Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-13, 07:40   #271
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

No i muszę nadrabiać :P

To poczytam, bo aż niepokoi mnie to dziecko - nie je, nie śpi, może zakochany
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 07:54   #272
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
U mnie też po staremu... kiepsko śpie, organizm osłabiony i stale jestem chora (aktualnie zawalone zatoki i zatkane prawe ucho), w pracy bardzo fajnie (już dwa miechy minęły ) ale jak to w korporacji dość ciężko. W zamian nie najgorsza pensja i za☠☠☠isty socjal (prywatna przychodnia, benefit, mikołajki, produkty itp itd) W domu jestem przed 18 i jak to w domu intensywna zabawa, kąpiele, odrabianie lekcji itp itd Później jak gnomy powalone prace domowe typu pranie i na koniec padam na pysk (tak trochę się tłumaczę że Was zaniedbałam )

ana wzruszyłam się jak przeczytałam Twoje życzenia w klubie Wy o mnie nie zapomniałyście
Dupsko powinnaś mieć zlane za tą długą nieobecność.Rozumiem praca,ale chyba raz w tygodniu zdanie to można napisać,co?

Gmyrcia a przebadałaś się cała?idz kobieto to dobrego lekarza,porób wszystkie badania,bo przecież nie można ciągle chorować i nie spać
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Ech rozłożyłam się na własne życzenie... Już czuję że gardło też boli A tak się dzielnie trzymałam żeby się nie rozchorować
Wracaj do zdrowia
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie piżamę w lidlu zielona bluzka i spodnie w kratkę .
wypełzłam z łazienki a SZymek mamo czemu TY nie w piżamie .
ja do niego że to jest piżama . O on : Oj mama ale Ty elegancko wygladasz pierwszy raz mi z czymś takim wyjechał , a jeszcze w stosunku do piżamy

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja się przekonałam do biegowego i kupie go na 100%

Myślałam że będę mieć duży problem żeby pozbyć się pieluch, a poszło tak łatwo Zosia dzisiaj ani razu się nie zesikała w majtki, sika tylko na nocnik albo kibelek. Jeszcze z kupą ma problem, przez 3 godz próbowała zrobić na nocnik siadając co chwile, aż w końcu trochę w majtki trochę na nocnik zrobiła.

Nawet jak bąka puszcza to siada na nocnik bo myśli że kupa będzie Pieluchy nie chce za bardzo zakładać nawet na noc. Wieczorem już usnęła i za chwile się budzi i krzyczy : " Mama siku siku" musiałam ją rozebrać i zrobiła na nocnik ciekawe jak w nocy będzie.

Większy problem będzie ze smoczkiem, teraz bym była mądrzejsza i zabrała jej nim skończyła roczek.
Pięknie
A Nina jest dopiero na etapie pokazywania,że ma"fu"w pampersie jak zrobi kupeAle to już jakiś postęp jest
Mam nadzieję,że do wakacji już kulturalnie będzie waliła na nocnik.
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Wieje u nas masakrycznie ,dzisiaj przyszło mi do głowy pranie powiesić na dworze bo kurtki poprałam i sobie myślę przewieje , no i zbierałam po ogrodzie

Na sobotę zarezerwowaliśmy sobie miejsca do kina na "W ciemności" jedziemy się odchamić
U nas też tak wiało i dzisiaj powtórka

Ja również w niedzielę idę na to samoTylko pewnie rozbeczę się nie raz

Nie wiem jak ja się w szkole pokaże.Poszłam psu dać jeść,a ona jakaś dziwna jest,bo miski i wszystko co znajdzie chowa do budy,a buda ma mega ciężko otwierane wejście.Otwieram,żeby miski wyciągnąć i strzeliłam sobie drzwiami z całej siły w żuchwe-skóre mam zdartą,krew leciała i pewnie siniak też już piękny jest.Boli jak cholera,oczywiście popłakałam się z bólu.Zastanawiam się czy w ogóle jechać do szkoły,bo pomyślą,że mnie stary nawala

Sidorcia kurczę nie mam tego kabla,może pożyczę aparat od kogoś to Ci te zdjęcia wyślę.Albo kupię kabel w końcu.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 08:09   #273
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Mojego synka dzisiaj zostawiłam w rajtuzach. I normalnie zdziwienie, bo już dwa razy sam poszedł sciągnął i potem jeszcze sobie założyła ja tak nie wierzyłam w jego siłyNo druga sprawa że po kupie też podciągnął, i trzeba bylo zmienić na czyste

P0P tak czytam o sposobach walki z tym ssaniem kciuka, i najczęściej podawany jest plasterek. A najbardziej skuteczny podobno zel i lakier przeciwko obgryzaniu paznokci.
Są też sposoby takie jak już wszystko inne zawiedzie "Najdrastyczniejsza metoda: obcinanie końców butelki i naszywanie jej na ubranie w miejscu łokcia - brak możliwości zgięcia ręki, a więc włożenia palca do buzi"
A w większości mowią żeby przeczekać. Podobno jak dziecko będzie miało kilka lat i pójdzie do przedszkola to zobaczy że inne dzieci tak nie robią i tez przestanie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 08:31   #274
lindsley
Zakorzenienie

Udało się chyba pozbyć nocnego picia mleka... i to chyba łatwiej niż myślałam
Dziś nawet nie zawołał, co nie znaczy że się wyspaliśmy. Budził się co chwila i spałam z ręką między szczebelkami... to będzie następna rzecz jaką trzeba go oduczyć...

A do nocnika sika ale nie woła A przed świętami już mu się zdarzało wołać

U mnie też wiało i się ochłodziło

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Groupon za 39zł na testy alergiczne również u dzieci poniżej 3rż... Może któraś będzie przy okazji w Toruniu i by chciała zrobić
http://www.groupon.pl/oferty/torun/g...681667/.ImclHA

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 10:53   #275
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
aneczka a testem się nie przejmuj, w końcu masz już jeden wspaniały CUD Może nie minęła jeszcze odpowiednia ilość czasu by "przysługiwał" Ci drugi
też tak myśle dzis dostałam@ hehhehe wydałam tylko niepotrzebnie pieniądze na test heheh

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Kupiłam tą nakładkę z lidla na kibelek ,bardzo fajna jest mały siedzi zadowolony , tylko jak dla mnie powinna mieć trochę wyżej ten przód między nogami co jest podniesiony żeby mi fontanny nie robił.ale ogólnie fajna .
Teraz by sie przydał schodek pod wc macie coś takiego już? kiedyś gdzieś były chyba w biedrze ale się nie załapałam

W przyszłym tyg mają być w lidlu jakieś rajty i bluzy chyba
też myślałam żeby kupić tą nakładkę kupię do tego taki podest w ikei zeby mógł sam sobie wygodnie siedzieć ...
co do rajtuz z lidla jestem właśnie na nie wściekła bo kupiłam 4 pary jakies 2 miesiace temu (no może mniej) i wszystkie sie przeciarają w kroku albo takie trafiłam albo jakieś dziedostwo sprzedają

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dzisiaj Amelka 3 dzien na bebilonie AR-koniec z ulewaniem,zatwardzeniami przynajmniej poki co.Najwazniejsze ze nie ulewa,bo ja ja przebieralam po 5 razy na dobe!nieraz przy kazdym zarciu.
super oby tak dalej

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
dokładnie bo to widać mamy bardziej uzależnione niż dzieciaki zwykle są

ja do niego że to jest piżama . O on : Oj mama ale Ty elegancko wygladasz pierwszy raz mi z czymś takim wyjechał , a jeszcze w stosunku do piżamy
też tak myśle rodzice mają większy problem z odstawieniem smoka

Szymek dowalił hehehe nasz od dziś zaczął mówić "kochać"

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Wieje u nas masakrycznie ,dzisiaj przyszło mi do głowy pranie powiesić na dworze bo kurtki poprałam i sobie myślę przewieje , no i zbierałam po ogrodzie

Na sobotę zarezerwowaliśmy sobie miejsca do kina na "W ciemności" jedziemy się odchamić
hahahahahahh u nas wieje przeokrutnie

Zazdroszczę kina

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
jprzykro mi
monia nie ma co ja już sie przyzwyczaiłam

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Jaka ja bystra jestem teraz dopiero odkryłam, że jest nowy wątek Tak jest, jak ktoś zagląda tylko do klubu :P
jesteś rozgrzeszona

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Nie wiem jak ja się w szkole pokaże.Poszłam psu dać jeść,a ona jakaś dziwna jest,bo miski i wszystko co znajdzie chowa do budy,a buda ma mega ciężko otwierane wejście.Otwieram,żeby miski wyciągnąć i strzeliłam sobie drzwiami z całej siły w żuchwe-skóre mam zdartą,krew leciała i pewnie siniak też już piękny jest.Boli jak cholera,oczywiście popłakałam się z bólu.Zastanawiam się czy w ogóle jechać do szkoły,bo pomyślą,że mnie stary nawala
ja pierdziele ale sobie narobiłaś współczuje, napewno bardzo boli aż zasyczałam jak to przeczytałam

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Dziś nawet nie zawołał, co nie znaczy że się wyspaliśmy. Budził się co chwila i spałam z ręką między szczebelkami... to będzie następna rzecz jaką trzeba go oduczyć...

A do nocnika sika ale nie woła A przed świętami już mu się zdarzało wołać
to juz cośza postępy

moj tez nie woła
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 10:56   #276
mloda1989
Zakorzenienie

ania polecam rajtuzy wola albo gatta w factory w gattcie sa po 9zl i super jakosciowo!!
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:03   #277
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ania polecam rajtuzy wola albo gatta w factory w gattcie sa po 9zl i super jakosciowo!!
dzieki zapamietam jak bede tam to zaglądne
20-12-14 10 tc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-13, 11:05   #278
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

9?ja kurde ostatnio przedwczoraj 14 placilam u nas....

mloda kiedy planujecie wyjazd ,bo mozliwe ze bede we wrocku ale nic pewnego,zalezy kiedy chrzestna mlodej przyjedzie,ale jakos pod koniec stycznia jesli przyjedzie to pozniej ja bede odwozila,to moze male spotkanko?chyba ze nie przyjedzie to dopiero w lutym....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:15   #279
mloda1989
Zakorzenienie

jak najbardziej za jestem

my na weekend w gory pojedziemy ale jakos w lutym... ustalamy wlasnie termin ze znajomymi....

no ja kupowalam przed swietami to po 9zl placilam za sztuke... mam jeszcze z tamtego roku intensywnie uzytkowane i nawet skulkowane nie sa...tylko ja biore te nie cienkie nie frottr
Stary 2012-01-13, 11:32   #280
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość

Madziwnia
Sidorcia (Monika, lat19) ur. 23.04 3540g 53cm Natalka CC
sie robi... a właściwie zrobione

My dzis byłyśmy u lekarza bo znów katar z praktyk z przedszkola przyniosłam i michasia zaczeła kaszlec .. dla spokoju swojego bo w weekend mam szkołe to pojechałam.. i jak zwykle tylko przeziebienie .. odciągac odciągac.. ewent. wit. c i duużo na świezym powietrzu..
nawet z tym kaszlem dopóki goraczka nie przekroczy 38 mozna wychodzic.. na szczescie u nas nie ma goraczki..

Idziemy dzis do szkoły na Bal karnawałowy michasi babcia zapłąciła za paczke i dostanie z pięciolatkami..

Jestem bardzo zadowolona z praktyk i chetnie juz bym tam została z tymi dzieciaczkami

A pozatym to juz nic nie pisze bo postanowiłam nie smecić o problemach od nowego roku..
bo to i tak nic nie zmieni... wiec w sumie pisze mało bo nie ma o czym innym...

a cos pozytywnego...

Michalina potrafi sie przedstawić: Michasia Pac...iak... znacie moje nazwisko krótkie nie jest a ona pieknie i czysto je wymawia!!!
i wogóle codzienie kopary nam opadaja z jej zasobu słow

PS.. ja was czytam prawie regularnie

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:45   #281
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Evitka dalej obstaje przy swoim , nie mówię tu oczywiście o tym ze dzieci sie budzą bo ząbkują albo są chore bo to normalne, ale jak się budzi to musi coś być nie tak za zimno, za gorąco, za suche powietrze , jak się budzi z krzykiem to zazwyczaj coś ma na to wpływ , albo telewizja albo otoczenia , ignorować to znaczy ignorować a nie ignorować przez godzinę i się poddać ono na to czeka bo wie że tak zrobisz , jestem pewna że gdy wyeliminuje się wszystko co może przeszkadzać to się nie będzie budzić jeśli się przejdzie ten kilkudniowy etap ignorowania , nic się mu nie stanie , nie udusi sie , najwyżej obrzyga bo i tak dzieci robią od płaczu

Dziewczyny nie piszcie że się czegoś nie da no bo niby jak? Jak to się nie da? Skoro piszecie że przez godzinę nie śpi i wymiękacie po tej godzinie to juz klapa. Wiem że się obudzicie ale po prostu obróćcie się dupą i udawajcie że śpicie i po paru dniach na pewno te przerwy w spaniu będą krótsze ,chyba że są inne przyczyny budzenia ,właśnie smoczek ,picie,jedzenia ,czy po prostu za zimno czy za ciepło.
spierać się nie będziemy, bo bez sensu, dyskusja jak nad tezą "każda matka może wykarmić swoje dziecko". ja oczywiście również dalej przy swoim obstaje, a żeby zakończyć dyskusję chcę tylko sprostować w odniesieniu do wytłuszczonego-ja nie napisałam ze po tej 1h wycia wymiękałam i nie byłam konsekwentna-przeciwnie właśnie byłam i ona w końcu zasypiała, ale tą godzinę nie spaliśmy wszyscy, więc mi nie wmawiaj, że się da kiedy SIĘ NIE DA. Czasem tak po prostu jest. Teraz przeszło i tylko się cieszyć

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
evitka ja nie oliwka
ale wiocha, jeszcze cię zacytowałam , sorki worki, o naszej oliwci widać myślałam

Cytat:
evitka no właśnie dzieciaki zaraz będą miały dwa latka więc latanie ze smokiem to juz przeginka chociaż teraz juz trudniej jest zabrać .
Ja nie raz widzę u siebie dzieciaki po 3-4 lata ze smokami strasznie to wyglada .
ja pamiętam jak latem widziałam dziewczynkę w wózku, wiek-2-4 latka (nie pamiętam)-smok w japie i pomalowane paznokcie u nóg

Cytat:
Nina w 4 miesiącu przestała jeść w nocy
lenucha tyż

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Zapomniałam napisać że w Lidlu były świetne nocniki i nakladki dla naszych dzieciaków. Są super tzn. Zosia jest zadowolona i chętnie korzysta po zamianie ze starego .
mój stary też przytachał podkłądkę z lidla i też nam się podoba-jaki kolor macie dziewczyny?

Cytat:
jaki gentelman

Cytat:

też bym chciała na to iść, znaczy wybieram się

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Mojego synka dzisiaj zostawiłam w rajtuzach. I normalnie zdziwienie, bo już dwa razy sam poszedł sciągnął i potem jeszcze sobie założyła ja tak nie wierzyłam w jego siłyNo druga sprawa że po kupie też podciągnął, i trzeba bylo zmienić na czyste

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość

też myślałam żeby kupić tą nakładkę kupię do tego taki podest w ikei zeby mógł sam sobie wygodnie siedzieć ...
co do rajtuz z lidla jestem właśnie na nie wściekła bo kupiłam 4 pary jakies 2 miesiace temu (no może mniej) i wszystkie sie przeciarają w kroku albo takie trafiłam albo jakieś dziedostwo sprzedają
my mamy podeścik z ikei, ten biały i jednak póki co za niski jest żeby lenka sama wlazła, szczególnie z tą podkładką, bo ten przodek dość wysoki jest

Ja też jakoś nie jestem zadowolona z lidlowych rajtek-mam dwupak i straszna lipa-nie dość ze pupa po paru razach się bardzo powyciągała, to jeszcze całe tak dziwnie poziomo poprzecierane, takie kreski prześwitujące jakby.
Za to w tesco są super, ostatnio 6 par kupiłam, bo są w dwupakach i poprzeceniane- za 9.5-17.50 za dwie pary i super jakościowo-jak geogre czy M&S

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2012-01-13 o 11:49
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:54   #282
Darusiaaaa
Zakorzenienie

to sie pipko odzywaj!!!CZESCIEJ!!!!!!! !!!!!

a jak chcesz smecic to smec! zawsze troche ulzy....

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

ja odwiedzilam rano komisy ,chcialam zobaczyc jakies wozki i nic nie ma;/cholera...tesciowa to ma pecha,rozwalil sie przy nieja wieczorem oliwia obudzila sie z krzykiem,robila sie zupelnie sztywna,rece do tylu,tak jakby sie cholernie czegos wystraszyla,normalnie jakby jakis atak miala,juz na pogotowie mielismy jechac,szybko wszystkie swiatla pozapalalismy,przytulalis my ja oboje i przeszlo,jak udalo jej sie usnac kolo 2 to juz spala bez pobudki do rana
A.Camus
Stary 2012-01-13, 12:30   #283
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
spierać się nie będziemy, bo bez sensu, dyskusja jak nad tezą "każda matka może wykarmić swoje dziecko". ja oczywiście również dalej przy swoim obstaje, a żeby zakończyć dyskusję chcę tylko sprostować w odniesieniu do wytłuszczonego-ja nie napisałam ze po tej 1h wycia wymiękałam i nie byłam konsekwentna-przeciwnie właśnie byłam i ona w końcu zasypiała, ale tą godzinę nie spaliśmy wszyscy, więc mi nie wmawiaj, że się da kiedy SIĘ NIE DA. Czasem tak po prostu jest. Teraz przeszło i tylko się cieszyć

ale wiocha, jeszcze cię zacytowałam , sorki worki, o naszej oliwci widać myślałam

ja pamiętam jak latem widziałam dziewczynkę w wózku, wiek-2-4 latka (nie pamiętam)-smok w japie i pomalowane paznokcie u nóg

z pierwszym się zgadzam

z drugiego rozgrzeszam

a co do trzeciego to pozostaje tylko

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
to sie pipko odzywaj!!!CZESCIEJ!!!!!!! !!!!!

a jak chcesz smecic to smec! zawsze troche ulzy....

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

ja odwiedzilam rano komisy ,chcialam zobaczyc jakies wozki i nic nie ma;/cholera...tesciowa to ma pecha,rozwalil sie przy nieja wieczorem oliwia obudzila sie z krzykiem,robila sie zupelnie sztywna,rece do tylu,tak jakby sie cholernie czegos wystraszyla,normalnie jakby jakis atak miala,juz na pogotowie mielismy jechac,szybko wszystkie swiatla pozapalalismy,przytulalis my ja oboje i przeszlo,jak udalo jej sie usnac kolo 2 to juz spala bez pobudki do rana
dobrze, że małej przeszło. Może jej się cos śniło
Stary 2012-01-13, 12:36   #284
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
sie robi... a właściwie zrobione

My dzis byłyśmy u lekarza bo znów katar z praktyk z przedszkola przyniosłam i michasia zaczeła kaszlec .. dla spokoju swojego bo w weekend mam szkołe to pojechałam.. i jak zwykle tylko przeziebienie .. odciągac odciągac.. ewent. wit. c i duużo na świezym powietrzu..
nawet z tym kaszlem dopóki goraczka nie przekroczy 38 mozna wychodzic.. na szczescie u nas nie ma goraczki..

Idziemy dzis do szkoły na Bal karnawałowy michasi babcia zapłąciła za paczke i dostanie z pięciolatkami..

Jestem bardzo zadowolona z praktyk i chetnie juz bym tam została z tymi dzieciaczkami

A pozatym to juz nic nie pisze bo postanowiłam nie smecić o problemach od nowego roku..
bo to i tak nic nie zmieni... wiec w sumie pisze mało bo nie ma o czym innym...

a cos pozytywnego...

Michalina potrafi sie przedstawić: Michasia Pac...iak... znacie moje nazwisko krótkie nie jest a ona pieknie i czysto je wymawia!!!
i wogóle codzienie kopary nam opadaja z jej zasobu słow

PS.. ja was czytam prawie regularnie
Madziwnia jak chcesz to pisz

a nie masz możliwości zostać tam i pracować?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 12:37   #285
evitka21
Zakorzenienie

dostawa lenki-gadaczki

Podłapała konwencję zabawy z „łapką”-czyli ręką taty w skarpetce-
Dawała tulu, cześć, piatkę, zółwika, gadała do niej
-chodź łapko ze mną bawić, to mój pokoik, to moje baje itp. Pobaw sobie zabawkami.

-gada non stop, jak nie z nami, to z zabawkami, z psem
-lalusiu, poczekaj tu na mnie, przyniosę baję, poćytam ci

Jak sobie przypomni to opowiada ciągle to samo
-byłam na oknie mamusiu, padłam. Bolała główka i rączki. I pakałam o tak yyyyhhyyy

-byłam u lekazia tatusiu. Słuchała mojego serca, słuchała ziąbków. Były zabawki, bawiłam sobie. Telefon był, królik był, guziczek naciskałam o tak. Dałam papa, dała mi naklejki

Efekty zabaw ciastoliną z tatusiem, lepimy pieska
-nie, nie mamusiu, najpierw cycki

Lenkowa nowomowa: Pocałowuj mi, ubraj mi, wybram sobie coś, będziesz ucieszywać, ugotowuj mi, idę śpić/ wyśpiłam się, nie zabraj mi, boim, musim

W przychodni:
-cześć panu, jestem tu sobie z mamusią

W tramwaju:
<pani skasowała nam bilet>
-dziękuję <mówię ja>
-nie ma za co <odpowiada lenka>
-jest jest-pani skasowała nam bilecik
- nie ma nie ma

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 12:54   #286
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
my mamy podeścik z ikei, ten biały i jednak póki co za niski jest żeby lenka sama wlazła, szczególnie z tą podkładką, bo ten przodek dość wysoki jest
kurde a ja myslałam ze bedzie w sam raz , dzieki

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Ja też jakoś nie jestem zadowolona z lidlowych rajtek-mam dwupak i straszna lipa-nie dość ze pupa po paru razach się bardzo powyciągała, to jeszcze całe tak dziwnie poziomo poprzecierane, takie kreski prześwitujące jakby.
Za to w tesco są super, ostatnio 6 par kupiłam, bo są w dwupakach i poprzeceniane- za 9.5-17.50 za dwie pary i super jakościowo-jak geogre czy M&S
no widzisz ja w tesco nie patrzyłam nigdy musze zwrócic uwage
20-12-14 10 tc
Stary 2012-01-13, 12:54   #287
mloda1989
Zakorzenienie

moze evitka na wyzej umywalne i dlatego u niej za maly....

aaa wy przy kibelku chcecie go postawic

Edytowane przez mloda1989
Czas edycji: 2012-01-13 o 12:55
Stary 2012-01-13, 13:34   #288
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

Dzisiaj przyfilowałam mojego w nocy, to się darł właśnie jak smok mu pod materac się wsunął ech no trudno czas porzegnać się z przyjacielem. Będę przez kilka dni piwkowała żeby to wytrzymać wieczorem

Libra byłam w Pepco i u mnie nie było podestów ale to z racji wykupienia, chciałam zobaczyć po ile
Najlepszy Erwinek. Puściłam go w samopas w Pepco pilnując wszystkiego co szklane w sklepie, a on kulturalnie poszedł po koszyk, i sobie chodził i przeglądał co na półkach. Ja patrze co on robi a on za panią w kolejce stanął, a w koszyku miał różowy stanik taki bez ramiączekTo już chyba dla przyszlej wybranki. Sprzedawczynie to normalnie ze śmiechu nie wyrabiały

Stary 2012-01-13, 13:51   #289
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

Libra byłam w Pepco i u mnie nie było podestów ale to z racji wykupienia, chciałam zobaczyć po ile
Najlepszy Erwinek. Puściłam go w samopas w Pepco pilnując wszystkiego co szklane w sklepie, a on kulturalnie poszedł po koszyk, i sobie chodził i przeglądał co na półkach. Ja patrze co on robi a on za panią w kolejce stanął, a w koszyku miał różowy stanik taki bez ramiączekTo już chyba dla przyszlej wybranki. Sprzedawczynie to normalnie ze śmiechu nie wyrabiały
przyszła żona będzie miała z nim dobrze

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

u mnie tak ciemno się zrobiło na dworze i śnieg w końcu sypie

oby jak najwięcej napadło, żebym mogła iść z Zosią na sanki

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-01-13, 13:57   #290
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Ała może zapudruj jakoś
Cytat:
E to już z górki
Cytat:
no widzisz a tak się wzbraniałaś , ,rękę też oduczysz szybko ,czasem trzeba zastąpić jedno drugim i pomału oduczać
Cytat:
[/COLOR] też myślałam żeby kupić tą nakładkę kupię do tego taki podest w ikei zeby mógł sam sobie wygodnie siedzieć ...
no fakt nie są najlepsze jakościowo ,u mnie też po kilku praniach są rozflaczone, teraz kupiłam jakieś na bazarze ciekawe jak się sprawdzą.
Bo mój po domu to w rajtach gania to może się bardziej zużywają
Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ale to dziecięce też są z gatty? dla chłopca
bo ja mam dla siebie i przyznaje rewelacyjne, już długo mam i ani się nie zaciągają ani nic
Cytat:
szkoda że nie mam tesco blisko , ale kiedyś przejazdem byłam i kupiłam piżamkę taką bawełnianą z takim meszkiem w środku i jest super , nosi tylko ją , nie rozciąga się , nie mechaci ,żałuję że nie wzięłam 2

My kibelek mamy czerwony ,sam wybierał
Cytat:
dostawa lenki-gadaczki

Podłapała konwencję zabawy z „łapką”-czyli ręką taty w skarpetce-
Dawała tulu, cześć, piatkę, zółwika, gadała do niej
-chodź łapko ze mną bawić, to mój pokoik, to moje baje itp. Pobaw sobie zabawkami.

-gada non stop, jak nie z nami, to z zabawkami, z psem
-lalusiu, poczekaj tu na mnie, przyniosę baję, poćytam ci

Jak sobie przypomni to opowiada ciągle to samo
-byłam na oknie mamusiu, padłam. Bolała główka i rączki. I pakałam o tak yyyyhhyyy

-byłam u lekazia tatusiu. Słuchała mojego serca, słuchała ziąbków. Były zabawki, bawiłam sobie. Telefon był, królik był, guziczek naciskałam o tak. Dałam papa, dała mi naklejki

Efekty zabaw ciastoliną z tatusiem, lepimy pieska
-nie, nie mamusiu, najpierw cycki

Lenkowa nowomowa: Pocałowuj mi, ubraj mi, wybram sobie coś, będziesz ucieszywać, ugotowuj mi, idę śpić/ wyśpiłam się, nie zabraj mi, boim, musim

W przychodni:
-cześć panu, jestem tu sobie z mamusią

W tramwaju:
<pani skasowała nam bilet>
-dziękuję <mówię ja>
-nie ma za co <odpowiada lenka>
-jest jest-pani skasowała nam bilecik
- nie ma nie ma
musim i boim wymiata

U nas śnieg dzisiaj padał , moje dziecko w ciężkim szoku stało przy oknie i nie mogło z podziwu wyjść ale na ziemi się rozpuszczał od razu ,a poza tym zimno , wieje okropnie zimny wiatr brrr.
A i tak jak poszliśmy na dwór to nie mogłam go do domu zaciągnąć z powrotem.

Jedziemy dzisiaj do pediatry. Pamiętacie jak pisałam że ma takie suche placki , niestety maść nie pomogła.Jeszcze do tego na brzuchu wyszła jakaś czerwona wysypka taka kaszka i na polikach ma już kilka dni , nie mam pojęcia od czego ospa na pewno nie bo to takie malutki jak potówki.
Zresztą leki do inhalacji mi się skończyły , na gwałt mi nie trzeba ale jak będzie trzeba jak to zwykle bywa dzieci chorują w weekend albo święto,więc wolę mieć.Ciekawe ile zapłącę

Zajadę sobie do pepco zobaczę na te podesty pod kibelek.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:

Dzisiaj przyfilowałam mojego w nocy, to się darł właśnie jak smok mu pod materac się wsunął ech no trudno czas porzegnać się z przyjacielem. Będę przez kilka dni piwkowała żeby to wytrzymać wieczorem

haha sma bym chyba się kłądła ze śmiechu
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:07   #291
sara 85
Zakorzenienie

ja też skocze do pepco i zobaczę te podesty.

Miałam zamiar iść dzisiaj na aerobik ale nie wiem czy to wypali bo chyba Zosi nie będę miała z kim zostawić;/

Moja siostra wiosną się wyprowadza do swojego domku, więc zwalnia nam się kolejny pokój i chce tam zrobić sobie salon. A teraz gdzie mamy salon będzie sypialnia. Zamówiłam sobie właśnie czarne makarony, muszę jeszcze żyrandol jakiś wybrać i kanapę nową. Więc kolejne trzy miesiące spędzę na wybieraniu

Ana pokaż swoją kanape

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-01-13, 14:11   #292
anakazar
Zakorzenienie

Aneczka,Libra
Postaram się pudrem zakryć,szkoda zajęcia opuszczać.

U mnie z rajstopami z lidla nic się nie dziejęJa właśnie gatty nie lubię,bo brzydkie po praniu się robią.Ja u siebie za gatte płacę 16zł,coś tanio u was jest.
Najbardziej lubię rajty wola i kupuję Ninie w jasnych kolorkach-białe najczęściej,bo lidlowskie są zazwyczaj kolorystycznie ciemne.

U was śnieg,a u mnie znowu wiosnaOd rana nie pada,wiatr się uspokoił i piękne słońce świeci.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:

Ładnie wychowujesz syna dla przyszłej żony

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:12   #293
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ale jaja, normalnie nie moge
20-12-14 10 tc
Stary 2012-01-13, 14:14   #294
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Aneczka,Libra
Postaram się pudrem zakryć,szkoda zajęcia opuszczać.

U mnie z rajstopami z lidla nic się nie dziejęJa właśnie gatty nie lubię,bo brzydkie po praniu się robią.Ja u siebie za gatte płacę 16zł,coś tanio u was jest.
Najbardziej lubię rajty wola i kupuję Ninie w jasnych kolorkach-białe najczęściej,bo lidlowskie są zazwyczaj kolorystycznie ciemne.

U was śnieg,a u mnie znowu wiosnaOd rana nie pada,wiatr się uspokoił i piękne słońce świeci.
u mnie też nic się nie dzieje z rajstopami z lidla, a białe też zawsze kupuje wola.

Ana ja dopiero teraz doczytałam żę coś sobie zrobiłaś,wyobrażam sobie jak to musi boleć;/ ty to zawsze coś wykombinujesz

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-01-13, 14:15   #295
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

to juz cośza postępy

moj tez nie woła
Dzięki

U mnie też dziś zimna wiosna - słoneczni i wietrznie, ok 2st ale śniegu nie ma i nie zapowiadają jeszcze przez tydzień minimum... A sanki od połowy listopada czekają, było nie kupować, teraz przeceniają

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:40   #296
mloda1989
Zakorzenienie

tak sa dzieciowe z gatty... tanio bo ja w outlecie kupuje... i jakosciowo do tych z lidla bez porownania
Stary 2012-01-13, 17:27   #297
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja gatte tez uwielbiam

te rajtki ktore oliwia ma spokojnie ale Amelki mi zostana.
A.Camus

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-13, 18:25   #298
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Hej jestem wymordowana!!!!

ale w szoku jestem bo moje dziecię jak zobaczyło te tłumy dzieci to poleciała do dziewczynek i tanczyła w kółku a potem w wezu .. az oczy przecierałam że Michalina taka uspołeczniona i samodzielna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Misia.jpg (50,3 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Tancze.jpg (43,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z mikołajem.jpg (44,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zabawa.jpg (49,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zabawa1.jpg (48,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zabawa3.jpg (56,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zabawa choinko9wa.jpg (43,4 KB, 32 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 18:44   #299
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Bao

ana dzisiaj właśnie byłam u lekarza. Póki co antybiotyk (którego i tak nie wezmę) i jak się wylecze to mam badania krwi zrobić i prześwietlenie zatok. Orzekła pani doktor że dopóki mnie nie wyleczy nie zajmie się tematem niespania mimo to, że mówiłam jej że jestem słaba i organizm łapie wszystko co się da ... niespanie jest główną przyczyną moich wszystkich problemów i tego jestem pewna.

Ja z kciukiem walcze ale się nie da. Bandażowanie, zaklejanie, smarowanie wszystkim czym się da nie daje zupełnie nic. Jeszcze będę testować jeden sposób - zawiąże rękaw tak że nie wyjmie dłoni, ale dzieci to małe skubańce i na bank poradzi sobie dołem Wpychałam smoka ile się dało i dupa. Mały był i ssał przez sen i tak też zostało Pozostaje mi liczyć na cud i wierzyć że wyrośnie.

Piękna Michaśka!! I jakie ma włoski już długie

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 08:08   #300
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Witam
My za chwile całą brygadą wyjezdzamynie będę musiała dzisiaj gotować
Emil ma urodziny w tym samym dniu co jego mama, i u jego mamy wyprawiają, na nas spoczęł zakup alkoholu

Erwin bez smoka, wczoraj się wkurzylam na smoka jak zobaczyłam że o 8 rano drze się bo nie może go znaleźć to już go nie dostał. I szczerze przygotowałam się psychicznie na jakąś tragedie przez 3 dni. a tu na spacerze jak się poryczał że go do wózka wkładam powiedziałam że jak będzie grzeczny to mu lizaka kupię, i była cisza i spokój, to i lizaczka dostał. W dzień expresowo zasnął bez smoka, a tego najbardziej się bałam. Wieczorem już gorzej bo do 23 nie spał, ale zasnął, bez marudzenia. W nocy raz się obudził z tym swoim krzykiem, to mu w oknie pokazałam śnieg na uspokojenie, jeszcze z 30-50 min pomarudził i spał. Ale to takie marudzenie bez płaczu mama daj dyda czy coś. Więc super nam poszło

Wczoraj mały miał wypadek, właził na biurko komputerowe i mu się noga ześlizgnęła i spadł, ale sam się na tyle asekurował że nie jak długi na ziemie tylko na równe nogi, ale brzuszkiem zahaczył o tą półkę od klawiatury, o ten taki metalowy rógszrama straszna,ale ważne że żeberka nie złamał

madziwnia córcia ślicznie wygląda w tej spodnicyi fryzurce.

A gdzie ja mam kupić te rajtuzy o których piszecie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości