Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-16, 12:27   #271
kaaamila1
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja musze isc do dentysty, i najchetniej psozlabym prywatnie ale juz nie bedzie mnie stac , wiec musze jakiegos na nfz pewnie tez sobie poczekam
Ja również muszę się wybrać, ale to już na pewno prywatnie, bo na NFZ to pewnie dopiero na grudzień będą wolne terminy..

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
witam wszystkie dziewczynki
pozwolcie że sie dolacze poniewaz 12.03 zobaczylam 2 kreseczki ehhh ale miala prezent na urodzinki bo 13 mialam . Jeszcze tylko musze wybrac sie do gon ptwierdzic ale mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze

A teraz troszke osobie, Weronika 28 l. mama Gabrysi (10.10.10) co do dolegliwosci i objawow to to samo co przy córci, jedynie jak pomysle to troszke sie boje jak sobie dam rade z 2 bo niunia nie usiedzi 5 minut na dupce
Hej ! Witamy kolejną mamusię Wiadomo na początku będzie ciężko, ale dacie radę

Fajnie, że tak nam się grono powiększa

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 12:41   #272
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Paliłam 3 lata .. i w sumie niegdy nie rzucałam . Zawsze sobie mówiłam .. jak zajdę w ciąże to wtedy rzuce . i stało się .

Nie miałam odrazu wstrętu . . po prostu zdrowie dzidziusia najważniejsze . samo jakoś mi obrzydło. Ale przyznam się bez bicia że 3 dni temu jak mój TŻ palił to mnie skusiło .. raz sobie pociągnełam ale tak mi śmierdziało i nie smakowało że więcej sprawdzać już nie będę ..no i potem trzymałam się za brzyszek głaskałam go i mówilam
'' mamusia już nie będzie , oddychaj sobie spokojnie .. '' Dziwnie się zachowuje ostatnio.
ja sie zachowuje jak obląkana
naprawde, rycze co chwile itd, nie moge ogladac nic z dziecmi bo od razu rycze , i wogole taka jakas jestem..na szcescie dzis narzeczony wraca przywiezie mi 3 paczki ogorkow kiszonych od znajomego wiec bede pożeeerać.
a co do fajek to fakt, jak ja juz mam wielka ochote to sobie mysle jak ten dym mi do wnetrza wchodzi i od razu mi sie odechciewa.
siebie to ja moglam se truc , moja decyzja ale teraz odpowiadam tez za małą istotke.

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
pozwolcie że sie dolacze poniewaz 12.03 zobaczylam 2 kreseczki ehhh ale miala prezent na urodzinki bo 13 mialam . Jeszcze tylko musze wybrac sie do gon ptwierdzic ale mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze

A teraz troszke osobie, Weronika 28 l. mama Gabrysi (10.10.10) co do dolegliwosci i objawow to to samo co przy córci, jedynie jak pomysle to troszke sie boje jak sobie dam rade z 2 bo niunia nie usiedzi 5 minut na dupce
\jej coraz wiecej nas)pod koniec marca to tu juz niezla gromada bedzie..albo stado nawet)
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 12:55   #273
kaaamila1
Zakorzenienie

Dziewczyny a zaczęłyście się już czymś nawilżającym smarować ?

Ja od niedzieli używam oliwki. Musze przygotować swoją skórę na rozciąganie

Stary 2012-03-16, 13:15   #274
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
ehh.. No i prywatnie wiadomo że zawsze lepiej zostaniesz potraktowana ( placisz- wymagasz ) . Tak mi się przynajmniej wydaje .. Jak sobie pomyśle że pójdę państwowo i jakaś gruba nadęta baba będzie się na mnie fuczeć, stroić miny i robić łaskę że wogóle się do mnie odezwie to już dla świętego spokoju wydam tą stówkę . Najwyżej pożegnam się z nową parą spodni ( i tak się już w nie niedługo nie zmieszczę )
oj wiele takich:/ choc musze Wam powiedziec ze ja osttnio coraz czescej jestem milo zaskoczona zarowno w kwesii NFZ jak i urzednikow

Cytat:

Witamy Kochana Napewno dasz sobie rade

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 13:48   #275
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość

a to juz tak szybko???mam oliwke to bede wcierac ale wcierasz w brzuch czy w piersi tez (pytam bo np. moja siostra miala rozstepy na piersiach po ciązy)
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 13:57   #276
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
a to juz tak szybko???mam oliwke to bede wcierac ale wcierasz w brzuch czy w piersi tez (pytam bo np. moja siostra miala rozstepy na piersiach po ciązy)
Szybko, ale wolę zapobiegać, bo różnie to bywa.. Z reszta jak byłam nastolatką zawsze po prysznicu starałam się nasmarować oliwką skórę i miałam super nawilżoną. Tak więc wracam do starych przyzwyczajeń

Aktualnie smaruje się cała, ale i tak bardziej skupiam się na brzuchu i piersiach

Stary 2012-03-16, 14:02   #277
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:

Ale to już ?? myślałam że jak brzuszek zacznie się powiekszać ..nie wiedziałam że trzeba '' przygotować '' brzuch na to co go czeka Ale jak tak to zaraz idę zakupić oliwkę i będę wcierać jak opętana bo myśl rozstępów mnie przeraża ..

marti86 - zazdroszczę braku problemów z NFZetem .
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-16, 14:13   #278
marti86
Zakorzenienie

Dziewczyny w rosmanie jest linia dla kobiet w ciazy.i jest tam taki specjalny olejek. Napewno trzeba zaczac smarowac brzuch (bo na piersiach rostepy sa i tak nieuniknione) zanim go konkretnie wywali bo wtedy to juz bedzie musztarda po obiedzie.ja jeszcze z miesiac poczekam i tez zaczne.choc tutaj duze znaczenie ma to czy mamy skore sklonna do rozciagania czy nie.ja np po pierwszej ciazy nie mam na brzuchu ani jednego rozstepu a jakos tam specjalnie go nie nwilzalam

Stary 2012-03-16, 14:19   #279
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!
Witam nowe mamusie
Ja dzisiaj odebrałam drugą betę. W ciągu 48 godzin urosło ze 102 na 322, to chyba dobrze, nie?
Przy okazji zapisałam się do lekarza na 28.03, mam nadzieję, że serduszko już wtedy usłyszę. Trochę się martwię tą lekarką, bo jej nie znam. Przy zapisywaniu oparłam się na opinii rejestratorki, która mówiła, że też do niej chodzi i jest zadowolona Najwyżej zmienię jak będzie coś nie tak.

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
wiesz co sporo dziewczyny nie bierze witamin i zastanawiam się, że może zostanę przy foliku i magnezie a nie będę się więcej faszerować. W sumie nie wiadomo do końca jak działa suplement. Ale zapytam też lekarza. Idzie sezon warzywno-owocowy
Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość

Co do witaminek to wiem ze lekarze zalecaja brac dopiero od 12 tyg, gdyz w niektorych jest zawarta wit A, ktorej powinnas wystrzegac sie w pierwszym trzymestrze, gdyz moze wywolac poronienie.
Ja narazie biore folik i wit.D (tak mi lekarz powiedzial) a po wizycie w 12 tyg powiedzial ze zobaczymy wyniki badan i zastanowimy sie nad witaminkami.
Ja póki co biorę tylko folik.
Cytat:
Ale fajna data urodzenia

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
Ja oprócz pobolewania podbrzusza to nie mam żadnych objawów
Ja również. Niby mnie to trochę martwi, ale też mam nadzieję, że te najgorsze objawy mnie ominą Szczególnie, że nienawidzę wymiotować Z resztą - kto lubi

Cytat:

Kurcze, też o tym myślałam. I nawet byłam dzisiaj w Rossmanie, ale zapomniałam coś kupić :/

Rozmawiałyście jeszcze o lekarzach prywatnych i na NFZ. Ja zapisałam się do prywatnego, bo w moim obecnym miejscu zamieszkania strasznie ciężko o dobrego ginekologa na NFZ. Ale podsunęłyście mi dobrą myśl - zapiszę się na którąś sobotę do mojego starego lekarza z rodzinnego miasta, żeby dał mi skierowanie na badania.

Edytowane przez happy_eve
Czas edycji: 2012-03-16 o 14:20
happy_eve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 14:44   #280
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej!
Witam nowe mamusie
Ja dzisiaj odebrałam drugą betę. W ciągu 48 godzin urosło ze 102 na 322, to chyba dobrze, nie?
Przy okazji zapisałam się do lekarza na 28.03, mam nadzieję, że serduszko już wtedy usłyszę.
Ja jak pójdę do ginekologa będę w 7 tyg. Myślicie że już będzie można usłyszeć bicie serducha ?

A co do witaminek to oczywiście folik biorę i falvit- mama . Moja siostra mi tak poradziła bo sama od początku ciąży je brała .. Najwyżej jak lekarz stwierdzi że nie potrzebne to po prostu przestanę brać . Zaszkodzić raczej nie zaszkodzę wkońcu to witaminy specjalnie dla przyszłych mam..
Stary 2012-03-16, 14:47   #281
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak pójdę do ginekologa będę w 7 tyg. Myślicie że już będzie można usłyszeć bicie serducha ?

A co do witaminek to oczywiście folik biorę i falvit- mama . Moja siostra mi tak poradziła bo sama od początku ciąży je brała .. Najwyżej jak lekarz stwierdzi że nie potrzebne to po prostu przestanę brać . Zaszkodzić raczej nie zaszkodzę wkońcu to witaminy specjalnie dla przyszłych mam..
uslyszec chyba jeszcze nie ale mozna zobaczyc jak bije(nie wiem czy dobrze pamietam ale ja chyba dopiero w 17tc slyszalam serduszko)

Edytowane przez marti86
Czas edycji: 2012-03-16 o 14:48

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-16, 14:53   #282
DeKajka
Zakorzenienie

Dziewczyny weszłam dzisiaj na wagę i Szoook !!!!!!!!!!
Przytyłam 2 kg. !!
Nie wiem czy to przez to że tam w środku '' napuchłam '' czy ja już przybieram na wadze .
To chyba za wcześnie ....

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
uslyszec chyba jeszcze nie ale mozna zobaczyc jak bije(nie wiem czy dobrze pamietam ale ja chyba dopiero w 17tc slyszalam serduszko)
Będę się cieszyć jak chociaż je zobaczę...
moje drugie serduszko malutkie..
Stary 2012-03-16, 14:58   #283
weronika23
Zakorzenienie

hej ja w pierwszej ciazy troszke smarowalam oliwka i czyms tam dla kobiet w ciazy ale przyznaje ze bardzo rzadko tzn ani polowy oliwki ani tego drugiego nie zuzylam a nie mam ani jednego rozstepu ale mysle ze w tej ciazy sie zabezpiecze booo cos mi sie wydaje ze szlak trafi moja skore
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 15:03   #284
EdziaO
Zakorzenienie

Ale pięknie!zaliczyłam z małym spacer i jak mnie siły opuściły...A gdzie mi do brzuszka

Ja w pierwszej ciąży utyłam ...24 kg. Nie mam rozstępów nigdzie, ani nawet pół. Chyba taka skóra. Nie mam złudzeń, teraz pewnie też poszybuje mi waga. Ale śmieszne to, bo normalnie jestm szczupła aż tu nagle taaaka masaNa szczęście wszystko zeszło.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 15:04   #285
weronika23
Zakorzenienie

ja jak dobrze pamietam bylam w 6 tyg i jeszczze nic nie bylo a w 10 tyg juz bylo widac zabke taka skaczaca widok nie zapomniany- wlasnie sobie zdjecia usg poogladalam kurcze ja chyba pojde w przyszlym tygodniu zobaczyc co tam sie dzieje a co do tycia to mi sie tez wydaje ze przytylam

co do wagi to ja przed ciaza 47 w ciazy plus 23 a po ciazy 44 bez odchudzania, my tez zaliczylysmy w sumie 2 spacery najpierw godzinny o 9 pozniej od 14 do 15 chodzilysm kolo domu bo niunia pchala wozek z lala

Edytowane przez weronika23
Czas edycji: 2012-03-16 o 15:07
Stary 2012-03-16, 15:11   #286
marti86
Zakorzenienie

ja przed ciaza 53 +9 a zeszlam do 43:/ wygladalam jak smierc na choragwi...

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Ale pięknie!zaliczyłam z małym spacer i jak mnie siły opuściły...A gdzie mi do brzuszka
Edzia ja tez tak szybko sie mecze teraz

Stary 2012-03-16, 15:16   #287
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
ja przed ciaza 53 +9 a zeszlam do 43:/ wygladalam jak smierc na choragwi...

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

ojej to może ok karmienia?

Powiem Wam, że ja mam dość dobrze z mały on chętnie pójdzie do każdego kogo dość dobrze zna. Do męża bez problemu. Co mnie szalenie cieszy szczególnie w tej sytuacji.O dziwo jak mały się urodził to TŻ głównie nie było bo akurat kończyliśmy budowę. Mały był non-stop ze mną. A i tak jest mega chętnywiadomo mama-to mama, ale ogólnie jest luz.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 15:18   #288
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj wyszłam z siostrzeńcem na spacerek .. trochę za nim ''pobiegałam'' i odrazu zadyszka mnie złapała ..

Dziewczyny ciekawi mnie czy jestem w naszym gronie najmłodszą mamusią .. Mam 22 lata , jest jakaś młodsza czy wszystkie starsze ? ? ?
Stary 2012-03-16, 15:23   #289
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
ojej to może ok karmienia?
po czescie napewno ale szybki tryb zycia, szkola, dom a bylam z mala wtedy sama i tak sie doprowadzlam do takiego stanu ale maz mnie pozniej podtuczyl:P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-16, 15:24   #290
weronika23
Zakorzenienie

no wlasnie ja tez wygladalam tragicznie dlatego wzielam sie za siebie i brzydko mowiac zaczelam przez zime jesc niezzdrowo zeby przytyc i udalo mi sie do 46 i wreszcie jakos zaczelam wygladac bo kazdy mowil ze jak anorektyczka i wszyscy sie strasznie czepiali ze niej jem i takie tam

nooo to z moja gabi masakra idzie niby do wszytskich ale jak mama jest w poblizu jak sie oddale to od razu mama noi w nocy tz nie ma prawa do niej wstac bo ryk

mowicie o zmeczeniu ja ledwo zyje wychodza niuni 4 trojki na raz i drze sie po nocach potrafi nie spac np od 12 do 4 zeby wstac przed 7 i o dziwo pelna energii
albo budzi sie co godzine a;bo po 7 razy no dzis bylo tylko 3 pobudki wiec bylam w szoku ale wstala o 6
Stary 2012-03-16, 15:24   #291
senira666
Zakorzenienie

hej dziewczyny
Witam nowe zafasolkowane
DeKajka - ja paliłam cały czas jak się staraliśmy a ogólnie to palę "od zawsze" coś około 12 lat ?? ale jak zobaczyłam II krechy to paliłam do końca dnia bo nie mogłam uwierzyć a na drugi dzień już nie zapaliłam. Ale nie odpycha mnie od fajek - wręcz przeciwnie, chce mi się palić jak cholera, ale twardo się trzymam

Co do NFZtu to ja nie mogę narzekać. Do mojej lekarki czeka się góra 3 dni. Jest naprawdę fajna. Prowadziła ciąże mojej kumpeli i była zadowolona, mojej dawnej nauczycielka wf-u (2 ciąże, jedna bliźniacza) i też sobie chwaliła Udało mi się dzisiaj rzeczy w urzędzie skarbowym pozałatwiać i myślę że w poniedziałek uda mi się zrobić te badania co skierowanie dostałam no i myślę że na środę się umówię do lekarki
Stary 2012-03-16, 15:29   #292
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
Witam nowe zafasolkowane
DeKajka - ja paliłam cały czas jak się staraliśmy a ogólnie to palę "od zawsze" coś około 12 lat ?? ale jak zobaczyłam II krechy to paliłam do końca dnia bo nie mogłam uwierzyć a na drugi dzień już nie zapaliłam. Ale nie odpycha mnie od fajek - wręcz przeciwnie, chce mi się palić jak cholera, ale twardo się trzymam
Powodzenia życzę żeby cię nie skusiłlo..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
Stary 2012-03-16, 15:37   #293
happy_eve
Wtajemniczenie

A ja się strasznie cieszę, bo zrobiłam jak pisałam wcześniej, czyli zadzwoniłam do mojego gina z rodzinnego miasta i okazało się, że zmienił miejsce pracy i teraz nie dość, że mam go bliżej mojego domu rodzinnego, to jeszcze nie wszystkie pacjentki się przeniosły razem z nim, więc łatwiej się dostać I nadal przyjmuje w soboty, więc idealnie dla mnie. I... zapisałam się na przyszłą sobotę Czyli najpierw idę do niego na NFZ, zobaczę, czy już będzie coś widać, może da mi już skierowanie na badania, a potem pójdę do tej lekarki co mam tutaj na miejscu prywatnie Skomplikowane wiem
Stary 2012-03-16, 15:37   #294
DeKajka
Zakorzenienie

Jak ja bym już chciała wiedzieć czy to będzie chłopczyh czy dziewczynka . Przeczucie mi mówi że dz. ale może dlatego że bardzo bym tego chciała . Siostra ma chłopaka, szwagierka też , w pracy opiekuję się dwójką chłopaków. Wszędzie ta płeć męska ..

Chcę już wiedzieć bo oszaleję ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-03-16, 15:39   #295
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak ja bym już chciała wiedzieć czy to będzie chłopczyh czy dziewczynka . Przeczucie mi mówi że dz. ale może dlatego że bardzo bym tego chciała . Siostra ma chłopaka, szwagierka też , w pracy opiekuję się dwójką chłopaków. Wszędzie ta płeć męska ..

Chcę już wiedzieć bo oszaleję ..
Też bym chciała już wiedzieć, ale jeszcze chyba sobie trochę poczekamy

A co do Twojego poprzedniego pytania - to jestem starsza od Ciebie, ale tylko o 2 lata, więc też młoda mamuśka ze mnie będzie :P
Stary 2012-03-16, 15:40   #296
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się strasznie cieszę, bo zrobiłam jak pisałam wcześniej, czyli zadzwoniłam do mojego gina z rodzinnego miasta i okazało się, że zmienił miejsce pracy i teraz nie dość, że mam go bliżej mojego domu rodzinnego, to jeszcze nie wszystkie pacjentki się przeniosły razem z nim, więc łatwiej się dostać I nadal przyjmuje w soboty, więc idealnie dla mnie. I... zapisałam się na przyszłą sobotę Czyli najpierw idę do niego na NFZ, zobaczę, czy już będzie coś widać, może da mi już skierowanie na badania, a potem pójdę do tej lekarki co mam tutaj na miejscu prywatnie Skomplikowane wiem
Kochana ale masz szczęscie . Wszystko Ci się tak fajnie ułożyło..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-03-16, 15:41   #297
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana ale masz szczęscie . Wszystko Ci się tak fajnie ułożyło..
No, i już nie mogę się doczekać przyszłej soboty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-16, 15:47   #298
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Też bym chciała już wiedzieć, ale jeszcze chyba sobie trochę poczekamy
Chciałabym już do niej/niego mówić po imieniu a nie tak bezosobowo '' mój brzusio ''

Cytat:
A co do Twojego poprzedniego pytania - to jestem starsza od Ciebie, ale tylko o 2 lata, więc też młoda mamuśka ze mnie będzie :P
Jak fajnie że nie jestem sama .. trochę się na początku martwiłam że za wcześnie że studia.. Ale pocieszam się tym że nie mam 15 lat, że sama się utrzymuję, że ojciec dziecka to ten jeden jedyny na całe życie .
Reszta jakoś sama się ułoży .

Na pamiątkę ...

Stary 2012-03-16, 15:48   #299
weronika23
Zakorzenienie

mi sie marzy chlopak teraz ale jak bedzie dziewczynka to tez super ciuszki przynajmniej zostana, ale zgadzam sie chlopaki rzadza, siostra szwagierka i 2 kzuynki maja chlopcow a moja jest takim rodzynkiem

co do wieku to ja zaluje ze nie mialam gabi w wieku 22 lat
Stary 2012-03-16, 15:52   #300
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
co do wieku to ja zaluje ze nie mialam gabi w wieku 22 lat
żałujesz ???

Na pamiątkę ...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości