|
|
#271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki cz.II
zioła takie jak: tymianek, meita, oregano, melisa, szałwia są wieloletnie, więc moim zdaniem warto kupić ,,gotowca'' i tylko dbac o niego. z bazylią jest gorzej, bo to jednoroczna gadzina, ale ja najpierw wysiewam w jakims plastikowym pojemniczku, gęsto, a jak sa już trochę większę pikuję. tzn wsadzam po np 3-4 do więkdzych doniczek, żeby miały miejsce
![]() a serki wiejskie to najlepiej na wąchacza jak nie czuć kwasu, to próbuje, jak nie jest gorzki to wcinam dalej. chociaż ja kupuje w biedrze i naprawdę są ok
|
|
|
|
|
#272 |
|
Raczkowanie
|
Hahahah, w moim Realu też kiedyś śmierdziało. I sprzedawali zielone mięso :x Ale tak samo było kiedyś z Biedrą - to była bardziej Bieda
puste półki itd. Pamiętacie? Jeszcze kilka lat temu. A teraz to pierwsza klasa market przecież. Netto nie masz co żałować, o wiele gorsze produkty niż w Biedronce, tylko ten wieśniak wspaniały Kiełków nie przesadzałam tylko zjadłam tamte i posadziłam nowe w kiełkownicy ![]() Racja racja, zdrowie najważniejsze, ale smutno mi, że mi w diecie i ćwiczeniach przeszkadza ![]() Dziś na obiad zrobię chyba makaron z tuńczykiem z Waszego przepisu bo mam w domu tylko na to składniki. Dodałam swoje zdjęcie do Klubu.
|
|
|
#273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym się na Twoim miejscu nie przejmowała wagą, ja zawsze chudnę jak jestem chora (raczej się odwadniam pewnie), lepiej się dobrze odżywiaj, żeby jak najszybciej wyzdrowieć |
|
|
|
|
|
#274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie wcinam porządną owsiankę na mleku z otrębami pszennnymi, mieszanką studencką i połową banana więc spoko - odżywiam się dobrze ^^
|
|
|
|
#275 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny,gdzie ten klub?tez moze udaloby mi sie zdj wstawic z telefonu,bo narazie tylko tu mam neta
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a mnie jelitówka dopadła, masakra, zdycham!
|
|
#277 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Eldo, ja mam taką małą sugestię - może zapraszaj osoby, które są z nami minimum miesiąc? Bo tak po paru dniach to trochę przesada... nie mam nic do nikogo, ale to miało być miejsce, gdzie czujemy się "bezpieczne" (wstawiamy swoje fotki, gadamy o sprawach prywatnych itd.), a jeśli co chwilę ktoś nowy będzie tam dołączał, to ja tez niestety pousuwam swoje zdjęcia, bo nie chcę żeby cały internet je widział. W takim wypadku to nie jest prywatny klub...
|
|
#279 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja od dzisiaj zaczynam nowy etap odchudzania, już bez żadnych grzechów i obżarstw, kompulsów. Na szkielecie dźwigam 70-pare kilogramów, cel 1: 6 na przedzie, liczę zdobyć przez miesiąc max.
![]() A dziś to w ogóle ścisły post, to chyba ponapycham się głównie warzywkami. ![]() Ale super pomysł z tymi własnymi ogródkami! Kurczę, może na wiosnę, jak będę miała dłuuugie wakacje, to sobie pomyślę nad tym na spokojnie. ![]() f_ola Mi jeszcze nigdy wiejskie nie skisły przed końcem ważności, a jadam czasem nawet w ostatni dzień. ![]() A kupuję gdziekolwiek jakiejkolwiek firmy, zwykle lekkie. Cytat:
To co, ustalamy jakąś datę następnego ważenia? ![]() Biedulka Cytat:
Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2012-02-22 o 12:18 |
||
|
|
|
|
#280 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A propo omletów to dzisiaj właśnie planuję na ostatni posiłek o 17 zrobić warzywa na patelnie na łyżce oleju rzepakowego i potem zalać jajcami 2 też chyba zaraz będę ślinę chochelką zbierać Lady Toofat ja też od dzisiaj czyli postanowieniem wielkopostnym obiecuje nie liznąć słodyczy Edytowane przez maminka83 Czas edycji: 2012-02-22 o 13:12 |
|
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuje
U mnie Agata chora. Ide zaraz do przychodni prosić się, zeby mnie pediatra przyjęła. Bo przecież zeby miec numerek to trzeba o 6 czekać pod przychodnią (o 7 otwierają |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#282 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale spoko, rozumiem o co chodzi, ja w ogóle nie wiedziałam co to za Klub i o jakich zdjęciach mówicie, dostałam zaproszenie i już wiem, odpłaciłam swoją fotką ![]() Edit: nawiasem mówiąc fajny ten Twój blog, przejrzałam cały zazdroszczę że możesz wcinać w takich ilościach samą kapustę pekińską czy sałatę lodową, ja tak samej nie lubię
Edytowane przez Sculpture of Regret Czas edycji: 2012-02-22 o 13:20 |
|
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To raz, a dwa, że czasami do klubu wrzucamy linki swoich zdjęć, których nie wstawiłabym na bloga. Są to moje pierwsze zdjęcia i raczej ostatnie. Ewentualnie będzie coś z cenzurą już po odchudzaniu, dla porównania - to wszystko. To samo z historiami dotyczącymi TŻtów, rodziców czy innych problemów - są w klubie. Nie mam Wam za złe, że zaakceptowałyście zaproszenia. Sęk w tym, że nasz wątek zrobił się naprawdę popularny, coraz więcej tu nowych osób (i bardzo fajnie), a jeśli zaproszenie do klubu dostanie każda, która napisze parę postów, to klub prywatny nie będzie spełniał swoich funkcji. Z tego, co pamiętam - to miał być klub dla stałych bywalczyń, a jaka to stała bywalczyni z osoby, która jest na wątku od 4dni? Tak samo jak z wizażowym "zaprzyjaźnianiem się" - dostałam sporo zaproszeń, które nie zaakceptowałam - nie dlatego, że kogoś nie lubię, a dlatego, że to, iż piszemy w jednym wątku od paru tygodni (czy nawet dni) nie oznacza, iż jesteśmy "przyjaciółmi". Jeden osobie ufasz bardziej, drugiej mniej lub wcale. Na licznych wątkach jest tak, że ktoś się melduje, jest fajnie przez tydzień, a później znika i nie odzywa się od X miesięcy - a skoro taka osoba dostanie zaproszenie do klubu, to będzie mogła tam zaglądać nawet wtedy, gdy opuści wątek. No i po co później bawić się z wywalaniem z klubu? Dziękuję To zależy od człowieka Po tylu miesiącach na diecie, kiedy spróbuję czasami od TŻta czegoś niedietetycznego i tłustego, to nie wcisnę w siebie więcej niż 2 łyżki czy 2 kęsy - czuję się napchana i później nawet nie dam rady zjeść mojego posiłku, mam wrażenie, że przez tę niedietetyczną potrawę rozpycha mi się żołądek.
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-02-22 o 13:56 |
|
|
|
|
|
#284 |
|
Raczkowanie
|
Rozumiem wszystko, rozumiem i zgadzam się. Ja mam zamiar zostać z Wami na stałe, jeśli pozwolicie
![]() Warzywa warzywami, też lubię sałatki, surówki czy warzywa gotowane do obiadu, ale chciałabym lubić tak wcinać same jako przekąski jak Ty i Twój królik
|
|
|
#285 |
|
Rozeznanie
|
melduję, że rzeżucha siedzi w kiełkownicy
a ja robię rybę na obiad. ja dziś nie poszczę, bo by mi chyba jelita całkiem zastrajkowały jakbym tylko trzy razy coś zjadła. ale ryba może być
|
|
|
|
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem czy moge ale tu jest mój wątek i moje tragiczne foty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593958 mam otyłość brzuszną dr google mi powiedział i figure jabłko na bank. jak pozbyc się boczków i brzuchola - oto jest pytanie.? |
|
|
|
|
#287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jak a otyłość brzuszna?? Ty wiesz co to jest otyłość?? wg BMI to nawet nadwagi nie masz! ja mam 166 cm i ważę 70 kg, brzuch też wygląda niespecjalnie od czasu porodu, ale bez przesady! no ja mam jeszcze konkretny zadek i wielki biust, ale kurcze, nie powiedziałabym, że wyglądam tragicznie ![]() to mi raczej wygląda na problem z samoakceptacją u Ciebie, a nie "otyłość" kurcze. a co zrobić - no to co wszyscy, przejść na lekka redukcję i zrzucić trochę tłuszczu plus ćwiczyć mięśnie. może masz słabsze mięśnie brzucha po ciąży i to trochę powoduje to "odstawanie" brzucha? u mnie tak jest, że dół odstaje, no ale przecięli mi tam wszystko na cesarce, więc trudno, liczę, że w końcu doprowadzę go do formy
|
|
|
|
|
|
#288 |
|
Zadomowienie
|
Hej ja cwicze brzuszki rowerki od wiosny chciałabym biegac.....nie najadam sie na noc, nie pije gazowanych , unikam tłusych sosów i białego chleba, pozatym pije zielona herbatkę........słodyczy tez się nimi nie zajadam..........choć ostatnio o zgrozo zjadłam sama pół tabliczki czekolady z orzechami;(
|
|
|
|
|
#289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lady, chodź tu. Mamy tygodniową przerwę od ważenia. Rozumiemy się? Jedna drugą pilnuje.
|
|
|
#290 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najlepiej od razu się nawpier***** słodyczy , pizzy itp po co się będziesz odchudzać ...z moczem wydalisz na pewno wszystko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo co kupisz ten pachnący czy bez zapachu ? Wypłukuje proszek do prania który dość często jest drażniący dla skóry .Powoduje uczulenie , zaczerwienienie itp . Cytat:
![]() współczuję i życzę zdrówka Cytat:
Cytat:
Cytat:
no właśnie też miałam na myśli tą cenzurę . A zdjęcia cudne ![]() Ale się rozpisałyście ...że ledwo wszystko zdążyłam przeczytać . Mi yyy właśnie przybył kilogram oby przez @ , a później niech spływa ode mnie jak najdalej , po tym jak znów się za siebie wzięłam ![]() ![]() Ja też mam dużo warzyw i różnych pyszności od babci z ogródka np ogórki które sama zrywałam i zrobiłam, dżemy , soki (ale tego akurat nie pije ja tylko Bartuś ) , mięte , dynie i gruszki itp itd to jest dobra sprawa ...tyle że jak się ma pokaźny ogródek to się trzeba w nim narobić ...U mnie dzisiaj wzorowo z jedzeniem . Tyle że ćwiczyć mi się dziś nie chce , ta pogoda Mogła by się zacząć już wiosna ![]() A co do wieśniaków to mi czasami zdarza się jeść po terminie i są ok tyle że wole te nie przeterminowane jak są takie latające w pojemniczku a nie twarde i takie no nie wiem , mniej smaczne .---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Super wyglądasz , wiec przestań pisać głupoty bo się przejadę z tą pałką do Ciebie
|
|
|
|
#291 | ||
|
Rozeznanie
|
Założyłam blodża.
Będę wrzucać swoje jadłospisy i fotki jak czas pozwoli. Będzie większa mobilizacja, jeśli wprawię się i będę czuła "przymus", żeby codziennie pisać, co jadłam. ![]() Cytat:
![]() Haha, no bez kitu, a my uważamy się za takie, co schudły i są fajne, a tutaj niespodzianka - zaliczamy się do otyłości brzusznych, a my przecież nie po ciąży Plaguś. Anyway Olimpio, zdecydowana PRZESADA, nie wciskaj sobie kitu, że masz jakąś otyłość, bo wyglądasz zgrabnie i niewiele Ci brakuje do świetnego wyglądu. ![]() Cytat:
![]() A co do Plagi to wydaje mi się, że nie mówiła tego dosłownie, tzn. wcale nie uważa się za morświna (bo to oczywiste, że nim nie jest!
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2012-02-22 o 15:34 |
||
|
|
|
|
#292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż tez chciałby miec najlpiej Hally Berry- a ja mam kilka kg w zapasie, asymetryczne oczy - jedno wieksze jedno mniejsze i na kazdej fotce to widsze i mi przeszkadza. |
|
|
|
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny
Jak tam środo-popielcowy post? Haha widzę, że jakieś nieporozumienia się plączą gdzie-nie-gdzie :P Ja dziś na obido-kolacje ma gotowana rybkę na parze z cytrynką, uwielbiam! Do tego surówka z czerwonej kapusty i jabłkiem. Ostatnio tak mi zasmakowała, że od soboty nic innego nie musi dla mnie istnieć, pewnie do momentu, aż mi się znudzi. Podobnie jak z sałatką z mozarelli szpinaku i pomidorków Olimpio ja marze o takim brzuszku jak Ty masz... chcesz możemy sie zamienić :P Ja na początku też stałam w sumie dalej stoję, ale zmierz się po cm będzie widoczna różnica Jak masz dół to go zakop, ja usłyszałam od mojego narzeczonego (już byłego) że od początku nie podobałam mu się fizycznie, i tak oszukiwał mnie dłuugi czas. Na początku miałam doła... ta raczej Rów Mariański ... zakończyłam ten chory związek i postanowiłam, że wezmę się za siebie, dla siebie (a może podświadomie też dla tego, żeby ten dziad zobaczył co stracił, gdyby od samego początku był szczery). także Oli ducia, cyc do góry
|
|
|
#294 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A możliwe że tak napisała nie zastanowiłam się , cóż ... to tak na zapas upewnie ją że nie jest i nie jest podobna do tego stworzenia bądź żadnego innego podobnego ![]() Cytat:
Albo ty przesadzasz ....bo ożenił się z Tobą z miłości i w pełni Cię akceptował prawda? Dla mnie wyglądasz ok . Każdy tutaj ma ciut za dużo kg i jakieś boczki i drobne poprawki Wszystko da się zrobić , nie wpadaj w doła :kwiatek: Powoli a wszystko się uda ...może troszkę ćwiczeń ?
Edytowane przez wybOrOowa Czas edycji: 2012-02-22 o 16:00 |
||
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2012-02-22 o 16:07 |
|
|
|
|
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
Wiem ze mam kłopot z samoakceptacją, widze u siebie same minusy i wady, chce schudnąć bo wiem ze tu moge cos zrobic, na krótkowzroczność nic nie poradze i na to ze jedno oko bardziej mam przymnknięte - bo jest słabsze.Ale wkurza mnie to strasznie
|
|
|
|
|
#297 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś jeszcze będzie bułka, reszta klopsików, bo mam ich caaałą michę (robię tylko dla siebie, a co A z całego kalafiora to troochę wychodzi), jakieś warzywka jeszcze inne, może jakiś owoc i wiejski/twaróg. No w sumie lepiej na zaś spałować za takie mniemania morświnowe, nawet jeśli tego nie miała Plaga na myśli, hehe ![]() f_ola zaprowadza porządek, jeee.
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2012-02-22 o 16:10 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ok dziewczyny skoro tak to sie wynosze z Waszego wątku;(
|
|
|
|
|
|
#299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po prostu głowa do góry, nie wmawiaj sobie otyłości i pracuj nad samoakceptacją siebie.
|
|
|
#300 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ps. i poproszę o przepis na kotlety kalafiorowe
Edytowane przez wybOrOowa Czas edycji: 2012-02-22 o 16:15 |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.

Jedna drugą pilnuje.

Po prostu głowa do góry, nie wmawiaj sobie otyłości i pracuj nad samoakceptacją siebie.