|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do włosów.Częsc II.
![]() Ja mam 8 teraz tez....ale sadzisz ze 8 inny odcien na moim rudym popielu zle wyjdzie? Siedze od 3 h z olejowaniem, jak doradzila mi agusiaki mam zamiar z tym spac na głowie....pewnie jak jutro zmyje to bedzie po rudym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
A masz może jakieś zdjęcie?
![]() Zaciekawiłyście mnie tymi profesjonalnymi farbami, zastanawiam się tylko czy na włosy dość długie i grube trzeba kupować farbę podwójnie, bo jeżeli tak, to trochę drogo to wychodzi... No ale jak tak patrzę po paletach, to kolorki mają na prawdę ciekawe, nie są takie ograniczone jak farby drogeryjne ![]() ![]()
#273 |
Raczkowanie
|
Ja z kolei miałam po Majirel jaśniejsze niż na tym zdjęciu, ale moje naturalne są bardzo jasne. To zależy od wielu czynników. Z farbami profesjonalnymi masz dużo większe pole manewru
![]() Jeśli chodzi o pojemność to np. Garnier Color Naturals ma 40ml + 60 ml wody utleniającej z profesjonalnych: Majirel - 50ml Vitalitys - 100ml Chantal - 120ml Do profesjonalnych trzeba jeszcze dokupić odpowiedni oxydant, ale na pewno na tym nie stracisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Przyczajenie
|
Dot.: Gdzie znajdę taką farbę?
witam was dziewczyny.
![]() więc mam włosy do ramion w kolorze.. no własnie w jakim kolorze? otóż miałam włosy w kolorze ciemnego brązu, dopóki nie użyłam farby joanna - intenstywna czerwień.. teraz mam włosy z przebłyskiem wiśniowym i jakimiś dziwnymi niby rudymi odrostami.. chciała bym zrobić z tego rudy .. a najchętniej taki : http://https://polki.pl/work/privateimages/formats/E/27964.jpg podoba mi się ten kolor, a do tego mam ciemne oczy takie jak ta dziewczyna.. proszę o pomoc. P.S niestety nie pójdę do salonu fryzjerskiego bo mnie zwyczajnie na to nie stać, chciałabym to zrobić sama. czy gdybym rozjaśniła włosy rozjaśniaczem z joanny 5-6 tonów i nałożyła na to załóżmy joannę - płomienna iskra? pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
jestem za polączeniem wątków
![]() ![]() pomóżcie....jaka to może być farba?? robilam ten kolor w salonie...i juz sie sprał,....chciałabym trzymać taki kolor ale szkoda mi kasy na latanie non stop do fryzjera.... ![]()
#276 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
Chciałabym miec rude włosy ale nie na stałe odrosty i te sprawy to nie dlamnie, mam blond włosy i chciałabym rudy z podobnymi refleksami czy jest to mozliwe bez stałej farby lub szamponetek ? Słyszałam o hennie co sadzicie?
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
A ja teraz na lato (wyjazd się zbliża) mam zamiar farbowac tylko odrost i muszę znaleśc jakiś kolorek który będzie współgrał z tym który już się wypłukał z 8.44 Vitality's na miedziany blond. Strasznie mnie kusi 9.34 z Vitality's bo to jedyny kolor najjaśniejszy z miedzi w tej palecie, abo 8.43 co myślicie??..pamiętajcie że to tylko odrost...??
Ostatnio widziałam dziewczynę z pięknymi refleksami na miedzianych włosach...naprawdę super!!...i też widziałam koszmarny kolor u innej pani odrost był w bardzo intensywnej miedzi a włosy po długości żółte.
#279 |
Zadomowienie
|
Jak chcesz zastosowac inny odcien na odrost zeby sie to nie rzucało w oczy mozesz wziac szeroki grzebien i przeciagnac w paru miejscach farbe z odrostu na cała długosc włosow wtedy nie bedzie problemu z roznica miedzy odrostem a reszta włosow
#280 |
Przyczajenie
|
Witam! Mam pytanie. Chciałabym bardzo zrobić sobie pomarańczowy kolor włosów jak Mila Jovovic w "Piątym elemencie".
![]() Nie chce bardzo niszczyć włosy więc wymyśliłam, że najlepiej jeśli będzie to coś w stylu szamponetki i podobnej trwałości, tak przynajmniej, zeby było na tydzień. Czy istnieje taka farba? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez rousse Czas edycji: 2011-07-04 o 07:43 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Przyczajenie
|
Witam Was. Powiedzcie mi moje drogie, czy na ciemnych włosach wyjdzie mi czerwień bez dekoloryzacji rozjaśniania i innych zabaw (myślę o farbie syoss INTENSE RED) dodam ze jestem szatynką i poprzednie farby zeszły mi już -farbowałam się na ciemny brąz , czarny, teraz są już naturalne z tym że w niektórych miejscach trochę rozjaśniły się od słońca mniej więcej o jeden ton.
Z góry dziękuje za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na ciemny odrost może byc ok, może zaryzykuję ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() ![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-07-04 o 09:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Wtajemniczenie
|
kathy a moze zastosuj miszanke 8.44 + 9.34 tylko w troche innych proporcjach niz rousse tzn. 1:2 lub 1:3 ??
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Wizażanki a może któraś z Wam mi coś doradzi....zdjecie itd pare postów wyżej....
![]()
#286 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja wiem, że Ty masz poziom 8 na włoskach. Ale ósemka ósemce nierówna. Kolor, który pokazałaś ma brązowy refleks (co prawda dla mnie tylko w nazwie, no ale nie widziałam go na żywo), ale ogólnie wygląda na bardzo jasny i stąd moje wątpliwości. Jeśli byłabyś zdecydowana na "pożegnanie z Afryką" (rudą) to doradzam Ci sposób, który wybrałam ja, który stosuje moja fryzjerka i który wyszedł mi na dobre: pierwsze farbowanie odcieniem naturalnym. Po pierwsze one lepiej chwytają, po drugie jako że nie tam żadnych "nieprzewidywalnych" połączeń refleksów, są małe szanse że wyjdzie z tego jakaś sraczka, zielenina, czy inne atrakcje. Kolor tak czy inaczej szybko Ci się spierze, będziesz miała "bezpieczną bazę" do eksperymentów z odcieniami. ja raz pofarbowałam podstawowym z wodą 4,5, wypłukał się szybko i potem położyłam sobie popielaty ciemny blond i trzyma się super ![]() Ufff... spłodziłam epopeję, wybacz, ale ja się czuję związana z Twoimi przemianami kolorystycznymi i zawsze mnie ciekawi co tam z Twoją czachą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#288 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tu masz aukcję z: farbą Chantal: http://allegro.pl/chantal-prosalon-f...683540815.html farbą L'oreal Majirel: http://allegro.pl/loreal-majirel-zes...680395993.html ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- A ja w końcu zrobiłam sobie ciemniejszy odcień. Jednak zdecydowałam się na 6,4 + 7,44 z oxydantem 3%. Na razie przyzwyczajam się, bo nie jest tak intensywny jak poprzednie kolory, które miałam; jest troszkę przygaszony. Zobaczę jak będzie się spłukiwał, jeśli po miesiącu nadal będzie wydawał mi się ciut za ciemny to zmienię proporcje mieszania farb. Edytowane przez siskath Czas edycji: 2011-07-04 o 22:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zadomowienie
|
Dziekuje
![]() Przypomniałam sobie jeszcze o odzywkach koloryzujących dostepnych w sklepach fryzjerskich i chyba na nie sie zdecyduje ![]()
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko ja jestem jak kazda baba, zmiany zmiany zmiany....niby jest dobrze niby czuje sie dobrze w tym kolorze ale cos kusi zeby innego kolorku sprobowac...tak to jest 15 lat na czarno sie farbowałam to nie bylo mowy o zmianach koloru ewentualnie granatowa czern... Jak Ty masz kolor włsków teraz??? Moge Cie gdzies zobaczyc? Pozdruuuuffffka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No ja wiem co czujesz, bo około 7 lat miałam ciemny brąz, co też zostawiało bardzo niewielkie pole do manewru, dlatego choć doskonale czułam się w ciemnych włosach, to teraz nie chcę do nich wracać ![]() Gdybyś decydowała się na zmianę to po prostu celuj w naturalne, np. mieszanka poziomu 7 z 8. na pewno nie będzie zieleni itd... co może się zdarzyć jeśli od razu pójdziesz w jakieś magiczne mieszanki refleksów beżowych, brązów z popielami etc... Podstawowe odcienie tworzą fajną, stabilną bazę, potem można eksperymentować z odcieniami, refleksami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Rozeznanie
|
Widzę, że tu wszyscy w zmiany idą
![]() Mi się zamarzył karmelkowy. Czekam az się wypłuka do reszty moja rudość i myślę, że jednym farbowaniem przejdę do karmelu. W zasadzie jak się wypłukają to jest taki 'ala karmel, tylko ja bym chciała nieco w inny refleks iść. Zastanawiam się jedynie nad farbą. Vitality's ?? Czy coś innego?? Hmmmm.... siskath - ale masz teraz ciemne włoski faktycznie. Wchodzą w taki mahoń, wiśnię. Ciężko się przestawić z takiego ognistego koloru na cokolwiek, prawda? gajadaania - ciężko tu o odpowiedź an to pytanie, bo to bardziej brąz niż rudy. Wiesz na jakich farbach pracują w salonie, gdzie robiłaś ten kolorek?
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#294 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny chyba musimy sobie założyć wątek o farbach fryzjerskich i naszej radosnej twórczości w tym zakresie, coś w stylu "Farbowanie głowy z głową", bo coraz mniej rudo się tu robi, a mogłybyśmy nadal poszerzać horyzonty, mniej jednokolorowo
![]() Edytowane przez 201709121022 Czas edycji: 2011-07-05 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() |
#296 |
Konto usunięte
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post27950463
Zapraszam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
siskath ,agusiaki
![]() firmy nie kojarze...jedynie palete z probkami wlosów...wielka, i różowa, ciemniejsza taka...cos w tym stylu ![]() ![]() z majirel 7.43 i 7.44 mi sie zawsze podobal..... i dzisiaj spodobal mi sie jeden kolorek ![]()
#299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bumerang na zawsze z tym watkiem jest zwiazany ![]() ![]() monia wybacz zgubilma kartke z numerami, ale kolor mojej siostry jest na palecie vitalitys, widzialam tez podobne w artego ( jesli lubisz te farby). do pt bede znowu w hurtowniach wiec napisze co i jak , sorry za opoznienie ![]() kathy blond?? nie boisz sie efektu "wyblaklej" skory?? nie wiem, przynajmnije moim zdaniem w wiekszosc jasnych blonow osoby z jasna cera sa jakies bezbarwne?? nie obraz sie oczywiscie, to jedynie moje zdanie ![]() zdecydowalas juz jaka farbe dasz teraz na odrosty?
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2011-07-05 o 18:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O maj gad. ![]() ![]() gajdaania - zerknij na mój podpis, tam znajdziesz odpowiedź ![]() Lecę na nowy wątek ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.