()
![]() |
#286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
moze evitka na wyzej umywalne i dlatego u niej za maly....
aaa wy przy kibelku chcecie go postawic Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2012-01-13 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzisiaj przyfilowałam mojego w nocy, to się darł właśnie jak smok mu pod materac się wsunął ![]() ![]() Libra byłam w Pepco i u mnie nie było podestów ale to z racji wykupienia, chciałam zobaczyć po ile ![]() Najlepszy Erwinek. Puściłam go w samopas w Pepco pilnując wszystkiego co szklane w sklepie, a on kulturalnie poszedł po koszyk, i sobie chodził i przeglądał co na półkach. Ja patrze co on robi a on za panią w kolejce stanął, a w koszyku miał różowy stanik taki bez ramiączek ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- u mnie tak ciemno się zrobiło na dworze i śnieg w końcu sypie ![]() ![]() ![]() oby jak najwięcej napadło, żebym mogła iść z Zosią na sanki ![]()
![]() |
#290 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bo mój po domu to w rajtach gania to może się bardziej zużywają ![]() Cytat:
bo ja mam dla siebie i przyznaje rewelacyjne, już długo mam i ani się nie zaciągają ani nic Cytat:
My kibelek mamy czerwony ,sam wybierał Cytat:
![]() U nas śnieg dzisiaj padał , moje dziecko w ciężkim szoku stało przy oknie i nie mogło z podziwu wyjść ale na ziemi się rozpuszczał od razu ,a poza tym zimno , wieje okropnie zimny wiatr brrr. A i tak jak poszliśmy na dwór to nie mogłam go do domu zaciągnąć z powrotem. Jedziemy dzisiaj do pediatry. Pamiętacie jak pisałam że ma takie suche placki , niestety maść nie pomogła.Jeszcze do tego na brzuchu wyszła jakaś czerwona wysypka taka kaszka i na polikach ma już kilka dni , nie mam pojęcia od czego ![]() Zresztą leki do inhalacji mi się skończyły , na gwałt mi nie trzeba ale jak będzie trzeba jak to zwykle bywa dzieci chorują w weekend albo święto,więc wolę mieć.Ciekawe ile zapłącę ![]() Zajadę sobie do pepco zobaczę na te podesty pod kibelek. ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
ja też skocze do pepco i zobaczę te podesty.
Miałam zamiar iść dzisiaj na aerobik ale nie wiem czy to wypali bo chyba Zosi nie będę miała z kim zostawić;/ Moja siostra wiosną się wyprowadza do swojego domku, więc zwalnia nam się kolejny pokój i chce tam zrobić sobie salon. A teraz gdzie mamy salon będzie sypialnia. Zamówiłam sobie właśnie czarne makarony, muszę jeszcze żyrandol jakiś wybrać i kanapę nową. Więc kolejne trzy miesiące spędzę na wybieraniu ![]() Ana pokaż swoją kanape
#292 | |
Zakorzenienie
|
Aneczka,Libra
![]() Postaram się pudrem zakryć,szkoda zajęcia opuszczać. U mnie z rajstopami z lidla nic się nie dzieję ![]() Najbardziej lubię rajty wola i kupuję Ninie w jasnych kolorkach-białe najczęściej,bo lidlowskie są zazwyczaj kolorystycznie ciemne. U was śnieg,a u mnie znowu wiosna ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ana ja dopiero teraz doczytałam żę coś sobie zrobiłaś,wyobrażam sobie jak to musi boleć;/ ty to zawsze coś wykombinujesz ![]()
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() U mnie też dziś zimna wiosna - słoneczni i wietrznie, ok 2st ale śniegu nie ma i nie zapowiadają jeszcze przez tydzień minimum... A sanki od połowy listopada czekają, było nie kupować, teraz przeceniają ![]()
#296 |
Zakorzenienie
|
tak sa dzieciowe z gatty... tanio bo ja w outlecie kupuje... i jakosciowo do tych z lidla bez porownania
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
ja gatte tez uwielbiam
![]() te rajtki ktore oliwia ma spokojnie ale Amelki mi zostana.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Hej jestem wymordowana!!!!
ale w szoku jestem bo moje dziecię jak zobaczyło te tłumy dzieci to poleciała do dziewczynek i tanczyła w kółku a potem w wezu .. az oczy przecierałam że Michalina taka uspołeczniona ![]() ![]()
![]() |
#299 |
Wtajemniczenie
|
Bao
![]() ana dzisiaj właśnie byłam u lekarza. Póki co antybiotyk (którego i tak nie wezmę) i jak się wylecze to mam badania krwi zrobić i prześwietlenie zatok. Orzekła pani doktor że dopóki mnie nie wyleczy nie zajmie się tematem niespania mimo to, że mówiłam jej że jestem słaba i organizm łapie wszystko co się da ... niespanie jest główną przyczyną moich wszystkich problemów i tego jestem pewna. Ja z kciukiem walcze ale się nie da. Bandażowanie, zaklejanie, smarowanie wszystkim czym się da nie daje zupełnie nic. Jeszcze będę testować jeden sposób - zawiąże rękaw tak że nie wyjmie dłoni, ale dzieci to małe skubańce i na bank poradzi sobie dołem ![]() ![]() Piękna Michaśka!! I jakie ma włoski już długie ![]()
#300 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() My za chwile całą brygadą wyjezdzamy ![]() ![]() Emil ma urodziny w tym samym dniu co jego mama, i u jego mamy wyprawiają, na nas spoczęł zakup alkoholu ![]() Erwin bez smoka, wczoraj się wkurzylam na smoka jak zobaczyłam że o 8 rano drze się bo nie może go znaleźć to już go nie dostał. I szczerze przygotowałam się psychicznie na jakąś tragedie przez 3 dni. a tu na spacerze jak się poryczał że go do wózka wkładam powiedziałam że jak będzie grzeczny to mu lizaka kupię, i była cisza i spokój, to i lizaczka dostał. W dzień expresowo zasnął bez smoka, a tego najbardziej się bałam. Wieczorem już gorzej bo do 23 nie spał, ale zasnął, bez marudzenia. W nocy raz się obudził z tym swoim krzykiem, to mu w oknie pokazałam śnieg na uspokojenie, jeszcze z 30-50 min pomarudził i spał. Ale to takie marudzenie bez płaczu mama daj dyda czy coś. Więc super nam poszło ![]() Wczoraj mały miał wypadek, właził na biurko komputerowe i mu się noga ześlizgnęła i spadł, ale sam się na tyle asekurował że nie jak długi na ziemie tylko na równe nogi, ale brzuszkiem zahaczył o tą półkę od klawiatury, o ten taki metalowy róg ![]() ![]() madziwnia córcia ślicznie wygląda w tej spodnicy ![]() A gdzie ja mam kupić te rajtuzy o których piszecie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.